|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
poza tym lepiej zawsze wykrozystwac swiatlo zastane (bez flasha) a w wypadku cyfrowek najlepiej focic przy swietle dziennym... ustaw Kinge twrza do okna na przewijaku albo lezaczku i wtedy jej prstryknij fote, oczywiscie musisz pamietac o dobrze trybu (jesli aparat jest bardzo blisko buzi wybierasz tryb makro) jesli fotografujesz z wiecej niz 1,5 metra wybierasz tryb zwykly.
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
waniliaania2009 moj mody strzela 1 kupe na 2 dni i pediatra powiedziala ze ok, zreszta sie nie meczy i kupka luzna, za to jak w zegarku o tej samej porze.
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() młody uwielbia w nim leżec... Cytat:
ja jem śliwki suszone bo tez mam problemy z zaparciami..i małemu nic nie jest po moim mleczku...biore tez raz dziennie lacidofil...i tez mi pomaga w kibelkowych sprawach ![]() Któraś z Was pytała o cytrusy w sobote zjadłam 2 mandarynki i ani boli brzuszka nie ma, ani kolki, ani wysypki.... tak że chyba sa to owoce "bezpieczne"cudna ewcia..ja mam w prawej piesi wiecej pokarmu.. Dziewczyny co wy gotujecie na obiadki..bo mi pomysłów brak... dziś zrobiła kotleciki z kurczaka "inaczej' ja je uwilbiam choć sa straaasznie kaloryczne....
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-11-08 o 13:16 |
||
|
|
|
#2884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam rozumiem, też się kupami raduję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ona nie może poleżeć spokojnie na brzucha tylko się podnosi od razu, nawet jak nie ma już siły to marudzi taka podniesiona ale się nie położy ![]() Mszu dzięki za instruktaż
|
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Linzey chciałam ci tylko napisać, że takie pryszcze jak ma twoja córka, to miał też mój Pascalek i nam pediatra powiedział, że to od hormonów, a więc trądzik niemowlęcy. Mój starszy syn też to miał.
U Pascalka są takie same bomble jak u twojej córki, a na 100% nie jest to skaza, bo ja w ogóle nie jem nabiału nigdy. Natomiast jeśli chodzi o dietę przy skazie, to rzeczywiście trzeba wykluczyć produkty mleczne, ale jogurt i kefir można jeść, bo to są produkty już mocno przetworzone i nie szkodzą małym alergikom Cytat:
Ja też marzę o takiej kupie. Na razie zrobił raz, że mu wylazło na plecy, ale to tylko dlatego, że jest o konsystencji wody. Ilościowo robi mało. A najczęściej są to żółte kropki na pampersie ![]() Cytat:
Zaleca się przekłuwanie w okresie jesienno-zimowym, bo jest mniej bakterii w powietrzu, bo nie ma upałów itp. Ja dałam przekłuć w grudniu i było OK. A mój Pascalek osiągnął wagę 3000g To już mały klocuszek I ma 48 cm. A skończyl w sobote 5 tygodni. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-08 o 14:03 |
||
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa no ja też w salonie, nie wyobrażam sobie inaczej, sama miałam przebijane pistoletem ze znieczuleniem, a było to prawie 20 lat temu
|
|
|
|
#2889 |
|
Rozeznanie
|
WITAM jako oficjalna mamusia AMELKI
opisze wam mój poród : 31.10-zaczeły się wieczorkiem(lekkie plamienie) bóle pleców w nocy skurcze z krzyża az do brzucha nieregularne do wytrzymania całą noc 1-11 skurcze rwiące tylko w krzyżu plecach zadzwoniłam do lekarza powiedział ze jak nie minie mam jechac do szpitala , pojechaliśmy z tż i juz zostałam bo po terminie bylam zrobili ktg skurcze słabe bo 10-20 i rozwarcie na 1 palec szyjka sie nieskracała i do tego odwrocila sie ufff...w nocy w szpitalu bóle coraz mocniejsze z krzyża nie spałam poszłam do połoznej zbadała powiedziała ze rozwarcie na 1 i nie kwalifikuje się do porodu wiec do rana sie mordowałam ;( bole mocniejsze 2.11.2010 robili ktg skurcze 10-20 rozwarcie na 1 ;( a ja z bolu umierałam skurcze raz regularne a raz odstep np 15 min lub 20min, moj gin zajrzał i powiedział że bedzie mi wywoływał porod w PIĄTEK mi już swieczki w oczach staneły bo ja ledwo chodziłam <BÓL Z KRZYŻA NAJGOOOOOORSZY>akurat ja go miałam! więc postanowiłam wziąść sprawe w swoje ręce i zaczełam chodzić z mężem po schodach i tak poł godziny wyrobiłam na 1.5 palca Od 18.00 zaczeły sie skurcze co 2 minuty nie do zniesienia, zbadali i mówią że rozwarcie na 1.5 i mnie wzieli na porodówke,jak tż dał położnym kase <trójce> latały , dawały zastrzyk na zwiekszenie rozwarcia, czopek , zajeły się trzymały mnie od tyłu przy parciach itp pomogły bardzo BÓL NIESAMOWITY SKURCZY Z KRZYŻA od 19 rodziłam do 21.15 męzuś był ze mną cały czas pomagał mi, trzymał itp. nacięcie bardzo bolało mnie , masaż szyjki nie wkładały paluchy ale nic nie czułam bo ja trzymałam plecy bo myslalam że mi wyrywają , pomogła szkoła rodzenia pięknie oddychałam , parcie też szybko poszło , bolało najbardziej:skurcze pleców krzyża, nacięcie i wyjscie ramionek AMElki ale jak wyszła ból odszedł natychmiastowo urodziłam 2-11 a 4-11 byłysmy juz w domku |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia gratulacje dla małego
![]() |
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja za to mam inny problem ze starszym dzieckiem.
Wiem, że żadna z was nie jest ortopedą, ale może się orientujecie w temacie... Mój Thomasek w piątek na podwórku walnął nogą w jakiś olbrzymi głaz. Nie pokazał mi tego od razu, tylko wieczorem. Noga w połowie lydki, z przodu, a więc kość piszczelowa prawdopodobnie- spuchnięta jak bania, twarda jak kamień i granatowo-czarna. Thomas może normalnie chodzić, więc uznałam, że to tylko siniak. Posmarowałam mu altacetem w żelu. W sobotę już nie było spuchnięte. Wczoraj czyli w niedzielę, noga znowu spuchnięta jak balon. On normalnie chodzi, więc nie może być złamana. Posmarowałam mu znowu altacetem i dziś rano opuchlizny znowu nie było. Właśnie wrócił ze szkoły i noga znowu jest spuchnięta. Dobrze, że go zwolniłam z w-f i ze świetlicy. Co mam zrobić? Iść do lekarza czy dać se spokój? nie chce wyjsc na panikare.... |
|
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
często ma czkawke a cycka nie chce , czy u was też tak było?? |
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina gratuluję, że wreszcie się rozpakowałaś
![]() A co do pytań... Mój Pascalcio robi kupkę praktycznie co karmienie i jest to przeważnie mały kleksik na pampersie i bardzo wodnisty. A czkawkę ma bardzo często, nie ma dnia, żeby go nie dopadło. A cycka nie chce, bo przeważnie dopada go czkawka po jedzeniu. |
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki zawziełam sie i wczoraj maly nie dostal butli ani razu, fakt ze moje piersi jak kapcie, bo wszystko z nich wydoił , ale daje rade hihi
|
|
|
|
#2895 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czkaweczke też mój ma częst..zazwyczaj gdy zrobi mu sie chłodniej... A co do cyca..to z początku problemów nie było.teraz niestety mam.a.le to inna inszość... Może mały poprostu nie umie złapac odpowiednio piersi?? pytałąs położne o to?? pomagały przystawiać?? a jak nie to tak ja niekóre z nas odciągaj i dawaj w butli
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Krwiak 2. Uszkodzony mięsień piszczelowy przedni 3. Zlamana guzowatość piszczeli i przesunięty odłamek ( jeśli opuchlizna jest ciut poniżej kolana) 4. Stłuczenie piszczeli Lepeij sprawdzić u lekarza żeby w przyszłości nie było żadnych problemów z nogą jęsli coś nie tak się pozrasta Angelika 16 super |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
je często ale mało Amelka,kicha też była połozna i mowila by kropić solą fizjologiczną po kropelce do noska ......
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
http://fju-bzdziu.blogspot.com/
polecam fajnie sie czyta
|
#2899 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze- tym lepiej im bardziej trzęsie . Najczęściej śpi. Tylko staram się nie jeździćw godzinach szczytu.Cytat:
Cytat:
A co do produktów sojowych- soja też często uczula, ale najlepiej sprawdzić jak to jest w twoim przypadku Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
malwina1204 wiktor tez na poczatku sadzil mase kup, to normalne. C o do czkawki to mial czesto teraz rzadziej.
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Złapalam bezzębny usmiech
zdjęcie pewnie jak zwykle nie najlepsze, ale i tak jestem z siebie dumn i drugie zdjęcie pt. Jaka już jestem duża
|
|
|
|
#2902 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rewelka Spedzam noc poza domem. Rano wysyłam do chłopaków sms. Na dzwięk wiadomosci reaguje Franek. - O Tatuś chodź, Mamuś napisał sms .. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- gabi super malutka, a foto z opaską rewelacja Weronisia cieszę się, że Pascallo już "taki duży" fotka jak Go kąpiesz w umywalce rozczula
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze
Jakie testy?Chyba nie ciążowe? Rany...
|
#2904 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ciążowe jak się uda to można się załapać na ten sam wątek tylko rok później |
|
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun Ale że ciążowe?
Ja nie noszę kolczyków i nigdy nie chciałam, więc nie byłabym zadowolona, gdyby mama mi je przekuła. mszu Więcej rad prosimy!! Ja też nie umiem ładnie fotografować ![]() Marzy mi się fajny aparacik, ale nie taki mega profesjonalny, w sumie nie znam się za bardzo, taki do użytku domowego Jakaś lustrzanka czy coś. Za ile można dostać coś nietandetnego?Weronisia Super, że Mały tak rośnie Ja bym poszła do lekarza. ninaad Ja też nie mam teściowej jako takiej I też głupio mi zwracać uwagę, ale jak trzeba to mówię i już. Ty masz trochę inną sytuację, bo mieszkasz z rodzicami Tż ...---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Ja nie wiem jak to będzie z kolejnym dzieckiem u nas ... Chcę z ciążą odczekać 2 lata ze względu na cc, a za 2-3 chcemy wziać kredyt na dom lub mieszkanie i wtedy nie wiadomo czy będzie nas stać na maluszka ...
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ciekawe która z nas pierwsza postara się o kolejnego potomka
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
a mi bardzo chce sie winka napic
gabisun fajna ta Twoja szczerbata Kinia ![]() wow testy ciazowe.. ja nadal czuje sie jak dziewica bo od porodu nie minelo jeszcze 6 tygodni i co jeszcze jestem tak zakochana w mojej córuni ze moglabym miec druga
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko nie wiem jak damy radę z kredytem i 2 dzieci
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale jakoś daję radę- tylko wkurzam się czasem, że teściowa mi rozpieści małą i potem będę miała problem ![]() Wzięłam się za naukę photoshopa . Nie powiem, trochę pracowałam z tym programem, ale tylko o tyle o ile musiałam poobrabiać zdjęcia do prac mgr i dr. Teraz wykopałam książkę, którą kiedyś kupiłam TŻtowi i bawię się . Mała nie pozwala za długo mi to przeglądać, więc dzisiaj nauczyłam się tylko jak się robi stykówki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

one są nafaszerowane środkiem konserwującym i myśle ze to od sliwek ta kolka, choc sliwki same w sobie super na zparacia
no normalnie az sie wkurzylam jak przeczytalam co napisalas...! Opieprzyłas ją choc solidnie?

większość kobiet nosi kolczyki, więc trochę nie rozumiem takiego podejścia, że przebijając dziecku uszy robię mu jakąś krzywdę 
Poza tym ona nie może poleżeć spokojnie na brzucha tylko się podnosi od razu, nawet jak nie ma już siły to marudzi taka podniesiona ale się nie położy