|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Ojej, ale sie zaniedbalam w czytaniu watku... Zlapal mnie stres zwiazany z moimi problemami. U ilu lekarzy w tak krotkim czasie bylam to nawet nie zlicze. A i na kilka USG sie zalapalam.
Cale szczescie moja kochana mama jak zwykle jest bardzo pomocna (nie ma to jak rodzinka w sluzbie zdrowia ).Poszlam na USG, wyszly zrosty, to ze sie przeciazylam itp itd. Poszlam z tym do zaprzyjaznionego (dzieki mamie) lekarza ogolnego, ktory sie bardzo przejal, kazal pojsc do gina, nawet napisal mi skierowanie do hematologa, zeby wszystko sprawdzic. Do tego skierowanie na kolejne badania i kazal lykac jakies tabletki, zebym nie dostala zakrzepicy. Poszlam do gina, ktory mnie olal. Zbagatelizowal wszystko. Nawet nie chcial obejrzec brzucha, tylko powiedzial zebym przyszla jak wroce od hematologa. Pozniej wizyty u ginow, rozne USG.. W koncu zaprzyjazniony gin, od mojej mamy. Jak przyszlam od razu mnie zbadal, sprawdzil wyniki, dokladnie "wymacal" brzuch. Zadzwonil do szpitala, w ktorym mnie cieli (on pracuje w innym szpitalu), zapytal co robic, bo niby nie jest tak zle, ale on nie chce mnie po szpitalach ciagac. Porozmawial z kims, prosil jeszcze o jakies swojego kolege i wyszlo na to, ze mozna poczekac, jesli z czasem nie bedzie lepiej to znowu mnie trzeba poogladac i wtedy ew. otworzyc na nowo.Michalek zrobil sie glodny, wiec posiedzielismy tam w pokoju lekarskim, a wiadomo jak to jest. Zaraz jakas rozmowa sie wywiazuje. Powiedzial, ze nie wie czy takie tabletki przeciwzakrzepowe to dobry pomysl w moim stanie, bo boi sie, ze zaczne krwawic i te, ktore mi lekarz zapisal moga byc za mocne, dla pewnosci do kogos zadzwonil. Kazali mi brac jakies inne, do tego zrobic wyniki na zelazo. I znowu ku***cy dostaje, ze jak ide normalnie do lekarza to nic, a jak po znajomosci to wszyscy mili. Nigdy mnie to nie przestanie wkurzac ![]() Ale faktycznie! Wyniki z zelaza - 3,7 szok. Podobno przez to moge miec takie zle wyniki.Jutro bede nadrabiac ![]() Bierzecie juz jakas antykoncepcje? Zastanawiam sie nad NuvaRing lub tabletkami Yaz...
|
#2942 |
|
BAN stały
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
|
|
|
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
czytalyscie?? http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html
ciekawa jestem co o tym myslicie? ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- NIKaP-n a kiedy zaczynacie staranka?? bo my jakos kolo wakacji zeby ok 10 miesiecy chociaz odczekac po cc
|
|
|
|
#2944 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
aaa i tylko dół chwilowo wykańczamy---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Nie wierzę, nie chcę się nerwować ![]() Nie no tak se strzeliłam, chcieliśmy też w miarę szybko, ale chcę się Pawełkiem nacieszyć- i co najważniejsze- żeby On się nami nacieszył ![]() Zobaczymy jak pójdzie nam spłacanie kredytu
|
|||
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeciwbolowo przed ukonczeniem 3 miesiaca stosuje sie paracetamol w czopkach, ale ty masz malenstwo jeszcze (3 tyg) wiec skontaktuj sie z lekarzem moze najpierw. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-09 o 07:07 |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
dzieci do 3 lat maja za free
takie zmiany w okolicach odbytu to nie sa odparzenia od pieluchy itp to sa zmiany grzybicze, i tu nie pomoga masci alantany itp. coltrimazolum w patece do kupienia pomoze smarowac kilka razy dziennie
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html wow ale masakra!Ma niecałe trzy lata i waży... 45 kg
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musi mnie też wybadac bo przy stosunku dalej boli...fakt mniej ale jeszcze czuje ogoromny dyskomfort ![]() Cytat:
moja 21ego skończy 3 ale czas leci.... Cytat:
![]() Cytat:
ladnie spalaSuper rodzinka ładne osiedle macie![]() Cytat:
smutne, ze MArtynka od początku tak musi cierpieć.miejmy nadzieje, że wyniki szybko się poprawią -buziaczki od Milenki dla MartynkiCytat:
A my dzis mamy jakis marudny dzionek, malutka marudna i płaczliwa- wlasnie do wozka ja polozyłam bo była niedozniesienia.. dalej nie spi tylko smoka ciagnei jak oszalała a o 6.20 jadla o 7.20 dostala herbatki ..bo tak bardzo płakała.. Moje przyszłe dziecko -
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-11-09 o 09:06 |
||||||
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
na pożegnanie ze śpiworkiem cyknęłam małemu parę fotek
pora wyciągnąć śpiworek na 6 miesięcy. Jajlepsze, że Filiś mając 2 miesice ledwo skończone nosi ubranka 3-6 miesięcy lub 68 jak chcę mu kupić coś wiekszego to chyba ubranka na roczniaka hehe[/QUOTE]Hej mam pytanko.Tez dostałam śpiworek dla małego tylko chciałam podpytać jak go zakłądasz.Mój Wojtuś skończył miesiąc, zakładasz go na ciuszki i tak .spi bez przykrycia czy jeszcze przykrywasz?Bo sie własnie zastanawiam czy jak go tak połoze w samym spiworku to nie bedzie mu zimno w rączki jak ma np same body na długi rękaw czy pajaca? ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- I jeszcze inna sprawa.Mój Wojtuś strasznie męczy się, stęka, jęczy i napreża zanim zrobi kupkę lub pierdka.Tak bardzo ze aż go to wybudza.Najgożej jest w sumie nad ranem,potrafi tak nawet prawie 1,5 godz.Niby pomiedzy przysypia ale za chwile od nowa.Głośno tak że aż go słychac w drugim pokoju.Jak już po wilekich męczarniach i wyginaniach i fikaniach nóżkami zrobi kupkę to spokój.Dodam że kupki są normalne, nie ma zatwardzenia a pierdki głośnie i dośc sporo.Czy to coś nie tak czy po prostu tak ma i minie z wiekiem?Czy któreś z waszych pociech tak miało?Mi pediatra nie powedziała ze to coś nie tak ale nie wiem czy dotarło do niej ze to na taką skalę i tak długo.Może myślała ze tylko troche posteka i już.Wojtuś ma 1 miesiąc.Poradźcie |
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
do 3 lat jeżdżą za darmo
Paula bosko... jak idziesz bez znajomości to mają cię głęboko.. weź... mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy ktoś pisał o odparzeniach forsiczka chyba - nam pomogło leżenie dużo z gołą pupą i tormentiol - nikło w oczach.. no ale jak są rany to może lepiej iść do pediatry? mszu mpik ciesze sie że nie jestem jedyna jak bym teraz zaszła w ciąze to bym się pochlastała.... jaki hardcore...
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
to trzymam kciuki
![]() My też musimy jakieś 300tyś. wziąć ale to dopiero jak pójdę do pracy na razie odkładamy co się da ![]() Cytat:
![]() U nas spadł wczoraj śnieg
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Wtajemniczenie
|
forssiczka Ja proponuję nie zkładać pieluchy w ogóle. I tak siedzisz z córcią w domu, więc połóż ją na jakieś pieluchy i niech leży z gołą pupą nawet kilka dni.
falbala Najlepiej podejdź i zapytaj kierowcy czy nie ma u Was jakiejś opłaty za wózek. Paula Współczuję biegania po lekarzach ... Ja idę dziś i też się boję, że mam jakieś zrosty albo inne cudo, bo zgrubienia są, boli. Najbardziej się boję, że będą chcieli ponownie otwierać ranę ... Nika A kiedy chcecie maluszka? ![]() Wiem, że 100 tys. to mało, chodziło mi o to, że skoro na taką kwotę dostanie na pewno to z większym też problemów wielkich być nie powinno ![]() martucha84 Ja też bym się pochlastała ![]() gabi Ja też chcę śnieg, uwielbiam śnieg!! Chociaż jak ostatniej zimy mieszkałam w Olsztynie i BIEGŁAM na autobus w śniegu do ud to przestałam lubić ... :cwaniak:Włączcie TVP2! ![]() Oj, skończyło się ... Moje Kochanie wygrało dla mnie wczoraj telefon Pan w realu kazał mu zakręcić jakimś kołem no i mam W internecie sprawdzaliśmy to kosztuje 500 zł A takiego pecha zawsze ma ...
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-11-09 o 09:55 |
|
|
|
#2954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nagrzewam przy kąpieli tak do 24 więc zakładam tylko body na dugi rękaw pod śpiworek i tak mały zasypia. Ok 24 jest już chłodniej więc przykrywam na to kocykiem co do brzuszkowych problemów, mieliśmy podobnie. Karmiąc małego w nocy nie pionizowałam do odbijania i nad ranem nagrmadzone gazy przeszkadzały przeszło jakiś czas temu ale słodziuka córeczka!!
|
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo temperatury. Zbijam jak się da, kaloryfery na "1" ustawione a nadal mam w domu 23 stopnie ... Podobno około 20-21 najlepiej dla dzieci. Ale mi już i tak zimno, bo mamy nieszczelne okna w pokoju to nie wiem co mam jeszcze zrobić ...
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Co do drugiego maleństwa to powiem wam, że mnie strasznie kusi żeby od razu...
A jak byłam w ciąży to wydawało mi się, że następne dziecko to za 10 lat a teraz bym chciała żeby nie było za dużej różnicy wieku.
|
#2957 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój Franio też tak od 4-5 rano zaczyna stęki jęki ale nie płacze wtedy najczęstszej robi 1 kupkę tego dnia i pierdzi sporo. Ja staram się jednak żeby w nocy odbąknął choć czasem wymiękam po 20 minutach kładę go i zasypiam. u nas noc jak co noc choć dziś mały pierwsze dwa spania miał 2,5 godzinne potem co dwie godzinki pobudka Zaczynam się do tego przyzwyczajać Zastanawiam się tylko dlaczego do południa tak od 8 do 12-stej on chce jeść co godzina i trzymam go jak mogę jak najdłużej ale co godzina zaczyna się domagać ?? ładna pogoda dziś u nas wiec zabiorę małego na spacerek dziś sama bo TZ na siłownię wygnałam bo zaniedbał to kolano po operacji i musi troszkę nadrobić. Mieszkanko już posprzątane, pranie zrobione, obiad też zostało prasowanie Cytat:
A ja na razie dziękuję
|
||||
|
|
|
#2958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2959 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ktore robily juz chrzciny. Czy ktoras z was robila w domu? jezeli tak to prosze napiszcie co podawalyscie do jedzenia, bo ja caly czas mysle i wymyslic nie moge. Oczewiscie co poza obiadem, ciastami...
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona u mnie ten sam zestaw "antyodparzeniowy"
jak coś się zaczyna dziać to od razu sudocrem, a tak na codzień to bambino ![]() Młoda smacznie śpi, a ja mam lenia
|
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm- takie spore różnice w cenie? U mnie w przychodni 5w1 kosztuje 140 zł a 6w1 190zł
tu kilka dziewczyn bierze Azalię Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-11-09 o 10:43 |
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie masz jakiegoś fajnego lokalu blisko? to naprawdę duża wygoda i koszt podobny, my akurat płaciliśmy 50zł za osobę |
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ja wiem czy koszt podobny
U mnie będzie 18 osób ale raczej 900 zł na chrzciny w domu nie wydam
|
#2964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co było na 2? Cytat:
![]() Cytat:
my bardzo chcieliśmy w lokalu no i cena nie byłą złą bo 60-80 zł zależy od menu od osoby aleeeeee że to ma być 2 dzień świąt to życzą sobie 120 zł bo więcej muszą zapłacić obsłudze itd itd itd.. z jednej strony się im nie dziwie ale z drugiej to dla mnie za dużo i mimo że cholernie chcieliśmy w lokalu to jednak decydujemy się na dom...
|
|
|
#2965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A przyjęcie na pewno w lokalu Koszt coś koło 40 zł za osobę |
||
|
|
|
#2966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak mniej więcej już was nadrobiłam... matko człowiek ma jeden dzień zajęty i ledwo daje radę nadrobić tyle produkujecie gaduły !!! Ja w skrócie co wczoraj było ![]() Na 12 na szczepienie Wzięliśmy 5 w 1. Jak mały się wydarł to myślałam że padnę.... dobrze że TŻ go trzymał a nie ja. Najbardziej małego wkurzyło to że ktoś krępował jego ruchy. Jak tylko piguła wyciągnęła igłę z jego nóżki to momentalnie się uspokoił. Jestem z niego dumna Zuch chłopak Narazie żadnej gorączki nie mamy ani nic więc mam nadzieję że wszystko dobrze ![]() Potem była krótka wycieczka do sklepu dziecięcego po dużą wannę bo w tej z FP już nam niewygodnie No i kupiłam przy okazji podgrzewacz samochodowy do butelek Super sprawa ![]() TŻ z małym pojechali do domu a ja do fryzjera Wkońcu trzeba się odhamić :PA na koniec pojechaliśmy do Poznania odebrać ciuszki dla małego od jednej laski z Allegro. Nówki z H&M za bardzo małą kasę Tak że do domu zlądowaliśmy o 19.30...wszyscy padnięci i nasz synuś chyba też bo jak zasnął o 1.00 to obudził się o 7.10 |
|
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
W "Pytaniu na śniadanie" było o prawdziwym obliczu bycia mamą
O frustracji, zmęczeniu.
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kocham Allegro! teraz poluję na wózek
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy cala rodzine spoza po 300 km (rodzice, tesciowie), siosta przyleci z Anglii wiec i tak bysmy im musieli cos dac do jedzenia w domu. Wiec jakos lokal od razu odpadl, chociaz musze przyznac ze napewno odchodzi problem z glowy jak sie ma wszytsko zamowione a nie w domciu
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-09 o 11:13 |
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie powinnam tego użyc jako argumentu ale wydana kasa zwróciła nam się ponad dwukrotnie więc tak naprawde wydatek żaden, a ja byłam wypoczęta i wyglądałam "jakoś"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

).
szok. Podobno przez to moge miec takie zle wyniki.

aaa i tylko dół chwilowo wykańczamy
)

ale to dopiero jak pójdę do pracy na razie odkładamy co się da