Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-24, 01:03   #4111
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

hehe jestem bardzo ciekawa,cosmy z tztem zmajstrowalisiedzi sobie tam w brzuchu i caly dzien znaku zycia nie da(a ja sie martwie),tylko czasem wybrzuszy mi sie kolano i tyle...a teraz na wieczor troszke sie rusza i wypycha,ale slabo..Wam tez tak oslably ruchy po 36 tyg?

De mi sie brzuch obnizyl dwa tyg temu i nic z tego,mala jeszcze siedzi,choc moze wziela sobie moje prosby do serca..Najbardziej sie bede smiac jak tz skreci reszte mebli,ja wyprasuje jej ubranka,on posprzata i w nocy zaczne rodzicbylby ubaw po pachy,bo ona sie mnie juz pare razy posluchala

hehe tak mysle ze jak zaczna sie skurcze to sobie napuszcze wody do wanny i bita godzine bede w niej siedziec,bo u nas wanny w szpitalu nie ma-jest prysznic
Stary 2010-10-24, 08:08   #4112
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Witam w przelocie,
niestety nie jestem w stanie Was czytać My walczymy z karmieniem. Nie sądziłam, że to będzie takie trudne, ale codziennie jest lepiej
Odpisuję na to, co zdążyłam doczytać.
Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Lutien klask i: bardzo dzielna byłaś i super ze nie popękałaś masowałaś jakoś wcześniej krocze czy coś robiłaś żeby temu zapobiec? wzruszyłam się jak przeczytałam Twój opis i pięknie ze strony TZta że tak Ci pomagał
a co do zzo-to ona nie mogła się wbić?
a z tym ktg i skurczami to wkurza mnie to że wszyscy tak ślepo wierzą w te urządzenie a nie słuchają odczuć ciężarnych
Troszkę masowałam oliwką, troszkę ćwiczyłam mięśnie Kegla.
nie mogła się wpić, bo podobno mam zwapnienia w kręgach i coś nie tak z ich ułożeniem

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Witam u mnie nadal brak objawów zbliżania się CZEGOKOLWIEK, siku jedno. ech... urodzę w grudniu.
Lutien, dzięki za opis, ja pewnie bede miec duzo pytań, bo też na Łubinową się wybieram. Mam wrażenie, ze ogólnie szpital ok? Też bym chciała trafić na naszego lekarza, bo on działa na mnie relaksująco
Szpital super.

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
dzień dobry!
Melduję się rozpakowana!!!!!
Urodziłam w poniedziałek 18.10 o 3:30 nad ranem SN córcia Olga, 3350g, 53cm.
A cały porod trwał 2h
Obudziłam sie o 1:30 w nocy i miałam od razu skurcze co minute takie silne ze mnie łamało na kolana, zanim z 3 pietro zeszlismy do auta to miałam 3 skurcze, przed samochodem zaczelam wymiotowac
Nasze auto bylo cale zaszronione ale w poblizu byl patrol policji ktory zawiozl mnie na porodowke
Tam okazalo sie ze mam 7cm rozwarcia, jak schodzilam z lezanki to odeszly wody i mialam pierwszy skurcz party i okazalo sie ze w ciagu paru minut zrobilo sie 10 z tych 7cm i zaczelam przec.
Pol godziny pozniej o 3 :30 Olga juz byla z nami a ja w takim szoku ze nie wiedzialam jak sie nazywam, poszlo tak szybko ze nie mialam czasu skupic mysli.
Jestesmy juz w domu i zmagamy siez pierwszymi problemami, nawal pokarmu i pokąsane brodawki, jest strasznie, nie bede ukrywac ze porod to pikus i dopiero początek masakry
Ale jak patrze na to śpiące coś to hmm wiecie....
Pozdrawiam!!!
Poród to jest jakaś maskra niewyobrazalna ale faktycznie szybko sie zapomina
Gratulacje i zazdroszczę szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
A to jak są bakterie w moczu to podczas porodu cewnikują??? No to pięknie! Bo ja co chwilę mam jakieś bakterie, właśnie czekam na wyniki z posiewu. I też tak jak kilka z Was w ogóle nie myślę o zzo, boję się bardziej komplikacji które mogą po nim wystąpić niż bólu.
Ja zaczęłam popuszczać, jak już wychodziła główka, więc myślę, że było za duże ryzyko, że popuszczę, już na główkę

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Oto i jest, nasza ODCHOWALNIA :

proponuje kilka pierwszych postów poświęcić na galerię Maluszków tzn, każda osoba która się wpisze na początku umieści po 8 zdjęć, które jej prześlą mamy, wyrażające taką chęć z podpisem czyje to Maleństwo

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22815101
Dzięki
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 08:47   #4113
kretencja
Zakorzenienie

Witam Was
Nareszcie się wyspałam Teraz juz po śniadanku, łazienkę muszę posprzątać i iść z mężem na jakieś zakupy...
Bardzo jestem zadowolona, bo mąż - w tygodniu nieprawdopodobnie zajęty - wczoraj znalazł chwilę, by przykręcić wreszcie lampę w przedpokoju i drapak dla kota na ścianie Niestety dzwonek do drzwi, który kupiliśmy okazał się... do zupełnie innego zasilania i chyba już go popsuliśmy Na szczęście był tani, ale na razie nadal jesteśmy bez dzwonka...
A jutro, jak nic się nie spieprzy, przyjedzie szafa do przedpokoju Razem z pawlaczami i drzwiami do salonu i sypialni Będzie można wreszcie zacząć na serio sprzątać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:10   #4114
Anecka
Zakorzenienie

Artystka, mnie nie osłabły ruchy sa takie same jak wczesniej tylko mala ma mniej miejsca i bardziej je odczuwam.

Nie wyspalam sie za bardzo. Dzis pobiłam rekord we wstawaniu nocnym na siku.. 6 razy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:11   #4115
Artystka23
Dragonfly

Kretencja no to juz prawie koniec remontu u nas tez komoda i witrynka do skrecenia i mozna sprzatac,tylko ze jestem taka ociezala ze starsznie wolno mi wszystko idzie..a w nocy kilka razy brzuch mi twardnial brrrrr
Stary 2010-10-24, 09:14   #4116
kretencja
Zakorzenienie

Mnie też wolno wszystko idzie... No ale trzeba małymi kroczkami do przodu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-24, 09:18   #4117
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Ale mi sie dziewczyny chce piwaaaaaaaaaaaaaa i poszłabym z checia na impreze
ja też bym się piwa napiła, ale najchętniej to na jakiś koncert się wybrała. Teraz był Dżem w Teatrze Chorzowskim ( pięknie- chodziłam wcześniej, bo jest co roku), ale się bałam godziny ZERO

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam w przelocie,
niestety nie jestem w stanie Was czytać My walczymy z karmieniem. Nie sądziłam, że to będzie takie trudne, ale codziennie jest lepiej
Stary 2010-10-24, 09:26   #4118
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
wiecie co, załatwiłam moje dziecko dzisiaj herbatka z hippa z koperku
NIGDY WIECEJ TEGO ŚWINSTWA! nie mialam rumianku a tz nie bylo i myslalm raz kozie smierc, moze mu sie nic nie stanie po tej cherbatce (ktorej nie chcialam mu dac ale coz) pił i było ok, pod wieczor biedny zaczął tak bąki puszczac ze az go bolało, płakał masakra, przy każdym bąku sie krzywił i piszczał biedactwo, juz mu przeszło na szczescie ale NIGDY juz nie dostanie tego kopru świnskiego
moim zdaniem zadzialal jak powinien bo jest wiatropedny i z Twojego opisu wynika, ze swoje zadanie spelnil, ale widocznie Michalkowi nie podpasowal kazde dziecko pewnie indywidualnie toleruje takie rzeczy. Moj pil na zmiane koper z rumiankiem i tolerowal dobrze jedno i drugie. Kazdy musi poprobowac na swoim dziecku co dla niego lepsze...
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:31   #4119
mamuska003
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki kochane
Czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Trochę mnie nie było, tyle naskrobałyście że chyba nie uda mi się was nadrobić
W moim życiu rewolucja trwa. Najpierw ślub i szaleństwo do rana (oczywiście soczkiem) potem przeprowadzka i remont mieszkania. Teraz jeszcze byłam w szpitalu bo trochę zaczełam krwawić i trzeba było sprawdzić co się dzieje. Na szczęście wszystko jest dobrze i już jest 37 tydzień także moja kluseczka jest bezpieczna Mam już skurcze i czekam aż mi się moje piskle wykluje. Z tż doszliśmy do wniosku że nasz córcia będzie się nazywać Hania. Ma już 2600g i strasznie się rozpycha.

