|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
Cytat:
![]() a i właśnie kurier przyniósł mi paczkę z kołderką, rożkiem ,z milpolu - ale będę musiała reklamować bo zamawiałam ręcznika dostałam kocyk
Dominik 20.01.2006 ![]() Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-11-09 o 16:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
ufff dziewczyny, ale ciężki dzień za nami
![]() ![]() dzisiaj byłam wkoncu na tej cholernej glukozie, jakas abstrakcja dla mnie, małż po mnie przyjechał i bosko zarzygałam nam samochód, jak czekałam tą godzine po podaniu, to myślałam, że wykituje na korytarzu, w życiu się tak słabo nie czułam ![]() na poprawę natrzaskałam kapuste z grochem, gdyby któraś miała ochote, to zapraszam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak przyjdą, to od razu napiszę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego powodu boję się spakować torbę, ale już niedługo powinnam. A wiecie jak mnie ta krew wystraszyła???Ja i tak po szpitalu to gapię się od 5 tc w te gacie;-)
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
muron biedaku! dużo jej było?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
dlatego wpadłam w panikę. Taka plama 3x3 cm. Ale za chwilę zajarzyłam bo to jak krewka z nosa, jasna i czerwona. Gdyby było coś ciązowego, to raczej na brązowo, albo podbarwiony śluz.
Oczywiście TŻ mnie wk... bo stwierdził: no i nic się nie stało to po co tak reagujesz? Halo, jego drugie imię to nie empatia. On nie jest w ciązy, nie leżał w szpitalu. A propos szpitala, to jak juz byłam pewna ciąży (5 tc) postanowiłam iść do ginki. Dzień wcześniej zaczęły się plamienia. Robi mi USG i mówi: ale ja nie mogę potwierdzić, że ta ciąża nie jest martwa! To się nazywa umiejętne przekazywanie wiadomości. Dopiero na izbie był mój obecny gin i wszystko ze spokojem wytłumaczył etc.Ale wyobrażacie sobie stres? ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- jakby któraś była zainteresowana to w Realu są śliczne szlafroczki z pluszu, naprawdę niezłej jakości, milusie, z kapturem fuksjowe i czekoladowe, ale do kolan;-( A, 49 zł
![]() |
#2228 |
BAN stały
|
Madelinem też kupiłam dodatkowo jednak dwie takie koszulki - żółtą i amarantową
![]() Supernovaja u mnie to był jakiś cud że ja w końcu nie zwymiotowałam czekając na drugie pobranie krwi na glukoze. Nawet od razu po wypiciu nie było tak źle jak później... |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podobno sny sa zaprzeczeniem rzeczywistości...skoro sni ci sie naturalnu porod bedzie cesarka. Nie warto się tak zadreczac negatywnymi myślami i obawami..kazda z nas się boi ale nie myśł w ten spoós bo sama siebie nakręcasz.Bedzie dobrze musi być dobrze..ja tez się boje komplikacji ale staram sie nie dopuszczac takich negatywnych myśłi do siebie bo bym ześwirowała..Tobie radzę to samo ![]() A co mi się dzis śniło..tak się przejęłąm tymi badaniami na obciążenie glukozaą zę po nocy mi się sniło.Nawet pobudka na siusiu nie zmieniła tematu moich dzisiejszych snów...wszystkie były o tym badaniu...cały czas jakieś przeszkody stawały mi na drodze, to zgubiłam glukoze, to straszna kolejka to przeniesłi laboratorium i nie mogłam go znaleźć w końcu jak mi się udało nie wiem skąd wzięła sie moja babcia i wepchała sie przede mna i w koncu zmeęczona i wycięczona dopchałam się do zabiegowego iiii budzik.... ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
My niestety tez spotkaliśmy się z negatywnymi komentarzami na temat imienia naszej córeczki. Wszyscy w rodzinie i z mojej strony i z meza zgodnie stwierdzili ze Nadia to jakies takie ruskie imie...jedyni moim sisotrom sie podoba i tacie ale postanowilismy nie ulegac. Nam obojgu to imie bardzo sie podoba i zgodnie stwierdzilismy zem nie zmienimy pod zadnym pozorem Przyznam, że ja miałam zawachania jak wszyscy sie krzywili..nie chciałam by moja córka miał smieszne jakies ruskie imie...ale mąz skutecznie mnie ochrzanił..i powiedziła ze nie moge tak ulegac i ze on zdania nie zmieni ze imie jest śliczne i to nam ma sie podobac a nie innym i bedzie Nadia i koniec.,.juz do brzuszka mówimy Nadia. jedyne co nas skloni do zmiany imienia..to jak okaze sie ze nasza dzidzia ma pisiorka miedzy nogami.. ![]()
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
u nas tez Nadia była rozważana
![]()
![]() |
#2231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba pojade do netto po pampery newborn. Jak mąż wkońcu wróci z pracy!!! Jeśli chodzi o aktywność malucha, to mój najbardziej wierga o 8 rano i o 22. Chyba ma jakiś zegarek... Właśnie w faktach usłyszałam, że był wypadek samochodowy. 29 letni ojciec przewoził 5 swoich dzieci i dziecko sąsiadów i wymusił pierszeństwo. Zderzył sie z tirem. Ojciec zginął na miejscu, a dzieciaki w cięzkim stanie w szpitalu.. acha, jechali clio!!! przeeciez to niewiele większe od malucha! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale dla śmiechu ![]() Nadia to Nadia i koniec ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Lilijko!!!Nie uciskaj tak tego maluszka spodniami. Masz aż odciśnięty pas na brzuszku...bynajmniej tak to widac na zdjęciu.
![]() |
#2233 |
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Eee ta glukoza to wcale nie taka zla ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko babka mi polowe cytryny w to wcisnela :P No i ogolnie to ostatnio nie mam nawet sil na klotnie z TŻ...ale widze jego glupie zachowanie...i cos mi sie chyba powoli zaczyna ten zwiazek nie podobac naprawde... Powiedzcie mi jak Wy byscie zareagowaly na takie cos...bez wzgledu na to czy jestescie wierzace itd. ![]() Jutro jest pogrzeb dziadka...no i tez msza... No wiec z racji ze to bliska osoba, to mimo, ze nie chodze do spowiedzi za czesto, to stwierdzilam, ze w takiej okolicznosci nawet i po porstu wypada... Pojechalam do kosciola z TŻem...(wiedzial o tym od wczoraj ze jedziemy wieczorem do spowiedzi). Ja sie wyspowiadalam i pytam sie go czemu nie idzie...a on takim wystraszonym wzrokiem mi mowi, ze on nie chce isc... No to mu powiedzialam, ze bedzie mi przykro, ale go nie zmusze... To powiedzial ze juz nie byl tak dawno (jakies 2 lata), ze on musi sie dluzej do tego przygotowac...No i tu duzy plus, bo wiadomo, ze lepszy wtedy tego efekt jest... Ale ja wiem ze to byla jego wymowka...bo gdyby naprawde chcial isc do spowiedzi przygotowany, to by zrobil to juz w ciagu calego dzisiejszego dnia, no i moze tez isc jutro rano (ale jest przekonana ze nie pojdzie). Moja rodzina strasznie patrzy na takie drobiazgi typu czy ktos idzie do komunii itd. ;/ i wiem, ze beda go obserwowac (w koncu to juz prawie rodzina)...i co sobie o nim pomysla? ;/ Poza tym jestem troche na niego zla...bo jak jego babcia 2 lata temu zmarla, to ja plakalam razem z nim, bylam wciaz przy nim, pojechalam z nim do spowiedzi (oczywiscie za swoja babcie poszedl do spowiedzi), przyjelam w jej intencji komunie...a ten sie tak zachowuje, kiedy to mi jest przykro... ![]() ![]()
#2234 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() madelinem jak przyjdą wkleisz foty?? Cytat:
Nadia sliczne imię, jak już pisałam córka Tżta tak ma na imię...
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
my mamy Kalinę, która w koncu śpi-jeeeeeeee
znowu głowa mi nawala;-( ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Justine1988, Justyna M jeżeli chodzi Wam o to coś co jest pod pępkiem, co wygląda na odciśnięte, to nie macie się czym martwić, chodzę w bardzo luźnych ciuchach, mam takie skłonności, a to coś to blizna po oparzeniu
![]() A gumki z gaci zawsze mam nad brzuszkiem ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-09 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Raczkowanie
|
wera- trudna sytuacja, muron ma rację to zależy od wiary drugiego człowieka. niestety u mnie jest podobnie ico tygodniowe zgrzyty na punkcie kościoła z TŻ, ale z tym problemem to bym musiała się na jakis wątek religijny zgłosić. Ale bolesne gdy małżonek (który kiedys twierdził, że jest wierzący) nawet się nie przeżegna będąc w kosciele i jest tam tylko ze względu na mnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
a te szlafroki w Pepco to są krótkie, a wiecie czy są długie i po ile? Musze tez jechać po kapcioszki
![]()
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
muron, czyżby dopadała Cię migrena?? powiedz mi jak sobie z nią radzisz teraz w ciąży??
ja właśnie przeszłam atak migrenowy i masakra, nie wiem co zrobię jak tak dalej będzie, może jeszcze trochę poczekam i zadzwonię na pogotowie, nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zadomowienie
|
Wiem ze to kazdego indywidualna sprawa...ale chcialabym uslyszec Wasze opinie, zeby moze chociaz postrac sie zrozumiec ze zachownie mojego TŻ jest normalne...albo bardzo powszechne chociaz...;/
Cytat:
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- zrób sobie kompres ciepły
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Rozeznanie
|
szlafroki są za kolano cena koło 55 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
BAN stały
|
wera sprawy wiary, spowiedzi i chodzenia do kościoła to bardzo indywidualna sprawa. Ja sama nie życzę sobie jakiegokolwiek komentowania czy namawiania z jakiegokolwiek powodu do tego czy mam iść czy może nie iść do kościoła czy do spowiedzi i sama też tego nie robię. Robi to natomiast mama TŻa, wiedząc że jest on niewierzący. Rezultatu oczywiście nie ma - oprócz jej złości.
Nie trzeba iść do spowiedzi by móc się pomodlić. A chodzenie do komunii "bo na to patrzy rodzina" to wg mnie głupota, bo zaprzecza jej sensowi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muron wiem jak to się może skończyć, ale zastanawiam się jaka może byc ta maksymalna dawka paracetamolu?? dla ciężarnych(mój tata pracował jako kierowca w pogotowiu), dlatego walczę na swoje sposoby, czyli siedzę w egipskich ciemnościach i zupełnej ciszy, zrobiłam już sobie herbatę, żeby się nie odwodnić, być może już mi przechodzi, a może czeka mnie 3 atak, sądzę, że ten najgorszy już przeszłam bo czuję się trochę jakby przejechał po mnie jakiś walec lub tir ![]() najgorsze jest to, że nie potrafię leżeć więc chodzę sobie, siedzę i klikam teraz do was na odmianę Dziękuję Ci za radę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, a ja chcę taki do łydek buu, szukam dalej szlafroka ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
daj spokój, kurcze, nie wiedziałam, że to taka rzeźnia ![]() mam ostatanio faze na sen, musze w ciagu dnia polozyc sie na godzine-dwie bo nie daje rady wystac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Rozeznanie
|
Wera ja tez uwazam, ze spowiedz to indywidualna sprawa, sa ludzie co przygotuja sie w dzien, godzine, sa tacy, co potrzebuja tygodnia, dwoch, albo i dluzej, mnie tez by rozsierdzilo tylko, u nas malo kto spowiada sie ksiedzu na ucho, bardziej jest praktykowana wspolna spowiedz, a ksiadz sam mowi, ze on nie jest Panem Bogiem co prawda rozgrzeszyc musi, ale niekoniecznie musi sluchac kto jakie grzechy ma
![]() ![]() Oczywiscie ksiadz katolicki. Co do imion dziewczyny, to nasze dzieci, i tylko my jako rodzice powinnismy miec wplyw na to jak nazwiemy nasze dzieciaki, bo jak cos, to do nas pretensje beda ![]() Ja dopiero brzydko postapilam, bo do drugiej corki nie mialam pomyslu, spytalam wiec tesciowa, ona wiec wybrala, ja mala tak po porodzie nazwalam, ale nie pasowalo mi do niej i......nie dosc, ze zmienilam po 2 dniach, to calkowicie, nawet na drugie dalam inaczej niz te co tesciowa wymyslila, byla troche zla, ale dzis mowi, ze dobrze zrobilismy, ladne imiona dziewczynki maja, i ze rodzice powinni wybierac. Co do Nadii i Sary mi sie strasznie obydwa imiona podobaja, gdyby nie to, ze moja przyjaciolka ma coreczke Nadin (nasz odpowiednik Nadii), to nasza trzecia by tak na imie miala, a Sare mamy w rodzince ![]() Nam dzis sie Katja spodobala, tez piekne imie, zdrobnienie Kati tez fajne, ale znow Kathrin tez nie jest zle, ehh sama nie wiem..., w kazdym badz razie nie mamy imienia jeszcze. Moja mala szaleje od 1 do 2.30, no i zaraz zacznie tak okolo 21, pozniej 23, normalnie co dwie godziny, niech sprobuje tak po porodzie sie budzic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
idę na TV dobranocka;-)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.