|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cigi - nie znalazłam na opakowaniu, jak pełzak się nazywa po angielsku, na tej aukcji masz zdjęcie pudełka i tam jest nazwa serii - może po tym dojdziesz?
A tak w ogóle to kupiłam u tego sprzedawcy o 10 zeta droższego ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
oglądacie ddtvn?
mówią o jedzeniu maluszków |
|
|
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
Cholera w pracy mi nie puszczają
|
|
|
|
#4744 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewuszki
![]() No... to trochę mam do nadrobienia... jak ja tęsknię za Wami w pracy... Ale jak to powiedziała moja koordynatorka "matką polką to ty nie jesteś" I chyba ma rację...Cytat:
i przez moje ciągłe nerwy, ona nie czuje się bezpiecznie w moich objęciach... bo od początku ciągle miałam jakieś nerwy... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A u Darusi (juz kiedys o to pytałam) w regionie mówi się "ciekać" chyba na bieganie, tak? Tez to dla mnie nowe słowo Cytat:
Cytat:
Hehe... i to jest moj problem do dziś Ostatecznie fotka jakoś nie chciała wyjść bo słonce świeciło... ale nadrobię. Obiecuję Cytat:
To samo z literą i głoską ![]() Cytat:
No i ona wtedy przeważnie usypia wiec ją podnoszę, od razu jej się odbija i wkładam do łóżeczka. A jak jej się nie odbije przez chwile to wkładam bez odbicia kładąc na boczek...No to też mam pytanie do mam butelkowych- o której najwcześniej dajecie mleko? Tzn jak np. maluch się obudzi o 4 to dajecie już mleko? Bo ja dziś musiałam dać już o 4.45 i nie wiem czy nie za wczesnie, bo niby nie powinno się dziecka przyzwyczajać do nocnego karmienia. Że lepiej dać wodę... Jak to jest u Was? Tylko nie mówcie, że Wam się nie budzą ![]() Cytat:
Jestem załamana. Moje dziecko zamiast wydłużać sobie sen nocny to go skraca z każdą nocą wczoraj obudziła się o 5 i nie chciała już spać. Myślałam, że to taki jeden dzień... ale nie... dziś juz od 4 się wierciła ale udało mi się ją przetrzymac do 4.45. na szczęście jeszcze usnęła i pospała do 7 ale nie zawsze tak jest. No masakra. Ona ogólnie zawsze ladnie spała w nocy od godziny 19 a budzila się wcześnie i nie chciała już spać (koło 6, 6.30) ale to było dla mnie ok, ale 4-5!! Nieee... Nie pamiętam kiedy spałam dłużej niż do 6.30
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-10-28 o 10:41 |
|||||||||
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam... jak to dziecko ładnie spało... moja mi tak nigdy nie usnęła. W ogóle ja bym się bała z moim dzieckiem iść do studia
To by była masakra
|
#4746 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To siedzisko, to raczej gadżet. Jak dziecko samo już dobrze siedzi to jest raczej zbędne. Cytat:
Już tak zostanie, zawsze dzieci chcą to, czego nie chcemy im dać - biżuteria, ceramiczna laleczka, szklana butelka, itp. Libra- chyba bardziej mi potrzebne, niż Oli. Spróbuję dziś bez niego.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#4747 | ||
|
Zakorzenienie
|
bo miałam - przed ciążą
a teraz tak średnio z nią jest ![]() Cytat:
dobrze, że z Julką w miarę ok i mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia ![]() Cytat:
ominęło mnie pogryzienia ![]() Asiulek, mój ciągle się budzi - dzisiaj 3 razy i 3 razy dostał butlę... więc troszkę przesadzasz z tym, że o 4 to za wczesnie na butlę... no chyba że ja za często Kubę karmię ![]() Dzisiaj Mały mnie wykończył, spał bardzo niespokojnie - zwalam to na ząbka - prawie w ogole nie spałam... czuję się jakby po mnie walec przejechał
|
|
#4748 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
nadrabiałam was od poniedziałku
udało się ![]() Gmyrelka oświeciłaś mnie z tym składaniem wózka!! ja cały czas składałam przez odpinanie nap, tylko czasem cycki mi przeszkadzały, żeby go popchnąć do złożenia bo strasznie niewygodne to było Cytat:
ale teraz chyba radzimy sobie podobnie poza tym teraz tz mojej siostry wydaje za nią i za siebie ![]() Pop Oliwka jest śliczna i na zdjęciach wcale nie wygląda na niejadka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dziś w smsie chciałam napisać stamtąd ale nie wiedziałam czy to nie z tamtąd i napisałam z piwnicy Asiulek ja daje mleko bardzo różnie, najpierw daje jej się napić jak to wystarcza to mleka nie daję, ale jak nadal marudzi to wiem, że głodna, teraz już czasem przesypia noc bez jedzenie (nie mylić z budzeniem!), mam naszykowaną butlę w razie czego i jak już dostaje to tylko 90ml + 3 miarki, to jej wystarcza, czasem już chce o 3 a czasem o 6, niekiedy i do 8 jest ok. Dziś np. jadła o 6.40 i poszła dalej spać, bo ona sypia do 7.40. Cytat:
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
No i po wizycie kontrolnej - przeciek sie nie powiększył ani nie zmniejszył. Więc następna kontrola w grudniu i to 29-tego. Ale wtedy to ja wezmę urlop i też będę na wizycie.
A mała w przychodni wszystkich zaczepiała, krzyczała, wołała "MAMAMAMA"( ) i śmiała sie do każdego. Do Pana doktora także i ten nie mógł jej zbadać bo tak sie kręciła.Ona uwielbia ludzi im więcej tym lepiej. Nikogo się nie boi. Jak już nawet ja zbrałam małą na basen (pomimo wielu przeciwskazań) to wydajemi się że powinnaś pozwolić zabrać Olę.
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zapomniałam sie pochwalić, że przebił nam się drugi ząbek i Amelka już sama siada ( z leżenia na brzuszku) Asiulek, Cigi potem wam napisze co neurolog powiedziała, teraz lece ogarnąć chatę
|
|
#4751 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
już Was troszkę nadrobiłam
przepraszam za nieaktywność fajna lekcja języka polskiego postaram się pisać ładniej ![]() tylko,że w moim komputerze nie da się pisać ''ć'' dlatego często piszę c,żeby napisać ''ć'' piszę w google słowo bezsenność kopiuję ostatnią literkę i dopiero wklejam ![]() Mrowak ja chyba też na pewno pisałam łącznie-co za wstyd!!ale teraz już nigdy(chyba) tak nie napiszę. Mnie razi weszłem,przyszłem,poszłem ![]() Witam Sarę z Zosią ja też jestem z Łodzi. Ferrou gratulacje dla Kubusia za pierwszy ząbeczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też już kąpałam w brodziki bo mamy identycznie,cała kuchnia mokra,mop musi być przy każdej kąpieli tylko,żew brodziku jemu jest super ale za to mnie niewygodnie ![]() Dusiaczka przyjeżdżaj do mnie szybciutko-muszę się poradzić bardziej doświadczonej koleżanki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja narazie mam tą silikonową szczoteczkę. Cytat:
Dałam Danielkowi dzisiaj sinlac na śniadanie i właśnie poszła mega-kupa ![]() Słuchajcie-czy możliwe żeby uczulenie od proszku było tylko na policzkach?bo czasami jak on idzie spać ma blade wstaje ma czerwone i tak mu się to utrzymuje, dla sprawdzenia co jest najdelikatniejsze żebym mogła mu wyprać poszewki?płatki mydlane czy jakieś mydełko? |
||||||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, macie link do naszego pierwszego wątku z poczekalni? Chętnie bym poczytała
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Oliwka, jak to nie możesz pisać "Ć" ? Uruchamia Ci się wtedy jakiś program? czy co?
|
#4753 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja natomiast boję się co Holter mojej małej wykryje Wreszcie sprzęcior naprawili i 8 listopada idziemy na założenie tego ustrojstwa ![]() Cytat:
![]() A może to na wasz proszek? Akurat polikiem dotyka waszych ciuchów i może to od tego? Ale właśnie już wcześniej miałam Ci pisać, że u moje małej też się takie czerwone poliki pojawiają (jak u ruskiej baby normalnie), i ja podejrzewam alergię. Chyba któryś słoiczek Bobovity ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351014 |
|||
|
|
|
#4754 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedni sa dobrzy w tym inni w czym innym, a jak posze szybko to juz wogóle nie zwracam uwagi , więc pewnie jeszcze nie raz to przyczytasz . jak razi pomijaj moje posty , nie pogniewam sięCytat:
Cytat:
Cytat:
Ten człowiek dla mnie ma coś z głową i powinien się leczyć . Do tego ma jakąś manie prześladowczą , jak to każdy jest przeciwko jego osobie . i przez to zamiast zająć się tym co trzeba rzad jak zwykle zajmuje się pierdołami i tłumaczeniami na jego zarzuty Pop - dpbrze że sie nic u małej nie powiększa. ogladałam , jak dla mnie ta metoda to jakaś przeginka , jak pani reni ( nie wiem jak się ją pisze ) ma w domu sprzataczke i praczke to moze sobie tak dziecko karmić . Do tego stwierdziła że podawanie dziecku papaek i karmienie tym co my chcemy to niejako zmuszanie ( tak to można było odebrać to gruba przesada) Ola jedne rzeczy je , innych nie , jak coś jej nie smakuje to nie daje , tylko wybieram inny słoik i tyle , je chętnie i nie widzę żeby była do tego zmuszana . jakie to biedne zestresowane sa dzieci ci je się karmi Ona chyba za bardzo stara się być eko. Cytat:
U mnie nic do bani nie dość że Ola się budziła trzy razy to jeszcze mi obudziła Szymka , mimo iż śpią w innych pokojach bo ona jak się przebudzi to się wierci steka itp.. eehhhh...
|
|
#4755 |
|
Rozeznanie
|
No nie mogę czytać naszego pierwszego wątku - przeczytałam 1,5 strony i już się rozbeczałam
![]() Rany co to się ze mną porobiło |
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojej koleżanki córka mając dwanaście miechów nie miała jeszcze ząbka i dopiero wtedy pediatra zaczęła się martwic. Jeszcze jest czas-spokojnie. Mi to przynajmniej raz w tygodniu śni się,że malutka ma ząbka-rano zaglądam,a tam dalej pusto ![]() drcron z moim zamówieniem się nie spiesz,bo moje i tak dopiero na wiosnę.
|
|
#4757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale niby też nie po czasami po drzemce w jego łóżeczku gdzie ma swój proszek tez potrafi mieć zaczerwienione policzki(może od zgrzania się-już sama nie wiem)obecnie odstawiłam ta maść bo jest na sterydach nie było super efektu-kupiłam linomag i tym smaruję buźkę Aniap no właśnie,fajnie tak jednorazowo jak dziecko się upaprze ima z tego radochę ale jakby mi tak przy każdym karmieniu miał wyglądaćto masakra ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
a koleżanki córka w wieku szkolnym nadal nie miała jedynek-to dopiero dziwne,poza tym miała wszystkie zęby |
|||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka - zaraz poszukam, to spróbuje Ci pomóc, bo to dość łatwo daje rade zmienić. Też tak miałam i dało radę. Tylko nie pamiętam, co zrobiłam. Ale przeszukam komputera i zobaczę.
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Oliwka - to lecimy: 1) włącz to catalyst ..... 2) u góry na pasku masz kolejno: widok, klawisze dostępu itd 3) rozwiń "klawisze dostępu" strzałką obok i wybierz "menedżer klawiszy dostępu" 4) odznacz "ptaszka" w tabelce przy tekście "uruchom pulpit nawigacyjny" 5) ok 6) powinno być grejt
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2010-10-28 o 13:00 |
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Megi skorzystam z Twojej pomocy i ja
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-10-28 o 13:04 |
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 kreatorzy prostej konfiguracji 2 szybkie ustawienia 3 centrum informacji jak wchodzę w ustawienia to tylko się tyczy pulpitu może poszukać tegoco piszesz w panelu sterowania? tak to wygląda Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-28 o 13:12 |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
A co jest w kreatorze prostej konfiguracji?
Oliwka - Wiem juz! Na dole masz guzik "zaawansowane" - naciśnij go i dalej postępuj tak, jak pisałam wyżej.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2010-10-28 o 13:12 |
|
|
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
A jest napisane, że to widok podstawowy - wydaje mi się, że gdzieś jest ukryty zaawansowany. Jaki pokopany ten program. Ja mam na dole ten guzik.
A spróbuj jeszcze tak: menu strat programy to catalyst coś tam rowiń i mi się rozwija na do wyboru: widok podstawowy i zaawansowany.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2010-10-28 o 13:19 |
|
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już weszłam we wszystko co tam jest coś było z nawigacją zmieniłam ale to nic nie dało a moze mogę wogóle odinstalować ten program ATI potrzebne to jest? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-28 o 13:27 |
|
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Ale alt+c wywołuje ten program. Cholernik taki
![]() Nie ma to, jak forum o dzieciach
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Tak - ATI jest potrzebne
A w menu start sprawdzałaś ten widok zaawansowany? Bo ja nie zasnę, jak nie rozwiążemy tego problema
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wchodziłam tez w klawiaturę,włączałam programową i tam tez jak chcę napisać ć to jest tak samo ![]() a jak wchodze w ustawienia klawiatury to tylko jest napisane,że działa poprawnie Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-28 o 13:34 |
|
|
|
|
#4770 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, może przesadzam, ale wierzcie mi, przeszłam wiele z tymi uszami. Wiele nieprzespanych nocy i malucha łez. Łącznie z przebijaniem błony bębenkowej (w dzień dziecka) ... Cytat:
Buziaczki dla dzielnej Oliwki Cytat:
![]() Cytat:
Jutro o 14ej umówiłam się do kosmetyczki na Narutowicza (pierwszy raz w życiu). Pasuje Ci przed 14ą, czy po 15ej? Może lepiej wcześniej? Aha -a w czym ja niby taka doświadczona? Danielek przecież starszy chłopczyk od mojej Oli i to raczej od Was mogę się ja czegoś nauczyć AniaP - pewnie masz rację.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-28 o 13:43 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

Jak zasypia to najlepiej aby nikt jej nie dotykał. 
i przez moje ciągłe nerwy, ona nie czuje się bezpiecznie w moich objęciach...
bo od początku ciągle miałam jakieś nerwy... 
.
Ostatecznie fotka jakoś nie chciała wyjść bo słonce świeciło... ale nadrobię. Obiecuję
skoro jest wziąść,bedom,wyłanczac to niech i będzie spowrotem

jak ogladam wiadomosci nic tylko katasrofa smoleńska i śledztwo a teraz jeszcze zamach w biurze PiS , i tylko co powiedział Kaczyński A co Komorowski nic innego no ile do cholery można o tym słuchać , otwieram Wirtualna Polskę to samo Kaczyńskiego morda , no ile można