|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Dragonfly
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
hehe jestem bardzo ciekawa,cosmy z tztem zmajstrowali
siedzi sobie tam w brzuchu i caly dzien znaku zycia nie da(a ja sie martwie),tylko czasem wybrzuszy mi sie kolano i tyle...a teraz na wieczor troszke sie rusza i wypycha,ale slabo..Wam tez tak oslably ruchy po 36 tyg?De mi sie brzuch obnizyl dwa tyg temu i nic z tego,mala jeszcze siedzi,choc moze wziela sobie moje prosby do serca..Najbardziej sie bede smiac jak tz skreci reszte mebli,ja wyprasuje jej ubranka,on posprzata i w nocy zaczne rodzic bylby ubaw po pachy,bo ona sie mnie juz pare razy posluchalahehe tak mysle ze jak zaczna sie skurcze to sobie napuszcze wody do wanny i bita godzine bede w niej siedziec,bo u nas wanny w szpitalu nie ma-jest prysznic
|
|
#4112 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Witam w przelocie,
niestety nie jestem w stanie Was czytać Odpisuję na to, co zdążyłam doczytać. Pozdrawiam Cytat:
nie mogła się wpić, bo podobno mam zwapnienia w kręgach i coś nie tak z ich ułożeniem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Nareszcie się wyspałam Bardzo jestem zadowolona, bo mąż - w tygodniu nieprawdopodobnie zajęty - wczoraj znalazł chwilę, by przykręcić wreszcie lampę w przedpokoju i drapak dla kota na ścianie Niestety dzwonek do drzwi, który kupiliśmy okazał się... do zupełnie innego zasilania i chyba już go popsuliśmy A jutro, jak nic się nie spieprzy, przyjedzie szafa do przedpokoju
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, mnie nie osłabły ruchy sa takie same jak wczesniej tylko mala ma mniej miejsca i bardziej je odczuwam.
![]() Nie wyspalam sie za bardzo. Dzis pobiłam rekord we wstawaniu nocnym na siku.. 6 razy
|
#4115 |
|
Dragonfly
|
Kretencja no to juz prawie koniec remontu
u nas tez komoda i witrynka do skrecenia i mozna sprzatac,tylko ze jestem taka ociezala ze starsznie wolno mi wszystko idzie..a w nocy kilka razy brzuch mi twardnial brrrrr
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też wolno wszystko idzie... No ale trzeba małymi kroczkami do przodu
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki kochane
Czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Trochę mnie nie było, tyle naskrobałyście że chyba nie uda mi się was nadrobić ![]() W moim życiu rewolucja trwa. Najpierw ślub i szaleństwo do rana ![]() (oczywiście soczkiem) potem przeprowadzka i remont mieszkania. Teraz jeszcze byłam w szpitalu bo trochę zaczełam krwawić i trzeba było sprawdzić co się dzieje. Na szczęście wszystko jest dobrze i już jest 37 tydzień także moja kluseczka jest bezpieczna Mam już skurcze i czekam aż mi się moje piskle wykluje. Z tż doszliśmy do wniosku że nasz córcia będzie się nazywać Hania. Ma już 2600g i strasznie się rozpycha. Widzę że niektóre już się rozpakowały. Gratulacje Pozdrawiam i całuję. |
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Ciekawe co z Olajka..
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
mamuska pamietamy cie
to wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia mela no spelnil swoje zadanie ale po rumianku lepiej mu to idzie i nie boli, juz wiecej mu tego nie dam, bo stalo sie to czego sie obawiałam, biedny dopiero dzisiaj rano sie uspokoił a teraz juz spi 3 godziny, padnął jak pluto po tych bączkach
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
Ona Filipek jest prześliczny Artystka ty też sporo przeszłaś z tą Twoją matką - jak ludzie mogą tak traktować swoje dzieci a potem oczekiwać od nich jeszcze pomocy ??? przecież oni wogóle wstydu muszą nie mieć -bo gdzie te wszystkie lata gdzie dzieci mieli w Ursull a jak farbujesz włosy średni co miesiąc to w jakimm stanie są twoje włosy? nie są za bardzo przesuszone? nic im się nie dzieje ? bo chyba narazie chcę zmienić swój kolor na ciemniejsz i tak się zastanawiam jakbym sama sobie farbowała ![]() Cytat:
Mamuska -pamiętam jak przeczytałam opis Kootkka o herbatce z koperku to stwierdziłam, że jej nie kupię ale jak potem przeczytałam to co napisała Melabn - to chyba to racja, że nie wiadomo co dziecku będzie pasować i trzeba wypróbować (ale na koperek będę uważać) a ja miałam dziś w nocy straszną zgagę i brzuszek mi twardniał kilka razy |
|
|
|
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ja niedawno wstałam i buszuję po przepisach chwilowo, bo zaraz będę robić obiad i ciacho chcę zrobić ![]() Anecka to naprawdę nie jest takie łatwe wymeldować kogoś, a jeśli jesteś zameldowana na stałe to tym bardziej... Także tym nie masz co się przejmować, zwłaszcza, że mówiłaś, że sąsiedzi w razie co będą za Tobą... Ale współczuję Ci ojca... To na pewno jest przykre... Ja nie miałam takiej sytuacji jak Ty, ale jak miałam jakieś 17-18 lat mój ojciec kupił sobie mieszkanie w tym mieście gdzie my mieszkamy(wcześniej zawsze mieszkał 300 km od nas bo moi rodzice są rozwiedzeni) i jak szykował to mieszkanie to przygotował mi pokój i właśnie miałam z nim zamieszkać. Bardzo się na to cieszyłam a On jak mieszkanie było już gotowe to powiedział, że nie chce żebym z nim mieszkała... A ja się wtedy pokłóciłam z mamą i ojczymem i też się tułałam po koleżankach... Bolało jak cholera... Także domyślam się co czujesz... Ona malutki naprawdę jest śliczny
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli u Ciebie wysokie obroty ze tak napiszę Zycze szybkiego porodu ![]() kretencja, super ze juz tylko sprzatanie czeka.. wiem jak to jest miec maly remoncik a wiekszy.. masakra Priety, mam nadzieje ze ojciec nie kaze mi sie wyniesc jak sie mala urodzi bo chyba nie dam rady z tym wszystkim, ale .. poki co musi tak byc jak jest. Czasami nie mozna zrozumiec rodzicow.. jak zawieje tak robią ![]() Jakie ciacho bedziesz robic? tez chce Ja dzis leniuchuje, zamierzam tylko do wc chodzic obiad jest z wczoraj, TZ caly dzien w pracy do 21, wiec nie wychodze z pokoju zey nie trafic na ojca.
|
|
#4126 |
|
Dragonfly
|
Kularek wlasnie ludzie tacy sa,ze kiedy trzeba to ich nie ma,a kiedy sami sa w potrzebie to wiedza do kogo isc..Moja matka zajmuje sie(a walsciwie to ja nie wiem jak ona sie nia zajmuje)babcia i zadzwonila do mnie, bo nie mogla zalatwic samochodu by przewiezc babcie do gdanska i miala pretensje,ze ona ze wszystkim sama,a babcia tez ma wnuki itp..Ja dzwonie czesto,sie dowiaduje,zalatwiam numery,jestem w ciazy i mieszkam daleko i naprawde chetnie wzielabym babcie do siebie,ale ona potrzebuje calodobowej opieki a my bedziemy mieli malutkie dziecko,nie da sie tego przeskoczyc..Zal mi w tym wszyskim babci,bo pewnie czuje ze jest przykrym obowiazkiem a nie powinno tak byc bo calej rodzinie okazywala zawsze tyle serca..A ja nie moge przezyc ze teraz nie moge tam jechac i z nia troche posiedziec..
Ale sie objadlam jajecznica i caly czas chodzi za mna tort bezowy![]() Prietya czemu on nie chcial bys z nim zamieszkala?
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mamuśka gratuluje sredecznie i wszystkiego naj na nowej drodze życia Cytat:
Co do herbatki z koperku,ja podawałam małej i nigdy nie było,żadnych rewolucji
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Czesc. A ja od wczoraj z popsutym nastrojem bo pokłóciłam się z tż i od wczorajszego wieczorku cisza u nas... Także wpadłam sie tylko przywitać bo nie mam na nic dzisiaj siły...Bede leżec całą niedziele.Mam nadzieje ze sie pogodzimy bo nienawidze takich cichych dni...
|
|
|
|
#4129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno sie pogodzicie lenistwo na całego!U mnie caly zlew w garach, okruchy i cukier na blatach, ale ja dzis w ogole w kuchni nie bylam i nie zamierzam tego sprzatac. Nie jestem sluzącą a ojciec czuje sie jak w hotelu. Pozniej powie ze to moje okruchy
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
a ja nawet dzisiaj wyspana, no mozna tak powiedziec, szczegolnie po ostatnich nocach, kiedy wogole nie spalam. Z maluchem nie ma czasu na nic, od 8 na nogach, a dopiero teraz moglam zjesc sniadanko, wykapac sie, a moi dwaj faceci sobie spia, maluszek po pojadl mleczka, a duzy bo popil wczoraj u znajomych pepkowe
ale slicznie na lozku wygladaja. Maluch wogole nie chce spac w swoim lozeczku, tylko w nami w lozku mu najlepiej. Jest cudowny i tak slodko sie przez sen usmiecha. Patrycja- nie smuc sie, napewno sie pogodzicie, zacznij pierwsza, czasami nie watro sie upierac Kootek- dajesz Michalkowi rumianek do picia na bol brzuszka????? Mi lekarz powiedzial, zebym tylko mleko i nic wiecej. Bol brzucha jest normalny, bo jeszcze zoloadeczek nie nauczyl sie dobrze funkcjonowac. |
