|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
|
|
#27062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anka.d
"mialam te czerwona z zurawina (chyba ze chodzilo ci o ta elseve czerwona do farbowanych - jest bardzo emolientowa, kiedys ja lubilam). jesli chodzi o te zurawinowa to jest taka zwyczajna. poprawna, tego pq jakos nie czuc, nie zauwazylam nadbudowania, lekko nawilza, taka codzienna odzywka zwykla, bez szalu. pachnie super "O dziękuje bardzo za to, ze odpisalas Ja mam elseve, ale Total Repair. Wykoncze ja i pewnie kupie ta czerwona maske.Pisalas teraz o odzywce żurawinowej a z Elseve to o masce czy odzywce ? ![]() "dorzuce jeszcze do listy syoss. nigdy w zyciu nie mialam lupiezu, zadnych podraznien ani nic. po 2 tygodniach mycia tym potworem skora glowy wysuszona na wior i lupiez kosmetyczny (na szczescie po 3 uzyciach innego szamponu zniknal i nie wrocil )"No wlasnie jeszcze ten nieszczesny Syoss, nie dosc, ze pielegnacyjne rzeczy nadaja sie do kosza to farby takze. Farbowalam to dobrze, ze na drugi dzien mialam wizyte u swojej fryzjerki. Strasznie mi poniszczyla koncowki !!...;/ "uu bede trzymac kciuki. mam nadzieje ze zdasz relacje i oprocz bernadki bedzie gdzies w polsce ksztalcila sie fryzjerka, ktora ma pojecie o kreciolach." Miło, że pamiętałaś o mnie ![]() Myślisz, ze dlaczego poszlam w tym kierunku ? Bo bardzo czesto spotykalam sie z brakiem doswiadczenia u fryzjerow...A szkoda gadac.. ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Napisalam do nich i nie odpisza mi zapewne. Napisalam do serwisu konsumenckiego wczoraj ! Ja tak lubię dowiadywać sie i pisac do takich urzedów Pewnie beda sie tlumaczyc brakiem funduszy na sprowadzenie A tak na powaznie. To nawet z moja mama o tym rozmawialam, bo oczywiscie sama tez dbala o swoje włosy w moim wieku (21 lat mam ), ze za jej czasow odpowiednich odzywek i takich kosmetykow jakie my teraz mamy nie bylo. Wytlumaczylam jej, ze teraz napakowane sa takimi srodkami, by skalp podraznilo. W ogole Polskich producentow nie obchodzi czego klient teraz wymaga na polskim rynku. Ida zawsze na łatwiznę.No coz...jakos sobie poradzimy dziewczeta !! )
|
|
|
|
|
#27063 |
|
Raczkowanie
|
TNX kropcia007 !
![]() jakoś staram się je polubić i muszę zacząć się nimi porządnie opiekować, bo bardzo je zaniedbałam (wszystko na szybko, byle jaki szampon, odżywka, a potem coś na niby utrzymanie i wygładzenie loczków by się ładnie układały chociaż przez chwilę, ale efekty były krotkotrwałe - zaledwie kilka godzin a na 2. dzień wata). po trosze czytam wszystko na forum o loczkach i chyba będę musiała wywalić 3/4 moich kosmetyków do włosów, bo przeczytałam skład i same SLSy, silikony itp ![]() zaczęłam w zeszłym tygodniu olejowanie (kokos + makadamia- nie wiem czy dobrze wybrałam ) , teraz muszę się wybrać na zakupy po szampon, odżywkę itp tylko jest tego tyle, że nie wiem co wybrać (troche się pogubiłam ) a najgorzej ze stylizacją...
|
|
|
|
#27064 |
|
Wtajemniczenie
|
H4LI
co do olejowania to dobre olejki wybralas. Bardzo fajne działanie mają. Ja kupilam sobie dzis kokosowy i potrzymam do jutrzejszego ranka he ! A, ze sobota to poszaleje sobie z olejkami (dalam tez troszke rycynowego). ![]() Produkty z silikonami sa wskazane, ale zalezy jakie są tam silikony. Na terazźniejszą porę mozna uzywac takich. Posprawdzaj sobie sklady swoich kosmetykow z naszej listy " Lista zaanalizowanych kosmetyków" albo w forum pielęgnacja włosów w podforum" Składy kosmetyków bez tajemnic". Jesli masz ciezkie silikony to mozesz zrezygnowac, bo zeby wymyc takie ciezkie silikony potrzeba bardzo silnego szamponu z SLS + soda oczyszczona, by dobrze skalp oczyscic. Ja tam jednak wole uzywac kosmetykow z lzejszym silikonem po czym mozna je zmyc kazdym lagodnym szamponem zawierajacym cocobetaine albo lagodny SLS w polowie skladu. Fakt Twoje wlosy są piekne, ale potrzebuja i odpowiedniego nawilżenia. Napisz mi jeszcze jaki masz rodzaj włosów (cienkie, grube i czy przetłuszczają się) Naprawde piekne masz włosy !! ))
|
|
|
|
#27065 |
|
Raczkowanie
|
bernadka20
włosy mam dość grube, jest ich strasznie dużo, trochę drutowate (nie daję zbytnio rady z nimi cokolwiek zrobić), teraz mam długość do 3/4 pleców, ale długo nieścinałam końcówek i są w opłakanym stanie. nigdy mi się nie przetłuściły, można by je było myć co 2 tygodnie, ale to by z nich wyszło coś w rodzaju zbitego tepichu nie do rozczesania nawet na mokro
|
|
|
|
#27066 |
|
Wtajemniczenie
|
h4li
dlatego powinnas stosowac odzywki i maski, by po umyciu je choc troszke rozczesac szczotka o szeroko rozstawionych zebach (najlepiej drewniana), bo pewnie mowisz o zwyklej szczotce czy grzebieniu. Ja mam jesli chodzi o grubosc to takie normalne, ale slysze komentarz, ze mam grube. Wiadomo, ze nie takie jak Ty. U mnie troche z ukladaniem tez mam problem. Wracajac jednak do Ciebie ![]() Powinnas isc do fryzjera podciac koncowki i zaczac pielęgnowac. Dobrze pomyslalas o tych olejkach !! Naprawde.A o wywaleniu kosmetykow to tak jak napisalam posprawdzaj sklady i wyrzuc te, ktore maja ciezkie silikony. ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Masz problem ze stylizacja ? Kochana...U Ciebie wystarczy odzywka b/s do dobrego rozczesania włosów i żel. Żel z Rossmann ( ja uzywam zielony) jest fajny. Chwale go sobie. Odzywke b/s mam MRS. Potter z aloesem.
|
|
|
|
#27067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wlosy masz cudne ![]() sa po prostu glodne i spragnione probowalas mycia odzywka lub OMO? olejki to bardzo dobry pomysl ![]() sprobuj tez sok z aloesu (apteka, sklepy ze zdrowa zeywnoscia) i koniecznie zel lniany i pozeganc sie z grzbieniem/ szczotka pedze na zakupy wlosowo- ubraniowo- jedzeniowe
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-10-30 o 13:29 |
|
|
|
|
#27068 |
|
Wtajemniczenie
|
nava
a grzebyk z szeroko rozstawionymi zebami sie nie nada ?
|
|
|
|
#27069 |
|
Konto usunięte
|
moim zdaniem
skret jest bardzo ciasny i mocny ja unikam nawet przeczesywania palcami (chyba mamy jakos tam podobne wlsosy- grube, geste i sztywne, choc moj skret jest luzniejszy) kiedy mam na wlosach odzywke-mnie nawet po takim "rozczesaniu" loki sie rozlaza i zamiast grubych , miesistych pukli jest pokrecone sphagetti a ja wole te grube
|
|
|
|
#27070 |
|
Raczkowanie
|
omo jeszcze nie próbowałam, ale mam zamiar, tylko trzeba dokupić coś delikatnego do mycia i odpowiedniej odżywki
![]() hmm a co z tym czesaniem? włosów jest tyle, żebym sobie mogła filc na głowie wyhodować bez czesania a palce się do tego celu też nie nadają, bo tworzą mi się takie wielkie splątaniny nie do zlikwidowania
|
|
|
|
#27071 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie cierpie efektu spagetti na wlosach
eloe nie ma czego zazdraszczac zycie w srodku brukseli to jak zycie w chinach huk halas mgla tlum pospiech.....ps wybaczcie pisanie miast panstw imion nikow malymi literami ale tak mi szybciej i wygodniej ![]()
|
|
#27072 |
|
Wtajemniczenie
|
h4li
dlatego nava napisała, ze faktycznie czesac ich nie powinnas. Tez sie z tym zgadzam w sumie
|
|
|
|
#27073 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie masz się czym przejmować Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie bardzo, bo go było mniej niż pół w tej maseczce. A czego konkretnie szukałam ci nie powiem, bo się na tym jeszcze nie znam Ale czytałam wiele razy, że jogurt sprawia, że włoski się ładnie błyszczą i jest dla nich dobry, więc wypróbowałam. Tak teraz myślę, może to dlatego, że jest kwaśny i zawiera dużo protein? W każdym razie z działania maseczki byłam zadowolona, chociaż to oczywiście mogła być zasługa innych jej składników.Cytat:
Tak robi jakaś dziewczyna, którą na Youtube widziałam, ma mocny skręt i śliczne włoski. Oczywiście jeśli będziesz je w ogóle chciała czesać
Edytowane przez Kurka_Paulina Czas edycji: 2010-10-30 o 14:27 |
||||
|
|
|
#27074 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurka_Paulina
Ja swoje włosy rozczesuje po myciu noi i jeszcze jak nakladalam olejki. I czuje, ze jest we włosach to rozczesuje i robię warkocz ![]() Teraz tak siedze :P np. |
|
|
|
#27075 |
|
Raczkowanie
|
Kurka_Paulina dzięki
zastosuję się do Waszych rad Dziewczyny i zobaczymy, co moje włosy na to ![]() a czego używać do stylizacji, żeby włoski chociaż 3-4 dni wytrzymały "jak nowe" ? |
|
|
|
#27076 |
|
Zakorzenienie
|
anka.d, insanecurls - a już myślałam, że tylko ja mam taki problem, ale widocznie tak ma być
![]() z tym puszkiem pośrodku to nie wiem o co biega bo połamańców tam nie mam ![]() widzę, że sporo wizażanek chyba się wybrało na święta bo jakoś tak mało postów od wczoraj
|
#27077 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zrobiłam listę produktów z mojego bloga - taką wersję do wydrukowania. Umieściłabym ją na forum, tylko zastanawiam się, czy plik nie będzie zawiera jakichś danych osobistych?
Za pomocą Windowsa niby takie dane usunęłam, ale chciałam się jeszcze upewnić. Zna się ktoś na tym? ![]() Plik zapisałam w PDFie. Do listy dodałam jeszcze informację o produktach, które są, a które nie są testowane na zwierzętach |
|
|
|
#27078 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
nie wiem czy śledzicie nowości na BC, ale pojawiły się tam urocze czepeczki do spania http://www.britishcurlies.co.uk/stor...net-Black.html Co do nierówności w skręcie mam podobnie, z tym, że z proste pasmo z przodu już zwalczyłam, a boki kręcą się różnie, kiedyś prawa gorzej, teraz lepiej i na odwrót. |
|
|
|
#27079 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=npwIy...eature=related
w tym filmiku jest pokazana metoda mycia loków z głową w dół próbowałam tak robić, żeby mi się włosy kręciły od nasady, bo zawsze myję je normalnie, robię przedziałek i rozczesuję na prosto, nakładam odżywkę żel i ugniatam i tak to wychodzi że proste mam i kręcą się dopiero po ok 15cm od nasady otóż jak myję z głową w dół i nakładam te wszystkie produkty itp i potem odrzucam włosy do tyłu to mam nieregularny przedziałek, wszystko u nasady ( i nie tylko) jest poplątane ze sobą i źle to wygląda dziewczyny jak wy to robicie?? syrenko - mam podobny czepek z allegro i nie jest to dobre rozwiązanie, przynajmniej dla mnie, po nocy w takim czepku, obudziłam się z włosami "krótszymi" o połowę - tak sie odkształciły w tym czepku
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-10-30 o 15:25 |
|
|
|
#27080 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
Zakupiłam Artiste odżywke do włosów. W Naturze była za 3.49 I sie skusiłam. A teraz przeczytałam analize, ze nie bedzie dla moich włosów odpowiednia....mimo to sprobujemy. może akurat sie nada.
|
|
|
|
#27081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...egeneracja.htm czy to psikadło jest wycofane?? bo nie mogę go nigdzie znaleźć:/
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-10-30 o 15:48 |
|
|
|
|
#27082 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie mam różową...:x
A moge jej użyć z Garnierem avokado i karite ?
|
|
|
|
#27083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbuj ja używam z różnymi i nic nieoczekiwanego się nie dzieje
|
|
#27085 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
a jak dodam olejku kokosowego ? :d Rozumiem. Spróbuję tych dwoch metod
|
|
|
|
#27086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wtedy wybieram coś o prostym i krótkim składzie - dodaję po łyżeczce oleju rycynowego, z pestek winogron i himalaya no i czasem jedwab, żeby był tam też jakiś silikon - i stosuję to jako maskę przed myciem, a jak ma być do odżywki po myciu to daję bardzo mało - najwyżej łyżeczkę jakiegoś jednego olejku
|
|
#27087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja robię właśnie tak. |
|
|
|
|
#27088 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem.
Dziekuje Ci Paulinko
|
|
|
|
#27089 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba mamy podobny typ skrętu, tylko moje są o wiele krótsze. Też mam problem z rozczesaniem i kołtunami, ale mimo tego,moje włosy widzą grzebień tylko na mokro i z dużą ilością odżywki. Na suchych włosach grzebień by się połamał. Kiedyś siłowałam się z nimi codziennie i końcówki były w opłakanym stanie. Zauważyłam, że odkąd zaczęłam olejować mniej się plącza.
|
|
#27090 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie na temat płukania włosów -wodą z octem?
To naprawdę z zmiękcza wodę w kranach? Ile się tego stosuje, na ile wody? Jaki ocet spirytusowy czy owocowy? Który lepszy? A może sok z cytryny albo kwasek cytrynowy? Jak to działa na włosy? Można przesadzić? Czy to nie wysusza włosów? Dużo pytań, hehe przepraszam że aż tyle. Ale mam po prostu wątpliwości, a informacji na necie żadnych konkretnych i dokładnych nie znalazłam. tutaj na forum też szukałam. dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

wklejam zdjęcia mojego sianka, niedawno spalił mi się dysk na pc i to jedyne, które udało mi się ściągnąć od znajomych ( same z przed 2-3 lat i świeżo myte włoski (lub jeszcze wilgotne, chyba tylko ta gdzie mam aparat fot. w rękach jest po kilku dniach, ale jakoś poprzerabiana w photoshopie
) więc zabardzo nie widać tego jak wyglądają po kilku dniach, jak coś znajdę, to dorzucę
)

) , teraz muszę się wybrać na zakupy po szampon, odżywkę itp tylko jest tego tyle, że nie wiem co wybrać (troche się pogubiłam
) a najgorzej ze stylizacją...

huk halas mgla tlum pospiech.....
Ale czytałam wiele razy, że jogurt sprawia, że włoski się ładnie błyszczą i jest dla nich dobry, więc wypróbowałam. Tak teraz myślę, może to dlatego, że jest kwaśny i zawiera dużo protein? W każdym razie z działania maseczki byłam zadowolona, chociaż to oczywiście mogła być zasługa innych jej składników.