|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27361 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#27362 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
fajniusi nie widziałam tego nigdy a lubię takie klimatyCytat:
![]() Cytat:
Co do włosów, miałam nadzieję na powalający widok jak już nie będzie w tym pociągu...a okazało się, że nie bez powodu pisałaś, że Cię cebulki bolały ![]() ...a jakże będziemy szukać grupowo, i znajdziemy ![]() ...cholerka, znowu się rozpisałam...
|
|
#27363 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() rzeczony fryzjer No wiedziałam, że jakiś niewydarzony stylista ![]() Wszystko wszystkim, niektórzy rzeczywiście mają "wizje" i "natchnienie", a czasami nawet się NIE mylą, jednak mimo wszystko uważam, że powinni najpierw się tą swoją "wizją" podzielić z klientką, która będzie musiała ją nosić przez jakiś czas na głowie . AMEN.Cytat:
![]() Choć ja wolę bardziej ten typ, tudzież tego typa ![]() >klik< >klik< Cytat:
zdjęcia ![]() ehh ślicznie (czyli jak zwykle - robisz się nudna jak Rybiorek ) ja mam to samo, na mokro jest istna TRAGEDIA
|
|
#27364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my sie tylko tu śmiejemy a w stanach psychofanów pełno - nie romumiem tego ;/ plakaty wycinki informacje na temat innej osoby która po prostu jakąś rólkę dostała ... Cytat:
koleżanka po zmoczeniu też do mnie mówi " Ty nie masz wcale takich grubych włosów" tak samo kiedyś inna kumpela złapała moje włosy i mówiła ze sprawiają wrażenie że tak ich duzo a w rzeczywistości cienkie są
|
|
#27365 |
|
Zakorzenienie
|
venealin alez on jest mega przystojny
kropcia pieknie i bardzo mi sie podoba przy twarzy gorna warstwe masz krotsza od spodniej tak? masz geste wloski
|
|
#27366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak górna jest krótsza od spodniej ![]() każdy tak powie kto je widział a nie dotykał
|
|
#27367 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia rozumiem o co chodzi
a przy twarzy naprawde jest ladnie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27368 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak mam na mokro to takie przylizusy są, jak wyschną to wiadomo trochę objętości nabiorą ale i tak jak złapać kucyk to cienki jest - tego już chyba nie da rady zmienić taka genetyka
|
#27369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajny skręt na fot. nr.1 na drugim chyba przedobrzyłaś z olejem, ale nie martw się ja też tak mam czasami - nie wiem od czego to zależy?
|
|
#27370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama to ma tyle włosów na głowie że kicek jej się ciężko trzyma i wgl a u mnie jak przedziełek zrobisz to ścieżka szeroka sie robi ![]() i na dodatek ma naturalny ciemny brąz na który ja muszę farbować ja za tatą jestem średni brąz obym zakoli nie odziedziczyła
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-05 o 11:24 |
|
|
|
|
#27371 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia, jak zwykle superrrr włoski, ty się nie przejmuj żadnymi uwagami fryzjera masz piękne włosy, a jak piękne to po co ci gęstsze - moim zdaniem bardzo gęste wcale nie są ładne;-) Masz taki piękny połysk na włosach, -tak trzymaj!
|
#27372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przejmowałabym się nim ale jego słowa to sama prawda, widział jak wypadają. No i rzeczywiście kiedyś było włosów o wieeele więcej a ja nawet chemią nie farbuję a lecą dziś mam wizyte u lekarza poproszę o skierowanie na badania tarczycowe- jakaś przyczyna musi być---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- też tak czasem mam że po olejowaniu strąki się robią brzydkie i też nie mam pojęcia od czego to zależy.
|
|
#27373 | |
|
Zakorzenienie
|
Eloe
Nawiązując do gorącego żelazka, nie widzę żadnej różnicy po tym cięciu i jak by włosy sie mniej kręciły, nie chcę generalizowac bo moje włosy są specjalnej troski i u innej osoby może byc inaczej (mam włosy farbowane na jaśniejszy kolor, po kąpieli rozjaśniającej, ogólnie powinnam je ściąć prawie całe) - no mi nożyczki nie pomogły, co do rozdwojonych końcówek to nie mam ale przypuszczalnie po normalnym cięciu też bym jeszcze nie miała bo u mnie zaczynają się rozdwajać po jakiś 3 miesiącach. Nie wiem ale mam wrażenie że moje włosy nie lubią ,,grzebania przy nich,, a już nie cierpią obcych rąk - po cięciu stają się zawsze brzydsze niż przed, już nie wiem co robic, w przyszłym tygodniu zamówiłam wizytę u pani fryzjerki która ma bardzo dobre poważanie wśród osób z kręciołkami i pracuje naprawdę w dobrym zakładzie - może się zdecyduję bo jestem bardzo niezadowolona z fryzury i z koloru też, co radzisz Eloe? ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Po Radicalu mniej wypadają a ogólnie przy myciu to z 50 mi wypadnie aż czasami wanna się zatyka, no ale jak mają nie wypadac jak nie są czesane przez 2 lub 3 dni
|
|
#27374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i mi wypada ponad 150 włosów a nie 50, w ciągu dnia też jakieś "wyciągam"
|
|
#27375 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Nie wiem czemu dopiero w którejś z kolei serii (na pewno po jej śmierci) zorientowałam się, że to była siostra Henryka. Myślałam, że to była siostra Katarzyny Andegaweńskiej (oni tam wszyscy do siebie siostro, bracie Cytat:
![]() Cytat:
Sama z reszta też tak zrobiłam, jak myłam włosy SLSem po wizycie u fryzjera. Cytat:
![]() (Dziewczyny chodzą do niego regularnie i są zadowolone) Może ja tylko tak to wszystko odbieram albo za dużo wymagam ![]() Nawet Danusiaes była u niego i pisała, że jest zadowolona. No właśnie. A Ci polecani fryzjerzy, u których ja byłam (moje ostatnie 2 wizyty u fryzjera)robią wręcz odrotnie. Kropcia Pięknie wyglądają Twoje włosy po obcięciu Widać, że jeszcze troszkę lepiej się kręcą i tak ogólnie układają. |
||||
|
|
|
#27376 |
|
Zakorzenienie
|
stosując się do Waszych rad właśnie kupiłam odżywkę Garnier awokado i karite, jutro wypróbuję. zgarnęłam też z półki odżywkę Artiste. różowa (z keratyną) bardzo mi się spodobała, tym razem skusiłam się na zieloną: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=159
i kupiłam jeszcze żel do włosów Artiste fioletowy. za całość zapłaciłam mniej niż 13zł
|
|
|
|
#27377 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanko trochę z innej beczki
stosuję od kilku dni metodę curly girl,zero szamponu mycie tylko odżywką plus olejowanie oliwą z oliwek i tu moje pytanie czy tą oliwę to mam zmyć szamponem czy też odżywką bo nie kumam-przecież mam zakaz użycia szamponu przy CG a odżywką to chyba oleju nie zmyję to jak to w końcu? (nie bijcie,jestem tu nowa )
|
|
|
|
#27378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#27380 |
|
Raczkowanie
|
ehh a więc chyba się zdecyduję na CG... pamiętam ze za dziecka miałam proste grube włosy potem w okolicach 13 lat zaczęły mi sie puszyć, oczywiście nie wiedziałam jak z nimi postępować więc je suszyłam na szczotce w efekcie miałam meega wielkie siano ! nie rozumiałam po prostu że włosy mi się zmieniaja (nie wiem czy to normalne w tak póżnym wieku 13 lat)
no i w sumie od około 6 lat używam prostownicy.... z małymi przerwami na loczki.... nie do końca umiem się określić chyba mam 2b ale nie jestem pewna wkleje kilka zdjęc może pomożecie mi je ocenic? no i musze zagłębić się w lekturę o CG hehe sporo tego ![]() aha i czy mogę uzywac pianek do włosów? bo wszędzie piszecie o żelach ale nie chce wyglądać jak mokra włoszka :P a po piance jednak efekt jest troche inny chociaz troszke je wysusza... pierwsze aktualne (w przerwie miedyz prostowaniem) drugie.... hohohoh lat temu ![]() pozdrawiam wszystkie CG mam nadzieje że mi sie uda...
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() 8aaea585
|
|
|
|
#27381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może po prostu spróbujesz jakiegoś stylizatora??
|
|
#27382 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanko, czy jak naloze olej (kokos, jojoba, makadamia, shea) to do mycia wystarczy omo czy trzeba cale wlosy umyc np hippem?
|
|
|
|
#27383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam jeszcze pytanie od jakiegos czasu 3 tyg. moze uzywam garnier neril szamponu na wypadanie włosów.... i nie wiem jak to pogodzic. nie chciała bym przerywac bo przynajmniej 12 tyg trzeba go stosować ale z drugiej strony nie wiem co z moimi wlosami wtedy
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() 8aaea585
|
|
|
|
|
#27384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używam teraz dermeny myję nią sam skalp długość włosów myję innym szamponem lub odżywką. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Niektóre dziewczyny zmywają odżywką ja muszę mieć co najmniej babydream lub inny szampon z sles
|
|
#27385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#27386 |
|
Wtajemniczenie
|
są praktycznie wszędzie natura, rossmann, aster, shlecker
i w carrefurze, polo markecie
|
#27387 | ||
|
Raczkowanie
|
>klik<
>klik< a to widziałaś? ![]() ...maaatko...ale się wkręciłam, a chciałam tylko dać swój przykład ![]() Dokładnie tak jak powiedziałaś MĘSKI...nie idealny, ale mimo tego... ![]() Cytat:
![]() Cóż. Cytat:
![]() Tak czy siak. Kropciu jeśli było lepiej, to BĘDZIE lepiej, musisz tylko znaleźć przyczynę pogorszenia i odczekać aż odrosną w takiej ilości jak przed wypadaniem A wiecie, chciałam uprzejmie donieść, że wczoraj rano mój mąż powiedział mi, że jak to jest, że jak idę do pracy to mam takie super włoski, a jak wracam to już nie. Ehh, cóż, dobiło mnie to trochę, mówię, że robię co mogę. A jak wróciłam z pracy, to okazało się, że to akurat jakiś przełomowy dzień był TŻ mnie zobaczył i "O, ale masz super włoski, dzisiaj się trzymają cały dzień" po czym dodał kilka innych miłych rzeczy, ale to już nie w temacie ![]() Aż zrobiłam zdjęcia żeby to dobrze zobaczyć (zapomniałam zrzucić na kompa ) całkiem nieźle, podpięłam tylko trochę i zostawiłam rozpuszczone
|
|
#27388 |
|
Zakorzenienie
|
venealin
kobieto chcesz zebym tu zawalem skonczyla pokazujesz takie ciastko ze normalnie wlosy mi sie prostuja ale men mmmm...dobra cicho...
|
|
#27389 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
mnie się podoba. Widzę tylko, że się jeszcze nie pozbierały, bo skręt masz zwykle nieco wyżej. Ale pewnie jeszcze ze dwa mycia i znów będzie pięknie.Nigdy bym nie powiedziała, że masz jakieś problemy z włosami, tak świetnie wyglądają Poważnie? W necie jest pełno The Tudors albo Dynastia Tudorów. Ja już dziś machnę ze 2 odcinki 3 serii Cytat:
![]() Nie powiem, nie powiem byle Tz nie słyszał ![]() A skąd możemy znać tego pana? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
- co dokładnie, konkretnie Ci się nie podoba, - ile czasu już jesteś po zmianie pielęgnacji, - co dokładnie nakładasz (nazwy wszystkich kosmetyków użytych od zmiany), - jak często myjesz, - w jaki sposób suszysz A potem będę pytać jeszcze No i oczywiście aktualne zdjęcie tez się przyda.Popatrzymy i podyskutujemy o fryzjerze Cytat:
A król od początku mówił do niej siostro no i miała do niego doskonały dostęp. Poza tym tłumaczył jej dlaczego dla Anglii Portugalia jest taka istotna, że musi wyjść za mąż za tego tetryka. Cytat:
Cytat:
Widzę Twoja ładna buzię za to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A za brak zdjęć ![]() Dobra, czas do domku I mam wrażenie, ze mi post uciekł...
|
|
#27390 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytalam co napisalyscie ale juz mi starcza chwilowo czasu na komentarze, byle do grudnia, po egazmianch odsapne
Kropciu jakies 3 lata temu mialam podobnie i zrobilam wszystko co sie dalo, wg lekarzy bylam zdrowa jak kon, a wlosy wypadaly mi garsciami, nie wiem co sie zmienilo ale w koncu przestaly, pare miesiecy temu przestaly, malo tego, wczoraj znalazlam przyczyne tych odstajacych wloskow, mam mnostwo takich malych knypkow, wczoraj jak zalozylam opaske to pelno ich wokol czola i nad uszami, najpierw myslalam ze zle zalozylam opaske oczywiscie badania jak najbardziej, jesli chodzi o mnie to prawdopodobnie na 99% to byl skutek tabelek antykoncepcyjnych, niestety wlosy wypadaly ok. 2 lat po tym jak je odstawilam (lekarze nie byli w stanie jednoznacznie orzec bo juz nie bralam tabletek jak robilam badania ale potwierdzili ze mogly zajsc negatywne zmiany w oganizmie a zmiany hormonalne zawsze rozciagaja sie w czasie), potem sie zmiejszylo ale i tak bylo tego sporawo, przestaly dopiero teraz, hm jak pomysle o tym to cud ze lysa nie jestem ale to bylo w moim wypadku, kazdy jest inny, jednak jesli bierzesz tabsy to wez i to pod uwage, spotkalam do tej pory tutaj w Dublinie 3 dziewczyny z podobnymi problemami, akurat one byly u lekarzy gdy braly tableki i wiedza na 100% ze to byla przyczyna, jak widzialam fotki jakie mialy wlosy w przeszlosci to nie moglam uwierzyc Jasmin witaj po wojazach ps. Kropciu zapomnialam napisac ze wloski pomimo problemow wygladaja rewelacyjnie
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

fajniusi
a lubię takie klimaty
Po prostu podszedł do mnie, gdy miałam umyte włosy i zaczął je ciąć brzytwą. Dopiero dopytałam się o to, jaką długość będą miał włosy, to wytłumaczył, że brzytwą dokładnie przytnie na określoną długość (gdyby je od razu cieniował to mogłoby to nie wyjść na taką długość jak chce).

)
jeśli było lepiej, to BĘDZIE lepiej, musisz tylko znaleźć przyczynę pogorszenia i odczekać aż odrosną w takiej ilości jak przed wypadaniem
mmmm...