|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Trzeba przyznać, że jest to trudniejsze w obsłudze niż szampon. |
|
|
|
|
#27212 |
|
Raczkowanie
|
Stosuję na skalp po myciu i zmywam to na drugi dzień ,gdy myje głowę.
A przed myciem ile czasu trzymać? Zawinąc o folię? |
|
|
|
#27213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby kosztuje 5 zł, ale za te 5zł mam dwie butelki Babydreama na co najmniej miesiąc ![]() wolę jednak tradycyjne mycie, a bombę na noc (właściwie każdego wieczora nakładam coś dobrego) dziś włosy mi się wydawały troszkę wysuszone (pewnie bo lakierze do włosów, którego wczoraj obficie używałam), więc teraz siedzę z Parachute, umyję jutro rano
|
|
|
|
|
#27214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, którą Glorią próbowałaś, czy maską czy emulsją. Próbowałam tylko maski i choć nie jest zbyt ekonomiczna było dobrze. Lakiery z tego co wiem to raczej odpadają. Jest to bardzo skuteczna metoda na spowodowanie większego wysuszenia a w konsekwencji plątania. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-01 o 20:16 |
|
|
|
|
#27215 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Ręczniki z mikrofobry możesz kupić w sklepie sportowym. Ja mam dr bacty (mniejszy za 39 zł). Tobie na pewno potrzebny jest duży, ale on kosztuje około 80 zł (dr bacty w każdym sklepie powinien mieć taką samą cenę, z tego co widziałam). Poszukaj też w sklepach internetowych.
|
|
|
|
#27216 |
|
Przyczajenie
|
Hej
ja mam takie pytanie z innej beczki, czy mozna stosowac zamiast szamponu jakis zel do mycia ciala z SLS (oczywiscie swiadomie pisze ze z SLS ) ? Czy te dwa kosmetyki nie beda dzialaly podobni na wlosy? czy sa jakies przeciewwskazania co do uzywania zeli pod prysznic do mycia wlosow?Pozdrawiam
|
|
|
|
#27217 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopóki konsumenci nie zmienią świadomości i nie przestaną kupowac kosmetyków na podstawie opakowania i opisu producenta, ciężko będzie cos wskórac. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22960801]moim zdaniem skret jest bardzo ciasny i mocny ja unikam nawet przeczesywania palcami (chyba mamy jakos tam podobne wlsosy- grube, geste i sztywne, choc moj skret jest luzniejszy) kiedy mam na wlosach odzywke-mnie nawet po takim "rozczesaniu" loki sie rozlaza i zamiast grubych , miesistych pukli jest pokrecone sphagetti a ja wole te grube [/QUOTE]Jak rozprowadzasz odżywki bez przeczesywania palcami? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
CUDOWNE są!Cytat:
), włosy mam długie, lubię je pomiętolic przy myciu i nawet po pierwszej lepszej odżywce jestem je w stanie rozczesac chocby palcami. Kropciu, dziękuję, że pamiętałaś o zdjęciach dla mnie ![]() Yasmin - witaj z powrotem
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-11-02 o 08:36 |
||||||
|
|
|
#27218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kosztował 19.99 i wymiar 65x90 jest dla mnie nawet za duży http://www.decathlon.com.pl/PL/midch...0cm-126257951/ Yasmin pisz co za cudeńka nabyłaś ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
#27219 |
|
Zadomowienie
|
Volyova Jaka zmiana
![]() Umówiłam się na jutro do fryzjera Do tego, o którym kiedyś Danusiaes pisała, że obcina na sucho. Chcę takie właśnie cięcie i nie ma problemu Danusia, a Ty chyba jeszcze nie pokazałaś na włosów po fryzjerze? ![]() Wczoraj padł na mnie blady strach, jak poczytałam o frzyjerze. Większośc opinii ma pozytywnych, ale pojawiły się też negatywne - że przelewa tanie produkty do butelek po produktach loreala ![]() Dla mnie to nie ma znaczenia, ale jednak źle o nim świadczy. Jutro się przekonam, jaki jest, chyba, że Danusia coś więcej o nim napisze |
|
|
|
#27220 |
|
Konto usunięte
|
"dziele" wlosy na mniej wiecej 3 czesci i nakladam odzywke, co prawda zuzywam jej wiecej ale nie mam makaronu
![]() a Azjatki nie pytaly jakiego kremu wybielajacego uzywasz
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-11-02 o 10:43 |
|
|
|
#27221 |
|
Raczkowanie
|
czesc
moge sie dołaczyc do pielegnacji lokow, loczków i fal??![]() jestem na samym poczatku, dopiero staram sie ogarnac wszystkie dostepne posty, watki i informacje na temat lokow, fal, silikonow, metod mycia itp, itd ![]() i jak narazie staram sie dobrac sobie na nowo kosmetyki do wlosow. szampon do usuniecia silkonow juz wybralam[ktorys z barwy ziól-pokrzywa, rzepa]. mam problem dalej-szukam odzywki do mycia włosow. i nie mialabym z tym problemu gdyby nie fakt ze.. mam duzą skłonnosc do łupiezu czy ktos moze mi doradzic jaka odzywke? czy mam na szanse stosowac te metody przy łupiezu? bo jakos jego tez musze zwalczac, a wiekszosc szamponow do tego dzialania jest z sls..tyle co udało mi sie przejrzec to nie znalazłam odzywki ktora w jakis sposobb mogłaby byc przydatna przy łupiezu i słuzyc do mycia włosów.. pomozecie..?
|
#27222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może jak się przestawisz to twój problem zniknie woda brzozowa/pokrzywowa stosowana na skalp skutecznie zwalcza łupież
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-11-02 o 11:22 |
||
|
|
|
#27223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#27224 |
|
Zakorzenienie
|
moje wlosy ciezko oszukac jesli chodzi o szampon odrazu rozpoznam ze szampon jest zwykly wlosy beda splatane szorstkie jeden wielki koltun
takie wlosy zazwyczaj daja mi szampony bez silikonow dlatego uzywam ich tylko do skalpu a wlosy zabezpieczam/myje odzywka
|
|
#27225 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Melduję, ze moje loki mają się całkiem rześko i mało wypadająco (choć antybiotyk temu sprzyja). Dzień jak co dzień, PR 8 stopni, wilgotność 89 proc. - cudny dzień humektantowy ![]() Pozdrawiam PS. Przeczytałam dziś poradę fryzjerki z Lorda Valium (fryzjer we Wro taki z lokalem w centrum, więc ceny kosmiczne ), iż nie zaleca żadnych domowych zabiegów pielęgnacyjnych na włosy Cały opis dbania o włosy ograniczyła do doboru szamponu - samodzielnie lub przez fryzjera (sic!) - oraz trosce o brak łupieżu Witamy w Polszcze
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-11-02 o 11:31 |
|
|
|
#27226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie wyszłam zadowolona z salonu, który używa np. l'oreala sęk w tym żeby umieć te włosy ułożyć w JLD fryzjerka nie potrafiła wyciągnąć moich włosów na szczotkę, pomimo tych cud-kosmetyków a w zwykłym osiedlowym salonie gdzie używają kallosa latte, babka świetnie sobie z tym poradziła i moje zniszczone włosy po ułożeniu wyglądały bardzo dobrze a można używać dobrych masek z silikonami kolejna sprawa, że ludzie chyba nie chcą być świadomi - takie odnoszę wrażenie, bo jak ktoś mnie pyta czego ja używam, do włosów, to jak zaczynam o tym wszystkim opowiadać to ten ktoś już niezbyt mnie słucha i uparcie wieży w to, że kerastase mu zregeneruje włosy, mimo, że mówię tej osobie, że skład nie świadczy pozytywnie o tym produkcie
|
|
#27227 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak zaczynam opowiadac o pielegnacji wizazowej to mi mowia ze jestem bardzo naiwna wierzac ze mi to pomoze
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-11-02 o 11:47 |
|
|
|
#27228 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja chwilowo nie daje rady
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#27229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodziłam do fryzjerów używających goldwella i label.m i zawsze byłam zadowolona (wtedy prostowałam włosy) wszystko zależy po prostu od umiejętności fryzjera ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Cóz niewiedza kosztuje
|
|
#27230 |
|
Zadomowienie
|
Z cyklu niewiedzy, to napiszę Wam co mi mówiła koleżanka pracująca kiedyś w salonie fryzjerskim (salon firmowy).
Twierdziła (tak mówiły jej fryzjerki), że stosuje się albo odzywkę do spłukiwania, albo odżywkę bez spłukiwania. Z czego lepsza jest jednak odzywka do spłukiwania, bo ta bez spłukiwania może trochę przeciążać włosy i lepiej jest nic na włosach nie zostawiać po umyciu. Niewiedza fryzjerek jest powalająca ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- A co do domowych zabiegów, to kilka lat temu był na TVNStyle taki program prowadzony przez Klaudię Carlos i Katatrzynę Basacką. Zapomniałam jak się nazywał. W programie też twierdziły, że lepiej jest kupować maski niż samemu robić (to chodziło o wszelkie maski - tez na twarz itp.), bo te które same sobie zrobimy, nie przenikną nam do skóry. Natomiast te kupne są odpowiedni skomponowane, ich składniki mogą przenikać itp. Ziarenka prawdy w tym na pewno jest, ale żeby ludzi zniechęcać do przygotowywania samemu masek
|
|
|
|
#27231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak domowe babcine sposoby jak zoltko i oliwa/rycyna potrafia zdzialac cuda, no ale to pewnie tylko przypadek
|
|
#27232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nie miałam pojęcia dlaczego właściwie robi się takie i takie. A najchętniej nie używałam żadnej odzywki, bo włosy i tak nie wyglądały po nich lepiej, tylko się szybciej przetłuszczały i musiałam je częściej myć. A po myciu były sianowate, puchate i wywijały się na dziwne strony, więc wolałam myć rzadziej
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27233 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Pozostaje mieć nadzieję, że nie wszystkich... Jak by jednak nie patrzeć w ich interesie jest niezalecanie pielęgnacji domowej tylko kuracje w salonie. Zawsze dziewczyny i chłopaki zarobią.
Cytat:
Ale słynny HA też tak naprawdę nie przenika, a jedynie pomaga w tym procesie. Ergo: każda maska - domowa czy salonowa - ma niemal taką samą szansę przeniknięcia Osobiście wolę domowe sposoby ![]() Cytat:
![]() Kiedy sobie dziś myslę o sposobach babcinych to widzę w nich sporo naukowego podejścia - choćby płukanie zimną/chłodną wodą lub wodą z octem (Domykamy łuski! Włosy zyskują blask!). Albo mycie wodą - ona sama świetnie czyści włosy. Jeśli nie nakładamy czegoś, czego woda nie zmyje, to jaki problem, by oczyściła włosy? Oczywiście to nieco naciągane, ale ziarnko prawdy jest Cytat:
A dziś Nawet mimo antybiotyku
|
|
#27234 |
|
Rozeznanie
|
Mam do Was pytanie - czy nawilżacie włosy w ciągu dnia (np. psikadłem)?
Chodzi mi o efekt zdrowotny takiego nawilżania - czy uważacie, że dla zdrowia włosów dobrze jest je w środku dnia spsikać wodą z ... czymś ![]() Bo domyślam się, że poprawiacie tak wygląd loczków, ich skręt itd., ale mi chodzi głównie, czy ma to wpływ na zdrowie kręciołów.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pomyślę, że wtedy włosy się myło szarym mydłem Później była płukanka z octem, ale dziękuję bardzo za mydło ![]() Cytat:
Waśnie po to, żeby je nawilżyć - np. sok z aloesu, jakieś ekstrakty (olejów bym się obawiała na swoich włosach) |
||
|
|
|
#27236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Następnym razem nałożę mniej. I nie będę już łączyła octu z proszkiem Jak czytam wasze wypowiedzi o fryzjerach i ich zaleceniach, jeszcze bardziej cieszę się, że tu trafiłam |
|
|
|
|
#27237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lakier kiedyś używałam codziennie w dużych ilościach i wszystko wyglądało ok (silikony wszędzie )jak myłam włosy szamponem z silikonami, nie musiałam używać po tym absolutnie niczego, dlatego teraz tyle pielęgnacji mnie dopadło i nowych 'doznań' (w stylu plątania właśnie), że gubię się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko, że decathlon nie ma opcji zachodniopomorskie... można gdzieś takie ręczniki kupić w marketach na przykład? czy w sklepach typu Jysk? Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2010-11-02 o 17:13 |
|||
|
|
|
#27238 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Mam male pytanie odnosnie oleju kokosowego, poniewaz dzisiaj w moim osiedlowym sklepie ze zdrowa zywnoscia nie bylo tego, ktory bralam zazwyczaj ( o lekkim kokosowym zapachu) lecz kupilam bezwonny zapytalam sie babki czy on jst rafinowany odpowiedziala,ze nie, na etykiecie ani w opisie tez nie ma nic na ten temat napisane ale przeczytalam w necie i wszystko wskazuje,ze jednak tak.Tylko,ze tez nie moglam znalezc informacji czy rafinowany jest lepszy czy gorszy. Zatem czy on jest tak samo skuteczny jak ten nierafinowany? Bo z tego co pamietam ktos tutaj nie polecal rafinowanego. Poza tym ten ktory kupilam dzisiaj ma date waznosci az do konca stycznia, a ten z evity byl co najwyzej na dwa miesiace. Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2010-11-02 o 17:49 |
|
|
|
#27239 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Siostro...Dzisiaj mój 1 dzien na zakładzie ![]() Jak zwykle sprzątanie, ale byłam na to przygotowana. Suszyłam klientkom włosy. Odnosnie produktów to sama wiesz co chcę napisać... Oczywiście niektóre sa w miare ok i z silikonem amodimethicone...Gorzej z Resztą
|
|
|
|
#27240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

[/QUOTE]

czy ktos moze mi doradzic jaka odzywke? czy mam na szanse stosowac te metody przy łupiezu? bo jakos jego tez musze zwalczac, a wiekszosc szamponow do tego dzialania jest z sls..tyle co udało mi sie przejrzec to nie znalazłam odzywki ktora w jakis sposobb mogłaby byc przydatna przy łupiezu i słuzyc do mycia włosów.. pomozecie..?