|
|
|
#4132 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do ciasta to robię murzynka Zazwyczaj robię raz w tygodniu jakieś ciasto a w zeszłym nic nie piekłam ![]() Cytat:
![]() A mój ojciec nie chciał, żebym z nim mieszkała bo chciał mieć święty spokój... Najpierw chciał mnie w połowie szkoły średniej ściągać do siebie, gdzie ja nie chciałam 2 lata przed maturą szkoły zmieniać, a potem takie jazdy... A najlepsze jest to, że później był chory(właściwie cały czas jest) no i mieszkał sam, więc ja rano jechałam na uczelnię, wracałam koło 21 jechałam do niego, ok 23 wracałam do domu, uczyłam się, a o 5 wstawałam, żeby znowu jechać na uczelnię... A on się potem dziwił, że szkołę zawaliłam A potem sobie znalazł kobietę, więc miałam więcej luzu, ale przykro mi było jak ja tak zasuwałam od szkoły do niego i do domu a on kiedyś przy mnie do znajomego powiedział, że "na starość nie będzie miał mu kto szklanki wody podać"
19.08.2011 ![]() Edytowane przez Priety Czas edycji: 2010-10-24 o 12:17 |
||
|
|
|
#4133 |
|
Raczkowanie
|
i po pełni
żadna sie nie rozpakowała trzeba czekac na swój czas |
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
O Priety, poproszę kawalek murzyna
Jak byla jeszcze tu moja mama, to czesto pieklysmy ciasta i moje ukochane uleczki drożdzowe ktore pozniej z maselkiem jadlam ![]() Eh no wlasnie okazujemy serce a potem takie gadanie.. ja tak uslyszalam nie raz ale pare lat temu jak jeszcze w LO bylam.. Jak jestem teraz caly dzien w domu to naprawde juz wiem co moja mama przechodzila Tak mi jej brakuje..Wiecie co, caly czas sie obawiam tego jak juz malutka bedzie z Nami i ze nie bede wiedziala co w jakiej kolejnosci robic czy karmic i pozniej przewijac czy czekac az zrobi siku i kupke, czy po kazdym siusianiu przewinac.. Czytam ksiazke, jezyk niemowlat i jakos srednio i sie ta wiedza przyswaja. Pamietam tylko ze latwy plan jest i po jedzeniu potrzeba dla malucha aktywnosci, ale juz nie pamietam jak to ma wygladac
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
byle nie na kolejną pełnię
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
hehe tez pomylalam dzis rano o pelni i czy ktoras urodzila
Ciekawe jak tam Biejatka, Olajka.. .. jak malince weekend leci
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
Anecka sowią albo gołębią pocztą Ci prześlę kawałek murzynka
Ale to dopiero później bo on trochę czasochłonny jest ![]() Ooo... Już mi wskoczył 32 tydzień... Kurczę powoli coraz bliżej, ale dalej zdecydowanie za daleko...
19.08.2011 ![]() Edytowane przez Priety Czas edycji: 2010-10-24 o 12:33 |
|
|
|
#4138 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
ona ja daje rumianek bo jak nie dostanie to ma twarde kupki, a ja karmie modyfikowanym a ty piersia nie?
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Murzynek
![]() Kurde, zazdroszczę Wam talentu ciastkarskiego Ja tak naprawdę umiem tylko blok czekoladowy i sernik I rzadko kiedy coś robię. Mój mąż piecze pyszne kruche ciasteczka, ale on z kolei nie ma czasu... Jemy głównie kupne słodycze - czekolady, batony, ewentualnie ciastka z cukierni... Ale murzynka to bym zjadła Tak się też zastanawiam co u olajki. Od czasu tych bóli, co do lekarza zdecydowała się jechać - nie odzywała się chyba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

siedzi sobie tam w brzuchu i caly dzien znaku zycia nie da(a ja sie martwie),tylko czasem wybrzuszy mi sie kolano i tyle...a teraz na wieczor troszke sie rusza i wypycha,ale slabo..Wam tez tak oslably ruchy po 36 tyg?
bylby ubaw po pachy,bo ona sie mnie juz pare razy posluchala

klask i: bardzo dzielna byłaś
masowałaś jakoś wcześniej krocze
czy coś robiłaś żeby temu zapobiec? wzruszyłam się jak przeczytałam Twój opis 

(oczywiście soczkiem) potem przeprowadzka i remont mieszkania. Teraz jeszcze byłam w szpitalu bo trochę zaczełam krwawić i trzeba było sprawdzić co się dzieje. Na szczęście wszystko jest dobrze i już jest 37 tydzień także moja kluseczka jest bezpieczna

19.08.2011
tez chce 

A potem sobie znalazł kobietę, więc miałam więcej luzu, ale przykro mi było jak ja tak zasuwałam od szkoły do niego i do domu a on kiedyś przy mnie do znajomego powiedział, że "na starość nie będzie miał mu kto szklanki wody podać"