KAWArnia na emigracji - parking strzezony - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 22:39   #4951
Kasienka :)
Raczkowanie

Dot.: KAWArnia na emigracji - parking strzezony

Olka ja Ci powiem,że ja wszelkiego rodzaju coffe shopów itp. mam dosyć, zawsze trafiam na takie beznadziejne prace, gdzie nie liczy się człowiek,a tylko szybkość i oby jak najwięcej zrobił, jeszcze więcej, więcej, więcej, po prostu wyciskają jak cytrynę. Nie wiem, może Tobie się spodoba praca w Coscie zależy w jakim punkcie,czy będzie stale duzy ruch,ze głowy od maszyny się nie da oderwać,czy raczej średni i co najważniejsze zależy z jakimi ludźmi będziesz pracować, dla mnie to jest priorytet, przede wszystkim atmosfera musi być dobra,zeby Ci się wogóle chciało chodzić do pracy. Jak jesteś silna psychicznie to wszędzie sobie dasz radę i nikt Ci na głowę nie wejdzie. Informuj nas na bieżąco jak Ci idzie
Kasienka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:16   #4952
katakumba
Zakorzenienie

olka moja znajoma jest managerka w coscie w b'ton - ona sobie chwali, zakladala 2 shopy od podstaw, mowi jak kasienka, najwazniejsza jest ekipa. jak masz ludzi co pracuja razem z toba, a nie licza na to, ze ty bedziesz za nich pracowac to jest polowa sukcesu

kbaga moi rodziciele byli na kubie. mama mowi ze to wyprawa zycia byla, baaardzo sobie chwalili. lepiej niz argentyne czy cejlon

a co do leczenia. tz musi miec te, takie, nie wiem jak to sie nazywa, mosty, koronki, sztuczne zeby. nie wiem czy nie wyjdzie taniej w polsce fakktycznie

boze u mnie tak wieje od morza ze dziecko spac nie chce, tylko pokazuje palcem na okno i mowi "bee"

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 23:49   #4953
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
olka czy ona te włosy specjalnie włożyła do talerza?
ja też samoczynnie gubię bardzo dużo włosów i wiem jak ciężko jest to ogarnąć
Olka, jestem w szoku, ze ktos cos podobnego mogl zrobic! Obrzydliwe po prostu! Ja teraz mam okropny problem z wypadaniem wlosow (wiadomo - pociażowo) i sa DOSŁOWNIE wszedzie. Ale tez nie kontroluje, gdzie spadaja

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
ja widzialam gdzies reklamy tego ......
musze kupic skoro w wilkinsonie dostepne
Ja reklam nie widzialam, ale moim kratkom od piekarnika bardzo by sie cos takiego przydalo! A u nas na wsi wlasnie Wilkinsona otworzyli

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
naszej imprezy, to Pizza Express mi pasuje , kazdy bedzie mogl sobie wybrac co woli: przekaske czy duza pizze
No dokladnie, mi tez PE pasuje, jadlam tam kilka razy i zawsze mi smakowalo. A ja pewnie bede musiala zamowic cos konkretniejszego jako wyglodniala matka karmiąca

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
za to letnie rachunki mam smieszne a to 400 jest akurat za grudzien styczen luty czy jakos tak
no i kuchenka non stop wieczorem chodzi (albo i piec)
Zajrzalam specjalnie w tabelki excela z rachunkami mieszkaniowymi i w zeszlym roku oplata za prad (w naszym budynku nie ma gazu, wiec wszystko jest na prad) wyniosla nas srednio 100 funtow miesiecznie. A poniewaz w cuda nie wierze, to pewnie w tym roku bedzie wiecej...
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 08:50   #4954
olka_222
Zakorzenienie

harry potter, harry potter, harry potter

Idę na niego za tydzień, już się nie mogę doczekać!!

Vedmo wiem że to okropne co ona zrobiła, niestety nie chwyciłam ją za rękę więc oskarżać w twarz nie mogę. Ale nawet nie chciałabym tego robić, bo to furiatka jest, strach pomyśleć do czego jest zdolna (matka 3 dzieci )

Poza tym słowo "współlokatorka" nie byłoby mile przez nią widziane. Jak ona to powiedziała "jesteśmy tylko gośćmi i powinniśmy się im podporządkować" Szkoda że jako gość płaciliśmy połowę rachunków i czynszu za mieszkanie, chociaż mieszkała z nami jej 2 dzieci. No ale jak to ona uważała: jej dzieci nie używają prądu i gazu (szkoda tylko że myły się co dziennie i na kompie siedziały)

Spróbuję Costy, najwyżej jak nie będzie coś odpowiadało to zrezygnuję Zresztą to nie będzie praca na cały etat tylko na 20-24 h w tygodniu i mam nadzieję że nie będę zmęczona, bo mam zamiar się w domu uczyc.

katakumba mój mąż w PL za 4 dobre koronki zapłacił 3200 zł Prywatnie robił, bo na kasę takich rzeczy się nei robi. Znajoma odważyła się robić w UK, ładnie ma zrobione ale lekarz obcokrajowiec sprawdzony. Cenowo wyszło podobnie....
Jeden krok do przodu, trzy w tył- tak się u mnie na dworze dzieje

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-12 o 08:55
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 08:55   #4955
katakumba
Zakorzenienie

ola a jak pierwsze wrazenia z costy? wiesz z zaloga? widzialas jak pracuja? mialas dzien probny?

u mnie to samo, wieje jakby mialo glowe urwac

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 09:02   #4956
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ola a jak pierwsze wrazenia z costy? wiesz z zaloga? widzialas jak pracuja? mialas dzien probny?

u mnie to samo, wieje jakby mialo glowe urwac
wczoraj byłam i idę jeszcze w poniedziałek zeby się przekonać do końca.

Załoga... Ciężko powiedzieć. Manager wydaje się być OK (obcokrajowiec) wesoły i uśmiechnięty, zresztą to jest kawiarnia na stacji kolejowej więc kawa jest tylko na wynos i małe pomieszczenie, więc nie jest tak ze koło mnie 5 osób się kręci. Zazwyczaj 2 , bo nA więcej nei ma ani miejsca ani potrzeby.

Śmieszne reguły ma costa, bo na obsłużenie klienta ma sie 3 minuty, jeśli klient powie że chce np regular americano to dopytuje się go medium or large. Nigdy nie wspominają o tym że mała też jest...

EDIT do poniższego. Tak WIolqn to prawda tylko jedna kawa podczas zmiany przysługuje, chyba że masz 8 h to wtedy posiłek jest za free.

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-12 o 09:07
Stary 2010-11-12, 09:03   #4957
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

moja wspollokatorka pracuje w kofiszopie w city i narzeka bardzo. W ubieglym tygodniu weszly im nowe regulacje ze w ciagu dnia przysluguje im tyko jedna kawa i butelka wody.

alez wieje/wialo. Idac do metra ledwie sie przedarlam przez poprzewracane ploty, galezie i zabitego lisa.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 10:01   #4958
szperrr
Zakorzenienie

Heh, o tego typu kafejkach moglabym ksiazke napisac... Niby praca nie dajaca satysfakcji, ale, o ironio, czulam sie doceniana i potrzebna, przetrenowalam im zaloge do 7 innych kawiarni (zwlaszcza supervisorow w wypelnianiu faktur i raportow ), a jak odeszlam ludzie mnie po ulicach scigali pytajac czy jest szansa, ze wlasna otworze (a ja cieszylam sie, ze w koncu wolnosc!! ). Dodam moze, ze nie pracowalam w Coscie, tylko u konkurencji
Jesli trafi sie na zgrana zaloge to praca moze byc niemal rozrywka Plusem jest to, ze nawet jak jest nieciekawie to mozna o tym zapomniec w chwili zakonczenia swojej zmiany, tej pracy nie bierze sie przeciez do domu Mozna tez poznac fajnych ludzi (jak np. TZta i 2 najlepsze kumpele od czasow studiow poza wizazankami oczywiscie ).
Stary 2010-11-12, 10:06   #4959
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Olka ja tez ide na Harrego, w piatek 19 listopada. Bilety kupilam w poniedzialek, a we wtorek juz nie bylo ani na piatek ani na sobote ani na niedziele na seanse miedzy godzina 16 a 20!!!!. Byly wolne bilety na rano albo na bardzo pozno wieczorem, np 23.30
My idziemy na seans o 21 co by dzieciakow malych nie bylo (zreszta powinien byc limit wiekowy, bo to juz nie jest film dla malych dzieci) , bo ja nie znosze ja mi ktos ciagle nawija ja jak film ogladam i szelesci papierkami caly czas.
Mysle, ze ten seans jest wyjatkowo pozno, zeby wlasnie ich nie bylo. Zanim sie zacznie bedzie przed 22 (reklamy) i skonczy sie po polocy.
Dzisiaj i jutro mam zamiar obejrzec poprzednie 6 zeby sie w afmosfere wprowadzic

Wiem, wiem to bajka niby dla dzieci, ale co zrobic. Ja jeszcze bylam dzieckiem jak czytalam pierwsza ksiazke

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 10:41   #4960
Bakteryika
Wtajemniczenie

ja kiedys pracowalam w kafejce na stacji, uwielbialam rano otwierac sklepik, wlaczalam maszyne do kawy, wkladalam buleczki do pieca i pol godziny pozniej otwieralam drzwi..
przychodzili jeszcze zaspani, zmarznieci dostawali kawe i buleczke i razem ogladalismy wiadomosci.
pozniej o 7.30 zaczynal sie normalny ruch, gdzie setka ludzi przewalala sie w ciagu godziny (ja sama pracowalam) i znowu sie uspokajalo..
gdyby nie zadza pieniadza, bylaby to moja idealna praca

szperrku - moze razem otworzymy kafejke mi sie marzy taka gdzie beda wielki sofy, regaly z ksiazkami, dywany a ja bede piekla domowe ciasta i serwowala pyszna kawe no i zadna sieciowka

przeprowadzki czesc dlasz, kleja tapety, troche od kleju mi sie blogo robi
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:29   #4961
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

to ja sie podlaczam bo tez mi sie zawszze taka kafejka marzy. Taz stwierdzil ze bym z torbami poszla bo chcialabym taka gdzie siedzi sie godzinami przy dobrym ciastku, z regalami pelnymi rozniastych ksiazek, zdjeciami klientow na scianie itd

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:49   #4962
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Sezon grzewczy uroczyscie rozpoczety

Kofi: gUpie buciory, moje tez zaczely przeciekac, a caly zeszly sezon w nich latalam i bylo ok

Olka: ja juz Ci zazdroszcze tego aromatu kawy

Wlasnie obejrzalam pamietniki wampirkow, coraz fajniej sie rozkreca, szkoda, ze nastepny odcinek dopiero 2 grudnia ( to ta przerwa o ktorej wspominalam, Sylwia)

To co dziewczyny, otwieramy kawiarnie

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2010-11-12 o 11:53
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 11:57   #4963
olka_222
Zakorzenienie

Ja też mogę wejść z kapitałem do kawiarenkowego biznesu

Moona a nie wiesz kiedy VD leci w TV? Bo nie mam dostępu do ściągniecia

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-12 o 12:01
Stary 2010-11-12, 12:25   #4964
Konto usunięte

Olka; wtorki o 9 wieczorem na ITV, ale oni chyba sa 3 odcinki do tylu
Stary 2010-11-12, 12:29   #4965
little_ola
Zakorzenienie

witam!

kawy mi się chce takiej naprawdę pysznej
chyba będę musiała się zadowolić rozpuszczalna
przynajmniej synek poszedł spać bo właśnie wróciliśmy z Ikei. bardzo lubię ten sklep, ale dziś to musiałam jechać po kilka drobiazgów przed weekendem
no i zgubiliśmy szalik synka i trzeba będzie nowy wydziergać
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 12:53   #4966
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
harry potter, harry potter, harry potter
ja tego calago zachwytu na HP niestety nie rozumiem
nawet nie widzialam ani jednego filmu - a raz bylam w kinie ale usnelam
Cytat:
szperrku - moze razem otworzymy kafejke mi sie marzy taka gdzie beda wielki sofy, regaly z ksiazkami, dywany a ja bede piekla domowe ciasta i serwowala pyszna kawe no i zadna sieciowka
no to zakladajcie przynajmniej nie bedzie problemu z miejsciem na wizazowe spotkania
ja sie do buznesu nie nadaje - ale do nadawania i do picia kawy TAK

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319543 0]Sezon grzewczy uroczyscie rozpoczety [/QUOTE]
u mnie tez

Cytat:
Kofi: gUpie buciory, moje tez zaczely przeciekac, a caly zeszly sezon w nich latalam i bylo ok
mam juz nowe mam nadzieje ze sie sprawdza

a mnie nadal katar i gardla mecza tak ze nie wyzywam sie zbytnio na "moich gadach"
musze sie zabezpieczyc dzis w jakies leki, bo jutro mialam na zakupy wyruszyc ... a jak nadal sie bede tak czula to .... tylko lozko mnie czeka !!!!

do tego dostalam dzis fajna propozycje wspolprowadzenie kolka historycznego
oczywiscie wiaze sie to z zostawanie po lekcjach godzine dluzej raz w tygodniu. ale po pierwsze nie dosc, ze poznam uczniow z innej strony to jeszcze bedzie to z korzycia takze dla mojej wiedzy historycznej
+ extra money zawsze w cenie

dzis mam salatke na lunch ..... w koncu jakies zdrowe jedzienie !!!
no i mamy piatekkkkkkkkk!!!!!!!

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2010-11-12 o 12:55
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 12:55   #4967
olka_222
Zakorzenienie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319617 8]Olka; wtorki o 9 wieczorem na ITV, ale oni chyba sa 3 odcinki do tylu [/QUOTE]

dobre i tyle do tyłu z VD będę przez jakiś kolejny miesiąc

Właśnie na chatach siedzę z EDF i southern electric. W końcu dowiedziałam się gdzie poprzedni rentowicze mieli gaz, teraz próbuję się z z firmą skontaktować i dać im początkowy stan licznika podczas naszej wprowadzki, żeby za to co inni używali czasem nie płacić. Już raz tak miałam w npower 25 f do tyłu byłam!

Czy za zmianę licznika pre-payment card w jednej firmie na zmianę na normalny licznik w innnej firmie? Ktoś wie, miał do czynienia z taką sytuacją?

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-12 o 12:57
Stary 2010-11-12, 13:06   #4968
maatra
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319543 0]Sezon grzewczy uroczyscie rozpoczety
[/QUOTE]
u nas tez dodatkowo dogrzewamy sie termoforem. wczoraj Tz kladzie Simonka spac. Na co ten caly sie trzesie,robi smutne oczka i mowi,ze tak bardzo mu zimno. Tz sie dziwi , bo w domu nagrzane. na co on,ze termofor by pod pupcie chcial No i jest nas 3,a termoforek jeden

Cytat:
przynajmniej synek poszedł spać bo właśnie wróciliśmy z Ikei. bardzo lubię ten sklep, ale dziś to musiałam jechać po kilka drobiazgów przed weekendem
no i zgubiliśmy szalik synka i trzeba będzie nowy wydziergać
tez bym sie wybrala,ale dzis piatek...potrzebuje kilka pierdółek,jak zawsze
regularnie gubimy szaliki i czapki w ziemie
Cytat:
hehe ja tez. nie ogladalam żadnego odcinka
Cytat:
oczywiscie wiaze sie to z zostawanie po lekcjach godzine dluzej raz w tygodniu. ale po pierwsze nie dosc, ze poznam uczniow z innej strony to jeszcze bedzie to z korzycia takze dla mojej wiedzy historycznej

2l butelka sosu sojowego rozwalona smród unosi sie w calym domu
Bede robic ciasto na pizze w moim nowym robocie Tylko wczesniej musze sie na zakupy dotoczyc, bo Tz blaga o szynke .
Stary 2010-11-12, 13:11   #4969
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:

a ja tam go lubię trzeba mieć duszę marzyciela i lubieć hokus-pokus Kofii żeby wczuć się w atmosferę

Gratki,

Pamiętaj o winie, trzeba to oblać dzisiaj wieczorem

Szkoda Kofii że Cię nie wylosowałam na Santa. Kupiłam sobie w tikeju extra tacę, drewnianą ręcznie malowaną z ...kotem. I sobie o Tobie pomyślałam

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-12 o 13:15
Stary 2010-11-12, 13:15   #4970
Konto usunięte

Ktos tu cos wspomnial o salatce, zdrowym jedzeniu? to nie u mnie, dzisiejszy obiad sponsoruje literka K, jak KFC

Kofi; super z tym kolkiem to w koncu cos co lubisz i zapewne ta godzina przeleci szybko i bedziesz czuc niedosyt potem
no i kuruj sie

Maatra; 2 litrowa butla sosu sojowego mi mala buteleczka starcza na 2-3 msc
ale Wy mnie dziewczyny czasem zadziwiacie, ostatnio krochmal, teraz 2 litrowe butle sosu

a Si rozkoszniak z tym termoforem, musisz na dzisiejszym szopingu *******kowym dokupic kilka

PS pora myslec nad tytulem nowej czesci dla kawiarni

ale mnie wykropkowalo, to przez brak polskich liter mial byc szoping pierdółkowy

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2010-11-12 o 13:17
Stary 2010-11-12, 13:16   #4971
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:

no to zakladajcie przynajmniej nie bedzie problemu z miejsciem na wizazowe spotkania
ja sie do buznesu nie nadaje - ale do nadawania i do picia kawy TAK

a mnie nadal katar i gardla mecza tak ze nie wyzywam sie zbytnio na

no to witam w klubie
bo tez ani jednego filmu nie obejrzałam nie mój kubek herbaty - jak by to anglik powiedział

ja tez wole nadawać niż serwować kawę

kuruj się Kofciu

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
2l butelka sosu sojowego rozwalona smród unosi sie w calym domu
Bede robic ciasto na pizze w moim nowym robocie Tylko wczesniej musze sie na zakupy dotoczyc, bo Tz blaga o szynke .
jaki smród
uwielbiam sos sojowy
i u nas tez dziś pizza, bo córka sobie zażyczyła
Stary 2010-11-12, 13:22   #4972
Kofika13
Zakorzenienie

dziekuje dziewczeta
nie wiem jeszcze kiedy sie to zacznie ale juz jestem podekscytowana

ooo faktycznie moona dosyc szybko przebrnelysmy przez te 5 tys
a tytul zmieniamy

olka - no tacka z kotem urodziny mam w czerwcu

ok lece na lekcje
do pzoniej
oblewamy oblewamy tylko ja jeszcze nie wiem czym - czy winem czy herbata z sokiem malinowym

papapap

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:25   #4973
Bakteryika
Wtajemniczenie

u mnie fryty byly wczoraj, wiec dzisiaj cos lzejszego...

kofcia- no prosze jak sie wspinasz na szczebelki kariery, na poczatku tylko uczycielka a teraz i kolka
zdrowiej zabciu

bola mnie od 3 dni jajniki, jestem tydzien przed ruskimi i mam brzuch jak balon szef sie dziwnie na mnie patrzy
normalnie niedobrze mi sie robi jak sobie pomysle ze znowu mam walczyc z tymi lekarzami zeby cos sie dowiedziec

.... wiecie ile ja szalikow i czapeczek dzieciecych ciagle w ikei znajduje....

Moona - mi tez to samo slowo wizaz cenzuruje

Harry Potter tez do mnie nie dociera

Kawiarnia - rozmowy kontrolowane? (Ten watek obecnie przegladaja: 11 (2 uzytkownikow 9 gosci)

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2010-11-12 o 13:27
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 13:41   #4974
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:

Kawiarnia - rozmowy kontrolowane? (Ten watek obecnie przegladaja: 11 (2 uzytkownikow 9 gosci)
chyba właśnie niekontrolowane

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
d

olka - no tacka z kotem urodziny mam w czerwcu
może później fotkę wklepie... Do urodzin to ona nie wytrzyma... Dzisiaj po lampeczki i dywan do mojego nowego mieszkanka jadę (ebay rules i gumtree Bakcia dzięki tobie
Stary 2010-11-12, 13:43   #4975
anka!
Rozeznanie

Cytat:
kuseczka musieliśmy wyprowadzić sie z poprzedniego mieszkania bo kolegi żona była pedantycznie pieprznięta...... Nieważne jakbym posprzątała- źle było. I z tego powodu awantury robiła. Poza tym gubię włosy i nie jestem w stanie kontrolować tego gdzie one spadają. Ona je zbierała i 2 razy w talerzu garść znalazłam.
i slusznie, nie ma co sie meczyc. W domu powinno sie odpoczywac a nie meczyc z innymi ludzmi

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Gaz i prad - Moge sie wypowiedziec odnosnie nowego mieszkania, poki co za 4 miesiace letnie dostalam po 70 funtow za prad i 70 za gaz. Bardzo malo. Teraz tz ma jakis direct debit i wplacamy chyba po 25 funtow miesiecznie, a potem doliczaja lub odliczaja jesli trzeba. To jest EDF. Wole ten direct debit bo potem nie okaze sie po 4 miesiacach zimowych, ze trzeba 400 funtow szykowac.

Ok - ide walczyc z Barclays. Debile mieli wyslac mi dokumenty tydzien temu, ponoc wyslali w czwartek, ciekawe czemu jeszcze nie przyszly.
Tez mam tak samo w EDF, w zimie troche podnosza, a latem opuszczaja te direct debity, ale ogolnie sie sprawdza bo nie ma duzych wahan ani w jedna ani w druga strone

Cytat:
Napisane przez Kbaga Pokaż wiadomość

ok uciekam uczta kinomana..nowy house na necie...najs
tez ogladam uwielbiaaam

Cytat:

Spróbuję Costy, najwyżej jak nie będzie coś odpowiadało to zrezygnuję Zresztą to nie będzie praca na cały etat tylko na 20-24 h w tygodniu i mam nadzieję że nie będę zmęczona, bo mam zamiar się w domu uczyc.
fajnie, spokojnie dasz rade uczyc sie w miedzyczasie i ew szukac nowej pracy jakby to okazal sie nie wypal

Kofika gratulacje kolka

Szperrr czy ty bedziesz po spotkaniu w Ladku wracac pociagiem??

Vedma snilas mi sie dzisiaj Objawilas mi sie jako szczupla blondynka z super zrobionymi czerwonymi paznokciami blisko??
Stary 2010-11-12, 13:52   #4976
maatra
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319731 2]Ktos tu cos wspomnial o salatce, zdrowym jedzeniu? to nie u mnie, dzisiejszy obiad sponsoruje literka K, jak KFC
Maatra; 2 litrowa butla sosu sojowego mi mala buteleczka starcza na 2-3 msc
ale Wy mnie dziewczyny czasem zadziwiacie, ostatnio krochmal, teraz 2 litrowe butle sosu

a Si rozkoszniak z tym termoforem, musisz na dzisiejszym szopingu *******kowym dokupic kilka
[/QUOTE]
ahhh u mnie tez bylo wczoraj zdrowo,wiec zasłużyłam na cos niegrzecznego. Moze jutro, bo pizza ,to u mnie taka zdrowa wychodzi 3 rodzaje serow light, cebulka,tunczyk i sos pomidowy wlasnej roboty.
tak 2l. nie pamietam gdzie to kupilam,ale ani slowa po ang nie ma na niej pamietam,ze cena byla bardzo niska
Chyba dokupię termofor.... tylko tak mi sie nie chce z domu ruszac dzisja.

Cytat:
jaki smród
uwielbiam sos sojowy
i u nas tez dziś pizza, bo córka sobie zażyczyła
ja tez,ale nie koniecznie 2l o 7 rano w calej kuchni

Cytat:
bola mnie od 3 dni jajniki, jestem tydzien przed ruskimi i mam brzuch jak balon szef sie dziwnie na mnie patrzy
normalnie niedobrze mi sie robi jak sobie pomysle ze znowu mam walczyc z tymi lekarzami zeby cos sie dowiedziec
biedna

Cytat:
... wiecie ile ja szalikow i czapeczek dzieciecych ciagle w ikei znajduje....

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2010-11-12 o 14:07
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 13:52   #4977
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:

Harry Potter tez do mnie nie dociera

Cytat:
e

No i mamy tytul nowego watku- ''KAWArnia- rozmowy (nie)kontrolowane''

Jeszcze tylko 4 posty (edit -3, bo Maatra mi sie wtryndolila ). Ktora zaklada nowy wataek?

Edytowane przez sylwunia3009
Czas edycji: 2010-11-12 o 13:54
Stary 2010-11-12, 13:54   #4978
olka_222
Zakorzenienie

trzy

EDIT dwa, sylwunia jak liczysz

EDIT 2 nowy wątek chyba od 5 000 się zaczyna a tu dopiero 4978

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-12 o 13:56
Stary 2010-11-12, 14:05   #4979
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

O kurde, ja z jakiegos powodu sobie ubzduralam ze jest 4997. Za duzo czasu przed komputerem siedze.

Ide ogladac Vampirki.

Monna 2 Grudnia- przesadzaja

Stary 2010-11-12, 14:21   #4980
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
.... wiecie ile ja szalikow i czapeczek dzieciecych ciagle w ikei znajduje....

Bakti jakbyś znalazła niebieski, to wiesz gdzie oddać

Cytat:

tytuł świetnyklas ki:
no chyba ze jeszcze ktoś coś wymyśli...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości