![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Pumas niezłe dylematy.
![]() Jeśli chodzi o moje zdanie to jestem zrażona do nowych projektów, nowych firm, nowych stanowisk, działów itp. Zawsze to może być klops, za pierwszym razem trafiłam do firemki co dopiero zaczynała no i faktycznie zrobił się klops i firma terz funkcjonuje 1 dzień w tygodniu. Potem trafiłam do nowo utworzonego działu w firmie który nie dawał porządanych rezultatów no i też klops i mnie wyciepli. Ja bym wybrała coś pewnego, a nie bawiła się w eksperymenty. Wolałabym chyba to TW. Tyle że nie byłoby cię w domu w ogóle a to duży minus. Wpierw zrób tak jak pisałaś a potem się będziesz zastanawiać jak się nie będzie dało tak zrobić. Zresztą ja tam nie umiem doradzać bo nigdy nie miałam takich dylematów to nie wiem. ![]()
#4262 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od dawna mam dylemat- szukać pracy na recepcjach (praca z przymilaniem sie niemieckim emerytom) czy czekać na cos konkretnego. Hotelerstwo mnie kompletnie nie interesuje, ale to jedyny płomyk nadziei na pracę jakąkolwiek. Cytat:
I jestem zablokowana, bojaźliwa i wogóle na marginesie życia. Doszło do tego, że boje sie co bedzie gdy mnie nie zatrudnią i co bedzie gdy właśnie zatrudnią. Bo nie wiem czy sie do czegoś nadaje, nie wiem czy coś umiem i jak wytłumaczyć, że taka prymuska na studiach przez tyle miesięcy siedziała w domu. Każdy tydzień siedzenia w domu odbiera mi kolejną porcję pewności siebie.
![]() |
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też znalazłam pracę 2 koleżankom, a wczoraj widziałam świetną ofertę i od razu pomyślałam o koledze, no ale znając go to nie zaaplikuje choć nie pracuje. Pocieszam się że mam chociaż jeszcze te studia 2 weekendy w miesiącu i prawo jazdy. Muszę pisać mgr, więc mam czym się zająć. Choć motywacje do pisania mam bardzo niską. Jest u mnie w Urzędzie Miasta oferta na którą spełniam wymagania, ale chyba się nie odważę... Poza tym wisi ogłoszenie w Orsay i coś myślę, że nadeszła pora aby się tam udać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem też prosto po studiach, mam pewne dośw. które raczej zniechęca do zatrudniania mnie na szeregowych stanowiskach. Problem jest taki, że ja marzę o innej branży, gdzie niestety mnie nie chcą. Jedyne, co mogłabym robić teraz, to praca związana z handlem szeroko pojętym i sprzedażą. A niekoniecznie chcę się rozwijać w tym kierunku, jestem zmęczona ludźmi jako klientami z którymi mam bezpośredni kontakt. Szkoda mi też wiedzy ze studiów (ZZL), której nie mogę rozwijać i wykorzystywać. Pumas, teraz to ja nie wiem gdzie aplikować i CO chciałabym robić żeby to nie było poniżej moich kwalifikacji. Pustka. Co do twoich rozterek - pomyślę i jutro może coś Ci mądrego napiszę.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2010-11-05 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
pumaska kurcze nie wiem co Ci doradzić, jedyne co mogę poradzić to jeszcze raz przemyśleć z wypisaniem plusów i minusów pracy w jednej i drugiej firmie... Do mnie dziś babka zadzwoniła że pomyślnie przeszłam rozmowę i we wtorek mam test, muszę zaliczyć na 80%. Mam nadzieję, że nie będzie jak na studiach, że zabraknie mi 1% do zaliczenia ![]() Dziś byłam na piwku i od jutra ostre kucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
Pumas, skoro jest taka możliwość, żeby sprawdzić i jedną, i drugą opcję, to tak właśnie zrób. nawet te 2 tygodnie mogą coś niecoś o pracy powiedzieć
![]() (ja bym poszła do tego TW, ale nie wiem, czy tak bardzo cenię sobie bycie w domu, właściwie to przyzwyczajona jestem do związku na odległość, no i to inna sytuacja). byłam dziś na rozmowie w tej miejscowości oddalonej o 50 km. wypadłam dobrze - tak mi się wydaje. pracodawczyni bardzo sympatyczna. ma zadzwonić ![]() ![]()
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
we wroclawiu obecnie mamy6 korporacji ciagle rekrutujacych: volvo: roznie: innzynierowie, ale tez obsluga klientow, korporacyjna ksiegowosc czyli to, czeho kazdy moze sie nauczyc-oczywiscie outsourcing ![]() hp: szukaja glownie analitykow finansowych oraz specjalistow hr i placowych oraz AP i AR. czesto tez call center (wszystko to outsourcing). google: we wro glownie reklama online (tez outsourcing, zeby nie bylo). glownie oczywiscie jest to praca w obsludze klienta-taki helpdesk. ups: tu taki ladniejszy outsourcing, bo obsluguje sie oddzialy ups z calego swiata. tez ksiegowosc i place, ale z tego co wiem maja program wewnetrzny, czyli juz nie nauczysz sie sapa, a to moze ci sie przydac, jesli myslisz na powaznie o pracy w korporacji outsourcingowej. ibm: tu tez administratorzy baz danych (bynajmniej nie po informatyce), helpdeski, specjalisci ds sapa itd. i wreszcie siemens: u nich owszem glownie inzynierowie. do outsourcingowej korporacji naszym miescie dostac sie jest banalnie latwo. kasa nie jest jakas porazajaca, podwyzek nie ma ![]() ale tez nie 1500. powiedzmy na pierwsza prace ok, ale pozniej...juz nie. najlepiej probowac w twoim przypadku na stanowiska, na ktorych potrzeba tylko angielskiego, to oczywiste. sprobuj-moze akurat wydukasz ![]() a prawda jest taka, ze jak ci nie wyjdzie za pierwszym razem, to mozesz probowac w nieskonczonosc-nikt ci tam nie zamknie drzwi. wiem, ze z uwagi na duza rotacje-ludzie przychodza tuz po studiach i szybko maja dosc, bardzo chetnie zatrudniani sa ludzie, ktorzy juz chca osiasc i miec stala prace. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja sobie cenie zycie prywatne i nie moge sie zgodzic na pobyt w domu tylko w weekend. ALE dla znanej i stabilnej firmy moglabym sie poswiecic orzez jakis czas... Cytat:
Pierwsza praca jest najbardziej stresujaca. Ale grunt to sobie uzmyslowic, ze jes sie na okresie probnym i trzeba sie nauczyc pracowac, kazdy to wie, wiec inaczej patrzy na pracownika. Glowa do gory, do boju ![]() Cytat:
Mam takiego znajomego, ktory ciagle narzeka, ze nie ma kasy, nie ma pracy. Niezliczona ilosc razy proponowalam mu prace za dobre pieniadze. Nie cos ambitnego, ale dobra kasa. I ani razu sie nie zgodził, bo to nie byla praca za 3 tys, netto i nie w ciepełku. Porazka, nienawidze go. Nic mu juz nie proponuje. Cytat:
![]() Chcesz wyjsc z handlu to to zrob, wszystko w Twoich rekach. strach nie jest tu dobrym doradca. Cytat:
![]() Super, ze rozmowa poszła i przeszłas dalej. Zakuwaj, bo sie opyla!!!!! Cytat:
Jesli sie dostaniesz, to bierz smialo, kasa to nie wszystko, najpierw liczy sie zdobyte doswiadczenie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Lapinne, dzięki za obszerną wypowiedź
![]() Zerknę na ogłoszenia kątem tego, co napisałaś. Do tej pory widziałam samych inżynierów, specjalistów it etc etc ale może to tylko moja projekcja. Mnie interesuje HR, tak miękkie jak i twarde i to bym chciała robić. Chyba. Pumas --> ![]() I co wymyśliłaś? TW czy czekasz na na na IC? Ja miałam nadzieję, że z IC do mnie zadzwonią, bo składałam CV na kiero. W temacie strachu: ja JESTEM dupa wołowa i wiem, że muszę z tym walczyć. Co do ang - wczoraj byłam na konwersacjach dodatkowych w szkole językowej. Były osoby również z wyższych poziomów i powiem Wam, że mówią strasznie ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Jula - też radzę nie przejmować się angielskim, tzn. uczyć się oczywiście w swoim tempie, ale nie rezygnować z rozmów! Mój facet dostał dopiero co pracę gdzie w wymaganiach był ang, co prawda on niby jest dobry, nie wiem nie słyszałam jak mówi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
no dokladnie z tym ingliszem...
ja na rozmowie mialam pytanie o zainteresowana i wakacje oraz swoje mocne strony. a z jezyka, ktorym posluguje sie w pracy to po prostu przyszedl moj szef, ktorym wtedy byl obcokrajowiec i zapytal mnie o rozne *******y z cv,ale raczej tak widac bylo, ze jaja sobie ze mnie robi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Hmn, dzięki dziewczyny, kochane jesteście
![]() Lapinne, a z ciekawości, jaki jest ten Twój drugi język, oprócz ang?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
Jula startuj do korpo i nie marudź! Rekrutacja w korpo nie zawsze zaczyna się od rozmowy po angielsku, raczej są to kolejne etapy, gdzie rozmawiasz zwykle ze swoim przyszłym team leaderem. Wysłanie CV nic Cię nie kosztuje, a możesz zdobyć pracę (może nie do końca wymarzoną..)
W moim przypadku próba dostania się do korporacji wiązało się ze zdaniem testu po angielsku (potem jeszcze proponowali spróbowanie napisania testu w innym języku obcym, ale ja się na niemiecki nie odważyłam), szybko sprawdzili testy i Ci, co mieli jakiś tam procent dobrze, to musieli napisać jeszcze test matematyczno-logiczny (dla mnie kompletna porażka i byłam pewna, że poszedł fatalnie). Po jakimś tygodniu się odezwali na drugi etap, ale odmówiłam, bo już miałam umowę o pracę. Jednak od koleżanki tam już pracującej wiedziałam, że byłaby to rozmowa po polsku i angielsku z babką z HR i kimś tam jeszcze, a kolejny etap to już z przyszłym team leaderem. Wprawdzie korpo średnio mnie pociąga, ale jak kiedyś nie będę mogła znaleźć pracy w polskich firmach, to na pewno będę znowu uderzać, bo jednak dają dość przyzwoite pieniądze i jakieś tam dodatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Ech u mnie bez zmian. Do Solara mnie nie przyjęli i do salonu z drzwiami również, choć myślałam że mam szansę
![]()
#4275 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem ang + hebrajski, szwedzki, węgierski, chiński, czeski itd
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Wiem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do IC ide, bo nie bylabym soba i plułabym sobie w brode, ze stracilam szanse. Choc wiem, ze bedzie ostra jazda jezykowa i narbie sobie obciachu. No ale trudno. Raz sie zyje. Do IC moze sie odezwa, bo do mnie odezwali sie po miesiacu. Widzisz??? Poziom wyzej i beznadziejna wymowa. Wiec sie nie przejmuj tylko do przodu mała!!!! Cytat:
Cytat:
Udalo mi sie przeciagnac TW troche, takze jestem happy. Chociaz to ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
Pumas - trzymam kciuki. powodzenia też w IC, oby nie było aż tak ostro
![]() jeśli chodzi o języki to znam bdb angielski - jestem wdzięczna rodzicom za dodatkowe lekcje ![]() do tego uczyłam się ileś tam lat niemieckiego, ale dalej znam go słabo i teraz powtarzam sobie w domu ze starych książek używanych w szkole. chciałabym zapisać się na korepetycje - jak coś zarobię ![]() choć marzę o zgłębieniu jednego ze wspomnianych mniej standardowych języków - czeskiego ![]()
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
pumaska kurcze podziwiam Cię, taka fajna rozwijająca praca się szykuje, taka super pozycja w CV... zazdroszczę mądrości i obrotności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czeski oj tak, super język, polecam ;-) ja tez jak zarobie i jak sie ustabilizuje zyciowo, to sie zapisze na jakis ciekawy kurs. Cytat:
Zero w tym mądrości. Może trochę obrotności i pewności siebie oraz wyrażania swoich myśli. Tylko powiem wam w sekrecie, że lepiej chyba wygląda Dyrektor Oddziału niż Area Sales Manager. Pozdrowienia, ja zabieram sie do pracy, musze troche popisac dzisiaj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Konto usunięte
|
Jula co do angielskiego - sama nie jestem na super poziomie i jestem strasznie krytyczna wobec siebie, ale dzięki chodzeniu na angielski widzę, że na tym samym poziomie są osoby mówiące gorzej ode mnie. Ja się czasami dziwię lektorce, że je rozumie
![]() ![]() Za tydzień pracę zaczynam - już mnie trochę dojazdy przerażają, ale do wszystkiego da się przyzywczaić. I jak w końcu będę miała neta na stałe, to zacznę szukać czegoś nowego. Może akurat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Pumas, ale tak czy siak obie pozycje i DO i ASM możesz wpisać w CV
![]() Ale kochana, być dyrektorem przed 30tką? Przesadziłaś!!! ![]() Ja jutro będę myśleć jak jeszcze podrasować CV i spróbuję wysłać na AREA do pewnego sklepu z fajnymi butami. I biorę dupę w troki i wykupuję naukę jazdy ![]() Danae, ja tez się dziwię lektorkom, że rozumieją ![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ Edytowane przez Jula Czas edycji: 2010-11-06 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pracy, to się cieszę z badań u lekarza medycyny pracy, bo przynajmniej wiem, że wszystko w porządku jest. No i miałam okulistę za darmo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja tez mam ang ale na 19.30 do 20.50, wiec albo po albo przed jestem wolna. Nie wiem czy Ci to pasuje???
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Jula hehe no wiesz, ja tego DO traktuje BARDZO z przymruzeniem oka, poniewaz jestem młoda, głupia i nie wypada mi sie tak tytułować. Ale zabawne to jest, naprawde
![]() Bede Ci kibicowac na Area. A jesli zrezygnuje z TW to postaram sie Ciebie tam wcisnac, w koncu to Twoje rejony, a ja zabieram Ci chleb pchajac sie tam ;-) Zdradzisz, co to za firma? |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
patrzcie jaka przed kimś "różowa" przyszłość
http://lodz.gumtree.pl/c-Praca-praca...AdIdZ240257739 żenada |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
umowa o dzieło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
pamietajcie, ze dzieło musi byc wykonane. To nie zlecenie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.