2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-10, 10:39   #3061
falbala
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

aneczka mi pediatra mowiła, że czesto po zmianie mleka albo wprowadzeniu czegos nowego do menu jest zielona kupka, wiktor tez taka miał po innym mleku. Do puki nie ma w niej zbyt duzo sluzu, krwi itp ani dziecko nie ma gorączki a kupka jest zielona max 2-3 razy pod rzad to jest ok
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:40   #3062
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

Skąd ja to znam! Ah, te nasze Franki Mój też jak wstanie około 6.00 to potrafi szaleć prawie do południa. Nie wiem skąd on ma moc na tą aktywność
Tifio może coś jest w tym Imieniu ?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Szybciutko to było. Zajęło nam to jakieś 7 minut. Rozbierasz maluszka do pampka, potem pampka rozpinają ale nie zdejmują, trzeba dziecku przytrzymać nóżki no i lekarz głowicę przykłada (ma taką śmieszną, malutką). Dzisiaj było usg, a jutro konsultacja z ortopedą.
No to super że to jakoś sprawnie idzie Ja jadę 24-go
Klarissa mam pytanko Jak ty w taką pogodę jak wczoraj czy dziś ubierasz malucha na spacer bo ja głupieje chwilami ?

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam kolejny babski wieczór, jestem więc na bieżąco ze sprawami przyjaciółek Filuś uwielbia towarzystwo kobiet, smieje się w głos i nawet zaczyna coś tam gadać po swojemu
Do mnie dziś znajome wpadają W ogóle zaczęłam tydzień odwiedzin Po południu mam mieć kolegę Jutro znajomi z uczelni w czwartek znajomi kolejni W piątek jeszcze jedni w niedzielę dziadkowie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
mnie właśnie takie proste ciuszki podobają się dużo bardziej niż satyny, falbanki, koronki
Ja w ogóle nie lubię jakiś białych ciuszków do chrzcin I Franka pewnie w jakiś komplecik ?(jeans lub sztruks) ubiorę Ale tak jak pisałam to dopiero koło kwietnia może maja

U mnie Franuś dziś w nocy rewelację co 3 h się budziła Mam nadziej że ten czas będzie się wydłużał A mojej cycki znowu fraki no ale mleko leci
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 10:44   #3063
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
..

[/COLOR]waniliania2009-sliczny komplecik i buciki, gdzie ty takie cudenka wynalazlas?
w "entliczku petliczku" kupilam
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:13   #3064
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Tifio może coś jest w tym Imieniu ?

Oj, chyba tak. Chociaż dziś mnie zadziwia! Wstał o 7.00, a o 9.00 już znów spał (co u niego wydaje się być niemożliwe), obudził się 20 minut temu, pojadł i dalej śpi
Powiem szczerze, że od poniedziałku coraz więcej śpi rano. Może znów mu się coś poprzestawiało

Do mnie dziś znajome wpadają W ogóle zaczęłam tydzień odwiedzin Po południu mam mieć kolegę Jutro znajomi z uczelni w czwartek znajomi kolejni W piątek jeszcze jedni w niedzielę dziadkowie

Oho, to faktycznie masz tydzień wizytowy. Mnie by chyba zmęczyła taka ilość gości...

U mnie Franuś dziś w nocy rewelację co 3 h się budziła Mam nadziej że ten czas będzie się wydłużał A mojej cycki znowu fraki no ale mleko leci
Oby tak dalej! A cycki mogą być mięciutkie, aby mleczko było

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Oho, chyba za mocno Go pochwaliłam Właśnie obudziła Go czkawka, ale ładnie sobie leży i nie protestuje, że chce na rączki

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:36   #3065
aaneczka1984
Zadomowienie

falbala..no ja raczej nic noego nie jadłam...może zobacze jaka bedzie nastepna kupka....
ech ja tez nie sądziłam że bede sie rozpisywała o kupkach hihi

Co sądzicie o tekim prezencie dla dziadków na święta??
http://allegro.pl/kalendarz-foto-z-t...295945738.html

AA..zapomniałam jeszcze raz podziekowac za komplementy
ale foto przeszło obróbkę..na zywo prezentuje się o wiele gorzej..zwłasza teraz po ciąży... kurka..tak się sobie nie podobam że szok.. nie ma zdiecia na którym bym ładnie wyglądała..i wszystkie od razu kasuje
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:39   #3066
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
baaaardzo mi sie podoba
Stary 2010-11-10, 11:42   #3067
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Oby tak dalej! A cycki mogą być mięciutkie, aby mleczko było

Oho, chyba za mocno Go pochwaliłam Właśnie obudziła Go czkawka, ale ładnie sobie leży i nie protestuje, że chce na rączki
No patrz mój też cały czas śpi (z przerwą na jedzenie) od rana hihi Ja bym tylko chciała żeby w nocy mu się wydłużyły przerwy między jedzeniami bo te dwie godziny co były do tej pory to ciężko Bo zanim zje i mu się odbije to mija pół godziny i na sen zostaje tylko 1,30 h ...

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:

Świetny i sama go wykorzystam robiąc dziadkom taki prezent
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:54   #3068
tifio
Rozeznanie

Cytat:

AA..zapomniałam jeszcze raz podziekowac za komplementy
ale foto przeszło obróbkę..na zywo prezentuje się o wiele gorzej..zwłasza teraz po ciąży... kurka..tak się sobie nie podobam że szok.. nie ma zdiecia na którym bym ładnie wyglądała..i wszystkie od razu kasuje
Świetny pomysł na prezent!
Co do zdjęć to mam tak samo jak TY. Żadne mi się nie podoba, wyglądam na nich jak... Kurczę nawet odpowiedniego porównania nie mogę dobrać, bo tak strasznie wyglądam

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No patrz mój też cały czas śpi (z przerwą na jedzenie) od rana hihi Ja bym tylko chciała żeby w nocy mu się wydłużyły przerwy między jedzeniami bo te dwie godziny co były do tej pory to ciężko Bo zanim zje i mu się odbije to mija pół godziny i na sen zostaje tylko 1,30 h ...
No i śpi mój Aniołek! Muszę teraz Go dopaść i rączkę odrysować, bo już się zbieram i zbieram, a jak nie śpi to nie ma szans na takie szaleństwa
A może ten Twój Franek przestraszył się tej chusty, którą zamówiłaś Mój w nocy też się różnie budzi, raz je co 3h, drugim razem co 1,5h. Widocznie tak potrzebuje.

Stary 2010-11-10, 11:56   #3069
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to mozliwe aby mój mały. który w czwartek skonczy 3 tyg. miał już powoli ataki kolki Używałyście kropli sab simplex
U nas kolki zaczęły się właśnie w 3 tyg. Kupiliśmy kropelki sab simplex, ale niestety nie działały. Mała codziennie bardzo płakała, czasami nawet w nocy. Chyba od 2 tyg podaję jej BioGaie i po kilku dniach bardzo się poprawiło. Podaję jej codziennie 5 kropelek i jak ręką odjął. Trzymam kciuki aby wam tez pomogły bo kolka to rzecz STRASZNA pozdrawiam

Cytat:
falbala..no ja raczej nic noego nie jadłam...może zobacze jaka bedzie nastepna kupka....
ech ja tez nie sądziłam że bede sie rozpisywała o kupkach hihi

aaneczka super pomysł, chyba odgapię, choć nie mam jeszcze wielu fajnych zdjęć. Najwięcej robię telefonem komórkowym a to chyba nie są za dobre zdjęcia...

Dziewczyny a mam pytanie, czy macie dalej brązową krechę na brzuchu? bo ja mam i coś nie chce schodzić. Co do wagi to ważę praktycznie tyle co przed ciążą i mieszczę się we wszystko, ale guzików w spodniach za bardzo nie mogę zapiąć bo mi przeszkadzają... Zastanawiam się czy nie zacząć chodzić na basen, ale pewnie skończy się tylko na chęciach... Co do chrzcin to my mieliśmy Maję na rękach, ale grzecznie spała. Wzięliśmy butlę do kościoła, ale nie była potrzebna. Ja też stresowałam się, że będzie płakać, zresztą nawet jakby płakała to przecież jej msza Słuchajcie, Maja skończyła 8 tyg i zaczęła więcej spać. Jestem zdziwiona bo rano śpi, wstaje tylko na karmienie i dalej śpi i tak do południa, później idę na spacer a po południu jest aktywna. Bardzo się cieszę, bo te kolki mnie dobijały i to jej ciągłe niespanie.
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 11:57   #3070
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Lejdis end..... lejdis.... Uwaga uwaga wprost z wybiegu swiatowej sławy agencji modelarskiej NEXT w kolekcii jesien-zima 2010.... zaprezentuje sie Państwu Nadia Lypinksy ( i zdjecie z cyklu "komentarz do"... pt "WTF" )

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-11-10, 12:03   #3071
tifio
Rozeznanie

dash, gratuluję ustania kolek! Mam nadzieję, że nie powrócą do Was już nigdy!
Krechę na brzuchu mam, ale jestem dopiero niecałe 4 tygodnie po porodzie... W sumie sama się zastanawiam kiedy te cholerstwo zginie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Lejdis end..... lejdis.... Uwaga uwaga wprost z wybiegu swiatowej sławy agencji modelarskiej NEXT w kolekcii jesien-zima 2010.... zaprezentuje sie Państwu Nadia Lypinksy ( i zdjecie z cyklu "komentarz do"... pt "WTF" )
Jejku jakie śliczne zdjęcia! Ty to masz kobieto talent! A Nadia jaka modeleczka Mój synek to ma tylko nieudolnie zrobione przeze mnie foty, z których nawet nie ma co wybrać dla publiki. A mój mąż to wogóle beztalencie do robienia zdjęć, więc tych też nie biorę pod uwagę... A może taką zwykłą, tanią cyfrówką nie da się zrobić ładnych zdjęć? Już nie mówię o takich wyczynach jak Twoje, ale ogólnie o jako takich fotkach.

Najwyższa pora wziąć się za jakąs robotę, póki dziecię śpi, a nie tylko na wizażu siedzieć

Dziewczynki, a czym można zwalczyć trądzik niemowlęcy?

Stary 2010-11-10, 12:11   #3072
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Jejku jakie śliczne zdjęcia! Ty to masz kobieto talent! A Nadia jaka modeleczka Mój synek to ma tylko nieudolnie zrobione przeze mnie foty, z których nawet nie ma co wybrać dla publiki. A mój mąż to wogóle beztalencie do robienia zdjęć, więc tych też nie biorę pod uwagę... A może taką zwykłą, tanią cyfrówką nie da się zrobić ładnych zdjęć? Już nie mówię o takich wyczynach jak Twoje, ale ogólnie o jako takich fotkach.
Ach tifiooo dziekujemy...zeby jeszcze na tym kase szło zarabiac mysl o powrocie do mojej aktualnej pracy mnie dobija strasnzie. A zdjecia da sie zrobic prawie wszystkim, bo zdjecie to przede wszytskim pomysl, obraz stowrzony w Twojej glowie, a aparat to tylko jego utrwalacz

Cytat:
Najwyższa pora wziąć się za jakąs robotę, póki dziecię śpi, a nie tylko na wizażu siedzieć
ja mam ostatnio lenia do sprzatania... ale za to wene twórcza... czyli zupelnie przeciwnie jak w czasie ciazy

Cytat:
Dziewczynki, a czym można zwalczyć trądzik niemowlęcy?
niczym sam zejdzie jesli to tradzik u Nadii sam zeszedł... po jakims 1,5 tygodnia

Stary 2010-11-10, 12:16   #3073
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
ale super masz te fotki tez bym chciala miec takie ladne.

tifio tradzik? niczym, sam zejdzie wiec sie nie przejmuj

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-11-10 o 12:18
Stary 2010-11-10, 12:21   #3074
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Ach tifiooo dziekujemy...zeby jeszcze na tym kase szło zarabiac mysl o powrocie do mojej aktualnej pracy mnie dobija strasnzie. A zdjecia da sie zrobic prawie wszystkim, bo zdjecie to przede wszytskim pomysl, obraz stowrzony w Twojej glowie, a aparat to tylko jego utrwalacz
Ależ nie ma za co, należy Wam się! Ja akurat problemu z pracą nie mam, bo po macierzyńskim będę bezrobotna
No też właśnie, a ja przez tą pogodę to nawet pomysłów nie mam. Siedzę i się zastanawiam co zrobić ze swoją głową, bo chciałabym pomalować włoski, ale nie wiem na jaki kolor, a gdzie dopiero wymyślać pozy do zdjęć Stwierdzam, że szare komórki, które skurczyły mi się podczas ciąży nie wróciły do stanu przed ciążowego

Cytat:
ja mam ostatnio lenia do sprzatania... ale za to wene twórcza... czyli zupelnie przeciwnie jak w czasie ciazy
Ogólnie to lenia i ja mam, ale jak tak dalej pójdzie to brudem zarośniemy W ciąży też mi lepiej szło sprzątanie i inne prace domowe

Cytat:
niczym sam zejdzie jesli to tradzik u Nadii sam zeszedł... po jakims 1,5 tygodnia
No to już niewiele nam zostało, jakiś tydzień Mam nadzieję, ze zejdzie to paskudztwo, bo te moje dziecię strasznie wygląda

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
tifio tradzik? niczym, sam zejdzie wiec sie nie przejmuj
Dziękuję za uspokojenie
Ja zbytnio nie panikuję, ale teściowa... Brak słów!

Stary 2010-11-10, 12:25   #3075
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ale super masz te fotki tez bym chciala miec takie ladne.
Dziekuje Zamiast mowic ze "chciałabym" to trza działac... ja obecny aparat mam od kwietnia 2010 i juz pstryknelam nim prawie 3000 klatek. W tym wiekoszosc po narodzinach Nadii.

Dziewczyny zachecam Was bardzo do robienia duze ilosci zdjec waszym pociechom, bo one wiecznie takie malutkie i rozkoszne (jesli nie placza ) nie beda. Zawsze pozniej mozna je skasowac lub wyrzucic te mniej udane lub te totalnie slabe, ale na pewno czasu sie nie cofnie..

Stary 2010-11-10, 12:34   #3076
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny zachecam Was bardzo do robienia duze ilosci zdjec waszym pociechom, bo one wiecznie takie malutkie i rozkoszne (jesli nie placza ) nie beda. Zawsze pozniej mozna je skasowac lub wyrzucic te mniej udane lub te totalnie slabe, ale na pewno czasu sie nie cofnie..
Też jestem takiego zdania, a jak ktoś ma taki talent jak Ty to już wogóle zamiast dziecko na rękach to aparat i cykanie foteczek

Stary 2010-11-10, 12:35   #3077
martucha84
Zakorzenienie

mszu widziAłm fotki Nadi i uważał że powinnaś dostać BANA toż to znęcanie się w biały dzień... zielenieje z zazdrości !! właśnie łAduje baterie i mam misje cały długi weekend pstrykać pstrykać i jesze raz psytrykać.. może coś mi wyjdzie..
aczkolwiek za twoje fotki to wydrapałabym ci oczęta.. tak czysto kobieco z zazdrości

idę nadrabiać....
Stary 2010-11-10, 12:42   #3078
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
forsiczka przy odparzeniach pupy zrezygnuj z pomidorow - tak mi doradzili w szpitalu.
ooo, nie wiedziałam, dzieki, a pomidory faktycznie jem codziennie.

tormentiol+wietrzenie zadziałało= pupka sie goi

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja normalnie zbzikowalam..... czytam o tych alergiach i mi sie pomieszalo juz...
nic juz nie wiem, lekarz mi jedynie kazal sprawdzac co jem...
no ale nie powiedzial mi jak mam to sprawdzac... jakis odstep czasu musze odczekac, czy jak szybko nastepuje reakcja po zjedzeniu czegos...
połozna uparcie twierdzi, ze reakcja moze wystapic nawet po 2 tyg.

Cytat:
czy wasze dzieci ulewaja duzo??? kurcze u mnie mala czasem ulewa tak ze ja 5 razy przebieram.... niby jej sie odbije a za kilka minut jeszcze jej sie cos cofnie...
mój ulewa, nieraz z takim twarozkiem, tak po kilka ml, tez sie zastanawialam czy to normalne i czy ma zw. z odbiciem po jedzeniu?

bordowa ty to masz sie z ta blizną. poza tym wydaje mi sie ze powinnas zapytac pediatry o te Asi wymioty; bo to ze dziecko pcha paluszki do buzi to standard, ale silny odruch wymiotny to raczej nie...

dra- moje dziecko tez totalnie nie ma rytmu regularnego, zalezy od dnia, rzadko zdarza sie by pospał wiecej niz 2 godz czy choc powyzej 1,5. w nocy karmie jak automat, nieraz zasypiam (jak na lezaco), staram sie spac z dzieckiem do 11 z tymi nieznosnymi przerwami co chwila a to na cyca a to na zmiane pieluchy; jakoś musimy to wytzrymac -tak to jest z karmieniem na żądanie (ha ha tego posta pisze 2 godz, bo kilka podejsc do cyca było, a teraz spi na poduszce na kolanach)

krecha na brzuchu jest i ma się dobrze, nawet od pępka w górę praiwe do piersi (oprócz tej w dół)

Falbala,Klarissa -dzieciaczki bombowe! Wiktorek jaki pulchny
aneczka - jesteście para jak z przysłowiowego obrazka

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 12:50   #3079
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mszu widziAłm fotki Nadi i uważał że powinnaś dostać BANA toż to znęcanie się w biały dzień... zielenieje z zazdrości !! właśnie łAduje baterie i mam misje cały długi weekend pstrykać pstrykać i jesze raz psytrykać.. może coś mi wyjdzie..
aczkolwiek za twoje fotki to wydrapałabym ci oczęta.. tak czysto kobieco z zazdrości

no cieszy mi sie paszcza ze tak motywujaco na Ciebie działam no i czekam niecierpliwie na wyniki

Stary 2010-11-10, 12:58   #3080
martucha84
Zakorzenienie

Ewcia mam nadzieję że będzie ok

aaneczka super ten kalendarz

dash ja krechę nadal mam

forssiczka super że tormentiol działa u nas też szybko naprawił pupsko Pata

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

no cieszy mi sie paszcza ze tak motywujaco na Ciebie działam no i czekam niecierpliwie na wyniki
spadaj ty duszo nieczysta...
a tak na poważnie to słodzić nie będę.. ale są na maxa rewelacyjne
Stary 2010-11-10, 13:27   #3081
forssiczka
Rozeznanie

dziewczyny, jako ze w pewnych kwestaich jestem ciemna masa, a niezbyt mam czas na szukanie odp. to mam 2 pyt:

1. to w profilu tutaj mogę sobie załozyć album i dorzucać foty?
2. ten temat był poruszany, ale nie jestem pewna czy dobrze robię: jak dziecko sie zachłyśnie mlekiem przy piersi, to na kolano główką w dół tak?

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 13:49   #3082
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
już nawet nie komentuje ale to ostatnie zdjęcie...kurcze jak ja bym chciała zrobić takie cudo z bliska, przez ciebie czuję się wyjątkowo nieudolna
A swoją drogą przydałoby się parę pajacy zakupić bo młoda ze wszystkich wyrosła

Krechę mam nadal i mam nadzieję, że do sezonu "bikin" zlezie to cholerstwo

A ja mam zdjęcie specjalnie dla Mszu ( oczywiście technicznie pewnie do d..py ale liczy się przekaz ) pt. "daj no matka ten aparat ,pokaże ci jak się cyka foty"
jak młoda się obudzi potrenuje bez flesza

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-11-10 o 13:51
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 13:57   #3083
kasienka1701
Zadomowienie

pamidora fajnie,że sie odezwałaś.Nie martw się Tymkowi na pewno wszystko sie unormuje i będzie zdrowy chłop
My chrzciny robimy w Święta BN,ale już się boję tego jak Młoda będzie się zachowywać w kościele.Chyba na wszelki wypadek zapytam lekarza o coś na uspokojenie...
My robimy chrzciny w lokalu,bo niestety przy moim dziecku nie da się NIC zrobić,a nie chcę,żeby wszystko robił ktoś za mnie.Sporo nas to będzie kosztowało,ale trudno

Cytat:
czy wasze dzieci ulewaja duzo??? kurcze u mnie mala czasem ulewa tak ze ja 5 razy przebieram.... niby jej sie odbije a za kilka minut jeszcze jej sie cos cofnie...
Moja ulewa strasznie i puszcza pawie.Ja swoją to ubieram w takie łachmany,że szok,bo jak ją muszę co chwilę przebierać bo cała mokra to szkoda mi niszczyć tych wszystkich ubranek Lekarze ciągle mi powtarzają,że to się unormuje,ale kurde Ona ma już prawie 2 miesiące,a czasem mam wrazenie,że wszystko co zjadła to i oddała...

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
na pocieszenie dodam, że rozstępy mam takie, jakby napadł na mnie nożownik Już pewnie nigdy nie pokażę się w kostiumie kąpielowym. a tak uwielbiałam wypady nad morze...
Ja na brzuchu mam tylko kilka rozstepów tuż nad brzoskwinią,więc pod majtkami nie widać,ale jeden koło pęka jest nieciekawy.Za to jakbyś zobaczyła moje cycki to byś sie przeraziła.Kratery takie jak po jakieś pile mechanicznej,Mam wrażenie,że ta skóra całkiem mi sie rozejdzie i te rozstępy popękają...Smarujesz czymś to?Bo ja nie wiem czy można smarować jak się cycem karmi Co do zakładania stroju kąpielowego,to ja na razie nie zamierzam sie w nim pokazywać,to brzuch ma tragiczny.Niby chodzę w normalnych ,nieciążowych ciuchach,ale mam takie sflaczały i obrośnięty tłuszczem bebech,że płakać mi się chce.Do tego przez to karmienie cycem,mam taki apetyt,że konia z kopytami bym zjadła.Nie wiem jak ja to zrzuce...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:02   #3084
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
U nas kolki zaczęły się właśnie w 3 tyg. Kupiliśmy kropelki sab simplex, ale niestety nie działały. Mała codziennie bardzo płakała, czasami nawet w nocy. Chyba od 2 tyg podaję jej BioGaie i po kilku dniach bardzo się poprawiło. Podaję jej codziennie 5 kropelek i jak ręką odjął. Trzymam kciuki aby wam tez pomogły bo kolka to rzecz STRASZNA pozdrawiam

Dash wczoraj zamowiliśmy sab simplex. Mam nadzieję, że nam pomogą.
Na razie dzis mały o niebo spokojniejszy niż wczoraj. Zobaczymy jak sytaucja się rozwinie.

Dziewczyny a mam pytanie, czy macie dalej brązową krechę na brzuchu? bo ja mam i coś nie chce schodzić. Co do wagi to ważę praktycznie tyle co przed ciążą i mieszczę się we wszystko, ale guzików w spodniach za bardzo nie mogę zapiąć bo mi przeszkadzają... .
Ja również mam jeszcze tę brązową krechę (3 tyg po porodzie). Słyszałam, że potrafi sie ona trzymywać nawet do 6 miesięcy ale że w końcu zniknie

[QUOTE=tifio;23157036] W sumie sama się zastanawiam kiedy te cholerstwo zginie QUOTE]
Może utrzymywać się nawet do 6 miesięcy po porodzie.

Cytat:
Dziekuje Zamiast mowic ze "chciałabym" to trza działac... ja obecny aparat mam od kwietnia 2010 i juz pstryknelam nim prawie 3000 klatek. W tym wiekoszosc po narodzinach Nadii.

Mszu a jaki ty masz ten aparta. My z mężem postanowiliśmy kupić sobie na święta dobrą lustrzankę. Ale znająć życie zakup będzie już niebawem abu małemu porobić jeszcze fajne fotki. Może doradzisz coś w sprawie zakupu aparatu Jakaś marka, preferencje

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dawno nas tutaj nie było, więc się pokazujemy
Śliczne fotki
Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a to wiktor
Uroczy ten Wasz bobas A jak po wizycie u chirurga Co powiedział na wodniaka
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

My wczoraj miałyśmy dzień antyśpiocha. Mała przysnęła tylko na jakieś 30 min na spacerku a tak to rączki albo domaganie się uwagi. Byłam tak padnięta, że wieczorem zrobiłam jej mm i nie wiem czego oni do tego dosypują ale na nią to działa jak środek nasenny Wypiła może 10-15 ml (wcześniej kilka razy jadła z cyca) i odleciała a ja w końcu miałam okazję się wyspać. Chyba zacznę to praktykować częściej Nic jej się nie stanie jak raz dziennie dostanie trochę mleka modyfikowanego.
Widzę, że wczoraj to seryjnie nasze maluchy nie spały w ciagu dnia. Nasz mały tez dał do wiwatu a dziś juz lepiej. Przysypia sobie ale on śpi jak królik pod miedzą

Tego posta i nadrabianie forum zaczęlam od 10 i wkońcu udało mi się skończyć.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:07   #3085
Ray
Zakorzenienie

hej

kasienka a moze twoja corka ma nietolerancje laktozy? u nas sie tak zaczynalo ze starsza corka,po kazdym posilku byly wymioty i ulewanie, slabo przybierala na wadze do tego...

mszu sliczne fotki

ja sie pochwale fotkami jakie kiedys pstryknelam mojej starszej corce zwykla cyfrowka

pomysl na album z fotkami super, ja chyba tez zamowie dla dziadkow taki prezent i jeszcze cos dorzuce ale nie wiem co... hmmm

jestem happy wlazlam na wage jeszcze 1,5 tyg temu wazylam 70 dzis jest 68 -68,5 super

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-11-11 o 19:50
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:11   #3086
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Mszu - Bravisssiiiimmmoo z taką modeleczką to można super zdjęcia robić!!!
Gabisun- hehe Twoja córeczka poucza już mamunie ..chce mieć dziewczyna ładne zdjęcia hehe

Ray - cudnie !Zdjęcia są piękne! -/strugusie/to My

A Tu moja królewna w czasie wczorajszej kąpieli

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-11-10 o 14:13
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:16   #3087
gabisun
Zakorzenienie

Mpik o jaaa...to ona już takie harce wyprawia w kąpieli? super

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:25   #3088
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mpik o jaaa...to ona już takie harce wyprawia w kąpieli? super
NIosilna jest i sama chce głowkę trzymaća na brzuszku to ona uwielbia się kąpać
Stary 2010-11-10, 14:28   #3089
funia1979
Raczkowanie

U mnie to samo od urodzenia a pojutrze mała kończy 7 tygodni.
W ostatnim tygodniu wszystko się nasiliło i zaczęłam się zastanawiać na zmianą mleka którym dokarmiam. Czy to możliwe, żeby mleko zaczęło jej przeszkadzać po kilku tygodniach?
Lekarka proponuje na bolące brzuchy albo Nan sensitive albo Bebilon Comfort. Macie doświadczenia z którymś z nich?

Hej a jak długo tak potrafi stękać i pręzyć się i jęczeć?U mnie to nawet ponad 2 godziny,czasami mam wrażenie ze nawet jak mu sie nie chce kupki to tez tak robi.Ja karmię piersią i nie wiem co jest.Przeanalizowałam co jem ( a jem niewiele) więc raczej to nie od mojego jedzenia.Nie wiem czy to jakiś problem tam z jelitkami czy coś,chociaż pediatra powiedziałą ze z jelitkami wszystko ok.I stwoerdziła ze tak mają dzieci tylko ja nie wiem czy ona jest swiadoma ze to az tak bardzo,Pierdki ma strasznie głosne a to pręzenie go wybudza az sie czerwony na buźce robi i sie zwija,podkurcza nóżki i nawet płaknie co chwila.Tak byłoby ok tylko to mi sen z powiek spędza.Ale byam juz u dwóch pediatrów i żadna jakos sie tym nie zaniepokoiła.Nie wiem co robic
funia1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 14:32   #3090
malwina1204
Rozeznanie

waniliaania2009-sliczne ubranka
aaneczka-świetny ten kalendaarz chyba sobie taki szczele
ray,mpik-zdjecia super, dzieci booooskie

Po jakim czasie od wyjscia ze szpitala po porodzie byłyscie z dziecmi u leekarza na kontrole???

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości