Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 900 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 22:40   #26971
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Znaczy się że świruję już. Chyba po prostu nie lubię małych opakowań Ciągle wydaje mi się, że się kończą
A tak btw u mnie jedyne "stałe źródło" Joanny b/s ma ją po 5,7 za opakowanie
co za zdziercy ;/ u mnie wychaczysz za 3.20 a normalnie to po 3.99 chodzą

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 22:46   #26972
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Witam Was

Ledwo widzę (ze zmęczenia0, ale to co widzę jest - Kropcia (piękny regularny skręt, długość i kolor), Rybiorek (), Małgosia (super, nabrałam ochoty na ten żel, też tak chcę ), Mysia (postępy bardzo widoczne, skręt coraz wyraźniejszy).

A ja dziś na poprawę humoru (nie pomogło) kupiłam maskę Leo kokosową, żel z joanny professional (niedrogi, wrzucę w wolnej chwili skład do analizy), paczkę klipsów fryzjerskich (kilkadziesiąt jest w opakowaniu, nie wiem po co mi tyle, ale nie myślę, kiedy mam doła), olej kokosowy efavitu 2 x (dla mnie, bo się kończy i dla siostry), zamówiłam jeszcze 2 x biwax do suchych i zniszczonych (dla mnie i dla siostry). W międzyczasie skończyło mi się kilka produktów, ale zaraz kilka innych przybyło...

Moje włosy trochę strajkują. Po bokach i pod spodem kręcą się pięknie, a z wierzchu niespecjalne. Nie wiem jeszcze dlaczego. Robię to co zwykle.

Zauważyłam, że doliva pomarańczowa nie działa już tak fajnie jak na początku. Po jej użyciu włosy są jakby mniej nawilżone i miękkie niż np. po garnierze (a wcześniej efekt był porównywalny). Dlatego dolivę mieszam z jakąś maską. Muszę nakładać więcej odżwyki bs kiedy użyję samą dolivę.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 22:54   #26973
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Witam Was

Ledwo widzę (ze zmęczenia0, ale to co widzę jest - Kropcia (piękny regularny skręt, długość i kolor), Rybiorek (), Małgosia (super, nabrałam ochoty na ten żel, też tak chcę ), Mysia (postępy bardzo widoczne, skręt coraz wyraźniejszy).

A ja dziś na poprawę humoru (nie pomogło) kupiłam maskę Leo kokosową, żel z joanny professional (niedrogi, wrzucę w wolnej chwili skład do analizy), paczkę klipsów fryzjerskich (kilkadziesiąt jest w opakowaniu, nie wiem po co mi tyle, ale nie myślę, kiedy mam doła), olej kokosowy efavitu 2 x (dla mnie, bo się kończy i dla siostry), zamówiłam jeszcze 2 x biwax do suchych i zniszczonych (dla mnie i dla siostry). W międzyczasie skończyło mi się kilka produktów, ale zaraz kilka innych przybyło...

Moje włosy trochę strajkują. Po bokach i pod spodem kręcą się pięknie, a z wierzchu niespecjalne. Nie wiem jeszcze dlaczego. Robię to co zwykle.

Zauważyłam, że doliva pomarańczowa nie działa już tak fajnie jak na początku. Po jej użyciu włosy są jakby mniej nawilżone i miękkie niż np. po garnierze (a wcześniej efekt był porównywalny). Dlatego dolivę mieszam z jakąś maską. Muszę nakładać więcej odżwyki bs kiedy użyję samą dolivę.
rozumiem bo mam tak samo, a co do zmiany dzialania kosmetykow moze to wina pory roku?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 23:09   #26974
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A to zamierzamy włosy filcować?
nie wiadomo co nas czeka

Cytat:
Nie ma sprawy, na pewno dam Ci znać, bo sama poszukuję. Zerknij tez tutaj.
dawno temu miałam masło kakaowe i mnie uczulało (nie wiem dlaczego)
może jeszcze spróbuję
Cytat:
W tych punktach nie jestem w stanie się zgodzić, ponieważ:
- polimer nie tworzy ciągłego filmu na włosie, więc nie wszystkie humektanty "zamknie na kluczyk" (stąd moje ograniczanie humektantów w porach kłopotliwych)
rozumiem, ale mi się nic od humekantów nie dzieje (nie wiem, w jakim stopniu to zasługa żeli);
inaczej gdyby w żelach były jakieś emolienty (np. oleje) - wtedy mogłabym zrezygnować z kremu do loków, ale w naszych żelach tego nie spotkasz w sensownych ilościach...

Cytat:
- jakaś część możliwe, że dociera do włosa, ale moim zdaniem po płukaniu zimną wodą czy płukanką szanse są niezwykle nikłe (moje zdanie na temat odżywiania odżywki b/s znasz ), do tego dochodzą emolienty z odżywki b/s, więc jeszcze bardziej dostep jest ograniczony
chodzi Ci o to że humekanty z Nivei nie dotrą w większości do włosa, tak?

Cytat:
Jest jeszcze coś, o czym zapominamy - nakładamy przecież oleje czy proteiny wielkocząsteczkowe, które również zabezpieczają nasze włosy. Myslę, że o nich też winniśmy pamiętać.
z odżywek d/s? na pewno po części tak; olei nie nakładam teraz za często nie niestety mam czasu

Może się wydawać, że mam dużo tego wszystkiego na włosach, ale tak nie jest. Staram się dawać wszystko w niewielkich dawkach (tylko żelu sobie nie żałuję). Odzywki mam takie średnio bogate w składniki, także to też trzeba wziąć pod uwagę.
Gdybym miała dostępne produkty np, z BC to na pewno inaczej by moja pielęgnacja wyglądała Z polskimi produktami staram sobie jednak radzić tak, jak pisałam. Chcę dostarczyć włosom różnych składników (stąd kilka produktów, których używam na raz), ale żeby jednocześnie włosów nie przeciążyć.

Cytat:
Czytam sobie o tym Twoim Yungu i zerkam na skład. Ten, który podałaś - czarny - to Twój skład? Z Twojego opakowania? Naprawdę nie ma denata?
nie ma denata; niedługo go sama wytestujesz

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 23:28   #26975
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
rozumiem bo mam tak samo, a co do zmiany dzialania kosmetykow moze to wina pory roku?
Też myślę, że to może pora roku. Sama już nie wiem. A może być też tak, że
- ostatnio dużo mieszam i dużo nakładam. I te z góry są zbyt obciążone? (nie pasuje mi to do końca)
- chodzę spać z wilgotnymi i może coś się odgniata (wcześniej też chodziłam i się nie odgniatało

Za to nie puszą mi się ani trochę (no może raz, kiedy wysuszyłam suszarką w zbyt poźnej fazie schnięcia i zbyt nerwowo)

Ha, już mam . Wiem co to może być. Przecież farbowałam włosy. Co prawda tylko odrosty, ale resztkę farby rozprowadziłam po wierzchu. Niedługo okaże się czy mam rację.

Sezon beretowo-czapkowy rozpoczęłam już dawno i jestem zadowolona. W pracy potrząsam głową, wykonuję kilka innych dziwnych ruchów (mogę, bo jestem w pokoju nauczycielskim najczęściej pierwsza - ach te autobusy) i idę do klasy. A kolejny raz przeglądam się w lustrze po 6 lub 7 godzinach.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 02:03   #26976
Hebryka
Raczkowanie

Eloe77 - czyli chciałam dobrze, a robiłam źle. Mycie odżywką i olejek stosowałam przez 2 tygodnie, może rzeczywiście za krótko. Na razie zdecydowałam się na metodę OMO, wybrałam odżywkę Isany z babassem, szampon Babydream i co do tej drugiej odżywki mam jeszcze wątpliwości, ale myślę, że wezmę Isanę Hair Liquid Silk Haarkur. W każdym razie będę się trzymać tego OMO przez dłuższy czas i wtedy zaobserwuje, co z tym przetłuszczaniem się dalej będzie działo. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
Hebryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:30   #26977
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Może to dlatego że teraz moje włosy sa obcięte prosto (najdłuższa warstwa) bo jak są wycieniowane to włosy tworzą lok co raz cieńszy ku dołowi włosy jakby wchodzą pomiędzy siebie, a gdy są obcięte na prosto to często wyglądają jak miotełki -każdy w swoja stronę - mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi
Rozumiemy

Kropciu, wlosy Przepiekne!!
Nie zalapalam sie na zdjecia porownawcze z prostymi i kreconymi

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Dziewczynki, z dumą melduję, że dziś mija mój pierwszy miesiąc intensywnej dbałości o moje włosy, jako włosy falowane. Różnica jest ogromna. Jak widać na pierwszym zdjęciu pasmo z przodu jest suche i prste, w miare upływu czasu robi sie coraz lepsze, już nie spominajac o tylnej części. Walcze dalej, bo jednak cos jeszcze będzie z tych włosów

Różnice w kolorze włosów wynikają z natężenia światła.
Sliczne, zadbane, zdrowe, zero puchu Mnie najbardziej podobasz sie jako blondynka.

Cytat:
hm... stosuje od miesiaca produkty z olejem mineralnym /parafina w stylizatorach i jest ok, powiedzialabym nawet ze lepiej niz kiedykolwiek wiec znow wracamy do punktu wyjscia - co wlos to inaczej
Rybiorko, naprawde z duzo ciekawoscia obserwuje Twoja przygode z parafinowymi stylizatorami. Sama bym sie chyba bala i jestem naprawde zaskoczona, ze daja az tak wspaniale rezultaty. Obawiam sie, ze przy najblizszej okazji bede chciala wyprobowac
A powiedz jeszcze, obciazenia zadnego nie zaobserwowalas? Bo jednak uzywasz ich prawie codziennie. Myjesz czesciej szamponem?

Cytat:
Również rzuciłam pomysł listopadowego spotkania we Wrocławskim deszczu spadających liści Tyle nam się namnożyło ostatnio Wrocławianek, że grzech się nie spotkać
Ja tez bym chciala

Cytat:
ojej, dla mnie to ogromna liczba, ja po myciu widze 2 wloski na krzyz, biorac pop uwage ze teraz myje co drugi dzien to niezla srednia (nigdy w zyciu takiej nie mialam, nawet wtedy gdy mialam jeszcze krotsze jak teraz), no ale masz rzeczywiscie dlugie wlosy i sa z Toba dlugi czas, niestety wlosy obumieraja, maja swoj cykl i nie ma sily, nowe wlosi potrzebuja miejsca, biorac to pod uwage to ja nie mam nowych wloskow bo nic nie wypada, nie ma potrzeby robienia miejsca
Zgodze sie z Rybiorka, odkad wycieniowalam sporo wlosow, przy myciu wypada mi ich mniej

cdn.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
co do srodkow myjacych, mam szampon z sls bez silikonow (stosowany 1 x tygodniowo) ale w odzywce do mycia mam jeden - amodimethicone, ale naprawde lubie ta odzywke i jakos mi nie przeszkadza taki jeden przyjazny silikonikno i odzywka okazala sie na dodatek wydajna, teraz myje co drugi dzien ale wczesniej codziennie, czyli 6 x tygodniowo odzywka i 1 x szampon, i ta odzywka wystarczyla mi na prawie miesiac (ja licze miesiace od zamowienia do zamowienia na BC) a ja nie biore jej troszke, tylko wale na dlon porzadna porcje (opakowanie - 12oz czyli 336 ml)
No to juz doczytalam, jak teraz myjesz

Malgosiu, cudny efekt po nowym zelu Bardzo sie ciesze, ze tak Ci podpasowal
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 08:59   #26978
caskada
Zakorzenienie

dzien dobry siostry ale nadrukowaliscie przez wczorajszy wieczor
kropcia gdzie znajde czego uzywasz do wlosow?????notujesz to gdzies w codzienniku ??

dziewczyny jesli chodzi o silikony to zawsze mam mala karteczke w kieszeni jak ide do sklepu po jakis kosmetyk i sobie sprawdzam jaki tam siedzi silikonik....wybieram te zmywalne odzywka i lagodnym szamponem...

eloe ciezka decyzja- za dlugie mam wlosy zeby sciachac na krociutko i za odznaczajacy sie odrost zeby z nim chodzic...

bernadko witaj

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-10-29 o 09:06
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:04   #26979
bernadka20
Wtajemniczenie

caskada
Dzien dobry siostrzyczko :P

*Basia*
Jak uzyjesz juz troszke maski Leo kokosowej to daj mi znać jakie efekty.
Mam na te maski promocje w swoim sklepie fryzjerskim. (Uczennice szkół fryzjerskich maja cos koło 30% taniej za wszystkie produkty z tego sklepu)
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:06   #26980
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Rozumiemy