Widzę że niektóre już się rozpakowały. Gratulacje
Pozdrawiam i całuję.
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:39   #4120
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Trochę mnie nie było, tyle naskrobałyście że chyba nie uda mi się was nadrobić
W moim życiu rewolucja trwa. Najpierw ślub i szaleństwo do rana (oczywiście soczkiem) potem przeprowadzka i remont mieszkania. Teraz jeszcze byłam w szpitalu bo trochę zaczełam krwawić i trzeba było sprawdzić co się dzieje. Na szczęście wszystko jest dobrze i już jest 37 tydzień także moja kluseczka jest bezpieczna Mam już skurcze i czekam aż mi się moje piskle wykluje. Z tż doszliśmy do wniosku że nasz córcia będzie się nazywać Hania. Ma już 2600g i strasznie się rozpycha.
Pozdrawiam i całuję.
pamietamy sto lat na nowej drodze życia
Stary 2010-10-24, 10:01   #4121
Artystka23
Dragonfly

Cytat:

Pozdrawiam i całuję.
Wszystkiego Najlepszego

Ciekawe co z Olajka..
Stary 2010-10-24, 10:03   #4122
kootekk
Zakorzenienie

mamuska pamietamy cie to wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia

mela no spelnil swoje zadanie ale po rumianku lepiej mu to idzie i nie boli, juz wiecej mu tego nie dam, bo stalo sie to czego sie obawiałam, biedny dopiero dzisiaj rano sie uspokoił a teraz juz spi 3 godziny, padnął jak pluto po tych bączkach

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:03   #4123
kularek
Zadomowienie

cześć

Ona Filipek jest prześliczny

Artystka ty też sporo przeszłaś z tą Twoją matką - jak ludzie mogą tak traktować swoje dzieci a potem oczekiwać od nich jeszcze pomocy ??? przecież oni wogóle wstydu muszą nie mieć -bo gdzie te wszystkie lata gdzie dzieci mieli w ? i tak nagle przypomina im się jak sami są w potrzebie ??? :/

Ursull a jak farbujesz włosy średni co miesiąc to w jakimm stanie są twoje włosy? nie są za bardzo przesuszone? nic im się nie dzieje ? bo chyba narazie chcę zmienić swój kolor na ciemniejsz i tak się zastanawiam jakbym sama sobie farbowała

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
...Warto pocierpiec, zeby takiego maluszka przytulic do piersi, nawet nieprzespane noce sa niewazne. A pachnie cudownie, nie da sie tego opisac, kazda z nas musi to przezyc. Zostac mama to cos niesamowitego, cud natury, patrzec ze takie malenstwo powstalo z Ciebie i kogos najblizszego Twemu sercu...... kurde ide spac, bo cos sie rozczulilam
wzruszyłam się

Mamuska -pamiętam i życzę wszystkiego dobrego

jak przeczytałam opis Kootkka o herbatce z koperku to stwierdziłam, że jej nie kupię ale jak potem przeczytałam to co napisała Melabn - to chyba to racja, że nie wiadomo co dziecku będzie pasować i trzeba wypróbować (ale na koperek będę uważać)

a ja miałam dziś w nocy straszną zgagę i brzuszek mi twardniał kilka razy
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:04   #4124
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzień dobry wszystkim

Ja niedawno wstałam i buszuję po przepisach chwilowo, bo zaraz będę robić obiad i ciacho chcę zrobić

Anecka to naprawdę nie jest takie łatwe wymeldować kogoś, a jeśli jesteś zameldowana na stałe to tym bardziej... Także tym nie masz co się przejmować, zwłaszcza, że mówiłaś, że sąsiedzi w razie co będą za Tobą...
Ale współczuję Ci ojca... To na pewno jest przykre... Ja nie miałam takiej sytuacji jak Ty, ale jak miałam jakieś 17-18 lat mój ojciec kupił sobie mieszkanie w tym mieście gdzie my mieszkamy(wcześniej zawsze mieszkał 300 km od nas bo moi rodzice są rozwiedzeni) i jak szykował to mieszkanie to przygotował mi pokój i właśnie miałam z nim zamieszkać. Bardzo się na to cieszyłam a On jak mieszkanie było już gotowe to powiedział, że nie chce żebym z nim mieszkała... A ja się wtedy pokłóciłam z mamą i ojczymem i też się tułałam po koleżankach... Bolało jak cholera... Także domyślam się co czujesz...

Ona malutki naprawdę jest śliczny
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:19   #4125
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam i całuję.
Pamietam Czyli u Ciebie wysokie obroty ze tak napiszę Zycze szybkiego porodu

kretencja, super ze juz tylko sprzatanie czeka.. wiem jak to jest miec maly remoncik a wiekszy.. masakra

Priety, mam nadzieje ze ojciec nie kaze mi sie wyniesc jak sie mala urodzi bo chyba nie dam rady z tym wszystkim, ale .. poki co musi tak byc jak jest. Czasami nie mozna zrozumiec rodzicow.. jak zawieje tak robią

Jakie ciacho bedziesz robic? tez chce

Ja dzis leniuchuje, zamierzam tylko do wc chodzic obiad jest z wczoraj, TZ caly dzien w pracy do 21, wiec nie wychodze z pokoju zey nie trafic na ojca.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 10:28   #4126
Artystka23
Dragonfly

Kularek wlasnie ludzie tacy sa,ze kiedy trzeba to ich nie ma,a kiedy sami sa w potrzebie to wiedza do kogo isc..Moja matka zajmuje sie(a walsciwie to ja nie wiem jak ona sie nia zajmuje)babcia i zadzwonila do mnie, bo nie mogla zalatwic samochodu by przewiezc babcie do gdanska i miala pretensje,ze ona ze wszystkim sama,a babcia tez ma wnuki itp..Ja dzwonie czesto,sie dowiaduje,zalatwiam numery,jestem w ciazy i mieszkam daleko i naprawde chetnie wzielabym babcie do siebie,ale ona potrzebuje calodobowej opieki a my bedziemy mieli malutkie dziecko,nie da sie tego przeskoczyc..Zal mi w tym wszyskim babci,bo pewnie czuje ze jest przykrym obowiazkiem a nie powinno tak byc bo calej rodzinie okazywala zawsze tyle serca..A ja nie moge przezyc ze teraz nie moge tam jechac i z nia troche posiedziec..

Ale sie objadlam jajecznicai caly czas chodzi za mna tort bezowy

Prietya czemu on nie chcial bys z nim zamieszkala?
Stary 2010-10-24, 10:46   #4127
ursull
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mamuśka gratuluje sredecznie i wszystkiego naj na nowej drodze życia .

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Ursull a jak farbujesz włosy średni co miesiąc to w jakimm stanie są twoje włosy? nie są za bardzo przesuszone? nic im się nie dzieje ? bo chyba narazie chcę zmienić swój kolor na ciemniejsz i tak się zastanawiam jakbym sama sobie farbowała
myślę,że to jest kwestia rodzaju wlosów. Moje się nie przesuszają,myję je co drugi dzień,są bardzo gęste i bardzo szybko rosną. Mój naturalny kolor to blond,ale od kilku lat farbuję na ciemny brąz,więc muszę robić to dość często,aby odrostów nie było widać. Dzisiejsze farby są dość bezpieczne i nie niszczą tak bardzo włosów. Do tego warto stosować odżywki i maski do włosów

Co do herbatki z koperku,ja podawałam małej i nigdy nie było,żadnych rewolucji

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 11:14   #4128
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc. A ja od wczoraj z popsutym nastrojem bo pokłóciłam się z tż i od wczorajszego wieczorku cisza u nas... Także wpadłam sie tylko przywitać bo nie mam na nic dzisiaj siły...Bede leżec całą niedziele.Mam nadzieje ze sie pogodzimy bo nienawidze takich cichych dni...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 11:23   #4129
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc. A ja od wczoraj z popsutym nastrojem bo pokłóciłam się z tż i od wczorajszego wieczorku cisza u nas... Także wpadłam sie tylko przywitać bo nie mam na nic dzisiaj siły...Bede leżec całą niedziele.Mam nadzieje ze sie pogodzimy bo nienawidze takich cichych dni...
Stary 2010-10-24, 11:30   #4130
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ojjj ja tez

Napewno sie pogodzicie a taki dzien moze Ci dobrze zrobi lenistwo na całego!

