![]() |
#1291 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przypadku, okres wciąż trwa kiedy zakładam nowy krążek, ale myślę iż jest to sprawa indywidualna i zależy od danego organizmu. Natomiast po jego założeniu wyraźnie słabnie i " zmierza ku końcowi". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
Dołączam do posiadaczek pierścienia
![]() ![]() Nie czuję go w ogólę. Nie wypada, a martwiłam się że będzie. Ba! nawet się nie przesuwa, naprawdę fajna sprawa! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz w ogóle postanowiłam nie narzekać na skutki uboczne przez pierwsze 3 miesiące stosowania, bo bardzo podoba mi się ta metoda zapobiegania ciąży. Poczekam aż wszystko się unormuje (chyba, że skutki uboczne byłyby poważne) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
czy krążek to dobra metoda jako pierwsza w życiu antykoncepcja?
#1297 |
Zakorzenienie
|
agnieszka k, tak
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Przyczajenie
|
Ja również dołączam się do wszystkich kobiet stosujących NuvaRing.
Kilka dni temu założyłam drugi krążek. Powiem szczerze, że dosyć sceptycznie podchodziłam do tej metody antykoncepcji, tym bardziej jak poczytałam sobie troszkę wpisów i opinii innych dziewczyn na forach, jedne wprowadzały nastrój paniki i strachu, inne oczywiście były bardzo cenne i pomocne. No i po rozmowie z ginekologiem zdecydowałam, że wypróbuję tę metodę antykoncepcji i sama stwierdzę czy mi odpowiada czy nie. Jeśli chodzi o różne dolegliwości podczas pierwszego miesiąca, to oprócz niewielkiego krwawienia, które się pojawiało i pobolewania brzucha nic więcej się nie działo. Czułam się dobrze, brak zawrotów głowy, większych zmian nastroju itp. Pierścień jest dla mnie niewyczuwalny, podobnie jeśli chodzi o stosunek seksualny, niewyczuwalny również dla mojego partnera. Jeśli zaś chodzi o higienę nie wiem skąd tyle różnych opinii, że jest siedliskiem bakterii, gdyż jest wykonany ze specjalnego tworzywa, dostosowanego do środowiska, w którym ma się znajdować, poza tym nic nie stoi na przeszkodzie by go np wyjąć i opłukać. Tak jak inne metody i środki antykoncepcyjne i ten pierścień nie każdej kobiecie musi odpowiadać, ale po miesiącu stosowania mogę powiedzieć, że najlepiej samemu spróbować i nie sugerować się naprawdę tak różnymi opiniami na jego temat, bo one są od sasa do lasa. Dodatkowy atut, który dla mnie jest bardzo ważny to to- że nie muszę nastawiać przypomnienia w tel. o wzięciu tabletki no i oczywiście nieobciążanie wątroby. Także Dziewczyny bierzcie sprawy w swoje ręce, rozmawiajcie z lekarzami i same sprawdzajcie czy Wam ten pierścień odpowiada czy nie.
#1300 |
Raczkowanie
|
Witam. Do tej pory stosowałam tabletki, ale myślę nad zmianą na krążek. Przyznam, że trochę zraża mnie kwestia przechowywania krążka - do temp . 30 stopni. Nawet w Polsce latem temperatury są wyższe. W domu mogę przechowywać w lodówce, ale co z transportem ? Co w podróży samochodem ? Przeczytałam radę o trzymaniu krążka w termosie (podczas podróży do ciepłych krajów) ale to dosyć kłopotliwe (często podróżuję bardzo turystycznie i mam ze sobą tylko najpotrzebniejsze rzeczy).
Zresztą nawet nie wyjeżdżając, te "max 30 stopni" to może być podczas letnich miesięcy problem. W aptece krążek jest trzymany w lodówce (i nie ma przecież pewności, że podczas całego procesu logistycznego fabryka-apteka był prawidłowo przechowywany). Kupuję go więc w aptece, ale nie zawsze za przysłowiowe 5 minut będę w domu, może do domowej lodówki trafić za kilka godzin. Co wtedy ? To może śmieszne dywagacje, ale nie chciałabym stracić skuteczność antykoncepcyjną z takiego powodu. Mimo wszystko krążek mnie kusi, to chyba moja ostatnia szansa na wzrost libido ;( (które tak spadło przy tabletkach ![]() Przy kolejnej wizycie u gina spytam o to przechowywanie ale chciałam teraz spytać Was, jak sobie z tym radzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
bez przesady- w Polsce teraz raczej bedzie -30 a nie +30 ![]() ja trzymam w szufladzie i jakos w ciaze nie zachodze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Przyczajenie
|
Hey Kobietki. Wiecie co, u mnie jest dobrze, nie mam żadnych krwawień, ani plamień. Natomiast przeziębiłam pęcherz i można powiedzieć, że strasznie mi dokucza, również w ciągu dnia. Orientujecie się czy mogę używać furaginu i robić nasiadówki przy stosowaniu nuvaringu? Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
też temat wałkowany już x razy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczęta!
![]() Od najbliższej miesiączki ja także zaczynam stosować NR ![]() ![]() ![]() Jeeednak!: czytając wątek zobaczyłam, że niektóre panie mają problem z "utrzymaniem" NR na miejscu. Pomyślałam sobie, że może jest to kwestia złego "zakładania" pierścienia. Zaczęłam zastanawiać się jak prawidłowo powinien być on wsunięty. Mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości: wkładając NR powinnam wsuwać go równolegle, czy prostopadle do wewnętrznej strony uda? A może nie ma to znaczenia i jak nie wsadzę, tak zawsze "znajdzie" on swoje miejsce?
#1307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Wtajemniczenie
|
Czyli równolegle, dziękuję
![]()
#1309 |
Zadomowienie
|
Witam. Ja już jestem z drugim krążkiem drugi tydzień. To co zauważyłam, to samopoczucie dobre, nie odczuwam żadnych dolegliwości. Libido nawet ciut większe niż było
![]() ![]()
![]() |
#1310 |
Przyczajenie
|
Hm, a to jest jakaś różnica przecież to okrąg.
Teraz sama się zastanawiam jak go założyłam zgniotłam go w palcach i włożyłam ale czy równolegle czy prostopadłe to nie pamietam. Kurcze mam nadzieje, że nie ma to znaczenia bo stosuje teraz go 2 tydzien i bez żadnego dodatkowego zapezbieczenia uuuuu zastanowiło mnie to mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Przyczajenie
|
aneszna dziewczyny pisały o wsunięciu NR - równolegle czy prostopadłe
No a moje pytanie jest takie czy jest jakaś róznica przecież jak się go zegnie to jest tylko "chyba" jedyna możliwość go wsunięcia. Zresztą to jest krąg więc nie powinno być róznicy - no chyba ze sie myle. Zaczełą się zastanawiąć wsumie jak ja go wsunełam - zgiełam go i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Konto usunięte
|
wiem o czym pisały-na tez odpowiedzialam.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Przyczajenie
|
aneszna dziękuje bo już myslałam że moze źle założyłam - musze się przyzwyczaić do niego i juz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak pisałam, NR dopiero zacznę używać od tej miesiączki, także nie wiem jak wygląda rozprostowany i tym bardziej zgnieciony
![]() ![]()
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Wtajemniczenie
|
To samo właśnie powiedział mi lekarz
![]() ![]()
#1319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z Waszych wypowiedzi rozumiem, że po prostu nie jest to coś, czym trzeba się przejmować i kilka godzin przechowywania w wyższej temperaturze nie szkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.