|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Nikt nie mówi że silikony są złe po prostu trzeba używać ich z głową
|
#26732 |
|
Raczkowanie
|
Ja się jeszcze na niczym nie znam, dlatego unikam rzeczy, których trzeba używać z głową
Może kiedyś się w tym wszystkim połapię trochę
|
|
|
|
#26733 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli tak to np. odżywki Joanna Naturia - zobacz na mój blog, tam znajdziesz przykładowe kosmetyki. Przejrzy też ten wątek i zobacz, co piszemy o różnych kosmetykach (z Polski i z zagranicy). Cytat:
![]() Cytat:
Ale już teraz widzę, że odżywka ma bardzo przyzwoity skład. Tylko 1 odżywka to jest trochę mało - włosy potrzebują różnych składników |
||||
|
|
|
#26735 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam w Polsce i poszukam czegoś w tym wątku z kosmetykami
Żaden z tych trzech produktów nie jest w nim przeanalizowany. Ale inne odżywki Aubrey Organics są i mają bardzo dobre opinie. Co do szamponów AO jest zastrzeżenie, że mają w składzie mydło. Do jakiego wątku mam skopiować skład? Bo nie ma linku do innego wątku niż ten z kosmetykami.
|
|
|
|
#26736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj ![]() za "ratowanie" prostownicą ![]() (też uważam, że na tym wątku jest najwięcej profesjonalistek jeśli chodzi o pielęgnację włosów czytanie ich również dało mi najwięcej Co do pielęgnacji, napisały Ci już kilka wskazówek osoby z większym autorytetem a ja od siebie tylko chciałam dodać nieśmiało...Myślałaś nad ścięciem włosków? Sądząc po kształcie twarzy widocznym jako tako na zdjęciach, wydaje mi się, że fajnie byś wyglądała we włoskach do okolic szczęki, a odpowiednie cieniowanie przy takiej fryzurce potrafi zdziałać cuda nawet przy cieniutkich włosach Wydaje mi się, że to, że mają końce w takim stanie, w żaden sposób nie pomaga w nadaniu im ogólnie dobrego wyglądu ![]() Tym bardziej, że najprawdopodobniej końce Ci się kruszą (? sugeruję się swoimi przejściami, mogę się mylić Obcięcie może zrobić wiele dobrego. Przede wszystkim będziesz prędzej widziała dobry wpływ odpowiedniej pielęgnacji No dobra, rozpisałam się, ale jak zwykle chciałam dobrze
|
|
#26737 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurka_Paulina
Pewnie przetluszcza sie Tobie skalp po Alepii ? Taki szampon z oleista zawartoscia jest dobry do wlosow suchych i zniszczonych. Tobie wypadaly i masz pewnie rzadkie i cienkie to odradzam badz na sama dlugosc nakladaj a skalp myj tym Organicsem. Jesli ta metoda nie bedzie dobra to faktycznie Alepie zostaw w kat dopoki wlosy nie odzyja. Woda pokrzywowa jest dobra.Od wewnatrz mozesz tez pic pokrzywe albo suplementy tez brac. Ale faktycznie slusznie tu uwage zwrocily dziewczyny. Masek i odzywek brakuje. Olej rycynowy mozesz na noc jak wspomniala Małgosia nakladac. Albo tez Bringraj, amle..itp. A tak w ogole to ta odzywka analizowana przez malgosie. Gdzie ja kupowalas ? Chyba z Anglii ona jest prawda ? ![]() Malgosia86 ja mam pytanie co do tej odzywki, do ktorej sklad dala Tobie Kurka_Paulina. To ona jest nawilzajaca ? Moriggan1986 Joanna ? W kazdej drogerii np. Natura, w sklepach ja dostaniesz kosmetycznych badz kosmetyczno-fryzjerskim albo chemicznym. ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Kurka_Paulina Dobrze myslisz. To wlasnie ten watek. Kosmetyki do pielegnacji wlosow. Tam mozemy dawac do analizy sklady kosmetykow. ![]() siostro Venealin Dobry pomysl ze scieciem wlosow. Jednak jak zapuszcza to niech uzywa odzywek d/s i masek i niech olejuje wloski :P |
|
|
|
#26738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pierwszy rzut oka odzywka jest treściwa (emolienty) i mocno odżywiająca. Odzywka jest fajna, ale sądząc po firmie , cenę tez ma bardzo fajną ![]() Edit: Bernardka odżywki te są dostępne w Polsce, poszukaj w internecie;-) Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-10-26 o 13:54 |
|
|
|
|
#26739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tylko na swoim przykładzie się wzorowałam też zależało mi na długości, a w tej chwili już wiem, że nieobcinaniem i tak jej nie uratowałam
|
|
#26740 |
|
Wtajemniczenie
|
Okej, idę dziś po zakupy. Powiedzcie czy o niczym nie zapomniałam:
odżywka do mysia isana z olejem z babassu lub Pollena Malwa szampon Babydream szampon z SLS mam odżywkę po myciu mam (Garnier) odżywka b/s jakaś Joanna do stylizacji żel z rossmana albo artiste (różnią się czymś?) Bernadko, ty też masz uczulenie na niektóre szampony. To co wypisałam nie powoduje swędzenia głowy? |
|
|
|
#26741 | |
|
Zakorzenienie
|
Isana to produkt Rossmannowski i tylko tam dostępny - mają sobie taką serie jak np. Sefora - nie to nie jest Joanna. Isana jest produkowana w Niemczech, i nieziemsko tania seria, określiłabym to ,,jakość w dobrej cenie,,
- ja osobiście coraz bardziej przekonuję się do ich produktów, do tego są jeszcze delikatne. PS. wreszcie kupiłam żel zielonyyyy aż 500 ml ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
..pamiętaj że ten żel jest zielony, ja w tamtym tygodniu kuliłam taki z różowym napisem ,,wet look,, i okazał się nie dobry, gliceryna w składzie i ,,0,, utrwalenia... nie wiem co teraz z nim zrobię...kosmetyków nie używanych mam sporo...
|
|
#26742 |
|
Raczkowanie
|
Hej venealin
![]() Właśnie takie do okolic szczęki miałam półtora roku temu: ![]() Ale żeby tak wyglądały musiałam je katować suszarką i szczotką i mnóstwem obciążających produktów... Nie wiem, jak bym je miała ściąć, żeby nie musieć ich tak stylizować Masz rację, końcówki mam w okropnym stanie. Część jest rozdwojona, poza tym są takie szorstkie, że o siebie zaczepiają tworząc kołtuny. Muszę iść do fryzjera, ale nie wiem dokąd i się trochę boję. Poza tym chciałabym mieć długie włosy, dlatego o ile nie znajdę kogoś sprawdzonego (p. Marylka z Akademii?) , kto na pewno mi zrobi coś ładnego krótkiego, to raczej obetnę tylko końcówki. Tak, zapuszczam, ale jeśli to ma pomóc i jakoś po ludzku wyglądać mogę obciąć Tylko gdzie ![]() Masz rację Bernadka, włoski były takie jakby pokryte tłustą warstewką po Alepii, a skalp się szybciej przetłuszczał. Szampon Aubrey niby jest do włosów suchych, a nie sprawia takich problemów, bardzo go już polubiłam ![]() Od kilku dni piję codziennie rano dwie herbatki pokrzywowe Odżywka i szampon są super, kupiłam je w Polsce: http://www.aubreyorganics.com.pl/Zes...wka-p1024.html Teraz są w promocji. Na stronie amerykańskiej AO kosztują 80zł Na britishcurlies też kosmetyki AO są tańsze. Dlatego chyba zrobię z britishcurlies zamówienie większe jeśli mi spadnie z nieba większa gotówka Co do odżywki jeszcze, to ma konsystencję bardzo nieodżywkową, taką niemazistą i nieśliską. Ale włoski są po niej niesamowicie mięciutkie.Hm ale w tym wątku jest napisane: "Ewentualne braki w liście proszę zgłaszać na PW. PROSZĘ O NIEDOPISYWANIE NICZEGO W TYM WĄTKU!" To mam na PW do syrenki zgłosić te kosmetyki?
|
|
|
|
#26743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26744 |
|
Raczkowanie
|
Kurka_Paulina a jakbyś sobie w ten sposób pocieniowała włoski? wydaje mi się, że wtedy nabrałyby lekkości i jak każda końcówka by się po swojemu wywinęła to mogłoby to dać wrażenie gęstszych włosków
![]() http://www.moja-fryzura.pl/fryzura/dlugie-cieniowane |
|
|
|
#26745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajna fryzurka, niby krótka a długa, mi się bardzo podoba super szczególnie dla koleżanki ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- czy któraś z was stosowała odżywkę 2-fazową bez spłukiwania Pantene Aqua , jest lekka nie obciąża, bez alkoholu,ładnie pachnie;-)...ciekawe czy nada się do loków jako odświeżenie Day after...?
|
|
#26746 |
|
Raczkowanie
|
Shameer i Kathy, dziękuję za propozycję
Trochę się boję, jak będą odrastać - bo chcę zapuszczać, a dziewczyny pod tą fryzurką piszą, że jak włoski podrosną to robi się sianko ![]() Ja właśnie jestem po zmyciu masła shea (ciężko się zmywa). Przepłukałam włosy herbatą pokrzywową z sokiem z połowy cytryny, żeby włoski zakwasić po tym mydle w szamponie. A do odżywki d/s dodałam hydrolizowaną keratynę |
|
|
|
#26747 |
|
Wtajemniczenie
|
moriggan1986
Babydream spoko nie swedzi mnie po nim glowa. Szampon z SLS zalezy, bo jesli ma w skladzie Sodium Chloride to mnie cholernie swedzi skalp...i od razu musze glowe umyc... weź sobie zielony z Rossmann swietny jest ! ![]() Isana jest tez spoko do mycia. Bo po myciu jako normalna odzywka B/s nie sprawdza sie. Garnier z avokado sie u mnie sprawdza !! ( malgosia86 Dzieki za odpowiedz. Poszukam jej na pewno ! ![]() venealin i tak sie zdarza. Ja mialam tez dosc poniszczone wlosy. Scielam...zapuscilam...Te raz mam tez zniszczone, ale nie krusza sie 1 jedyny plus !! Musze zaczac olejowac !! Mam motywacje...;xKurka_Paulina Jak mnie bedzie stac to za te pieniadze go na pewno kupie Bezrobotna jestem takze lipa Trzeba do pracy :PDziekuje za link
|
|
|
|
#26748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki zielony szampon?, u mnie Garnier z Avokado nie sprawdza się
|
|
#26749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny !!! ;-) Po mojej ostatniej super odmianie, moje włosy szybko się "znudziły" i po umyciu loki wytrzymują kilka godzi, a potem klapa Moja w tym wina, bo nie stosuję nic do stylizacji ( od pianki mam łupiez, żel mi skleja włosy, a ja lubię naturnalne, no ale pewnie złych kosmetyków używam..) Nie mieszkam w pl, więc cały czas szukam jakiś super kosmetyków we fr...;-)Znalazłam kilka l'oreal i firmy"Malvita", jednak jeszcze nie zdecydowałam się na zakupienie..Najpier wyślę je do analizy naszych ekspertek ![]() No i tak szukająć złotego środka, znalazłam artykuł na odzywianie włosów: ZWYKŁYM KREMEM NIVEA ( tym niebieski znanym nam wszystkim) - działa podobno lepiej niż niejedna maska;-) Należy dodać trochę wody i wmasować we włosy...Wypróbuję jutro! ( skład: gliceryna, panthenol, kwas cytrynowy, woda, środek emulsyjny eucerit i substancje zapachowe) Kurka witam Ciebie i trzymam kciuki za twoją kurację;-) Wiesz, ja miałam podony pomysł, jak moje włosy przesyały mnie słuchać, chciałam kupić prostownice , na szczęście odkryłam wizaż
|
|
|
|
|
#26750 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cheveux_boucles;228 92790]Cześć dziewczyny !!! ;-)
Po mojej ostatniej super odmianie, moje włosy szybko się "znudziły" i po umyciu loki wytrzymują kilka godzi, a potem klapa Moja w tym wina, bo nie stosuję nic do stylizacji ( od pianki mam łupiez, żel mi skleja włosy, a ja lubię naturnalne, no ale pewnie złych kosmetyków używam..) Nie mieszkam w pl, więc cały czas szukam jakiś super kosmetyków we fr...;-)Znalazłam kilka l'oreal i firmy"Malvita", jednak jeszcze nie zdecydowałam się na zakupienie..Najpier wyślę je do analizy naszych ekspertek ![]() No i tak szukająć złotego środka, znalazłam artykuł na odzywianie włosów: cheveux_boucles Witaj Pianki na ogół są tragiczne, mi nie pasuje żadna, są żele które nie sklejają włosów - ale moim zdaniem powinnaś wypróbować kremy do stylizacji włosów które formują skręt, a żel tak na koniec dla utrwalenia. Ostatnio miałam żel który zupełnie nie sklejał nawet ręce były czyściutkie nie klejące - no ale też nie za bardzo utrwalał.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-26 o 18:22 |
|
|
|
#26751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)niestety dopadla mnie grypa wiec troszke mnie tu nie ma ale podczutuje, niestety z pisaniem gorzej bo choroba spowolnila mi biegi wiec praca pierwsza a juz na pisanie chwilowo brak czasu
|
|
#26752 |
|
Zakorzenienie
|
maska kremem nivea brzmi zachecajaco
co prawda stosowalam go do koncowek![]() ja stylizatora nie uzywam zadnego moja odzywka bs robi za niego i w ciagu dnia poprawiam tylko nia i to czasami nie lubie przylizu przyklapu sztywnosci i sklejenia wlosow jakie pozostawiaja po sobie wiekszosci stylizatorow w formie zeli ![]() rybiorek ale rosna ci te loki
|
|
#26753 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.Jestem tu nowa.Rowniez jestem posiadaczka falowanych wlosow bo do kreconych to sie raczej nie zaliczam
Chce zapuscic wlosy conajmniej do zapiecia od stanika,zeby te wlosy inaczej sie wowczas ukladaly.Mialam dluzsze i zaluje,ze scielam Wowczas wtedy interesowalo mnie tylko to aby bylo szybciej i wygodniej wyprostowac.Z jasnej farby takze zrezygnuje bo strasznie zniszczyla mi ona wlosy.Czytalam,ze zamiast szamponu najlepiej uzywac odzywki.Wlosy sie wtedy nie pusza itp.Pytanie tylko jakiej???Aktualnie uzywam szamponu pantene pro v do suchych i zniszczonych a z odzywek pantene pro v do fal i lokow oraz balsam z nivei w takiej smiesznej buteleczce Uzywam jeszcze olejku rycynowego w polaczeniu z szamponem.I od miesiaca lykam skrzypovite
|
|
|
|
#26754 |
|
Konto usunięte
|
Obcięłam włosy
z długości do stanika mam długość do ramion i wycieniowane Teraz zaczynam prawdziwą loko-pielęgnację
|
|
|
|
#26755 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Witam Nowe Loczki
Ja tylko na chwilę zajrzałam i zachwyciłam się włosami Venealin |
|
|
|
#26756 |
|
Raczkowanie
|
Hej cheveux_boucles
Najlepiej by było, gdyby wystarczyło jedno właściwe mycie, tak jak u ciebie Widziałam zdjęcia, które dodałaś i różnica niesamowita ![]() Co do środków do stylizacji, próbowałaś polecanego tutaj jako lek na całe zło świata żelu lnianego? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619 Podobno nie skleja, jeśli się go wykruszy no i jest naturalny ![]() Rybiorku twoje loczki są po prostu prześliczne, jedne z najładniejszych jakie widziałam w tym wątku |
|
|
|
#26757 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na zakupach. Nabyłam szampon Babydream, odżywkę Isana z bobasem
, odżywkę Joanna b/s, żel zielony z Rossmanna. I mam pytanie: ten żel to na włosy ociekające wodą czy odsączone w koszulkę?
|
|
|
|
#26758 | |
|
Zakorzenienie
|
no dzisiaj sie zgodze, jakos mi sie tego coraz wiecej na glowie robi
![]() ![]() Cytat:
![]() )
|
|
#26759 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Teraz zauważyłam też zdjęcia Małgosi
Jeszcze raz się powtórzę Rybiorko, hmm, niech no się zastanowię jak skomentować.... ![]() Widać, że włosy rosną, a fryzurka ma ładny kształt. A loki są beznadziejnie... piękne ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
) koleżanka odwiedzająca mnie w szpitalu kazała mi pić gluta lnianego. Prawie się tym udławiłam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Tylko najpierw zmyj silikony szamponem z sls. Zajrzyj do blogu Małgosi https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423 . Masz tam spis kosmetyków oraz do wątku kosmetyków zaanalizowanych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=447103 https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...ply&p=22893681 . Zainwestuj w odżywki, maski do spłukiwania. Poczytaj wątki podwieszone. Przepraszam, że więcej teraz nie pomogę (nadrabiam zaległości z pracy). Pozdrawiam i życzę owocnej lektury
|
|||
|
|
|
#26760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Może kiedyś się w tym wszystkim połapię trochę

Chcę całkiem naturalną.

za "ratowanie" prostownicą 
czytanie ich również dało mi najwięcej 

co prawda stosowalam go do koncowek