|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-11 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
no mam to samo odczucie
![]() tak jakby chłop w kalesonach ![]() ale po domu w sumie spoko jak ta dupką później szoruje po panelach ![]()
#2463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż ten kocyk ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
nie chodziłam do przedszkola więc nie ma takich skojarzeń ![]() rajstopki po domu wydaja mi się ok ![]() Dziewczyny, nie dość że nie mam humoru to jeszcze sobie uświadomiłam, że zostałam oszukana na allegro ![]() i to na większą kwotę, bo łóżko kupiłam, pierwszy raz mi się to zdarzyło ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-11 o 12:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
jak to oszukana?!
wpłaciłaś kasę i gościa nie ma? http://allegro.pl/bobas-miekki-kocyk...305993887.html kocyk taki bo chciałam dziergańca do wózka ![]()
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpłaciłam pieniądze, a łózka nie dostałam, facet ciągle pisze, że prosi o cierpliwość i że w przyszłym tyg. łózko będzie, i tak już 5 tyg. mija ![]() i właśnie zobaczyłam że dostał 4 negatywy od innych, że też nie wysyłał towaru ![]()
![]() |
#2466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
to nieciekawie ...bo to nie jest 50 zł a większa kwota:/
dobrze,że chociaż jest z nim kontakt, może wyśle, ale z duużym opóźnieniem, ehhh wiem,że masz nerwy, a allegro jak to allegro, mnie oszukał gość na 400 zł, towar wysłał po 4 miesiącach !!! a na allegro zgłaszałam to dawali mu tylko upomnienia... i tyle z ich strony było;/ chociaż łóżko to większa kwota to może zajmą się tym..a z daleka jest?
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no z Torunia więc ode mnie dosyć daleko, zobaczymy jak to się skończy mam nadzieję, że jednak uda się odzyskam pieniądze, dałam mu negatywa, żeby inni którzy będą chcieli kupić wiedzieli o co chodzi, a zgłosiłam do allegro, bo teraz jest niby tak, że jak po 30 dniach od zgłoszenia sprawa się nie wyjaśni, bo allegro może zwrócić koszty poza tym to bardzo cieszyłam się na to łózko, bo wcześniej mieszkaliśmy w kawalerce, nie mieliśmy sypialni i łózka, i bardzo czekałam na nie ![]()
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Zgadzam się z niutką jakoś sobie nie wyobrażam tak ubrać malucha. Ja myślałam o zestawach body, lużne skarpety i spodenki do tego takie bawełniane jak polspiochu tylko bez stópek, na górę ewentualnie jakaś bluzka jeszcze z długim rękawem - bo nie lubię jak w domu jest bardzo gorąco. Rajstopki też mnie odstraszają, szczególnie u chłopców - w życiu synowi rajstop nie założę ![]() Izabella może sytuacja się wyjaśni, dobrze ze jest jeszcze troche czasu zanim lozeczko bedzie uzywane. Ja mam dziś paskudny humor. Jako jedną z części prezentu dla męza na jutrzejsze urodziny kupilam ksiązkę Talko pomocy jestem tatą. I dziś mąż w pracy więc zaczęłam pakować i sobie myślę, poczytam trochę zaczełam czytać i wpadłam w taką depresję, że szok. Że sobie nie poradzę. Że na pewno będę musiała wrócić do pracy jak mały będzie miał z 7 ms, że nie wiem jak będzie z nianią - nie mamy tu nikogo z rodziny. Zupełnie nie wiem co trzeba zrobić, żeby być gotowym na ciąże, a na pewno na samo już posiadanie dziecka ![]() ![]() Nie wiem, może ja się nie nadaje na matkę ![]() Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-11-11 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
marsylia nie tylko Ciebie
![]() ![]() też od jakiegoś tygodnia mam takie nastroje,że szok. Obaw mam wiele, co ja zrobię jak mały będzie płakać a ja go nie będę umiała uspokoić? Mama nie mieszka z nami, tż będzie miał nockę. Jeju czasem ogarnia mnie panika, albo rzeczy czysto egoistyczne - co z wakacjami, jak z takim maluchem gdzieś jechać. No i ogólnie sobie tak gdybam i wyć mi się chce. Ale wierzę,że dam sobie radę i będę robić wszystko instynktownie, a to strach przed zmianami i to normalne..
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Montii fajny kocyk
![]() Iizabelaa zgłaszaj do allegro, może to coś pomoże jestem padnięta. A za dwie godziny goście ![]() ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-11-11 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
miłego relaksu różyczko
![]()
#2473 |
Wtajemniczenie
|
Blackrose ja wiem, że wszystko zależy od nas. Tak książka mnie przytłoczyła. Kobieta która jest w niej opisana z perspektywy tego faceta jest pier*****a
![]() Zawsze chciałam wychowywać dziecko na luzie - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ![]() A jak widziałam znajomych czy rodzinę z małymi dziećmi to zachowanie kobiet wywoływało we mnie zawsze tylko frustracje ![]() Dziś jedziemy do teściowej powiedzieć jej o małym za długo już zwlekaliśmy, ciągle nie było dobrego momentu - ale jak tak dalej pójdzie to dla niej moja ciąża będzie trwała na prawdę chwilę ![]() Wczoraj napisałam wszystkim w pracy maila żeby nie dziwili się moim powiększaniem bo to normalny objaw ciąży i że w kwietniu spodziewamy się potomka. Okazało się że każdy się domyślał - a ja myślałam, ze nic nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski. Ja odkad jestem w ciazy to jestem bardzo spokojna i opanowana. A przed ciaza to czasami niezly tajfun bylam
![]() ![]() Marsylia, kazda z nas ma jakies obawy, ja mam podobne jak ty. Ja do pracy musze wrocic jak moje dziecie bedzie mialo 5.5 miesiaca, moja mama zadeklarowala sie ze moze zaopiekowac sie dzidzia maxymalnie na dwa miesiace, potem musze dziecko oddac do zlobka niestety. Zlobek w Irlandii bedzie mnie kosztowal ponad polowe mojej pensji. druga polowa nawet nie starczy na oplacenie czynszu za mieszkanie, i jak dalej zyc?Wiec takie sa moje obawy...ale staram sie myslec pozytywnie, ze takie zycie i trzeba sie cieszyc ze wszystkiego a najwazniejsze jest, zeby dzidzius byl zdrowy!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
kurde ja właśnie oglądałam rzeczy na allegro., te kosmetyczne, butelki srelki, wcale a wcale nie ciągnie mnie do takich zakupów
![]()
#2476 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja muszę się pochwalić że pierwszy raz wylicytowałam coś na all i wciągnęło mnie strasznie teraz siedzę od rana i licytuję mąż się śmieje że z torbami pójdziemy ![]() a co do obaw... każda z nas je ma kochane, to normalne, ja też się boję o kaskę tym bardziej że kredyt chcemy brać w przyszłym roku na mieszkanie, o to jak ja wrócę do pracy... ale tak sobie potem myślę - w końcu tyle par ma dzieci i dają radę - mam koleżankę która tak odkładała a bo mieszkanie a bo awans trzeba się ustatkować i teraz co? zaczęli się starać jak ona miała 33-34 lata i teraz nie mogą mieć dzieci...dlatego my postanowiliśmy że nawet z kredytem damy radę jakoś, a dzidziuś lepiej teraz żeby go szybciej odchować i że tak powiem będę miała 45lat i spokój i wtedy zaczynam życie hehe widzę po moich teściach fakt że teściowa zaszła w ciąże jak miała 18lat ale teraz ma 45 najstarsza córka ma 20lat a teściowie teraz zaczynają żyć jeździć gdzie chcą itd... nie ma co się bać że nie damy rady z dzieckiem to przychodzi instynktownie kiedyś poradników nie było, internetu i jakoś babki dawały radę to my też damy a jesteśmy w lepszej sytuacji bo mamy tu siebie wspierające się i radzące wzajemnie
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-11-11 o 13:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
pokaż co pokaż
![]()
#2478 |
Wtajemniczenie
|
izabela, współczuję, że na takiego kolesia musiałaś trafić, nic, tylko pojechać do Torunia i
![]() marsylia, Montii, myślę że wszystkie mamy podobne obawy, zwłaszcza że to głównie kobieta zostaje z dzieckiem w domu na początku, a nie ojciec, z powrotami do pracy też niefajnie, bo miejsc w żłobkach nie ma, a opiekunki drogie i też można różnie trafić, ja to bym się bała bez polecenia... ale damy sobie radę! znam i takie matki, które trzęsą się nad dzieckiem potwornie i takie, które oczywiście się zmieniły, bo dziecko jakoś tam zmienia na pewno zawsze, ale są wyluzowane i taka bym chciała być ![]() a widzisz, czyli jednak tak jak podejrzewałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy, nie liczę już na to łózko, nie ja jedna jestem oszukana, a inni kupowali łóżka przede mną ![]() chce dostać kasę, bo od 5 tyg. śpimy na rozkładanym tapczanie
![]() |
#2480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nastepnym razem czytaj uwaznie komentarze i nigdy nie kupuj od sprzedawcy ponizej 100 komentarzy. Ja wiem, ze nie kazdy to oszust i jak ktos zaczyna na alle to jakos te komentarze musi uzbierac, ale ja juz mialam tyle przejsc, ze teraz patzre na supersprzedawce i czytam komentarze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
Czesc Kobitki
![]() Wlasnie wrocilam od lekarza i wiem juz z cala pewnoscia, ze bedzie SYNUS !!! ![]() ![]() ![]() ![]() Jedyne co mnie zmartwilo, to znowu to lozysko - miedzy nim, a scianka macicy znajduje sie jeszcze jeden krwiak (2x3cm) w zwiazku z czym nadal istnieje zagrozenie plamienia, a wiec zwolnienie i bardzo oszczedny tryb zycia - powoli mam juz dosc ![]() ![]() Montii wpisz prosze na liste Aleksandra ![]() ![]()
#2482 |
Zakorzenienie
|
już wpisuje kochana i gratuluję serdecznie siusiak duży
![]() ![]() ![]()
#2483 |
Zadomowienie
|
SammaMia gratuluję synka
![]() ![]() ![]() dziewczyny mam ochotę na jakąś sałatkę, ale nic smacznego i ciekawego nie przychodzi mi do głowy. Może macie jakieś fajne przepisy?
![]() |
#2484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiem wiem, ja już bardzo długo kupuję na allegro najróżniejsze rzeczy, tanie i drogie, i nigdy mnie nie spotkała taka sytuacja, więc moja czujność była bardzo uśpiona, i miała mało komentarzy ale same pozytywy, więc spróbowałam ![]() zobaczymy jak to się rozwiąże ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
niebieskie gratulację z okazji synka ![]() bardzo ładne imię wybrałaś ![]()
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obawy sa zawsze, o zdrowie, o to czy sobie poradzimy... finansowe tym bardziej przy kolejnym dziecku... ale staram sie myslec pozytywnie ![]() wakacje- Moti nie martw się, do 1 roku zycia wbrew pozorom jest najłatwiej wyjechac z dzieckiem, a jak sie karmi piersia to już w ogóle luzik, bo pokarm masz zawsze i wszędzie ze sobą, nic nie musisz dodatkowo dźwigać, a w ogóle ten pierwszy rok mi sie zawsze wydaje najłatwiejszy, mimo niewyspania i takich tam początkowych kryzysów, bo dziecko jeszcze nie jest takie ruchliwe, dośc łatwe w obsłudze, jak juz cżłowiek nabierze wprawy, tak naprawde wydaje mi sie, że trudny moment to jest dopiero wtedy jak ono zaczyna chodzic i trzeba non stop na nie patrzec, pilnować żeby tylko kolki nie miało, bo moja starsza nie miała, ale młody to mnie przez 2-3 msce równo kolka wykańczał, poza tym był słodki, mam nadzieje, że najmłodsza nie będzie tego miała ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |||
Zakorzenienie
|
a takie o coś ![]() ![]() http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla...305701442.html Cytat:
ale tak jak jokr mówi oni to załatwiają dobrze - ochrona jest dobra tych rzeczy także się nie martw Cytat:
Cytat:
wow jaki siurak fajny ![]() ![]()
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasami jak nie mam pomysłu to szukam przepisów na Smacznym Wizażu ![]() a z sałatek to ta jest fajna http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=674 i ta http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1179.html do niej pasuje tuńczyk ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-11 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Wtajemniczenie
|
SammaMia, gratulacje serdeczne
![]() widziałyście to? ![]() http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...i_butelki.html Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2010-11-11 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zadomowienie
|
Iizabelaa dzięki ale mam ochotę na jakąś sałatkę z porem. kurcze szkoda, że nie mam przepisu na taką z porem i winogornem
![]()
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio robiłam taką sałatkę: 1 por 4 jajka ugotowane 3 ogórki konserwowe woreczek ugotowanego ryżu 1 puszka tuńczyka szczypiorek sól, majonez, pikantny keczup ![]() a czegos z winogronem spróbuj poszukać w necie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.