Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-31, 11:22   #241
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe widze ze nie tylko ja wcinam sloiczki kaszki jak mnie raz maz zobaczyl jak przyrzadzam sobie kaszke to kazal mi sie puknac w glowe :D a jak zapytalam czy chce sprobowac bo jest pycha to powiedzial ze nigdy w zyciu nie wezmie tego do ust
...............
co do fotelikow, ja w hondzie przypinam fotelik na przednim siedzeniu bo na tylnym pasy sa za krotkie, a z kolei w golfie rodzicow zapinam ja na tylnym. i powiem szczerze ze nigdy nie mialam problemu z wozeniem malej czy to z przodu czy z tylu bo zaszwe odplywa w momencie gdy ruszam heh.
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Ja też jadam kaszki. Są super. Aż mi się zachciało :P.

A jeśli chodzi o jazdę samochodem to nasza złośnica niekoniecznie śpi więcej niż standardowo. Zasypia w takich godzinach jak normalnie w dzień...

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
bry ja nadal wkurzona na maxa, ale przynajmniej nocka ok mala tylko raz wstala, a potem po 15 min sama zasnela!!!!
Dzielna dziewczynka . A pomysłów na focha niestety brak.
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Maja spi nadal , ale po takiej nocy to nie dziwne
.................
Cytat:
Ania wspolczuje nocki oby sie szybko zmienilo i byscie mogli sie wyspac
Współczuję. Ale my dziś w sumie też mieliśmy kiepską noc... O północy wojowanie do 2.30 , o 6.20 do 9. Nie pospała dziś za wiele :/. My też.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 11:35   #242
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

agravka - to widzę, że nie jestem sama, ale wczoraj mój TZ zrobił przegląd mojego podwozia więc mi przeszło

Kokosanki jak pachną
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 11:47   #243
anoxa
Zakorzenienie

karolcia nie kus!!!
ja pije kawke vaniliowo carmelowa pycha jest i jem duplo :P a wczesniej sobie zrobilam hamburgera
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 11:48   #244
Linka24
Wtajemniczenie

przegląd podwozia
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 11:51   #245
anoxa
Zakorzenienie

ale tu pustki dzisiaj a ja oczywiscie z nudy okupuje komputer...

mamuski czytacie bajki swoim dziecia? ja zaczelam kupilam Hubertowi taka ksiazke napiekniejsze opowiadania dla chlopcow jest tez wersja dla dziewczynek i czytamy puki co robin hooda

mamuski kupowala ktoras z nestle takie ryzowe jedzonka np o smaku brokulowym dyniowym lub marchewkowym? chciala b ym kupic ale nigdzie nie widzialam zdjecie ponizej

Załącznik 3502900

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-10-31 o 11:55
Stary 2010-10-31, 11:59   #246
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a czemu nie jedziecie z nimi??
Bo wyjazd i powrót byłby dzisiaj. W sumie to niecałe 200km w jedną stronę, ale rodzice chcą odwiedzić trochę rodziny i na miejscu jest dużo jeżdżenia.
Po za tym nie zmieścilibyśmy się ze wszystkim do mojej corsy.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Szybko! Zuch dziewczyna!

Dlaczego będziecie w domu? My też jutro z Igusią na groby jedziemy

Jak wyżej.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja oszukiwałam małego.. nie dojeżdżałam do samych świateł czy innego auta tylko zostawiałam odstęp i od czasu do czasu gazowałam by samochód się bujał lekko I on myślał, że jedziemy i był spokój

A czemu nie jedziesz? My jutro o brzasku jedziem nieco ponad 300km - plus po drodze jeden cmentarz I że nie zapakowalibyśmy się z rodzicami to jedziemy na 2 samochody
Mi by się nie chciało tak cudować
Jak wyżej. A na dwa samochody to już w ogóle byłaby magia świąt... i podwójne koszty.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
lazurowa - to Jagoda jest perszing rozwojowy, kurcze zazdraszczam, taka mała a już się przewraca i podciąga
Wiesz co ja pozwalam Jej się rozwijać swoim rytmem. Nie sprawdzam co powinna umieć a czego jeszcze nie wg książek. Gdybym nie poczuła, że sama się podciąga na rączkach to nigdy bym Jej nie pociągnęła.
Wiadomo, byłoby dla mnie niepokojące gdyby nie robiła żadnych postępów, gdyby leżała ciągle jak noworodek, a jak widzę, że robi malutkie "kroczki" rozwojowe to wiem, że nie trzeba Jej poganiać.

Cytat:
ta i moja tez tak ma i zawsze sobie mysle pieeprzone swiatla
To samo myślę jak widzę czerwone.
Stary 2010-10-31, 12:10   #247
Linka24
Wtajemniczenie

A ja dostałam paczkę z hippa nie wiem skąd
W szpitalu wypełniałam jakies cóś i pewnie przez to mi przysłali i sa w niej:
Pierwsze jabłko
łyżeczka
mleczko mod
Kremik
herbatka
i jakieś książeczki..

Poza tym dostałam kupon uprawniający do odebrania jeszcze jednej packi w rossmanie i 25% rabatu na wszystkie produkty hippa w rossmanie. No to TZ pędzi na zakupki

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-10-31 o 12:29
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 12:14   #248
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Maja spi nadal , ale po takiej nocy to nie dziwne
ok 2 w nocy zauwazylismy, ze Maja jest strasznie rozpalona i zmierzylismy jej temperature i na czole miala 38,6 c my przerazeni i zmierzylismy jej jeszcze w uchu i w pupie tam miala 38,2 i 38,1 c, szybki telefon do szpitala, szukanie w necie i w ksiazce no i uspokoili nas, ze pol stopnia nalezy odjac z temperatury z ucha i pupy, ale mimo wszystko to bylo 37,7. Mimo, ze w ksiazce napisane, ze temp. od 39 sie zaczyna u niemowlaka to pojechalam do apteki po czopki a tz chodzil z mala po domu, bo rozbudzona przez nas spac nie chciala. Czopek dostala i teraz ma temmperature 36,6 ok. wiec nie jedziemy do lekarza i bedziemy tylko obserwowac. Matko bylismy tak przerazeni, ja plakalam w drodze do apteki... nie wyobrazam sobie co musza przezywac mamy naprawde chorych dzieci
ja to bym chyba odchodzila od zmyslow. czopki i syropek mamy w domu na wszelki wypadek wiec nie trzeba by bylo jechac ale mi na szczepieniu lekarka powiedziala ze jak jest 38 to trzeba cos dac bo ponizej dziecko sobie samo poradzi. a tobie ze 39

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

aniaa
wspolczuje nocki choc u mnie tez nie bylo rewelacji maly sie pokrecil o 24.00 pozniej przed 3 .00 i tak co chwile sie krecil pozniej o 6 zrobilam mu mleko ale wypil 30 ml i wstal po 7 (na stary czas) polezal godzinke i jeszcze godzinke sie zdrzemnelismy wiec wiem co to znaczy wstawac co rusz
ach te nasze chlopaki misiek tez mleka pije dzis tyle co nic. moze jutro sprobujemy kaszke na sniadanko

Cytat:
mamuski czytacie bajki swoim dziecia? ja zaczelam kupilam Hubertowi taka ksiazke napiekniejsze opowiadania dla chlopcow jest tez wersja dla dziewczynek i czytamy puki co robin hooda

mamuski kupowala ktoras z nestle takie ryzowe jedzonka np o smaku brokulowym dyniowym lub marchewkowym? chciala b ym kupic ale nigdzie nie widzialam zdjecie ponizej

Załącznik 3502900
ja kupilam ale nie czytam bo nie wiem kiedy. przed snem?
a tych jedzonek nie widzialam nigdzie

dzidzia wspolczuje nocki

cos te nasze maluchy dzis spac nie chcialy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 12:33   #249
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

strasznie wspolczuje bo wiem co to znaczy wiem jak moj maly mial temp i wyladowalismy w szpitalu do tego kluli go calego a ja siedzialam pod drzwiami od zabiegowego i zanosilam sie z placzu bardziej niz on trzymam kciuki za Maje zeby to bylo jendorazowe moge ci podopowiedziec ze jesli zacznie sie jej wysypka to moze to byc to co mial Hubcio zaczyna sie temperatura a pozniej wychodzi wysypka 3dniowa i samo schodzi nazywaja to rumieniem naglym lub tzw trzydniowka
o widzisz dzieki, mm nadzieje jednak, ze to jednorazowe. Nie mialam pomyslu od czego moze byc temperatura tak po prostu.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja to bym chyba odchodzila od zmyslow. czopki i syropek mamy w domu na wszelki wypadek wiec nie trzeba by bylo jechac ale mi na szczepieniu lekarka powiedziala ze jak jest 38 to trzeba cos dac bo ponizej dziecko sobie samo poradzi. a tobie ze 39
oj od 38 blad zrobilam . Teraz co jakis czas spawdzam i w normie temperatura, tylko sie zastanawiam czy isc na spacer czy nie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 13:06   #250
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze kup sobie nurofen mozna go podawac po 3 mc zycia nawet przy zabkowaniu gdy nie ma goraczki on pomaga dziecku lagodzi bol sprawdz tez Majuni buzke w srodku czy nie ma plesniawek
gdzie kupowalas te miseczki i butelki z mam? bo zastanawiam sie czy nie zamowic na ich stronie

aniaa ja czytam w dzien jak Hubcio lezy sobie lub siedzi w lezaczku i jest wyspany fajnie na mnie patrzy jak by wiedzial co mu czytam sprobujcie kaszki u nas super dziala a zaraz Hubcio bedzie jadl dynie z ziemniaczkami aaa z nestle podobno jest kazszka ryzowa bez smakowa mysle ze trzeba bedzie poszukac w jakichs duzych marketach

a moj Hubcio wlasnie spal 2 godz a teraz bedzie jadl dynie z zimniaczkami
Stary 2010-10-31, 13:12   #251
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

My mamy dziś dzień piżamowy i leżymy w łóżku z Jagódką.
Coś Jej się pokręciło i spała od 9:40 do 12tej
A w dzień Jej się nie zdarzały takie długie drzemki.
Teraz zjadła i się cieszy do wszystkiego a ja sobie zjem obiadek.

Ja jestem zielona z tych wszystkich kaszek czy kleików, słoiczków itd.
W tym tygodniu będę u pediatry to porozmawiam kiedy wprowadzać inne jedzonko jeśli Mała jest tylko i wyłącznie na piersi.
Stary 2010-10-31, 13:25   #252
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
oj od 38 blad zrobilam . Teraz co jakis czas spawdzam i w normie temperatura, tylko sie zastanawiam czy isc na spacer czy nie
dobrze ze juz w porzadku mysle ze mozesz isc na spacer ladna pogoda chyba dzis w wawie

Cytat:
aniaa ja czytam w dzien jak Hubcio lezy sobie lub siedzi w lezaczku i jest wyspany fajnie na mnie patrzy jak by wiedzial co mu czytam sprobujcie kaszki u nas super dziala a zaraz Hubcio bedzie jadl dynie z ziemniaczkami aaa z nestle podobno jest kazszka ryzowa bez smakowa mysle ze trzeba bedzie poszukac w jakichs duzych marketach

a moj Hubcio wlasnie spal 2 godz a teraz bedzie jadl dynie z zimniaczkami
misiek wlasnie dokonczyl dynie z wczoraj ale dzis juz troche mniej ochoczo jadl. wogole jakiegos ma nerwa dzisiaj.
mam ta kaszke z nestle chyba w carefour kupilam

misiek zarazidzie z tata na spacerek a ja zrobie obiad. choroba mnie rozklada katar mam juz 3 dzien a dzis zaczyna sie tez kaszel
Stary 2010-10-31, 13:33   #253
anoxa
Zakorzenienie

ojjj aniaa kuruj sie zebys miska nie zarazila Hubcio tez wlasnei jadl dynie zjadl 1/3 sloiczka wiecej na pierwszy raz mu nie daje pozniej jeszcze jablko dostanie no chyba ze mleczko wypije to juz mu nie bede dawala

lazurka u nas tez! dopiero bede ubierala Hubcia bo caly dzien w pajacyku z nocy byl a ubiore go bo umizial sie dynia
Stary 2010-10-31, 14:44   #254
olakola
Zadomowienie

Cytat:
karolcia nie kus!!!
ja pije kawke vaniliowo carmelowa pycha jest i jem duplo :P a wczesniej sobie zrobilam hamburgera
rozpusta

Cytat:
Kuba ma 2 ulubione książeczki, na każdej stronie jest praktycznie po 1 zdaniu. Ja już znam na pamięć; on do nich piszczy z radości, a innych nie lubi.
My czytamy jak jest wyspany i w dobrym nastroju
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 15:26   #255
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A ja dostałam paczkę z hippa nie wiem skąd
W szpitalu wypełniałam jakies cóś i pewnie przez to mi przysłali i sa w niej:
Pierwsze jabłko
łyżeczka
mleczko mod
Kremik
herbatka
i jakieś książeczki..

Poza tym dostałam kupon uprawniający do odebrania jeszcze jednej packi w rossmanie i 25% rabatu na wszystkie produkty hippa w rossmanie. No to TZ pędzi na zakupki
tak już o tym pisałam ze dostałam i odebrałam już paczkę z rosmana i kupony wykorzystałam.
Paczkę wyśle we wtorek

U nas byli sąsiedzi i pogadaliśmy, spacerek, zjadaliśmy obiadek i oglądamy film na HBO2 U nas piękna pogoda i świeci słoneczko

Lazurowa
- zawsze taki dzionek się przyda
anoxa - jeszcze nie czytam, ale mam
ania - kuruj się

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-31 o 15:28
Stary 2010-10-31, 15:31   #256
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze kup sobie nurofen mozna go podawac po 3 mc zycia nawet przy zabkowaniu gdy nie ma goraczki on pomaga dziecku lagodzi bol sprawdz tez Majuni buzke w srodku czy nie ma plesniawek
gdzie kupowalas te miseczki i butelki z mam? bo zastanawiam sie czy nie zamowic na ich stronie
Kupilam jej eferalgan(paracetamol), czyscze Mai codziennie buziaka, wiec ma czystego bez plesniawek.

Jeszcze nie kupowalam, ale cale stoisko MAM mam w carrefourze i jest wszystko, normalnie caly dzien sie cieszylam jak mi otworzyli je

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dobrze ze juz w porzadku mysle ze mozesz isc na spacer ladna pogoda chyba dzis w wawie
Mama moja juz ja dawno na spacer zabrala a ja szykuje sie na haloweenowe party, zaraz bede wrozka

A Tobie Aniu zdrowka zycze!

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-10-31 o 15:32
Stary 2010-10-31, 15:42   #257
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze ale ci dobrze z tym stoiskiem az ci zazdraszczam ja we frankfurcie w rossmannie mam tylko butelki te antykolkowe niekapki od 6mc i od 8mc smoczki wszystkie rozmiary smoczki do butelek po 4mc zycia i te zestawy startowe (kupilam taki zaplacilam 17 euro a w necie ponad 100zl wiec spora roznica cenowa i chciala bym ta miseczke i te normalne butelki i chyba zamowie z ich strony

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

niezawsze udanej imprezy!
Stary 2010-10-31, 15:49   #258
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kurcze jeszcze niedawno mówiłam, że Alisa dużo zjadła po spacerze, a ostatnio mam wrażenie, że odpuszcza dziennie nawet 2 posiłki . Teraz śpi od 3h i 20 minut, a jadła 4h temu. Pewnie za chwilę się obudzi piekielnie głodna, ale to chyba za długo... Nie wiem co robić. Pediatra mówiła, że jeśli dziecko nie śpi dłużej niż 3h30min- max 4h (poza przerwą nocną), to nie trzeba budzić, bo widocznie więcej jeść nie potrzebuje, ale ja już głupieję (((((.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-31, 16:05   #259
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze jeszcze niedawno mówiłam, że Alisa dużo zjadła po spacerze, a ostatnio mam wrażenie, że odpuszcza dziennie nawet 2 posiłki . Teraz śpi od 3h i 20 minut, a jadła 4h temu. Pewnie za chwilę się obudzi piekielnie głodna, ale to chyba za długo... Nie wiem co robić. Pediatra mówiła, że jeśli dziecko nie śpi dłużej niż 3h30min- max 4h (poza przerwą nocną), to nie trzeba budzić, bo widocznie więcej jeść nie potrzebuje, ale ja już głupieję (((((.
Czasami dzieci tak mają, że w dzień robią sobie dłuższą przerwę na jedzenie, 4h to nie jest naprawdę źle...Nastka co prawda jest starsza, ale potrafiła np. jeść raz w ciągu dnia po 5h więc myślę, że nie ma co panikować
Moja fałdzinka spi sobie

anoxa - ja kupuję wszystko z TT przez allegro, mam miseczką z łyżeczka i przykrywka i kubek nie kapek

Stary 2010-10-31, 16:28   #260
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze ale ci dobrze z tym stoiskiem az ci zazdraszczam ja we frankfurcie w rossmannie mam tylko butelki te antykolkowe niekapki od 6mc i od 8mc smoczki wszystkie rozmiary smoczki do butelek po 4mc zycia i te zestawy startowe (kupilam taki zaplacilam 17 euro a w necie ponad 100zl wiec spora roznica cenowa i chciala bym ta miseczke i te normalne butelki i chyba zamowie z ich strony

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

niezawsze udanej imprezy!
Ceny na stoisku sa identyczne z internetowymi, tylko za przesylke trzeba placic.

Dzieki!

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

anoxa - ja kupuję wszystko z TT przez allegro, mam miseczką z łyżeczka i przykrywka i kubek nie kapek
oj jak ktos jest fanem MAM to ciezko sie przestawic, ja kupuje wszystko z MAM i nawet nie chce innej firmy probowac

Maciuś
Stary 2010-10-31, 16:46   #261
karolcia228
Zakorzenienie

niezawsze - każdy kupuje to co lubi, ja wybrałam TT

Stary 2010-10-31, 16:57   #262
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze ja tez obstawiam tylko i wylacznie mam!

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

karolcia mam znajoma ktora tez cala ciaze mowila ze tylko TT i tak na poczatku bylo ze uzywala TT jak zobaczyla u mnie produkty z mam to pozniej musialam jej kupowac i przywozic te z mam

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

moje dziecko tak glosno gada do swoich zabawek ze filmu nie moge ogladac
Stary 2010-10-31, 18:28   #263
martysek
Zadomowienie

Moje dziecko ma dziś baaardzo zły dzień. Na dodatek coś mi strzyknęło w plecach i ledwie chodzę, TŻ pojechał na mecz, a Natali akurat dziś musiała mieć dzień noszenia na rękach. Wszystko mnie tak boli, że ażmi łzy lecą.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 18:33   #264
aneciaslonko
Raczkowanie

[QUOTE=aniaa22;22973227]ja to bym chyba odchodzila od zmyslow. czopki i syropek mamy w domu na wszelki wypadek wiec nie trzeba by bylo jechac ale mi na szczepieniu lekarka powiedziala ze jak jest 38 to trzeba cos dac bo ponizej dziecko sobie samo poradzi. a tobie ze 39

U nas też lekarka mówiła,że jak jest temp 38 to trzeba coś już zapodać, aby obniżyć temp...

Ja ogólnie sporo rzeczy mam w apteczce dla Patrysi,nawet coś przeciwbólowego na dziąsełka,jakby nagle ząbki się zaczęły wyrzynać My wróciliśmy z cmentarza-pogoda śliczna,słońce świeciło,zero wiatru,cieplutko.Mała była grzeczniutka i zadowolonaJutro jedziemy na kolejny cmentarz.A przed chwilką odwiedziły Nas dzieciaki przebrane z dynią na halloowen,a że nie mieliśmy cukierków(ogolnie z mężem nie przepadamy za słodyczami) to dostały po pomarańczy,bananie i brzoskwini (akurat owoców zawsze u nas pod dostatkiem)No i przylepiły nam fajną karteczkę taką minkę uśmiechniętą do drzwi (u sąsiada karteczka z kwaśną minką,więc chyba nic nie dostały )

aaa zapomniałam napisać,mam do Was pytanie.Czy któraś z Was ma może wózek Bartatina Jedo???Bo my dostaliśmy wózek od znajomych,ale on kompletnie się nie nadaje na zimę i musimy kupić jakiś,a zależy Mi aby był niedrogi a dobry na śnieg i wyboje, no i lekki bo ja niezbyt posturna jestem:/

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2010-10-31 o 18:35
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:01   #265
Xawmeli
Rozeznanie

to przestawienie czasu to masakra jakas.........w dzien niby te godzinke zgubilismy za to wieczorkiem hmmm....stopniowo,stopnio wo......
aniaa--ooo tak,buzia mi sie ostatnio nie zamyka tu........ co moze tesknilas..?? hehe
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:27   #266
anoxa
Zakorzenienie

no moj Hubert juz spi na stary czas by bylo po 20 wiec jego pora spania
Stary 2010-10-31, 19:40   #267
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
moja cos walczyla jeszcze teraz..........spi tez
dawid w tesco tez walczy zakupowo.......
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-31, 19:54   #268
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
to przestawienie czasu to masakra jakas.........w dzien niby te godzinke zgubilismy za to wieczorkiem hmmm....stopniowo,stopnio wo......
aniaa--ooo tak,buzia mi sie ostatnio nie zamyka tu........ co moze tesknilas..?? hehe
pewnie ze sie stesknilam niedobrucho!

Cytat:
misiek tez. ledwo do tej 19 wytrzymal. no i pewnie pobudka nas czeka po polnocy az sie boje

niezawsze baw sie dobrze

u nas tez te dzieciaki laza a moja glupia psina szczeka jak ktos puka. misiek zdazyl zasnac a tu pukanie i oczywiscie szczekanie na szczescie za bardzo sie nie rozbudzil tylko troche postekal i spi dalej. oby juz nikt nie przyszedl. uciekam sie wygrzewac do mezusia. milego wieczorku i spokojnej nocki
Stary 2010-10-31, 20:34   #269
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma dziś baaardzo zły dzień. Na dodatek coś mi strzyknęło w plecach i ledwie chodzę, TŻ pojechał na mecz, a Natali akurat dziś musiała mieć dzień noszenia na rękach. Wszystko mnie tak boli, że ażmi łzy lecą.
Też mam problem z kręgosłupem. Co dzień rano jest taki ból, że mam problem, żeby się z boku na bok przekręcić, chwilami paraliżuje mi nogi i zabiera oddech. Starość nie radość . Moja łobuzica dzisiaj też rączki, rączki rączki. Nawet nie chciała zasnąć sama w łóżeczku. Dopiero na podusi przy mamusi rączkach zaczęła się wyciszać. Potem odłożona do łóżeczka, pogłaskana...chyba zasnęła.

Martysek kupiłaś tą poduchę do karmienia? Powiem Ci, że to zbawienie dla moich pleców

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-31, 21:07   #270
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Damy radę
A co do herbatek hippa to w ogóle one są lepsze od bobovity. Chodzi mi o to, że te bobovity strasznie słodkie! Na opakowaniu jest napisane, żeby na 100ml wody dać 1,5 pełnej łyżeczki. jak to posmakowałam to aż mnie zemdliło. Dałam łyżeczkę i dalej było za słodkie. A hippa tylko leciutko słodkawe są.
Też tak slyszałam. Zresztą kiedyś próbowałam u siostry hippa i bobovitę i te drugie byly dla mnie bez smaku. Ale ja i tak zamierzam sama gotować. To żadna filozofia i niedużo pracy a słoiczki tylko jak będzie trzeba gdzieś jechać.

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ola_k11 - czemu nie bierzesz do biedronki ?? mój Kuba bardzo się uspokaja w biedronce - patrzy co na półkach, ja chodzę z wózkiem i koszyk na zakupy do ręki;
myślę, że nie należy brać dzieci często na zakupy, zwłaszcza na kilka godzin do galerii, no ale 15min w biedronie to nic się nie stanie
Ja małego nie szczepię zalecanymi szczepionkami (rota, muko i pneumo), więc chcę Go uchronić przed chorobą. A w sklepach niestety przewijają się różni ludzie i może różne rzeczy załapać. To taka hospitalizacja na życzenie. Poza tym niewygodnie mi z Nim Wolę iść sama i się skoncentrować na zakupach. Może jak będzie już większy to się skuszę ale na pewno Go nie zabiorę do dużej galerii!

Mały śpi.
My dziś byliśmy na cmentarzu u mojego taty i dwa razy na spacerze po 3h. Nogi mi wchodzą w d...ę!!! Poza tym od tych spacerów z małym bolą mnie kostki w nogach. Nie wiem czy to nie od butów.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości