|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Dzis z tej euforii, ze moje dziecie potrafi nie spiac nie ryczec tyle czasu, zapomnialam zrobic zdjecia, ale na pewno wkrotce sie pochwalimy ![]() Klarissa milo wiedziec ze dziecie sie odkupkowalo U mojej huggiesy tylko ciezkie od sikow, kupy brak dzis caly dzien. Tylko sobie poprukuje od czasu do czasu... ![]() Nie chcialam pisac w poscie z kondolencjami ale napisze teraz. Kochana ty tez, jak Szczesliwa... elegancka pani jestes.... ja ostatnio nie mam do tego powera, w dresie moze nie chodze, bo nie lubie, ale jakos nie mam nastroju do dobierania stroju, robieniem makijazu dla samej siebie. Jeszcze moj TŻ mnie w tej kwestii totalnie zedmotywowal, bo jak szlismy na ta parapetowke, sie wymalowalam, ubralam stosowniej, po czym porbujac zworic jego uwage rzucilam tekstem "strasznie mam przekrwione oczy,no nie? chyba to nie odwyspania" i zamiast uslyszec komplement albo chociaz zaprzeczenie... to co on na to? "no nie malowalas sie 2 mce, pewnie nawkladalas sobie tego paskudztwa do malowania do oczu" no super ![]() edit: zagladacie czasem do lipcowek? Dziewczyny własnie wspominaja, jak sie dowiedzialy ze za zaciązyły.... niedługo na nas przyjdzie pora... ale ten czas leci....
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-06 o 18:03 |
|
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Dziewczyny karmiące piersią jecie banany
.
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
malwina1204 witaj, Amelka jest cudna
![]() elenka my jeździmy sami autem i jest ok ;D IlonaN2 rota obie dawki trzeba dać przed 6 mce, pneumo nie Ewcia cudny ten twój skarb ![]() ninaad współczuje kłopotów z bioderkami... naked21 nasz też nie zwraca uwagi popatrzy i obróci głowę, a rękami macha tylko w poziomie nie do góry przez co nie łapie zabawek, raz na jakiś czas coś tam uderzy ale bez większych rezultatów, a co śmieszne jeszcze jakiś czas temu nie było z tym problemu... tifio cudny synuś ![]() i ide nadrabiać dalej
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
kaska a jak twoje dretwiejące paluchy?? przeszło? bo u mnie prawie juz tak, oprócz palców srodkowych |
|
|
|
#2795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my też się cieszyliśmy z bujaczka bardziej niż Patrol ![]() tak ale nie jakoś nałogowo 1-2 w tygodniu
|
|
|
#2796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obym tylko nie przechwalila... bo konika zdyskwifikowala od drugiego zagrania juz pozniejsze granie tylko ja jeszcze bardziej rozwścieczało...
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
Oj Kobietki Bardzo wam dziekuje za Wsparcie!
Tylko wy potraficie zrozumieć problemy młodej matki. |
|
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Jem czasem kilak dziennie
Nic małemu nie jest a tu taki link może się przydahttps://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1 |
|
|
|
#2799 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wczoraj tez wypiłam herbatę z cytryna bo w jakieś gazecie napisali że sok z cytryny nie przenika do mleka.A palce to normalnie mnie wykańczają ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
A co Wy dziewczyny zjadacie na obiady . Może powymieniamy się przepisami![]() A z innej beczki kochane to ostatnio mam szał na krówki - są takie pyszne w netto, że ciężko się oprzeć a potem ciężko będzie gubić tłuszczyk
|
||
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mokra jest, nie śmierdzi potem, ale śmierdzi z kolei mlekiem bo jak je to się oczywiście cała spluje..
Cytat:
![]() Cytat:
ja chodzę czasem po domu w legginsach i podkoszulkach, mam w nosie, że to nie elegancko ![]() Jutro jedziemy na 80-te urodziny babci tż-ta i nie wiem co ubrać. Teoretycznie jestem w żałobie, chociaż ja akurat nie przywiązuję wagi do tego zwyczaju (uważam, że zmarłemu to wszystko jedno, a co innych ludzi obchodzi czy ja żałuję czy nie żałuję - dla mnie żałoba to zwyczaj na pokaz) ale wiadomo, że to starsze pokolenie już tak... i nie wiem w sumie co założyć. ------------------------- A my dzisiaj mieliśmy dzień odwiedzinkowy - koło południa jedni znajomi z o 2 tygodnie starszą córeczką, a po południu drudzy z taką półroczną. W sumie śmiesznie było
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze słyszę, żeby unikać jogurtów naturalnych i białych serów
I żeby uważać na majonez i ketchup
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa. Ceni sie teraz wspolne posilki w kotrych nikt nie przeszkadza prawda?
A propos jubileuszu babci... ubierz sie w co masz ochote. Zreszta nie sadze, zebys gustowala w bluzkach i spodniach o zarówiastych kolorach Jak ktos bedzie sie pultał o strój to zawsze mozesz powiedziec ze załobe nosisz w sercu a nie w ubraniu i tym sposobem prawdopodobnie zakonczysz temat.ycnan... moja mała tez sie poci...jak sie drze wiec zawsze mam schize przy wychodzeniu na spacery... Sama ubieram sie najpierw, a pozniej dopiero ja. A i tak tym sposobem przewaznie obie wychodzimy spocone... ![]() bordowa...ketchup zawiera seler a majonez gorczyce kotre podobno jest jednymi z powszechniejszych alergenow... ale ja tam jem oba produkty bo nie wyobrazam sobie bez nich zycia
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-06 o 20:35 |
|
|
|
#2803 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tą wagą to naprawdę śmiesznie może troszkę lekarka panikara ale wolę taką niż olewającą. W sumie to nie problem, ważyć ją co 2 tygodnie. Nie chcę mieć przekarmionego dziecka. Sama walczę całe życie z nadwagą. Cytat:
Ja książki nie czytałam. Cytat:
Moja zajada z 2 piersi po ok 10-15 minut i się nie najada, a piersi puste, więc dostaje butle. Cytat:
zazdraszczam![]() ja jem Zrób jak czujesz. Możesz ubrać się w jakąś czarną sukienkę czy spódniczkę, jeśli lubisz i czujesz że powinnaś. Ja osobiście nie widzę potrzeby noszenia żałoby innej niż ta w sercu.
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o "języku niemowląt", cóż... ja tam uważam, że jest tam naprawdę wiele dobrych rad, ale jako całość się to nie sprawdza. W każdym razie, warto przeczytać, chociażby po to, by wiedzieć jaki płacz oznacza głód, jaki zmęczenie itp itd. Czy chociażby jak nie przegapić senności, bo potem jest masakra z uśpieniem dzieciaczka.
Szczęśliwa, super, że mała tak dobrze zniosła szczepienie Borysek też podobnie popłakał, a potem przespał całe popołudnie i noc ![]() Super, że tak ładnie przybiera. I nie wiem czy to faktycznie za dużo, bo mój syncio ostatnio przybrał prawie 800gw 14 dni i powiedzieli, że bardzo ładnie, ale nie że za dużo. bordowa, nawet jeśli tylko raz Ci tak chlapnęło krwią, to przecież krwawiłaś ponad dwa tygodnie, a i blizna nadal Cię pobolewa czasem. Mam nadzieję, że to nic takiego, ale sprawdź to, kochana. Tak na wszelki wypadek. Też ostatnio chciałam małemu stópki i rączki odbić, ale nie wiedziałam czym je wysmarować ![]() gabisun, coś Ty? Jakie postudiować jeszcze?I pisać kolejną pracę? ![]() Angelika16, już to było pisane, ale zwróć uwagę, czy maluszek łyka mleko cały czas, czy tylko sobie delikatnie ssie. Bo może smoczuś rozwiązałby sprawę. Butlą go tylko zapychasz. falbala, super, że kolki zniknęły ![]() Gratuluję 2 miesięcy ![]() NIKaP-n, Ty miałaś wyrzuty sumienia, a ja zazdroszczę, że mogłaś sobie spokojnie wyjść i wypić % Ale, oczywiście, rozumiem dlaczego tak się czułaś. Ceny szczepionek, jak widzę, się różnią, ale od czego to zależy, to nie wiem. U nas mówi chyba 180zł. justysia8522, hm... może faktycznie potrzebuje jeszcze troszkę czasu... A może kładziesz ją w złej porze? Tzn, przed jedzeniem, albo jak jest senna. Borysek np przed jedzeniem też nie podnosi główki. Niby leży spokojnie, ale dojrzałam, że ssie/ślini wtedy podłożoną pieluszkę . Ja go kładę na brzuszku, jak widzę, że jest maksymalnie zainteresowany światem, rozgląda się, interesuje wszystkim dookoła.mszu, mnie tam uczono, że 6 grudnia Mikołaj, a 24 to Gwiazdka przynosi prezenty ![]() Cieszę się, że bujaczek pomaga Czekam na kolejne, cudne, zdjęcie ![]() A do lipcówek nie zaglądam. No, dziś zajrzałam, jak napisałaś ![]() Klarissa, ciesze się, że kupka poszła ![]() Co do urodzin, to ja bym założyła coś "normalnego" po prostu. Może nie czerń, ale na pewno nie jakieś wesołe kolory. Żeby nikt nie patrzył krzywo. martucha84, super, że pleśniawka tak szybko zeszła ![]() kaska1980, ja bananki jem normalnie. Teściowa mi przynosi raz w tygodniu ![]() A ja mam fazę na Grześki toffi
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady, chyba założę jakąś ciemną sukienkę mam taką ciemnopopielatą to będzie ok. Rozważałam jakaś białą bluzkę i ciemny sweterek i spódniczkę ale w sumie sama nie wiem, jakby ktoś miał przeżywać mój strój to wolę nie robić z siebie przedmiotu rodzinnej dyskusji, którym pewnie i tak będę z powodu córeczki
...Mszu ja też najpierw ubieram siebie a potem małą i efekt jest taki, że rzeczywiście obie wychodzimy spocone...
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
ycnan...kurde no to ten Mikolaj ma przerabane...
bo szóstego grudnia pracuje sam ale na szczescie 24 obstawia tylko mazowsze na pozostalych terenach pomagaja mu... Dzieciątko (górny sląsk), Gwiazdor (wielkopolska) i Gwiazdka (???) ale czaaad ![]() a propos zdjec.. to beda beda... postaram sie nie zawiesc moich wiernych fanow Szczesliwa...zamienmy sie na dzieci, choc na pare dni co? poczujesz wtedy prawdziwe "uroki" bycia mamą ale na bank ta otylosc nie jest zwiazana z karmieniem mleczkiem.... wyluzuj wiec dziewczyno
|
#2807 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Jak zwykle mi cytaty powcinało
![]() ycnan, to nie kupa tylko błotko ![]() Dziękuję w imieniu Pulpecika Fajnie, że synek budzi Cię z uśmiechem. Mój tylko do cycusia po jedzeniu się szczerzy... Szczęśliwa, chyba jednak wolę obgryzać te pazurki, bo dziś poszły nożyczki w ruch i chyba jeden paznokietek za krótko obcięłam, a tak strasznie uważałam Faktycznie mieszkam "niedaleko" Olsztyna, ale to 65km, więc nie wiem czy mogłaś mnie widzieć w mieście wojewódzkim ![]() Cieszę się, że córunia zniosła dobrze szczepienie. A z tą wagą to nie wiem czy tak zaraz za dużo przybrała. To co dopiero mój pulpecik? W 18 dni 1kg i to tylko na cycusiu ![]() gabisun, gratuluję otrzymania dyplomu, odznaczenia wzorowego studenta i nie przewrócenia się na śliskiej posadzce falbala, gratuluję ukończenia 2 miesięcy przez Wiktorka i znikniecia kolek! Faktycznie ten Twój synio superowy jak tak długo śpi w nocy ![]() Cytat:
Szkoda, że tak rano wstaje, bo ze mnie jest niezły śpioch, ale jakoś daję radę!Cytat:
![]() Też bym chciała mieć takie wyrzuty sumienia jak Ty, ale raczej nieprędko je będę miała... Dobrze, że wyjście z kumpelami udane! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super! Cytat:
![]() ![]() ![]() Jem i to dość sporo. Cytat:
Któraś jeszcze pisała o herbacie z cytryną. Ja tak ową popijam niemal codziennie i od takiej ilości cytryny nie ma żadnych skutków ubocznych u maluszka. Wie któraś może jak wytępić potówki oprócz ochłodzenia mieszkania? Kurczę, bo Franek załapał je u babci (bo przecież miał takie zimnie rączki i trzeba było go pięcioma kocykami przykrywać ![]() mszu, u nas Mikołaj jest 6 i 24 grudnia. Tylko, że ten 6-tego wkłada prezenty w buty (koniecznie czyste), a ten 24-tego pod choinkę
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-11-06 o 22:30 |
||||||
|
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak A co do bioderek- pieluchuję podwójnie, rozkraczam nóżki ale mała ćwiczyć za chiny nie chce- sama z siebie wierci strasznie nóżkami ale jak próbuje z nią ćwiczyć- strasznie je usztywnia i odmawia współpracy mykam spać, bo padam na pyszczek
|
|
|
|
|
#2809 |
|
BAN stały
|
mszu
ależ się uśmiałam... dzieciątka, Gwiazdka ale numer Dziewczyny!!!!to GWIAZDOR PRZYNOSI prezenty 24 grudnia ;P
|
|
|
|
#2810 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam w niedzielny poranek
![]() dość długo się nie odzywałam bo byliśmy u moich rodziców a pozatym mała ma coraz dłuższe okresy aktywności i wtedy nie ma zmiłuj ![]() Dalej walcze z tą paskudną wysypka tj raczej przegrywam ![]() Załączam zdjęcie jak wygladała buzia zosi w piątek te które widać są nowe a między nimi setki takiej kaszki przez to buzia w dotyku jest jak tarka ![]() Płakać mi sie chce jak na nią patrze. Udało sie zarejestrować do dermatologa i babka powiedziała że to nie skaza tylko trądzik niemowlęcy pod wpływem moich rozchwianych hormonów ale to już stan zapalny i dała maść z antybiotykiem i kazała jesc normalnie . Godzine póżniej byłam u pediatry( bo to budynek naprzeciwko) kontrolnie zważyć małą i pediatra ze straszną skaze ma i bron boże nie jesć mleka ale co dziwne jogurty już ok i dała maść ze sterydem . Pytałam czemu skoro 2 tyg nie jem żadnego nabiału ani jajek ani ryb jest coraz gorzej to powiedziała że to jest falowe i własnie sie zaogniło![]() Kupiłam obie maści ale zdecydowaliśmy sie jednak na tą z antybiotykiem.Poprawa nie duża ale jakaś tam jest po 4 aplikacjach. Ale dalej wyskakują nowe ![]() Cytat:
Cytat:
Klarissa współczuje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja jem banany, i nic sie nie dzieje ![]() Wczoraj byli u nas znajomi napiłam się łyka winka Ale jakoś mi nie zasmakowało ... Potem mały się wybudził i 1,30 nie spał tylko na cycu za to jak usnął to szokkkk spał 4,5 godziny aż się wystraszyłam Za to teraz daje czadu i nie śpi i chce tylko jeść |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny...
Ja już po zjeździe... Masakra, tak tęskniłam za moim Maluszkiem, calutki dzień A jak wróciłam to poszliśmy spać wszyscy troje, o 19.00 Jestem mega wyspana, bo właśnie wstaliśmy, a w nocy tylko dwie podbudki
|
#2813 | |||||
|
Zakorzenienie
|
u nas też czasem się mówi co chcesz na "gwiazdkę" albo co chcesz od dzieciątka
a czasem po porostu co chcesz pod choinkę ![]() a o gwiazdorze nie słyszałam jak to durnowato dla mnie brzmi ![]() ![]() ale co okolica to obyczaj ![]() ![]() Cytat:
![]() a czemu konika nie lubi... ojjj nasz lubi ![]() Cytat:
bo my same jesteśmy problemowe mamy ![]() albo inaczej mamy z problemami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez się cieszę że pleśniawki już nie ma ![]() oj tak.. a do tega bardzo smakował patowi hahahaha Cytat:
|
|
|
#2814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nasilenie może być spowodowane skumulowaniem duzej ilości alergenu w organizmie- tak mi to przedstawił alergolog. Też ciągle miałam do siebie pretensje, ze pewnie zjadłam coś i teraz mały cierpi..w sumie ciągle mam Dostałam listę dozwolonych produktów, ale gdzieś mi ja wcięło..potem Ci przepiszę-ale na pewno jogurtu tam nie było.. Mam tu jeszcze takiego linka do forum o skazie http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...ialkowa-28508/ Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-11-07 o 10:20 |
|
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki w niedzielne przedpołudnie.
U nas pogoda dziś w miare i może skuszę się na pierwszy spcerek z małym .Dziewczyny od kilku dni w moim mleku jest posmak jakby mydła . Piersi nie są myte wodą z mydłem, więc może jem coś co zmienia ten smak . Może któraś też ma taki smak mleka, bo obawiam się że mały w końcu zacznie mi puszczać banki mydlane
|
|
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilkę ale powiem wam coś nieprawdopodobnego
Wczoraj popołudniu poszliśmy do sąsiadów na imprezkę nasiadowo-pogaduszkową Wzięliśmy małego i powiem szczerze że byłam przekonana że godzinka czy 1,5 i będę musiała zwijać się do domku bo mały będzie marudził..... a tu niespodzianka.... poszliśmy o 17, mały posiedział z nami do 18, dostał butlę mleka i usnął, chciałam go wynieść do sypialni u sąsiadów żeby miał ciszej, ale jak tylko położyłam go na łóżku to wielkie oczy... wzięłam spowrotem do pokoju w którym odbywała się "impreza" i położyłam na kanapie koło mnie. Mały zasnął i pomimo hałasu mega mega, bo jak może zachowywać się 5 podchmielonych osób, spał jak zabity do 22 !! Cztery godziny ani się nie wzdrygnął, kilka razy przez sen machnął rączkami i tyle. O 22 znów dostał mleczko i śpiącego znosiłam go do domu o 00.30 !!! Położyłam w sypialni dostał mleczko i spał do 4 !!! Takie dziecko to ja rozumiem... hehe rozumie że rodzice też muszą mieć trochę rozrywki no i zachował się KLASA :P Sąsiedzi nie mogli się nadziwić że on śpi :P Ja zresztą też :P
|
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Czita fajne wyjście do sąsiadów.Oj jak ja bym chciała,żeby i Nasza taka spokojna była
![]() Linzey Moja córcia też miała taką straszna wysypkę,ale i pediatra w przychodni i w szpitalu powiedzieli,że to nie skaza.Owszem to jakieś uczulenie pokarmowe,ale nie kazali odstawiać nabiału,a wręcz go jeść tylko nie tonami(wyjątek to mleko,którego nie zalecali pić,bo takie kupowane w sklepie jest chemiczne skoro ma termin przydatności ważny i pół roku).Przez dwa dni smarowałam Małą Fenistilem,a potem jeszcze przez 3 dni Elocomem i nie ma śladu.Bużka jest idealna.
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
U nas nastały cięzkie dni...
Pisałam Wam że mały miał jakąś nadżerke w buzi przez co nie chciał nic jeść...Później z wielkim trudem złapał butlę i wypijal troche ale z wielkim trudem...myśle że byzia już sie powoli wygoiła... Niestety mały ma całkowita awersję do mojego cycusia ![]() Kazda próba przystawienia jest walką..płacz niesamowity , aż biedactwo zachrypło.. Ja płacze razem z nim... ![]() Nie wiem co mam robić...wczorajszy dzień i nocke (po wcześniejszej próbie przystawianienia) odciągałam pokarm i dawałam z butli, bo by chyba sie zagłodził... Dziś przystawiam Go znów do piersi, raz złapał i ładnie ssał, ale oczywiście wczesneij było 10 minut strasznego płaczu... Teraz znów próbowałam Go przystawić i znów straszny płacz ...nawet nie zdążyłam stanika odpiąc, a juz sie rozbeczał na całego ![]() Nie wiem co mam robić...nadal walczyć o karmienie piersią??? Starsznei sie męczymy..Nie mogę patrzec na zrozpaczoną minkę mojego synka..gdy tylko próbuje pierś podać,... Odciąganie strasznie dużo czasu mi zajmuje bo mam kiepski laktator (lovi) Jestem przemęczona i strasznei zestresowana..i tak mi smutno
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
NikaP-n pewnie ze GWIAZDOR...gorzej bylo jak pierwszy raz tutaj na zapytalam meza "a co chcesz od gwiazdora" ... a on "od kogo?! jakiego znowu gwiazdora?!"
no coz... nas w domu rodzinnym i w okolicy na kolendnikow mowi sie jeszcze "gwiazdory" ... ale to juz naprawde lokalne ![]() aneczka... wspolczuje przezyc z maluchem zaczekaj jeszcze pare dni, łądnie sie moze wygoi to znowu sprobujesz przystawic...Zgodnie z zyczeniem ycnan i Niki... nasza maruda w bujaczku... mina troche niewyrazna ale nie rycząca ![]() Przy okazji sesja stopowa , modelowali Nadia i moj mąż
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-07 o 15:20 |
|
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bleenie poddawaj się, ściagaj narazie i przystawiaj przystawiaj. A jeśli okaże się, że rzeczywiście cycek odrzucony, to trudno, to nie koniec świata A mój mały dziś rano zrobił srajdkę sam bez żadnej pomocy ani nawet moich próśb, po 3 dniach hiphip hurra za to niestety ma dzis dzień marudzenia ![]() mszu- nie będę się tu rozwodzić ani Ci schlebiać zbytnio skoro i tak już jesteśmy umówione na sesyjkę ale fotki boskie szczególnie stópkowe ![]() czita mały może stwierdził, że nudna ta Waszaimpreza ale to fakt, te nasze dzieci są nieprzewidywalne i potrafią zaskakiwać
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-07 o 17:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

U mojej huggiesy tylko ciezkie od sikow, kupy brak dzis caly dzien. Tylko sobie poprukuje od czasu do czasu... 
ja ostatnio nie mam do tego powera, w dresie moze nie chodze, bo nie lubie, ale jakos nie mam nastroju do dobierania stroju, robieniem makijazu dla samej siebie. Jeszcze moj TŻ mnie w tej kwestii totalnie zedmotywowal, bo jak szlismy na ta parapetowke, sie wymalowalam, ubralam stosowniej, po czym porbujac zworic jego uwage rzucilam tekstem "strasznie mam przekrwione oczy,no nie? chyba to nie odwyspania" i zamiast uslyszec komplement albo chociaz zaprzeczenie... to co on na to? "no nie malowalas sie 2 mce, pewnie nawkladalas sobie tego paskudztwa do malowania do oczu" no super 
Dziewczyny własnie wspominaja, jak sie dowiedzialy ze za zaciązyły.... niedługo na nas przyjdzie pora... ale ten czas leci.... 

juz pozniejsze granie tylko ja jeszcze bardziej rozwścieczało...

ja chodzę czasem po domu w legginsach i podkoszulkach, mam w nosie, że to nie elegancko 

ale na bank ta otylosc nie jest zwiazana z karmieniem mleczkiem.... wyluzuj wiec dziewczyno