![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: KAWArnia na emigracji - parking strzezony
Olka ja Ci powiem,że ja wszelkiego rodzaju coffe shopów itp. mam dosyć, zawsze trafiam na takie beznadziejne prace, gdzie nie liczy się człowiek,a tylko szybkość i oby jak najwięcej zrobił, jeszcze więcej, więcej, więcej, po prostu wyciskają jak cytrynę. Nie wiem, może Tobie się spodoba praca w Coscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
olka moja znajoma jest managerka w coscie w b'ton - ona sobie chwali, zakladala 2 shopy od podstaw, mowi jak kasienka, najwazniejsza jest ekipa. jak masz ludzi co pracuja razem z toba, a nie licza na to, ze ty bedziesz za nich pracowac to jest polowa sukcesu
![]() kbaga moi rodziciele byli na kubie. mama mowi ze to wyprawa zycia byla, baaardzo sobie chwalili. lepiej niz argentyne czy cejlon ![]() a co do leczenia. tz musi miec te, takie, nie wiem jak to sie nazywa, mosty, koronki, sztuczne zeby. nie wiem czy nie wyjdzie taniej w polsce fakktycznie boze u mnie tak wieje od morza ze dziecko spac nie chce, tylko pokazuje palcem na okno i mowi "bee" |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Idę na niego za tydzień, już się nie mogę doczekać!! Vedmo wiem że to okropne co ona zrobiła, niestety nie chwyciłam ją za rękę więc oskarżać w twarz nie mogę. Ale nawet nie chciałabym tego robić, bo to furiatka jest, strach pomyśleć do czego jest zdolna (matka 3 dzieci ) Poza tym słowo "współlokatorka" nie byłoby mile przez nią widziane. Jak ona to powiedziała "jesteśmy tylko gośćmi i powinniśmy się im podporządkować" Szkoda że jako gość płaciliśmy połowę rachunków i czynszu za mieszkanie, chociaż mieszkała z nami jej 2 dzieci. No ale jak to ona uważała: jej dzieci nie używają prądu i gazu (szkoda tylko że myły się co dziennie i na kompie siedziały) Spróbuję Costy, najwyżej jak nie będzie coś odpowiadało to zrezygnuję ![]() ![]() katakumba mój mąż w PL za 4 dobre koronki zapłacił 3200 zł Prywatnie robił, bo na kasę takich rzeczy się nei robi. Znajoma odważyła się robić w UK, ładnie ma zrobione ale lekarz obcokrajowiec sprawdzony. Cenowo wyszło podobnie.... ********* Jeden krok do przodu, trzy w tył- tak się u mnie na dworze dzieje ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-12 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
ola a jak pierwsze wrazenia z costy? wiesz z zaloga? widzialas jak pracuja? mialas dzien probny?
u mnie to samo, wieje jakby mialo glowe urwac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Załoga... Ciężko powiedzieć. Manager wydaje się być OK (obcokrajowiec) wesoły i uśmiechnięty, zresztą to jest kawiarnia na stacji kolejowej więc kawa jest tylko na wynos ![]() Śmieszne reguły ma costa, bo na obsłużenie klienta ma sie 3 minuty, jeśli klient powie że chce np regular americano to dopytuje się go medium or large. Nigdy nie wspominają o tym że mała też jest... EDIT do poniższego. Tak WIolqn to prawda tylko jedna kawa podczas zmiany przysługuje, chyba że masz 8 h to wtedy posiłek jest za free.
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-12 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
moja wspollokatorka pracuje w kofiszopie w city i narzeka bardzo. W ubieglym tygodniu weszly im nowe regulacje ze w ciagu dnia przysluguje im tyko jedna kawa i butelka wody.
alez wieje/wialo. Idac do metra ledwie sie przedarlam przez poprzewracane ploty, galezie i zabitego lisa.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Heh, o tego typu kafejkach moglabym ksiazke napisac... Niby praca nie dajaca satysfakcji, ale, o ironio, czulam sie doceniana i potrzebna, przetrenowalam im zaloge do 7 innych kawiarni (zwlaszcza supervisorow w wypelnianiu faktur i raportow
![]() ![]() ![]() ![]() Jesli trafi sie na zgrana zaloge to praca moze byc niemal rozrywka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4959 |
Zadomowienie
|
Olka ja tez ide na Harrego, w piatek 19 listopada. Bilety kupilam w poniedzialek, a we wtorek juz nie bylo ani na piatek ani na sobote ani na niedziele na seanse miedzy godzina 16 a 20!!!!. Byly wolne bilety na rano albo na bardzo pozno wieczorem, np 23.30
My idziemy na seans o 21 co by dzieciakow malych nie bylo (zreszta powinien byc limit wiekowy, bo to juz nie jest film dla malych dzieci) , bo ja nie znosze ja mi ktos ciagle nawija ja jak film ogladam i szelesci papierkami caly czas. Mysle, ze ten seans jest wyjatkowo pozno, zeby wlasnie ich nie bylo. Zanim sie zacznie bedzie przed 22 (reklamy) i skonczy sie po polocy. Dzisiaj i jutro mam zamiar obejrzec poprzednie 6 zeby sie w afmosfere wprowadzic Wiem, wiem to bajka niby dla dzieci, ale co zrobic. Ja jeszcze bylam dzieckiem jak czytalam pierwsza ksiazke
#4960 |
Wtajemniczenie
|
ja kiedys pracowalam w kafejce na stacji, uwielbialam rano otwierac sklepik, wlaczalam maszyne do kawy, wkladalam buleczki do pieca i pol godziny pozniej otwieralam drzwi..
![]() przychodzili jeszcze zaspani, zmarznieci dostawali kawe i buleczke i razem ogladalismy wiadomosci. ![]() pozniej o 7.30 zaczynal sie normalny ruch, gdzie setka ludzi przewalala sie w ciagu godziny (ja sama pracowalam) i znowu sie uspokajalo.. gdyby nie zadza pieniadza, bylaby to moja idealna praca ![]() szperrku - moze razem otworzymy kafejke ![]() ![]() ![]() ![]() przeprowadzki czesc dlasz, kleja tapety, troche od kleju mi sie blogo robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
to ja sie podlaczam bo tez mi sie zawszze taka kafejka marzy. Taz stwierdzil ze bym z torbami poszla bo chcialabym taka gdzie siedzi sie godzinami przy dobrym ciastku, z regalami pelnymi rozniastych ksiazek, zdjeciami klientow na scianie itd
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Konto usunięte
|
Sezon grzewczy uroczyscie rozpoczety
![]() Kofi: gUpie buciory, moje tez zaczely przeciekac, a caly zeszly sezon w nich latalam i bylo ok ![]() Olka: ja juz Ci zazdroszcze tego aromatu kawy ![]() Wlasnie obejrzalam pamietniki wampirkow, coraz fajniej sie rozkreca, szkoda, ze nastepny odcinek dopiero 2 grudnia ![]() To co dziewczyny, otwieramy kawiarnie ![]() ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2010-11-12 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Ja też mogę wejść z kapitałem do kawiarenkowego biznesu
![]() Moona a nie wiesz kiedy VD leci w TV? Bo nie mam dostępu do ściągniecia ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-12 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Konto usunięte
|
Olka; wtorki o 9 wieczorem na ITV, ale oni chyba sa 3 odcinki do tylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
witam!
kawy mi się chce takiej naprawdę pysznej ![]() chyba będę musiała się zadowolić rozpuszczalna ![]() przynajmniej synek poszedł spać ![]() ![]() no i zgubiliśmy szalik synka ![]() ![]()
![]() |
#4966 | ||
Zakorzenienie
|
ja tego calago zachwytu na HP niestety nie rozumiem
![]() nawet nie widzialam ani jednego filmu - a raz bylam w kinie ale usnelam Cytat:
ja sie do buznesu nie nadaje - ale do nadawania i do picia kawy TAK [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319543 0]Sezon grzewczy uroczyscie rozpoczety [/QUOTE] u mnie tez ![]() Cytat:
*** a mnie nadal katar i gardla mecza tak ze nie wyzywam sie zbytnio na "moich gadach" musze sie zabezpieczyc dzis w jakies leki, bo jutro mialam na zakupy wyruszyc ... a jak nadal sie bede tak czula to .... tylko lozko mnie czeka !!!! do tego dostalam dzis fajna propozycje wspolprowadzenie kolka historycznego ![]() oczywiscie wiaze sie to z zostawanie po lekcjach godzine dluzej raz w tygodniu. ale po pierwsze nie dosc, ze poznam uczniow z innej strony to jeszcze bedzie to z korzycia takze dla mojej wiedzy historycznej ![]() + extra money zawsze w cenie ![]() dzis mam salatke na lunch ..... w koncu jakies zdrowe jedzienie !!! no i mamy piatekkkkkkkkk!!!!!!!
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-11-12 o 12:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319617 8]Olka; wtorki o 9 wieczorem na ITV, ale oni chyba sa 3 odcinki do tylu
![]() dobre i tyle ![]() ![]() Właśnie na chatach siedzę z EDF i southern electric. W końcu dowiedziałam się gdzie poprzedni rentowicze mieli gaz, teraz próbuję się z z firmą skontaktować i dać im początkowy stan licznika podczas naszej wprowadzki, żeby za to co inni używali czasem nie płacić. Już raz tak miałam w npower ![]() Czy za zmianę licznika pre-payment card w jednej firmie na zmianę na normalny licznik w innnej firmie? Ktoś wie, miał do czynienia z taką sytuacją?
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-12 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319543 0]Sezon grzewczy uroczyscie rozpoczety
![]() [/QUOTE] u nas tez ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() regularnie gubimy szaliki i czapki w ziemie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ********************* 2l butelka sosu sojowego rozwalona ![]() ![]() Bede robic ciasto na pizze w moim nowym robocie ![]()
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tam go lubię ![]() Gratki, ![]() Pamiętaj o winie, trzeba to oblać dzisiaj wieczorem ![]() Szkoda Kofii że Cię nie wylosowałam na Santa. Kupiłam sobie w tikeju extra tacę, drewnianą ręcznie malowaną z ...kotem. I sobie o Tobie pomyślałam ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-12 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Konto usunięte
|
Ktos tu cos wspomnial o salatce, zdrowym jedzeniu? to nie u mnie, dzisiejszy obiad sponsoruje literka K, jak KFC
![]() Kofi; super z tym kolkiem ![]() ![]() no i kuruj sie ![]() Maatra; 2 litrowa butla sosu sojowego ![]() ale Wy mnie dziewczyny czasem zadziwiacie, ostatnio krochmal, teraz 2 litrowe butle sosu ![]() a Si rozkoszniak z tym termoforem, musisz na dzisiejszym szopingu *******kowym dokupic kilka ![]() PS pora myslec nad tytulem nowej czesci dla kawiarni ![]() ale mnie wykropkowalo, to przez brak polskich liter ![]() ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2010-11-12 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo tez ani jednego filmu nie obejrzałam ![]() ![]() ![]() ![]() kuruj się Kofciu ![]() Cytat:
![]() uwielbiam sos sojowy ![]() i u nas tez dziś pizza, bo córka sobie zażyczyła ![]()
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczeta
![]() nie wiem jeszcze kiedy sie to zacznie ale juz jestem podekscytowana ![]() ooo faktycznie moona dosyc szybko przebrnelysmy przez te 5 tys ![]() a tytul zmieniamy ![]() olka - no tacka z kotem ![]() ![]() ok lece na lekcje do pzoniej oblewamy oblewamy tylko ja jeszcze nie wiem czym - czy winem czy herbata z sokiem malinowym ![]() papapap
#4973 |
Wtajemniczenie
|
u mnie fryty byly wczoraj, wiec dzisiaj cos lzejszego...
kofcia- no prosze jak sie wspinasz na szczebelki kariery, na poczatku tylko uczycielka a teraz i kolka ![]() ![]() zdrowiej zabciu bola mnie od 3 dni jajniki, jestem tydzien przed ruskimi i mam brzuch jak balon ![]() ![]() normalnie niedobrze mi sie robi jak sobie pomysle ze znowu mam walczyc z tymi lekarzami zeby cos sie dowiedziec ![]() .... wiecie ile ja szalikow i czapeczek dzieciecych ciagle w ikei znajduje.... ![]() Moona - mi tez to samo slowo wizaz cenzuruje ![]() Harry Potter tez do mnie nie dociera ![]() Kawiarnia - rozmowy kontrolowane? (Ten watek obecnie przegladaja: 11 (2 uzytkownikow 9 gosci) Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-11-12 o 13:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- może później fotkę wklepie... Do urodzin to ona nie wytrzyma... Dzisiaj po lampeczki i dywan do mojego nowego mieszkanka jadę ![]() ![]()
![]() |
#4975 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tez ogladam ![]() ![]() Cytat:
![]() Kofika gratulacje kolka ![]() Szperrr czy ty bedziesz po spotkaniu w Ladku wracac pociagiem?? Vedma snilas mi sie dzisiaj ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2319731 2]Ktos tu cos wspomnial o salatce, zdrowym jedzeniu? to nie u mnie, dzisiejszy obiad sponsoruje literka K, jak KFC
![]() Maatra; 2 litrowa butla sosu sojowego ![]() ale Wy mnie dziewczyny czasem zadziwiacie, ostatnio krochmal, teraz 2 litrowe butle sosu ![]() a Si rozkoszniak z tym termoforem, musisz na dzisiejszym szopingu *******kowym dokupic kilka ![]() [/QUOTE] ahhh u mnie tez bylo wczoraj zdrowo,wiec zasłużyłam na cos niegrzecznego. Moze jutro, bo pizza ,to u mnie taka zdrowa wychodzi ![]() tak 2l. nie pamietam gdzie to kupilam,ale ani slowa po ang nie ma na niej ![]() ![]() Chyba dokupię termofor.... tylko tak mi sie nie chce z domu ruszac dzisja. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2010-11-12 o 14:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mamy tytul nowego watku- ''KAWArnia- rozmowy (nie)kontrolowane'' Jeszcze tylko 4 posty (edit -3, bo Maatra mi sie wtryndolila ![]()
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2010-11-12 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
trzy
![]() ![]() ![]() EDIT dwa, sylwunia jak liczysz ![]() EDIT 2 ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-12 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zadomowienie
|
O kurde, ja z jakiegos powodu sobie ubzduralam ze jest 4997. Za duzo czasu przed komputerem siedze.
Ide ogladac Vampirki. Monna 2 Grudnia- przesadzaja
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tytuł świetny ![]() ![]() ![]() no chyba ze jeszcze ktoś coś wymyśli...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.