|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Aneczka przykro mi,że tak się męczycie z syniem z tym karmieniem.Może skoro Mały nie chce twojej piersi,a masz sporo pokarmu i chciałabyś,żeby pił twoje mleko to odciągaj i podawaj swoje mleko w butli.Jeśli chciałabyś dłużej pokarmić to może warto zainwestować w lepszy laktator,a jak planowałaś pokarmić tylko kikka miesięcy to może daj sobie spokój.W końcu nie możesz sie tym ciągle dołować,bo i tak cięgle masz jakieś przeboje,a musisz być w dobrej formie
![]() U mnie z kolei z karmieniem jest tak,że moje brodawki wygoiły się dopiero po 6 tygodniach i do tego momentu cały czas korzystałam z osłonek i teraz jak już mam cyce wygojone to młoda tak się przyzwyczaiła do osłonek,że przeszkadza jej miękki sutek i też robi sceny przyjedzeniu.A dzisiaj jakąś fontannę miałam z cyca i Młodej w oko psiknęłam... ![]() Mszu super fotki(jak zwykle)... ![]() Dziewczyny mam pytanie odnośnie becikowego.Trzeba mieć jakieś zaświadczenie od gina tak?Czy to na jakimś specjalnym formularzu trzeba czy jak?Gin ma taki formularz czy samemu trzeba kombinować?
|
#2822 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Aaneczka może powalcz jeszcze troszkę Ale takie zdenerwowanie na pewno nie polepsza sytacji Bo z laktacją tez jest gorzej jak mama zdenerwowana |
|
|
|
|
#2823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo wszystko bidaczko, strasznie dlugo to trwalo , ale przy drugim bedziesz sprytniejsza i nie dasz sie tak zmasakrowac (do dzis mnie ciarki przechodza jak wspomne Twoj opis peknietej brodawki i fontanny krwi).....Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=naked21;23102044]ja nie mam pojęcia jaki smak ma moje mleko, bo nie wyobrażam sobie go posmakować bleeJa zanim podam dziecku w butli wole sprawdzić czy nie za gorące i dlatego wyczuwam posmak mydła w mleku. Ale już byc może odnalazłam odpowiedź i wydaje mi się że prosto z cycka ma normalny smak a takie wyjęte z lodówki ma już inny smak. Może w lodowce ono traci jakieś właściwośći . Lub przyczyną jest to, że w lodówce trzymam to mleko w butelkach a nie w specjalnych pojemnikach na mleko![]() A mój mały dziś rano zrobił srajdkę sam bez żadnej pomocy ani nawet moich próśb, po 3 dniach A moj ani dziś ani wczoraj nie zrobił kupki i martwię się bo nieraz się sprężai kwili po swojemu a ja nie wiem jak mu pomoc. Bąki idą ale wydaje mi się, że coś kupa nie chce wyjść [QUOTE] Edytowane przez kaska1980 Czas edycji: 2010-11-07 o 19:44 |
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
aaneczka1984 może powalcz jeszcze trochę, albo odciągaj i daj mu ściągany... ale jak tylko psychika będzie ci siadać to olej to...
trzymam kciuki... mszu co ja mam Ci powiedzieć.. zielenieje z zazdrości.. fotki jak zwykle miażdżą... naked21 patrz taka niepozorna rzecz jak "srajdaka" a jak cieszy ![]() kasienka1701 u nas trzeba było na formularzu - gin musiał wypisać a formularz możesz ściągnąć stąd - http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- kaska1980 a może butelki są kiepsko wypłukane i coś tam na nich zostaje... i dlatego mleko stojąc w nich przechodzi tym czym je myjesz? głośno tylko myśle bo tak mi się skojarzyło
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
dziecię wykąpane, najedzone i śpi A mama siedzi przed telewizorem i z laptopem na kolana i pewnie zaraz padnie. Tz w kuchni pracuję nad swoimi mapami
Cała rodzinka zajęta... Wiecie co tak sobie myślę że nie wyobrażam sobie nie mieć teraz małego w swoim pokoju On teraz jest już w sypialni ja w pokoju obok i ciągle mi się wydaje że go słyszę że coś nei tak Pewnie jestem przewrażliwiona ale nie wiem jak bym funkcjonowała w nocy z dzieckiem w drugim pokoju. Czytałam dziś :język niemowląt: i tam jest napisane że dzieci od 3 kilogramów powinny jeść co 2,5-3 godziny mój syn je co 2 w dzień czasem co 3 I staram się mu wydłużać czas ale ciężko mi to idzie ... Zamówiłam dziś sobie chustę dla małego zobaczymy co to za wynalazek Ale jak zostanę sama to myślę że mi się przyda do południa bo wtedy mój Franio nie śpi a mama gotuje, sprząta i tym podobno więc będę go miała blisko I jeszcze mam pytanko Jak szybko po porodzie założyłyście pasy lub majtki ściągające (o ile to w ogóle robicie) ? |
|
|
|
#2827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mały śpi, ja na necie a mąż ogląda tv i cała rodzinka happyIlona N2 ja o majtkach i pasach poporodowych jeszcze nie myślałam, ale chyba zacznę bo brzuszek jeszcze troszkę został. Natomiast mam pytanie - dziewczyny czy brzuch i uda można smarować specjalnymi kremami na uelastycznienie skóry itp.
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
kaska- jeśli puszcza bączki to niby jest ok, narazie się nie martw.
martucha- dokładnie, ja teraz żyje tylko kupkami małego, to już jakaś moja obsesja- najpierw jej wyczekuje, jak nie ma tracę humor jestem dla wszystkich opryskliwa, jak już zrobi- moja radość sięga zenitu bo wiem, że mały będzie w humorze a cóż może być teraz fajniejszego ![]() mszu- a jak tam Nadinki srajdka?? ![]() Mój maly tez śpi, ale niedługo pewnie bo mu dałam tylko herbatke koprową przed snem ja czekam na kumpele, mamy parę tematów do oplotkowania ![]() na pożegnanie ze śpiworkiem cyknęłam małemu parę fotek pora wyciągnąć śpiworek na 6 miesięcy. Jajlepsze, że Filiś mając 2 miesice ledwo skończone nosi ubranka 3-6 miesięcy lub 68 jak chcę mu kupić coś wiekszego to chyba ubranka na roczniaka hehe
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-07 o 20:06 |
|
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj podczas balsamowania wiktora zobaczyłam ze ma nieładny odczyn po szczepieniu na raczce, wyglada jak pryszcz z ropna koncówka?? Mam pytanie czy mialyscie cos takiego??
dodam ze szczepilismy 21 pazdziernika wiec ponad 2,5 tyg temu szczepionka 5 w 1, zółtaczka i pneumokoki... i teraz nie wiem która byla w raczke. |
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niestety kupala ciagle wyczekujemy ![]() A co to za paluszek na pierwszym zdjeciu ![]() Piekny ten spiworek... na golaska go w niego wkłądasz? marucha... zielony z rudym sie ładnie komponuje
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-07 o 20:32 |
|
|
|
|
#2831 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej, hej.
Widzę, że spokojna nadziela na forum. My byliśmy na kawce i obiadku u moich rodziców. Dała tam malutki koncert, bo ostatnio przy usypianiu w dzień płacze, jak jest mocno zmęczona, a na ręce nie chce więc usypianie trochę trwa. dziadki patrzyli przerażeni![]() Teraz malucha leży w łóżeczku w swoim pokoju i przygląda się kręcącej karuzeli. A my z tatusiem przy laptopach ![]() Cytat:
Dagula z dnia na dzień jest fajniejsza, nawet nie sądziłam, że 6 tygodniowe maluchy są takie kumate. Możemy 2 godziny leżeć razem i "rozmawiać", ona cieszy się, uśmiecha troszkę gada po swojemu, jest taka pogodnaAle żeby nie było- płakać też umie, ale głównie przy usypianiu w dzień i krótkie płacze przy puszczaniu bączków wiec jest to do przeżycia. Jeśli chodzi o wagę to może masz rację. Ale jak jeżdżę wózkiem po osiedlu i przyglądam się takim starszym dzieciaczkom ok. roku i wzwyż też w wózkach to strasznie dużo jest mocno pampuśnych, wielkie "pyzy" wyglądające spod czapki troszkę mnie to przeraża, takie grubaśne maluszki.Cytat:
U nas też oczywiście ten sam Mikołaj chodzi i 6-go i 24-go ![]() Cytat:
Fajne fotki. A stopa męża co taka pomarszczona Cytat:
![]() Cudnie wygląda
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
kaska..co do smaku mleczka, to może faktycznie tak jak martucha pisała..nie do końc awypłukane butelki z płynu..no albo moż eto głupie ale jeśliu kropisz sobie mleczko na nadgarstek i zlizujesz to może to przez umyte mydełkiem ręce. No nie widzę innej mozliwości
![]() mszu..słodkie stupki ilona..a jaką chustę zamówiłas?? chwal tu się ![]() na innym mamusiowym wąteczku mamusie pokupiły chusty nati ponoć fajniutkie http://allegro.pl/nati-chusta-idealn...290707592.html to jednak spory wydatek. Kilka mamuś sobie samodzielnie uszyło chusty.. naked..śliczy śpiworek..też myśle zakupić ale chyba dopiero na wiosne..taki cieńszy..wtedy maluszek będzie bardziej ruchliwy i nie bedzie szns żeby utrzymał kocyk na sobie..narazie jakoś sobie radzimy..nakrywam małego rozłożonym rożkiem ![]() Woelkoludek z Twojego synka...mój ma ponad miesiąc i narazie mamy rozmiar 62. kasienka..podsunełaś mi myśl... może jutro kupie osłonki i spróbuje przez nie karmic...może załapie ![]() Dziękuje dziewczyny za wsparcie..jesteście niezastąpione Naprawde mam doła przez... Poczułam się tak..odrzucona ![]() wiem wiem..to głupie..ale co ja zrobie że tak mysle.... Dzis karmiłam swoim mleczkiem ale mi brakło i jedna butle dostał mm.. Przed kazdą butka przystawiałąm do piersi ale figa z tego...straszney płacz i juz... no ale i tą butle mu cięzko złapać..może go jeszcze pyszczek boli ![]() Dobrej nocki...
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
kaska1980, jedyne co mi przychodzi do głowy, to to, że czujesz środek do mycia butelek. Ale mleko "starsze", faktycznie, zmienia smak.
czita18, super, że synek tak ładnie pospał i pozwolił Wam się troszke rozerwać. aaneczka1984, super, że już lepiej z Patryka buzią, a co do karmienia, to powalcz jeszcze o karmienie piersią. Wiem, że łatwo mówić, i nerwy robią swoje, dlatego, jeśli zbyt wiele Cię to kosztuje, to zainwestuj w dobry laktator i podawaj swoje mleko z butli. Świat się nie zawali ![]() mszu, już tradycyjnie, Twoje zdjęcia są rewelacyjne, a stopy mnie rozczuliły na maxa ![]() naked21, super ten śpiworek i czapa A i model niczego sobie Słodziak I faktycznie, jak zauważyła mszu, pokazuje fakola I jeszcze ta minka Rewelacja ![]() Cieszę się, że nie musiałaś zbyt długo na kolejną kupkę czekać ![]() kasienka1701, super, że Twoje brodawki nadają się już do użycia A starasz się nauczyć małą jeść bez osłonek, czy nie masz cierpliwości?Do becikowego miałam papierek z mopru (taki, jak wzór podany przez Martę) IlonaN2, pasa ani majtek nie mam i nie zamierzam używać, więc nie pomogę. falbala, takie coś mieliśmy po pierwszej szczepionce, szpitalnej i to było normalne. Nie wiem jak po kolejnym szczepieniu, a po 5w1 to już w ogóle |
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja wróciłam z wyjazdu. Przyjęcie było na prawdę pięknie zorganizowane, ale oczywiście jak zwykle nie mam ani jednego zdjęcia mimo, że prosiłam mojego tż-ta z 10 razy żeby mi zrobił zdjęcie z dzieckiem
zawsze tak jest - jak wyglądam jak kocmołuch to ktoś mi fotkę strzeli, a jak się postaram to wielkie g****.--------------------------- W dodatku mieliśmy spięcie z teściową. Jak przyjechaliśmy to akurat wypadła pora karmienia, ale młoda spała i nie chciała się zbudzić. Więc tż wymyślił, że skoczymy na cmentarz a ona pewnie akurat w tym czasie wstanie. Nie było nas jakieś 20 - 30 minut. W tym czasie teściowa wzięła i nakarmiła ją mm. Jeju jak się wkurzyłam - po pierwsze zużyła mi mleko, które miałam przygotowane na podróż powrotną, po drugie ja małej nigdy nie daję butelki w południe tylko pierś, po trzecie młoda nażarła się mm i nie ruszyła z piersi a ja zostałam z napompowanmi mlekiem piersiami na kolejne 3 godziny więc w sumie to było jakieś 7h to sobie wyobraźcie jak ja się czułam - piersi jak z betonu... Powiem wam, że jestem zła. Z jednej strony nie mam nikogo prócz teściowej z kim mogłabym ją zostawić (oprócz tż-ta). Z drugiej strony moja teściowa się tak nią zajmuje, że aż strach z nią dziecko zostawić. Kiedyś jak musieliśmy z tz-tem załatwić parę spraw to teściowa tak się nią zajmowała, że w ubraniu ze spaceru (w śpiworku, sweterku, czapce, rękawiczkach itd. i pod kocykiem) trzymała ją w domu w 22 stopniach bo nie rozebrała jej po powrocie ze spaceru bo "ładnie spała", w dodatku głodną bo nie wiedziała czy może ją do karmienia obudzić
|
#2835 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa, nie narzekaj, kochana, ja nie mam żadnego zdjęcia z małym, bo mąż "nie będzie się wygłupiać"
Współczuję teściowej... Z tym karmieniem to mogła chociaż zadzwonić, zapytać. Eh... Co to trzymania w ubraniu wyjściowym w domu, to moja teściowa np ma jakiegoś schiza na punkcie tego że dziecku jest zimno. I zawsze jak przyjdzie to mi Boryska opatula dodatkowo wielkim spacerowym, polarowym kocem. Jak się spotykamy na spacerach to to samo. Ostatnio zostawiłam jej dziecko w wózku na 15 minut, to podciągnęła mu koc pod nos i zapięła guzik pod samą szyją, przez który ubranko gniecie dziecko w szyjkę Aż miał odciśniętą krechę, jak go rozebrałam (bez zapinania go ubranko sięga mu pod brodę, ale nie gniecie, a ona naciągnęła wszystko na maxa i zapięła Ale moja mama ma to samo, tylko w lżejszym wydaniu. Bo "jedynie"mówi, że mu na pewno zimno, bo ma chłodne rączki/że trzeba zamknąć okno/podkręcić kaloryfer/opatulić go/zapiąć pod szyją/założyć rękawiczki (w domu ) Ale jej nie pozwalam i jak "ochrzanię" to już nic nie mówi. Na teściową się drzeć nie będę Tylko ona bez pytania i mówienia tak robi...Nie chwaliłam się jeszcze, że dziś Borysek skończył "już" 2 miesiące
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zadomowienie
|
Naprawdę współczuję takiego zachowania. Masakra jak ktoś robi wszystko po swojemu, nie przy swoim dziecku. A Twój mąż nie może jej przemówić do rozumu? Powiedzieliście jej chociaż, że postąpiła nie tak? Bierze sobie do serca takie uwagi, czy olewa? Jest reformowalna?
Zarazmi się przypomina jak moja przyjaciółka zostawiała synka z teściową. Było tak: - "Pamiętaj mamo, że kaszka jest w tej szafce, zrób mu malinową lub truskawkową, nie rób przypadkiem bananowej bo jej nie znosi i nie zje". Po powrocie do domu po kilku godzinach -" I jak tam mamo grzeczny był? Dużo zjadł?" -" Nic nie zjadł, chyba głodny nie był" "Jak to nie był, przez tyle godzin? A co mu zrobiłaś?" -"Jak to co no kaszkę bananową, ale pluł i jeść nie chciał. Głodny widać nie był" ![]() Ja do tej pory małą zostawiałam tylko 2 razy na max 3 h z moimi rodzicami. A oni robią wszystko ściśle wg moich wytycznych. Pokazałam jak przebierać, itp. są grzeczni. Cytat:
"Dzisiaj moja mama do mnie "nakarm ją, płacze na pewno jest głodna" , a ja na to ostrym tonem. " Znam to dziecko 6 tygodnie i potrafię odróżnić kiedy jest głodna a kiedy zmęczona, więc dziękuję za rady bo są mi niepotrzebne" ![]() Ja czekam aż córcia uśnie i idę śpiochać. Oby to było jak najszybciej, bo narazie od 30 minut podaję smoczek i słucham jęków dobranoc Mamuśki!
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-11-07 o 23:33 |
|
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj moje dziecię mnie zaskoczyło na maxa, przespała jednym snem od godz 21 do 5,30. Szok normalnie, tylko ja nie bardzo się wyspałam bo co rusz zaglądałam do niej czy żyje Wczoraj mnie masakrycznie wystraszyła, bo wieczorem miała dzień głodomorra i ostatecznie podałam jej mm. Zasnęła, ja też się położyłam i nagle słyszę taki odgłos jakby się dusiła, patrzę a ona całe to mleko modyfikowane zwróciła. Klarissa zachowanie teściowej beznadziejne, mam nadzieję, że da sobie zwrócić uwagę i będzie brała sobie Wasze uwagi do serca. Aaneczko jak masz cierpliwość to odciągaj laktatorem a jak nie to przejdź na mm i daj sobie spokój. Twoje zdrowie psychiczne też jest ważne. Mszu zdjęcia jak zwykle boskie. I jak leżaczek się sprawdza? naked Filuś wygląda czadowo i przyłączam się do pytania wkładasz go golutkiego do tego śpiworka i tak śpi? Ile macie stopni w domu? Ilona ja też się zastanawiałam nad pasem ale na razie sobie odpuściłam, bo jak zalożyłam spodnie przedciążowe, które działają prawie jak pas bo takie ciasne to miałam obfitsze krwawienie. Dziewczyny mam pytanko ile Wam się udaje ściągać mleka laktatorem? I kiedy to zazwyczaj robicie? Ja chciałabym porobić trochę zapasów żeby w razie czego móc spokojnie wyskoczyć gdzies na trochę dłużej ale ściągając w ciągu dnia udaje mi się odciągnąć co najwyżej 60ml. Musiałabym wstawać w nocy i wtedy odciągać. Dziś w 10 minut poszło 100ml a tak to siedzę pół godziny żeby namachać te 60 :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Klarissa współczuję Ale podejrzewam że jakbym zostawiła małego z moimi teściami to też by wszystko robili po swojemu Na ręce i bujamy to ich zdaniem jest ok Dziewczyny pomocy Nie mogę się załatwić od kilku dni Boli mnie już brzuch a dziś od męczarni na kibelku napierdziela mnie też podbrzusze i to dość mocno i zablokowało mi krwawienie kompletnie nic od wczoraj ze mnie nie leci Co ja mogę wziąć czy zjeść? a próbowałam już mleka, maślanki, jabłek i tym podobnych Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-08 o 07:22 |
||
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z prawej piersi wyciągam 120ml w jakieś 10-15 min.a z lewej piersi nax 60-90ml... Ja dopiero początkująca ściągajaca..ale ścigam gdy juz mam piersi przepełnione...co jakieś 4-5 godzin...to mi stracza na 2 karmienia, a jak cosik braknie to daje mm.. Dzis mąż mi kupi nakładki..może spróbuje przez nie karmić..napewno nie zaszkodzi ![]() A mój Dominis obudził sie w nocy jak małego marmiłam butlą i przyszedł do naszej sypialni.. Zobaczył że Patryk mleczko pije i on tez chciał mleczka! Musiałm pójść mu grysik dać, bo darł się am i już!! A nie pije butli chyba z 8 miesiący w nocy.... Hmm...mam nadzieje że to jednorazowy przypadek wynikający z zazdrości ![]() ale z ato śpi do teraz a zazwyczaj o 6 miałam pobudke ![]() Moje dziecię wczoraj sie do mnie uśmiechneło I dziś też ![]() Może nie warto się męczyć z ta walką o karmie piersią skoro dziecią szczęsliwe ![]() Klarissa..współczuje teściowej...ale trzeba życ z nią w zgodzie skoro jest jedyna osoba która może się zając małą ![]() i ja nie mam ani jedego zdięcia z małym...
|
|
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Dziewczyny dziekuję za odpowiedzi co do smaku mojego mleka, ale muszę Wam napisać, że butelki myję tylko zwykłą wodą więc żadnego środka do czyszczenia czuc nie mogę. Sama juz nie wiem co tak mi zmienia smak mleka i nigdzie nie mogę doszukać się odpowiedzi. ![]() A kupy jak nie ma tak nie ma .Na szczęście Kacper dość ładnie przespał noc bo 2 razy się obudził na jedzonko i troszkę pokwilił. Teraz też już po porannym jedzonku i śpi sobie .
|
|
|
|
|
#2842 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() mszu leżaczek- jak leżaczek- ale gierencje (obie) bossskie ![]() naked Filusiowaty zadziorek- Słodas- jak zawsze ![]() linzey my mamy wysypkę na ciałku, jakby liszajowatą trochę, buzia czysta. Już mnie to słabi... a te krosteczki to takie dość mocne, nie wiem czy gabi mała tak nie miała? ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Gratulejszyn ![]() kl aski: z okazji 2miesięcznicy.Klari czasem ręce opadają i to często doświadczone "mamuśki" dają takiego ciała, że szok... Nagle wszystkiego zapomniały... ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Ilona ja się piąty raz zabieram, żeby Tobie o chuście napisać, mam nadzieję, że teraz nie zapomnę Kupiłam Bebe Lulu, moje dziecię nie jest nią w ogole zainteresowane, ja mam wrażenie, że to dla "starych koni", a nie małych dzieci, nie mam sumienia Go w nią wciskać ( a wydawała mi się taka fajna), jeszcze model w moro zakupiłam i chyba ją sprzedam, bo sił mi nie starcza na kolejną próbę tkania w nią synka ;P ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- tifio tekst ze śledzikiem bomba , mój też tak robi
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-11-08 o 08:40 |
||
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() U nas week zleciał spokojnie ![]() Wczoraj teście nas odwiedzili i zostali z malutką jak my pojechaliśmy na zakupy Nio mam zapasy na dłuższy czas i nie będe musiała targać ich sama z wózkiem![]() w czasie jak nas nie było Milenka ładnie spała a potem obudziła sie na jedzonko. Wczoraj naprawde duzo spała, aż to do niej nie podobne ![]() Ostatnio też ostatni posiłek ma okolo 20.00 i potem idzie już spać - ale nie obchodzi się z rykiem i płaczem...-20min usypiania- i budzi się dopero ok 00.00 potem kolo 3.00 potem o 6.00 i wtedy już jej się nie chce spac ale i tak się ciesze ze pobudki sa już rzadsze choc zazdraszczam np Tobie niuniuniau, że Twoja pociecha tak długo śpi a moja starsza jest ...ma 2mc2tyg 4dni![]() Klarisa- faktycznie średnio masz z teściową...dziwna kobiiecina, ale tak juz czasem jest, ze one wiedzą lepiej od ciebie co dla Twojego dziecka jest lepsze... MOja tesciowa jest ok. nie narzuca się , nie robi nic co mi się nie podoba, naprawdę się stara i to mi się podoba. Zanim coś zrobić pyta się mnie. Jak Milenka płacze to pyta kiedy jadla, jesli jest czas to da jej jesc jak nie to ją przetrzymuje i szuka innej przyczyny płaczu ![]() Musze ją w ogole pochwalić bo naprawde nam pomaga jak moze... DZIS np zostawiamy Milenke o 17.00 u tesciow i jedziemy na BASEN )ze znajomymi Szcześliwa -Ty to sobie super Nick znalazłaś "szczesliwa" jesteś, że masz tak spokojne i cudne dzieciątko- ja z moją nigdy 2godz nie moglam polezec i pogadac bo zaraz sie znudzi i ryczy ![]() Aneczka - ja caly czas ściagam pokarm i w sumie robie to 3 razy dziennie z obu piersi i mam jakies 260ml Milenka nie chciala jesć moejgo cyca- to było straszne, obie się denerwowałysmy, plakałyśmy.. Najgorzej było w nocy, kiedy to ona nie umiala zassac albo ja jej włozyć cycyusia i była tragedia..zaczełam ściagać i OBIE zaczelysmy byc szczesliwe i przestałam bać się karmienia... Ilonka - bidulko ja mam tak, że zalatwiam się co 2,3 dni i też bardzo mnie boli sama nie wiem co brać.. w ciąży jak mialam zaparcia to piłam syrop http://www.strefalekow.pl/product/de...-zaparcia.html teraz tez go czasem pije![]() z tym, że ja mam chyba jeszcze jakiś problem, bo jak się załatwiam, to tak boli jakbym jakiś wielki klocek wydalała z siebie i jest pełno krwi.. normalnie jakby mnie zarzynali .. nie wiem co to - hemoroidy?jak myslicie,,![]() a To MY - zdjęcie średnio bo na szybko zrobione komórka
|
|
#2844 |
|
BAN stały
|
Bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Długo walczyłam o karmienie piersią, jednak mój organizm sam zadecydował, że nic z tego- a dodatkowo Pawełkowy katar nie pozwolił Mu uciągnąć dłużej cyca... Efekt jednak okazał się nie taki zły, skończyły sie kolki...
Nie wiem, co radzić, kiepskam w temacie karmienia cycem, w każdym razie tulę mocno, bo wiem, co przeżywasz ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Mpiczku słodka fota ![]() Nie wiem, skąd ta krew, może hemoroidy faktycznie- idź kochana do lekarza. Ja od czasu cesarki- mam mega problemy z kupą boję się, czy mi jelita nie naruszyli, bo załatwiam się- stękając- po 30min, masakra
|
|
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy wy dajecie pomiedzy karmieniami maluchom wode lub cos do picia??
Mam pytanie do mam karmiacych sztucznym mleczkiem. Ile dajecie posilkow, bo ma puszcze i dzis w gazecie przeczytalam aby dawac 6 na dzien... hm? |
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
ja karmie mm i dostaje dziennie ok 7 posilkow (czasem 8) po 120 ml generalnie je co 3-3,5 h tylko w nocy zdarza mu sie przespac troche dłuzej.
Oprócz tego 2 lub 3 razy dziennie daje wode z gripe water tak po 60-70ml
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle się musiałaś namęczyć bidulko Cytat:
długo nie wiedzieliśmy co to jest, pediatra mówiła, że coś alergicznego no i w końcu wpadłam na to że winowajcą były banany, teraz buźka czysta u nas było na policzkach, czole, uszkach i trochę na głowie a reszta ciałka czysta ![]() My po chrzcinach, udały się dostała piekny album i muszę go teraz uzupełnić jeszcze złote kolczyki specjalne dla dzieci a swoją drogą....Kiedy przebijacie dziewczynkom uszka? lecę nadrabiać... |
||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
IlonaN2 ja nie pomogę bo nie zakładałam pasa ani majtochów ściągających a może pomogą ci na zaparcia czopki glicerynowe?
falbala a czy to nie odczyn po gruźlicy tej szczepionki szpitalnej? mszu rudo zielony to najpiękniejszy kolorystyczny duet mój ulubiony na ślubie wszystko było pomarańczowo zielone nawet paczuszki z czekoladkami dla dzieci ![]() Klarissa napisze tylko jedno słowo... a może 3 współczuje zachowania teściowej...niuniuniau a spróbuj w trakcie pierwszego porannego karmienia - dzidzioł je jednego cycka ty w tym samym czasie ściągasz z 2 - wiem że to trudne logistycznie ale mi się tak udaje 100-120 ściągnąć w ciągu 5-10 minut Mpik82 ślicznie wyglądacie obie![]() czy któreś z waszych dzieci przesypia już CAŁĄ noc?
|
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No chyba, że byłam oszukiwana przez całe życie ![]() Cytat:
przeważnie jest wynikiem urazu i uciśnięty zostaje nerw pośrodkowy, przeważnie odbarcza się go chirurgicznie, ćwiczenia nie za wiele tu pomogą Mszu zdjęcia cudne to już się robi nudne zrobiłabyś jakieś "brzydkie" zdjęcie |
|||
|
|
|
#2850 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podłączam sie do pytania mszu.Co to za środkowy paluszek do cioć wizażowych? Cytat:
Cytat:
Oj no ja w tej kwestii niestety jestem bardzo wyczulona.krew mnie zalewa na widok malutkich dziewczynek w poprzebijanymi uszkami.Oczywiście niech nikt nie bierze tego do siebie,ale dla mnie to swoisty przejaw snobizmu.Mojej Małej przebiję uszy(o ile będzie chciała) najwcześniej wtedy kiedy pójdzie do szkoły.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

, ale przy drugim bedziesz sprytniejsza i nie dasz sie tak zmasakrowac (do dzis mnie ciarki przechodza jak wspomne Twoj opis peknietej brodawki i fontanny krwi).....
blee

Aż miał odciśniętą krechę, jak go rozebrałam
(bez zapinania go ubranko sięga mu pod brodę, ale nie gniecie, a ona naciągnęła wszystko na maxa i zapięła 
kl aski: