|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Klarissa, no to mieliście nieciekawy wyjazd... współczuję.
...Twoja mała się poci? Tzn, co? Śmierdzi? jest mokra? tifio, ja smoczek dałam bodajże w 3 tygodniu, bo nie mogłam nawet na 15 minut wyjść z domu, tak się darł o coś do ssania. Od tamtej pory, jak chce possać, to dostaje smoka i jest happy ![]() Cudny ten Twój pulpecik ...a tatuś chyba w kupę wózkiem wjechał ![]() NIKaP-n, super pomysł z tym obrazem Mały aniołek ![]() justysia8522, a jak kładziesz się z małą brzuszkiem do swojego brzuszka, to podnosi główkę? Czy też nie? Ray, kąpiemy codziennie, żeby się mały przyzwyczajał, że nie chodzimy spać brudni A tak to co drugi dzień szorowałam. Do tej pory nie kąpaliśmy go tylko raz - po szczepieniu, bo zasnął pół godziny przed kąpaniem i żal mi było go budzić. aaneczka1984, super, że z Dominikiem lepiej, ale za to problemów z Patrykiem współczuję. Trzymam kciuki, żeby z pępuszkiem nie było problemów. ...i więcej osób czyta Twoje posty, spokojnie. Ja, np nie mam po prostu czasu odpisać w porę. Ale staram się czytać na bieżąco i duchem jestem z wami ![]() kasienka1701, ja cytrusów się boję. A mam straaaszną ochotę na grejpfruta (swoją drogą, głupie spolszczenie nazwy )malwina1204, witamy wśród mamusiek ![]() elenka1, ważyłam się po powrocie do domu i było bodajże 6 kg mniej, potem długo nic nie spadło, a jak po 1,5 miesiąca stanęłam na wadze, to zostały już tylko 4kg więcej niż przed ciążą. Także, nie martw się, powoli, ale waga spadnie IlonaN2, Boryskowi kikut odpadł w 15 dobie. Wszystko zależy od grubości pępowiny. Angelika16, cudny krasnalek ![]() mszu, ja też myślałam, że będę płakać razem z Boryskiem, ale podczas szczepienia trzymał go tata Ja nic nie widziałam i dzielnie to zniosłam. Moi mężczyźni również ![]() ninaad, szkoda, że musicie pracować nad bioderkami, ale ważne, że można coś z tym zrobić. Co do sprzecznych wskazań, to wydaje mi się, że kompromisem jest kangurowanie. Bo mała będzie miała rozkraczone nóżki, a główka nie będzie zupełnie w pionie. bordowa, a byłaś już u ginekologa w sprawie tego krwawienia? Może ma to cos wspólnego z tą boląca raną? Nie miałaś chyba robionego jeszcze usg blizny. Może warto by iść prywatnie? naked21, Borysek nie zawsze ma ochotę na zabawki, które mu pokazuję. Czasem odwraca wtedy głowę do ściany ![]() Jeśli chodzi o słuch, to nie miał badanego w szpitalu?Może babcia jakaś mało interesująca ![]() Wyobrażam sobie Ciebie biegnącą z wózkiem Zuziczka, mam nadzieję, że to jednak nie endometrioza U nas całkiem znośny dzień. Poranek wręcz (prawie) cudowny. Maluszek jadł o 5:30, zmieniłam pieluszkę i wzięłam do siebie do łóżka, bo zaczął się do mnie słodko uśmiechać Niestety mąż o 6 poszedł do pracy i zostaliśmy sami, ale pospaliśmy do 10 i po obudzeniu się znów przywitał mnie bezzębny uśmiech Boryska ![]() Potem cały dzień był taki wesolutki. Uśmiechał się non stop i opowiadał mamie kawały ![]() ![]() Za to kupala od wczoraj po południu nie było... A do tej pory prawie wszystkie pieluszki zafajdane. Jak już syncio z siebie wszystko wyrzuci, to chyba się ubabra po pachy Aż się boję
|
|
|
|
#2762 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
Ja Cytat:
po jakimś miesiącu przestałam chudnąć, więc to chyba tłuszczyk został + pełne piersi Najśmieszniejsze jest to, że brzuszka już prawie nie ma![]() Cytat:
Cytat:
Zmykam zaraz spać, mam zjazd i jutro cały dzień zajęcia.. dzisiaj tak tęskniłam za Martynką......... ![]() Aha, a debridat już 2 dni dajemy i jest poprawa
|
|
#2763 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki.
Wątek ruszył pełną parą po jednodniowej nieobecności ciężko nrobić. Powoli robi się jak na poczekalni ![]() My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Szczepiliśmy na NFZ czyli były 3 wkłucia, rączka i dwie nożki. Córcia była dzielna, po pierwszej szczepionce krzyk 3 sekundy , po drugiej krzyk ok 10 sekund, a po ostatnie najbardziej podobno bolącej był ryk, ale chyba nie gorszy niż podczas ubierania po kąpieli![]() Gorączki nie ma, ale była troszkę marudna i za namową lekarki podałam jej odrobinkę paracetamolu w syropie ( przeciwbólowo bo zdaniem lekarki może boleć rączka lub nóżka i nie ma sensu, żeby dziecko się męczyło). Jakoś nie miałam odwagi zastosować tego wielkiego czopka, więc dostała syrop. Teraz czekam aż wstanie na karmienie, w nagrodę za dzielność śpi dzisiaj z mamą a tak serio to chcę mieć ją blisko po tych szczepieniach, tak wa razie czegoś.Malucha waży 4150 gr, a więc w ciągu ostatnich 16 dni przytyła 700 gr. Podobno to odrobinę za dużo i za 2 tygodnie mam się zgłosić na ważenie, w celu stwierdzenia czy nie przekarmiam dziecka mam trzymać przerwy 3 godzinne, a jak się domaga wcześniej to podać wodę lub herbatkę. Jest dokarmiana po każdym posiłku i dlatego trzeba to kontrolować. Oczywiście część cytatów wcięło ![]() Klarisa- bardzo mi przykro z powodu babci. Cytat:
![]() Ja smoczek podałam chyba od razu po wyjściu ze szpitala, jak był pierwszy koncert nocny ![]() Fajnie wyglądanie, maluch słodki- a Twoja buzia mi jakaś znajoma. Nie jest z okolic Olsztyna? Cytat:
![]() Urodziny bardzo skromnie, w sumie jakoś nic nie zroganizowaliśmy. Mój mąż dostał m.in. kubek z napisem TATA spółka z. o. o.- 24h na dobę/ 7 dni w tygodniu. I takie tak różne napisy- czym ta firma się zajmuje ![]() A Twój prezent super, i synuś słodki My teraz co drugi dzień, ale chcę wrócić do kąpieli codziennych, tylko coś lenistwo bierze górę... Cytat:
GRATULACJE! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Malutki bidulek, mam nadzieję, że jest już lepiej.
|
|
#2764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zabawek to moja też ma je w nosie. Czasem jak jej poruszam moją karuzelą dla ubogich to leży i się patrzy, ale tak z łaski to robi... natomiast jakieś misie, grzechotki itd. w ogóle jej nie ruszają. Cytat:
Co do mnie to już włażę w spodnie sprzed ciąży, ale brzuch mi się wylewa górą i paskudnie to wygląda więc na razie to sobie jeszcze podaruję zakładanie ich. Mam 2 pary większych dżinsów i jakoś się z nimi przemęczę póki co. Cytat:
Wysłałam tż-ta do apteki i kupił ten Gripe Water zobaczymy, może to ją odetka...
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Więc nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać aż mały sam będzie się wykupkowywał
Teraz poczekam do tygodnia i ide znów do lekarza najdziwniejsze jest to, że ta kupka jest bardzo luźna, o prawidłowym kolorze. Na mnie w każdym razie dieta bardzo działa, może pomoże zgubić ostatnie 3 kg Z tym moim szybkim chodem to faktycznie smiech na sali, zwłaszcza że ze mnie mały człowiek, popylam z tym wielkim wózkiem jak jakiś oszołom ale chudnę więc polecamZmykam do łóżeczka. Baj
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan Na wizytę prywatną nie mam za bardzo kasy. Do lekarza, jak się uda, idę we wtorek, bo cały czas jest na urlopie. Teraz znów nie plamię, więc nie wiem już, może to jednorazowy chlust był?
![]() Szczęsliwa Dzielna Mała Asia miała taki sam shcemat płakania na szczepieniu ![]() My się uśmialiśmy na szczepieniu. Ubrałam Aśkę, wychodzimy i moja położna mówi do tej co szczepiła "wiesz co... ja już idę". "A co, nie możesz wytrzymać?" (krzyku) "no" Jak wstała żeby wyjść to aż się zachwiała z tego ciśnienia w głowie ![]() Najpierw nie przybierała, teraz przybiera za dużo ... Chyba jaja sobie z Ciebie trochę roi, żeby Ci się nie nudziło ![]() Czy ma któraś z Was farby do odbijania rączek i stópek? Czy to te same co do malowania palcami dla dziecka? Nigdzie nie mogę dostać.
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Mi tak samo. I byłam pewna, ze zastosuje wiekszosc rad pan Hogg
Dla mnie łatwy plan okazał sie porażką. Miałam wyrzuty sumienia albo że Teo potrafi pół nocy ryczeć odkładany do łóżeczka, albo że się złamałam i np w końcu przytuliłam go w swoim łóżku i zasnęlismy czy podałam pierś. Miałam wrażenie, że moje dziecko prawie nie sypia.. Teraz nie załuję, że tak często robiłam coś wbrew zasadom. Po wizycie u pediatry okazało się, że mamy zaawansowany refluks i ciągle małego męczyły różne zgagi itp i dlatego płakał i szukał ukojenia przy mnie.. I podobno ma tak większość mocno ulewających dzieci..Nie płaczą, aby coś na nas wymusić.. Dobrze że potrafiłam być tak żelaznie konsekwentna
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie jeden dzień i już tyle do nadrobienia
![]() Co mi sie rzuciło w oczy: karmienie piersią pomaga schudnąc, dlaczego miałoby być odwrotnie? przecież to logiczne, że poza tym co mama bierze dla siebie to jeszcze wyciąga dziecko, no chyba ,że ktos faktycznie zaczął jeść za dwoje zwłaszcza słodycze A n spadek wagi jest jeszcze czas, średnio tak koło pół roku to trwa, więc luzik, do wakacji będziemy latać w bikini ![]() Wczorajsza uroczystość przebiegła fajnie udało mi się nie wywalić na mega śliskiej posadzce, a do przejścia był kawałek no i dostałam dyplom i odznaczenie dla "wzorowego studenta" Achhhh..postudiowałabym jeszcze ![]() Angelika 16 ale żeś mnie wyszpiegowała ) jak tam byłaś już na jakimś spacerku?---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
ostatnio po 4 godzinach "na chodzie" tak mnie nogi bolały, że musialam zrobić dzień przerwy bo 2 godziny łaziłam po mieście załatwiałam srawy, potem 2 godziny spacer waga mi już całkiem spadła, ale przydałoby się wyrzeźbić tyłek i udka
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
a mi "jezyk niemowlat" chyba pomogł bo moje dziecko przestało jesc co 20 min... choc w sumie juz sama nie wiem, czy to zasługa Tracy Hogg czy moje dziecko w koncu sie wyregulowalo, czy moze dlatego ze dostało smoczek...
choc zaczełam zauwazac, ze jak na poczatku to jedzenie co 3 godziny ladnie sie sprawdzalo tak teraz np okazuje sie ze Nadia potrafi zasnac 10 min przed karmieniem i przewaznie jestem w kropce, (bo moje dziecie ładnie przybiera) i boje sie ze jak zaczniemy karmic na żądanie to zacznie tracic na wadze... no wlasnie zbliza sie jej godzina karmienia, Mała nie spi, ale jedzenia tez sie nie domaga... i tak jest przed kazdym karmieniem... naked witam w klubie zaparc dzieciecych... u nas brak kupy od wczoraj a zreguly byly 3 dziennie... ja tez zawsze prawie biegiem z wozkiem... bardzo bym chciala wrocic do wagi sprzed ciazy...
|
#2770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas nocka jakoś znośnie nawet się wyspałam Dziś mamy pierwszych gości wieczorem więc może jakaś lampka winka toż przed karmieniem (bo tak moja położna powiedziała a lekarz potwierdził że nie ma problemu ) tylko boję się że jak walnę lampkę wina to się nie obudzę do małego heheh Po 12-stej na spacerek idziemy krótki bo krótki ale zawsze coś
|
||
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie głównie do ninaad (wiem, że masz w tej kwestii pewną wiedzę
), ale też do wszystkich, może któraś się na tym zna ![]() Mój Tż ma za wysoki cholesterol od długiego czasu i chciałabym wprowadzić w domu dietę, która ogranicza i zwalcza "zły" cholesterol, bez redukcji tego "dobrego". Czy ja też mogłabym ją stosować, mając prawidłowy poziom cholesterolu? Nie chcę gotować 2 obiadów i innych posiłków. Myślę, że nie zaszkodzi mi takie odżywianie, ale wolałabym się upewnić
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak nie na temat ale może kogoś zainteresuje
![]() Ariel rozdaje darmowe próbki odplamiacza w płynie lub w proszku ![]() http://www.ariel.pl/Odplamiacz/Zamow-probke/ Ja już zamówiłam z 1,5 tyg temu i wczoraj przyszla pocztą
|
|
|
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun - Jeszcze na spacerku nie byłam, co chcem wyjsc to albo leje albo wieje...
Co do Twojej wagi to ja sie wcale nie dziwie ze wrocilas juz do swojej wagi, jak ty w 9 miesiacu wygladalas jak ja w 4! hihi![]() Moj maly dnie tak slodko przesypia, a w nocy daje czadu i nie mam sily co chwile wstawac do jego lozeczka i zabieram go do siebie hihi... Kobietki a da sie cos zrobic, zeby maly najadał sie moim mlekiem bo ssie godzine jednego cyca a potem druga godzine drugiego i wciąż jest glodny, wiec w ruch idzie butla... lipa straszna...:/ |
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do karmienia, to jesteś na początku drogi więc laktacja sie dopiero normuje , więc jak chcesz karmić piersią to przystawiaj go jak najcześciej. A on przez te 2 godziny cały czas je? słychać jak przełyka? bo jesli tak to jesli już zje drugą pierś i dalej jest głodny to przystaw go znowu do tej pierwszej, w godzine coś już na pewno się naprodukuje A może on chce po prostu ssać a nie jest dalej głodny? próbowałaś dać smoczka? |
||
|
|
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
chcialam sie pochwalic, że mój Wiktor ma dzisiaj 2 mce i od jakiegos tyg odpukac kolek nie było, sam zaczyna zadziej jesc 3-3,5 w ciagu dnia a w nocy spi raz 4,5-5 h
wiec jest superowy ))) kupka tez sie unormowała jest dokladnie co 2 doby.. moze to zasługa esputiconu dostaje 2x3 kropeliki i 2x łyżeczke Gripe water do 60 ml wody dziennie i jest gites !!A jego ulubiona zabawka jest karuzela fp rain forest codziennie wpatruje sie w nia przez jakies 10-15 min i osmiornica z dzwonezkami w srodku oraz krab grzechotka ![]() Jak ja kocham tego malucha ))---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Co do szczepien to szczepilismy 5 w 1 +żółtaczka osobno i pneumokoki, rota sobie odpuszczamy
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc może się pomęcz troszkę dłużej i częściej przystawiaj
|
|
|
|
|
#2777 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wstrzymaj sie jeszcze z butla, jak po wazeniu sie okaze ze nie teges, to moze wtedy? Cytat:
a co do pyt. o probiotyki do pochwy-no zeby nie zlapac jakiejs infekcji. bo wydaje mi sie ze po porodzie sn , po tych wszystkich badaniach, zabiegach, srodkach dezynfekujacych pochwa jest bardzo wyjalowiona |
||
|
|
|
#2778 |
|
Raczkowanie
|
mi gin poradziła, że mozna kupic lactovaginal (globulki z kwasem mlekowym) i zaczac stoswac nie wczesniej niz 6 tyg po porodzie
![]() ja kupiłam ale zaczne brac dopiero od poniedziałku, bo w weekend chce zaszalec z tz
|
|
|
|
#2779 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Śliczny Synuś, bardzo podobny do taty ale do Ciebie też. Jakie to niesamowite, te nasze małe człowieki ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Dziękujemy kochane za miłe słowa Ewcia śliczny Maluch, a jaką dorosłą minę strzelił ![]() Klari myślę, że to może być wina Nan-a. Ono ma w swoim składzie ponoć więcej żelaza- co działa zaparciowo, ale to tylko tyle, co wiem ze słyszenia. Pogadaj z pediatrą... falbala 54zł mszu moja mama sobie zamówiła takie foto od Gwiazdora i babcie też, także mam problem z głowy A foto faktycznie fajnie wyszło- jak na cyfrówkę. Nie mam siły ostatnio się bawić w sesje, bardzo Wam zazdroszczę profesjonalnych aparatów i umiejętności (Tobie i Zuzce)- to było zawsze moje marzenie zająć się foto- może jeszcze znajdę na to czas (gorzej będzie z kasą) ![]() Wczoraj byłam na mieście, na piwie z kumpelami ale miałam wyrzuty sumienia, wróciłam na rauszu...
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
dzieki Nika
)) to pomysł na prezent dla dziadków mamy z glowy
|
|
|
|
#2781 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój mąż dostał z pracy taką koszulkę- z tymi napisami, co na Waszym kubku ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Dziewczyny, a te szczepionki są w różnych cenach w różnych województwach? Na czym to polega, od czego zależy? ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- falbala nie ma za co ![]() Zuzolku może to nie ta endo... a nawet jeśłl- nie daj Boże- to to można usunąć chyba- tak czytam, ale jednym okiem, bo drugim kontroluję Małego. Co gin jeszcze o tym mówił, jakie widzi ewent. rozwiązanie? Bidulo stale coś Cie niepokoi ![]() tifio ja podałam smoka już w szpitalu, bo wiem, że dzieci mają odruch ssania, który trzeba zaspakajać- to sama natura a nie miałam mleczka i moje dzieciątko było takie biedne maleńkie, a tak chociaż smoka nuplać mógł... i wiesz co? noc złego się nie dzieje, Pawcio się nawet nie uzależnił od niego, rzadko się dopomina o smoka i często go sam wypluwa![]() ycnan ja też uważam, że widok bezzębnego uśmiechu- to sens mojego życia
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Co do Spacerku to bardzo chetnie sie wybiore, bo praktycznie tak jak mówisz ciagle siedze sama, bo tż w pracy...
A co do karmienia to ciezko to widze z moimi piersiami...:/ Tymbardziej, ze w szpitalu mały dostawał od poczatku butle, bo najpierw cesarka a potem nie mialam pokarmu... |
|
|
|
#2783 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiem, jakie to trudne, ale ogranicz butlę na maksa. Przystawiaj do piersi- jak często się da- wciągu dnia, w nocy0 niech ssie jak najdłużej, to Ci pobudzi laktację (żaden laktator tak tego nie zrobi). Ja się zbyt szybko poddałam i teraz bardzo żałuję. Kup hernatkę na laktację i tabletki lactinatal ( ziółowe, które nie dość, że pobudzają laktację, to jeszcze działają antykolkowo na dziecko)- bierz 3 razy dziennie po 1, do tego bardzo dużo pij wody niegazowanej, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
justysia8522, a jak kładziesz się z małą brzuszkiem do swojego brzuszka, to podnosi główkę? Czy też nie?
No właśnie z tym też jest problem-albo szuka pies albo odwraca główkę w bok i jest jeden wielki płacz, niczym nie mogę jej zainteresować Pediatra twierdz, że ma jeszcze czas, dodatkowo rączki ma prawie cały czas zaciśnięte, dość rzadko dłonie są otwarte. Już sama nie wiem co robić |
|
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ach jakie to swojskie tutaj w mazowieckiem nie znają Gwiazdora... tu jest tylko Mikołaj ![]() i tym sposobem nie odrozniaja tego z 6 grudnia od tego z 24 grudnia ![]() ![]() chcialam sie pochwalic, ze Naszej Marudzie kupilsmy dzis lezeczek-bujaczek.... no i działa
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniłam mleko z powrotem ze zwykłego na pro sensitive i mój dzidziuś się odetkał, co za ulga. Ale powiem wam, że nie przyszło by mi do głowy, że taka mała istota może tyle kupy wyprodukować...
|
#2787 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pokaż, pokaż ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() a Mały tez robi więcej ode mnie czasem...
|
||
|
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilkę bo idziemy poimprezować do sąsiadów ale wchodząc do mieszkania zauważyłam ulotkę NETTO no i
W NETTO - PAMPERS PREMIUM CARE wszystkie rozmiary +chusteczki 63sztPampers Sensitive sa za 42,79 !!!!!!!!!!!!!!! od PONIEDZIAŁKU Rano przed szczepieniem sobie po nie pobiegnę
|
|
|
|
#2789 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa dlatego ja się cieszę że idziemy do tego neurologa i rehabilitanta bynajmniej będę miała pewność czy coś jest nie tak no i co...
ninaad gabisun elenka1 dziękuję za ciepłe słowa aaneczka1984 wiesz my mamy 4 miesiąc teraz - więc 3 skończone i ma 6200 ale teraz póki co nie ma na gwałt tuczenia tylko obserwacja bo może się okazać że to tylko fałszywy alarm gabisun wyglądacie bosko! Ray współczuję sytuacji z zatwardzeniem córy nie brzmi to ciekawie... a nawet bym powiedziała strasznie... naked21 nas uczono położyć na kolanach głową w dół żeby był spad i klepać między łąpatkami NIKaP-n świetna rodzinka ;D Klarissa przykro mi z powodu sytuacji rodzinnej, nie mnie jednak wyglądasz cudownie ![]() chwalę się że Pat nie ma pleśniawki ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o termometr to my mamy elektroniczny pod paszkę ale chcemy kupić 3 sekundowy jakiś bo ten z minute mierzy i małego to denerwuje... a po szczepieniu jak młody był niespokojny i widzieliśmy że go ta noga boli to i w jednym i drugim przypadku dawaliśmy nurofen dla dzieci taki do picia idę nadrabiać dalej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

(swoją drogą, głupie spolszczenie nazwy
Ja nic nie widziałam
A do tej pory prawie wszystkie pieluszki zafajdane. Jak już syncio z siebie wszystko wyrzuci, to chyba się ubabra po pachy 

Najśmieszniejsze jest to, że brzuszka już prawie nie ma

Teraz poczekam do tygodnia i ide znów do lekarza