Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 927 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 13:00   #27781
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
jesli ci sie prostuja od skalpu to albo sa ciezkie z dlugosc albo masz tam przetluszczajace sie wlosy co powoduje to samo
jak dla mnie to cieniowanie
ale nich sie wypowiedza inne kolezanki
cieniowanie moze pomoze, a moze zaszkodzi...
tego nikt nie jest w stanie przewidziec
u mnie skret tez jest taki, ze nie zaczyna sie od samej skory glowy
a wlosy mam wycieniowane...
chociaz moze i tak sa za ciezkie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Syrenko Sprawdzałam, ile kosztowałaby przesyłka w Royal Mail i pamiętam, ile jak kiedyś płaciłam za przesyłkę z UK. Na tej podstawie koszty wydają mi się dość wysokie, zwłaszcza, że, jesli dobrze zrozumiałam, to taka cena pojawiła Ci się, gdy wybrałaś jeden produkt.
(to, ile będzie kosztowało kilka produktów? bo wtedy waga przesyłki wzrośnie)

W moim odczuciu, te koszty przesyłki są wysokie.
Moim zdaniem, ceny kosmetyków są przystępne, ale co z tego, jeśli część ich ceny jest "wliczona" do kosztów przesyłki (bardzo częsta praktyka sklepów na polskim Allegro).

Dla mnie to nie jest w porządku wobec kupującego, bo wolałabym, żeby ceny kosmetyków były wyższe, a przesyłka kosztowała rzeczywiście tyle, ile powinna (wiadomo, do ceny przesyłki należy wliczyć cenę opakowania + koszty manipulacyjne). Dlatego napisałam, że nie wiadomo, czego się spodziewać po sprzedawcy, który każe płacić tyle za przesyłkę
strasznie fajny sklad
ale dziewczyny, kliknelam 4 opakowania to dostalam komunikat, ze max mozna kupic 2 szt ???
takze zbiorowe zamowienie raczej odpada

gdybyscie jednak cos wymyslily to ja jestem chetna

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
U mnie skręt robi się luźniejszy i przesuwa sie ku końcówkom. Ech, jeszcze nie podjęłam decyzji.
trudna decyzja
Ty kochana przynajmniej wiesz jak ukladaja sie wlosy gdy sa krotsze, dla mnie to ciagle zagadka - ale kusi dlugosc jak u Małgosi
może włosy skręciłyby się mocniej
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:14   #27782
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Syrenko Sprawdzałam, ile kosztowałaby przesyłka w Royal Mail i pamiętam, ile jak kiedyś płaciłam za przesyłkę z UK. Na tej podstawie koszty wydają mi się dość wysokie, zwłaszcza, że, jesli dobrze zrozumiałam, to taka cena pojawiła Ci się, gdy wybrałaś jeden produkt.
(to, ile będzie kosztowało kilka produktów? bo wtedy waga przesyłki wzrośnie)

W moim odczuciu, te koszty przesyłki są wysokie.
Moim zdaniem, ceny kosmetyków są przystępne, ale co z tego, jeśli część ich ceny jest "wliczona" do kosztów przesyłki (bardzo częsta praktyka sklepów na polskim Allegro).

Dla mnie to nie jest w porządku wobec kupującego, bo wolałabym, żeby ceny kosmetyków były wyższe, a przesyłka kosztowała rzeczywiście tyle, ile powinna (wiadomo, do ceny przesyłki należy wliczyć cenę opakowania + koszty manipulacyjne). Dlatego napisałam, że nie wiadomo, czego się spodziewać po sprzedawcy, który każe płacić tyle za przesyłkę
1. Nie mamy pewności czy sklep wysyła Royal Mail, ja bym się bała wyboru niepoleconej przesyłki do Polski; już się nacinałam na poczcie polskiej;
2. ta sama cena pojawiła mi się przy trzech produktach
3. nie wiem jaki jest powód ograniczenia ilości produktów jakie można zamówić; ta firma jest zdaje się nowością w tym sklepie więc mogli sprowadzić małe ilości; produkty są handmade i jak piszą przy opisie formy Oyin, jest to powód dla którego sprzedają je w nie dużych opakowaniach; możliwe, że mają niezbyt długie terminy przydatności i to może być powód dla którego sklep zamówił tylko kilka opakowań
W British Curls też jest wiele produktów, których nie da się kupić hurtem
4. jeśli ten sklep oszukuje, to British Curls też;
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:16   #27783
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

_Ewelka___ mam pytanie do Ciebie o to, czy od czasu rozpoczęcia cg miałaś je kiedykolwiek równej długości? Zastanawiam się nad radykalnym cięciem, by uzyskać nieco objętości, bo teraz jest I właśnie przychodzi mi do głowy cięcie równo... Wiem, ze stracę te loki, które mam, ale może zyskam na objętości?

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
Eloe - a jakich emolientowych odżywek używasz?? bo ja mam 4 takie ( mypa z masłem shea, garnier avokado&karite, gliss kur 7 olejków i nie jestem pewna czy ta jest emolientowa: garnier kwiat tiare) i się zastanawiam czy znajdę w sklepach coś jeszcze ciekawego
Miałam Mypę z shea (odżywkę), Garniera z awokado, Biowax do słabych, Biowax do ciemnych (ale jedwab za bardzo zmiękczał mi włosy), Biowax do blondów (z lanoliną i nieco obciążał), Dolivę z oliwą z oliwek (taką malutką), Kallosa Latte, Alwerde morelę i awokado (tę nadal sprawdzam) i powiem tak - ze wszystkich wymienionych najbardziej emolientowy jest moim zdaniem Garnier, później Kallos (ale ten jest niezgodny z cg), dalej Mypa i Alwerde, a na końcu Biowaxy. Do wielu odzywek dodaję oleje czy masło tucuma (a będzie shea ), więc emolientowośc reguluję sama.
Kwiat tiare Garniera rozkładałyśmy na analizowym. Napisałam, że jest emolientowa (3 emolienty w tym 2 fajne oleje), jednak chyba do brata awokado+shea się nie umywa ze względu na shea (tak myślę).

Cytat:
Wpis na blogu wrócił (żele bez polimerów).
Dziwne rzeczy się dzieją na Wizażu
Niestety dziś wpisu nadal nie ma. Napisałam, bo podejrzewam, ze się coś systemowo dzieje. Dajmy czas administracji, niech zobaczy, czy coś się nie gubi.

Cytat:
Napisane przez natalczak Pokaż wiadomość
Co do diety- niestety nie jest ona najzdrowsza, ale (wstyd sie przyznac) od dawna jest taka wiec to chyba w tej chwili nie ma najwiekszego wplywu na ta diabelną sytuację.
Jeśli zawsze było kiepsko, to organizm jakoś mógł sobie radzić. Do czasu, aż wyszły wszystkie zapasy.
Cytat:
Wiesz cały dzień dziś analizowałam ta sprawę i poza tym,że we wrzesniu przechodzilam zapalenie sutka i gruczołów , brałam dość silny antybiotyk, to nic innego nie przychodzi mi do glowy
No to chyba mamy odpowiedź. Mijają 2 miesiące, a skoro to było zapalenie, silny antybiotyk to spore prawdopodobieństwo, że teraz chwilę będziesz się męczyć. Ale to nie dość, że minie, to jeszcze włosy odrosną.
Skupmy się na skalpie.
Aloes i Jantar (ale uważnie się przyglądaj!). Codziennie. Możesz sobie do żelu aloesowego dokupić alantoinę albo właśnie arnikę.

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Kochana, ja chyba nie w temacie, co to takiego? morelka to alverde, a reszta??
Olej z linianki siewnej.

Oli_lbn mycie odżywką nie jest obowiązkowe. Jeśli wywołuje problemy ze skalpem, to powinnaś zastosować omo. Jeśli bardzo chcesz myć odżywką, to rób to raz na kilka myć omo.
Skalp jest bardzo istotny, więc jeśli na tę chwilę trzeba zastosować szampon niezgodny z regułą, to trudno. Liczą się zdrowe włosy i zdrowy skalp, więc najpierw trzeba to unormować, a później ponownie próbować. Jeśli znów będzie tak samo, trzeba będzie zmodyfikowac regułę na tyle, by utrzymywała zdrowie, a nie powodowała dodatkowe problemy.
Olejów, o których napisałaś, nie znam i nie wiem, czy będą skuteczne.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:18   #27784
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Źle się siostro wyraziłam :P
Nie zapominaj Kochana o miodzie (kolezanka do mnie wczoraj mowiła, ze ja to moge miec jeszcze na wszystko uczulenie
Chciała dodac miodu do herbatki i dobrze, ze spytala )
A o glicerynie wyczytałam w książce swojej fryzjerskiej. Kupowałam ją od swojej wykładowczyni :P (z tej książki mamy często notatki także muszę ją mieć nie raz takie bzdury tam wypisują i byki takie tam nawalone a co najlepsze...Wydawca tej książki Pani...ekhm to jest po szkole rolniczej Takie życie )
Nawet nie wiedziałam, ze potrafią do ziół dodawac chemie..Dobrze wiedziec..;/
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:22   #27785
Eloe77

Cytat:
trudna decyzja
Ty kochana przynajmniej wiesz jak ukladaja sie wlosy gdy sa krotsze, dla mnie to ciagle zagadka - ale kusi dlugosc jak u Małgosi
może włosy skręciłyby się mocniej
Ostatnio jednak stwierdziłam tak, jak i Ty - teraz można zrobić warkocz, upiąć, a z krótszymi sie nie da. Dlatego wciąz się waham
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
1. Nie mamy pewności czy sklep wysyła Royal Mail, ja bym się bała wyboru niepoleconej przesyłki do Polski; już się nacinałam na poczcie polskiej
Zgadzam się. Zresztą nawet BC zamieszcza wyraźne ostrzeżenie na swojej stornie dotyczce RM.
Cytat:
3. nie wiem jaki jest powód ograniczenia ilości produktów jakie można zamówić
A może chcą mieć większy wpływ i boją się, ze ktoś będzie tym handlował
A co do oszukiwania - pracowałam w firmie, gdzie zawsze wliczaliśmy koszt przesyłki do ceny towaru. Wszystko po to, by móc skusić klienta ewentualnym cięciem kosztów, by był zadowolony, a handlowiec miał zysk.
W kwestie etyczne nie wchodzę.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-11-14, 13:43   #27786
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Nie robiłaś żadnych porządków? Może to przypadek, a może nie. Sprawdzimy.
nic takiego nie robiłam
jakiś czas temu dodałam kilka nowych wpisów

Co dziwne, kiedy weszłam na ten wpis w blogu niezalogowana też go nie widziałam, a jak się zalogowałam, to zobaczyłam wpis. Ja nic nie zmieniałam w ustawieniach blogu, nie wiem, dlaczego tak się dzieje.

Cytat:
Zgadzam się. Zresztą nawet BC zamieszcza wyraźne ostrzeżenie na swojej stornie dotyczce RM.
Ja kilka razy wysyłałam do UK przez RM i, podobnie, z Polski też listem poleconym. Wszystko dochodziło bez problemu (i stosunkowo szybko).
Choć słyszałam o problemach.

Cytat:
A co do oszukiwania - pracowałam w firmie, gdzie zawsze wliczaliśmy koszt przesyłki do ceny towaru. Wszystko po to, by móc skusić klienta ewentualnym cięciem kosztów, by był zadowolony, a handlowiec miał zysk.
W kwestie etyczne nie wchodzę.
Mi właśnie o kwestie etyczne chodzi - dla mnie to jest nieuczciwe (mówię o brytyjskim sklepie).
Przecież ja nie mam nic do tego, żebyście zamawiały z tego sklepu Tylko chciałam napisać, że mi się taka polityka sprzedawcy nie podoba i m.in. stąd też na pewno tam kupować nie będę.

Dla mnie to jest oczywiste, że nawet, jeśli "przesyłka jest darmowa", to sprzedawcy zależy przede wszystkim na zysku dla siebie. I nam się wydaje, że jest darmowa, a tak naprawdę, to jest wliczona w ceną produktu, który kupujemy.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:00   #27787
Eloe77

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
rzućcie okiem na zdjęcia i powiedzie czy widać różnicę i czy coś waszym zdaniem powinnam poprawić.
pracujemy, pracujemy
Cytat:
zastanawiam się nad dodanie d-pantenolu lub keratyny, co wy na to?)
Najlepiej wrzuć to i to
Cytat:
Napisane przez danczyszynka Pokaż wiadomość
hej
mam długie, grube i puszące się włosy z tendencją do kręcenia... nie mam pojęcia co z nimi zrobić, nie mogę ich obciąć całkowicie krótko, bo za bardzo się puszą...
Jeśli chcesz mieć kręcone włosy, to rozgość się w naszych wątkach (założyłaś nowy, a wystarczyło wpisac sie tutaj). Poczytaj sobie to, co mam podwieszone w podpisie. I pamiętaj, że kręcone to bardzo delikatne włosy - wiele kosmetyków zawiera substancje, które je niszczą, a zniszczeń nie jesteś w stanie odbudować.
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Ostatnio loki nosiłam w czasie ciąży i jakiś czas po urodzeniu ale wtedy moje włosy nie były w takim stanie jak teraz
A masz może zdjęcie z tego czasu? To, co wkleiłaś daje nadzieję Ale włosy są suche
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Ostatnio używam isany z babassu jako b/s, może ta gliceryna w niej jakoś to spowodowała, choć zwykle tego nie robiła
Może jest za ciężka jako b/s? Kiedyś próbowałam stosowac rozcieńczone d/s jako b/s i też włosy były obciążone i pozbawione blasku.
Cytat:
W sumie moje włosy dość trudno teraz obciążyć więc liczę, że dobrze się spisze w przypadku trudnych warunków atmosferycznych
A to całkiem prawdopodobne W ubiegłym roku, gdy miałam jeszcze sporo rozjaśnionych, chwaliłam sobie parafinę. Na tę chwilę mam gwarancję obciążenia Włosy bardzo się zmieniły i musze uważać ze składnikami, ilością...
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nie bede juz rozpisywac sie o Cycku, tutaj post z kociego watku jak ktos chce wiedziec jak Cycek sie czuje
Nareszcie zdjęcia pyszczka! Jaki on słodki A zabezpieczenia pierwsza klasa
Cytat:
Dla kupujących zagraniczne kosmetyki: w analizowaym zanalizowałam ciekawy żel:
Oyin Handmade Shine & Define, Gentle Styling Serum
Zawiera nasiona z nasion lnu oraz pektynę, którą uwielbia Eloe nie zawiera magnesium sulfate, które występuje w produktach JessiCurl i niektórym robi kuku.
cudowny choć z gliceryną, to na zimę odpada u mnie. Ale boski
Chcę
Bo len to ja tez kochać
Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Myślicie, że odpowiednie cięcie (pocieniowanie włosów) pomogłoby w moim problemie, który polega na tym, że włosy kręcą mi się dopiero tak 15 cm od skalpu...?
I tak i nie. Zależy od typu włosów.
Masz moze zdjęcie?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
czyli Polska nie należy do UE, super
a po ulicach chodza białe niedźwiedzie. Przecież Pole pisała, że CM tez nie wysyła do Polski. I wiele naszych sklepów nie wysyła za granicę, więc problem chyba w umowach i przepisach międzynarodowych.
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Nie zapominaj Kochana o miodzie (kolezanka do mnie wczoraj mowiła, ze ja to moge miec jeszcze na wszystko uczulenie
Chciała dodac miodu do herbatki i dobrze, ze spytala
No widzisz - każdemu co innego nie służy.
A myślę, że do wielu rzeczy warto mieć sceptyczne podejście, sprawdzać. Świat idzie do przodu
Cytat:
nic takiego nie robiłam
jakiś czas temu dodałam kilka nowych wpisów
Mój blog ma więcej wpisów i wszystko stoi, więc podejrzewam, że coś się dzieje z samym systemem. Czasem tak po prostu jest.
Cytat:
Ja kilka razy wysyłałam do UK przez RM i, podobnie, z Polski też listem poleconym. Wszystko dochodziło bez problemu (i stosunkowo szybko).
Choć słyszałam o problemach.
W naszym kraju tez poczta działa według własnych zasad Kolega wysyłał z polskiego miasta do drugiego polskiego miasta poleconym i nie doszło. A poczta nie chciała wypłacić odszkodowania. Już nie pamiętam całej sprawy, sęk, że kolega stracił oryginalny i niespotykany przedmiot, a klientowi musiał oddać kasę.
Cytat:
Mi właśnie o kwestie etyczne chodzi - dla mnie to jest nieuczciwe (mówię o brytyjskim sklepie).
Przecież ja nie mam nic do tego, żebyście zamawiały z tego sklepu Tylko chciałam napisać, że mi się taka polityka sprzedawcy nie podoba i m.in. stąd też na pewno tam kupować nie będę.
Ale masz pewność, że tak właśnie jest?
Cytat:
Dla mnie to jest oczywiste, że nawet, jeśli "przesyłka jest darmowa", to sprzedawcy zależy przede wszystkim na zysku dla siebie. I nam się wydaje, że jest darmowa, a tak naprawdę, to jest wliczona w ceną produktu, który kupujemy.
Wydaje się nam, że kupujemy z promocji, a tymczasem tak nie jest, wydaje się nam, że kupujemy świeże, a tymczasem data jest przebita... przykłady można mnożyć.
Świat zawsze był nieuczciwy i nie wiem, czy znajdziesz firmę, która nie stosuje swoich "sztuczek". Jeśli firma nie zarobi, ludzie nie mają pracy. Może spójrzmy też na to z tej strony.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-11-14, 14:23   #27788
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:

a po ulicach chodza białe niedźwiedzie. Przecież Pole pisała, że CM tez nie wysyła do Polski. I wiele naszych sklepów nie wysyła za granicę, więc problem chyba w umowach i przepisach międzynarodowych.
Nie sądzę, żeby to były umowy (już na pewno nie wewnątrz UE), raczej kwestie ekonomiczne.
Pewnie polskie firmy nie liczą na to, że wysłałby tyle produktów za granicę, żeby im się opłacała zajmować taką sprzedażą. Podobnie z produktami wysyłanymi do nas z zagranicy (ale to tylko moje domysły).

Cytat:
Ale masz pewność, że tak właśnie jest?
bo nie chce mi się sprawdzać, za pośrednictwem kogo dokładnie on wysyłają paczki

Co do Poczty Polskiej, to z przesyłkami krajowymi też mi się zdarzały przejścia, ale zagraniczne były zawsze ok.

To napiszę inaczej, wolę mieć alternatywę, tzn. niech wysyłają tak, jak teraz, ale chciałabym mieć też możliwość wyboru tańszej przesyłki, np. RM (za odpowiednio niższą i uzasadnioną cenę).

Cytat:
Wydaje się nam, że kupujemy z promocji, a tymczasem tak nie jest, wydaje się nam, że kupujemy świeże, a tymczasem data jest przebita... przykłady można mnożyć.
Świat zawsze był nieuczciwy i nie wiem, czy znajdziesz firmę, która nie stosuje swoich "sztuczek". Jeśli firma nie zarobi, ludzie nie mają pracy. Może spójrzmy też na to z tej strony.
Są jeszcze firmy które dbają o klienta

Jeżeli mi się nie podoba coś w danym sklepie to tam nie kupuję/kupie raz i już nie wracam. Dbając o klienta, sklepy zyskują jednak bardzo dużo - bo zyskują stałych klientów.

Stary 2010-11-14, 14:31   #27789
Eloe77

Cytat:
Nie sądzę, żeby to były umowy (już na pewno nie wewnątrz UE), raczej kwestie ekonomiczne.
Możliwe. Jednak wchodza w grę także określone cła, dostosowywanie do norm itp. Myslę, ze tego więcej, niż nam się wydaje.
Ale mnie się podobają produkty w tym sklepie.
Cytat:
To napiszę inaczej, wolę mieć alternatywę, tzn. niech wysyłają tak, jak teraz, ale chciałabym mieć też możliwość wyboru tańszej przesyłki, np. RM (za odpowiednio niższą i uzasadnioną cenę).
Zgadzam się
I pragnęłabym, by i poczta i kurierzy nie zostawiali paczek u sąsiadów
Cytat:
Są jeszcze firmy które dbają o klienta
I te, które mają świetny PR.
Cytat:
Jeżeli mi się nie podoba coś w danym sklepie to tam nie kupuję/kupie raz i już nie wracam. Dbając o klienta, sklepy zyskują jednak bardzo dużo - bo zyskują stałych klientów.
Prawda, jednak dbałośc o klienta jest po to, by generować zysk. Jak by nie patrzeć, wszystko kręci się wokół pieniądza.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-11-14, 14:48   #27790
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie Po jednym takim incydencie, napisałam do sklepu, co o tym myślę. Powiedzieli, że to się nie powtórzy, ale więcej tam nie kupowałam ( nie przez problemy z kurierem, tak po prostu się złożyło), więc nie wiem.

Cytat:
I te, które mają świetny PR.
Piszę tak, bo wiem, jak ta firma działa "od środka".

Stary 2010-11-14, 15:15   #27791
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Ale mnie się podobają produkty w tym sklepie.
oj mi tez, mi też

Cytat:
moj sasiad ostatnio bronil sie zeby przyjac MOJĄ paczke od kuriera
ale pani była taka napastliwa, ze w koncu jej ulegl - bal sie chyba zawartosci
na szczescie nic mi nigdy jeszcze nie zginelo, ale nie lubie pukac do sasiadow po moje przesylki
Stary 2010-11-14, 15:28   #27792
bernadka20
Wtajemniczenie

Ta świat idzie do przodu i higiena tez....
Ogladalam ostatnio Cejrowskiego to śmiał się z Polskiego sanepidu...Mowił, ze u nas banany są wg sanepidu "świetnie mączne i im smakują" a za granicą świetnie soczyste
Teraz pewnie wiesz co mam na myśli...Z Czasem to zaczną do wszystkiego wpieprzac ulepszacze
Stary 2010-11-14, 15:29   #27793
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
oj mi tez, mi też

moj sasiad ostatnio bronil sie zeby przyjac MOJĄ paczke od kuriera
ale pani była taka napastliwa, ze w koncu jej ulegl - bal sie chyba zawartosci
na szczescie nic mi nigdy jeszcze nie zginelo, ale nie lubie pukac do sasiadow po moje przesylki
ja też bym się wzbraniała;
nigdy nie wiesz czy faktycznie sąsiad coś zamawiał czy to jakaś upierdliwa firma, która rozsyła jakieś dziwne śmieci a potem każe za nie płacić choć nikt ich nie zamawiał.
Stary 2010-11-14, 15:55   #27794
Edith3F
Zadomowienie

witam wszystkie zakręcone
te nowe też
powoli do was powracam
Cytat:
Napisane przez danczyszynka Pokaż wiadomość
hej
mam długie, grube i puszące się włosy z tendencją do kręcenia... nie mam pojęcia co z nimi zrobić, nie mogę ich obciąć całkowicie krótko, bo za bardzo się puszą... nie umiem tu jeszcze wstawiać zdjęć, więc jest ono w linku https://wizaz.pl/akcje/wellaflex.pl/widok-751827 co prawda mam tutaj je wyprostowane, ale mniej więcej widać o co chodzi, jeśli nie to wyślę nowe proszę o pomoc!
Polecam przeczytanie watków podpiętych na górze forum i zastosowanie się to rad tam udzielonych naprawdę warto
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny od niedawna śledzę ten wątek i poważnie zastanawiam się nad powrotem do natury czyli do kręconych włosów ale boję się że w moim przypadku będzie to trudne bo zniszczyłam sobie włosy rozjaśnianiem i prostowaniem. Ostatnio loki nosiłam w czasie ciąży i jakiś czas po urodzeniu ale wtedy moje włosy nie były w takim stanie jak teraz jeśli mogę was prosić to doradźcie jak mam o nie dbać tak żeby wróciły do dawnej formy bo w tej chwili mam na głowie jeden wielki snop siana
polecam to samo co wyżej
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Mypy jeszcze nie testowałam, za to z waxa latte jestem zadowolona
Mypa z shea mi bardzo nie pdopasowała jest okropnie cięzka i potrafi obciązać ,także nie polecam.
Polecam za to każdemu szampon Mypa do suchych i ten do farbowanych
Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Myślicie, że odpowiednie cięcie (pocieniowanie włosów) pomogłoby w moim problemie, który polega na tym, że włosy kręcą mi się dopiero tak 15 cm od skalpu...?
Myślęże to bardzo możliwe chociaz Twoich zdjęc nie widziałam

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 15:57   #27795
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Ogladalam ostatnio Cejrowskiego to śmiał się z Polskiego sanepidu...Mowił, ze u nas banany są wg sanepidu "świetnie mączne i im smakują" a za granicą świetnie soczyste
Teraz pewnie wiesz co mam na myśli...Z Czasem to zaczną do wszystkiego wpieprzac ulepszacze
Taa Cejrowski ma racje - banany np w takiej Tajlandii, czy nawet Turcji dziwnie inaczej smakują
nie mówiąc już o ananasach i mango mówimy o innych owocach
Z tekstu o sanepidzie się śmialiśmy, jak jedliśmy jedzienie przez miesiąc na ulicy - u nas sanepid by na coś takiego nie pozwolil
a ja z wrazliwym zoladkiem na NIC nie chorowałam

Cytat:
ja też bym się wzbraniała;
nigdy nie wiesz czy faktycznie sąsiad coś zamawiał czy to jakaś upierdliwa firma, która rozsyła jakieś dziwne śmieci a potem każe za nie płacić choć nikt ich nie zamawiał.
fakt, na szczescie nigdy kurier nie wcisnal mi czyjejs przesylki, nie daje sie.
ale tez firmy kurierskie i poczta polska powinny sie bardziej dopasowac do aktualnego rynku - dostarczanie przesylek do godziny 17:00 to jest przesada
duzo ludzi o 17 konczy dopiero prace

a wogole jak juz off to pożale Wam się, że włamali mi się na facebooka i na poczte
mojemu TŻtowi też, chociaż korzysta z innego laptopa - i jest po drugiej stronie kuli ziemskiej aktualnie

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-11-14 o 16:00
Stary 2010-11-14, 15:58   #27796
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
mysle ze skupię sie na tym co pisałycie Natalczak-omo, szampon łagodny na co dzien, zel aloesowy-musze poczytac o nim wiecej i zobacze jak to wyjdzie w czasie, aczkolwiek uwazam ze moj łupiez do kosmetycznych nie nalezy
łagodny szampon to tez może byc np Mypy aloesowy do suchych lub ten do farbowanych włosów Dostępny tylko w Drogerii Natura.
Jeśli masz duże probelmy z łupieżem myslę że możesz kupic sobie kilka saszetek nizoralu ,dziewczyny go tutaj polecały pamiętam

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 16:07   #27797
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

a wogole jak juz off to pożale Wam się, że włamali mi się na facebooka i na poczte
mojemu TŻtowi też, chociaż korzysta z innego laptopa - i jest po drugiej stronie kuli ziemskiej aktualnie
ojej
zrobili wiele szkód?
Stary 2010-11-14, 16:23   #27798
malgosia86
Zadomowienie

Dziewczyny mające problem z łupieżem: znalazłam informacje o skuteczności propolisu w walce z łupieżem i swędzeniem.

Cytat:
Zgodnie z wynikami najnowszych badań przeprowadzonych w Czechach propolis efektywnie zwalcza silny łupież. Autorka badań, dermatolog Simona Holcová zaprosiła 50 osób dotkniętych tą chorobą skóry do wzięcia udziału w eksperymencie. Uczestnicy badań przez trzy tygodnie codziennie myli włosy szamponem, w skład którego wchodził propolis. Wyniki badań stanowią po raz kolejny dowód na to, że substancja produkowana przez pszczoły ma właściwości antybarkeryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne. Po kuracji szamponem u wszystkich osób nastąpiła redukcja łupieżu o 85 procent. W podobnym stopniu ustało u nich także uciążliwe swędzenie.

Wklejono z <http://www.yaacool-uroda.pl/index.php?article=1356>
Jestem bardzo zadowolona z tego, jak działa propolis, ale na skórę głowy jeszcze nie miałam okazji go stosować. Jeśli chcecie spróbować, to w aptece powinny być dostępne zawierające go preparaty.

Stary 2010-11-14, 16:34   #27799
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
ojej
zrobili wiele szkód?
niewiele, ale rano jak TŻ zadzwonił i mi o tym powiedział to tak się zdenerwowalam, że aż zwymiotowałam

Basiu

za wpis w dzienniku, wreszcie sa foteczki
włoski rzeczywiście mocno ciachnęłaś
ale wg mnie wyglądają świetnie-jak ja Ci zazdroszcze tej burzy loków na głowie fryzurke masz cudowną
Stary 2010-11-14, 16:40   #27800
caskada
Zakorzenienie

basia
tak masz piekna burze lokow na glowie
podziwiam za odwage ciachania
Stary 2010-11-14, 16:46   #27801
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dziękuję
Czekam aż włosy odrosną do "Małgosiowej" długości
Nie zawsze widać, że są aż tak krótkie. Na szczęście

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-11-14 o 16:49
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 17:15   #27802
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Mypę z shea (odżywkę), Garniera z awokado, Biowax do słabych, Biowax do ciemnych (ale jedwab za bardzo zmiękczał mi włosy), Biowax do blondów (z lanoliną i nieco obciążał), Dolivę z oliwą z oliwek (taką malutką), Kallosa Latte, Alwerde morelę i awokado (tę nadal sprawdzam) i powiem tak - ze wszystkich wymienionych najbardziej emolientowy jest moim zdaniem Garnier, później Kallos (ale ten jest niezgodny z cg), dalej Mypa i Alwerde, a na końcu Biowaxy. Do wielu odzywek dodaję oleje czy masło tucuma (a będzie shea ), więc emolientowośc reguluję sama.
Kwiat tiare Garniera rozkładałyśmy na analizowym. Napisałam, że jest emolientowa (3 emolienty w tym 2 fajne oleje), jednak chyba do brata awokado+shea się nie umywa ze względu na shea (tak myślę).
a ile dodajesz masła do odżywki?? ja dodawałam tylko do maski przed myciem włosów i wtedy dodawałam po łyżeczce od herbaty masła shea, oleju winogronowego, olejku himalaya, rycyny i jakiegoś jedwabiu

mi kwiat tiare średnio się podoba a szczególnie jego konsystencja - jest taki jakiś rzadszy niż avokado&karite

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 17:20   #27803
malgosia86
Zadomowienie

Basiu Piękne loki

Co do długości włosów, to nadal myślę, że masz porównywalną z moimi (mam na myśli naciągnięte włosy a nie skręcone).

Link do strony z przepisami na włosowe produkty:
http://www.naturalne-kosmetyki.net/p...ja-wlosow.html

Cytat ze strony - kuracja dla włosów nadmiernie wypadających:
Cytat:
Regenerowanie włosów

Zagotować 0,25 l octu owocowego i zalać nim garść suszonych pokrzyw. Pokrzywy należy pozostawić w occie przez kwadrans, następnie odcedzić płyn przez drobne sitko. Powstały w ten sposób lotnion ochłodzić i co drugi dzień przemywać nim delikatnie włosy. Po wysuszeniu, wmasowywać w skórę czaszki odrobinę olejku z korzenia łopianu. Do kuracji należy również wypijanie przed zaśnięciem filiżanki herbaty ze skrzypu polnego, a rano na pusty żołądek szklanki świeżego soku z rzeżuchy. Kurację stosuje się przy nadmiernym wypadaniu włosów

Stary 2010-11-14, 17:25   #27804
Volyova
Rozeznanie

*Basiu* - piękne, błyszczące loki!

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 17:25   #27805
bernadka20
Wtajemniczenie

Yasmin
Dokładnie...A ja to bym sobie z miłą chęcią kupiła plasterek ananasa za 10C i bym się zapewne oblizywała, bo takie to słodkie i dobre i soczyste !!
ale niestety nie sprobuje
No tak ja mam wrażliwy tez żołądek. Jak to zabrzmiało jedzenie na ulicy haha
Nie no na poważnie to by zaraz Sanepid..."zrobił porządek" ze sprzedawcami ulicznymi..
Stary 2010-11-14, 17:30   #27806
caskada
Zakorzenienie

dziewczyny czy ta odzywka z garniera karite jest ciezka? bo ile razy bym jej nie uzyla to wlosy sa sklejone oklapniete cos zaczyna mi ona srednio sluzyc
Stary 2010-11-14, 17:46   #27807
Gagz
Raczkowanie

JA sam z siebie aktualnie przepraszam za ciągły brak zdjęć ale licząc na znajomych można się czasem przeliczyć, a mój jakże cudny telefon samsung rozsuwany właśnie odmówił posłuszeństwa ze swoją taśmą.....ach w końcu naładuje jakieś baterie i może coś wymyśle moim aparatem....

A co u mnie?

Ta odżywka z ziaji to to....ach brak słów totalny badziew , i od razu powiedziałem matce żeby sobie zabrała może jej posłuży.....

Wreszcie zakupiłem emulsje Gloria, bo nie mogę znaleźć maski< jak by był ktoś miły i mi powiedział gdzie znajdę we wrocku...>, ale emulsja tez się spisuje świetnie, ale traktuje ją jak maskę wiec siedzę z czepkiem przez jakieś 30 min albo i więcej i jest świetnie.

A Mrs. Potters też dostała za swoje i teraz nią myje i do tego się na prawdę nadaje więc dziękuje za radę.

Ogólnie skręcają się coraz bardziej moje koleżanki nazywają mnie grekiem albo afro chociaż afro to raczej nie przypomina.

Obiecuje!!! Na św. Loka że w tym tygodniu foteczki będą.

PS. Moja matka jak ze mną łaziła ostatnio po mieście to cały czas komentowała kolor moich włosów, że fajny taki kolorowy i w różnych odcieniach....

PS2. Trafił ktoś do tego sklepu koło przestanku na pereca???

PS3. Mam pytanie jeszcze czy np. Olej rycynowy będę mógł dodać do tej maski Glorii jak ją w końcu odkryje?? I w jakiej proporcji..??

Pozdrawiam i podziwiam wasze włosy w dziennikach!!!!!

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ta odzywka z garniera karite jest ciezka? bo ile razy bym jej nie uzyla to wlosy sa sklejone oklapniete cos zaczyna mi ona srednio sluzyc
Ja jej używałem to najpierw do mycia ale zostałem ponaglony, i używałem jaki zwykłej odżywki w niezwykły sposób czyli jak maskę pod czepkiem 30 min.
Mi raczej nie obciążała i słabo nawilżała, bo ja to miałem jeszcze przy niej taki puch do opanowania że nie do opisania....
Ale jak wiadomo każdemu inaczej służy.

Za to odżywka bez spłukiwania z Pantinee u mnie dalej działa cuda z tym że ja ją nakładam prawie na suche włosy bo tak to są takie dziwne.. jakieś jak raz próbowałem nałożyć zaraz po umyciu.
Ale trzymam się cały czas tego żeby same schły i nie prostowałem jednak bo mi się nie chciało zresztą się odzwyczaiłem trochę.

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:54   #27808
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Basia

Bardzo ładne loki, jak z reklamy
Wydaje mi się że ciemne włosy zawsze będą wyglądały zdrowiej od jasnych.

Eloe

Wczoraj farbowałam włosy czyli odrost a po długości włosy były zemuglowane pianą na 10 minut, po wymyciu farby nałożyłam odżywkę która jak żadna inna działa cuda z moimi włosami, to znaczy zero puchu, włosy jedwabiste i zdrowe. Jednak nie stosuję ją często ze względu na ,,ciężki silikon,, trimethylsilylamodimethic one - no i obawiam się że może on oblepić mi nadmiernie włosy, czy myślisz że Fitomed który ma w składzie ,,sulfates,, będzie dobrze zmywał ten silikon? Nigdy nie używałam aspiryny do zmywania silikonów, czy ona nie niszczy włosów? Czym byś na moim miejscu zmywała ten silikon i jak często, jeśli odżywkę będę stosować regularnie?(jeszcze nie wiem), ma fajny skład super regenerujący.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-11-14 o 19:05
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:18   #27809
Rybiorek
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem czemu taka dyskusje na temat wysylek prowadzicie ale ja powiem ze ja nie uwazam aby BC oszukiwalo, zamawialam z CM i oni to dopiero maja ceny za wysylki (plus musialam clo zaplacic), poza tym ostatnio troche wysylalam do Polski i ceny sa sporawe szczegolnie jak paczka wiecej wazy, nie bede pisac dokladnie bo nie chce aby osoby do ktorych wysylalam poczuly sie dziwnie (wiem ze sa to dumne osoby z zasadami i bardzo prosze je aby zignorowaly ten post) ale zapewniam ze jak ja wysylam do Polski to place porownywalnie (a za ciezsza paczke duzo wiecej niz na BC), ceny produktow na CM i BC sa takie same (jedne w dolarach a drugie w funtach ale sprawdzilam kiedys przeliczajac waluty)

Ja napewno nie mam interesu nikogo naciagac, zawsze staram sie robic sprawiedliwie wymianki i kosztow przesylek nie uwzgledniam w wymianie ale sprawiedliwie musze powiedziec ze BC nie oszukuje pod tym wzgledem, do wyslania uzywam irlandzkiej poczty i ceny podobne jak RM, mam mozliwosc wybrania kuriera na BC i zawsze wybieram go poniewaz jest to tansze niz RM
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:43   #27810
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Basiu ale masz piekne loki! Jak podrosna bedą jeszcze ladniejsze! geste i grube, sliczne!

I jeszcze zagladajac do dziennika, strasznie mi się podobają wlosy Yasmin! Zgapie coś od Ciebie z pielęgnacji (wax latte mnie kusi ale cos kojarze ze jakie silikony mial, poszperam w analizie) Masz sliczne zadbane wlosy, gladkie i blyszczace, zazdroszcze! i swietnie sie ukladaja

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości