|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Witam dziewczyny, mogę dołączyć do grona kręconowłosych?
O tym że mam kręcone włosy dowiedziałam się na początku tego roku i powiedział mi o tym fryzjer który stwierdził że kręcone włosy są dużo ładniejsze niż proste. Na początku podeszłam sceptycznie do jego słów no bo przecież zawsze miałam proste włosy a potem jakieś powykrecane nie wiadomo co. Ale zaczęłam stosować piankę do kręconych włosów i o dziwo coś tam się kręciło, potem etap kręconych włosów mi przeszedł...ale teraz tak od miesiąca staram się zapanować nad moimi włosami. Poprzeglądałam dziennik regeneracji i jestem zaskoczona jak cudowne efekty można uzyskać i jaki piękny skręt macie. Tak więc idę dziś do fryzjera choć trochę się boję po tym jak naczytałam się o waszych nieudanych wizytach i mam nadzieję że za jakiś czas okiełznam moje włosy i będę mieć tak ładne jak wy ;]
|
#27692 | |||||
|
Zadomowienie
|
Małgosiu
Cytat:
Cytat:
Bo hipp chyba tez ma w skladzie: Cocamidopropyl Betaine ? Cos innego przychodzi wam do glowy czym moglabym myc glowe? Bez SLS i Cocamidopropyl Betaine? To jest wogle mozliwe- znalezc taki szampon? Cytat:
Swoja droga u mnie w przychodni wszystkim specjalistom pokonczyly sie kontrakty- zostal rodzinny, pediatra, ginekolog i ortodonta, takze nic tylko sie leczyc Cytat:
![]() Fitomed ma SLES, więc taki bardzo łagodny nie jest (choć łagodniejszy od innych szamponów z SLS czy SLES). Ja bym na razie zrezygnowała z OMO i myła delikatnym szamponem. Najważniejsze jest teraz żebyś zapanowała na skalpem. Cytat:
Ehhh jak tak dalej pojdzie to bede miala niezle przeswity na glowie.... Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-11-12 o 12:22 |
|||||
|
|
|
#27693 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W DOZie jest Bubchen, szampon Himalayaprzeciwłupieży (bez betainy i SLSu), nie wiem jaki skład ma Dulgon dla dzieci. Poszukaj w DOZie - tylko nie zawsze są tam składy podane (trzeba ich szukać gdzieś indziej), ale w dziale szampony dla dzieci i szampony przeciwłupieżowe powinnaś jeszcze coś znaleźć. Najlepiej skład podaj jeszcze w wątku analizowym, bo ja nie znam się za dobrze na szamponach, ale Dziewczyny Ci powiedzą, czy gdzieś nie ukryły się drażniące surfaktanty lub betaina. Cytat:
|
|||
|
|
|
#27694 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcia włosów po obcięciu.
Wczoraj wieczorem: mycie BD, odżywka d/s Garnier Karite, odżywka b/s Joanna z Apteczki Babuni z proteinami mlecznymi. Dzisiaj rano: reanimacja żelem Mariza roztartym na ręce razem z odrobiną wody (ogólnie, dałam mało żelu). Jak dam żel od razu po myciu to mam nadzieje, że będą lepiej wyglądały ![]() 1. zdjęcie - widać długość 2. zdjęcie - zbliżenie na końcówki Eloe: przepraszam za post pod postem, myślałam że się połączą Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-11-12 o 12:46 |
|
|
|
#27695 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalczak
Sanosan dostaniesz w drogeriach Natura. Nie raz tam widziałam kosmetyki z Sanosan. A co do wypadania i świądu...Moze woda brzozowa albo pokrzywowa ? a z miodem nie ryzykuj. Jak jestes wrazliwcem a zwłaszcza uczulenie na rumianek (ja mam na nagietek hah...) to tymbardziej nie baw sie z miodem nawet w odzywkach. Miod jest co prawda natybakteryjny..., ale u wrazliwcow bedzie bardziej sie nasilal. Sprobuj z tym aloesem i jantarem jak wspomniala Małgosia. Mnie na jesień też bardziej wypadają. Aha i odstaw faktycznie wszystkie oleje..By wyleczyc problem ze skalpem. W ogole to strasznie mi was szkoda..;/ Nie chce sobie wyobrazac gdybym ja tak miala z włosami...To jest tak męczące... Ja sie też użeram jak kropcia z lekarzami z NFZ. Mam problem z trądzikiem i masakra. Na samej brodzie mi wyskoczyl a przez okres wakacji to normalnie myslalam, ze wpadne w jakas depresje, bo nigdy nie miałam pryszczy ;/ Teraz tabletki zazywam i mam mascie i antybiotyk w plynie...Wykonczą mnie...a skutek to nie wiem czy jest jakikolwiek...;/ malgosia Masz cudowne włosy !! W ogole dziewczyny to wszystkie kręciołki jakoś bez puchu macie te włosy. Ja musze jeszcze sie bardziej starać, by go nie było. Wszystkie macie świetne !!!
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-11-12 o 12:51 |
|
|
|
#27696 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Natalczak zgadzam się z Małgosią - skoro już oczyściłaś, to teraz sięgnij po coś delikatnego. Dla mnie podrażniający jest zarówno Hipp, jak i BD, więc nie mam co polecić. Zawsze jestem zadowolona z Fitomedu.
Cytat:
Jest tylko jeden problem - zarówno w Jantarze, jak i w żelu aloesowym Flos Leku jest glikol propylenowy. Ech, on tez może podrażniać, ale myślę, że warto spróbować. Cytat:
![]() Kiedyś próbowałam coś znaleźć pewnego w tym temacie, ale średnio było z informacjami Raczej znalazłam firmę, która sprzedawała preparaty na różne problemy skalpowe. Pewnie jak zwykle trudno ustalić przyczynę. Moim zdaniem wypadanie ma na pewno coś wspólnego ze stanem skalpu - jeśli jest w złej formie, to w ten właśnie sposób może reagować. Jednak przeanalizowałabym jeszcze własną dietę. Była tutaj dziewczyna, która miała problemy z włosami po wodzie źródlanej, więc przyczyna może leżeć w najmniej spodziewanym elemencie naszej codzienności. Pomyśl, proszę, jeszcze na spokojnie, czy nic się wokół Ciebie (do pół roku wstecz) nie zmieniło. Nawet narkoza, zmiana wody przyczyniać się może do wypadania, więc warto dokładnie przeanalizować sprawę. Cytat:
Acha - nie zapytam Cię o cerę, bo zwątpiłam już w to, czy w ogóle skalp i cera mają cokolwiek ze sobą wspólnego - ja mam mieszaną ze strefą T, a skalp suchy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#27697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie mialam telefon z lecznicy, Cycek ma dzisiaj normlana temperature, bedziemy go mogli wieczorem zabrac do domu jesli to sie utrzyma, oczywiscie bedzie na antybiotykach przez pare nastepnych dni, o 16 mam dzwonic Eloe wlosy to juz nie sa ladne, nie myte trzeci dzien, wygladam jak strach na wroble, pod oczami mam wory, wlosy smetnie wisza, nic tylko isc na pole straszyc kruki i wrony, prosze fotki ponizej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27698 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Niestety ma
Przekonałam się o tym naskalpowo.Cytat:
Cytat:
Jeju, ależ Ty masz piękny kolor Cytat:
Cóż, końcówki swoje dostały Ale jeśli idzie o całość, to nie jest źle ![]() Cytat:
wówczas łatwiej rozdzielić na osobne posty poszczególne kosmetyki.Oj, lepiej nie. Teraz wcierała Radical, a to jest na denacie - identycznie jak obie wody. Lepiej sobie denta na tę chwile darować. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Doskonała wiadomość na dziś Jeszcze tylko śniegu brak Cytat:
|
|
#27699 | |
|
Zadomowienie
|
Bernardko, Eloe
To najwidoczniej musisz teraz zadecydować, czy wolisz mieć dłuższe włosy czy mocniejszy skręt ![]() Myślę, że dla włosów kręconych to normalne. Wraz z długością stają się co raz cięższe i przez to trudniej jest im się kręcić. (więcej go już kupować na pewno nie będę) Cytat:
![]() Rybiroku Włoski mi się podobają (nawet jeśli to jest 3. dzień |
|
|
|
|
#27700 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek,
najważniejsze że kociak zdrowieje no i puchu nie widac. Eloe, Zrezygnowałam z wizyty u fryzjera, muszą dorosnąć, a boki postaram się sukcesywnie po 1 cm wyrównywac co miesiąc sama. Doszłam do wniosku że właściwie nic by mi z włosami na dzień dzisiejszy nie wymyśliła co by mnie uszczęśliwiło, jedyna opcja z taką krótką górą to krótka fryzurka - a takiej nie chcę.
|
#27701 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Ja mialam na mysli zaparzana herbatka i polewania tym na skalp :P Ja tak robię śmiejcie się to najzdrowsze ! Zaparzasz pokrzywe tak jak jest napisane ostudzam i wlewam do starego psikadła i sobie psikam tym skalp i mnie nic nie swedzi. A widzisz to nawet do takich ziołowych wod brzozowych dodaja chemie ? pf...to ja sobie wole zaparzyc ziółka hehe ![]() małgosia Mnie sie tez skonczyła Nivea FC i siostra mi dzis kupi w drogerii U mnie świetnie działa za to :P Przynajmniej wiem, ze Ty mi go nie wykupisz Eloe Mowcie co chcecie ale najgorszy problem to z tym skalpem zawsze...jak widze Sodium Chloride to od razu idzie taki szampon w odstawkę...;/ A wiesz, ze wyczytyłam, ze gliceryna tez moze uczulac ? :mysli:...
|
|
|
|
#27702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wlasnie, niech Cycek wroci do domu i calkowicie wyzdrowieje, juz nawet nie bede zla jakby cos zechcial zniszczyc (maz zaraz podpowiedzial ze moga byc moje kosmetyki wlosowe
|
|
#27703 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie kładę jak najmniej na włosy bo planuje farbowanie w weekend, a farbuję na rudo i po całości będą tylko przeciągane więc nic nie może zaburzyć przenikanie pigmentu, jak myślcie dobrze robię (odżywianie, mycie przd farbowaniem):
mycie: szampon z sles + 2 mycie fitomedem odżywka bananowa TBS, odżywka b/c Joanna miód i cytryna, żel zielony rossmanowski
|
#27704 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku wygłaskaj kicię i niech wraca już do zdrowia
![]() Kochane moje, powiedzcie mi, ile dodajecie kropli keratyny hydrolizowanej i d-panthenolu do porcji odżywki/maski, bo nie chcę przedobrzyć? Czy proporcje: kieliszek odżywki, 10 kropli keratyny i 10 kropli d-panthenolu będą dobre? A może mniej/więcej? |
|
|
|
#27705 | |
|
Zakorzenienie
|
wyglaskam Cytat:
|
|
#27706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję, że jestem uzależniona od czytania Was tutaj ![]() Cały czas mam ochotę na nowe odżywki czy maski, których jeszcze nie próbowałam, TŻ to już się śmieje, ale cieszy się, bo mówi, że teraz włoski mam ładne.
|
|
|
|
|
#27707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla TZ za wlasciwa lokowo-produktowa postawe
|
|
#27708 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek dziekuje i pozdrawiam rowniez
![]() ---------- --------- -------- a kotek widac bedzie zdrow tylko jakiegos wirusa zalapal
|
|
#27709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#27710 |
|
Raczkowanie
|
Moje włosy po obcięciu i wymazaniu jakąś gumą. Nie mogę się do niech przyzwyczaić, nigdy nie były takie krótkie...
Muszę teraz je dobrze nawilżyć i jakoś pobudzić do wzrostu bo marzą mi się długie fale ale na to chyba ze 2 lata będę musiała czekać
|
#27711 | ||
|
Rozeznanie
|
W ogóle mi się zawsze Twoje włosy podobają - obcięte, nie obcięte ![]() piękne loczki i piękny kolor ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() jak ją gdzieś dorwę to wypróbuję ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#27712 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam Twoje zdjęcia w codzienniku i jest co raz bardziej kręcono Bardzo mi się podobają Cytat:
![]() Dziewczyny, jak możecie to samego go przejrzyjcie, bo może mi gdzieś umknął. Nie wiem jak to możliwe, żeby wpis sam zniknął (ja go na pewno nie usuwałam). Z resztą całkiem wpisu się nie usunie, bo pozostanie po nim nagłówek. Eloe, wiesz coś może na temat znikania wpisów w blogu? |
|||
|
|
|
#27713 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro wg wszelkich znakow na niebie i na ziemie bede robila wlosom pelne spa, maskowanie i te sprawy
pol godziny temu potwierdzono ze Cycek moze dzisiaj wrocic do domu![]() za 15 minut wychodze po niego
|
#27714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27715 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu, sporo podcięłas
ale wloski nic nie straciły, nadal są piękne, grube i tak ich dużo nie to co moje cieniasy. Ja, obecnie mam plan, chcę wyrównać włosy. Ostatnio podcięłam tył, chyba to nie był najlepszy pomysl Ale pozbyłam się tego ogonka z tyłu myślę, że na wiosnę będa już miały lekkie cieniowanie, bo na chwile obecną róznica między warstwami jest za duza. Chyba przez to włosy mi się tak przerzedziły.---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Dobrze że teraz podcięłaś
|
|
#27716 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam kochane zazdroszczę tych gęstych włosków. Ja mam naprawdę cienkie, choć kiedyś myślałam inaczej, bo miałam puch. A teraz jak mam zdrowe, to widzę, jak ich mało
![]() Może keratynka coś troszkę podziała i optycznie się ich zrobi więcej, coś tu na wizażu czytałam, że właśnie po niej dziewczyny mają wrażenie, że włosków więcej. Rybiorku - super, że kociak może już wrócić do domku Małgosiu - dla mnie falki bardzo ładne i gęste ![]() Ewelko - na awatarku włoski też śliczne, falują się już od przodu, moje coś nie chcą
|
|
|
|
#27717 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku - masz super kotka!! ja też od dawna czaję się z zamiarem sprawienia sobie kociaka, ale mam na ścianach tapety i boję się, że mogą stać się jego celem
mojej znajomej kotek wydrapał wzory na tapetceEloe - a jakich emolientowych odżywek używasz?? bo ja mam 4 takie ( mypa z masłem shea, garnier avokado&karite, gliss kur 7 olejków i nie jestem pewna czy ta jest emolientowa: garnier kwiat tiare) i się zastanawiam czy znajdę w sklepach coś jeszcze ciekawego
|
#27718 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt, że sporo obcięłam, ale o ile jest mi wygodniej z takimi włosami ![]() Aż chce mi się o nie dbać Cytat:
Ja w dodatku jestem chora. Po raz trzeci w ciągu 3 tygodni Nie wiem, dlaczego bo dbam o siebie ![]() Myślę, że jak już będę zdrowa i bardziej zadbam o włoski to się skręcą mocniej
|
||||
|
|
|
#27719 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosia
A to dlaczego zmieniasz FC ? :P Rybiorek Przepraszam Cie, ale Twojego posta nie zauwazylam co do Cycka. !!!!!! Cycek będzie zdrów i bardzo sie ciesze, ze z nim jest lepiej i, ze nie ma gorączki !!!! ![]() Tak w ogole to przepraszam was, ze teraz, ale bylam na spotkaniu z przyjaciolkami :P Pizza była i bardzo chwalily moje kręciołki !! Byłam wniebowzięta dobrze, ze nie pytały co robię z nimi, bo raczej im by sie nie chciało tak dbać o włosy jak mnie
|
|
|
|
#27720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój kot otwierał drzwi, potrafił włączyć światło i otworzyć lodówkę, ale tapet nigdy nie podrapał
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

To straszne

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

Raczej znalazłam firmę, która sprzedawała preparaty na różne problemy skalpowe. Pewnie jak zwykle trudno ustalić przyczynę. 
(a o podpaskach wielokrotnego użytku?

dla TZ za wlasciwa lokowo-produktowa postawe

Ale pozbyłam się tego ogonka z tyłu