|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Oliwka - na gg musimy się zgadać, albo skype, jeśli masz kamerkę, to będę mogła zobaczyć, co Ty widzisz, chyba, że masz o obudowie, to raczej nie zobaczę
I co? I co? teraz będę cierpiała na bezsenność
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Dusiaka - musisz się przełamac i tyle może Twój synek miała jakieś skłonnosci akurat do zapaleń uszu i tyle . I oby z małą nie było takich problemów . Bo to podobno straszne cholerstwo , ja nie wiem bo Szymek nigdy nie miał a łazi bardzo długo bez czapki i wisoną i jesienią.
Ale tu mamy speców komputerowch ale dobrze wiedzieć Mi jak coś się papra to robią mi informatycy TZta . niedawno mi system cały zmieniali bo miałam zakichaną viste a mam już XP lece na spacer
|
#4773 |
|
Wtajemniczenie
|
Dusiaczka pewnie,że może być jutro,ale jak idziesz do kosmetyczki to znowu bedziesz bez Oluni?tak przyjedź żebys się nie musiała spieszyć
![]() ja jestem w domu Megi a może się połączymy komputerami? |
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra - wieczorkiem zrobimy sobie zdalnego pulpita czy coś
Chowaj więc wszystkie nieprzyzwoitości, bo wiesz... Ja już kasuję z ulubionych wszelkie linki do redtuba
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy tak może być?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A snu Amelki do 7.40 zazdraszczam... Cytat:
Gratulacje za postępy córeczki ![]() A ja szykuję się do pracy i jestem troszkę podłamana. Zapomnialam dzis napisać, ze wczoraj nie było za ciekawie. Tzn poszlam do pracy na 15, babka zostala z mała do 16.30 bo o tej wrocil tż. A Wercia plakała. Potem jak babka poszla to tz mowi, ze Wercia byla taka dziwna. Co jakiś czas bardzo płakała... oczywiscie nie podejrzewam, że babka jej coś zrobila bo widać, że sama sie martwila, ale może Wercia jeszcze jej nie toleruje? I jak się obudziła i ja zobaczyla a nie mnie lub Piotrka to się wystraszyla i już do konca dnia taka byla wystraszona... nie wiem. Bo do momentu jak ją uspiła, było wszystko ok... I dziś będzie tak samo, też od 14.30 do 16.30 i ja chyba umrę w tej pracy ( Buuuu.. to się wyżaliłam...A teraz lecę się szykowac bo za chwilę przychodzi niańka...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-10-28 o 14:13 |
||
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - nudzisz się w pracy że masz czas na dodatkowe czytanie?
Ja to przed każdym badaniem stres przeżywam. Dobrze że dzieci jeszcze nie wiedzą o co chodzi bo też by się stresowały. Będę trzymała kcuki aby wszystko wyszło ok. Twoja Ola to też taka biedniutka i non stop badana. Oj biedne te dzieciaki i biedni zestresowani rodzice.
|
#4779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
; Przepraszam, nie chcialam. To bylo tak zartem, bo fajnie to wyszlo, bo dopiero co mrowak pisala o tym i dawala ten przyklad; i tyle;Ja nie lapie innych rzeczy i cienka w nich jestem; i ciesze sie, ze ktos mnie poprawi w czyms; Naprawde tego zlosliwie nie powiedzialam |
|
|
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka to w sobotę wezmę Ci te papiery ze szkolenia,to sobie przejrzysz może się coś przyda
Asiulek może potrzebuje wiecej czasu na akceptacje nowej osoby,będzie dobrze. |
|
|
|
#4782 | |||
|
Zakorzenienie
|
tak z kartonu, modyfikowanego on nie cierpi
Cytat:
dobrze że sie nie powiększył Cytat:
za ząbka i postępyCytat:
|
|||
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
TylkoOliwka - a może spróbój tak:
Start>Uruchom > "Services.msc" > 2 klik na Ati Hotkey poller > typ uruchomienia Wyłaczony. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A najlepiej będzie jak zainstalujesz nową wersję CCC
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-28 o 15:02 |
|
|
|
#4784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny rzuce tylko pytania;
1.ile dajecie na dzien chrupoli kukurydzianych dzidziulkom? One z sola sa; 2. Od wprowadzenia glutenu ile trzeba czekac, zeby go jakos wiecej dawac i kiedy mozna dawac chlebek do zucia? (tam oprocz glutenu to sa i drozdze np.) tyle na razie; ni ma czasu, buu |
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misia je cyca obiadek i deserki ale też te dostosowane do jej wieku - ostatnuio kupiłam jogurciki z nestle... przesadzaja z ceną!!! Dodatkowo pija soczki owocowe ale pół na pół z wodą 2. co do glutenu ja podaje od 4 msc po łyżeczce do obiadku i tak do dziś... tylko juz łyżeczki nie odmierzam na tak na "oko" sypie. Ale wiem że nalezy 2 msc podawac włśnie i jak po tym czasie sie nic nie ujanwi to potem mozna zwększac ilośc.. My juz jadamy czasami ta kaszke na dobranoć mannę, albo jakies deserki z manną albo biszkoptami. Tylko ja nie widze sensu w podawaniu dziecku chleba? Własciwie to po co sie to podaje ? chl;eb pzreciez nawet dla dorosłego ten biały jest niezdrowy... osobiscie jadam ciemne. Czy którąs mi to wytłumaczy? Czy to kolejny "naszych mam i abbc" sposób aby zająć czyms dziecko.. Bo innych powodów nie widzę... a zabawiac dziecka chlebkiem nie mam zamiaru A znam takie mamusie tu u siebie.. któe ( troche patologia) aby mieć świety spokój to od 4 msc podawały chlebek i całe biszkop[ty do reki.. rany ja bym na zawał zeszła i inne takie rzeczy że jak słysząłam to az żal dziecka mi było ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- wy tak o tych pełzakach mówicie a ja pierwsze słyszę.. weszłam na allegro i co???? i nawet nie wiedziałam że michasia ma w domu taka kulę!! hahaha juz wiem do czgeo słuzy ahhahaha http://allegro.pl/kula-pelzak-i1285924805.html
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dzisiaj po długim szkoleniu BHP ![]() Cytat:
![]() megi-megi nie przejmuj sie lekarką. Eryk miał pierwszego zęba jak miał 9 mc, Erwi ma 6,5 i bezzębny, ale się nie przejmuje. Eryk późno dostał zębole, ale teraz ma jeszcze ladne białe, a ma 6 lat, a u rówieśników jak widzę takie sine zębole Ma wymienione na nowe jedynki na dole. Miał robione zdjęcie szczęki w maju, to miał pod mlecznymi zębami wszystkie stałe widoczne, a tylko dwa mu wyszły. Więc pewne nasze dzieci też mają pełno zębów w ukryciu.Gmyrelka Pytałaś chyba o patelnie. No to ja mam te http://allegro.onet.pl/patelnia-tefa...217790217.html Ale na kuchenki indukcyjne muszą być specjalne np http://allegro.onet.pl/indukcyjna-pa...290289112.html U mnie w domu zamiast pilota Erwi bawi sie kalkulatorem, ten sam efekt tylko koszt w razie zepsucia niższy ![]() No dwa dni mnie nie było i tyle nadrabiania drcron ja z tych co nie mają jeszcze czapeczki ![]() cigi Kupuję Flipsy bez soli. przewaznie to paczka na 4 dni, ale to tylko mam na spacery, jak już marudzi że głodny. w domu rzadko Gratulacje dla nowych zębolków, i tych pierwszych i tych kolejnych
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
WYSZEDŁ NAM DZIŚ ZĄBEK co prawda nasz ząbek to jeden z ostatnich na naszym forum no ale jestDziewczyny, jestem na etapie kupowania fotelika i chyba kupię ten co większość z Was Espiro optima. Tylko mam prośbę do tych co kupowały na allegro możecie mi dać sprawdzonego linka ![]() Tak czytam o postępach jak piszecie, to u nas jakoś kiepsko ale jak go postawię np nóżkami na dywanie czy na kolanach moich to stoi sztywno i nóżkami przebiera albo podskakuje, no ale w porównaniu do nietórych waszych maluchów to jesteśmy w lesie POP - cieszę się, że wizyty ok Chyba większość z nas już wróciła do pracy, a czuję, że ja chyba teraz najżadziej na forum Asiulek - trzymam kciuki, oby się mała przekonała do niani i oby tylko o to chodziło. Mój Kubuś jest z moim ojcem, ale przez pierwsze parę dni też się schizowałam czy wsio ok, no ale tłumaczyłam sobie, że to przecież dziadek krzywdy mu nie zrobi...jakbym miała obcą nianię to chyba bym na zawał padła i najczarniejsze myśli bym miała...no ale moja ewentualna niania po 1 dniu by zrezygnowała, jakby poznała moje wymagania co do dziecka
|
#4789 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mamy zabka a doktorka 5 tyg temu powiedziała że juz kilka dni i sie przebije i nadal nic./. ale pójde za chwile po łyżeczka i postukam hihi może cos zabrzęczy... A po drugie.. no michalina przez pierwsze 4-5 msc była dzieckiem któe sie szybciej rozwijało niz rówiesnicy zawsze o ten miesiac do przodu była albo i lepuiej a teraz siedziec nie siezi sama bo sie przechyla na boki a juz z pozycji na brzuszku nie ma mowy, nie raczkuje chodx tyłek unosi ale płeza tylko w koło własnej osi. Za to ona na nogach stoi sama sztywno i nawet kroczki stawia.. znaczy ja jej tak nie robie ciagle bo to za szybko ale sZtywno stoi j naparwde "juz chodzi" umie stawiac kroki. ja uaprta jestem i bede ja zmuszała do leżenia i kładła np. piloty alby zaczeła raczkowac..
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grymelka przepraszam za wprowadzenie w błąd. a moja niunia lata po domu jak szalona-czołga się i tak to świetnie wygląda,że podziwiam i podziwiam i końca nie ma ![]() baobabek gratuluje ząbka.I nie jest to jeden z ostatnich u nas
|
|
#4792 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie koszmareks; Moja sie taki przytulak zrobila, ze szok, az za bardzo. W tej chwili usypia TYLKo na raczkach. W nocy i w dzien tez. Ratunku, co ja mam zrobic?? Jak sie wybudzi w nocy na tak dlugo, co Wam pisalam wczesniej, to tylko ja nosic i nosic; wtulona w cyc zasypia. Ale rece mi sie ciagna po ziemi.Wczoraj probowalam zeby TZ ja uspil. Gdzie tam, taki sygnal sie uruchomil, ze hej. A jak weszlam do pokoju i juz mnie zobaczyla to RYK taki, jakby ja ze skory obdzierano, TZ sie wystraszyl, a wtulona pod moja pache zasnela. Pop, takze przytulak nie taki cudowny jak go maluja. Umieram. No, no, ciekawe jak sie to skonczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() czekam z niecierpliwosci... Cytat:
Ale jak sie z kazdej metody wychowywania robi jakas ideologie to wychodzi to katastrofalnie. Nie ma co przesadzac, ze jak sie daje papki to sie wpycha dziecku. Podobnie jest np z chustami. Sa super, co nie znaczy, ze wozek jest zly czy inne metody wychowawcze, spanie z rodzicami, karmienie piersia itd. Ale nie wiem co eko ma do tej metody; inny (pseudo) model wychowywania, ale nie ekologia. Ja tam jestem za ekologia, ale karmienie pokaramami stalymi chyba niewiele ma tu do rzeczy? Ale chyba rozumiem, co masz na mysli. ![]() Cytat:
Moze ma to od goraca, taka wrazliwa skora (nie powiem atopiczna, tfu tfu, nie strasze) Tylko czerwone sa, czy wysypka?; Tzn moze jak sie rozgrzeje to tak ma. I stad tez przy jedzonku moze jak cieplejsze? Moja Basia ma kropeczki czerwone jak ja tata caluje, bo kluje ja broda, a opn tez pali wiec mam tez teorie, ze ma na brodzie dym i dodatkowo ja podraznia. I potem jej to znika. Wiesz ja mam swietny krem, ale on we Francji dostepny ; dexeryl. Sprobuj diprobazy. Cuchnie, ale podobna do dexerylu. To jest na atopie, bardzo sucha skore i egzeme, ALe jak on ma tylko czerwone to to egzema na pewno nie jest.
|
||||||||
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja i tak nic nie rozumiem.
|
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poprostu może faktycznie wolniej im to wszystko teraz idzie ja to już tak bym chciała gonić go po domu, żeby tak na czworaczkach uciekał
|
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
madziwnia, tak szybciutko na razie przeczytalam
Ja tam uwazam, ze nie ma co przesadzac, i ze taki chrupek to az taki zly nie jest. Nie mam zamiaru mojej zapychac batonikami i slodyczami i czipsami. Tego na pewno mojemu dziecku nie bede podawac (przynajmniej bede sie starala) Ale nie mam nic przeciwko takim chrupkom, w ktorych w sumie tylko kukurydza jest, czy nawet paluszkom pozniej. Uwazam, ze przyjemnie jest miec jakies przyjemnosci w zyciu i przegryzki tez. Bardzo jestem za zdrowym odzywianiem, wiele razy tak probowalam sie odzywiac i teraz tez sie staram (ale wpadlam w nalog slodyczy) i odpowiedzialnym i roznymi takimi rzeczami bardzo sie interesuje, ale nie mam zamiaru przesadzac. I chlebek tez jej podam. Ja bardzo lubie chleb i nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Ale nie jadam bagietek, tylko kupuje chleb wieloziarnisty, z maki bio, orkiszowy itd. A w Polsce bardzo lubie ciemne pieczywo. Uwazam, ze chleb i ziarna to podstawa jedzenia. A bialy chleb polski tez bardzo lubie i mi go brakuje. Oczywiscie, ze wolalabym taki na zakwasie prawdziwym, a nie na drozdzach, ale co robic. I uwazam, ze dziecko moze sobie pozuc takie rzeczy, pomiedzy posilkami. Nie mam zamiaru jej tego wiele dawac, ale jak jest dluzsza przerwa miedzy jedzonkiem, to dlaczego nie. ja tez podgryzam. A potem tak czesto jak teraz nie bedzie jadla i jak bedzie glodna to dostanie i biala bulke do zjedzenia, albo pake chrupek. A nie snikersy, hot doga i chipsy do popicia z coca cola. Moja mam tez mowi daj jej chlebka zajmie sie, i mnie tak wychowala, i jakos nie uwazam, zeby bylo cos ze mna nie tak. Chuda jestem, jakas bardzo schorowana nie jestem. Dziecko zajmie sie i zwyklym jedzeniem warzywka i owocu, to co, to tez zle? Lepiej zeby tak sie zajelo, niz telewizja. O jejku, ale sie rozpisalam na koniec chcialam dodac, jako,, ze nie widac mojej mimiki, ze pisze to bez nerwow i z usmiechem na twarzy
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cigi - masz Ty kobieto dar, że wszyscy biorą Cię mega - poważnie. A ode mnie masz
![]() Cytat:
<sama dla siebie>
|
|
#4797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia dziękuję za linki, anakazar Tobie też - jeszcze nie zamówiłam więc nic straconego
Tylko do jasnej ciasnej czemu te patelnie na indukcje są takie mega drogie ![]() Pop wspaniale że są dobre wieści od lekarza mojej synowej Oby tak dalej!Baobabek dla Kubusia za ząbka![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
) jak w x-landerze POSADZIĆ dziecko
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tylko wyraziłam swoje zdanie..
bo ile tu nas jest tyle "wychowań".. i nie każde mi odpowiada a i moje pewnie tez nie kazdej ![]() tak samo miałam z TV mówiłam żenie dam dziecku tv do 2-3 roku zycia.. hehehe jakże sie wtedy myliłam.. Michalina uwielbia Teletubisie i powiem Wam bo wczesniej zapomniałam... ona juz zaczyna podnosic rączke i robic PaPa.. bo widzi to ciagle w Teletubisiach,... nie siedzi całymi dniami ale swoje bajki ulubione juz ma Nie zarzekam sie że chlebka nie podam a chrupki na pewno bedzie jadła tylko nie teraz .. bo moja niunia z tych cyckowych i inaczej ja karmię niz te butelkowe. Sa ma uwielbiam chrupki z Danio pychaaaaaaaaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
:ha haha:
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
A mi dzis przyszły kozaczki z all zamówione uzywane a jak nówki za 29 zł
takie ooo
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze ostatnie fotki wrzucę taaak panna juz duuża!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

I co? I co? teraz będę cierpiała na bezsenność

( Buuuu.. to się wyżaliłam...

dobrze że sie nie powiększył 
ale jak go postawię np nóżkami na dywanie czy na kolanach moich to stoi sztywno i nóżkami przebiera albo podskakuje, no ale w porównaniu do nietórych waszych maluchów to jesteśmy w lesie
Ostatecznie fotka jakoś nie chciała wyjść bo słonce świeciło... ale nadrobię. Obiecuję
ale niby też nie po czasami po drzemce w jego łóżeczku gdzie ma swój proszek tez potrafi mieć zaczerwienione policzki(może od zgrzania się-już sama nie wiem)