U mnie caly zlew w garach, okruchy i cukier na blatach, ale ja dzis w ogole w kuchni nie bylam i nie zamierzam tego sprzatac. Nie jestem sluzącą a ojciec czuje sie jak w hotelu. Pozniej powie ze to moje okruchy i moj cukier, choc ja nie slodze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 11:38   #4131
ona1010
Raczkowanie

a ja nawet dzisiaj wyspana, no mozna tak powiedziec, szczegolnie po ostatnich nocach, kiedy wogole nie spalam. Z maluchem nie ma czasu na nic, od 8 na nogach, a dopiero teraz moglam zjesc sniadanko, wykapac sie, a moi dwaj faceci sobie spia, maluszek po pojadl mleczka, a duzy bo popil wczoraj u znajomych pepkowe ale slicznie na lozku wygladaja.
Maluch wogole nie chce spac w swoim lozeczku, tylko w nami w lozku mu najlepiej. Jest cudowny i tak slodko sie przez sen usmiecha.

Patrycja- nie smuc sie, napewno sie pogodzicie, zacznij pierwsza, czasami nie watro sie upierac

Kootek- dajesz Michalkowi rumianek do picia na bol brzuszka????? Mi lekarz powiedzial, zebym tylko mleko i nic wiecej. Bol brzucha jest normalny, bo jeszcze zoloadeczek nie nauczyl sie dobrze funkcjonowac.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 12:14   #4132
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Priety, mam nadzieje ze ojciec nie kaze mi sie wyniesc jak sie mala urodzi bo chyba nie dam rady z tym wszystkim, ale .. poki co musi tak byc jak jest. Czasami nie mozna zrozumiec rodzicow.. jak zawieje tak robią

Jakie ciacho bedziesz robic? tez chce
Anecka To nie jest takie łatwe jeśli jesteś zameldowana na stałe to nie może Cię tak po prostu wyrzucić bo możesz go podać do sądu i na policję wtedy... Zwłaszcza, że Ty płacisz chyba z tego co pamiętam?

A co do ciasta to robię murzynka Zazwyczaj robię raz w tygodniu jakieś ciasto a w zeszłym nic nie piekłam

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Kularek wlasnie ludzie tacy sa,ze kiedy trzeba to ich nie ma,a kiedy sami sa w potrzebie to wiedza do kogo isc..Moja matka zajmuje sie(a walsciwie to ja nie wiem jak ona sie nia zajmuje)babcia i zadzwonila do mnie, bo nie mogla zalatwic samochodu by przewiezc babcie do gdanska i miala pretensje,ze ona ze wszystkim sama,a babcia tez ma wnuki itp..Ja dzwonie czesto,sie dowiaduje,zalatwiam numery,jestem w ciazy i mieszkam daleko i naprawde chetnie wzielabym babcie do siebie,ale ona potrzebuje calodobowej opieki a my bedziemy mieli malutkie dziecko,nie da sie tego przeskoczyc..Zal mi w tym wszyskim babci,bo pewnie czuje ze jest przykrym obowiazkiem a nie powinno tak byc bo calej rodzinie okazywala zawsze tyle serca..A ja nie moge przezyc ze teraz nie moge tam jechac i z nia troche posiedziec..

Ale sie objadlam jajecznicai caly czas chodzi za mna tort bezowy

Prietya czemu on nie chcial bys z nim zamieszkala?
Artystka to jest właśnie najgorsze, że kiedy człowiek potrzebuje najbliższych to Ci się od niego odwracają... Szkoda mi tej Twojej babci... Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u Siebie... Moja babcia mieszka z mamą i jak coś się dzieje to zawsze ktoś jest pod ręką... Nawet jak tak się składa, że nikogo na noc ma nie być w domu to np ja przyjeżdżam do niej, albo jakoś kombinujemy, żeby nie była sama, bo jakby coś się stało to mogłaby nie móc zadzwonić, albo coś... Chociaż Ona normalnie jeszcze sama funkcjonuje, ale wolimy dmuchać na zimne

A mój ojciec nie chciał, żebym z nim mieszkała bo chciał mieć święty spokój... Najpierw chciał mnie w połowie szkoły średniej ściągać do siebie, gdzie ja nie chciałam 2 lata przed maturą szkoły zmieniać, a potem takie jazdy... A najlepsze jest to, że później był chory(właściwie cały czas jest) no i mieszkał sam, więc ja rano jechałam na uczelnię, wracałam koło 21 jechałam do niego, ok 23 wracałam do domu, uczyłam się, a o 5 wstawałam, żeby znowu jechać na uczelnię... A on się potem dziwił, że szkołę zawaliłam A potem sobie znalazł kobietę, więc miałam więcej luzu, ale przykro mi było jak ja tak zasuwałam od szkoły do niego i do domu a on kiedyś przy mnie do znajomego powiedział, że "na starość nie będzie miał mu kto szklanki wody podać"

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-10-24 o 12:17
Stary 2010-10-24, 12:20   #4133
KarolinaB
Raczkowanie

i po pełni

żadna sie nie rozpakowała

trzeba czekac na swój czas
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 12:23   #4134
Anecka
Zakorzenienie

O Priety, poproszę kawalek murzyna
Jak byla jeszcze tu moja mama, to czesto pieklysmy ciasta i moje ukochane uleczki drożdzowe ktore pozniej z maselkiem jadlam Teraz to nawet nie wiem jak sie robi takie uleczki, nie pamietam przepisu tzn bo mama to "na oko" wszystko dawalai zawsze wychodzilo pieknie i smacznie

Eh no wlasnie okazujemy serce a potem takie gadanie.. ja tak uslyszalam nie raz ale pare lat temu jak jeszcze w LO bylam.. Jak jestem teraz caly dzien w domu to naprawde juz wiem co moja mama przechodzila Tak mi jej brakuje..

Wiecie co, caly czas sie obawiam tego jak juz malutka bedzie z Nami i ze nie bede wiedziala co w jakiej kolejnosci robic czy karmic i pozniej przewijac czy czekac az zrobi siku i kupke, czy po kazdym siusianiu przewinac.. Czytam ksiazke, jezyk niemowlat i jakos srednio i sie ta wiedza przyswaja. Pamietam tylko ze latwy plan jest i po jedzeniu potrzeba dla malucha aktywnosci, ale juz nie pamietam jak to ma wygladac chyba drugi raz musze poczytac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 12:23   #4135
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
i po pełni

żadna sie nie rozpakowała

trzeba czekac na swój czas
byle nie na kolejną pełnię
Stary 2010-10-24, 12:25   #4136
Anecka
Zakorzenienie

hehe tez pomylalam dzis rano o pelni i czy ktoras urodzila

Ciekawe jak tam Biejatka, Olajka..

.. jak malince weekend leci

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-24, 12:31   #4137
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Anecka sowią albo gołębią pocztą Ci prześlę kawałek murzynka Ale to dopiero później bo on trochę czasochłonny jest

Ooo... Już mi wskoczył 32 tydzień... Kurczę powoli coraz bliżej, ale dalej zdecydowanie za daleko...

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-10-24 o 12:33
Stary 2010-10-24, 12:37   #4138
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Anecka sowią albo gołębią pocztą Ci prześlę kawałek murzynka Ale to dopiero później bo on trochę czasochłonny jest

Ooo... Już mi wskoczył 32 tydzień... Kurczę powoli coraz bliżej, ale dalej zdecydowanie za daleko...
ja tez poprosze
Stary 2010-10-24, 12:47   #4139
kootekk
Zakorzenienie

ona ja daje rumianek bo jak nie dostanie to ma twarde kupki, a ja karmie modyfikowanym a ty piersia nie?

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 13:32   #4140
kretencja
Zakorzenienie

Murzynek
Kurde, zazdroszczę Wam talentu ciastkarskiego Ja tak naprawdę umiem tylko blok czekoladowy i sernik I rzadko kiedy coś robię. Mój mąż piecze pyszne kruche ciasteczka, ale on z kolei nie ma czasu... Jemy głównie kupne słodycze - czekolady, batony, ewentualnie ciastka z cukierni...
Ale murzynka to bym zjadła Mój Tata pysznego robi

Tak się też zastanawiam co u olajki. Od czasu tych bóli, co do lekarza zdecydowała się jechać - nie odzywała się chyba

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości