|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
co za zdziercy ;/ u mnie wychaczysz za 3.20 a normalnie to po 3.99 chodzą
|
#26972 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Witam Was
Ledwo widzę (ze zmęczenia0, ale to co widzę jest A ja dziś na poprawę humoru (nie pomogło) kupiłam maskę Leo kokosową, żel z joanny professional (niedrogi, wrzucę w wolnej chwili skład do analizy), paczkę klipsów fryzjerskich (kilkadziesiąt jest w opakowaniu, nie wiem po co mi tyle, ale nie myślę, kiedy mam doła), olej kokosowy efavitu 2 x (dla mnie, bo się kończy i dla siostry), zamówiłam jeszcze 2 x biwax do suchych i zniszczonych (dla mnie i dla siostry). W międzyczasie skończyło mi się kilka produktów, ale zaraz kilka innych przybyło... Moje włosy trochę strajkują. Po bokach i pod spodem kręcą się pięknie, a z wierzchu niespecjalne. Nie wiem jeszcze dlaczego. Robię to co zwykle. Zauważyłam, że doliva pomarańczowa nie działa już tak fajnie jak na początku. Po jej użyciu włosy są jakby mniej nawilżone i miękkie niż np. po garnierze (a wcześniej efekt był porównywalny). Dlatego dolivę mieszam z jakąś maską. Muszę nakładać więcej odżwyki bs kiedy użyję samą dolivę. |
|
|
|
#26973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26974 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jeszcze spróbuję Cytat:
inaczej gdyby w żelach były jakieś emolienty (np. oleje) - wtedy mogłabym zrezygnować z kremu do loków, ale w naszych żelach tego nie spotkasz w sensownych ilościach... Cytat:
Cytat:
Może się wydawać, że mam dużo tego wszystkiego na włosach, ale tak nie jest. Staram się dawać wszystko w niewielkich dawkach (tylko żelu sobie nie żałuję). Odzywki mam takie średnio bogate w składniki, także to też trzeba wziąć pod uwagę. Gdybym miała dostępne produkty np, z BC to na pewno inaczej by moja pielęgnacja wyglądała Z polskimi produktami staram sobie jednak radzić tak, jak pisałam. Chcę dostarczyć włosom różnych składników (stąd kilka produktów, których używam na raz), ale żeby jednocześnie włosów nie przeciążyć. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#26975 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
- ostatnio dużo mieszam i dużo nakładam. I te z góry są zbyt obciążone? (nie pasuje mi to do końca) ![]() - chodzę spać z wilgotnymi i może coś się odgniata (wcześniej też chodziłam i się nie odgniatało ![]() Za to nie puszą mi się ani trochę (no może raz, kiedy wysuszyłam suszarką w zbyt poźnej fazie schnięcia i zbyt nerwowo )Ha, już mam Sezon beretowo-czapkowy rozpoczęłam już dawno i jestem zadowolona. W pracy potrząsam głową, wykonuję kilka innych dziwnych ruchów (mogę, bo jestem w pokoju nauczycielskim najczęściej pierwsza - ach te autobusy) i idę do klasy. A kolejny raz przeglądam się w lustrze po 6 lub 7 godzinach .
|
|
|
|
|
#26976 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 - czyli chciałam dobrze, a robiłam źle. Mycie odżywką i olejek stosowałam przez 2 tygodnie, może rzeczywiście za krótko. Na razie zdecydowałam się na metodę OMO, wybrałam odżywkę Isany z babassem, szampon Babydream i co do tej drugiej odżywki mam jeszcze wątpliwości, ale myślę, że wezmę Isanę Hair Liquid Silk Haarkur. W każdym razie będę się trzymać tego OMO przez dłuższy czas i wtedy zaobserwuje, co z tym przetłuszczaniem się dalej będzie działo. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
|
|
|
|
#26977 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kropciu, wlosy Przepiekne!!Nie zalapalam sie na zdjecia porownawcze z prostymi i kreconymi Cytat:
Cytat:
![]() A powiedz jeszcze, obciazenia zadnego nie zaobserwowalas? Bo jednak uzywasz ich prawie codziennie. Myjesz czesciej szamponem? Cytat:
![]() Cytat:
cdn. ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() Malgosiu, cudny efekt po nowym zelu
|
||||||
|
|
|
#26978 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry siostry ale nadrukowaliscie przez wczorajszy wieczor
kropcia gdzie znajde czego uzywasz do wlosow?????notujesz to gdzies w codzienniku ?? dziewczyny jesli chodzi o silikony to zawsze mam mala karteczke w kieszeni jak ide do sklepu po jakis kosmetyk i sobie sprawdzam jaki tam siedzi silikonik....wybieram te zmywalne odzywka i lagodnym szamponem... eloe ciezka decyzja- za dlugie mam wlosy zeby sciachac na krociutko i za odznaczajacy sie odrost zeby z nim chodzic... bernadko witaj
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-10-29 o 09:06 |
|
|
|
#26979 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Dzien dobry siostrzyczko :P *Basia* Jak uzyjesz juz troszke maski Leo kokosowej to daj mi znać jakie efekty. Mam na te maski promocje w swoim sklepie fryzjerskim. (Uczennice szkół fryzjerskich maja cos koło 30% taniej za wszystkie produkty z tego sklepu)
|
|
|
|
#26980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-29 o 10:34 |
|
|
|
|
#26981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może powinnyśmy jak do sanatorium do Wrocławia jeździć, skręt wzmacniać
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
codziennik nie zawsze uzupełniam ![]() Tu mój zbiór
|
|
#26983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Żeby jeszcze te wszystkie zakupy były trafione, to może bym tak nie żałowała, ale jak na razie mam półkę kosmetyków używanych i półeczkę na "nie wiem co z tym zrobić" ![]() A tu ciągle takie piękne lokowe zdjęcia na forum i kuszą, i kuszą
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć ostatnio robię wieeelkie postępy ![]() Bernadka na dywanik! Wczoraj pytałam Cię co na zakupach zamierzasz kupić a Ty mnie olałaś oj czeka Cię kara
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-29 o 09:33 |
|
|
|
|
#26985 |
|
Wtajemniczenie
|
Siostro Volyova
Jak bede miec swoje pieniadze to wiadomo, ale moja mama zaczela sie za glowe lapac, czego to ja juz na glowie nie mialam. Nie chce, by kobiecina zawału dostala :P
|
|
|
|
#26986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż piję pokrzywę i nic Spróbuję jeszcze pobrać cynk.
|
|
|
|
#26987 |
|
Zakorzenienie
|
bernadko mnie juz rodzice nie utrzymuja na szczescie ale teraz TZ patrzy na mnie dziwnym okiem mowiac "czy ja tego wszystkiego uzywam czy tylko to stoi i zajmuje miejsce w szafce w lazience"
a teraz jeszcze dolaczyly kosmetyki synka i tez mam na tym punkcie bzika bo patrze aby byly jak najmniej szkodliwe zreszta razem ich uzywamy a co
|
|
#26988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tata dziwnie patrzył kiedy zobaczył moje kremy do twarzy dla dzieci i balsam oraz płyn do kąpieli dla kobiet w ciąży Odżywek juz nikt nie komentuje
|
|
#26989 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może powinnam jednak myć Joanną ale ona gorzej się pieni ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- To niesprawiedliwe ![]() Nie dość, że takie piękne włosy (te kręcone oczywiście!!), a do tego jaka ładna buzia ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Dziękuję też za informacje o parafinie w kremach do ciała Mam krem do ciała Isana Olive, w takim okrągłym pudełku, bez oleji mineralnych - wypróbuję ![]() I tej olejek do mycia Isany może nabędę na razie dolewam oliwy z oliwek do standardowych żeli pod prysznic
|||
|
|
|
#26990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#26991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
myje slsem 1 x tygodniowo i 3 x tygodniowo odzywka bo teraz moge byc co drugi dzien wiec cyrkluje tak zeby myc pon, sr, piatki z uzyciem odzywki i sobota szampon (bo w piatek na noc packam sie zawsze czyms - zazwyczaj maslo shea ale ostatnio postanowilam sprobowac Carribean hair activator), no w tym tygodniu mycie wyszlo mi we wtorek i czwartek ale to dlatego ze raz byl trzeci dzien, jednak na razie trzeci dzien mi nie potrzebny i tak zyskalam troche czasu rano i produkty beda wolniej schodzic![]() obciazenia nie zauwazylam, wrecz przeciwnie - jest coraz lepiej, zaraz uzupelnie codziennik, dzisiaj jest drugi dzien ale ze wzgledu na to ze jestem chora i w nocy po lekach spocilam sie jak mopsik to wloski troszke to odczuly, ale nie dalam za wygrana, wzielam Curly Buttercreme (coraz bardziej go lubie, a zapach to juz wrecz uwielbiam
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-29 o 10:02 |
|||
|
|
|
#26992 |
|
Zadomowienie
|
Basia, Jumaatt
Żel jest bardzo fajny, ale trzeba koniecznie uważać żeby sobie nim włosów nie przesuszyć Zaraz idę go wymieszać z żelem lnianym ![]() Kropcia Czytałam i nie wiedziałam, o jakich zdjęciach dyskutujecie Moim zdaniem zdecydowanie lepiej Ci jest we włosach kręconych (i w tym lekko czekoladowym(?) odcieniu włosów)
|
|
|
|
#26993 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia hahhaaha no wyobrazam sobie co chodzilo dla twojego taty po glowie
|
|
#26994 |
|
Zakorzenienie
|
Jumaat a tak dzisiaj wygladaja wloski, drugi dzien z malutka pomoca Curly Buttercreme (jedyny produkt miss jessie's zgodny z CG)
|
#26995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja przecież mam lada moment 24 lata
|
|
#26996 |
|
Zakorzenienie
|
no tak ale wiesz jak to rodzice ciagle jestesmy dla nich malymi dziecmi
ja jak bylam w ciazy mialam 26
|
|
#26997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale żeby ni ebyło Offa dodam że oliwki dla kobiet w ciąży z rossmanna używałam na końcówki i byłam zadowolona
|
|
#26998 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia....
Odpisalam siostrzyczko :P Tylko nie zauwazylas 2 strony wczesniej albo 1 :PAle odpisalam :P caskada No ja jeszczed sie dokształcam. Z moim mezczyzna juz rok jestem. Nie wiem co to dalej bedzie. Teraz bede konczyla w tym roku ta szkole fryzjerska. Jak mam byc szczera to rozwazam opcje zamieszkania. Tylko moi rodzice sa strasznie religijni...Eh a nie chce tez wiesz klotni ...wojny itp. Najgorsze w tym jest to, ze jestem najmlodsza. Mam 21 lat to mnie traktuja jak mala dziewczynke z przedszkola :sciana: |
|
|
|
#26999 |
|
Zakorzenienie
|
Jumatt, Basia
dziękuję ![]() Eloe, zdjęcie w ciemnych miało Cie przekonać, ze rozjaśnainie to jedyna opcja ![]() ![]() Co do tego 'nie wiem', to chyba było zdawkowe. Ciemny kolor mnie juz nie kusi, nie chce ciemnych, raczej zastanawiam sie czy nie zejsc do średniego blondu z jasnego DZiewzyny, dziekuje Wam bardzo za opinie. Kosztowało mnie to dużo stresu, bo nie cierpię być oceniania, nie doceniam krytyki i jestem obrażalska. Ale zrobiłyście to tak taktownie, że ciesze się, ze mogłam się Was poradzić. ![]() --- co do stylizacji, to odkryłam, że po wyschnieciu włosów nalezy głowe opuścic w dół, włozyc paluszki we włsoy przy skalpie i delikatnie rozmasowac włosy. Nie ma wtedy tych gniazdek z włosów porozkładanych przez skręt. Puch tez sie nie robi. Zgapiłam od pani z linku, ktory gdzies tam wklejałyscie. Pewnie dla Was to żadne odkrycie, ale ja nie wiedziałam ![]() Generalnie wczoraj efekt skręcenia włosó był tak mocny, że mój synek usiłował mi je wyprotowac i wpadł w histerię, twierdząc, że mama wygląda okropnie Określił mnie jako fuj i koniec. No wsyztskim mężczyznom to ja nie dogodzę..
|
#27000 |
|
Wtajemniczenie
|
mysia m
Dzieci takie są, a zwłaszcza chłopcy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

), do tego dochodzą emolienty z odżywki b/s, więc jeszcze bardziej dostep jest ograniczony
Z polskimi produktami staram sobie jednak radzić tak, jak pisałam. Chcę dostarczyć włosom różnych składników (stąd kilka produktów, których używam na raz), ale żeby jednocześnie włosów nie przeciążyć. 
Przepiekne!!
wiec znow wracamy do punktu wyjscia - co wlos to inaczej
, dla mnie to ogromna liczba, ja po myciu widze 2 wloski na krzyz, biorac pop uwage ze teraz myje co drugi dzien to niezla srednia (nigdy w zyciu takiej nie mialam, nawet wtedy gdy mialam jeszcze krotsze jak teraz), no ale masz rzeczywiscie dlugie wlosy i sa z Toba dlugi czas, niestety wlosy obumieraja, maja swoj cykl i nie ma sily, nowe wlosi potrzebuja miejsca, biorac to pod uwage to ja nie mam nowych wloskow bo nic nie wypada, nie ma potrzeby robienia miejsca

ale ona gorzej się pieni 
dziękuję