|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
![]() Mój antyśpioch budził się na jedzonko o 24.00, 3.00 i 6.00 nio i od tej 6 już nie spi tzn leżakuje w bujaczku i czasem oko zamknie co 2 minuty wypluwa smoczek i musze jej go podawaćwalneła mega kupe, umyłam ją w umywalce i juz prawie miala kąpanko można powiedzieć ![]() Gabi- śliczna mamusia z CIebie Ja też codziennie się maluje, nie wyjde bez makijażu z domku, lubie ładnie wyglądać Klari -ogromne kondolencje.. Smutno się tak jakoś złożyło,, jechałyście poznać babcie z malutką a się z nią pożegnaliście... TU LENikuś - śliczny Pawełek - uroczy uśmieszek. Prezencik dla Pawła super
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-11-05 o 09:27 |
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Ja tez
Poza tym ja Mała ciągle na rękach albo jęczy to nie umiem się skupić,żeby napisać coś konkretnego i piszę skrótowo i tylko odnośnie tego co mnie interesuje ![]() Cytat:
Cytat:
Klarissa współczuję z powodu śmierci babci ... Dziewczyny jecie cytrusy?
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za informację Bo ja dzwoniłam na Skarpę tam nie ma lekarza Mówią że jest program za darmo dla dzieci x Krakowa ale na razie do 15-stego zapisują a my potrzebujemy po 22-gim i kazali dzwonić później Zadzwonię dziś na Aleje Pokoju Cytat:
Byliśmy na pierwszej kontrolnej wizycie Mały wychodząc ze szpitala ważył 3590 a dziś waży 4250 Pani Dr mówi że super się rozwija że absolutnie go niczym nie dokarmiać (bo ja się martwiłam o moje cyce) bo dziecku starcza tyle co jest Zapytaliśmy się o szczepionki z na razie zdecydowałam się na skojarzoną Dostałam receptę na Infenrix hexa i 8 grudnia mamy pierwsze szczepienie Jeśli chodzi o rota i pneumo to się musze zastanowić Nasz lekarz powiedział że trzeba zaszczepić do 6 miesiąca więc mamy troszkę czasu a ja muszę to wszytko przemyśleć i popytać położnej i pielęgniarki jeszcze bo chce mieć jak najwięcej informacji a i cena tez nie mała jest. Noc była nie za bardzo małemu się coś poprzestawiała i co dwie godziny wstawał na jedzenie a nad ranem nawet co godzinę Dla mnie noce mogłyby nie istnieć Nie lubię ich W dzień jet spoko nawet nie jestem zmęczona a noc to koszmar dla mnie No ale dajemy radę ![]() Tifio chwal się synkiem
|
||
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa... bardzo przykra sytuacja... wspolczuje
ja sie cykam ciagle, a sok pomaranczowy sie do mnie usmiecha... lada dzien pewnie sie skusze... ![]() ja kapie codziennie, bo co prawda Młoda tuz po kapieli w czasie zabiegów pielegnacyjnych i ubierania drze sie jak poparzona, to pozniej jakos szybciej zasypia... tak mi sie wydaje... ![]() Zuziczka snil mi sie Twoja maz, ze sie dowiedzialam, ze jest wdowcem i dodatku wnukiem mojej bylej sasiadki ![]() Nie wiem jak Wy, ale ja mam teraz same jakies takie dziwne strasznie realne sny
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
Naked super że Filipkowi udało się w końcu zrobić kupala, uśmiech ma super a z Ciebie śliczna mamuśka. Nika Pawełek przesłodki jest i jaki spory z niego kawaler już. Klarissa współczuję ![]() Gabisun podziwiam, że masz czas i siłę się malować, super wyglądacie obie ![]() Ja małą kąpię codziennie ale to dlatego, że chcę wprowadzić rytm dnia, że po kąpaniu jedzonko i już jest noc i śpimy. Ze dwa razy zdarzyło mi się, że nie kąpałam bo nie miałam sił albo mała długo spała. Co do szczepionek to my chyba zaszczepimy zwykłymi na NFZ. Na razie również rota i pneumokoki sobie odpuszczamy. Na rotawirus uważam że to kasa wyrzucona w błoto bo chroni tylko przed kilkoma rodzajami a tego jest w cholere i ciut ciut a pneumokoki zaszczepię jak będę wysyłała niuńkę do żłobka albo przedszkola. Dziewczyny które posiadacie karuzelkę Rainforest z Fisher Price, jak Wam się sprawuje? Polecacie? Bo mała coraz częściej zaczyna reagować na różne przedmioty i zastanawiam się nad jej kupnem ale drogie to cholerstwo i zastanawiam się czy to nie będzie kasa wyrzucona w błoto. Ilona Ty masz szczepienie już 8 grudnia? Kurdę to u mnie się jakoś opierdzielają bo mojej małej wyznaczyli dopiero na 22 grudnia. I też się trochę cykam bo jak coś się będzie z nią dziać po szczepionkach to akurat trafi na święta :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do usypiania to się nijak ,bo i tak potem bujanie 2 godziny z usypianiem....
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() wczoraj wyszłam już ze szpitala, to moja pszczółka ![]() więcej napisze w przyszłym tyg jak sie oswoimy z AMELKĄ buziaki dla cioc wizazowych:cmok: |
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My zaraz wybieramy sie na spacer. Malwina - moje gratulacje Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-05 o 10:53 |
|
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
a ja takie mam pytanko z innej beczki
![]() jestem 4 tyg po porodzie i do tej pory schudłam sobie 14 kg (w ciazy przytylam 22) i od jakiegos czasu nie widze zeby mi ubywało więcej... jak to bylo u was?? do jakiego czasu chudłyście? albo ubywało Wam cm w pasie??? a i koleje pytanko czy odważyłyście się juz same podróżowac z dzieckiem autem, bo moj maz niestety nie mam czasu i jestem uziemiona w domu no i sie zastanawiam, mała skończyła 4 tyg może czas wyruszyć gdzieś we dwie ja na odparzenia stosuje sudocrem a maść alantan na codzień mszu moja Córka wydzierała się w niebogłosy przy kąpieli i ubieraniu, a teraz najpierw ją nakarmię i dopiero kąpę nawet nie piśnie ray ja małą kąpę codziennie jedynie co 2 dzień myję głowę nika fajny prezent dla tatusia, ilona no to synuś niezle przybiera... moja Ola tez w 2 tyg przybrała 700 g od wyjscia ze szpitala to pani doktor powiedziała ze to sporo
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eee.. dobre! tego jeszcze nie probowalam... ;D u nas czasem przy usypianiu pomaga wlaczenie muzyki klasycznej, Młoda sie wtedy dosc szybko wycisza... ale muzyka musi byc dosc glosno... najchetniej slucha Chopina ja za muzyka klasyczna nie przepadam, nie chcac napisac ze wrecz nie cierpie elenka... ja Młoda tez kapie praktycznie po karmieniu... niestety u nas to nie skutkuje
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-05 o 11:03 |
|
|
|
|
#2712 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle że po kąpieli wcale nie idzie spać tylko albo się złości i ciągle chce cyca albo nie śpi ze dwie godzinyJak Ty wprowadzasz ten rytm dnia? Przetrzymujesz jedzonko czy jak? No mam 8 grudni troszkę ponad 6 tygodni od podanej w szpitalu szczepionki na gruźlicę Ale można później nawet położna mi mówiła że lepiej zaszczepić później czasem i teraz się tal zastanawiam sama Co do szczepionek to ja się skusiłam na tą zintegrowaną (z tego co się zdążyłam zorientować koszt około 200zł) co by małego nie kuć tyle razy Rota chyba poduszce też bo mam takie samo zdanie ale Pneumo chyba zaszczepimy Jeśli chodzi o Rota i Pneumo to mi powiedzieli że do 6 miesiąca trzeba to zrobić? Ściema?? Cytat:
Klarissa jeszcze raz dziękuję za telefon ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja do usypiania włączam Anię Dąbrowską Słuchałam jej w ciąży i wydaje mi się że mały ja lubi ![]() Wiecie co u nas jeszcze kikut nie odpadł Pani Dr mówi ze to nic że tam ładnie się goi ale jakoś długo i się wydaje
|
||||
|
|
|
#2713 | ||
|
Rozeznanie
|
Klari- utulam... to musi byc dla Was wszsytkich ciezki czas. Utulam...
Moniś- Mlody wymiata, nawet jako Dynia I fajne te foty na sciane! Moj Tz ma urodziny 5 grudnia i tez cos musze wymyslic (oczywiscie, tez myslalam o zdjeciu od synusia, bo ode mnie dostanie wodery )Kasienka- ja z cytrusow to tylko banany jem Na szczescie ja nie cytrusowa i truskawki, jagody i inne jablka mi w zupelnosci wystarczaja. Cytat:
![]() my tez kapiemy codziennie Olek kocha wanienke, prawie sie tam usmiecha Gorzej z przebieraniem, bo wtedy najczesciej juz jest glodny i ryk. Ale jak nie jest glodny to bez problemu ![]() No i tak cyrklujemy z tym jedzeniem i kapaniem codziennie. przed kapaniem jeden cycus-potem kapiel i drugi cycus. Jakos inaczej sie nie da. A jak wy robicie?Cytat:
|
||
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na szczepionkach się nie znam i nie mam pojęcia które wybrać, trochę się obawiam tych NFZ-towskich ale bardziej ze względu na siebie, że będę ryczała razem z nią jak ją będą kłuli.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
Ja idę w poniedziałek na szczepienie, zdecydowałam się na 5 w 1 plus wzw osobno, ponieważ nie chcę aby mały dostał "żywą" szczepionkę na krztusiec. No a 6 w 1 nie chcę bo słyszałam że dobrze jest szczepić na wzw taką samą jak w szpitalu
dodatkowych nie biorę bo rota jest tyle szczepów że głowa boli a szczepionka dziala tylko na kilka z nich, pneumo nie chce poki co bo moje dziecko nie wybiera sie do żadnego żłobka itp
|
|
|
|
#2716 |
|
BAN stały
|
Binka też mi się tak to widziało, bo ja zawsze staram się ominąć żołądek, ale moja lekarka jest dziwna i twierdzi, że czopki to ostateczność
franca jedna mnie już wkurza:PAaneczka ja zazdraszczam, że masz już dwóch takich przystojniaków;P niuniuniau, Zuzka, Mpiczku, elenka dziękujemy mszu mój zachwyca się rapem, choć ani tata- ani ja- nie należymy do miłośników tego rodzaju muzy. Tata Go uczy, że fajne "lachony" są w teledyskach, te w bikini i razem oglądają ![]() Ta fota wygląda super w rzeczywistości, zdjęcie nie oddaje uroku. Super kolory wyszły i będzie w ramie- wisieć w gabinecie u tatay w nowym domu. Chwilowo tylko tak ją zawiesił, żeby sie nie uszkodziła. Oczywiście troszkę widać piksele- ale wygląda to nawet jak zamierzony efekt cieniowania. Zamówiłam na stronce rossmanna i odebrałam u nas w rossku- jakby kogoś interesowała taka inwestycja. Zuzka ja wlecę biegiem tylko z pieluchami- bez Młodego- bo jest duży wiatr, mama moja idzie do lekarza i muszę Jej zwolnienie przetransportować do firmy, a nie chciałabym z Pawełkiem ujeżdżać- także wlecę z Nim, jak wrócicie
|
|
|
|
#2717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za wsparcie i słowa otuchy. To chyba jakieś fatum. Ja też nie zdołałam poznać prababci. Moja córeczka była o krok... cóż widać los nie chciał...
Tak, od początku. Dla małej to relaks, poza tym jak bym jej nie myła to śmierdziała by mi sikami i starym mlekiem. Od niedawna zaczęła się też już pocić. Co do szczepionki to ja biorę tą 3w1 teraz (infanrix hexa). Moje maleństwo dzisiaj wytrzymało 15 minut w bujaczku. Pierwszy raz, bo do tej pory tylko krzyczała zaraz po włożeniu... Nie. Moja ma na coś alergię i teraz sama nie wiem co jeść... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
--------------------------- U nas problemy z brzuszkiem przez 3 dni tylko jedna kupka, w dodatku przez moją mamę dosłownie wyśturana termometrem nie wiem co ją tak przytkało a głupia lekarka powiedziała mi, że "trudno" i ona jej nic nie zapisze... mimo, że dziecko już wcześniej miało problemy z kupkaniem. Niestety, ale z tego powodu jestem po 2 nieprzespanych nocach bo nosiłam małą żeby nie płakała...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-11-05 o 12:06 |
||||
|
|
|
#2718 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czy to prawda?---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Klari a jakie mleczko mm podajesz, bo zdaje się że dokarmiasz? może to jest powodem zaparcia? ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Co do kąpieli- Pawcio je kocha, śmieje się jak szalony w wodzie i od początku były codziennie. Później wyczytalam, że prawie wszystkie kąpiecie co 2 dzień i spytałam lekarki, a ta powiedziała, że takie maleństwa co2 , a nawet 3 dni się kąpie, bo mają bardzo delikatną skórkę. To tak robiłam, ale co 2 dzień myłam całego- wszystkie pachwinki, buźka, karczek (wilgotnym dużym wacikiem), sisiol, nóżki, rączki. teraz chyba wrócimy do codziennych kąpieli, choć czasem nie mam siły i mi się nie chce. Mąż późno wraca, a samej już ciężko mi trzymać tego 6kilowego klocka
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
eee to spoko z tym kapaniem bo myslalam ze jaka wyrodna matka jestem
bo mi matka truje ze trzeba codziennie, a czasem czytam w roznych poradnikach ze kaza od codziennie do raz w tyg wrocilam od ginka wszystko ze mnie dobrze ![]() mam czyste sumienie i moge smialo isc smigac na silownie czy areobik sam twierdzi ze nie ma co sie opierniczac tylko jak sie ma czas, checi i sile to trzeba zrzucac sadelko ![]() dostalam te tabsy Azalia powiedzcie mi te ktore niora jak je znosicie??? ja srednio chce hormony brac ale wyjscia nie mam poki co bo na wkladke za wczesnie echhh elenka u mnie to samo po porodzie spadlo 9 kg a reszta stoi nic nawet pol kg, a ze jarmie diety odpadaja wiec zapisuje sie 2 razy w tyg na cos ( jeszcze nie wiem co) a jak bedzi ok z dziecmi to po mc bedev3 razy w tyg chodzic...nie wiem jak to zrobie ale musze i koniec kropka juz zapowiedzialam tz ze chodz 3 mc musze pocwiczyc i tyle :P
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-11-05 o 12:23 |
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakieś mleczko dla malucha z zaparciami ktoś może polecić?
|
|
#2721 | |
|
BAN stały
|
malwina śliczna Królewna
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
My dajemy Bebilon comfort- na kolki i zaparcia. Tyle, że Mały nie ma z kupa problemu i przez to zawsze luźniejszą robi. Ale nie wiem, czy tak możesz je wprowadzić tylko z powodu zaparć? Boję się radzić ![]() edit: na nim jest napisane właśnie: na kolki i zaparcia |
|
|
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
Moni-ok.
czekam.My sie wlasnie nakarmilismy i sobie parskamy jak konik. A wieje paskudnie, rzeczywiscie.
|
|
|
|
#2723 |
|
Rozeznanie
|
Klari - serdeczne wyrazy wspólczucia
na początku jest mega wrzask (ooo, to bardzo nas zniecheca), ale ostatnimi czasy zaczęło się małemu podobać ![]() tifio-dziękuję ![]() ja obcinam pazurki podczas snu i tez co drugi dzien, bo te male szpony tak szybko rosną co do pieluch rossmannowych-tak! przyklejają się do pupki, zakładamy teraz pampersiaki 2, ale muszę zużyc babydreamy smoczek- podałam w zeszłym tyg. czyli w 2 tyg. zycia za rada doświadczonej koleżanki -zeby oszukać zamiast cycka, co prawda zlapał chętnie i nie pluje, ale oszukać sie nie da-jak jest głodny to się drze ze smoczkiem w buzi NIKaPśliczny wasz maluch ![]() Malwina -powodzenia na trudnej drodze macierzyństwa Ilona- dla mnie też noc to horror; pobudka na jedzonko co godzinę; w dodatku jak jest taki nie obudzony do konca to nie moze trafic do cycusia i piszczy albo zaczyna wrzeszczeć. teraz akurat zasnął przy właczonych odgłosach szumów na mp3 (suszarka+bicie serca) i tfu tfu, oby nie zapeszyć, kolejny raz podziałało. pewnie pospi max 1,5 h i od nowa polska ludowa z cycem... |
|
|
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
Ja ze swoja mala jezdze jak musze gdy miala 3 tygodnie, jutro konczy 6 i jezdze caly czas bo maz w delegacji pracuje i widzimy sie tylko na weekendy wiec jakos trzeba sobie radzic.
Moja mala przy kapieli plakala tylko w pierwszym tygodniu bo nie umialam jej kapac teraz to uwielbia musialam sie nauczyc bo sama ciagle jestem. Nawet nauczylam sie nosic ja jedna reka. Lubi obserwowac otoczenie wiec najlepiej sie czuje jak twarza do swiata ![]() Co do szczepien to nie wiem bo dopiero 3 listopada miala szczepienie na gruzlice i jak wroce do Pol to udam sie do lekarza i sie dowiem wszystkiego. A moje starsze cos choruje mi. Przyniosl ze szkoly jakies chorobsko, w tamtym tygodniu gorczaka przez pare dni i wymioty, a wczoraj znow goraczka ale bez wymiotow. Ja wracam 19 i mam nadzieje ze mu przejdzie bo nie chce by malutka zarazil
|
#2725 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun - Witam koleżanke ze Lwówka
To ja tez sie pochwale moim Synkiem ![]() Oto Kasjanek |
|
|
|
#2726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zdjecie pieknie wyszlo... jak widac cyfrakiem zwyklym tez mozna fajna fotę zrobic... Brawo Monika!w sumie to dzieki podsunelas mi pomysl na prezenty gwiazdkowe dla dziadkow Nadii ![]() jeszcze a propos szczepien to ja szczepilam 6w1 i chetnie kupilabym 10w1 jakby to tylko bylo mozliwe. Dla mnie to o szczepienie bylo chyba jeszcze bardziej trauamtyczne niz dla mojej corki... pierwszy raz slyszalam zeby tak Mała załośnie płakała...takimi wielkimi łzami ze ja tez byłam bliska płaczu... podziwiam dziewczyny ktore nie ze wzgledow finanosowych a jakis innych decyduja sie na iniekcje na NFZ...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-05 o 12:56 |
|
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
witam was mamuski
wiem, wiem, dawno mnie tu nie bylo, co chce usiasc i napisac to cos wyskoczy.ale jestem. maly mi tu wlasnie na rekach zasnal i wlasnie go do wozeczka odlozylam klaris- moje wyrazy wspolczucia co do szczepionek-my idziemy 15tego do przychodni i biore ten pakiet z nfz, tez uwazam ze tyle pokolen sie wychowalo to po co dodatkowo cos dawac? zas jak u nas wyglada zycie?- tata juz wrocil do pracy a my zostalismy sami od tego wtorku-poki co dajemy sobie rade, Wojtus w nocy raz sie budzi i potem dopiero nad ranem. w 3tyg jakos byl rozchwiany ale ponoc to normalne-tak polozna mowila, hmm.ja az mialam wtedy dola i bylam na skraju ze pewnie nie dam rady go dalej karmic tak piersi parzyly. ale pom ogla masc-linomasc ziajii i rewelacja!!moja mama zas z domu by nas nigdzie nie wypyusciladalej niz na spacer. masakra. wczoraj aby udalo mi sie na 30min wleciec do auchana i jak oszalala biegalam by zobaczyc co nieco. a kupilam troche owocu i weszlam w dzia malenst i byla swieza dostawa i skusilam sie na pare fajnych ciuszkow ![]() jak pomysle ze od nowego rku 23% vat ma wejsc to masakra jak te dzeciece artykuly beda drogie!!! i zastanawiam sie czy nei kupic teraz wiekszych rozmiarow troche,a zabawki?to juz nie wspomne, i kogo bedzie na to wszytko stac?ehhh ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- aha, i mam pytanko-czym smarujecie cialko malenstw?kremik?oliwka? |
|
|
|
#2728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma taka sama posciel co moja Ingusia chodzi mi o kolorek---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Ja smaruje Bedtime lotion z Johnson's baby
|
|
#2729 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do smoczka ja podałam również ale też się nie daje oszukać Ciumka go niby ale z taka złością że hohoh Czasem z nim przyśnie potem wypluje i śpi a co do nocy to możemy sobie rękę podać jeszcze to kamienie jak dla mnie to nie takie straszne Tylko ze Frankowi sie bardzo długo odbija więc schodzi nam z pół godziny na karmienie + odbicie (a ostatnio mierzyłam czas karmienia i to jest cos koło 6 minut za każdym razem wiec odbicie ponad 20 minut ) wiec zostaje nam 1,30 h na sen z czego pod koniec tych dwóch godzin mały tak się głośno zachowuje że ja już nie śpię Cytat:
Cytat:
Ja smaruję oliwka po kąpieli
|
|||
|
|
|
#2730 |
|
Rozeznanie
|
ewcia- u nas tylko oliwka penatena
![]() naked- dla ciebie http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/a,i,1035,jak_po..._zachlysniecia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

TU LE
Poza tym ja Mała ciągle na rękach albo jęczy to nie umiem się skupić,żeby napisać coś konkretnego i piszę skrótowo i tylko odnośnie tego co mnie interesuje

franca jedna mnie już wkurza:P
mimo, że dziecko już wcześniej miało problemy z kupkaniem. Niestety, ale z tego powodu jestem po 2 nieprzespanych nocach bo nosiłam małą żeby nie płakała...
Brawo Monika!