Kropciu, wlosy Przepiekne!!
Nie zalapalam sie na zdjecia porownawcze z prostymi i kreconymi

Dziękuję

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-10-29 o 10:34
Stary 2010-10-29, 09:12   #26981
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Tyle nam się namnożyło ostatnio Wrocławianek, że grzech się nie spotkać
Może Wrocławska pogoda jakaś sprzyjająca lokom
Może powinnyśmy jak do sanatorium do Wrocławia jeździć, skręt wzmacniać

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 09:13   #26982
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dzien dobry siostry ale nadrukowaliscie przez wczorajszy wieczor
kropcia gdzie znajde czego uzywasz do wlosow?????notujesz to gdzies w codzienniku ??

codziennik nie zawsze uzupełniam
Tu mój zbiór

Stary 2010-10-29, 09:26   #26983
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Ojjj siostro Rybiorek
No ja sie z zakupami musze pilnowac
Ograniczyłam zakup kosmetyków do włosów :P
Ech, ja też się pilnuję
Żeby jeszcze te wszystkie zakupy były trafione, to może bym tak nie żałowała, ale jak na razie mam półkę kosmetyków używanych i półeczkę na "nie wiem co z tym zrobić"

A tu ciągle takie piękne lokowe zdjęcia na forum i kuszą, i kuszą

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-29, 09:31   #26984
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Ech, ja też się pilnuję
Żeby jeszcze te wszystkie zakupy były trafione, to może bym tak nie żałowała, ale jak na razie mam półkę kosmetyków używanych i półeczkę na "nie wiem co z tym zrobić"

A tu ciągle takie piękne lokowe zdjęcia na forum i kuszą, i kuszą
Dokładnie wiem jak to jet zawsze pod wpływem impulsu kupuję jakieś nowe rzeczy a potem stoja i zbierają kurz ...
Choć ostatnio robię wieeelkie postępy

Bernadka na dywanik!
Wczoraj pytałam Cię co na zakupach zamierzasz kupić a Ty mnie olałaś oj czeka Cię kara

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-10-29 o 09:33
Stary 2010-10-29, 09:31   #26985
bernadka20
Wtajemniczenie

Siostro Volyova
Jak bede miec swoje pieniadze to wiadomo, ale moja mama zaczela sie za glowe lapac, czego to ja juz na glowie nie mialam.
Nie chce, by kobiecina zawału dostala :P
Stary 2010-10-29, 09:35   #26986
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pytała co pomaga na wypadanie włosów. Kilka lat temu pomogła mi amla i capivit piękne włosy, ale za drugim razem ta kombinacja nie wypaliła. Ale pomogło picie naparu z pokrzywy naprzemiennie z naparem z bratka. Przy okazji cera się oczyściła.
To ja pytałam - dziękuję za wskazówki
Chociaż piję pokrzywę i nic
Spróbuję jeszcze pobrać cynk.

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-29, 09:39   #26987
caskada
Zakorzenienie

bernadko mnie juz rodzice nie utrzymuja na szczescie ale teraz TZ patrzy na mnie dziwnym okiem mowiac "czy ja tego wszystkiego uzywam czy tylko to stoi i zajmuje miejsce w szafce w lazience"
a teraz jeszcze dolaczyly kosmetyki synka i tez mam na tym punkcie bzika bo patrze aby byly jak najmniej szkodliwe zreszta razem ich uzywamy a co
Stary 2010-10-29, 09:44   #26988
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
bernadko mnie juz rodzice nie utrzymuja na szczescie ale teraz TZ patrzy na mnie dziwnym okiem mowiac "czy ja tego wszystkiego uzywam czy tylko to stoi i zajmuje miejsce w szafce w lazience"
a teraz jeszcze dolaczyly kosmetyki synka i tez mam na tym punkcie bzika bo patrze aby byly jak najmniej szkodliwe zreszta razem ich uzywamy a co
Ja na szczęście też sama rządzę Ale tata dziwnie patrzył kiedy zobaczył moje kremy do twarzy dla dzieci i balsam oraz płyn do kąpieli dla kobiet w ciąży
Odżywek juz nikt nie komentuje

Stary 2010-10-29, 09:49   #26989
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Ja wróciłam do mycia odżywką zaczynając od Hegronu(przeklinając ją bo nie potrafiłam sobie poradzić) później przeszłam na Kallosa i.. poszło
A ja ciągle mam wątpliwości, czy myjąc Pottersem z dimethicone copolyol nie szkodzę skalpowi i nie powoduję zwiększonego wypadania
Może powinnam jednak myć Joanną ale ona gorzej się pieni

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Dziękuję
Wrzucam ale tylko na chwilę -specjalnie dla Ciebie
To niesprawiedliwe
Nie dość, że takie piękne włosy (te kręcone oczywiście!!), a do tego jaka ładna buzia

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Cytat:
Uzycie odzywki badz maski silikonowej na ta pore roku jest wskazane prawda ? :x
Ale raczej w fazie zabezpieczenia, nie w fazie odżywiającej, prawda?

Dziękuję też za informacje o parafinie w kremach do ciała. Mam właśnie taki kłopot, że ciąglę się smaruję różnymi mazidłami, a skóra wygląda ciągle tak samo - sucha jak wiór.
Mam krem do ciała Isana Olive, w takim okrągłym pudełku, bez oleji mineralnych - wypróbuję
I tej olejek do mycia Isany może nabędę na razie dolewam oliwy z oliwek do standardowych żeli pod prysznic

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-29, 09:50   #26990
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
To niesprawiedliwe
Nie dość, że takie piękne włosy (te kręcone oczywiście!!), a do tego jaka ładna buzia

dziękuję za to charakter mam czarny

Stary 2010-10-29, 09:53   #26991
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość

dziewczyny kochane wcieram w skalpik Radical robiąc przedziałki - włosy się puszą i wyglądają okropnie, czy macie jakieś inne metody wcierania?
nie wiem czy Ci sie przyda ale jak ja robie wcierke nie mam puchu bo robie tak: pochylam sie do przodu, mocze palce we wcierce i wsuwam miedzy wlosy, robie masaz delikatny ale lekko przyciskam palce do skalpu, za kazdym razem maly kawalek skalpu, jak koncze i podnosze glowe to wloski stoja we wszystkich kierunkach ale puchu nie ma

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Ha, już mam . Wiem co to może być. Przecież farbowałam włosy. Co prawda tylko odrosty, ale resztkę farby rozprowadziłam po wierzchu. Niedługo okaże się czy mam rację.
to moze byc to

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość

Rybiorko, naprawde z duzo ciekawoscia obserwuje Twoja przygode z parafinowymi stylizatorami. Sama bym sie chyba bala i jestem naprawde zaskoczona, ze daja az tak wspaniale rezultaty. Obawiam sie, ze przy najblizszej okazji bede chciala wyprobowac
A powiedz jeszcze, obciazenia zadnego nie zaobserwowalas? Bo jednak uzywasz ich prawie codziennie. Myjesz czesciej szamponem?

Zgodze sie z Rybiorka, odkad wycieniowalam sporo wlosow, przy myciu wypada mi ich mniej

cdn.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

No to juz doczytalam, jak teraz myjesz
no ale i tak odpowiem myje slsem 1 x tygodniowo i 3 x tygodniowo odzywka bo teraz moge byc co drugi dzien wiec cyrkluje tak zeby myc pon, sr, piatki z uzyciem odzywki i sobota szampon (bo w piatek na noc packam sie zawsze czyms - zazwyczaj maslo shea ale ostatnio postanowilam sprobowac Carribean hair activator), no w tym tygodniu mycie wyszlo mi we wtorek i czwartek ale to dlatego ze raz byl trzeci dzien, jednak na razie trzeci dzien mi nie potrzebny i tak zyskalam troche czasu rano i produkty beda wolniej schodzic

obciazenia nie zauwazylam, wrecz przeciwnie - jest coraz lepiej, zaraz uzupelnie codziennik, dzisiaj jest drugi dzien ale ze wzgledu na to ze jestem chora i w nocy po lekach spocilam sie jak mopsik to wloski troszke to odczuly, ale nie dalam za wygrana, wzielam Curly Buttercreme (coraz bardziej go lubie, a zapach to juz wrecz uwielbiam) i jest fajnie, choc oczywiscie grzywka najladniejsza bo na niej sie nie lezy (nie znam fenomena ktory spi na czole)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-29 o 10:02
Stary 2010-10-29, 09:53   #26992
malgosia86
Zadomowienie

Basia, Jumaatt
Żel jest bardzo fajny, ale trzeba koniecznie uważać żeby sobie nim włosów nie przesuszyć
Zaraz idę go wymieszać z żelem lnianym

Kropcia Czytałam i nie wiedziałam, o jakich zdjęciach dyskutujecie
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej Ci jest we włosach kręconych (i w tym lekko czekoladowym(?) odcieniu włosów) Wyglądasz pięknie

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 10:01   #26993
caskada
Zakorzenienie

kropcia hahhaaha no wyobrazam sobie co chodzilo dla twojego taty po glowie
Stary 2010-10-29, 10:03   #26994
Rybiorek
Zakorzenienie

Jumaat a tak dzisiaj wygladaja wloski, drugi dzien z malutka pomoca Curly Buttercreme (jedyny produkt miss jessie's zgodny z CG)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-29, 10:16   #26995
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Kropcia Czytałam i nie wiedziałam, o jakich zdjęciach dyskutujecie
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej Ci jest we włosach kręconych (i w tym lekko czekoladowym(?) odcieniu włosów) Wyglądasz pięknie

Cytat:
kropcia hahhaaha no wyobrazam sobie co chodzilo dla twojego taty po glowie
No ja też Ale ja przecież mam lada moment 24 lata

Stary 2010-10-29, 10:22   #26996
caskada
Zakorzenienie

Cytat:

No ja też Ale ja przecież mam lada moment 24 lata
no tak ale wiesz jak to rodzice ciagle jestesmy dla nich malymi dziecmija jak bylam w ciazy mialam 26
Stary 2010-10-29, 10:31   #26997
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak ale wiesz jak to rodzice ciagle jestesmy dla nich malymi dziecmija jak bylam w ciazy mialam 26
ehhh no tak
Ale żeby ni ebyło Offa dodam że oliwki dla kobiet w ciąży z rossmanna używałam na końcówki i byłam zadowolona

Stary 2010-10-29, 10:59   #26998
bernadka20
Wtajemniczenie

Kropcia....
Odpisalam siostrzyczko :P Tylko nie zauwazylas 2 strony wczesniej albo 1 :P
Ale odpisalam :P

caskada
No ja jeszczed sie dokształcam. Z moim mezczyzna juz rok jestem. Nie wiem co to dalej bedzie. Teraz bede konczyla w tym roku ta szkole fryzjerska. Jak mam byc szczera to rozwazam opcje zamieszkania. Tylko moi rodzice sa strasznie religijni...Eh a nie chce tez wiesz klotni ...wojny itp.
Najgorsze w tym jest to, ze jestem najmlodsza. Mam 21 lat to mnie traktuja jak mala dziewczynke z przedszkola :sciana:
Stary 2010-10-29, 11:03   #26999
mysia m
Zakorzenienie

Jumatt, Basia dziękuję

Eloe, zdjęcie w ciemnych miało Cie przekonać, ze rozjaśnainie to jedyna opcja Co do tego 'nie wiem', to chyba było zdawkowe. Ciemny kolor mnie juz nie kusi, nie chce ciemnych, raczej zastanawiam sie czy nie zejsc do średniego blondu z jasnego albo do poziomu ciemny blond ale ciepły.

DZiewzyny, dziekuje Wam bardzo za opinie. Kosztowało mnie to dużo stresu, bo nie cierpię być oceniania, nie doceniam krytyki i jestem obrażalska. Ale zrobiłyście to tak taktownie, że ciesze się, ze mogłam się Was poradzić.

---
co do stylizacji, to odkryłam, że po wyschnieciu włosów nalezy głowe opuścic w dół, włozyc paluszki we włsoy przy skalpie i delikatnie rozmasowac włosy. Nie ma wtedy tych gniazdek z włosów porozkładanych przez skręt. Puch tez sie nie robi. Zgapiłam od pani z linku, ktory gdzies tam wklejałyscie. Pewnie dla Was to żadne odkrycie, ale ja nie wiedziałam

Generalnie wczoraj efekt skręcenia włosó był tak mocny, że mój synek usiłował mi je wyprotowac i wpadł w histerię, twierdząc, że mama wygląda okropnie Określił mnie jako fuj i koniec. No wsyztskim mężczyznom to ja nie dogodzę..
Stary 2010-10-29, 11:09   #27000
bernadka20
Wtajemniczenie

mysia m
Dzieci takie są, a zwłaszcza chłopcy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości