|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Mam gęste włosy a też mi się zdarzają prześwity w miejscu przedziałka, jeśli włosy się źle ułożą (kiedyś myślałam tak samo jak Ty - myślałam, że nie widać mi skalpu, do czasu aż nie zaczęłam sobie robić zdjęć z tyłu ).
|
|
|
|
|
#27422 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj nawet odwazylam sie isc do pracy w rozpuszczonych Cytat:
jak robi sie zimno, idzie jesien i czas na wypadanie wczoraj wypadla garsc podczas mycia Cytat:
co do wypadania to mam recepte od dermatolog na jakas magiczna wcierke musze isc do apteki Cytat:
troche mnie zmartwilas piszac o wplywie tabletek anty... wystarczy mi 8 kg ktore pojawilo sie znikad w ciagu 5 miesiecy ![]() a widze ze moze byc gorzej Cytat:
mnie tez kolezanki pytaly czy obcinalam wlosy ale teraz po powrocie wszystkie zachwycone jak mi urosly, a one sie po prostu tak rozprostowaly Paulinko gdzie jest ten sklep indyjski? Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-06 o 14:59 |
|||||
|
|
|
#27423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie pierwsze wrażenie było super, ogromna różnica pomiędzy vatiką, bo po niej nie widziałam takiego nawilżenia jak po parachute dziś znów siedzę z kokosem na głowie
|
|
#27424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
a co to za cudo może też by mi się udało to dostać
|
|
#27425 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#27426 |
|
Zakorzenienie
|
|
#27427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie wcześniej nie zwracałaś uwagi z tyłu głowy i tego nie widziałaś, albo zaczesywałaś do tyłu. tak po prostu układają Ci się włosy, nie przejmuj się ![]() mam tak samo, dużo dziewczyn stąd też tak ma (stwierdzam to po zdjęciach)
|
|
#27429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#27430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odzew!
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27431 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
[quote]a co do mycia nerilem tak właśnie robie zabezpieczam końce isaną i myję tylko skalp.[/quyote] I bardzo dobrze ![]() Cytat:
też nie sądziłąm, że włosy mogą się tak zmieniać. Zerknij do naszego dziennika (link w moim podpisie)Cytat:
Widać, że jesteś na dobrzej drodze, pielęgnacja też ok. Na zdjęciach wyglądają lepiej niż ostatnio (było sporo suchych, jeśłi dobrze pamiętam). Odnoszę wrażenie, że teraz mamy do czynienia ze stanem przejściowym. Widać po mało zbitych pasmach. Ale to się zmieni Nie napisałaś, ile minęło czasu od zmiany pielęgnacji. Cytat:
Uuu... To ja mam spore braki w popkulturze... Cytat:
Cytat:
|
|
#27432 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe
Jakieś 3-4 miesiące temu nastąpiła zmiana pielęgnacji na bardziej świadomą. Dodam że dzisiaj drugiego dnia po ostatniej pielęgnacji mam fatalne włosy , ochlapłe bez wigoru takie trochę strączki, i dzisiaj stanowczo uważam że skręt po ostatnim podcięciu włosów gorącymi nożyczkami jest dużo słabszy niż przed. Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą która też tak twierdzi że mi się skręt osłabił i radzi żebym jeszcze trochę przeczekała, ale moim zdaniem to nic nie da więc w piątek jestem zapisana u fryzjera która mi leciutko podetnie końce. Eloe czy ktoś z curlitanek już kiedyś pisał o tym że skręt po ,,gorących,, jest słabszy?
|
#27433 | ||
|
Raczkowanie
|
dziekuje
Cytat:
![]() Cytat:
ja bralam rozne hormony przez wiele lat, ale po 30 zaczely sie bole glowy, wiec zmienilam na inne (plastry) po ktorych przytylam potwornie
|
||
|
|
|
#27434 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Tak Siostro będę w trakcie szukania budy jak skoncze .
|
|
|
|
#27435 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czemu ale od nasady mam takie jakby przetłuszczone włosy zaraz po umyciu, nawet jak nie nakładam odżywki tak wysoko
![]() i puszak dalej jest ale już mniejszy, za to po spędzeniu paru chwil na dworzu powiększa się ... mam już tego dosyć
|
#27436 |
|
Raczkowanie
|
bernadka20: to zapraszam jak najgorecej do cieszyna, potrzebuje kogos na sciecie koncowek i nadanie ksztaltu moim kreciolom (btw dzisiaj 1. omo i zauwazylam, ze koncowki kreca sie jak szalone, moze mi sie tylko wydaje, ale chyba lepiej sie trzymaja) a bylam w brnie u 3 fryzjerow, byli jak najbardziej na tak przy pytaniu o sciecie na sucho, ale...tylko po wyprostowaniu wlosow
, ucieklam i boje sie spytac u dalszego
|
|
|
|
#27437 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam produkty które chce stosować na moich włosach:
1. Rossmann, Babydream, Natural Pflegebad (pielęgnacyjny płyn do kapieli) - będę go używać, żeby zmyć olejek rycynowy z włosów 2. L'Biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych, zniszczonych 3. Mann & Schroeder, Dulgan - odżywka do włosów suchych i zniszczonych, Mango i awokado 4. Forte Sweden, Mrs. Potter's, Balsam do włosów matowych i osłabionych 5. Unicolor, Paloma, Aloe First Aid, żel Aloe Vera (Aloesowa pierwsza pomoc) Czyli na początku nakładam olejek rycynowy, trzymam go dłuższą chwilę na włosach, zmywam Babydream (nr. 1), następnie myje włosy odżywka (nr. 2), a potem jak? Znajdę te rzeczy w rossmannie?
|
#27438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kolejności stosowania produktów to zajrzyj na pierwszą stronę wątku
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#27439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Waxem nie umyjesz włosów - najlepsza będzie Mrs Potters, ew. Dulgon. 3. Najprawdopodobniej nie kupisz już nigdzie Palomy (została wycofana). Paulinka Dajesz nam przykład, że trzeba szukać olejów w różnych sklepach, bo mozna trafić na prawdziwą okazję. Sama, zanim kupię kolejny słoik, na pewno popytam w sklepach ze zdrową żywnością, sklepach indyjskich itp. Chciałam napisać o żelu Yunga (Isany) (Eloe! ) - czarnym, którym ostatnio byłam tak zachwycona. Nadal bardzo go lubię, ale uważam, że on nie nadaje się do stosowania samodzielnie na włosy - bo powoduje przesuszenie. Za to jest świetny, kiedy dodaje się go do innych produktów do stylizacji, aby zwiększyć "ich moc"![]() Żel Yunga dodany do innego żelu/balsamu/kremu (o ile całość się nie zważy!) powinien powodować że włosy się skręcą mocniej, a skręt będzie lepiej utrwalony. Jeśli włosy się skleją - co mi się zdarzało w mniejszym lub większym stopniu, to należy je pougniatać rękami, mi za każdym razem to pomagało. Żel Yunga dodawałam już do żelu lnianego - fajne połączenie. Być może jeszcze do innych żeli (ale nie pamiętam). Jeśli ktoś jest zainteresowany, to pewnie pisałam o tym w Codzienniku. Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-11-07 o 11:10 |
|
|
|
|
#27440 |
|
Rozeznanie
|
źle napisałam, chodziło mi, że będę myć nr. 3, a nie 2
Dziękuję.
|
#27441 |
|
Raczkowanie
|
witam zakręcone
![]() mija z 1,5 msca jak zaczełam wprowadzac CG w zycie i w koncu pokochac swoje loczki a nie je prostowac ![]() wklejam zdjecia.. dwa pierwsze po pierwszym myciu odzywką [21.09] (rozowa yung) i naturalnym schnieciu,wieczorem i nast ranka... kolejne 4 sa z dzisiaj [7.11] myłam je wczoraj, a dzisiaj jedynie odświeżyłam (zmoczyłam, troche odzywki mr potters i zel lniany, odcisnelam recznikiem i pougniatalam i pozostawialm do doschneicia..) w sumie wygladaja lepiej niz wczoraj ![]() co do moich włosów.. 1) najpierw mycie rozowym yungiem,zel lnainy, plunking,naturalne schneicie wlosy sie troche poprawily, jednakze skret glownei na koncowkach, ale mneijsze puszenie 2) po jakims czasie zauwazylam obciazenie wlosow, umylam wiec szamponem babydream (i wysuszulam dyfuzorem), jednakze ze skretu wieczorem pozostawaly ejeynie fale.. 3) wydawalo sie ok, postanowilam wiec od czasu do czasu myc tym szamponem miedzy myciami odzywka.. wlosy jednakze po myciu odzywka nast dnia byly oklapniete mimo ze skret troche sie poprawil jednak.. 4) sprobowalam metody omo, ale im wiecej myc babydreamem, tym moje wlosy stawaly sie mniej przyjemne w dotyku, nawet po dluzszym trzymaniu odzywki byly szorstkawe.. w polaczniu z dyfuzorem dolaczal sie do tego jescze puch.. 5) postanowilam wlansie odstawic proteiny (z tego co wyczytalam to w tym rozowym yungu sa), i zmienic odzywke. wczoraj umylam wlosy mr potters z aloesem (duzo wygodniejsze mycie, nawet sie lekko pienila co na duzy plus) -odzywke zanim splukalam zostawilam na 30min pod recznikiem - potem odcisnelam wlosy, znow troche mr potters na mokre wlosy, pougniatalam, nastepnie zel lnainy, pougniatalam i plunking..za 15 min rozpuscilam wlosy, i niedlugo potem wysuszylam je dyfuzorem (zdj niestety nie mam). Sypiam w kucyku, loki i tak mi sie gniota niemilosiernie, a jak rozpuszcze dochodzi do tego jeszcze odgniecenie na czubku glowu.. rano sa z niestety i tak nierówne loki, po czesci rozprostowane.. musze je wiec odswiezac, tak jak to zrobilam dzisja rano ( gdy nie mam czasu podsuszam dyfuzorem).. wloski myje o drugi dzien. czasem przed myciem wieczorem na noc robie jakies odzywki (testuje rozne, z jajek, banana, itd..) musze takze powrocic do picia skrzypu i pokrzywy planuje takze zakup odzywki hegron, musze rozejrzec sie rowniez za jakas odzywka d/s i b/s ropzoatruje takze zakup oleju kokosowego ![]() to na razie tyle, włoski hoduje dalej i licze na efekty |
|
|
|
#27442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym sklepie duża vatika kosztuje 16-18zł, amla 300ml 16zł więc naprawdę się opłaca
|
|
#27443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie chciałam pisać byś zmieniła odżywkę do mycia - mi ten Young zupełnie nie posłużył do mycia No i potters jest raczej zbyt słaby do odżywiania włosów. Nie widzę w Twojej pielęgnacji zadnej treściwej maski/odżywki. Może jakiś biovax? Lub garnier avocado? B/s może spróbuj joannę naturię len i rumianek.
|
|
#27444 |
|
Raczkowanie
|
witam Was
dopiero dzis robiłam pierwszy raz mycie odzywka wczesniej nie mialam kiedy..![]() najpierw szampon z SLS(joanna naturia biosiarka i bursztyn), pozniej mycie odzywka(rossmann olejek babasu), odzywka regenerująca(garnier karite i avocado) 15min, odzywka bez spłukiwania(apteczka babuni balsam nawilz-regener.) i na koniec Nivea FC. podczas spłukiwania odzywki rozczesałąm włosy drewnianym grzebieniem i podczas nakladania odzywki bez spłukiwania rozczesywałąm delikatnie palcami a przy NFC troche je 'ugniatałam'(ale jeszcze nie mam takiej wprawy), suszyły sie naturalnie, probowałam zdyfuzorem troche, ale zrezygnowalam narazie.starałam sie uzywać materiałów bawełnianych. tak jak pisalam dodaje zdjęcia i czekam na komentarze, spostrzezenia i krytykę przepraszam za ewentualną jakosc ale to telefonem...:/ zdj 1 i 2-włozy po cąłym zabiegu jeszcze na mokro, zdj 3 i 4-włosy po wyschnięciu
|
#27445 |
|
Raczkowanie
|
sama moge dodac tylko ze chyba daleko mi do takich włosów jak Wy tu macie..
|
#27446 |
|
Zakorzenienie
|
dziś w sklepie widziałam balsamy Mrs. Potters. wzięłam do ręki aloesowy ale nie miałam czasu, a w oczy rzucił mi się dimethicone copolyol...myślałam, że jest całkiem 'czysty'.
gdzie kupujecie (tanio) odżywki b/s Joanna Naturia? w marketach tylko na szampony się natykam. |
|
|
|
#27447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
ja kupuje je w drogerii aster
|
|
#27448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałam je w realu i intermarche za 4,50 zł. |
|
|
|
|
#27449 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież umyłaś je już wcześnie szamponem Joanny. Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie próbowałam tej metody, ale mam taki zamiar w najbliższym czasie. Odżywki Joanny kosztują tam 3,49 zł i nigdzie taniej nie udało mi się znaleźć. Eloe (i inne zainteresowane Dziewczyny) - znalazłam stronę, na której dość tanio można zamówić odżywki Freemanna - http://www.telma.pl/x_C_I__P_47310528-47310001.html 10 zł odżywkę to dość kusząca cena
|
|||
|
|
|
#27450 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za pomoc Dziewczyny
malgosia86 faktycznie tanio te szampony i odżywki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

) i nie zauważyłam, że tak mam 

).

koniecznie podratuj zanim pójdziesz do fryzjera. Na pewno nie jest tak źle, jak sądzisz.
czyli coś w tym jednak musi być!

też nie sądziłąm, że włosy mogą się tak zmieniać. Zerknij do naszego dziennika (link w moim podpisie)

Żródło, Prestiż, Van Helsing