Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 892 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 12:44   #26731
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Nikt nie mówi że silikony są złe po prostu trzeba używać ich z głową

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:51   #26732
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Ja się jeszcze na niczym nie znam, dlatego unikam rzeczy, których trzeba używać z głową Może kiedyś się w tym wszystkim połapię trochę
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 12:55   #26733
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Pierwszego dnia myłam najpierw szamponem z SLS, bo przeczytałam że tak powinnam zrobić na początku nowej pielęgnacji, żeby zmyć silikony. Potem umyłam szamponem naturalnym, żeby chociaż trochę coś poprawić, a odżywki nie miałam wtedy jeszcze - dopiero zaczynam i zaczęłam od odstawienia tych złych rzeczy, a dopiero potem zabrałam się za kupowanie dobrych I 5 dnia już miałam odżywkę.
Poprawić to można tylko maską/olejem/odżywką. Szampon tutaj nic nie pomoże

Cytat:
Małgosiu, kupię odżywkę bez spłukiwania, tylko jeszcze nie wiem jaką Chcę całkiem naturalną.
Mieszkasz w Polsce?
Jeśli tak to np. odżywki Joanna Naturia - zobacz na mój blog, tam znajdziesz przykładowe kosmetyki.
Przejrzy też ten wątek i zobacz, co piszemy o różnych kosmetykach (z Polski i z zagranicy).

Cytat:
Ok, będę teraz olejować całe włosy

Cytat:
Alepia 7 olejów
Aqua, potassium olivate (Huile d'olive saponifiée), potassium cocoate (huile de noix de coco saponifiée), Prunus dulcis (huile d'amande douce saponifiée), chamomille oil (huile de camomille), Opuntia ficus-indica (huile de figue de Barbarie), Sesame oil (huile de Sésame), Grapeseed extract (extraits de pépins de raisin), vitamin E, Sodium borat.

Aubrey Organics J.A.Y. Desert Herb Shampoo
INGREDIENTS: Deionized Water, Coconut Oil-Corn Oil Soap, Hydrolyzed Soy Protein (made from organic, non-GMO soybeans), Organic Aloe Vera, Carrageenan, Organic Jojoba Oil, Yucca Root Extract, Organic Lemon Peel Oil, Essential Oil Blend (Oils of Cedar, Grapefruit, Rose-Geranium, Rosewood, Lavender, Rose, Lilac and Violet), Panthenol (Vitamin B-5), Linoleic Acid (Vitamin F), Aubrey's Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E).

Aubrey Organics J.A.Y. Desert Herb Conditioner
INGREDIENTS: Coconut Fatty Acid Cream Base, Organic Aloe Vera, Organic Jojoba Oil, Wheat Germ Oil, Lactalbumin; Extracts of Fennel, Hops, Balm Mint, Mistletoe, Camomile and Yarrow; Organic Rosemary Oil, Organic Sage Oil, Carrot Oil, Essential Oil Blend (Cedar, Grapefruit, Rose-Geranium, Lavender), Aubrey’s Preservative (Citrus Seed Extract, Vitamins A, C and E).
Zobacz, czy te produkty nie były analizowane (wątek wcześniej przeze mnie podany). Jeśli nie - skopiuj składu do tego wątku.
Ale już teraz widzę, że odżywka ma bardzo przyzwoity skład. Tylko 1 odżywka to jest trochę mało - włosy potrzebują różnych składników

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:05   #26734
morrigan1986
Wtajemniczenie

Dziewczyny, Isana to w Rossmanie a Joanna?

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:25   #26735
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Mieszkam w Polsce i poszukam czegoś w tym wątku z kosmetykami
Żaden z tych trzech produktów nie jest w nim przeanalizowany. Ale inne odżywki Aubrey Organics są i mają bardzo dobre opinie. Co do szamponów AO jest zastrzeżenie, że mają w składzie mydło.

Do jakiego wątku mam skopiować skład? Bo nie ma linku do innego wątku niż ten z kosmetykami.

Stary 2010-10-26, 13:39   #26736
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Udało mi się w końcu przeczytać cały ten wątek, od czterech dni się staram!

Bardzo chciałabym się do was dołączyć
Przez ostatnie 3-4 lata wypadło mi bardzo dużo włosów, a te które mam są zniszczone. Próbowałam się niedawno ratować prostownicą (kupiłam ją 3 miesiące temu), ale oczywiście nie było to zbyt mądre
Chcę przede wszystkim poprawić kondycję swoich włosów, na skręcie mi zależy mniej. Ale wy macie takie piękne i zadbane włosy i tyle na ich temat wiecie, że czytanie tego działu mi daje najwięcej
Od ponad tygodnia staram się przejść na całkiem naturalną pielęgnację włosów, wcześniej używałam typowych chemicznych produktów

witaj

za "ratowanie" prostownicą

(też uważam, że na tym wątku jest najwięcej profesjonalistek jeśli chodzi o pielęgnację włosów czytanie ich również dało mi najwięcej )

Co do pielęgnacji, napisały Ci już kilka wskazówek osoby z większym autorytetem a ja od siebie tylko chciałam dodać nieśmiało...

Myślałaś nad ścięciem włosków? Sądząc po kształcie twarzy widocznym jako tako na zdjęciach, wydaje mi się, że fajnie byś wyglądała we włoskach do okolic szczęki, a odpowiednie cieniowanie przy takiej fryzurce potrafi zdziałać cuda nawet przy cieniutkich włosach

Wydaje mi się, że to, że mają końce w takim stanie, w żaden sposób nie pomaga w nadaniu im ogólnie dobrego wyglądu
Tym bardziej, że najprawdopodobniej końce Ci się kruszą (? sugeruję się swoimi przejściami, mogę się mylić ).
Obcięcie może zrobić wiele dobrego. Przede wszystkim będziesz prędzej widziała dobry wpływ odpowiedniej pielęgnacji

No dobra, rozpisałam się, ale jak zwykle chciałam dobrze
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:45   #26737
bernadka20
Wtajemniczenie

Kurka_Paulina
Pewnie przetluszcza sie Tobie skalp po Alepii ?
Taki szampon z oleista zawartoscia jest dobry do wlosow suchych i zniszczonych. Tobie wypadaly i masz pewnie rzadkie i cienkie to odradzam badz na sama dlugosc nakladaj a skalp myj tym Organicsem. Jesli ta metoda nie bedzie dobra to faktycznie Alepie zostaw w kat dopoki wlosy nie odzyja.
Woda pokrzywowa jest dobra.Od wewnatrz mozesz tez pic pokrzywe albo suplementy tez brac.
Ale faktycznie slusznie tu uwage zwrocily dziewczyny. Masek i odzywek brakuje.
Olej rycynowy mozesz na noc jak wspomniala Małgosia nakladac. Albo tez Bringraj, amle..itp.
A tak w ogole to ta odzywka analizowana przez malgosie. Gdzie ja kupowalas ? Chyba z Anglii ona jest prawda ?

Malgosia86
ja mam pytanie co do tej odzywki, do ktorej sklad dala Tobie Kurka_Paulina. To ona jest nawilzajaca ?
Moriggan1986
Joanna ? W kazdej drogerii np. Natura, w sklepach ja dostaniesz kosmetycznych badz kosmetyczno-fryzjerskim albo chemicznym.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Kurka_Paulina
Dobrze myslisz. To wlasnie ten watek. Kosmetyki do pielegnacji wlosow. Tam mozemy dawac do analizy sklady kosmetykow.
siostro Venealin
Dobry pomysl ze scieciem wlosow. Jednak jak zapuszcza to niech uzywa odzywek d/s i masek i niech olejuje wloski :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 13:53   #26738
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Malgosia86
ja mam pytanie co do tej odzywki, do ktorej sklad dala Tobie Kurka_Paulina. To ona jest nawilzajaca ?
Odzywka jest na pewno emolientowa - ma sporo olejów. Na początku jest aloes czyli humekant.
Na pierwszy rzut oka odzywka jest treściwa (emolienty) i mocno odżywiająca.

Odzywka jest fajna, ale sądząc po firmie , cenę tez ma bardzo fajną

Edit: Bernardka odżywki te są dostępne w Polsce, poszukaj w internecie;-)

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-10-26 o 13:54
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:03   #26739
venealin
Raczkowanie

Cytat:
siostro Venealin
Dobry pomysl ze scieciem wlosow. Jednak jak zapuszcza to niech uzywa odzywek d/s i masek i niech olejuje wloski :P
No tak. Jeśli zapuszcza to obcięcie każdego milimetra będzie bolało
Ja tylko na swoim przykładzie się wzorowałam też zależało mi na długości, a w tej chwili już wiem, że nieobcinaniem i tak jej nie uratowałam bo zniszczone włosy się kruszyły niemiłosiernie, a więc w efekcie - nie obcięłam, wygląd był tragiczny, a długości też nie było ehh że też człowiek się musi na własnych błędach ciągle uczyć
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 14:03   #26740
morrigan1986
Wtajemniczenie

Okej, idę dziś po zakupy. Powiedzcie czy o niczym nie zapomniałam:
odżywka do mysia isana z olejem z babassu lub Pollena Malwa
szampon Babydream
szampon z SLS mam
odżywkę po myciu mam (Garnier)
odżywka b/s jakaś Joanna
do stylizacji żel z rossmana albo artiste (różnią się czymś?)
Bernadko, ty też masz uczulenie na niektóre szampony. To co wypisałam nie powoduje swędzenia głowy?

Stary 2010-10-26, 14:20   #26741
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Isana to w Rossmanie a Joanna?
Isana to produkt Rossmannowski i tylko tam dostępny - mają sobie taką serie jak np. Sefora - nie to nie jest Joanna. Isana jest produkowana w Niemczech, i nieziemsko tania seria, określiłabym to ,,jakość w dobrej cenie,,
- ja osobiście coraz bardziej przekonuję się do ich produktów, do tego są jeszcze delikatne.

PS. wreszcie kupiłam żel zielonyyyy aż 500 ml aż za 3 zł z kawałkiem

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Okej, idę dziś po zakupy. Powiedzcie czy o niczym nie zapomniałam:
odżywka do mysia isana z olejem z babassu lub Pollena Malwa
szampon Babydream
szampon z SLS mam
odżywkę po myciu mam (Garnier)
odżywka b/s jakaś Joanna
do stylizacji żel z rossmana albo artiste (różnią się czymś?)
Bernadko, ty też masz uczulenie na niektóre szampony. To co wypisałam nie powoduje swędzenia głowy?

..pamiętaj że ten żel jest zielony, ja w tamtym tygodniu kuliłam taki z różowym napisem ,,wet look,, i okazał się nie dobry, gliceryna w składzie i ,,0,, utrwalenia... nie wiem co teraz z nim zrobię...kosmetyków nie używanych mam sporo... - właściwie to wymieniłaś wszystko, oprócz treściwej odżywki, ale pewnie ja masz. Ja po umyciu i odżywieni włosów wolę do stylizacji Nivea a do utrwalenia żel.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 15:26   #26742
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Hej venealin
Właśnie takie do okolic szczęki miałam półtora roku temu:

Ale żeby tak wyglądały musiałam je katować suszarką i szczotką i mnóstwem obciążających produktów... Nie wiem, jak bym je miała ściąć, żeby nie musieć ich tak stylizować
Masz rację, końcówki mam w okropnym stanie. Część jest rozdwojona, poza tym są takie szorstkie, że o siebie zaczepiają tworząc kołtuny. Muszę iść do fryzjera, ale nie wiem dokąd i się trochę boję. Poza tym chciałabym mieć długie włosy, dlatego o ile nie znajdę kogoś sprawdzonego (p. Marylka z Akademii?) , kto na pewno mi zrobi coś ładnego krótkiego, to raczej obetnę tylko końcówki.
Tak, zapuszczam, ale jeśli to ma pomóc i jakoś po ludzku wyglądać mogę obciąć Tylko gdzie

Masz rację Bernadka, włoski były takie jakby pokryte tłustą warstewką po Alepii, a skalp się szybciej przetłuszczał. Szampon Aubrey niby jest do włosów suchych, a nie sprawia takich problemów, bardzo go już polubiłam
Od kilku dni piję codziennie rano dwie herbatki pokrzywowe
Odżywka i szampon są super, kupiłam je w Polsce:
http://www.aubreyorganics.com.pl/Zes...wka-p1024.html
Teraz są w promocji. Na stronie amerykańskiej AO kosztują 80zł Na britishcurlies też kosmetyki AO są tańsze. Dlatego chyba zrobię z britishcurlies zamówienie większe jeśli mi spadnie z nieba większa gotówka Co do odżywki jeszcze, to ma konsystencję bardzo nieodżywkową, taką niemazistą i nieśliską. Ale włoski są po niej niesamowicie mięciutkie.
Hm ale w tym wątku jest napisane:
"Ewentualne braki w liście proszę zgłaszać na PW.
PROSZĘ O NIEDOPISYWANIE NICZEGO W TYM WĄTKU!"
To mam na PW do syrenki zgłosić te kosmetyki?
Stary 2010-10-26, 16:15   #26743
BigDreams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Co zrobilas z wlosami u fryzjera?

Mnie kazdy zel, ktory do tej pory uzywalam przyspieszal schniecie wlosow. Za kazdym razem mam wrazenie, ze zel przez to, ze oblepia wlos, tak jakos zamyka w nim wode i przez to jest jej mniej do odparowania.
Osobiscie sie ciesze, jesli jakis produkt przypiesza schniecie, bo moje wlosy bardzo dluga schna.

Generalnie wydaje mi sie, ze roznice w Twoich odczuciach moga byc spowodowane jednak skladem poszczegolnych zeli, a przede wszystkim duza/mala zawartoscia humektantow, ktore przeciez mocno wplywaja na gospodarke wodna wlosa.

Ale chcesz te wode stosowac na skore glowy czy pryskac wlosy?
Jaki widzisz zwiazek miedzy stosowaniem wody brzozowej a nafty?
Mozesz wymieszac z woda destylowana, hydrolatem, ewentualnie dodac jakis ekstrakt.

Mam problemy z laptopem i nie widze zdjec
Własnie nie wiem jak lepiej , czytałam że na włosy podobno niszczy i wysusza -wkońcu alkohol jako główny składnik.
BigDreams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 16:17   #26744
Shameer
Raczkowanie

GG do Shameer

Kurka_Paulina a jakbyś sobie w ten sposób pocieniowała włoski? wydaje mi się, że wtedy nabrałyby lekkości i jak każda końcówka by się po swojemu wywinęła to mogłoby to dać wrażenie gęstszych włosków
http://www.moja-fryzura.pl/fryzura/dlugie-cieniowane
Shameer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 16:25   #26745
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Shameer Pokaż wiadomość
Kurka_Paulina a jakbyś sobie w ten sposób pocieniowała włoski? wydaje mi się, że wtedy nabrałyby lekkości i jak każda końcówka by się po swojemu wywinęła to mogłoby to dać wrażenie gęstszych włosków
http://www.moja-fryzura.pl/fryzura/dlugie-cieniowane

bardzo fajna fryzurka, niby krótka a długa, mi się bardzo podoba super szczególnie dla koleżanki

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

czy któraś z was stosowała odżywkę 2-fazową bez spłukiwania Pantene Aqua , jest lekka nie obciąża, bez alkoholu,ładnie pachnie;-)...ciekawe czy nada się do loków jako odświeżenie Day after...?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-26, 16:28   #26746
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Shameer i Kathy, dziękuję za propozycję Trochę się boję, jak będą odrastać - bo chcę zapuszczać, a dziewczyny pod tą fryzurką piszą, że jak włoski podrosną to robi się sianko

Ja właśnie jestem po zmyciu masła shea (ciężko się zmywa). Przepłukałam włosy herbatą pokrzywową z sokiem z połowy cytryny, żeby włoski zakwasić po tym mydle w szamponie. A do odżywki d/s dodałam hydrolizowaną keratynę
Stary 2010-10-26, 17:34   #26747
bernadka20
Wtajemniczenie

moriggan1986
Babydream spoko nie swedzi mnie po nim glowa. Szampon z SLS zalezy, bo jesli ma w skladzie Sodium Chloride to mnie cholernie swedzi skalp...i od razu musze glowe umyc...
weź sobie zielony z Rossmann swietny jest !
Isana jest tez spoko do mycia. Bo po myciu jako normalna odzywka B/s nie sprawdza sie.
Garnier z avokado sie u mnie sprawdza !! ( Eloe )

malgosia86
Dzieki za odpowiedz. Poszukam jej na pewno !

venealin
i tak sie zdarza. Ja mialam tez dosc poniszczone wlosy. Scielam...zapuscilam...Te raz mam tez zniszczone, ale nie krusza sie 1 jedyny plus !! Musze zaczac olejowac !! Mam motywacje...;x
Kurka_Paulina
Jak mnie bedzie stac to za te pieniadze go na pewno kupie Bezrobotna jestem takze lipa Trzeba do pracy :P
Dziekuje za link
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 17:51   #26748
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
moriggan1986
Babydream spoko nie swedzi mnie po nim glowa. Szampon z SLS zalezy, bo jesli ma w skladzie Sodium Chloride to mnie cholernie swedzi skalp...i od razu musze glowe umyc...
weź sobie zielony z Rossmann swietny jest !
Isana jest tez spoko do mycia. Bo po myciu jako normalna odzywka B/s nie sprawdza sie.
Garnier z avokado sie u mnie sprawdza !! ( Eloe )

malgosia86
Dzieki za odpowiedz. Poszukam jej na pewno !

venealin
i tak sie zdarza. Ja mialam tez dosc poniszczone wlosy. Scielam...zapuscilam...Te raz mam tez zniszczone, ale nie krusza sie 1 jedyny plus !! Musze zaczac olejowac !! Mam motywacje...;x
Kurka_Paulina
Jak mnie bedzie stac to za te pieniadze go na pewno kupie Bezrobotna jestem takze lipa Trzeba do pracy :P
Dziekuje za link

Jaki zielony szampon?, u mnie Garnier z Avokado nie sprawdza się

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-26, 18:13   #26749
cheveux_boucles
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Shameer i Kathy, dziękuję za propozycję Trochę się boję, jak będą odrastać - bo chcę zapuszczać, a dziewczyny pod tą fryzurką piszą, że jak włoski podrosną to robi się sianko

Ja właśnie jestem po zmyciu masła shea (ciężko się zmywa). Przepłukałam włosy herbatą pokrzywową z sokiem z połowy cytryny, żeby włoski zakwasić po tym mydle w szamponie. A do odżywki d/s dodałam hydrolizowaną keratynę

Cześć dziewczyny !!! ;-)
Po mojej ostatniej super odmianie, moje włosy szybko się "znudziły" i po umyciu loki wytrzymują kilka godzi, a potem klapa Moja w tym wina, bo nie stosuję nic do stylizacji ( od pianki mam łupiez, żel mi skleja włosy, a ja lubię naturnalne, no ale pewnie złych kosmetyków używam..) Nie mieszkam w pl, więc cały czas szukam jakiś super kosmetyków we fr...;-)
Znalazłam kilka l'oreal i firmy"Malvita", jednak jeszcze nie zdecydowałam się na zakupienie..Najpier wyślę je do analizy naszych ekspertek
No i tak szukająć złotego środka, znalazłam artykuł na odzywianie włosów:
ZWYKŁYM KREMEM NIVEA ( tym niebieski znanym nam wszystkim) - działa podobno lepiej niż niejedna maska;-) Należy dodać trochę wody i wmasować we włosy...Wypróbuję jutro! ( skład: gliceryna, panthenol, kwas cytrynowy, woda, środek emulsyjny eucerit i substancje zapachowe)

Kurka witam Ciebie i trzymam kciuki za twoją kurację;-) Wiesz, ja miałam podony pomysł, jak moje włosy przesyały mnie słuchać, chciałam kupić prostownice, na szczęście odkryłam wizaż
cheveux_boucles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 18:21   #26750
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

[QUOTE=cheveux_boucles;228 92790]Cześć dziewczyny !!! ;-)
Po mojej ostatniej super odmianie, moje włosy szybko się "znudziły" i po umyciu loki wytrzymują kilka godzi, a potem klapa Moja w tym wina, bo nie stosuję nic do stylizacji ( od pianki mam łupiez, żel mi skleja włosy, a ja lubię naturnalne, no ale pewnie złych kosmetyków używam..) Nie mieszkam w pl, więc cały czas szukam jakiś super kosmetyków we fr...;-)
Znalazłam kilka l'oreal i firmy"Malvita", jednak jeszcze nie zdecydowałam się na zakupienie..Najpier wyślę je do analizy naszych ekspertek
No i tak szukająć złotego środka, znalazłam artykuł na odzywianie włosów:

cheveux_boucles Witaj

Pianki na ogół są tragiczne, mi nie pasuje żadna, są żele które nie sklejają włosów - ale moim zdaniem powinnaś wypróbować kremy do stylizacji włosów które formują skręt, a żel tak na koniec dla utrwalenia.
Ostatnio miałam żel który zupełnie nie sklejał nawet ręce były czyściutkie nie klejące - no ale też nie za bardzo utrwalał.

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-26 o 18:22
Stary 2010-10-26, 18:26   #26751
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Nie no, oczywiście! Super, że możesz się zmienić tylko dzięki użyciu jakiegoś konkretnego kosmetyku. Co więcej, wiesz już po którym jaki jest efekt, nie musisz zgadywać (jak tam testy powtarzalności? )
chyba wg planu czyli jest (test powtarzalnosci), tutaj fotki z dzisiaj (dzisiaj w ramach walki z grypa zafundowalam wloskom full spa)

niestety dopadla mnie grypa wiec troszke mnie tu nie ma ale podczutuje, niestety z pisaniem gorzej bo choroba spowolnila mi biegi wiec praca pierwsza a juz na pisanie chwilowo brak czasu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 18:33   #26752
caskada
Zakorzenienie

maska kremem nivea brzmi zachecajaco co prawda stosowalam go do koncowek
ja stylizatora nie uzywam zadnego moja odzywka bs robi za niego i w ciagu dnia poprawiam tylko nia i to czasami nie lubie przylizu przyklapu sztywnosci i sklejenia wlosow jakie pozostawiaja po sobie wiekszosci stylizatorow w formie zeli
rybiorek ale rosna ci te loki
Stary 2010-10-26, 18:50   #26753
kosmata kicia
Raczkowanie

Witajcie.Jestem tu nowa.Rowniez jestem posiadaczka falowanych wlosow bo do kreconych to sie raczej nie zaliczam Chce zapuscic wlosy conajmniej do zapiecia od stanika,zeby te wlosy inaczej sie wowczas ukladaly.Mialam dluzsze i zaluje,ze scielam Wowczas wtedy interesowalo mnie tylko to aby bylo szybciej i wygodniej wyprostowac.Z jasnej farby takze zrezygnuje bo strasznie zniszczyla mi ona wlosy.Czytalam,ze zamiast szamponu najlepiej uzywac odzywki.Wlosy sie wtedy nie pusza itp.Pytanie tylko jakiej???Aktualnie uzywam szamponu pantene pro v do suchych i zniszczonych a z odzywek pantene pro v do fal i lokow oraz balsam z nivei w takiej smiesznej buteleczce Uzywam jeszcze olejku rycynowego w polaczeniu z szamponem.I od miesiaca lykam skrzypovite
kosmata kicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:28   #26754
201605090958
Konto usunięte

Obcięłam włosy z długości do stanika mam długość do ramion i wycieniowaneTeraz zaczynam prawdziwą loko-pielęgnację
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:40   #26755
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Witam Nowe Loczki

Ja tylko na chwilę zajrzałam i zachwyciłam się włosami Venealin .

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:43   #26756
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Hej cheveux_boucles Najlepiej by było, gdyby wystarczyło jedno właściwe mycie, tak jak u ciebie Widziałam zdjęcia, które dodałaś i różnica niesamowita
Co do środków do stylizacji, próbowałaś polecanego tutaj jako lek na całe zło świata żelu lnianego? Wątek o nim:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
Podobno nie skleja, jeśli się go wykruszy no i jest naturalny

Rybiorku twoje loczki są po prostu prześliczne, jedne z najładniejszych jakie widziałam w tym wątku
Stary 2010-10-26, 19:43   #26757
morrigan1986
Wtajemniczenie

Byłam na zakupach. Nabyłam szampon Babydream, odżywkę Isana z bobasem , odżywkę Joanna b/s, żel zielony z Rossmanna. I mam pytanie: ten żel to na włosy ociekające wodą czy odsączone w koszulkę?

Stary 2010-10-26, 20:14   #26758
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
rybiorek ale rosna ci te loki
no dzisiaj sie zgodze, jakos mi sie tego coraz wiecej na glowie robi

Cytat:

Rybiorku twoje loczki są po prostu prześliczne, jedne z najładniejszych jakie widziałam w tym wątku
O mamo! slicznie dziekuje ale chyba nie widzialas wszystkich tutejszych lokasow, podpatrz Jumaatt albo Nave, Nave to nawet ktos planowal oskalpowac z powodu tego cudu co ma na glowie, zreszta Jumaatt tez( ale jakby co to nic nie mowilam)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-26, 20:52   #26759
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Teraz zauważyłam też zdjęcia Małgosi . Zdjęcia są wyraźne i wszystko widać. Piękne są i szkoda ścinać, ale rozumiem że źle się czujesz w długich (moja optymalna długość - kręcone do ramion, ewentualnie lekko za).
Jeszcze raz się powtórzę

Rybiorko, hmm, niech no się zastanowię jak skomentować....
Widać, że włosy rosną, a fryzurka ma ładny kształt. A loki są beznadziejnie... piękne

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Hej cheveux_boucles Najlepiej by było, gdyby wystarczyło jedno właściwe mycie, tak jak u ciebie Widziałam zdjęcia, które dodałaś i różnica niesamowita
Co do środków do stylizacji, próbowałaś polecanego tutaj jako lek na całe zło świata żelu lnianego? Wątek o nim:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
Podobno nie skleja, jeśli się go wykruszy no i jest naturalny
To prawda, działa na wszelkie dolegliwości . Te żołądkowo-jelitowe też. Przed zdiagnozowaniem u mnie botulizmu (tego od botoksu) koleżanka odwiedzająca mnie w szpitalu kazała mi pić gluta lnianego. Prawie się tym udławiłam . Jak widać lek dobry na wszystko

Cytat:
Byłam na zakupach. Nabyłam szampon Babydream, odżywkę Isana z bobasem , odżywkę Joanna b/s, żel zielony z Rossmanna. I mam pytanie: ten żel to na włosy ociekające wodą czy odsączone w koszulkę?
Ja nakładam na lekko odsączone i potem harmonijkuję ręcznikiem z mikrofibry (albo koszulką bawełnianą).

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kosmata kicia Pokaż wiadomość
Witajcie.Jestem tu nowa.Rowniez jestem posiadaczka falowanych wlosow bo do kreconych to sie raczej nie zaliczam Chce zapuscic wlosy conajmniej do zapiecia od stanika,zeby te wlosy inaczej sie wowczas ukladaly.Mialam dluzsze i zaluje,ze scielam Wowczas wtedy interesowalo mnie tylko to aby bylo szybciej i wygodniej wyprostowac.Z jasnej farby takze zrezygnuje bo strasznie zniszczyla mi ona wlosy.Czytalam,ze zamiast szamponu najlepiej uzywac odzywki.Wlosy sie wtedy nie pusza itp.Pytanie tylko jakiej???Aktualnie uzywam szamponu pantene pro v do suchych i zniszczonych a z odzywek pantene pro v do fal i lokow oraz balsam z nivei w takiej smiesznej buteleczce Uzywam jeszcze olejku rycynowego w polaczeniu z szamponem.I od miesiaca lykam skrzypovite
Odzywki do mycia np.: Isana babasu, mrs potters, hegron

Tylko najpierw zmyj silikony szamponem z sls.
Zajrzyj do blogu Małgosi https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423 . Masz tam spis kosmetyków oraz do wątku kosmetyków zaanalizowanych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103
https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...ply&p=22893681 .
Zainwestuj w odżywki, maski do spłukiwania.
Poczytaj wątki podwieszone.
Przepraszam, że więcej teraz nie pomogę (nadrabiam zaległości z pracy).
Pozdrawiam i życzę owocnej lektury

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 21:11   #26760
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Teraz zauważyłam też zdjęcia Małgosi . Zdjęcia są wyraźne i wszystko widać. Piękne są i szkoda ścinać, ale rozumiem że źle się czujesz w długich (moja optymalna długość - kręcone do ramion, ewentualnie lekko za).
Jeszcze raz się powtórzę
tez mi sie podobaja i zal bedzie jak je nozyce potraktuja, jednak ja chyba tez zaczynam sie przelamywac zeby miec do ramion lub troszke za

Cytat:
Rybiorko, hmm, niech no się zastanowię jak skomentować....
Widać, że włosy rosną, a fryzurka ma ładny kształt. A loki są beznadziejnie... piękne

choc jedno mi wychodzi (przepraszam znow mam dola zawodowego i mnie ....... trafia, tym razem to chyba na dobre, zaczynam wysylac cefalki)

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości