|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Hej.
Dzisiaj od rana nie miałam czasu na wizaż, ale widzę, że mnie oszczędziłyście i mało było do nadrabiania. Dzisiaj sporo gości było, mój brat z żonką i brat męża z rodziną. Mała fajnie reaguje na gości, nie denerwuje się. A dzieciaki gadały do niej i grzechotały więc uśmiechała się przez 2 godziny później padła.![]() Cytat:
Słodziak z niej, i widzę, że mamy taki sam leżaczek- bujaczek. Cytat:
Na spacer chodzę raz na 1-1,5h w zależności od pogody. Ubieram podobnie jak Ty i też mam gruby kocyk w wózku. Tak, moja córcia ma różne dni, czasami bardzo senne i wtedy naprawdę dużo śpi. Cytat:
fajny ten Twój synek.Cytat:
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
termometr kupiony
najlepszy tz ma zabawke i chodzi co chwile wszystkim mierzy temerature tydzien temu kupil sobie wkretarke i mi prawie meble porozrecal ![]() ja mam schize juz ja nie wiem, ale cos nie tak jest z moim Zozolem.(czyt. Zuzią) dzis prawie nie chce nic jesc ciagle spi... praktycznie obudzila sie na kapanie chwile i potem znow usnela i wczesniej w ciagu dnia na chwile i zaraz usypia martwie sie..wczesniej bardzo ladnie jadla sama sie budzila co 3-4 h i doila cycochy teraz ja wybudzam i pociagnie kilka lykow i koniec, wieczorem juz w depsracji sciagnelam swoje mleko 50 ml i jej sila podalam... pociagnela po godzine kilka lykow cycka i 30 mm i spi... ![]() nie wiem.... jak jutro bedzie znow tak pojade do lekarza temperatury nie ma, kupki takie same, generalnie innych objawow nie widze... moze przesadzam? w szpitalu jak mala pol dnia chciala ssac.. mi jedna polozna mowila ze dzieci tak maja ze jedego dnia oczy jak 5 zl i beda wisiec na cycku a nastepnego moga byc ospale i tak trzymam sie tych zdan... pocieszam sie echhhhhhhhh weronisia oby dalej bylo tak lepiej !zdjecia super..
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-10-30 o 23:33 |
|
|
|
#2433 |
|
BAN stały
|
mszu BioGaia jest dość droga i zaleca się ją głównie dla dzieci, które karmione są mm- w celu uzupełnienia diety o te bakterie, które działają tak, jak naturalna ochrona płynąca w mleku matki. My mamy zalecenie do podawania jej na zmianę z Enterolem 250 i Dicoflorem 30 (który Pawełek bierze już od wyjścia za szpitala)- mają różne szczepy bakterii. Proponuję Wam zacząć najpierw od Debridat-u- o którym już kiedyś pisałam- to preparat regulujący pracę jelitek- koszt ok.15zł na m-c. Podajemy 2xdziennie po 2,5ml (to zawiesina, którą sama robisz z kryształków preparatu zalanych woda min). Nam pomogło na brzuszek- już po 2 dniach
niuniuniau co do katarku- po kropelce soli fizjologicznej no noska i odciągnie fridą min.3 razy dziennie, częste kładzenie na brzuszek- żeby spływały smarki, nawilżanie wodą morską w sprayu, smarowanie maścią majerankową pod noskiem (zabija bakterie) i można dodatkowo podawać herbatkę, np. rumiankową. ninaad, zuza- właśnie o to chodzi ze skaża, jak z każdą alergią, że nabawić się jej można w trakcie stosowania, czyli po jakimś czasie jedzenia mleczka mamy- nagle org. ma za dużo białka w sobie- tak samo z kosmetykami dla dzieci i proszkiem- może być 2 miechy ok i nagle lovella uczula ![]() martucha super bukiet dostałaś od synka ![]() Moja mama miała dzisiaj urodziny, małego ubrałam w jeansy, koszulę w kratę i sterczącym kołnierzem ![]() Ode mnie dostała prezent w torebeczce, a od Pawcia w małym woreczku z organzy (róż do policzków), który miał na rączce zawieszony i kartkę wypisałam w Jego imieniu- aż się poryczała. Oczywiście mały do tego a-gu i a-gu do Babci z uśmiechem na ustach![]() alicia gratulacje ![]() Klari kupki mogą być aż po 1 sztuce, ale czy u Was nie będzie to co u nas- czyli zła praca jelitek? Może zapytaj pediatrę, ten Debridat też mógłby pomóc.Bo Dicoflor ma inne zadanie, bardziej osłonowe niż regulujące... Mpiczku nie podawaj tyle ss! To szkodliwe w takiej ilości, pisałam o tym jakiś czas temu.Może się wchłaniać przez organizm dziecka (mimo iż piszą w ulotce, że nie) i lekarka, która mi zabronila podawać taką ilość (my do każdej flachy dawaliśmy) miala dziecko po ss z podejrzeniem powiększonej wątroby (ona w szpit. dziecięcym pracuje). Ja podaję teraz 3 rzy dziennie po 6-7 kropelek Bobotic (słabszy i tańszy odpowiednik ss) i koniecznie Debridat! Zuzi jakie super wdzianko do chrztu wow bajeranckie takie też kupię;PMy chrzcimy na wiosnę, na Wielkanoc jak przyjedzie moja siostra z Shanią to zrobimy podwójny chrzest ale będzie draka: Córka Polki i Hindusa- żyjących bez ślubu prawie dwuletnia haha, którego chrzestną będzie rozwódka i Syn rozwódki, żyjącej z mężem tylko po ślubie cywilnym- prawie roczny , którego chrzestną będzie bezbierzmowaniowa Polka mieszkająca w UK echhh sensjacja w dzielnicy...namieszałam ?mszu haha a co Tobie bączyć nie wolno ?Evelio- do 2-3 mcy po porodzie- dzieci maja prawo kichać seriami całymi bez powodu- oczyszczanie się po wodach płodowych ![]() dziuba nie jesteś jedyna, nie martw się ja juz się z tym pogodziłam, ale com wyryczała, to moje...Karmilam przez miesiąc z hakiem, a właściwie podkarmiałam swoim mlekiem, bo było go jak na lekarstwo. mimo pobudzania laktacji laktatorem, picia herbatek i jedzenia tabletek... no cóż, staram się to synkowi inaczej wynagrodzić. Co do rozwoju- Pawełek gaworzy już od dawna, usmiecha się do nas, zaczepia( własnie leci a -gu i hauuuuu), chce stawać na nóżkach i wiele takich innych, więc rozwija się szybciej niż niejedno dziecko na cycu. Nie Twoja wina, że tak wyszło i na pewno jesteś dla swojego dziecka najlepszą mamą pod słońcem- niezależnie czy z sutem w Jego buźce, czy bez! ![]() martucha mi też brakuje studiów... ale zazdroszczę sił ![]() Pat cudny ![]() weronisia supe dzieciolki a Pascalek miód- malina i cieszę się, że rośnie chłopak!Lenka sliczna pyzunia ![]() U nas tydzien minął całkiem, gdyby nie to, że Pawełek sie przestawił i generalnie usypiamy ok4... W dzien nie śpi już prawie od półtora m-ca (ja też nie spałam jak byłam mała) i dokazuje-tzn. chce być noszony, zabawiany. Nawet po ciemku mnie namierza z tym swoim a-gu ![]() Teraz piszę posta jakąś 3 godzinę a mały terrorysta mnie nawołuje, więc doskakuję do niego...Zaszczepiliśmy się Infanrixem 5w1 i oddzielnie żółtaczką- koszt 120zł. Mały po pierwszym zastrzyku do pigułu a-gu, a po drugim trochę pokwilił, ja chyba to bardziej przeżyłam... trochę pospał i było ok. W pracy przywitali nas po królewsku, dostaliśmy mega pakę pieluch i dwa śpiochy, a ja storczyka ![]() Mam wróciła od siory i przywiozła trochę ciuszków dla Pawcia, jutro wkleję foty. To tak z grubsza co u nas, czytam Was, ale sil brak na pisanie... mały ma wysypkę na brzuszku i rączkach- taką właśnie szorstką, ale na buźce kilka tylko maleńkich kropek, nie wiem już co o tym mysleć, lekarka twierdzi, że to nie skaza... Mam pytanie do mam "napletkowych"- czy od razu ściągałyście całość (na siłę), czy stopniowo? mam z tym duży problem ![]() Aktualne foty Pawełka: 1,2- jak się uśmiecham i mama czatuje z aparatem, to przestaję ![]() 3- nowa czapa na zimę- cocodrillo 4,5- tata wraca tak padnięty z budowy, że usypiamy razem (ale potem ja się wybudzam i dręczę mamę do nocy) 6- taki jestem już duuuuży 7- dzisiaj w nocy, jestem zły, bo mama nie ma siły nosić 8- dzisiaj w nocy- czytam z mamą wizaż... |
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
nie miałam komputera wcześniej i nie miałam jak się odezwać, od poniedziałku jesteśmy już w domu i nieźle sobie radzimy malutka jest kochana, napatrzeć się na nią nie mogę TZ pomaga, chociaż na początku ciężko było... ale kilka słów i od razu zmiana zachowania może coś więcej jutro czy kiedy napiszę bo sporo gości dziś mamy i nie będę miała jak ![]() gratuluję wszystkim mamusiom a to tygodniowa Juleńka
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia... Pascalek rzeczywiscie tyciuńki
Moj klocek wazy bankowo ponad 5 kg... i nie raz juz stekne jak musze ja dzwignac... ale nie martw Twoj syn tez pewnie niedlugo tego dobije ![]() Fajne fotki, zwlaszcza te ze straszymi dziecmi bardzo mi sie podobaja
|
#2436 | |||
|
Zakorzenienie
|
wiesz co mój Pat ostatnie 2 tyg całe przespał... budził się żeby zjeść i po 15 minutach spać.. a nie ma ona teraz skoku? bo jak jest skok to dzieci albo są bardziej ożywione i płaczą albo są ospałe i przesypiają go..
dziękuję ![]() jaki on jest malutki, ale jaki cudowny, świetnie razem wyglądacie, no i kamień z serca że przytył.. Cytat:
![]() my mm kupiliśmy sami, dostaje jedną butle na noc bo śpi po nim 5-6 godzin i potem już karmię cycem, ale pediatra nie zalecała ![]() dziękuję za kołysanki ![]() no i ciesze się że udało się wyjść do dentysty bez "rewolucji" Cytat:
fajnie was przywitali w pracy , ale współczuje wysypki, my napletek zsuwamy po troszeczkę delikatnie, bo on jest przyrośnięty i jak za mocno ściągniesz to pęknie, pediatra kazała tylko po troszkę i wymywać go ze środka i nic na siłęjaki Pawełek jest już duży! jak się zmienił! rewelacyjnie wygląda ![]() Cytat:
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze wrzucę fotkę mamową i synową
tak wyglądamy razem
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
martucha - Super wyglądacie
Lenka - Martynka jest cudna Misqa - Julka śliczna, witajcie Weronisia - śliczne fotki, Pascalek malusi ale jaki fajniusi a u nas leci dzień za dniem, jak u każdej z nas teraz Nie zawsze mam czas pisać ale czytam, czytam, czytam..... ![]() PYTANIE: Czy wasze dzieciaczki same zasypiają i czy usypiacie je w jakiś sposób??? Bo mój mały czasem zaśnie sam a czasem muszę mu smoka dać, albo polulać trochę, no albo zasypia przy jedzeniu...wiem że każdy dzieciaczek jest inny ale pomyślałam że zapytam, może macie jakieś fajne sposoby na "samousypianie" maluchów.... ![]() Buziaki dla Mamusiek i Dzieciaczków i życzymy miłej niedzieli Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-10-31 o 09:38 |
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówi się,ze alkohol jest dla ludzi...szkoda,że niektórzy zachowują sie po nim jak zwierzęta... Rany...jak ja bym chciała,żeby moja Gabrysia tak zasypiała.U mnie nawet nie ma takiej opcji,żeby sama zasnęła,że smokiem też nie.Jedyny sposób to lulanie...Jestem tym załamana,nie potrafię inaczej jej uśpić... NIka-Pawełek jest śliczny i jak się zmienił bardzo.Zupełnie nie przypomina tego Maluszka z pierwszych tygodni życia.Ale cudny jest Dziewczyny jak wy liczycie te przerwy między karmieniami,bo jak was tak czasem czytam to nie rozumiem do końca.Liczycie czas od początku karmienia czy od momentu kiedy dziecko kończy jeść?
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy w imieniu Pascalka
Forsiczka jeśli masz mało pokarmu, a chcesz karmić, to po każdym karmieniu odciągaj ile dasz radę. To pobudzi laktację. Mi w szpitalu kazali odciągać po 10/15 minut z każdego cycka. Najpierw to były mikroskopijne ilości, ale po tygodniu odciągnęłam już 80ml, a na koniec kończyłam odciąganie po ściągnięciu 120ml, bo więcej nie trzeba. Obecnie mam tyle pokarmu, że nie odciągam. Poza tym mam pół zamrażalki mleka ![]() Ray skoro twoja córcia jest spokojna i przybiera, to chyba nie ma powodu do zmartwień. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to żółtaczka. Dzieci żółtaczkowe są bardzo śpiące, leniwe i nie chcą jeść. Ale żółtaczkę przecież byś zauważyła po kolorze skóry, a już na pewno po zażółceniu białek w oczach. Martynka mój Pascalek zasypia różnie. Najczęściej zasypia z cycem w buzi. Wyjmuję go i kładę Pascalka do łóżeczka. Nieraz sam wypluje cycka i przytula się do niego. Czekam chwilę aż mu się odbije i wtedy go kładę w łóżeczku. Ale są też momenty, że po włożeniu do łóżeczka nagle Pascal otwiera oczy i się wierci. Nie biorę go na ręce, bo jest spokojny i w końcu zasypia. A w nocy gdy stęka (ma problem z puszczeniem bąka) i się przebudza, to kładę go sobie na klacie/piersiach, nakrywamy się kołdrą i śpimy razem. Kasienka1701 ja zawsze patrzę o której zaczynam karmić i potem o której skończyłam karmić. Od skończenia karmienia mija przeważnie 2 godziny i Pascal znowu się budzi. Martucha fajna fotka, a jaki on już duży. No przynajmniej w porównaniu z moim kurczakiem ![]() MisQa słodka ta twoja kruszynka i ma tego samego konika co Pascalek A mój Pascalek coś urusł, bo powoli rezygnujemy z ciuszków w rozm. 46 i przechodzimy na 50cm
|
|
|
|
#2441 |
|
Rozeznanie
|
Kasieńka, Weronisia - dzięki za odpowiedzi
Nika - Pawełek jest śliczny |
|
|
|
#2442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zdjęcie robione wieczorem bez lampy, dlatego takie żółtawe Cytat:
Chodzimy więc na spacerek jak TŻ jest w domu, czyli tak przed południem. Po południu siedzę już z Martynką w domku.Weronisia, Pascalek taki maluśki i słodki Cytat:
Ja jestem ogromnie zadowolona z tego bujaczka! Ale Twój synuś już fajny... Ale maleńka... Kiedy Martynka była taka ![]() Fajny masz kolorek fajny na włosach A Patryk też taki już duży... MArtynka różnie zasypia, czasem sama, często przy piersi, to tylko ją odkładam do łóżeczka, ostatnio bardzo dużo śpi w bujaczku, bo potrafi zasnąć na 3 godziny.. Szkoda mi ją wyjmować, bo na bank by się rozbudziła, ale boję się o jej kręgosłup:/ NIka, Ty pisałaś o debridacie... On pomaga tak na brzuszek?? My od kilku dni mamy problem z brzuszkiem, ale nie boli w ciągu dnia czy nad ranem, tak jak kiedyś, ale tylko przy jedzeniu... Jak tylko przystawiam do piersi to zaczyna tam tak strasznie burczeć i się przelewać, aż w całym pokoju słychać. I praktycznie po pierwszym pociągnięciu Martynka zaczyna się prężyć, wić i aż piszczy z bólu Próbowałam z mm, jest to samo... Czy to jelitka?? Może szkodzi jej coś z tego co jem? Ostatnio wprowadziłam do diety kapustę pekińską z tymi gotowymi koperkowymi sosami z torebek- mogłoby aż tak zaszkodzić? Nie wiem jak jej pomóc, aż boję się karmić... HELP
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka ja miałam podobny problem.
Tydzień temu mały aż wylądował w szpitalu, bo doszły jeszcze wymioty. W szpitalu powiedzieli mi, że muszę uważać na to co jem. Ja uważam przecież. Ale... okazało się, że sałaty moga powodować problemy z brzuszkiem. Byłam w szoku. Ja zjadłam dość sporo sałaty różnej, taką mieszankę roszponki, lodowej itp... Wykarmiłam już dwójkę dzieci i na starość dowiaduję się, że sałata może szkodzić ![]() Powiedzieli mi, że nie każde dziecko jest tak wrażliwe na te same produkty i niektórym sałata może nic nie robić. Ale kazali mi na razie odstawić sałatę. I póki co jest lepiej
|
|
|
|
#2444 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
. Znacie może jakiś sposób na gazy w brzuszku ? Bylismy u lekarza przepisała nam kropelki Esputikon i czopki Viburcol ale szału nie ma wieczorem dostaje takich napadów uspokoic go nie można.
|
|
|
|
#2445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za odp. odnosnie mm (wlasnie NAN z zelazem nie kupiłam ze wzgl. na zaparcia) Weronisia, dzięki za rade odnośnie odciągania, chce sobie zamrozić troche mleka, ale jak mowiłam, nie mam rzeki mlekiem płynącej Nika, misqa, martucha - słodkie te wasze szkrabiki a z Julki jaka blondyna
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwilka wolnego, dziadek wziął Filusia na spacer
![]() Zrobiłam więc przegląd ciuszków małego i bólem serca sporą częśc muszę już spakować bo za małe na szczęście sporo jest też w rozmiarze 68, więc póki co nie musze na gwałt kupować następnych ![]() Nie zapeszając Debridat chyba pomaga, bo mimo, że kupki znów nie ma 2. dzień to małego brzusio nie boli ![]() Za to żeby nie było za słodko, męczymy się teraz z ciemieniuchą smarujemy skrobiemy a ona nadal narasta. Obym mu w końcu dziury nie wydziubała w tym małym łebuszku ![]() Nika, Martucha, Weronisia, Misqa, Lenka i wszystkie inne które umknęły mi, ale chętnie bym skomlementowała!! - cudne maleństwa! Lenka- Debridat przepisała nam lekarka właśnie na brzuszkowe kłopoty [zaparcia, bóle i ulewanie] kasienka1701- liczymy od początku karmienia a już było tak pięknieMartynka- mój zasypia sam chyba tylko w wózku czasem mu się w leżaczku przysnie, w łóżeczku niet ![]() Ray- ja chodzę czasem na 2 spacery. Np wczoraj dwie 2godzinne przechadzki ubieram go w body+ półśpiochy na to śregniogruby kombinezon i czasem przykrywam kocykiem/ kołderką jak jest bardzo chłodno to na to jeszcze narzuta wózkowa i czasem pajacyk zamiast półśpiochów ![]() Butterfly no niestety musisz próbować :/ każdemu pomaga co innego. Większości pomaga sab simplex, mojemu niebardzo. U nas się sprawdza się narazie Debridat, jest on na receptę, w smaku pyszny słodziutki, podaje sie go w strzykawce 2.5 ml dwa razy dziennie. Polecam Nam tez pomagała suszarka
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-10-31 o 12:03 |
|
|
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
Czym sciągacie pokarm ? Bo ja kupiłam laktator ręczny ale niestety jakos nim nie idzie hmmmm a dodam ze pokarmu jest a jest. Moze cos nie tak robie?
|
|
|
|
#2448 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do antykoncepcji to u nas gumki. Tabsy rzucilam na studiach i nie chce do tego wracac. ![]() Cytat:
i przystojaniak z niego a i Mamusia super![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tata jaki zadowolony. A Maly nie tyle sie zmienil co obrosl tluszczykiem Slicznosci Male. Fajnie go ubierasz Moni.Misqa- sliczne Malenstwo! Witajcie! Lenka- Twoja Pyzolinka wymiata, no i ten usmiech Nie mam czasu na wizaz, Olek nas terroryzuje... Brzuszek przestal go bolec, za to ryczy jak nakrecony i nie wiemy dlaczego ![]() W nocy co 2h na jedzenie sie budzil (no i jego sie nie da oszukac) Butli nie chcial...Dla niego tylko cycus sie liczy. Jakby mnie szlag trafil, to to dziecko by z glodu umarlo ![]() Ja sie chyba wykoncze... Teraz odsypia slodko jak aniolek... Czy Wam sie dzieci czasem tak preza i wiją przy piersi??? Olek wtedy zaczyna ryczec i puszcza cycka, od razu tez go szuka??? Nie wiem o co chodzi, ale zaczynam ryczec razem z nim... Karmienie piersia zaczyna mnie stresowac gdy tak robi (nie zawsze na szczescie). Nie mam na nic czasu przy takim ryczącym Złosniku... ale i tak go kocham nad zycie
|
||||||
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kobietki
27.10.2010 o godzinie 13.35 przyszedl na swiat Kasjanek Przez Cesarskie Cięcie. Poród masakra i nie chce do tego juz wracac. Ale jestesmy juz w domku to jest najwazniejsze! Malutki czesto sie budzi, cycka by wcinal caly dzien hihi. Powoli sie przyzwyczajam do nowej sytuacji, choc nie ukrywam latwo nie jest.
|
|
|
|
#2450 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeszcze nigdy nie usypiałam Asi. Kładę ją, ona tam sobie "ku", "gie" i inne swoje słówka, macha rękami, nogami, stęka ale zaśnie. Jeśli nie płacze to wcale nie podchodzę, bo i po co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasem przez minutę lub dwie nic nie leci ale trzeba pompować bo potem ładnie zaczyna.A ja jestem hardcorem i będę ściągać mleko w nocy ... Teraz ściągam wtedy, kiedy mi się przypomni i zauważyłam, że z 2 przeszłam już na 3-4 butle mm ... Nie chcę, żeby pokarm zanikł, więc Tż będzie wstawać w nocy a ja w tym czasie odciągać. Zwłaszcza, że chciałam pomrozić trochę i jak skończę karmić (ściągać ) to Asia nadal będzie dostawała moje mleko.Ja mam jakieś niewymiarowe dziecko Pieluchy (pampersy) 3-6 kg są za małe, a 4-9 kg za duże. I co ja mam jej zakładać?
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-10-31 o 13:13 |
|||
|
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
A to nasza Maruda w wersji light
![]() przed wyjsciem na spacer i jak spi (w dzien oczywiscie) |
|
|
|
#2452 | |||
|
Zakorzenienie
|
bordowa hmmm nie wiem z tym zamrazaniem ale jesli chcesz na dluzej przechowac mleko to musi byc gleboko mrozone a to chyba nie wszystkie zamrazalniki potrafia??? nie wczytywalam sie w temat ale poszukaj sobie info bo wiem ze sa jakies roznice co do czasu przechowywania...
weronisia zoltaczki nie ma hmmmm martucha moze skok nie wiem nie znam sie na tych skokach skonczyla dzis 3 tyg zdjecia super ale ty szczupla alez zazdroszcze ![]() Cytat:
i mi sciaga... moze cos zle przystawiasz?? albo wczesniej moze rozpasuj piers i cos ciepla pieluche przyloz zeby udroznic kanalikiCytat:
ale mama sie nie da zrobic w balona tak ciezka jest ...poniewaz smoczka nie uzywa wiec ciezko mi ja uspic... to jak mega placze to biore ale pierw przeczekuje bo czasem ona chwile pobeczy i zasypia nagle Cytat:
u nas jakos dzis chyba lepiej... mala rano jak wstala to 2 h nie spala... zjadla i poszla spac, teraz sie obudzila sama na jedzenie i zjadla tyle ile powinna wedlug mnie tz czestotliwosc ssania i z obu piersi. i usnela dalej... w czwartek mam wizyte to sie dowiem czy przybrala prawidlowo i o co chodzi bo dostala tez jakiejs kaszki na czole i troche polikach... teraz juz dietuje sie w sensie gotowane miesko itp chce sprawdzic czy cos jej zaszkodzilo i w sumie licze ze moze schudne echhhh to i j sie pochwale
|
|
#2453 | |
|
Rozeznanie
|
Angelika16
klask i:Cytat:
musze tylko dokupic pojemniki i woreczki do mrożeniadziewczyny -pytanie: pieluszkujecie podwójnie? a ja sie jeszcze pochwalę ze zeszłam do 54 kg czyli praktycznie sprzed ciąży (no wtedy było 51-52 kg); dzień przed porodem ważyłam 67 kg, a teraz nadal chudnę (wiem, bo się ważę)
Edytowane przez forssiczka Czas edycji: 2010-10-31 o 14:16 |
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głodny rzuca się na cyca jak szalony, i nagle sztywny, naprężony odrywa się i wygina, zaraz znowu atakuje cyca i tak w kółko. W takiej sytuacji zabieram cycka. Małego przewijam, masuję mu brzuszek, on się uspokaja. Jeśli domaga się w tym czasie jedzenia, to daję mu smoczka. Gdy już go ubiorę, to daję cycka i już ładnie je. A więc u nas to ewidentnie sprawa brzuszkowa. A pijesz herbatki dla karmiących? Bo ja piję od poniedziałku i już mi się mały tak nie pręży podczas jedzenia. Ja mam tą: http://www.hipp.pl/?id=261 Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-10-31 o 14:36 |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że mój Igor też wisi bez przerwy na piersi i przybiera całkiem sporo. To pierwszy skok wzrostowy jest już w 3 tygodniu życia?Ja wychodzę codziennie 2 razy dziennie, bo po południu jeszcze odbieram starszą córkę z przedszkola...
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziś nocka super le zapeszać nie chce Mały co 3 h się budził potem jadł wcale nie za dużo i spał I mama się wypala i tata ![]() Cytat:
Był dziś mój Tato odebrał moją mamę (bo mieszają ponad 200km od nas) i pojechali Trochę mi się smutno zrobiło bo my w Krakwie zupełnie sami Cała moja rodzina i Tz też jest w Opocznie No ale damy radę przecież to nie koniec świata A co do Krocza to dziękuję za odpowiedzi a w piątek pierwsza wizyta u lekarza i pierwszy spacer Mały dokładnie zacznie 3 tydzień wtedy Ale mi te dni lecą Teraz szkarb sp już 2,5 h pewnei zaraz się obudzi przewinę go nakarmię i sama się z nim położę może uda mi się zdrzemnąć ... |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W jakim sensie podwójnie?Dwa pampersy na raz czy jak? Ja np. zakładam pampersa a na niego jeszcze tetrę,a to dlatego,że Mała ma problem z bioderkami i lekarz tak nam zalecił. MOje dziecko ma strasznie płytki sen w ciągu dnia...Albo ja po prostu nie potrafię jej uśpić.Niby zamknie oczy,spi,a jak tylko odkładam do łóżeczka oczy jak 5 złotych i bek....Cały czas trzeba ją lulac na rękach,a to już zaczyna być dobijające,bo Młoda coraz więcej waży i ja powoli tracę siły...Jak mam ją tego oduczyć???Już mi sie płakać chce.Jak czytam w tej książce Jezyk niemowląt to wszystko tak ładnie i pięknie tam jest opisane,ale ,żeby w cielić to w rzeczywistość to już gorzej...
|
|
#2458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Herbatek z hippa nie pije, ale mam meliske i koperek i pokrzywe i mietke i te sobie pijam codziennie
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie ja na chwilke wybaczcie,ze nie nadrobie,ale niestety moj synek w dzien juz nie daje mi nic zrobic tak sie zmienil nauczyl sie na rekach i koniec
a nauczył sie przez to,ze non stop odbija i co się wiercił podnosiłam odbekł i kładłam,ale spryciarz sie nauczył na rękach ale wole aby sie odbijało niz ma byc płacz,chodz ostatnio znów krzyki sa,a po tym jak odstawiłam kropelki malo prykal i placz,teraz znow dostaje i pierdy konkretne i juz nie ma krzykua jak idzie spac i nie jest na recach to krzyk w nocy naje sie odkładam nic,ale jak po kapieli to tragedia,no ale nie zostawie go bo sie zaplacze ale i tak poleży troche i trzeba wziasc,bo meczy go i odbija w dzien spi tylko na spacerkach jak tylko wejde do domu oczy jak 5zl odkladam placz na raczkach dobrze,ale non stop patrzy sie moze nieraz przymknie oko na 5-10min i koniec a nocki w miare tam po 12,1 zasypia na dobre i budzimy sie 9/10 oczywiscie w nocy karmienie co 3h wiecej nie robi przerw ale naje sie i spi dalej zerkłam tylko na ta strone sliczne dzieciaczki wszystkie martucha a ty ekstra wygladasz ![]() bordowa ty poczytaj jak sie zamraża pokarm bo w lodówce w środku jak jest zamrażalnik ileś można,a gdy ma osobne drzwiczki tez dluzej mozna,a do pół roku ale w typowej zamrażalce takiej co tylko jest zamrażalka bez lodówki kiedyś czytałam gdzieś,ale poszukaj i poczytaj sobie a nie wiecia może co się dzieje z Kalex bo się chyba nie odzywa uciekam syn wzywa ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- synuś da mamie jeszcze napisac a wiec tak było podejrzanie skaza u nas wszytsko dosłownie odrzuciłam i nie wierzyłam,ze to skaza i dobrze zjadłam jogurta nic sie nie dzialo ,pozniej zjadlam pomidora i krostki wróciły od razu z 10 wyskoczylo znów,ale już wiem,ze to pomidor uczulił i nie mamy skazy,ale na dniach wypije mleko samo i zobaczymy
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
To skoro się wszyscy chwalą to my też :P
Daniel po wycieczce Takiego kocham.... śpiącego :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

później padła.
. Czy trzeba czymś smarować aby to się unormowało

fajny ten Twój synek.
najlepszy tz ma zabawke i chodzi co chwile wszystkim mierzy temerature
wow bajeranckie
?

na szczęście sporo jest też w rozmiarze 68, więc póki co nie musze na gwałt kupować następnych
smarujemy skrobiemy a ona nadal narasta. Obym mu w końcu dziury nie wydziubała w tym małym łebuszku 

) ale Olkowi cos jakby zaczelo schodzic conieco z buziaka.