BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 16:34   #4561
Kala_88
Rozeznanie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Ja staram się przygotować do rozmowy, którą mam we wtorek (excel i angielski) i o ile w excelu coś porobiłam, choć to trochę bez sensu jak nie ma kto sprawdzić ale jednak ćwiczę, to co do angielskiego nie wiem co powtórzyć . Myślicie, że tak standardowo zainteresowania, i obowiązki w poprzedniej pracy? Jeśli w ogłoszeniu było napisane, że wymagają poziom średnio-zaawansowany? Zastanawiam się w ogóle jak może wyglądać taki test z excela i co jak nie będę wiedziała co zrobić...
Stary 2010-11-14, 17:28   #4562
VwVampirka
Zakorzenienie

Miałam już testy z excela. W urzędzie gminy, stanowisko związane z księgowością...

Wyglądało to w ten sposób, że miałam już wprowadzoną tabelkę z danymi i moje zadanie to było napisanie formuły, która ustala procentowy udział danego kosztu w całości wydatków. Czyli wystarczyło na końcu każdego wiersza wpisać formułę (zaczynającą się od " = " ). Ja to próbowałam zrobić blokując komórki, ale egzamin był na laptopie z poprzestawianą klawiaturą i nigdzie w niej nie było " $ ". Zrobiłam to więc na piechotę wpisując w każdym wierszy " = " a pod spodem wstawiłam funkcję SUMA i o to chodziło.

A na jakie stanowisko jest ci potrzebny ten excel?
Ja akurat mam go w małym paluszku i w razie czego mogę pomóc

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:04   #4563
Kala_88
Rozeznanie

To jest stanowisko młodszego specjalisty ds. wsparcia sprzedaży, i generalnie przede wszystkim wykorzystuje się tam agregację i łączenie danych. Mój TŻ też dobrze zna excela więc właśnie ćwiczyłam z nim ale trochę się boję, że to za mało. Mniej więcej umiem robić tabele przestawne, żeby mieć unikalne bazy etc bo tam to jest potrzebne. Czasem tylko przestawną robię 10 razy zanim wyjdzie to co chcę Problem w sumie mam z tym, że jak np. mam dane i TŻ mi mówił jakie dane chce dostać to nie wiem jak to zrobić, nie mam żadnego pomysłu dopóki mnie nie naprowadzi jakoś. Jak tak będzie na rozmowie to głupio.
Stary 2010-11-14, 18:44   #4564
carri_esce
Raczkowanie

Kala_88 jeśli chodzi o Excel to rzeczywiscie wszystko zalezy od stanowiska. Ja nigdy nie miałam takich testów, ale od znajomych wiem, że mieli głównie jakieś formuły do wprowadzenia (ale były to stanowiska związane z księgowością). Słyszałam też o tabelach przestawnych. Mnie się kiedyś spytano - co to są makra i korespondencja seryjna, z tym, że dotyczyło to Worda. Myślę jednak, że jeśli cwiczyłas pod okiem swojego TŻ, to nie powinnaś mieć problemu z Excelem
Jeśli chodzi o angielski to dużo nie pomogę, bo miałam tylko jedną rozmowę w tym języku i wówczas wymagali komunikatywnego. Pytania były podstawowe, czyli powiedzieć coś o sobie, jakie są moje doświadczenia zawodowe i co myślę na temat pracy o którą się staram (czy mi sie podoba i czy wiąże z nia przyszłość).

A ja mam dylemat. W piątek zadzwoniła do mnie Pani w sprawie pracy. Cv na to stanowisko wysłałam tak od niechcenia. Jest to pracownik ds. wprowadzania danych, ale jak sie okazalo w rzeczywistości konsultant telefoniczny (rozmowy przychodzące) w jednej ze znanych firm telekomunikacyjnych, w dodatku za najniższą stawkę. Mam się zastanowić do poniedziałku czy interesuje mnie ta praca i jak coś przyjść na wstępną rozmowę. Właściwie nigdy nie chciałam pracować na słuchawce, bo wiem, że się do tego nie nadaje. Ale teraz jestem już tak zdesperowana, że chyba wezmę wszystko Tym bardziej, że to był jedyny telefon w sprawie pracy od półtora miesiąca... Nie wiem co robić

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23224669]Czasem człowiek ma ochotę spytać ich "Co wy k**** wiecie o szukaniu pracy?" Pytania też takie miałam. Nie wiem co im to daje, chyba tylko udają, że się interesują[/QUOTE]
Ja miałam czasem ochotę zapytać, po co w ogóle oni siedzą w tym urzędzie. Zwłaszcza po tym jak przy mojej rejestracji jedna urzedniczka powiedziała do drugiej , że "tutaj to sie nie da pracować..." Mialam jej ochotę powiedzieć, że ja sie chętnie z nią zamienię. Mają fajne posadki i jeszcze narzekają, mogłyby to sobie chociaż darować przy petentach. Na dodatek w moim UP nadeszły wielkie zmiany - podpis będzie bezterminowy, czyli nie trzeba będzie jeździć, żeby się odhaczyć. A z petentami kontaktować sie będą tylko wówczas, gdy będzie jakaś odpowiednia oferta. Hmm, czyli właściwie swoją pracę zmniejszają do absolutnego minimum.

"...Never give up! It's such a wonderful life..."

27.02.2004r.
27.06.2010r. - PIERWSZE "TAK"
15.07.2010r. - MGR!

Edytowane przez carri_esce
Czas edycji: 2010-11-14 o 19:01
carri_esce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:01   #4565
Kala_88
Rozeznanie

Carri - jeśli szukasz czegoś i jesteś zdesperowana, to coż, rozmowy przychodzące to nie taka porażka jak wychodzące,bo wtedy musisz wciskać jakies pakiety etc a tu pomagasz ludziom i ew tłumaczysz im jak coś zrobić. Na przeczekanie niby może być, tylko zależy jeszcze jak z godzinami, z tego co wiem, to większość hotlinów działa teraz całą dobę czyli to może być praca na 3 zmiany, jak dla mnie za pieniądze jakie oferują to trochę przesada.
Stary 2010-11-14, 19:08   #4566
Jula
Zakorzenienie

Kurcze, to ja w ogóle nie umiem Excela. Tabel ani makr nigdy się nie uczyłam ani nie robiłam. Dużo nauki przede mną....

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:13   #4567
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

ja umiem tylko te podstawy ze studiów
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:41   #4568
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja też się uczyłam excela na studiach i miałam to wszystko o czym piszecie... i makra, i zagnieżdżanie tabel... Potrafię to robić ale w praktyce nigdy nie stosowałam i wątpię, że kiedykolwiek nadarzy mi się okazja do wykorzystania tego...

Jula, nie przejmuj się bo to co jest naprawdę przydatne w excelu jest całkiem proste, a reszta i tak do niczego się nie przydaje, no może tylko na rozmowach...

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2010-11-14 o 19:42
Stary 2010-11-14, 19:45   #4569
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Pumas dzięki, ale nie. Chciałabym coś bardziej stacjonarnego w tym momencie.
Jula, nawet na przeczekanie ? W koncu to TYLKO jedno wojewodztwo, w dodatku Twoje Kasa spoko, samochodzik, laptop, telefon Zastanow sie jeszcze raz, bo jutro bede tam dzwonić.

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
I Ja
Titina... ostatnio nie slyszalam, zeby gdzies szukali regionalnego VM, ale zorientuje się, a nuż, jesli w ogole region Cie satysfakcjonuje.

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Mabi84 - współczuję

Dzisiaj wzięło mnie na podsumowania i przemyślenia. Doszłam do etapu że coraz bardziej zastanawiam się nad zmiana miejsca zamieszkania. Pracy szukam od roku z przerwami, szukam też okresowo mniej lub bardziej intensywnie (w międzyczasie pracowałam pół roku).
Przez ten okres byłam na wielu rozmowach rozmowach, ale tak naprawdę tylko 2-3 firmy były takie że bardzo chciałam tam pracować. To że chciałam tam pracować oznacza tylko tyle że warunki były jasne, pensja nie głodowa i stanowisko z umową o pracę. Ani jedna z tych firm nie proponowała nawet po okresie próbnym umowy o pracę na czas nieokreślony. Dwie z nich proponowały pensję ok 2000 zł, jedna prawdopodobnie 2500 zł, resztą przeważnie 1500 lub mniej. Dwukrotnie pracowałam za pensję 1500 zł i powiem szczerze że jeśli się mieszka na swoim i nie jest na utrzymaniu rodziców itp to ciężko jest związać koniec z końcem za takie pieniądze. Do tego tylko cztery z tych firm dawały możliwość awansu. Cv mam całkiem dobre, doświadczenie spore i wszechstronne. Mój up zajął się w tym roku zwolnionymi z dużych firm mężczyznami i proponuje tylko kursy typu wózki widłowe itp.
Na kursy płatne nie mogę sobie pozwolić. Szczerze to mam już dość
Wspolczuje Ci. Moj bilans tez jest podobny. W ogole straszne warunki daja. Albo brak um. o prace, albo bardzo marne pieniadze. Ale z Krk nie mam zamiaru sie wyprowadzac, jakos trzeba sie tu odnalezc.
Titina, moze Wrocław i moja propozycja pracy ????????? Wiem, ze na Pomorze tez szukaja.

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
ojjjj masakra jest
Ja w obecnej nie widzę perspekty rozwoju. Obecnie mam 1800 brutto, czyli 1320,43 netto Jakim cudem mam z takiej kwoty iść na swoje i jakoś dać sobie radę???
Nie widzę tego. Przecież stanowisko Specjalista ds. kadr i płac, wiec konkretne nie? Niestety firma badziewna, nikt nigdy nie słyszał o niej eh:/Niby mają po okresie próbnym dać więcej o 200 zł, no oki to będzie 1500 na rękę, hmmm na takim stanowisku????Cały czas wydaję mi się, że to jest za mało
Jutro mam rozmowę w banku jako Asystentka bankowa. No ciekawe ciekawe. Hmmm tylko żeby to nie była jakaś ściema, typu samozatrudnienieeeeeeeee
Troche małe pieniadze jak na takie stanowisko. Mnie sie wydawalo, ze co najmniej 2 tys. a tu taki klops.

Cytat:
Napisane przez Kala_88 Pokaż wiadomość
Ja staram się przygotować do rozmowy, którą mam we wtorek (excel i angielski) i o ile w excelu coś porobiłam, choć to trochę bez sensu jak nie ma kto sprawdzić ale jednak ćwiczę, to co do angielskiego nie wiem co powtórzyć . Myślicie, że tak standardowo zainteresowania, i obowiązki w poprzedniej pracy? Jeśli w ogłoszeniu było napisane, że wymagają poziom średnio-zaawansowany? Zastanawiam się w ogóle jak może wyglądać taki test z excela i co jak nie będę wiedziała co zrobić...
Z excelem nie pomoge, natomiast jesli chodzi o angielski to jest kilka opcji, ktore ja mialam:
-luzna rozmowa o zyciu, celach, zainteresowaniach
-rozmowa stricte o doswiadczeniu i pracy
-pisma prawnicze do przetlumaczenia i rozmowa na ich temat
-sytuacje biznesowe, problemy do rozwiazania

Ja sie uczylam z ksiazek biznesowych, czytalam sytuacje, dialogi, no i wkuwałam słówka.

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Ja akurat mam go w małym paluszku i w razie czego mogę pomóc
DOBRZE WIEDZIEC!!!!!!! Bo ja ciemna masa!

Cytat:
To jest stanowisko młodszego specjalisty ds. wsparcia sprzedaży, i generalnie przede wszystkim wykorzystuje się tam agregację i łączenie danych. Mój TŻ też dobrze zna excela więc właśnie ćwiczyłam z nim ale trochę się boję, że to za mało. Mniej więcej umiem robić tabele przestawne, żeby mieć unikalne bazy etc bo tam to jest potrzebne. Czasem tylko przestawną robię 10 razy zanim wyjdzie to co chcę Problem w sumie mam z tym, że jak np. mam dane i TŻ mi mówił jakie dane chce dostać to nie wiem jak to zrobić, nie mam żadnego pomysłu dopóki mnie nie naprowadzi jakoś. Jak tak będzie na rozmowie to głupio.
Mysle, ze na tej rozmowie nie beda jakies trudne rzeczy. Pocwicz jeszcze z Tztem i bedzie dobrze. Fajnie, ze masz z kim. U mnie nemo.

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Kurcze, to ja w ogóle nie umiem Excela. Tabel ani makr nigdy się nie uczyłam ani nie robiłam. Dużo nauki przede mną....
Ja tez nic nie umiem Jak widzialam w ex firmie, jak zapieprzaja na excelu, to czerwona sie robilam na sama mysl o moim tumaństwie. Tez musze sie wziac do nauki.

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
ja umiem tylko te podstawy ze studiów
Ja też :P

Jutro ruszam rano na szkoły, wieczorem rowniez. A powinnam byc wiecie gdzie... Ja sama nie wiem, czy dobrze robie. Po prostu mam taki metlik w glowie i nikt nie umie mi pomoc. Moze wy mi doradzicie tak konkretnie ?? Jutro musze sie ustosunkowac
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:51   #4570
stokrotka1404
Zadomowienie

Kurcze ja czekam na śnieg i chce w góry w góry i jeszcze raz w góry.
Tyyyyyyyyylko praca stres,praca i jeszcze raz stres eh:/Mam dość, chce gdzieś wyjechać...
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:53   #4571
carri_esce
Raczkowanie

Cytat:
Carri - jeśli szukasz czegoś i jesteś zdesperowana, to coż, rozmowy przychodzące to nie taka porażka jak wychodzące,bo wtedy musisz wciskać jakies pakiety etc a tu pomagasz ludziom i ew tłumaczysz im jak coś zrobić. Na przeczekanie niby może być, tylko zależy jeszcze jak z godzinami, z tego co wiem, to większość hotlinów działa teraz całą dobę czyli to może być praca na 3 zmiany, jak dla mnie za pieniądze jakie oferują to trochę przesada.
No właśnie, myślałam o tej pracy tylko i wyłącznie pod kątem "przeczekania". Stawka nie odstrasza mnie tak bardzo co czas pracy. Praca czasem po 12h i weekendy też wchodzą w grę Myślę, że na rozmowę pójdę, bo co mi szkodzi. Ale nie wiem czy ostatecznie zdecyduję się na tą pracę... Ostatnio wyczytałam, że pracownicy tej firmy nie wytrzymują psychicznie i dochodzi nawet do prób samobójczych

27.02.2004r.
15.07.2010r. - MGR!

Stary 2010-11-14, 19:54   #4572
stokrotka1404
Zadomowienie

Pumas ja bym wybrała coś pewniejszegoooo teraz, ale w między czasie cały czas szukać

Ja już chciałabym się osiedlić na dłużej,wiedzieć że TO JEST TO i TA FIRMA i nie przeglądać już tych ogłoszeń. Czy tak się kiedyś stanie????Zaczynam wątpić????
Maaaaam dość!!
Stary 2010-11-14, 19:57   #4573
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

oj ja też bym chciała znaleźć coś stałego, a tutaj nie oszukujmy się, rok, półtora, i znowu będę musiała czegoś szukać, bo dopadnie mnie stagnacja i brak rozwoju...
chciałabym wyprowadzić się do innego miasta, ale brakuje mi odwagi
Stary 2010-11-14, 19:57   #4574
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carri_esce Pokaż wiadomość
No właśnie, myślałam o tej pracy tylko i wyłącznie pod kątem "przeczekania". Stawka nie odstrasza mnie tak bardzo co czas pracy. Praca czasem po 12h i weekendy też wchodzą w grę Myślę, że na rozmowę pójdę, bo co mi szkodzi. Ale nie wiem czy ostatecznie zdecyduję się na tą pracę... Ostatnio wyczytałam, że pracownicy tej firmy nie wytrzymują psychicznie i dochodzi nawet do prób samobójczych
kurcze próby samobójcze????
Widzę moje województwo ??To tak jak ja. Możesz przybliżyć czym się zajmuje ta firma?
Trzeba uważać.
Stary 2010-11-14, 20:06   #4575
pumas
Zakorzenienie

Kazda z nas marzy o czyms na stałe. Tylko która z tych moich prac jest tą pewniejsza? Kazda ma minusy, ale i plusy... Nie chce mi sie juz o tym gadac. Choc nikomu o tym nie mowie, bo wszyscy maja mnie juz dosc i i tak mi nie pomoga. Jedyna nadzieja w was
Idac do mojej poprzedniej firmy mialam jedna mysl w glowie: Kurcze, taka firma, taka szansa, na pewno zostane tam jak nadluzej, a najlepiej "na stałe".
Stalo sie inaczej. Nie da sie pewnych rzeczy przewidziec. Jak chocby tego, ze znajdzie sie w firmie osoba, ktora bedzie chciala czlowiekowi zniszczyc zycie prywatne. Wtedy stajemy przed bardzo trudnym wyborem - czy narazac swoje stabilne zycie, czy miec stabilna prace, a w zyciu osobistym "jakos sie ulozy". Wbrew pozorom sa to trudne decyzje.

Na mysl o wejsciu na pracuj robi mi sie slabo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-11-14, 20:10   #4576
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

mi też, szukanie pracy - rzyg
pumaska kurde nie wiem co Ci doradzić wypisałaś te plusy i minusy? albo napisz je nam tutaj, to będzie łatwiej doradzić
Stary 2010-11-14, 20:31   #4577
VwVampirka
Zakorzenienie

Pumas, będziesz potrzebowała pomocy - nie ma sprawy

Dobry pomysł, by wypisać tutaj te plusy i minusy... w tej chwili ciężko jest nam cokolwiek podpowiedzieć...

Oscar Wilde
Stary 2010-11-14, 20:46   #4578
pumas
Zakorzenienie

Juz je tutaj wypisałam. Minusów T jest teraz znaczniej wiecej.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Plusy T:
+znana stabilna? firma
+super stanowisko
+super kasa, do tego pewna

Minusy T:
-beznadziejny teren
-przeprowadzka !!!
-praca w weekendy czasami
-raportowanie codziennie i robienie analiz swiatek piatek
-duza rotacja personelu, zarowno na regionie, jak i w sklepach
-ogromne cisnienie

Plusy obecnej pracy:
+nienormowany czas pracy (2-3h dziennie)
+dobre pieniadze, choc mniejsza podstawa niz w T
+rozwoj, fajna branza
+swietny teren
+super stanowisko

Minusy obecnej firmy:
-nieznana firma (w moim wojewodztwie, w innych bardziej znana)
-niestabilne zatrudnienie (wszystko zalezy od rozwoju rynku)

I CO JA MAM WYBRAC
Tak to wyglada.
Stary 2010-11-14, 20:51   #4579
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

o kurde, to przeoczyłam ten post, wybacz

to bym chyba została w obecnej...
Stary 2010-11-14, 21:02   #4580
carri_esce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
kurcze próby samobójcze????
Widzę moje województwo ??To tak jak ja. Możesz przybliżyć czym się zajmuje ta firma?
Trzeba uważać.
No niestety zdarzyło się Trochę się nie dziwie, bo trzeba być naprawdę odpornym psychicznie, żeby znieść 12h pracy wysłuchując ciągle niezadowolonych, wrzeszczących i bluźniących klientów. I to jeszcze za tak marną kasę. A jest to bardzo znana i ogólnopolska firma z branży telekomunikacyjnej.

Pumas - a ja myślę, że Ty już sama podświadomie wybrałaś I sądzę, że ten wybór jest jak najbardziej trafny. Zresztą patrząc na Twoje plusy i minusy kalkulacja jest prosta Na Twoim miejscu zostałabym przy szkołach. Nie jest to praca na walizkach, jesteś panią swego czasu, masz szansę na rozwój i chyba wiąże sie ona z mniejszym stresem. A może tendencja na rynku pójdzie w dobrym kierunku. Sama pisałaś, że jest to dla Ciebie nowe wyzwanie. I może warto jest je podjąć. Uważam, że jeśli tylko przestaniesz myśleć o tej drugiej firmie i wciągniesz się całkowicie w tą obecną to rozkręcisz się całkowicie i rozwiniesz skrzydła. No i musisz zmienić nastawienie i uwierzyć w to, że Twoja praca nie pójdzie na marne i da wymierne efekty A tym bardziej nie możesz myśleć, że coś nie wypali i znowu będziesz szukać pracy. Widać, że ambitna i zaradna z Ciebie kobitka, więc sukces jak najbardziej do osiągnięcia

27.02.2004r.
15.07.2010r. - MGR!

Stary 2010-11-14, 21:04   #4581
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Ja bym poszła, a nuż nie będzie tak źle. Poza tym jak w perspektywie jest tylko siedzenie w domu to bym spróbowała. Jakby co można zrezygnować.

A ja jestem dziś po darmowej pracy w Orsay. Nie było źle, ale jest jedno ALE. Okazało się że jest to praca tylko 15h tygodniowo Bez sensu. Poza tym kierowniczka mówiła, że mają już dużo zaocznych i nie ma komu pracować w weekend, no a ja przecież też zaoczna i to już ten weekend potrzebuję wolny. Powiedziałam, że jakby co opuszczę zajęcia. Tylko spojrzałam po powrocie do domu, że nie mogę! Jestem umówiona na rozmowę w czwartek o 11.30, tak więc przynajmniej prawka nie będę musiała opuszczać, no i zdążę też z UP. No sama nie wiem. Pewnie marne grosze bym zarabiała, jakieś 400zł, akurat starczy na waciki Zapewne jeśli bym dostała tą pracę to ją przyjmę, ale i tak nadal bym szukała. Nie robię sobie po tym wielkich nadziei, mimo że babka powiedziała, że jest mną zachwycona i ogólnie super i najchętniej to by mnie wzięła od zaraz.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 21:05   #4582
stokrotka1404
Zadomowienie

Pumas ja bym została w obecnej
Stary 2010-11-14, 21:06   #4583
pumas
Zakorzenienie

Carri, Dzięki za te słowa. Musze się przestawić i zacząć myśleć w ten sposób. Trudno mi się skupić i w 100% oddać mojej pracy, gdy w głowie inna i inne dylematy i problemy.
Ja się po prostu boje bezrobocia. Ale myśląc w ten sposób do niczego nie dojdę, bo będę się obawiała utraty pracy i nie będę się chciała w pełni zaangazowac wierząc, że spotka mnie albo coś złego, albo wrecz przeciwnie, że znajdę pracę marzeń. A może to jest własnie ta praca?
Stary 2010-11-14, 21:09   #4584
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja też bym została przy obecnej pracy...
Piszesz, że w niej jest niestabilny rynek, ale prędzej się utrzymasz na tym rynku, niż w pracy w której będzie takie ciśnienie, że w końcu ją znienawidzisz... Daleko od domu, non-stop harówa, ograniczone życie prywatne i atmosfera też zapowiada się neiciekawa... oby się nie zdarzyło, że albo ją w końcu sama rzucisz, albo te minusy wpłyną na jakość Twojej pracy i wylecisz, tfuuu, tfuuu

Oscar Wilde
Stary 2010-11-14, 21:42   #4585
carri_esce
Raczkowanie

Magda9876 - nie jest jeszcze tak źle. Na początek satysfakcjonowałoby mnie nawet te 15 godzin. Resztę czasu wolnego poświęciłabym na dalsze szukanie czegoś. Czasem warto gdzieś się zaczepić. Może z czasem wymiar czasu pracy zostanie zwiększony. Musisz jednak wziąć pod uwagę to, że możesz być często "opcją weekendową" skoro babeczka powiedziała, że mają niedobór pracowników właśnie w weekendy.

Pumas - nie ma za co dziękować. Całkowicie rozumiem Twój mętlik w głowie. Martwi Cię po prostu to, że wybór którego dokonasz nie będzie tym najlepszym. Nie ma co się nakręcać na samym starcie. A wybrać tak czy siak musisz Pamiętaj, że póki co pracę masz, więc bezrobocie to coś, co Cię nie dotyczy Myśl, że to jest właśnie ta praca!

27.02.2004r.
15.07.2010r. - MGR!

Stary 2010-11-14, 21:54   #4586
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Magda9876 - nie jest jeszcze tak źle. Na początek satysfakcjonowałoby mnie nawet te 15 godzin. Resztę czasu wolnego poświęciłabym na dalsze szukanie czegoś. Czasem warto gdzieś się zaczepić. Może z czasem wymiar czasu pracy zostanie zwiększony. Musisz jednak wziąć pod uwagę to, że możesz być często "opcją weekendową" skoro babeczka powiedziała, że mają niedobór pracowników właśnie w weekendy.
Wiem, wiem. Na pewno się zgodzę jak nic innego nie znajdę. Choćby po to żeby nie siedzieć w domu tylko wyjść do ludzi. Pieniądze marne, ale akurat starczą na bilety, ratę za studia i tyle. Ale szukam dalej. Jutro idę zanieść CV do jakiegoś biura, nawet nie wiem dokładnie co to za miejsce i gdzie. Zobaczyłam tylko ogłoszenie w UP.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:01   #4587
pumas
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny...
Stary 2010-11-14, 22:18   #4588
Jula
Zakorzenienie

Pumas, wiesz, że trudno jest coś doradzić. Myślałam, że TW to będzie dla Ciebie super sprawa. Ale mam wrażenie teraz, ze to krok w tył a nie samodzielne stanowisko.
Rozważam Twoją propozycję, nawet sprawdziłam lokalizację placówek. Ale ja jestem za słaba w uszach na takie stanowisko. Ja zarządzałam tylko jedną placówką przez ok 2 lata (plus rok jako z-ca) i dało mi to w kość (wieczny stres, rotacja pracowników i ciągłe narzekanie szefostwa na wynik). Poza tym ja nie jestem mobilna i to mnie blokuje. Wiem, że to argument z dupy ale każdy ma jakąś inną blokadę w sobie i musi z nią walczyć.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 23:26   #4589
pumas
Zakorzenienie

Jula, ja Cie do niczego nie chce zmusic, ale jesli pojawia sie chocby niewielka szansa, ale zawsze jakas, to moze warto sprobowac, niech inni ocenia, czy jestes do tego stworzona, czy wrecz przeciwnie. Tez myslalam, ze to fajna opcja dla mnie i dalej tak uwazam, gdyby nie ta cholerna przeprowadzka.... W ogole bym sie nie zastanawiala. Nie jest to praca latwa, ale moze taka byc, jesli odpowiednio sie pokieruje ludzmi i swoim czasem. Ja przez 6 mies. w firmie X tyrałam, zapier*&^%, plakalam po nocach wymyslajac nowe strategie dzialania. Udalo się. Zreszta co ja siebie porownuje do Ciebie. Masz duzo wieksze doswiadczenie i jestem pewna, ze bys sie nadawała, tylko musisz uwierzyc w siebie!! W koncu mozesz pojsc do przodu w branzy, ktora Cie interesuje. Julka. Ja jutro kolo 9 bede rozmawiac z szefową. Zastanow sie i napisz mi smsa. Numer Ci wysle na pw.
Stary 2010-11-15, 08:24   #4590
HaleyJames
Raczkowanie

Witam wszystkie poszukujące pracy Zaczyna się nowy tydzień a wraz z nim nadzieja na znalezienie super pracy. Dziś mam rozmowę, ale nawet nie wiem na jakie stanowisko. Ogłoszenie z gazety, zero szczegółów, co mnie trochę zniechęca. Mam nadzieję, że nie okaże się, że to jakiś telemarketing. Rozmowa o 14.00, trzymajcie kciuki. Zdam relacje po powrocie. Miłego dnia wszystkim życzę
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...
HaleyJames jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości