Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 12:32   #4861
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Straszne, ale moim zdanie straszne to są też te opinie na dole.
Ludzie coś mają z głowami pisząc takie rzeczy
Stary 2010-10-29, 12:39   #4862
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...l?ticaid=1b25c

bestialstwo;/
zobaczcie;/
Ja nie wiem jak tak można,przecież to ukształtowane dziecko.
Chiny to popaprany kraj i tak ich polityka.
bestialstwo to delikatnie powiedziane!
az sie zagotowalam...wrrr
powiedzialam mamie ze idziemy ogladac mieszkanie, troche sie skrzywila ( pewnie na mysl o Olinku)
latwo nie bedzie ale oby bylo czyste i zadbane i zeby udalo sie dogadac z gosciem to bedzie super.
Chcielibysmy od 10 moze sie tak da....oby
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 12:44   #4863
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No właśnie wiesz co kocham w maclarenie ?
Potrafie przyjechac załózmy do takiego centrum handlowego w jednym ręku mieć Ole a drugą ręka wyjąc wózek z bagaznika , rozłozyc go . to jest super ,mało wózków mozna jedna ręka i tak szybko rozłozyc . Ze złożeniem to samo też moge to zrobić trzymajac Ole

eehhh kocham miętowe lody tylko w sklapch takie w pudełku nie zawsze można spotkac ( jak sa kupuje np 4 pudła ) ale we włoszech mówie Ci jak w raju , lody miętowe w kazdej lodziarni . nie ma raczej tak żeby tego smaku nie było , u nas w sumie nie zawsze sa .
moją Inglesinę też da się jedną ręką rozłożyć po ówczesnym wyjęciu jedną z bagażnika, troszkę gorzej ze złożeniem, bo się lekko trzeba pochylić, a z dzieciem na ręku to niewygodne za bardzo, ale się da-tylko ze ja trzymam wózek w bagażniku i jak go rozkładam/składam to mała "wrzucam" do fotelika samochodowego na ten moment.

a po miętowe grycana to jestem gotowa pół godziny w jedną stronę isć z wózkiem pieszo, ale kurcze nie zawsze są i potem jest ZONK

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
hej

a co powiecie na malage z grycana to dopiero można sie uzaleznić
a nie jadłam (jeszcze) dobra jest też striaciatella

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
JA w weekend po raz pierwszy przedstawię swoim rodzicom moją Oliwkę.
trzymaj się dzielnie...
i cieszę się, że się cieszysz, że piątek

Cytat:
Darusia moja była tak samo "owłosiona"jak Twoja.Gdzieś od tygodnia tak się małej sypnęły włoski-z dnia na dzień jest ich więceji rosną ciemne po mamusi
a u mnie jasne po mamusi

znowu zapomnę spytać- KIEDY OBCINACIE MALUCHOM PAZNOKCIE? głównie te nożne, bo ręczne to jeszcze da radę, ale kulasami tak wywija, że normalnie nie mogę, a na śpiku trochę nie bardzo bo w rajtkach "biega po domu" i musiałabym jej ściagać przez sen-help!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 13:38   #4864
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
znowu zapomnę spytać- KIEDY OBCINACIE MALUCHOM PAZNOKCIE? głównie te nożne, bo ręczne to jeszcze da radę, ale kulasami tak wywija, że normalnie nie mogę, a na śpiku trochę nie bardzo bo w rajtkach "biega po domu" i musiałabym jej ściagać przez sen-help!
Ja obcinam w nocy, jak śpi w piżamie i ma gołe stópki. Biorę latarkę i tnę

A te Chiny - zaczęłam otwierać, zobaczyłam tytuł i zamknęłam. Widziałam jakiś czas temu straszne rzeczy, które Chińczycy mogą zrobić z dziećmi naprawdę... aż brak słów. Brak człowieczeństwa.

A te lody... no i teraz nie mam wyboru - muszę kupić miętowe
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:04   #4865
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
co do jedzenia moja chleba juz dawno probowala, chrupki tez wcina.
Mam kolezanke kurczowo trzymajaca sie schematu zywienia, dla mnie to roche dziwne, oczywiscie ze pewnych rzeczy nalezy sie trzymac ale bez przesady.
Ja też juz dawalam skorke od chleba. Mala była zachwycona, a jaka "czysta" po jej spożyciu ale to tylko 2 razy dostała. Teraz daje jej chrupki. Też bardzo lubi.

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Ale mamy tym razem chyba winowajce- 5 zab!
Kto da wiecej?
No nieźle, jak nie bylo żadnego tak nie bylo. A jak ruszyły to jeden za drugim gratulację

Cytat:

Mi mojej udaje się je jakoś przytrzymać. Jest tym tak zainteresowana, że lezy grzecznie i patrzy co mamusia robi

Minka- noż zlituj się kochana... czekamy tu z Cigi ;P

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

A w kwestii lodów to ja GRYCANA bardzo lubię ale dają małe kulki. Przynajmniej (nie bynajmniej ) u nas... Więc przeważnie chodzę do jednej ciastkarni w galerii . Tam znają mnie laski i dostaje zawsze meeeegaaaa wielkie gałki. Normalnie u grycana zeby coś poczuc muszę zjeść 3 gałki a tu bywa ze nie zjadam 2!! Są ogromne. A ulubiony smak- ciasteczko z czekoladą. Na sama myśli ślinka mi cieknie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:13   #4866
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Cigi widzę Ty też od rana rozlewasz hehe wiecie co zrobiłam?nalewałam Ninie bobofruta do buteli i wróciłam,żeby dolac i wzięłam soczek(marchew z czymś tam) i zawsze wstrząsam i tak wstrząsnęłam,że koszulka w soku,moje włosy i podłoga(to i to świeżo umyte)i wszystko co było na szafce też zachlapałam.Miałam kuchnię w kolorach orange
tylkooliwka może Danielka taki urok?mój tż często bywa taki rumiany

cigi idą Basi te ząbki jak szalone.Brawo
mam nadzieję,że nie ale jakby tak było to by miał chyba od początku dzisiaj całkiem nieźle te policzki wyglądają,nie daję dzisiaj nic oprócz mleczka i zobaczę-jejku zastanawiam się teraz nad każdym wyrazem czy błędu nie piszę ale mnie zestresowałyście tą polszczyznąhehe
fajnie Claire pisała-szkoda,że jej nie ma.

a ten artykuł to brak słów
Darusia no i co z chatką?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:16   #4867
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Kto da wiecej?
u nas jest 6 co prawda ten szósty ledwo co wystaje ale jest
Cytat:

A czemu sobie nosidla, mei taika np nie uszyjesz? Chyba dobra jestes w te klocki?

libra, no wiidze ze tam same mniam mniam jest. slina cieknie. Tylko ja mam tyle czasu ostatnio...
tak umiem szyć ale jakoś nie mam zapędu a zreszta nie wiem czy by mi się to chciało zakładać za każdym razem jak z samochodu wysiądę , bo u nas jak jadę do miasta to staram się wszędzie samochodem podjechać to nieraz kilka tych wysiadek jest
Ten blog to mój ulubiony zdjecia powalające
Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...l?ticaid=1b25c

bestialstwo;/
zobaczcie;/
Ja nie wiem jak tak można,przecież to ukształtowane dziecko.
Chiny to popaprany kraj i tak ich polityka.
widziałam to juz kiedyś , jeszcze mają coś takiego że w domach dziecka są pomieszczenia wydzielone które sie nazywają umieralnie i tam umierają , konają chore dzieci których się nie leczy , co za ludzie , masakra jakaś
Cytat:
ja obcinam nie na śpiku bo mi sie zbudzi , łapie jedną nogę a reszta jest za moimi plecami i jakoś sobie radzę
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
a co to będzie z obcinaniem włosów to dopiero będą cyrki , ja mojemu starszemu jak miałam obcinać to ganiałam za nim z nożyczkami i co mi sie udało złapać to obcięłam masakra to była
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:16   #4868
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
moją Inglesinę też da się jedną ręką rozłożyć po ówczesnym wyjęciu jedną z bagażnika, troszkę gorzej ze złożeniem, bo się lekko trzeba pochylić, a z dzieciem na ręku to niewygodne za bardzo, ale się da-tylko ze ja trzymam wózek w bagażniku i jak go rozkładam/składam to mała "wrzucam" do fotelika samochodowego na ten moment.

Ja już przy dzieciakach takiej wprawy nabralam że nie ma wózka z którym bym sobie nie poradziła mając dziecko na ręku trudniejsze rzeczy też robię z dzieckiem na ręku ale najwygodniej jest wózek rozpakowywać i wpakowywać jak mały jeszcze w foteliku. Po marketach to staramy się w zakupowych wózkach jeździć.

Ja malemu obcinam pazurki oglądając mój serialnajlepiej na początku czy na samym końcu serialu, bo uwielbia znane mu piosenki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:22   #4869
cigi
Rozeznanie

ja tak szybko, bo nic nie widze na lapku, slonce swieci; a okiennic zamykac nie bede, bo chociaz tak mi sie mieszkanie darmowo ogrzewa ;
No i ide spac zaraz, trzeba odespac jak jest szansa... (corciu, nie budz sie plizzzzzzz...)
Bylysmy na spacerku. Ale cudnie jest, cieplo, nie wiem ile stopni, ale przynjamniej ze 20 w slonku. W sweterkach pomykalysmy... (tzn ja, a panna jezdzila)
Pachnie normalnie wiosna (cos sie pomieszalo co nieco), ptaszki swiergotaja
I tak mi sie zamazylo o morzu, normalnie poczulam sie tak pare sekund, jakbym sobie na plazy lezala. Slonko ogrzewa moje cialko, wiaterek je obwiewa, piasek cieplutki, sol w powietrzu, zapach i szum morza. Bryza, fale... Niebieskie szalenstwo i oaza spokoju. Ale bym sobie pojechala, tak sama, bez TZta i bez dziecka. z reszta, Baska moze byc (byle nie jeczala... )...
Ale sie rozmarzylam. Chcialam wam wrzucic tutaj taka swieza bryze i znikam. Ide spac.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

ale bledzisko walnelam w "zamarzylo"...
No i juz mi sie corcia obudzila; buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuu...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:37   #4870
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Darusia- i jak, wiadomo już coś??

A moje dziecie po raz pierwszy w swym niedługim życiu usnęla na brzuszku. Toż to szok, ona nigdy nawet na chwile go nie opuszczała na dół. nawet jak w nocy się przekręcila przypadkiem to łepek w górze, ocz zamknięte i płacz... a tu patrze... spi... no toż to szok.. idę patrzec czy oddycha bo dla mnie to nowa sytuacja. No i dla niej też. Tym bardzije, że przed chwilą poprawialam jej glowke bo miala nos wlepiony w materac...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-29, 14:55   #4871
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie TZ zabawia a ja obcinam

Cytat:
położyłaś mnie na obie łoptki

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
zastanawiam się teraz nad każdym wyrazem czy błędu nie piszę ale mnie zestresowałyście tą polszczyznąhehe
JA też zestresowana. Tylko że ja nawet jakbym się i 5 lat zastanawiała to będów i tak nie widzę. Więć staram się pisać w jakimś edytorze i przeklejam. Ale czasem sie zapominam i oczywiście walę błędy

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja już przy dzieciakach takiej wprawy nabralam że nie ma wózka z którym bym sobie nie poradziła mając dziecko na ręku trudniejsze rzeczy też robię z dzieckiem na ręku ale najwygodniej jest wózek rozpakowywać i wpakowywać jak mały jeszcze w foteliku. Po marketach to staramy się w zakupowych wózkach jeździć.
Ciekawe jakie to są te trudniejsze rzeczy?

My ostatnio też wsadziliśmy Oliwkę do tego wózka. Tylko że ja mam przed oczami cała masę zarazków które na nim są. Oczywiście od razu wyjęłam chusteczki przeciwbakteryjne i powycierałamco mogłam. A ona i tak chwila nieuwagi to od razu coś tam już do buzi wsadzała np. ten łańcuszek od odpinania (ochyda).

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A czy jest jeszcze któraś co sterylizuje wszystko tzn. butelki, smoczki, kubeczki, talerzyki, łyżeczki?
Bo my nadal. Co prawda ostatnio nam sie sterylizator (TT) popsuł i oddałam do naprawy bo jest na gwarancji. Więc teraz wszystko wyparzamy. Wiem że to troche głupie bo ona i tak wszystko co jest w zasięgu jej buzi i łapek to bierze do buzi.

A sterylizator mają wymienić nam na nowy- fajnie nie? Będziemy mieli nówkę po 10 miesiącach użytkowania

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Młoda - widzę Cię na pasku a coś też dawno sie nie odzywałaś. Pokaż nam twojego Przystojniaka

Wiem że trochę strach pisać bo tu teraz cenzura i nakazują pisać poprawną Polszczyzną

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:56   #4872
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Co do chleba , to wiadomo nie 4 miesięcznemu bo to przeginka ale na potem . Ano chleb dlatego że tak w naszych piramidach żywienia jest że dużą jej część stanowią produkty zbożowe, a miedzy innymi jest to chlebek . więc czemu by nie , warto uczyć jedzienia pieczywa , bo dziecko uczy się gryźć dobrze na chlebku i skórkach , zreszta jak bedzie starsze to przecież bedziesz podawała kanapki a od czegoś trzeba zacząc . dla mnie chlebe ok choć Ola jeszcze nie dostała . od dwóch dni dostaje biszkopta jednego dziennie i już glutenu nie daje
no własnie ktos mi to musiał jak ty wytłumaczyc .. PO CO... uz teraz wiem... no rezcywiście ćwicza ta skórką gryzienie....
no ale jak pisałam znam inne przypadki dl;atego sp[ytałam...

dzikei.. ty zawsze wsystko super wytłumaczysz!!

Cytat:
takie same mniej wiecej ma Hm za ok 20 zł
http://allegro.pl/sliczne-kozaczki-h...287787582.html
do tego sa te czapki co tu dziewczyny miały i szaliki . także mega intersu nie zrobiła,ś
Ale są sliczne
ZAŁAMAŁAS MNIE!!!!!
NO TO Z H&M.... BUU tylko że jak ja szukałam to były wszystkie droższe!! buuuuuuuuuuuuuuuuuuu i te były jedne z tanszych
a druga sprawa ja musiałam szybko kupic abym miała teraz na 1 listopada bo ani jednej pary ciepłych nie mielsimy a te były w opcji KUP TERAZ..
trudno.... buuu

Cytat:
dlaczego sadzisz że dziecku w parasolce jest niewygodnie ?
znaczy nie o to mi chodziło.. znaczy o parasolki ale te najzwyklejsze co nie ma pocycji składania tylko jedna jest własnie mega prosta.. .. te takie malutkie zwykłe tam tak jest...
a ja sama mam parasolke z CHICKO czy jak to sie tam pisze ;p
odkupiłasm od kolezanki za 200 zł jest świetna!! i super sie prowadzi po piasku

Cytat:
Zgadzam się w pełni.Nie ma co popadac w skrajnośc.Ninie daje chrupki jak i biszkopty,chlebek też próbowała.I nie kumam jak ktoś twierdzi,że tak robią matki wygodnictkie,które chcą zatkac jedzeniem dziecko
a wyobraź sobie że sa takie matki!!!!! dlatgeo taki przykłąd podałam szok!!
Cytat:

ja kiedy popadnie np. jak zmie niam pieluchę albo myje buzie.. michasia lubi jak jej obcinam nawet u nóg daje odbiąć..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:59   #4873
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja już dawno nie sterylizuję. Nawet nie wyparzam. Wyparzam średnio 1-2 na tydzień. I to tylko butelki i smoczki. Mala teraz zjada niemal wszystko wiec juz sie tym nie przejmuje. Np. jak wyjdzie z puzzli (a robi to w pół minuty) to przeważnie liże podłogę A tam bywają różne rzeczy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-29, 15:27   #4874
anakazar
Zakorzenienie

Ja dalej sterylizuje i wyparzam po każdym umyciu,ale robię to już tak z przyzwyczajenia.

Moja też uwielbia lizac podłogę,trzeba uważac czym się ją myje.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 15:27   #4875
Darusiaaaa
Zakorzenienie

za godzinke mniej wiecej jedziemy ogladac , sie okaze.
A.Camus
Stary 2010-10-29, 15:28   #4876
madziwnia
Zakorzenienie

asiulek moja włąsnie tak samo lezy na podłodze na puzlach itp. i nagle myk uwielbia zimna podłoge macac raczkami bo to sliskie i zimne .. a ile kurzu mniam./.......hahahaha

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-29, 15:46   #4877
P0P70
Zakorzenienie

Jeszcze tylko parę minut i lecę (w korkach z szbkością 10km/h) do domu po kota a potem jeszcze tylko będę musiała przejechać całą Wawę i wydostać się w Jankach z Wawy. Może do 20-tej mi się uda. Następnie ze 2 godziny drogi i o 22-iej będę ściskała swoje dziecko i to do poniedziałku .

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 15:56   #4878
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

słyszałyście o tych dzieciach co zostały w aucie w fotelikach i się paliło???mama poszła odebrac starszą córkę,przychodzi a dzieci w zamkniętym aucie w którym się pali-szok!!!!!! właśnie w wiadomościach mówią

ja tez już nie wyparzam,tylko myję butelki.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 16:49   #4879
mrowak
Zakorzenienie

ja od poczatku jedynie myje butelki, nie wyparzam. Wyparzam od czasu do czasu smoczki, czesciej uzywane zabawki, ktore sie da wyparzyc, gryzaki i smoczki od butelek.

O tych dzieciach w samochodzie slyszalam wczoraj-co za KRETYŃSKIE tłumaczenie matki, ze nie bylo jej tylko 5 minut!!!!!!! Durna, durna, durna baba!!!!!
Stary 2010-10-29, 17:04   #4880
anakazar
Zakorzenienie

Ja też słyszałam o tym już wczoraj.Dzieci mają 2 i 3 stopień poparzenia.Ciekawa jestem dlaczego doszło do zapalenia się siedzeń tylnich?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 17:57   #4881
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie przykre to co piszesz no ale twoja mama sama się o to prosi żeby zostac na starość sama
Tesciowie znaczy teraz już tylko tesciowa to by nam wszystko oddali . Jak stawiali ten dom to dla siebie on ma parter tam była pralnia , wielki pokój w którym teść sobie dłubał coś tam , ogromna suszarnia , pomieszczenie na piece , mój TZ dostał stare mieszkanie na blokach gdzie mieszkali , jak sie mu urodziły dzieci to tesciowie oddali mu swoją góre czyli swoje mieszkanie a na dole z pokoju na hobby tescia zrobili sobie salon z suszarni sypialnie z pralni kuchnie itp . a tam gdzie sa piece jest oddzielone i mają łazienke ( prysznic itp ) . A w sumie nie musieli tego robić . Nie rozumiem takich rodziców znaczy Twojej mamy , bo tata pewnie biedny pod pantofel wsadzony
.
Podobni są moi teściowie, bardzo nam pomagają i nic w zamian nie chcą, oddali nam jeden pokój, czyli mamy do dyspozycji 2 małe, oni przenieśli się do dużego salonu. Nigdy nie słyszałam z ich ust złego słowa, a Kubusia to uwielbiają. Szkoda, że teraz tak ich doświadcza życie

Cytat:

A te Chiny - zaczęłam otwierać, zobaczyłam tytuł i zamknęłam. Widziałam jakiś czas temu straszne rzeczy, które Chińczycy mogą zrobić z dziećmi naprawdę... aż brak słów. Brak człowieczeństwa.

A te lody... no i teraz nie mam wyboru - muszę kupić miętowe
To niezły masz patent Ja normalnie obcinam, np przed kąpielą albo po, czasami na raty

Butelek nie wyparzam, bo to nie ma sensu. Mały wszystko do buzi bierze, więc to nie miałoby jakiegokolwiek sensu. Czasami smoczki czy zabawki które można zalewam wrzątkiem

------------
Nie chciałam w sumie tego tutaj pisać.. bo w sumie po co...Parę dni temu pisałyśmy tutaj o tym, że jak dziecko się rodzi to umiera ktoś z rodziny... i dzisiaj w nocy babcia TŻta zmarła............. - była naprawdę cudowną kobietą, mądrą, wykształconą, bardzo rodzinną, ciepłą... jedynie nie miała szczęścia do lekarzy.... Bez sensu... Ostatnio tyle rzeczy się złych dzieje, same problemy... jakaś kumulacja czy co?
Stary 2010-10-29, 18:14   #4882
mrowak
Zakorzenienie

Ferrou, przykro mi bardzo
Stary 2010-10-29, 19:09   #4883
madziwnia
Zakorzenienie

ferrou bardzo mi przykro [tuli]

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-10-29, 19:15   #4884
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ferou kondolencje [*]

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Te dzieci w aucie to policjanci się wypowiadali że same zapalniczką roznieciły ogień. Mama paląca, pewnie zostawiła, a dzieci wiedzą do czego to służy bo i mama i tata pali. Szkoda szkrabów, ciężko doświadczą naukę matki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 19:20   #4885
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
dusiaka, jakiego masz maclarena?
mrowak- mam maclarena techno XLR z tego roku:
http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=223

Cytat:
Kubelkowe tzn takie nie z materialu tak? Ale siedzonko w murze nie ma nic wspolnego z takimi niektorymi kubelkowymi (widzialam gdzies fotke i to byla tragedia); moj sie rozklada calkiem na plsko; no glowka jest wyzej o 5 cm niz nozki .
Cigi - chodziło mi o takie siedzenie, w którym opuszczając oparcie nogi dziecka daje się do góry. Czyli siedzenie jest w kształcie litery L.

Cytat:
A wczoraj wyszliśmy z tż koło 19 na zakupy jedzeniowe, mały był senny, więc babcia miała go uśpić - wracamy gdzieś po 1,5 godzinie (w Auchan są gerbery po 2,89 i pampki po 40zł) i w pierwszych słowach słyszę od babci"masz nie pić kawy, bo go nie będę usypiała; Ty sobie pijesz, a ja go później 50minut bujam przez te kofeine", a ja na to"ale ja go już nie karmiłam po kawie..." Nie ma to jak dobre powitanie. Zawsze jak babcia zostanie z małym to ma pretensje, nawet jak wracam z pracy. W nerwicę wpadnę.
megi-megi- współczuję Pogadaj może z mamą na spokojnie. Szkoda nerwów. Moja mała jak mnie nie ma usypia wyłącznie noszona na rękach. I co mam zrobić? Trudno, maż się miusiał przyzwyczaić. A jak dziecko nie chciało spać, to czemu babcia go lulała 50 minut? Może wystarczyło go jeszcze z 10 minut pomęczyć łaskotkami, zabawą na leżąco, i łatwiej by zasnął?

Cytat:
Dziewczyny jakby Która nie wiedzała to przypominam: Dzisiaj mamy Piątek, Piąteczek, Piątunio
PoP -cieszę się, że się cieszysz .
Mnie niestety nie do śmiechu - ostatni piątunio w domu, buuuu

Cytat:
Kto da wiecej?
ŁAŁ!!!GRATULACJE

Cytat:
A czy jest jeszcze któraś co sterylizuje wszystko tzn. butelki, smoczki, kubeczki, talerzyki, łyżeczki?
Bo my nadal.
ja nie sterylizuję, ale po każdym użyciu wyparzam. Butelki, bo gryzaki i plastikowe zabawki/ grzechotki raz na jakiś czas.

A ja się pochwalę -dziś spotkałam się z Tylkooliwką i Danielkiem
Oczywiście przewodnim tematem rozmów były nasze dzidziole, które nawet ładnie się razem bawiły. Wklejam kilka fotek - Tylkooliwka, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko
I pięknie dziękuję za pyszna kawkę

Druga dobra wiadomość - jak byłam u Tylkooliwki - zadzwonił mój mąż i pochwalił się, że uwaga.................... ......................... ........
ZDAŁ EGZAMIN NA PRAWKO!!!

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-29 o 19:22
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 20:27   #4886
mrowak
Zakorzenienie

no to gratulacje zdanego egzaminu, a spotkania Wam zazdroszczę-dlaczego Wy mieszkacie wszystkie nie tam, gdzie trzeba, czyli daleko ode mnie
Stary 2010-10-29, 20:29   #4887
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ferrou przykro mi bardzo....ehh

u nas tez lipa... mieszkanie fajne, umeblowane bardzo ladnie ale chcial wynajac na 2 lata i z gory za rok ostepnego a tak nam nie pasuje bo nie mamy, wolimy co miesiac dokladac odstepne do czynszu.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Zdjecia ze spotkania super!

No i pogratuluj Krzychowi
A.Camus
Stary 2010-10-29, 20:44   #4888
libra777
Zakorzenienie

Ferrou przyjmij kondolencje
Dusiaka Gratulacje za zdane prawko dla tż
Danielek i Ola świetnie razem wyglądają
Darusia i jak mieszkanie
Stary 2010-10-29, 20:45   #4889
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Minka- noż zlituj się kochana... czekamy tu z Cigi ;P

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

A w kwestii lodów to ja GRYCANA bardzo lubię ale dają małe kulki. Przynajmniej (nie bynajmniej ) u nas... Więc przeważnie chodzę do jednej ciastkarni w galerii . Tam znają mnie laski i dostaje zawsze meeeegaaaa wielkie gałki. Normalnie u grycana zeby coś poczuc muszę zjeść 3 gałki a tu bywa ze nie zjadam 2!! Są ogromne. A ulubiony smak- ciasteczko z czekoladą. Na sama myśli ślinka mi cieknie
Tam gdzie ja chodze do grycana kulki sa dduużżżeee... ale wiem że róznie z tym w niektórych jakoś dziwnie robią te desery lodowe że mi nie smakuja . ja lubie tego w arkadi gdzie ostatnio z POp byłysmy . tam mają dobre lody i super kawe

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

a co to będzie z obcinaniem włosów to dopiero będą cyrki , ja mojemu starszemu jak miałam obcinać to ganiałam za nim z nożyczkami i co mi sie udało złapać to obcięłam masakra to była
Mój sobie daje jako tako maszynka obciąć

Cytat:
Jeszcze tylko parę minut i lecę (w korkach z szbkością 10km/h) do domu po kota a potem jeszcze tylko będę musiała przejechać całą Wawę i wydostać się w Jankach z Wawy. Może do 20-tej mi się uda. Następnie ze 2 godziny drogi i o 22-iej będę ściskała swoje dziecko i to do poniedziałku .
Pop nie chce prorokować ale sa mega korki , mój TZ wraca z kraka już ponad 4h a jeszcze nawet do radomia nie dojechał z samego krakowa wyjeżdżał 2h swieta sa

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
słyszałyście o tych dzieciach co zostały w aucie w fotelikach i się paliło???mama poszła odebrac starszą córkę,przychodzi a dzieci w zamkniętym aucie w którym się pali-szok!!!!!! właśnie w wiadomościach mówią

ja tez już nie wyparzam,tylko myję butelki.
słyszałam brak słów biedne dzieci

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

------------
Nie chciałam w sumie tego tutaj pisać.. bo w sumie po co...Parę dni temu pisałyśmy tutaj o tym, że jak dziecko się rodzi to umiera ktoś z rodziny... i dzisiaj w nocy babcia TŻta zmarła............. - była naprawdę cudowną kobietą, mądrą, wykształconą, bardzo rodzinną, ciepłą... jedynie nie miała szczęścia do lekarzy.... Bez sensu... Ostatnio tyle rzeczy się złych dzieje, same problemy... jakaś kumulacja czy co?
Moje kondolencje

Pop - ja już pisałam nie raz że nie wyparzam myje wszystko w zmywarce
Stary 2010-10-29, 20:45   #4890
libra777
Zakorzenienie

Szkoda że nie wypaliło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości