|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() ![]() dzieki ![]() ach, bo ja musże je jakos prawidłowo obciąć, to będa sexi i eleganckie. Obecnie brak mi pomysłu na fryzurkę, długo dazyłam do wszystkich równych a jak osiagnęłam cel, to jednak w tym nie wyglądam. Na świeta sobie włosy porządnie pocieniuje i od razu zyskam na charakterze A i moze sie lepiej będa falowac, kto wie.no mysia jak to mysia, nie tryska żywiołem, ale taka jestem zdeczko flegmatyczna i już. nie bede na siłe udawac, ze jestem demon w każdej dziedzinie. wrażliwa, nerwowa i niesympatyczna, jak to mówi czesto mój mąz wiec ucze się byc sobą - pofałdowaną jasnowłosą ![]() ---- wiecie co.. trzymam na głowie garnier karite jakies 15 minut i piecze mnie skóra za uszami, że aż nie mogę! używałam go kilka razy i tak nie było
|
|
#27032 |
|
Wtajemniczenie
|
cheveux_boucles Twoje posty raczej powinny tu sie znaleźć zamiast w codzienniku
Venealin
|
#27033 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Ja miałam do loków i fal, a koleżanka proste i gładkie. Właściwi to ona zauważyła pierwsza . Kolejność składników jest identyczna |
|
|
|
|
#27034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie, ale nawet spodobała mi się ta odżywka, teraz będę kupować proste i gładkie w tym większym opakowaniu 300ml za 11zł bo tak to 150ml jest za 10zł spojrzałam też na składy tej linii aqua light i regenerującej i ja tam nie widzę nic regenerującego, a najlepsze są te psikadła - na 3 miejscu w składzie perfum - naciągacze
|
|
#27035 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
Moja szwagierka kupila Aqua Light odżywke b/s i szampon. Nigdy nie miała problemow ze skalpem, ze tam uczulenie i swedzenie...Po kilku myciach to sie niemilosiernie drapala. ;/ Nigdy wiecej naciagaczy...Tak samo jest z Dove czy Timotei...Ja po Timoteiu mialam łupiez ( co ja nigdy łupiezu w zyciu nie mialam) A Dove...napakowany silikonami :P |
|
|
|
#27036 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec kupilam ta odzywke ds garnierka kakowo-kokosowego
niestety moje wlosy jutro jej posmakuja ![]() jest bez silikonow i parabenow podaje sklad dla ciekawosci aqua ,cetearyl alkohol, elaeis guineensis oil,palm oil,behentrimonium chloride, cocos nucifera oil,coconut oil,hydroxycitronellal,st earamidopropyl dimethylamine ,theobroma cacao butter,cocoa seed butter, chlorhexidine dihydrochloride ;benzyl salicylate,linalool,isopr opyl alkohol,caramel,citric acid, xexyl cinnamal, glycerin, parfum
|
|
#27037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27038 |
|
Zakorzenienie
|
podobno w polsce nie
kupilam w brukseli tu gdzie mieszkam a tak wyglada opakowanie moze komus wpadlo gdzies w oczy
|
|
#27039 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zniknela tez fructis oil-repair nareszcie Was nadrobilam Malgosia- cudo Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-10-29 o 19:04 |
|
|
|
|
#27040 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada zarabisty sklad !!
![]() Odżywka emolientowa o jakiej marzylam :P Moja Droga jakbym miała pieniazki a Ty czas to przeslalabys mi go ?
|
|
|
|
#27041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#27042 | |||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
forum pod obserwacją Matki Przełożonej ![]() Cytat:
Cytat:
Ale... ja w ogóle nie mam etapu wydobywania skrętu ![]() Cytat:
ojoj... A ja się dziś naszmelcowałam kokosem+rycyna+oliwa czosnkowa+amla. Ledwo wytrzymałam smrodek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jumaatt z Tobą to zawsze i wszędzie i w dym Wracaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
to dlaczego nie nie przekonało? W tamtym roku nie wyobrażałam sobie innego koloru niż blond - rozjaśniałam od 15 roku życia! A tu niespodzianka - włosy są ciemne i do tego grube Cytat:
Jeśli zadaniem odżywki b/s jest zabezpieczanie włosów (a dla mnie taka jest jej rola), to nie możesz. Cytat:
jestem w szoku! Cytat:
Miałyśmy pewne wątpliwości co do umieszczenia barwinków tak wysoko, więc są 2 opcje - albo producent w złym miejscu umieścił bawrniki, albo jest ich niebezpiecznie dużo. Obstawiam też konserwant. To takie najczęstsze przyczyny podrażnień. Ale nie jesteś na nic uczulona? Nie miałaś po niczym innym takich podobnych podrażnień? Martwię się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdraszczam... szczególnie tego muzeum z obrazami mojego kochanego malarza
|
|
#27043 | |||||
|
Zadomowienie
|
Venealin, Nava
![]() może kupię jakieś inne masło i się przekonam ![]() (nie jestem pewna czy nie miałam jeszcze oliwkowego )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To jest wykonalne, ale szczerze mówiąc zabiera sporo czasu... Po oleju musiałabym pewnie ze 2 razy umyć włosy, więc na mycie też mi sporo czasu zejdzie. Z wysuszeniem, to nie wiem czy w 2,5 godziny bym zdążyła Jak będą krótsze, to postaram się je naolejować (wtedy mam nadzieję, zajmie to mniej czasu). Cytat:
Cytat:
![]() ja się chyba będę cieszyć jak dziecko, kiedy swoje dostanę, tyle nowości, że nie wiadomo, czym się najpierw pobawić ![]() Moja wizyta u fryzjera się nieco opóźni Z przyczyn niezależnych ode mnie, będzie chyba dopiero za 2 tygodnie. Z tej złości wyczesałam sobie włosy po umyciu (przypomniało mi się, że miałam spróbować, czy uda mi się zrobić proste; udało się częściowo) Myślę, że gdybym miała proste włosy to mogłabym nosić je takie długie (pewnie do czasu aż by mi się to nie znudziło |
|||||
|
|
|
#27044 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe77, dzięki. Ale winowajcy i tak muszę szukać. Wasze loczki działają bardzo motywująco do poszukiwań najlepszej pielęgnacji
|
|
|
|
#27045 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko przełożona...
Jak najbardziej...W Polsce sie nie czaja ze składami. Myślą, ze najgorszy bubel ludziom wcisną... :sciana: |
|
|
|
#27046 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Popołudnia więc i wieczory to czas na olejowanie. Albo sobota i sprzątanie.Cytat:
Cytat:
![]() To idę oglądać Tudorów
|
|
#27047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja widze cos fajnego, czytam sklad, guzik wiem, daje Syrence do analizy a potem testuje - dziala albo nie
|
|
#27048 |
|
Raczkowanie
|
Rany dziewczyny jaką mam kape bo inaczej wyrazić się nie umiem
Ide korytarzem szkolnym, mijamy "sztab wyborczy" wyborów skzolnych do samorządu. Nagle zaczepia mnie nauczycielka i mówi ż emam piękne włosy, czy może zrobić zdjęcia, czy są naturalne etc. No dobra, zgodziłam się, zrobiła chyba z 6 zdjęć. Wchodze dziś na strone szkoły. Klikam w zakładkę zdjęcia z wyborów. A tam miedzy innymi moje włosy, A były w takim stanie że aż mi wstyd, wczoraj byłam podciąć końcówki i teraz siedze w rycynowo-panthenolowo-cytrynowej masce.
|
#27049 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak najbardziej się zgadzam - tylko moim zdaniem jest ich mało w polskich odżywkach b/s i kremach do loków (Nivea FC).
A na pewno nie ma takich jak ja bym chciała Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() który sezon?
|
||
|
|
|
#27050 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia
Spojrzmy nawet na te odzywki ultra Doux za granica a na nasze... Wiecej jest emolientow w tych zagranicznych...Licze na pomoc naszej kolezanki Caskady, ze sie zgodzi na taki uklad. Innego wyjscia nie mam. |
|
|
|
#27051 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam kochane, że tak wtrącę bez ładu i składu, podczytuję Was cały czas, ale mało piszę, bo nie orientuję się zawsze, o czym piszecie tu
![]() Mam problem z tyłem fal, z boku włoski mi się ładnie kręcą, ale z tyłu prawie w ogóle nie chcą, a traktuję je tak samo, jak resztę ![]() Pokażę rysunek włosów, jakbym stała tyłem: po bokach falują ładnie, z tyłu nie chcą, nawet jak były dłuższe, jak ścięłam jakieś 10 cm, to samo. Już nie wiem, co robić Ugniatam, harmonijkuję, nic...Poradźcie coś, bo czasem mam ochotę je wyprostować, jak widzę Wasze śliczne falki i loczki, które na całej długości są takie śliczne
|
|
|
|
#27052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I czemu u nas zawsze brakuje tych fajnych składowo produktów? ![]() Musimy sobie jakoś radzić, ale właśnie mi też tego, czego najbardziej brakuje, to olejów w odzywkach, żelach, kremach do włosów itd. Czasem to wygląda tak, jakby na polskim rynku producentom nie chciało się zabiegać o klienta i jakby producenci uważali, że u nas nie ma w ogóle świadomych klientów. Jasne, najlepiej to dawać konsumentom bomby silikonowe i niech wierzą, że będą mieć piękne, lśniące i zdrowe włosy Zupełnie takiej polityki nie rozumiem. |
|
|
|
|
#27053 |
|
Zakorzenienie
|
mój problem jest taki:
*włosy po prawej stronie mają bardziej regularny skręt niż po lewej *włosy okalające twarz z lewej strony na końcach praktycznie się prostują/falują a z prawej mam skręt wnerwia mnie to i nie wiem czy ja coś źle robię?? już podczas ugniatania widać jak z lewej strony końce się prostują i ten skręt jest inny niż po drugiej stronie i nic nie daje to że dłużej te końce gniotę do tego jeżeli pojawia się niewielki puszak to nie znajduje się on ani u nasady ani na końcach tylko w odległości ok 15cm od nasady przez kilka cm i potem ustępuje nie używam nic z humektantami (w produktach b/s) a jednak jeżeli się przejdę z auta do domu lub z auta gdzieś tam - kiedy jest już mroźno, to włosy stają się nastroszone i nie zawsze po wejściu do ciepłego pomieszczenia wracają do normy nie wiem czemu tak jest, nawilżam i nawilżam, olejuję a tu takie buty...
|
#27054 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
2 dni 5 nowych stron. poszalałyscie znowu
![]() do 46 Cytat:
) podstawowe pytania odpowiedzia jest odesłanie do pierwszego posta, pigulki i faq. i ja cie tez odeslalam do zrodla. co do odpowiedzi - eloe juz napisala, ze gliceryna jest humenktantem, a o humektantach tam jest.no i moja reakcja to nie bylo oburzenie, a raczej irytacja i zmeczenie czytaniem miionpiecsetstodziewiecse tny raz pytania na ktore padaly odpowiedzi. Cytat:
jesli chodzi o te zurawinowa to jest taka zwyczajna. poprawna, tego pq jakos nie czuc, nie zauwazylam nadbudowania, lekko nawilza, taka codzienna odzywka zwykla, bez szalu. pachnie super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- myslalam ze czytalam juz te strone, ale okazuje sie ze nie. napisalyscie jeszcze wiecej niz mi sie wydawalo.co nie znaczy ze maska do wywalenia. obserwuj, jak nie teraz to moze wiosna inaczej wlosy beda reagowac? Cytat:
Cytat:
ostatnio sprawdzone wczesniej żele mi nie pasuja. tuz po wygnieceniu wlosy sa ok, ale pozniej w trakcie dnia stwierdzam ze sa matowe i nieprzyjemne w dotyku :/Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
poza tym - po co dalas jogurt do maski? w sensie jakiego skladnika w nim szukalas? no to jak jestescie juz 2 to w czym problem?? ![]() Cytat:
![]() wcierka tylko na noc, a na drugi dzien rano mycie niestety na mnie nic innego nie dziala.Cytat:
po cichu ci zazdroszcze, nawet juz nie wchodze na CM :P a na zdjeciu z kotkiem fryzura z zupelnie innej perspektywy niz zazwyczaj. i kolor - taki ciemny w porownaniu do tego starego blondu! i to z tego co pamietam i tak odrobine rozjasnione?(a to ze przy tak krotkich wlosach wstajesz rano i mozesz pokazac sie ludziom jest po prostu niesprawiedliwe! :P ) |
||||||||||||
|
|
|
#27055 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() czasem tak bywa. taka uroda. ale najczesciej to wina stylizacji. wlosy z roznych stron dotykamy w inny sposob, nawet bardzo sie starając. kombinuj, nie mam konkretnej rady, ale mysle ze mozna zawalczyc ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- ups. widze ze rozdzielilo mi posty, za co przepraszam pania moderatorke ![]() Cytat:
![]() ale im dluzej gniote te gorsza strone tym gorzej ona wyglada. im mniej sie staram i zwracam na nia uwage tym jest lepiej ![]() a ten puch po srodku to moze twoje nowe wlosy osiagnely taka dlugosc, albo jakies stare polamance? ja ostatnio tez mam puch, ktorego w zeslzym roku po prostu nie bylo, ale wiem ze to efekty wcierek, dlugosc wlosow odpowiada czasowo spodziewanemu przyrostowi wiec staram sie tego nie widziec i cieszyc ze wcierki zadziałały ![]() uffffffffffffffffffffffff ff. skonczylam. widze ze umknal mi post eloe, ktory tez cytowalam, ale nie pamietam na ktorej byl stronie i juz go nie znajde. napisalam posta w watku spotkaniowym z propozycja terminów. wrocławianki (i turystki! ) zapraszam do komentarzy i propozycji.
|
||||||
|
|
|
#27056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego włosy przy twarzy znowu kręcą sie bardziej po prawej a po lewej w ogole!
|
|
#27057 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak to prawda standard to od 1500 zł w wzwyż są i takie za kilka tysięcy -japońskie są niby najlepsze. I również prawda że jak spadną są do niczego lub gdy przetniesz nimi coś innego niż włos. Nie wiem czy zwykłe zaszkodzą ale bardzo możliwe że źle wpływają na końcówki. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Jakbyś nie znalazła, a koniecznie chciała to daj znać
|
|
#27058 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek loki
![]() tyle nadrukowaliscie ze nie sposob przeczytac ja wieczorami mam malo czasu na neta ze wzgledow rodzinnych takze pomalu postaram sie nadrobic wczorajszy dialog
|
|
#27059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#27060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wklejam zdjęcia mojego sianka, niedawno spalił mi się dysk na pc i to jedyne, które udało mi się ściągnąć od znajomych ( same z przed 2-3 lat i świeżo myte włoski (lub jeszcze wilgotne, chyba tylko ta gdzie mam aparat fot. w rękach jest po kilku dniach, ale jakoś poprzerabiana w photoshopie ) więc zabardzo nie widać tego jak wyglądają po kilku dniach, jak coś znajdę, to dorzucę )narazie staram sie przedrzeć przez wszystkie informacje o kręciołach, ale jest tego tyle, że narazie nie udaje mi się wszystkiego ogarnąć ![]() dziękuję za każdą nawet najmniejszą poradę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

ale Kropci już nie
)...
- odnośnie włosków i odnośnie zbiorku kosmetykowego 
tak sobie myślę 

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

kupilam w brukseli tu gdzie mieszkam a tak wyglada opakowanie moze komus wpadlo gdzies w oczy
forum pod obserwacją Matki Przełożonej
ojoj... A ja się dziś naszmelcowałam kokosem+rycyna+oliwa czosnkowa+amla. Ledwo wytrzymałam smrodek
to dlaczego nie nie przekonało?