2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 10:02   #2161
elenka1
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

ojjj a mnie czasem narwy puszczaja i najzwyczajniej mam pretensje do mojej córeczki czemu płacze, czasem mam jej normalnie dość... ale jak teraz patrze jak sobie spi to istny aniołeczek, kochany brzdąc

mpik
córcia super, a tesciowa kochana kobitka

ray
moja złapała dopiero 3 smoka, pierwszy antykolkowy, drugi miekki a 3 za 5 zł najzwyczajniejszy i podpasował

bordowa
mój TZ tak czesto robi, schodzi odprowadzic kogos albo zapalic i go nie ma ok pół godziny, zawsze kogos spotka a ze ma dar przyciagania ludzi i jego do nich tez ciagnie to juz taka jego natura, choc czasem mam ochote zamknac go z nami w domu na 2 dni, wyłączyć telefon i cieszyc sie. Kiedyś tak zrobie

a mój mąż wymyslil oststnio ze Ola ma spac ze mna do 3 miesiaca bo jest za mala na to zeby spała sama... i takim oto sposobem przeniosl sie do salonu tylko ciekawe jak ja ja wykurze z łózka jak bede chciala zeby maz wrocił na swoje miejsce... chyba musze to zmienic

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 10:14   #2162
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ray
moja złapała dopiero 3 smoka, pierwszy antykolkowy, drugi miekki a 3 za 5 zł najzwyczajniejszy i podpasował
Mieliśmy dokładnie tak samo NIewymagające nasze dzieci
a mój mąż wymyslil oststnio ze Ola ma spac ze mna do 3 miesiaca bo jest za mala na to zeby spała sama... i takim oto sposobem przeniosl sie do salonu tylko ciekawe jak ja ja wykurze z łózka jak bede chciala zeby maz wrocił na swoje miejsce... chyba musze to zmienic
Nio to ma pomysły Twój Tż eh... Musisz to zmienić to fakt!!
Mała musi uczyć się sama spac
Stary 2010-10-26, 10:23   #2163
Ray
Zakorzenienie

Cytat:
taaa to powiedz mezowi zeby potem pretensji nie mial jak mu sie odwidzi za te 3 mc i bedzie chcial wrocic do zony do lozka poczeka sobie min rok albo i dwa lata...a swoja droga to nie martw sie ! ha! on cwany jest ( juz ja znam te sztuczki) poszedl na kanape bo sie moze wyspac ty sleczysz przy dziecku cala noc a on sobie spi w salonie proste nie?

elenka z dwojka dzieci nie jest zle ! przynznam sie ze jak bylam u mamy po porodzie to sie balam wrocic do domu, jak ja sobie poradze?! u mamy zajmowalam sie tylko dziecmi, a ona gotowala, prala itp....
ale nie jest zle.... moze dlatego tez ze mlodsza corka nie jest bardzo absorbujaca....
starsza juz pogodzila sie z faktem nowego lokatora i nawet z rana leci zerknac czy juz wstala i dac jej paluszki swoja do reki
kwestia organizacji, tez biegam z pizamie (ostatnio caly dzien chodzilam)
niedosypiam, ale np mniej wiecej wiem jak sa pory karmienia, starsza corka jeszcze raz spi w dzen wiec jakos da sie to pogodzic.

teraz wlasnie maz pojechal ze starsza na salke zabaw wiec do poludnia mam ich z glowy mala usnela, ja jem sniadanie i zaraz ogarne mieszkanie, myju myju i spac
Stary 2010-10-26, 10:48   #2164
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Majka232... nie schizuj sie mamuska... ja tez na poczatku ryczalam ze nic mi nie wychodzi i jestem beznadziejna, ale nie od razu Rzym zbudowano. Swoja droga... co za polozna... gazikiem LEKO krem scierac... no debilka jakas!
nie wiem czy Cie pociesze, ale jak u mnie byla p.srodowiskowa... Młoda miała jescze kikut, jak zaczela go przemywac, szarpac, zaczeła swieza krew leciec , Nadia darła sie wniebogłosy a ona jeszcze do mnie, ze ja to nie boli..

kurcze moja Mloda porobuje od godziny zasnac i co przysnie to zrywa sie z odruchem Moro (na szczescie nie placze... jeszcze)... a w domu cisza jak makiem zasiał, tylko ja siedze obok i pisze na laptopie... ewidentnie cos ja meczy....

mi sie tez zdarzylo pojsc raz na siku z Młoda, ale była tak rozdarta i darła sie dobry kwadrans, ze bałam sie ze jak ja zostawie to sie udusi od tego krzyku... ale to byl raz jedyny i wiecej nie mam zamiaru tego powtararzac...

Fem
swietnie wygldacie!

Klarissa
.. ja worki pod oczami odziedziczyłam w genach i mam je niezaleznie od tego czy jestem czy nie jestem zmeczona. Bardzo fajne zakupy! buciki wymiataja! a Ty rzeczywiscie wygladasz na zmeczona, ale nie przez worki tylko w ogole... moze przydaloby Ci sie jakas chwilowa 3godzinna przerwa od domu i dzidziusia???

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-10-26, 11:00   #2165
gabisun
Zakorzenienie

Mszu moja ma zawsze ten odruch jak ją wkładamy do wanienki i jak kichnę dziwne że przez sen ma, bo dzieci tak mają jak się wystraszą czegoś może stukanie w klawiaturę? albo słońce gdzies jej świeci po oczach? bo u mnie akurat co chwilę wychodzi i małą się denerwuje jak ją razi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:14   #2166
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mszu moja ma zawsze ten odruch jak ją wkładamy do wanienki i jak kichnę dziwne że przez sen ma, bo dzieci tak mają jak się wystraszą czegoś może stukanie w klawiaturę? albo słońce gdzies jej świeci po oczach? bo u mnie akurat co chwilę wychodzi i małą się denerwuje jak ją razi

no jeszcze ten moj laptop nie taki stary, zeby klawaitura byla taka glosno klekocząca slonce tez ja nie razi, bo siedzimy w zasłonietych roletach... a poza tym 5 min temu zasnela uf...

a jeszcze mam pytanko...czy kotras zauwazyła podobną rekacje u swojego Malucha... ja zauwazylam, ze Nadia z kazdym dniem staje sie coraz bardziej wrazliwsza... czasem jak gdzies zle chwyce i przez przypadek uszczypne... albo jak niedawno bedac na rekach u TZta przydzownila glowa w jego zeby. Cała sie napnie, zesztywanieje, zrobi sie pupurowa i ryknie takim placzem, ze spokojnie mozna ogluchnac... wtedy ja przytulam, mowie do niej delikatnie i uspokoja sie w ciagu 5 sek ... ale to zeszytwnienie calego ciała i ta purpura... pierwszy raz ja to zobaczylam towystraszylam sie nie na zarty, teraz dla mnie to komicznie wyglada

edit: i juz sie obudziła, a własnie mialam isc pod prysznic...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-26 o 11:21
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:29   #2167
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
a jeszcze mam pytanko...czy kotras zauwazyła podobną rekacje u swojego Malucha... ja zauwazylam, ze Nadia z kazdym dniem staje sie coraz bardziej wrazliwsza...
Moja też tak ma Ja staram się być delikatna,ale czasem np jak ją noszę do odbicia to Młoda podnosi głowę i czasem łupnie w moje ramię i potem płacz(pewnie ją zaboli),ale przytulam i przestaje po chwili

Ale miałam beznadziejną noc...Wyrodna matka ze mnie,ale nie będę zagłębiać się w szczegóły

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 11:45   #2168
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Biorę, biorę. najpierw myślałam, że to plamienie ale to na bank okres, bo jest bardzo obfity a ja zawsze miałam długie i mocne okresy. Ale dziś 9 dzień a on się nadal rozkręca ...
dziwne...

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
wyklad odbebniony
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Jutro rano jedziemy z Olą do neurologa i kardiologa- mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Młoda jest coraz bardziej pryszczata- najpierw było tylko czółko, potem przeniosło się na głowę a dzisiaj widziałam, że schodzi na policzki. Nie wiem- warto iść z tym do lekarza czy wziąć na przeczekanie
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Pisałyście o chodzeniu do toalety z dziećmi. Ja tam, jak muszę, to zostawiam, nawet płaczące, dziecko w łóżeczku i biegnę do kibelka. Nic nie poradzę, jak mnie zepnie a dziecka truć nie będę swoimi smrodkami A siku to kwestia pół minuty, więc dziecku tym bardziej nic nie będzie, jak chwilkę się podrze. Niech rozpycha płucka
dokładnie tak, jak popłacze 5 minut nic mu się niestanie a popadać w paranoję nie będę

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
cześć

zapomniałam po ostatnim moim poście (dwa dni temu) dołączyć kubusiowych zdjęć, więc nadrabiam i się chwalę...
cudownie wyglądacie!

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj Patryś po raz pierwszy sam usnoł w swoim łózeczku
No i nawet dobrze spał jak na niego bo od 20.30 do 00.30 i pobudka o 2 dałam mu smoka..pobudka o 4 na jedzonko i pobudka o 7..
ale jestem wyspana
gratuluje samozasypiana

Cytat:
oj nie daj się tak wrobić bo dziecka do 2 roku z łóżka nie wypędzisz.. ;D

Cytat:

a jeszcze mam pytanko...czy kotras zauwazyła podobną rekacje u swojego Malucha... ja zauwazylam, ze Nadia z kazdym dniem staje sie coraz bardziej wrazliwsza... czasem jak gdzies zle chwyce i przez przypadek uszczypne... albo jak niedawno bedac na rekach u TZta przydzownila glowa w jego zeby. Cała sie napnie, zesztywanieje, zrobi sie pupurowa i ryknie takim placzem, ze spokojnie mozna ogluchnac... wtedy ja przytulam, mowie do niej delikatnie i uspokoja sie w ciagu 5 sek ... ale to zeszytwnienie calego ciała i ta purpura... pierwszy raz ja to zobaczylam towystraszylam sie nie na zarty, teraz dla mnie to komicznie wyglada

edit: i juz sie obudziła, a własnie mialam isc pod prysznic...
na początku to był standard teraz trzyma sztywni głowę więc już nie dzięcioli ale parę razy tak się walnął że aż nas zabolało..
Stary 2010-10-26, 12:44   #2169
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
ojjj a mnie czasem narwy puszczaja i najzwyczajniej mam pretensje do mojej córeczki czemu płacze, czasem mam jej normalnie dość... ale jak teraz patrze jak sobie spi to istny aniołeczek, kochany brzdąc

mpik
córcia super, a tesciowa kochana kobitka

ray

bordowa
mój TZ tak czesto robi, schodzi odprowadzic kogos albo zapalic i go nie ma ok pół godziny, zawsze kogos spotka a ze ma dar przyciagania ludzi i jego do nich tez ciagnie to juz taka jego natura, choc czasem mam ochote zamknac go z nami w domu na 2 dni, wyłączyć telefon i cieszyc sie. Kiedyś tak zrobie

to powiedz mezowi ze to on ja bedzie oduczac spania z mamusia-i to dokladnie w dniu skonczenia 3go miesiaca!
Nasz spal z nami dwa dni bo nie umialm sie jeszcze ruszac za bardzo po porodzie i kazde wstanie z lozka bylo bardzo bolesne, ale teraz juz spi w lozeczku.

U nas wilgotno na dworze bardzo i zimno, jakies 6-7stopni, wiec poszlismy z Tomusiem na spacer - do drugiego pokoju hiii otworzylismy okna i posiedzielismy siebie w chlodku 20 min. A to fotka z naszego "spacerku"
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:53   #2170
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witam z rana i przesylam buziaczki
Oby dla każdej z Nas dzisiejszy dzionek był cudowny, aby dzieciaczków brzusie nie bolały i za dużo nie marudziły tego WAM i sobie życze
O jaki pozytywny początek dnia

Cytat:
E no źle nie jest Dominis potrafi sam się soba zająć..choć trzeba troszke go pilnować bo np wczoraj wsiadł do takiego pojemnika na zabawki z kółkami wyjechał nim naklatke schodową i próbował nim zjechać ze schodów....
O matko Dzieci to mają pomysły Moja siostra kiedyś z łóżka na główkę skoczyła, tylko ręce zapomniała wyciągnąć

Ale mnie Tż wkurzył dziś w nocy Sam powiedział, że będzie wstawał tej nocy, żebym ja mogła trochę pospać. Pierwsze karmienie było o 24, więc nie spaliśmy jeszcze i ja zrobiłam mleko a on ją nakarmił. Potem pobudka przed 3 i słyszę "wstaniesz? bo mnie głowa boli" Poszliśmy razem, ja mu zrobiłam mleko a on nakarmił. Zdążyłam przysnąć i słyszę, że mnie woła. Idę a on do mnie "to normalne, że ona się tak rusza przy karmieniu?" ... Masakra. Kolejna pobudka po 5 i słyszę "wstaniesz chociaż raz?" No myślałam, że go zabiję Zwymyślałam mu i poszłam, normalnie bym to olała, ale nie będę dziecka głodzić ... Jak wróciłam do łóżka powiedziałam, że ma spadać i mnie nie przytulać, bo sobie nie życzę to się obraził ... Jak się obudziliśmy po 8 to mnie zaczął przytulać i mówić "Ciężką masz robotę. Nie myślałam, że to wstawanie w nocy jest takie trudne." A ciekawe skąd wie, że ciężkie, skoro dupy nie ruszył Wyszedł po 8 i do teraz go nie ma, przynajmniej mam od niego spokój ...

Dodaję fotki. Aśka w swoim słitaśnym kombinezonie przed spacerem No i ja - niby tyle kg zrzucone a nadal wyglądam jakbym w ciąży była ... No i na dokładkę rodzice.
Stary 2010-10-26, 12:53   #2171
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
]
gabisun całe szczęście że to tylko kawa i nie musisz dalej szukać przyczyn sprobuj sie przekonać do inki ja ją polubiłam, kojarzy mi sie z dzieciństwem szczególnie kiedy maczam w niej biszkopty heh
Uwielbiam INKE na jej czesc nazwalismy naszą zlosliwa kotke. Tylko narazie robie odwyk, bo odstawiam mleko.

Mpik rewelacyjny filmik mój tak nie reaguje na smoka, już wie, że z niego nic nie leci czasem się obraża za to oszustwo za to tak łapczywie rzuca się na pierś a niech nie daj Boże słabiej mleko leci, wtedy dopiero tarmosi sutka i wydaj dziwne odgłosy... co to będzie jak mu zęby wyrosną
Olek moj tez uwielbia cycusia, pasjami Smoka lubi czasem, ale tez sie strasznie wkurza jak nic nie leci. A cycucha to mam wrazenie, ze mi zje w calosci. Najlepsze jest to ze moze 10min jesc, potem go odbijam (przed przewijaniem, bo trzasnal kupe w miedzyczasie) i jest ryk po odbiciu, bo nie dostal od razu cycusia (musialabym go sobie zamontowac na barku, zeby byl Alek zadowolony). Czasem potrafi pusic cycka na chwile i od razu ryknac "Gdzie cycus?!!!" Zabezpiecza sie, zebym mu czasem nie pożalowala i nie zabrala chyba. No jaja jak berety z tym moim Cycusiem Łysym.

Cytat:
się chwalę...
Fem- sliczne zdjecia Ostatnie slodkie!

Cytat:
jak nauczyc i przekonac mala do smoczka???? wymiekam czasem....
Olek nauczyl sie smoczka dopiero w 5 tyg i tak nie zawsze chce; woli sobie poryczec na sucho I jemu podpasowal najtanszy Canpola za 4,50zl. Innymi drogimi smoczkami to plul

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Fem cudne zdjęcia, ślicznie wyglądasz Jak to robisz? Ja to mam takie podkowy pod oczami, że chyba zacznę je sprzedawać kowalom dzisiaj mała się obudziła o 5:30 głodna, potem nie mogła zrobić kupy i dopiero przed chwilą zrobiła - cały czas albo tż albo ja ją nosiliśmy. Tyle, że nawet jak tż ją nosił to ja i tak spać nie mogłam
U mnie tez podkowy, ale ja tak mam od urodzenia. Teraz doszla mi tylko "bledosc pospolita" bo ogolnie mam ciemna karnacje. Troche jak zombie wygladam- blada i sine oczyska. U nas tez ciezko bylo od 5ej- maly ryczal, tak go brzuszek bolal Na szczescie teraz spi.

Cytat:
To Ola rownie dobrze moze spac z nim a ty na kanape. Co za dziwna teoria i jeszcze bez sensowna, bo za jakis czas bedziecie miec masakre z oduczeniem jej spania w lozku.
Moj TZ ma wrecz odwrotnie- jak czasem wymiekam i chce Mlodego wziac do łozka to jest duzy sprzeciw- Maly ma spac u siebie (i spi ) i uczyc sie samodzielnosci. I fakt Mlody w naszym lozku byl kilka razy, jak bralismy go rano zeby sie ogrzal i popatrzyl na firanki.

[QUOTE=mszu;22883985]Majka232... nie schizuj sie mamuska... ja tez na poczatku ryczalam ze nic mi nie wychodzi i jestem beznadziejna, ale nie od razu Rzym zbudowano. Swoja droga... co za polozna... gazikiem LEKO krem scierac... no debilka jakas!
nie wiem czy Cie pociesze, ale jak u mnie byla p.srodowiskowa... Młoda miała jescze kikut, jak zaczela go przemywac, szarpac, zaczeła swieza krew leciec , Nadia darła sie wniebogłosy a ona jeszcze do mnie, ze ja to nie boli..
W sumie przetarcie Leko w niczym nie zaszkodzi wiec ja nie widze w tym nic zlego.
Co do kikuta, nam tez mowili, ze Olka to nie boli ale jemu szybko odpadl, bo po 10dniach.

Uff, dzis ogolnie jest troche lepiej i Olek spi choc porykuje przez sen
Polozna mowila, ze to niestety moga byc takie kolki...
Nic, maz zniosl mi stelaz od wozka na parter, wiec dupa w troki i trzeba jakis spacer uskutecznic.
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:35   #2172
fem
Raczkowanie

Cytat:
Fem cudne zdjęcia, ślicznie wyglądasz Jak to robisz? Ja to mam takie podkowy pod oczami, że chyba zacznę je sprzedawać kowalom dzisiaj mała się obudziła o 5:30 głodna, potem nie mogła zrobić kupy i dopiero przed chwilą zrobiła - cały czas albo tż albo ja ją nosiliśmy. Tyle, że nawet jak tż ją nosił to ja i tak spać nie mogłam
pocieszę cię bo mam podkowy jak cholera... tylko zdięcia wybrałam takie gdzie nie są za bardzo widoczne... aczkolwiek i tak dziękuję za komplement

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Fem swietnie wygldacie!
dziękujemy

Cytat:
mój Kuba tez tak ma, to zupełnie normalne... ja pierwszy raz tak na dobre takie zachowanie zobaczyłam jak byłam z małym na szczepieniu... myslałam, że sie poryczę tak mi sie tego mojego maleństwa szkoda zrobiło

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
cudownie wyglądacie!
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Fem- sliczne zdjecia Ostatnie slodkie!
dziekujemy ślicznie

dobra idziemy na spacerek...
znalazłam super park, gdzie od dzisiaj bedziemy tam chodzić... staw, ławeczki, ścieżka zdrowia i chyba ze 3 place zabaw dla dzieci, w tym jeden ogromniasty

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-10-26 o 13:36
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:42   #2173
ycnan
Zadomowienie

Mamuśki, wszystkie jesteście piękne, a dzieciaczki to już w ogóle rewelacja

bordowa, a Ty, jakaś taka... szczęśliwa Super

Zuziczka, piszesz o tym, jak Alek pilnuje dostępu do cyca i mi się przypomniało:
Moje dziecię mnie w nocy rozwaliło dosłownie Ssał sobie cycka od 10 minut, więc czekałam aż mu się włączy "pijany bączek" i zaśnie. Ale on nic, oczka otwarte w najlepsze i się rozgląda. Nagle zaczął się wiercić, warczeć i prężyć (jakby był zły, że mało mleka leci) i nagle ...bęc, głowa zwieszona do tyłu, ręce opadły bezwiednie w dół i tak się rozlał = pijany bączek Wyglądało to tak, jakby go ktoś zastrzelił podczas tego wiercenia
A jak go wzięłam na odbicie, to główkę położył mi na ramieniu i dłonią smyrał po ręce Nie wie, że to robi, ale strasznie to kocham. Tak samo, jak ssie pierś i mu rączka wędruje po moim boku Aż mnie ciarki przechodzą
Nie mogę się już doczekać, kiedy się będzie świadomie do mamusi przytulał
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:55   #2174
elenka1
Rozeznanie

bordowa jak to wstawaliscie mleko robić??? czemu cyca juz nie dajesz? czy wqogole nie dawalas jak toz Toba bylo?? noo jaka buzia usmiechnieta na fotach

ycnan ja tez uwielbiam moja córkę na ramieniu kłaść, mam wrazenie ze jestem jej taka potrzebna i ojjj uwielbiam jak tak lezy

no i macie racje miejsce małej jest w jej łóżeczku od dzisiaj tak bedzie

OLA 6.10.2010
Stary 2010-10-26, 14:25   #2175
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Olek moj tez uwielbia cycusia, pasjami
Kochana jak ja Ci zazdroszczę. Mój mały od powrotu do domu przestał radzić sobie z ssaniem piersi. Kupiłam już nakładki i probowaliśmy ale jakoś nam to nie wychodzi. Na razie odciągam pokarm i daję z butelki ale bardzo bym chciała aby zaczął ssać cycusia. W każdym bądź razie będziemy jeszcze próbować i może się uda.

Diewczyny jak często dziecko karmione matki mlekiem powinno robic kupki
I kiedy powinna pojawić się piersza kupa przy takim karmieniu
A wie któraś może ile takie niemowle powinno przy jednym karmieniu wypijać mleka. Mój nieraz pociągnie 30 ml a nieraz zdarzy mu się 50 ml i tak myślę czy na jego 5 dniowy brzuszek to jest ok

Proszę poradzcie bo jestem w tym kompletnie zielona.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:33   #2176
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
bordowa, a Ty, jakaś taka... szczęśliwa Super
Ano, jakoś tak

Cytat:
bordowa jak to wstawaliscie mleko robić??? czemu cyca juz nie dajesz? czy wqogole nie dawalas jak toz Toba bylo?? noo jaka buzia usmiechnieta na fotach
Karmiłam piersią jakieś 6 tygodni, teraz odciągam mleko i daję w butelce. Ale tego mleka zazwyczaj na całą dobę nie starcza, więc czasem muszę podać butelkę czy dwie modyfikowanego.
Stary 2010-10-26, 14:48   #2177
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny Wróciłam wczoraj do domku

Poród zaczął się w piątek 22.10.2010 pojechałam do szpitala i tam już wszytko potoczyło się po kolei podziałało ono tylko na pierwsza faze porodu Potem jak podali mi 2 dawkę to zatrzymali mi oxy bo był nagłą cesarka w dali obok z komplikacjami i musisłą cały zespół tam być wiec mi wstrzymali poród i to było najgorsze bo jak podłączyli znowu OXy to dupa ze znieczulenia 3 dawki już nie chciałam bo one bardzo opóźniają porody Jeśli o mnie chodzi nigdy więcej ZZO ! Potem poszło już sprawnie niesamowity zespół POŁOŻNEJ nalezy się medal Kobieta na właściwym miejscu z powołaniem Jak trzeba było mnie opierdzielić to to robiłą a jak pochwalić to tym bardziej Ogólnie całość trwała 8 h pierwsza faza i 25 minut druga faza. Cięcie krocza maiąłm ale naprawde minimalne i to jest najmniejszy problem Bóle parte sa straszne ale już o nich nie pamiętam
Teraz odnajdujemy ię w domku Bo Franek non stop chce jeść Tylko w pierwszych dwóch dobach jadł co 3 h a teraz nawet co godzinkę Ale damy radę

Mimo że mam chwile zwątpienia i czasem się rozbeczę To jestem Najszczęśliwszą osobą na świecie mając przy sobie Franka i TZ

Odezwę się do Was ale na razie muszę złapać rytm

A to mój syn Franek urodzony 22.10.2010 waga 3570gram i 54cm
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:55   #2178
Ray
Zakorzenienie

bordowa a czemu odciagasz zmiast cyca?eee? nie chce juz ssac?

kaska z kupa nie ma regul... przy wypisie ze szpitala lekarka mi mowila kup moze byc kila w ciagu dnia i jedna na kilka dni i to ejst tez ok. piersia nie ma regul poki kupy maja konsystencje musztary rosyjskiej jak ja to mowie to jest ok

bordowa e tam kg... mi spadlo raptem 9 kg waze 70 muahaha dodam ze zawsze wazylam 55-59 takze jeszcze mam sporo w zanadzu a raczej tylku
ale olewam to... nie bede sie glodzic bo karmie, jem jak mi sie chce, tyle ze slodyczy unikam i wiecej wody zamiast sokow.... mam nadzieje ze to cos da.. jak nie to jak juz polog sie skonczy itp troche bede cwiczyc
Stary 2010-10-26, 14:58   #2179
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
bordowa a czemu odciagasz zmiast cyca?eee? nie chce juz ssac?

bo nie lubię karmić piersią ot, proste.

bordowa e tam kg... mi spadlo raptem 9 kg waze 70 muahaha dodam ze zawsze wazylam 55-59 takze jeszcze mam sporo w zanadzu a raczej tylku
ale olewam to... nie bede sie glodzic bo karmie, jem jak mi sie chce, tyle ze slodyczy unikam i wiecej wody zamiast sokow.... mam nadzieje ze to cos da.. jak nie to jak juz polog sie skonczy itp troche bede cwiczyc
Ale ja się nie odchudzam Kg same idą w dół, nie ćwiczę, nie ograniczam jedzenia. Po prostu chudnę powoli.
Stary 2010-10-26, 15:08   #2180
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
wa Super
Zuziczka, piszesz o tym, jak Alek pilnuj dostępu do cyca i mi się przypomniało:
Moje dziecię mnie w nocy rozwaliło dosłownie
Dobry ten twoj synus Moj tez tak czasem ma, ale jak sie nawpyla z dwoch cycusiow, czyli jeszcze nie tak czesto. No i sie łatwo wybudza ten moj Żywczyk
Co do rączek- to Olo podczas karmienia jedna rączką głaska cycusia, a druga raczka podtrzymuje brodawke (chyba, zebym mu nie zabrala ) On w ogole jest bardzo "chwytny" i gestykuluje tymi łapkami jak szalony. No i wszyscy sie dziwia, ze on ma otwarte dlonie (juz od dawna) podobno powinien miec jeszcze piąstki Nie wiem sama.

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Kochana jak ja Ci zazdroszczę. Mój mały od powrotu do domu przestał radzić sobie z ssaniem piersi. Kupiłam już nakładki i probowaliśmy ale jakoś nam to nie wychodzi. Na razie odciągam pokarm i daję z butelki ale bardzo bym chciała aby zaczął ssać cycusia. W każdym bądź razie będziemy jeszcze próbować i może się uda.
Kasienka - probujcie z piersia bez nakladek (chyba ze sie nie da). StarAJ sie mu podawac piers z otoczką, wtedy lepiej dziecko zasysa. Ku pocieszeniu powiem, ze Olek przez pierwszy tydzien zycia lezal w inkubatorze i jadl z butli i problemy z zasysaniem mielismy dosc spore. Ale tak i ja, jaki i moje dziecko jestesmy uparci- wiec walka o cycusia zostala Wygrana! Z tym, ze Alek jest naprawde Fanem Cycka i dziobakował az trafil i zaciagnął (teraz jest bardziej niecierpliwy). Jesli masz rownie uparte dziecko, to na pewno Wam sie uda!

Roznie, nie martw sie. Sa dzieci co nawet jedna na tydzien robia. Moj trzaskał co karmienie na poczatku.

A wie któraś może ile takie niemowle powinno przy jednym karmieniu wypijać mleka. Mój nieraz pociągnie 30 ml a nieraz zdarzy mu się 50 ml i tak myślę czy na jego 5 dniowy brzuszek to jest ok
Wydaje mi sie, ze ok. Przeciez nie musi za kazdym razem tyle samo jesc. Ilosci i 30ml i 50ml odpowiednie do wieku (podobnie dawali Olowi w szpitalu).

Nie stresuj sie, bedzie dobrze

Olek sie rozryczal na spacerze i tylko pol godziny łazilismy. Paskuda Mala

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

WOW Ilona- a jednak!!! GRATULACJE : roza:
Franuś słodziachny i jaki pączuś!
Stary 2010-10-26, 15:20   #2181
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość

ja znajduje kupe w kazdej pieluszcze, czyli srednio co 2 godziny
mysle ze sie najje taka iloscia mleka zreszta jakby byla glodna to sadze ze zasygnalizuje placzem, a z dnia na dzien bedzie dluzej cyca doila i takim oto sposobem wiecej jadła, tak przynajmniej bylo z moją córą

dziewczyny długo cierpiałyscie na zaparcia???? bo ja umieram na kibelku tragedia ból niesamowity a od porodu minęły 3 tyg a ja dopiero 4 raz dzisiaj usiadłam na kibelku

OLA 6.10.2010
Stary 2010-10-26, 15:28   #2182
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
kurcze moja Mloda porobuje od godziny zasnac i co przysnie to zrywa sie z odruchem Moro (na szczescie nie placze... jeszcze)... a w domu cisza jak makiem zasiał, tylko ja siedze obok i pisze na laptopie... ewidentnie cos ja meczy....
A może jest za cicho? Moje dziecię też ma takie schizy - a to się zerwie jak oparzona w trakcie snu, a to krzyknie... nie wiem może koszmary ją męczą?

Cytat:
Klarissa.. ja worki pod oczami odziedziczyłam w genach i mam je niezaleznie od tego czy jestem czy nie jestem zmeczona. Bardzo fajne zakupy! buciki wymiataja! a Ty rzeczywiscie wygladasz na zmeczona, ale nie przez worki tylko w ogole... moze przydaloby Ci sie jakas chwilowa 3godzinna przerwa od domu i dzidziusia???
Ja też mam całe życie podkrążone oczy, ale nie aż tak jak teraz. Jestem zmęczona i wiem, że to widać. Wiadomo, że na forum wybieram takie zdjęcia żebym jak najlepiej wyglądała a i tak widać po mnie, że jestem zmęczona... w sumie to przecież od ponad miesiąca normalnie nie spałam...

Cytat:
Ale mnie Tż wkurzył dziś w nocy Sam powiedział, że będzie wstawał tej nocy, żebym ja mogła trochę pospać. Pierwsze karmienie było o 24, więc nie spaliśmy jeszcze i ja zrobiłam mleko a on ją nakarmił. Potem pobudka przed 3 i słyszę "wstaniesz? bo mnie głowa boli" Poszliśmy razem, ja mu zrobiłam mleko a on nakarmił. Zdążyłam przysnąć i słyszę, że mnie woła. Idę a on do mnie "to normalne, że ona się tak rusza przy karmieniu?" ... Masakra. Kolejna pobudka po 5 i słyszę "wstaniesz chociaż raz?" No myślałam, że go zabiję Zwymyślałam mu i poszłam, normalnie bym to olała, ale nie będę dziecka głodzić ... Jak wróciłam do łóżka powiedziałam, że ma spadać i mnie nie przytulać, bo sobie nie życzę to się obraził ... Jak się obudziliśmy po 8 to mnie zaczął przytulać i mówić "Ciężką masz robotę. Nie myślałam, że to wstawanie w nocy jest takie trudne." A ciekawe skąd wie, że ciężkie, skoro dupy nie ruszył Wyszedł po 8 i do teraz go nie ma, przynajmniej mam od niego spokój ...

Dodaję fotki. Aśka w swoim słitaśnym kombinezonie przed spacerem No i ja - niby tyle kg zrzucone a nadal wyglądam jakbym w ciąży była ... No i na dokładkę rodzice.
Ładnie wyglądasz, wcale nie jakbyś w ciąży była kto ci takich głupot nagadał

A co do wstawania w nocy to ja też trochę jestem sfochana, tż dzisiaj pierwszy raz wstał do małej w nocy (brzuszek ją bolał i wydzierała się od 5 rano) a potem stwierdził, że on jest po pracy zmęczony i nie ma siły tak dziecka bawić po nocach. Zapytałam go więc dlaczego sądzi, że ja jestem niby wypoczęta no ale mi nie odpowiedział...

Cytat:
U mnie tez podkowy, ale ja tak mam od urodzenia. Teraz doszla mi tylko "bledosc pospolita" bo ogolnie mam ciemna karnacje. Troche jak zombie wygladam- blada i sine oczyska. U nas tez ciezko bylo od 5ej- maly ryczal, tak go brzuszek bolal Na szczescie teraz spi.
Blada też jestem, jak trup.
Ja z natury jestem blada, ale teraz to serio wyglądam jak zwłoki po ekshumacji...

No ale przecież tż pracuje, a ja nie... to powinnam być promienna i wypoczęta...

Cytat:
Nic, maz zniosl mi stelaz od wozka na parter, wiec dupa w troki i trzeba jakis spacer uskutecznic.
Spaceruj kochana, spaceruj. Nawet nie wiesz jaka to rozrywka chyba nasza jedyna...

Cytat:
pocieszę cię bo mam podkowy jak cholera... tylko zdięcia wybrałam takie gdzie nie są za bardzo widoczne... aczkolwiek i tak dziękuję za komplement
No to nic nie widać

----------------------------------
Ja dzisiaj polazłam za nianią elektroniczną ale nie kupiłam bo w sklepach są droższe niż na allegro średnio o 100 zł - normalnie w szoku byłam, rozumiem trochę drożej, ale bez przesady... Za to kupiłam młodej drugą małą butelkę bo z dużych nie chce jeść i tylko takie małe po 120ml jej pasują.

Najchętniej poszłabym spać... ale wrzuciłam butelki na gotowanie co by chociaż raz na jakiś czas zabić bakteryjki na nich...
Stary 2010-10-26, 15:58   #2183
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny długo cierpiałyscie na zaparcia???? bo ja umieram na kibelku tragedia ból niesamowity a od porodu minęły 3 tyg a ja dopiero 4 raz dzisiaj usiadłam na kibelku
tez miałam zaparcia..sprobuj suszonych sliwek..na mnie podziałały..no i mozna sobie pomoc czopkiem glicerynowym

Cytat:
Blada też jestem, jak trup.
Ja z natury jestem blada, ale teraz to serio wyglądam jak zwłoki po ekshumacji...

ja też

Za to kupiłam młodej drugą małą butelkę bo z dużych nie chce jeść i tylko takie małe po 120ml jej pasują.

Najchętniej poszłabym spać... ale wrzuciłam butelki na gotowanie co by chociaż raz na jakiś czas zabić bakteryjki na nich...
a co to za roznica duża czy mala?? ze inny smoczek to rozumie..ale butelka??
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 16:12   #2184
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
a co to za roznica duża czy mala?? ze inny smoczek to rozumie..ale butelka??
Na prawdę nie wiem, być może ja inaczej trzymam dużą butelkę? Ale ona z dużej takiej 240 ml nie chce jeść, tylko z małej... do tego smoczki tylko Nuby no i się udupiłam bo dzisiaj poszłam kupić zapasowe i do butelek Nuby z szeroką szyjką nie sprowadzają smoczków (są smoczki Nuby tylko do wąskich szyjek)... pasują smoczki Tomme Tipee ale one mają inny kształt tego dzyndzelka do ssania... jednak kupiłam i dzisiaj po kąpieli będę tą nową butelkę testować i oby była dobra...
Stary 2010-10-26, 16:17   #2185
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładnie wyglądasz, wcale nie jakbyś w ciąży była kto ci takich głupot nagadał

Sama sobie nagadałam

A co do wstawania w nocy to ja też trochę jestem sfochana, tż dzisiaj pierwszy raz wstał do małej w nocy (brzuszek ją bolał i wydzierała się od 5 rano) a potem stwierdził, że on jest po pracy zmęczony i nie ma siły tak dziecka bawić po nocach. Zapytałam go więc dlaczego sądzi, że ja jestem niby wypoczęta no ale mi nie odpowiedział...
Jak Łukasz chodzi do pracy to ja go nie proszę, żeby karmił Asię w nocy, no chyba, że daje koncerty to proszę go o pomoc. Ale on ma teraz kilka dni wolnego, dałam mu odespać pracę, dziś do pracy nie szedł to myślałam, że mi pomoże. I nawet tu nie mogłam na niego liczyć

Teraz mamy problem, bo samochód już prawie nie jeździ, Tż dojeżdża do innego miasta do pracy a nie stać nas na nowy ... Kredyty mamy 2 do spłacania, więc o kolejnym nie ma mowy. A nasze autko wycenione na 3,5 tys, więc za to ciężko byłoby coś w dobrym stanie dostać ... A samochód potrzebny na już, bo każdego ranka boimy się, że nie odpali ...
Stary 2010-10-26, 16:26   #2186
gabisun
Zakorzenienie

Fem, bordowa slicznie mamuski wyglądacie

A jesli chodzi o cienie pod oczami to dobry korektor i po problemie a na bladość kremiik brązujący
Tż się ma zostać z małą w sobotę a ja wyjdę z dziewczynami oby tylko do spotkania doszło, bo ostatnio coś ciężko nam się zgrać

Dziewczyny które używają pieluch 3, kiedy przeszłyście na większy rozmiar?

śmiałam się z taty Klarissy a sama dzisiaj założyłam pampersa tył na przód próbowałam 3 z Biedronki a tam z obu stron są obrazki i zgłupiałam

Stary 2010-10-26, 17:10   #2187
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
A jesli chodzi o cienie pod oczami to dobry korektor i po problemie a na bladość kremiik brązujący
Tż się ma zostać z małą w sobotę a ja wyjdę z dziewczynami oby tylko do spotkania doszło, bo ostatnio coś ciężko nam się zgrać

Dziewczyny które używają pieluch 3, kiedy przeszłyście na większy rozmiar?

śmiałam się z taty Klarissy a sama dzisiaj założyłam pampersa tył na przód próbowałam 3 z Biedronki a tam z obu stron są obrazki i zgłupiałam
hehe, ja sie nie maluje specjalnie do pieluch a kremow brazujacych nigdy nie uzywalam
Ja tez mam zamiar wybyc w sobote, a chlopaki zostaja sami. Ciekawe czy wyjdzie
A my ciagle pieluch 1ek uzywamy
Zdolnas Gabi, zdolnas udalo ci sie zapiac?
Stary 2010-10-26, 17:26   #2188
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, ja sie nie maluje specjalnie do pieluch a kremow brazujacych nigdy nie uzywalam
Ja tez mam zamiar wybyc w sobote, a chlopaki zostaja sami. Ciekawe czy wyjdzie
A my ciagle pieluch 1ek uzywamy
Zdolnas Gabi, zdolnas udalo ci sie zapiac?
nie no ja też nie, ale jak gdzieś wychodzę to nie chcę straszyć kremu brązującego też nie używam bo mam ciemna karnację, ale korektor to mój najlepszy przyjaciel
Było trudno zapiąć ale się udało trochę małą na boki poprzerzucałam i zapięłam i potem coś mi zaczęło nie pasować

Stary 2010-10-26, 17:29   #2189
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Łukasz chodzi do pracy to ja go nie proszę, żeby karmił Asię w nocy, no chyba, że daje koncerty to proszę go o pomoc. Ale on ma teraz kilka dni wolnego, dałam mu odespać pracę, dziś do pracy nie szedł to myślałam, że mi pomoże. I nawet tu nie mogłam na niego liczyć
Mój tż jak miał 2 tygodnie wolnego to też do małej nie wstawał więc uważam, że jak wstał aż RAZ to mu się nic nie stało... przecież ja mu nie karzę piersią karmić czy coś...

Cytat:
Teraz mamy problem, bo samochód już prawie nie jeździ, Tż dojeżdża do innego miasta do pracy a nie stać nas na nowy ... Kredyty mamy 2 do spłacania, więc o kolejnym nie ma mowy. A nasze autko wycenione na 3,5 tys, więc za to ciężko byłoby coś w dobrym stanie dostać ... A samochód potrzebny na już, bo każdego ranka boimy się, że nie odpali ...
Uuuuu... współczuję. Mam samochód co chwilę się psujący więc wiem jak to jest...

Cytat:
Fem, bordowa slicznie mamuski wyglądacie

Ale ja mam napuchnięte oczy a tego żaden korektor nie schowa...

Cytat:
Chciałam sprostować - to nie był mój tata, tylko tata tż-ta

Ja kilka zdjęć wyłuskałam z tego co mam i wrzuciłam ku uciesze rodziny: http://picasaweb.google.pl/dagnahd/N...PmPms2mtvmOPQ#
Część po poprawkach moich amatorskich bo aż żal było patrzeć na oryginał. Wszystkie zdjęcia na których jestem zrobiłam sobie sama, bo mnie nawet nie ma kto zdjęcia z dzieckiem zrobić...
Stary 2010-10-26, 17:46   #2190
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
A to fotka z naszego "spacerku"
jaki piekny kombinezon

Cytat:
świetnie razem wygladacie, pasujecie do siebie z TŻ

Cytat:
Czasem potrafi pusic cycka na chwile i od razu ryknac "Gdzie cycus?!!!" Zabezpiecza sie, zebym mu czasem nie pożalowala i nie zabrala chyba.
mój dokładnie tak samo robi

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wróciłam wczoraj do domku

A to mój syn Franek urodzony 22.10.2010 waga 3570gram i 54cm
gratulacje Ilonka, synuś superowy

Klarissa- zdjęcia super, kolejny raz muszę się pozachwycać Natalkowymi ciuszkami, no bomba! i świetne ma łóżeczko wraz z całą ekipą ziomków

A mnie się dziś nudziło podczas karmienia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości