|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27781 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
tego nikt nie jest w stanie przewidziec u mnie skret tez jest taki, ze nie zaczyna sie od samej skory glowy ![]() a wlosy mam wycieniowane... chociaz moze i tak sa za ciezkie Cytat:
ale dziewczyny, kliknelam 4 opakowania to dostalam komunikat, ze max mozna kupic 2 szt ??? takze zbiorowe zamowienie raczej odpada gdybyscie jednak cos wymyslily to ja jestem chetna Cytat:
Ty kochana przynajmniej wiesz jak ukladaja sie wlosy gdy sa krotsze, dla mnie to ciagle zagadka - ale kusi dlugosc jak u Małgosi może włosy skręciłyby się mocniej
|
|||
|
|
|
#27782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ta sama cena pojawiła mi się przy trzech produktach 3. nie wiem jaki jest powód ograniczenia ilości produktów jakie można zamówić; ta firma jest zdaje się nowością w tym sklepie więc mogli sprowadzić małe ilości; produkty są handmade i jak piszą przy opisie formy Oyin, jest to powód dla którego sprzedają je w nie dużych opakowaniach; możliwe, że mają niezbyt długie terminy przydatności i to może być powód dla którego sklep zamówił tylko kilka opakowań W British Curls też jest wiele produktów, których nie da się kupić hurtem 4. jeśli ten sklep oszukuje, to British Curls też; |
|
|
|
|
#27783 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
_Ewelka___ mam pytanie do Ciebie o to, czy od czasu rozpoczęcia cg miałaś je kiedykolwiek równej długości? Zastanawiam się nad radykalnym cięciem, by uzyskać nieco objętości, bo teraz jest
I właśnie przychodzi mi do głowy cięcie równo... Wiem, ze stracę te loki, które mam, ale może zyskam na objętości? ![]() Cytat:
Kwiat tiare Garniera rozkładałyśmy na analizowym. Napisałam, że jest emolientowa (3 emolienty w tym 2 fajne oleje), jednak chyba do brata awokado+shea się nie umywa ze względu na shea (tak myślę). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skupmy się na skalpie. Aloes i Jantar (ale uważnie się przyglądaj!). Codziennie. Możesz sobie do żelu aloesowego dokupić alantoinę albo właśnie arnikę. Cytat:
Oli_lbn mycie odżywką nie jest obowiązkowe. Jeśli wywołuje problemy ze skalpem, to powinnaś zastosować omo. Jeśli bardzo chcesz myć odżywką, to rób to raz na kilka myć omo. Skalp jest bardzo istotny, więc jeśli na tę chwilę trzeba zastosować szampon niezgodny z regułą, to trudno. Liczą się zdrowe włosy i zdrowy skalp, więc najpierw trzeba to unormować, a później ponownie próbować. Jeśli znów będzie tak samo, trzeba będzie zmodyfikowac regułę na tyle, by utrzymywała zdrowie, a nie powodowała dodatkowe problemy. Olejów, o których napisałaś, nie znam i nie wiem, czy będą skuteczne.
|
|
#27784 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Źle się siostro wyraziłam :P Nie zapominaj Kochana o miodzie (kolezanka do mnie wczoraj mowiła, ze ja to moge miec jeszcze na wszystko uczulenie Chciała dodac miodu do herbatki i dobrze, ze spytala A o glicerynie wyczytałam w książce swojej fryzjerskiej. Kupowałam ją od swojej wykładowczyni :P (z tej książki mamy często notatki także muszę ją mieć nie raz takie bzdury tam wypisują i byki takie tam nawalone a co najlepsze...Wydawca tej książki Pani...ekhm to jest po szkole rolniczej Takie życie )Nawet nie wiedziałam, ze potrafią do ziół dodawac chemie..Dobrze wiedziec..;/ |
|
|
|
#27785 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do oszukiwania - pracowałam w firmie, gdzie zawsze wliczaliśmy koszt przesyłki do ceny towaru. Wszystko po to, by móc skusić klienta ewentualnym cięciem kosztów, by był zadowolony, a handlowiec miał zysk. W kwestie etyczne nie wchodzę.
|
|
#27786 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakiś czas temu dodałam kilka nowych wpisów Co dziwne, kiedy weszłam na ten wpis w blogu niezalogowana też go nie widziałam, a jak się zalogowałam, to zobaczyłam wpis. Ja nic nie zmieniałam w ustawieniach blogu, nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Cytat:
Choć słyszałam o problemach. Cytat:
Przecież ja nie mam nic do tego, żebyście zamawiały z tego sklepu Tylko chciałam napisać, że mi się taka polityka sprzedawcy nie podoba i m.in. stąd też na pewno tam kupować nie będę.Dla mnie to jest oczywiste, że nawet, jeśli "przesyłka jest darmowa", to sprzedawcy zależy przede wszystkim na zysku dla siebie. I nam się wydaje, że jest darmowa, a tak naprawdę, to jest wliczona w ceną produktu, który kupujemy. |
|||
|
|
|
#27787 | ||||||||||||||
|
|
Cytat:
pracujemy, pracujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Włosy bardzo się zmieniły i musze uważać ze składnikami, ilością... Cytat:
A zabezpieczenia pierwsza klasa Cytat:
cudowny choć z gliceryną, to na zimę odpada u mnie. Ale boski ![]() Chcę ![]() Bo len to ja tez kochać Cytat:
Masz moze zdjęcie? ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
A myślę, że do wielu rzeczy warto mieć sceptyczne podejście, sprawdzać. Świat idzie do przodu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świat zawsze był nieuczciwy i nie wiem, czy znajdziesz firmę, która nie stosuje swoich "sztuczek". Jeśli firma nie zarobi, ludzie nie mają pracy. Może spójrzmy też na to z tej strony.
|
|
#27788 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie polskie firmy nie liczą na to, że wysłałby tyle produktów za granicę, żeby im się opłacała zajmować taką sprzedażą. Podobnie z produktami wysyłanymi do nas z zagranicy (ale to tylko moje domysły). Cytat:
Co do Poczty Polskiej, to z przesyłkami krajowymi też mi się zdarzały przejścia, ale zagraniczne były zawsze ok. To napiszę inaczej, wolę mieć alternatywę, tzn. niech wysyłają tak, jak teraz, ale chciałabym mieć też możliwość wyboru tańszej przesyłki, np. RM (za odpowiednio niższą i uzasadnioną cenę). Cytat:
Jeżeli mi się nie podoba coś w danym sklepie to tam nie kupuję/kupie raz i już nie wracam. Dbając o klienta, sklepy zyskują jednak bardzo dużo - bo zyskują stałych klientów. |
|||
|
|
|
#27789 | ||||
|
|
Cytat:
Ale mnie się podobają produkty w tym sklepie. Cytat:
I pragnęłabym, by i poczta i kurierzy nie zostawiali paczek u sąsiadów Cytat:
Cytat:
|
|
#27790 | |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie
Po jednym takim incydencie, napisałam do sklepu, co o tym myślę. Powiedzieli, że to się nie powtórzy, ale więcej tam nie kupowałam ( nie przez problemy z kurierem, tak po prostu się złożyło), więc nie wiem. Cytat:
|
|
|
|
|
#27791 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale pani była taka napastliwa, ze w koncu jej ulegl - bal sie chyba zawartosci na szczescie nic mi nigdy jeszcze nie zginelo, ale nie lubie pukac do sasiadow po moje przesylki |
||
|
|
|
#27792 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta świat idzie do przodu i higiena tez....
Ogladalam ostatnio Cejrowskiego to śmiał się z Polskiego sanepidu...Mowił, ze u nas banany są wg sanepidu "świetnie mączne i im smakują" a za granicą świetnie soczyste ![]() Teraz pewnie wiesz co mam na myśli...Z Czasem to zaczną do wszystkiego wpieprzac ulepszacze
|
|
|
|
#27793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy nie wiesz czy faktycznie sąsiad coś zamawiał czy to jakaś upierdliwa firma, która rozsyła jakieś dziwne śmieci a potem każe za nie płacić choć nikt ich nie zamawiał. |
|
|
|
|
#27794 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie zakręcone
te nowe też ![]() powoli do was powracam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Polecam za to każdemu szampon Mypa do suchych i ten do farbowanych Cytat:
|
|
#27795 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mówiąc już o ananasach i mango Z tekstu o sanepidzie się śmialiśmy, jak jedliśmy jedzienie przez miesiąc na ulicy - u nas sanepid by na coś takiego nie pozwolil a ja z wrazliwym zoladkiem na NIC nie chorowałam Cytat:
ale tez firmy kurierskie i poczta polska powinny sie bardziej dopasowac do aktualnego rynku - dostarczanie przesylek do godziny 17:00 to jest przesada duzo ludzi o 17 konczy dopiero prace a wogole jak juz off to pożale Wam się, że włamali mi się na facebooka i na poczte mojemu TŻtowi też, chociaż korzysta z innego laptopa - i jest po drugiej stronie kuli ziemskiej aktualnie
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-14 o 16:00 |
||
|
|
|
#27796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostępny tylko w Drogerii Natura.Jeśli masz duże probelmy z łupieżem myslę że możesz kupic sobie kilka saszetek nizoralu ,dziewczyny go tutaj polecały pamiętam
|
|
#27797 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#27798 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mające problem z łupieżem: znalazłam informacje o skuteczności propolisu w walce z łupieżem i swędzeniem.
Cytat:
|
|
|
|
|
#27799 |
|
Raczkowanie
|
niewiele, ale rano jak TŻ zadzwonił i mi o tym powiedział to tak się zdenerwowalam, że aż zwymiotowałam
![]() Basiu za wpis w dzienniku, wreszcie sa foteczkiwłoski rzeczywiście mocno ciachnęłaś ale wg mnie wyglądają świetnie-jak ja Ci zazdroszcze tej burzy loków na głowie |
|
|
|
#27800 |
|
Zakorzenienie
|
basia
tak podziwiam za odwage ciachania
|
|
#27801 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję
![]() Czekam aż włosy odrosną do "Małgosiowej" długości ![]() Nie zawsze widać, że są aż tak krótkie. Na szczęście
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-14 o 16:49 |
|
|
|
#27802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi kwiat tiare średnio się podoba a szczególnie jego konsystencja - jest taki jakiś rzadszy niż avokado&karite
|
|
#27803 | |
|
Zadomowienie
|
Basiu Piękne loki
Co do długości włosów, to nadal myślę, że masz porównywalną z moimi (mam na myśli naciągnięte włosy a nie skręcone). Link do strony z przepisami na włosowe produkty: http://www.naturalne-kosmetyki.net/p...ja-wlosow.html Cytat ze strony - kuracja dla włosów nadmiernie wypadających: Cytat:
|
|
|
|
|
#27804 |
|
Rozeznanie
|
*Basiu* - piękne, błyszczące loki!
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27805 |
|
Wtajemniczenie
|
Yasmin
Dokładnie...A ja to bym sobie z miłą chęcią kupiła plasterek ananasa za 10C i bym się zapewne oblizywała, bo takie to słodkie i dobre i soczyste !! ![]() No tak ja mam wrażliwy tez żołądek. Jak to zabrzmiało jedzenie na ulicy haha ![]() Nie no na poważnie to by zaraz Sanepid..."zrobił porządek" ze sprzedawcami ulicznymi..
|
|
|
|
#27806 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ta odzywka z garniera karite jest ciezka?
bo ile razy bym jej nie uzyla to wlosy sa sklejone oklapniete cos zaczyna mi ona srednio sluzyc
|
|
#27807 | |
|
Raczkowanie
|
JA sam z siebie aktualnie przepraszam za ciągły brak zdjęć ale licząc na znajomych można się czasem przeliczyć, a mój jakże cudny telefon samsung rozsuwany właśnie odmówił posłuszeństwa ze swoją taśmą.....ach w końcu naładuje jakieś baterie i może coś wymyśle moim aparatem....
A co u mnie? Ta odżywka z ziaji to to....ach brak słów totalny badziew , i od razu powiedziałem matce żeby sobie zabrała może jej posłuży..... Wreszcie zakupiłem emulsje Gloria, bo nie mogę znaleźć maski< jak by był ktoś miły i mi powiedział gdzie znajdę we wrocku...>, ale emulsja tez się spisuje świetnie, ale traktuje ją jak maskę wiec siedzę z czepkiem przez jakieś 30 min albo i więcej i jest świetnie. A Mrs. Potters też dostała za swoje i teraz nią myje i do tego się na prawdę nadaje więc dziękuje za radę. Ogólnie skręcają się coraz bardziej moje koleżanki nazywają mnie grekiem albo afro chociaż afro to raczej nie przypomina. Obiecuje!!! Na św. Loka że w tym tygodniu foteczki będą. PS. Moja matka jak ze mną łaziła ostatnio po mieście to cały czas komentowała kolor moich włosów, że fajny taki kolorowy i w różnych odcieniach.... PS2. Trafił ktoś do tego sklepu koło przestanku na pereca??? PS3. Mam pytanie jeszcze czy np. Olej rycynowy będę mógł dodać do tej maski Glorii jak ją w końcu odkryje?? I w jakiej proporcji..?? Pozdrawiam i podziwiam wasze włosy w dziennikach!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Mi raczej nie obciążała i słabo nawilżała, bo ja to miałem jeszcze przy niej taki puch do opanowania że nie do opisania.... Ale jak wiadomo każdemu inaczej służy. Za to odżywka bez spłukiwania z Pantinee u mnie dalej działa cuda z tym że ja ją nakładam prawie na suche włosy bo tak to są takie dziwne.. jakieś jak raz próbowałem nałożyć zaraz po umyciu. Ale trzymam się cały czas tego żeby same schły i nie prostowałem jednak bo mi się nie chciało zresztą się odzwyczaiłem trochę.
|
|
#27808 |
|
Zakorzenienie
|
Basia
Bardzo ładne loki, jak z reklamy ![]() Wydaje mi się że ciemne włosy zawsze będą wyglądały zdrowiej od jasnych. Eloe Wczoraj farbowałam włosy czyli odrost a po długości włosy były zemuglowane pianą na 10 minut, po wymyciu farby nałożyłam odżywkę która jak żadna inna działa cuda z moimi włosami, to znaczy zero puchu, włosy jedwabiste i zdrowe. Jednak nie stosuję ją często ze względu na ,,ciężki silikon,, trimethylsilylamodimethic one - no i obawiam się że może on oblepić mi nadmiernie włosy, czy myślisz że Fitomed który ma w składzie ,,sulfates,, będzie dobrze zmywał ten silikon? Nigdy nie używałam aspiryny do zmywania silikonów, czy ona nie niszczy włosów? Czym byś na moim miejscu zmywała ten silikon i jak często, jeśli odżywkę będę stosować regularnie?(jeszcze nie wiem), ma fajny skład super regenerujący.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-14 o 19:05 |
|
|
|
#27809 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czemu taka dyskusje na temat wysylek prowadzicie ale ja powiem ze ja nie uwazam aby BC oszukiwalo, zamawialam z CM i oni to dopiero maja ceny za wysylki (plus musialam clo zaplacic), poza tym ostatnio troche wysylalam do Polski i ceny sa sporawe szczegolnie jak paczka wiecej wazy, nie bede pisac dokladnie bo nie chce aby osoby do ktorych wysylalam poczuly sie dziwnie (wiem ze sa to dumne osoby z zasadami i bardzo prosze je aby zignorowaly ten post
Ja napewno nie mam interesu nikogo naciagac, zawsze staram sie robic sprawiedliwie wymianki i kosztow przesylek nie uwzgledniam w wymianie ale sprawiedliwie musze powiedziec ze BC nie oszukuje pod tym wzgledem, do wyslania uzywam irlandzkiej poczty i ceny podobne jak RM, mam mozliwosc wybrania kuriera na BC i zawsze wybieram go poniewaz jest to tansze niz RM
|
#27810 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu ale masz piekne loki! Jak podrosna bedą jeszcze ladniejsze! geste i grube, sliczne!
I jeszcze zagladajac do dziennika, strasznie mi się podobają wlosy Yasmin! Zgapie coś od Ciebie z pielęgnacji (wax latte mnie kusi ale cos kojarze ze jakie silikony mial, poszperam w analizie) Masz sliczne zadbane wlosy, gladkie i blyszczace, zazdroszcze!
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

I właśnie przychodzi mi do głowy cięcie równo... Wiem, ze stracę te loki, które mam, ale może zyskam na objętości? 
(kolezanka do mnie wczoraj mowiła, ze ja to moge miec jeszcze na wszystko uczulenie 

Tylko chciałam napisać, że mi się taka polityka sprzedawcy nie podoba i m.in. stąd też na pewno tam kupować nie będę.
pracujemy, pracujemy 
Włosy bardzo się zmieniły i musze uważać ze składnikami, ilością...

ale cos kojarze ze jakie silikony mial, poszperam w analizie) Masz sliczne zadbane wlosy, gladkie i blyszczace, zazdroszcze!