|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
aneczka mi pediatra mowiła, że czesto po zmianie mleka albo wprowadzeniu czegos nowego do menu jest zielona kupka, wiktor tez taka miał po innym mleku. Do puki nie ma w niej zbyt duzo sluzu, krwi itp ani dziecko nie ma gorączki a kupka jest zielona max 2-3 razy pod rzad to jest ok
|
|
|
|
#3062 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
Ja jadę 24-go Klarissa mam pytanko Jak ty w taką pogodę jak wczoraj czy dziś ubierasz malucha na spacer bo ja głupieje chwilami ? Cytat:
Cytat:
![]() U mnie Franuś dziś w nocy rewelację co 3 h się budziła Mam nadziej że ten czas będzie się wydłużał A mojej cycki znowu fraki no ale mleko leci
|
||||
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Oho, chyba za mocno Go pochwaliłam Właśnie obudziła Go czkawka, ale ładnie sobie leży i nie protestuje, że chce na rączki
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
falbala..no ja raczej nic noego nie jadłam...może zobacze jaka bedzie nastepna kupka....
ech ja tez nie sądziłam że bede sie rozpisywała o kupkach hihi ![]() Co sądzicie o tekim prezencie dla dziadków na święta?? http://allegro.pl/kalendarz-foto-z-t...295945738.html AA..zapomniałam jeszcze raz podziekowac za komplementy ale foto przeszło obróbkę..na zywo prezentuje się o wiele gorzej..zwłasza teraz po ciąży... kurka..tak się sobie nie podobam że szok.. nie ma zdiecia na którym bym ładnie wyglądała..i wszystkie od razu kasuje
|
|
#3066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi Ja bym tylko chciała żeby w nocy mu się wydłużyły przerwy między jedzeniami bo te dwie godziny co były do tej pory to ciężko Bo zanim zje i mu się odbije to mija pół godziny i na sen zostaje tylko 1,30 h ...---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3068 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zdjęć to mam tak samo jak TY. Żadne mi się nie podoba, wyglądam na nich jak... Kurczę nawet odpowiedniego porównania nie mogę dobrać, bo tak strasznie wyglądam ![]() Cytat:
![]() A może ten Twój Franek przestraszył się tej chusty, którą zamówiłaś
|
|
#3069 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a mam pytanie, czy macie dalej brązową krechę na brzuchu? bo ja mam i coś nie chce schodzić. Co do wagi to ważę praktycznie tyle co przed ciążą i mieszczę się we wszystko, ale guzików w spodniach za bardzo nie mogę zapiąć bo mi przeszkadzają... Zastanawiam się czy nie zacząć chodzić na basen, ale pewnie skończy się tylko na chęciach... Co do chrzcin to my mieliśmy Maję na rękach, ale grzecznie spała. Wzięliśmy butlę do kościoła, ale nie była potrzebna. Ja też stresowałam się, że będzie płakać, zresztą nawet jakby płakała to przecież jej msza Słuchajcie, Maja skończyła 8 tyg i zaczęła więcej spać. Jestem zdziwiona bo rano śpi, wstaje tylko na karmienie i dalej śpi i tak do południa, później idę na spacer a po południu jest aktywna. Bardzo się cieszę, bo te kolki mnie dobijały i to jej ciągłe niespanie.
|
||
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Lejdis end..... lejdis....
Uwaga uwaga wprost z wybiegu swiatowej sławy agencji modelarskiej NEXT w kolekcii jesien-zima 2010.... zaprezentuje sie Państwu Nadia Lypinksy ( i zdjecie z cyklu "komentarz do"... pt "WTF"
|
#3071 | |
|
Rozeznanie
|
dash, gratuluję ustania kolek!
Mam nadzieję, że nie powrócą do Was już nigdy! Krechę na brzuchu mam, ale jestem dopiero niecałe 4 tygodnie po porodzie... W sumie sama się zastanawiam kiedy te cholerstwo zginie ![]() Cytat:
Najwyższa pora wziąć się za jakąs robotę, póki dziecię śpi, a nie tylko na wizażu siedzieć ![]() Dziewczynki, a czym można zwalczyć trądzik niemowlęcy?
|
|
#3072 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mysl o powrocie do mojej aktualnej pracy mnie dobija strasnzie. A zdjecia da sie zrobic prawie wszystkim, bo zdjecie to przede wszytskim pomysl, obraz stowrzony w Twojej glowie, a aparat to tylko jego utrwalacz Cytat:
... czyli zupelnie przeciwnie jak w czasie ciazy ![]() Cytat:
u Nadii sam zeszedł... po jakims 1,5 tygodnia
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez bym chciala miec takie ladne.tifio tradzik? niczym, sam zejdzie wiec sie nie przejmuj
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-11-10 o 12:18 |
|
|
|
|
#3074 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No też właśnie, a ja przez tą pogodę to nawet pomysłów nie mam. Siedzę i się zastanawiam co zrobić ze swoją głową, bo chciałabym pomalować włoski, ale nie wiem na jaki kolor, a gdzie dopiero wymyślać pozy do zdjęć Stwierdzam, że szare komórki, które skurczyły mi się podczas ciąży nie wróciły do stanu przed ciążowego Cytat:
W ciąży też mi lepiej szło sprzątanie i inne prace domowe ![]() Cytat:
Mam nadzieję, ze zejdzie to paskudztwo, bo te moje dziecię strasznie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Dziękuję za uspokojenie Ja zbytnio nie panikuję, ale teściowa... Brak słów!
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
Zamiast mowic ze "chciałabym" to trza działac... ja obecny aparat mam od kwietnia 2010 i juz pstryknelam nim prawie 3000 klatek. W tym wiekoszosc po narodzinach Nadii.Dziewczyny zachecam Was bardzo do robienia duze ilosci zdjec waszym pociechom, bo one wiecznie takie malutkie i rozkoszne (jesli nie placza ) nie beda. Zawsze pozniej mozna je skasowac lub wyrzucic te mniej udane lub te totalnie slabe, ale na pewno czasu sie nie cofnie..
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
mszu widziAłm fotki Nadi i uważał że powinnaś dostać BANA toż to znęcanie się w biały dzień... zielenieje z zazdrości !! właśnie łAduje baterie i mam misje cały długi weekend pstrykać pstrykać i jesze raz psytrykać.. może coś mi wyjdzie..
aczkolwiek za twoje fotki to wydrapałabym ci oczęta.. tak czysto kobieco z zazdrości ![]() idę nadrabiać....
|
|
#3078 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tormentiol+wietrzenie zadziałało= pupka sie goi Cytat:
Cytat:
i czy ma zw. z odbiciem po jedzeniu?bordowa ty to masz sie z ta blizną. poza tym wydaje mi sie ze powinnas zapytac pediatry o te Asi wymioty; bo to ze dziecko pcha paluszki do buzi to standard, ale silny odruch wymiotny to raczej nie... dra- moje dziecko tez totalnie nie ma rytmu regularnego, zalezy od dnia, rzadko zdarza sie by pospał wiecej niz 2 godz czy choc powyzej 1,5. w nocy karmie jak automat, nieraz zasypiam (jak na lezaco), staram sie spac z dzieckiem do 11 z tymi nieznosnymi przerwami co chwila a to na cyca a to na zmiane pieluchy; jakoś musimy to wytzrymac -tak to jest z karmieniem na żądanie (ha ha tego posta pisze 2 godz, bo kilka podejsc do cyca było , a teraz spi na poduszce na kolanach)krecha na brzuchu jest i ma się dobrze, nawet od pępka w górę praiwe do piersi (oprócz tej w dół) ![]() Falbala,Klarissa -dzieciaczki bombowe! Wiktorek jaki pulchny ![]() aneczka - jesteście para jak z przysłowiowego obrazka |
|||
|
|
|
#3079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no cieszy mi sie paszcza ze tak motywujaco na Ciebie działam no i czekam niecierpliwie na wyniki
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia mam nadzieję że będzie ok
aaneczka super ten kalendarz dash ja krechę nadal mam forssiczka super że tormentiol działa u nas też szybko naprawił pupsko Pata ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
ty duszo nieczysta... a tak na poważnie to słodzić nie będę.. ale są na maxa rewelacyjne
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, jako ze w pewnych kwestaich jestem ciemna masa, a niezbyt mam czas na szukanie odp. to mam 2 pyt:
1. to w profilu tutaj mogę sobie załozyć album i dorzucać foty? 2. ten temat był poruszany, ale nie jestem pewna czy dobrze robię: jak dziecko sie zachłyśnie mlekiem przy piersi, to na kolano główką w dół tak? |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą przydałoby się parę pajacy zakupić bo młoda ze wszystkich wyrosła ![]() Krechę mam nadal i mam nadzieję, że do sezonu "bikin" zlezie to cholerstwo A ja mam zdjęcie specjalnie dla Mszu ( oczywiście technicznie pewnie do d..py ale liczy się przekaz ) pt. "daj no matka ten aparat ,pokaże ci jak się cyka foty" jak młoda się obudzi potrenuje bez flesza Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-11-10 o 13:51 |
|
|
|
|
#3083 | ||
|
Zadomowienie
|
pamidora fajnie,że sie odezwałaś.Nie martw się Tymkowi na pewno wszystko sie unormuje i będzie zdrowy chłop
My chrzciny robimy w Święta BN,ale już się boję tego jak Młoda będzie się zachowywać w kościele.Chyba na wszelki wypadek zapytam lekarza o coś na uspokojenie... My robimy chrzciny w lokalu,bo niestety przy moim dziecku nie da się NIC zrobić,a nie chcę,żeby wszystko robił ktoś za mnie.Sporo nas to będzie kosztowało,ale trudno ![]() Cytat:
Lekarze ciągle mi powtarzają,że to się unormuje,ale kurde Ona ma już prawie 2 miesiące,a czasem mam wrazenie,że wszystko co zjadła to i oddała...![]() Cytat:
Co do zakładania stroju kąpielowego,to ja na razie nie zamierzam sie w nim pokazywać,to brzuch ma tragiczny.Niby chodzę w normalnych ,nieciążowych ciuchach,ale mam takie sflaczały i obrośnięty tłuszczem bebech,że płakać mi się chce.Do tego przez to karmienie cycem,mam taki apetyt,że konia z kopytami bym zjadła.Nie wiem jak ja to zrzuce...
|
|
#3084 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=tifio;23157036] W sumie sama się zastanawiam kiedy te cholerstwo zginie QUOTE]Może utrzymywać się nawet do 6 miesięcy po porodzie. Cytat:
. My z mężem postanowiliśmy kupić sobie na święta dobrą lustrzankę. Ale znająć życie zakup będzie już niebawem abu małemu porobić jeszcze fajne fotki. Może doradzisz coś w sprawie zakupu aparatu Jakaś marka, preferencje![]() Śliczne fotki ![]() Uroczy ten Wasz bobas A jak po wizycie u chirurga Co powiedział na wodniaka![]() Cytat:
. Nasz mały tez dał do wiwatu a dziś juz lepiej. Przysypia sobie ale on śpi jak królik pod miedzą![]() Tego posta i nadrabianie forum zaczęlam od 10 i wkońcu udało mi się skończyć .
|
|||
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
hej
kasienka a moze twoja corka ma nietolerancje laktozy? u nas sie tak zaczynalo ze starsza corka,po kazdym posilku byly wymioty i ulewanie, slabo przybierala na wadze do tego... mszu sliczne fotki ![]() ja sie pochwale fotkami jakie kiedys pstryknelam mojej starszej corce zwykla cyfrowka ![]() pomysl na album z fotkami super, ja chyba tez zamowie dla dziadkow taki prezent i jeszcze cos dorzuce ale nie wiem co... hmmm jestem happy
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-11-11 o 19:50 |
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
Mszu - Bravisssiiiimmmoo
z taką modeleczką to można super zdjęcia robić!!!![]() Gabisun- hehe Twoja córeczka poucza już mamunie ..chce mieć dziewczyna ładne zdjęcia heheRay - cudnie !Zdjęcia są piękne! -/strugusie/to My ![]() A Tu moja królewna w czasie wczorajszej kąpieli
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-11-10 o 14:13 |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik o jaaa...to ona już takie harce wyprawia w kąpieli? super
|
|
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
NIo
silna jest i sama chce głowkę trzymać a na brzuszku to ona uwielbia się kąpać
|
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
U mnie to samo od urodzenia a pojutrze mała kończy 7 tygodni.
W ostatnim tygodniu wszystko się nasiliło i zaczęłam się zastanawiać na zmianą mleka którym dokarmiam. Czy to możliwe, żeby mleko zaczęło jej przeszkadzać po kilku tygodniach? Lekarka proponuje na bolące brzuchy albo Nan sensitive albo Bebilon Comfort. Macie doświadczenia z którymś z nich? Hej a jak długo tak potrafi stękać i pręzyć się i jęczeć?U mnie to nawet ponad 2 godziny,czasami mam wrażenie ze nawet jak mu sie nie chce kupki to tez tak robi.Ja karmię piersią i nie wiem co jest.Przeanalizowałam co jem ( a jem niewiele) więc raczej to nie od mojego jedzenia.Nie wiem czy to jakiś problem tam z jelitkami czy coś,chociaż pediatra powiedziałą ze z jelitkami wszystko ok.I stwoerdziła ze tak mają dzieci tylko ja nie wiem czy ona jest swiadoma ze to az tak bardzo,Pierdki ma strasznie głosne a to pręzenie go wybudza az sie czerwony na buźce robi i sie zwija,podkurcza nóżki i nawet płaknie co chwila.Tak byłoby ok tylko to mi sen z powiek spędza.Ale byam juz u dwóch pediatrów i żadna jakos sie tym nie zaniepokoiła.Nie wiem co robic |
|
|
|
#3090 |
|
Rozeznanie
|
waniliaania2009-sliczne ubranka
![]() aaneczka-świetny ten kalendaarz chyba sobie taki szczele ray,mpik-zdjecia super, dzieci booooskie Po jakim czasie od wyjscia ze szpitala po porodzie byłyscie z dziecmi u leekarza na kontrole??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

Mój też jak wstanie około 6.00 to potrafi szaleć prawie do południa. Nie wiem skąd on ma moc na tą aktywność 

Używałyście kropli sab simplex
Mam nadzieję, że nie powrócą do Was już nigdy!