|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() są bardzo wygodne i ciepłe tylko ja mam 177cm i do tej pory nosiłam rozm.42 więc zamówiłam te XXL i są bardzo dobre i na brzuszek większy też jest miejsce ![]() http://allegro.pl/getry-leginsy-ciaz...308934962.html Jok3r może Tobie przypasują ![]() Cytat:
Moja koleżanka z mężem nastawiaja się na chłopca i to tak naprawdę mocno, a ja uważam, że ona będzie miała dziewczynkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
a Wy do tych leginsów nosicie potem skarpetki czy jak? W życiu nie miałam legginsów na nogach
![]() a szukam czarnych jeansów ciążowych na all i nie ma ![]() ![]() Tą glukoze w aptece się kupuje co nie? Mam nadzieje że nie będę miała wzdęć po niej, bo tak mam jak jem slodkie na głodny żołądek ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-11-15 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Też idę na test glukozy w tym tygodniu. 75 mg. Położna mi tylko powiedziała, żeby nie jeść dzień wcześniej winogron, bananów i ogólnie słodyczy, bo mogą wpłynąć na wynik. |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla mnie to byłby szczyt nie kompetencji gdyby lekarz nie poinformował mnie, że dziecko będzie ważyć ponad 5kg ![]() i kazał rodzić sn całe szczęście mój gin widzi w dużych dzieciach wskazanie do cc ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- to będzie przeżycie ![]() doczekałaś się ![]()
![]() |
#2825 |
Raczkowanie
|
Ja też już po glukozie - do przeżycia
![]() ![]() Castia ja też na początku miałam takie odczucia, że wszyscy woleliby chłopczyka, ale stwierdziłam, że to olewam!!! Jestem szczęśliwa, że noszę dziewczynkę i zarażam tą radością innych i działa - każdy już do brzucha mówi w rodzaju żeńskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
A dziewczyny zamawiałyście te próbki z Loveli, przyszła już do którejś z Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o paki z ciuchami z Next, to się opłaca, bo tam nowy ciuch dla dziecka kręci się ok 70zł na allegro,i sa świetne jakosciowo i wg przepiękne ![]() Tylko jeszcze kwestia znalezienia takiej aukcji, która będzie odpowiadać twoim gustom, i większość ubranek będzie ci się podobać. chyba żartujesz z tą córką ![]() ![]() ja jeszcze się z tym nie spotkałam, albo po prostu nie zwracam na to uwagi bo my z tż tak bardzo pragnęliśmy córki, i szalejemy ze szczęścia jak mówimy że to córka będzie ![]() No i wszyscy o tym wiedzieli, więc wiedza jak się cieszymy i też się cieszą.
![]() |
#2828 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamówiłam ale nic jeszcze do mnie nie przyszło ![]()
![]() |
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Castia niestety to są ludzie starej daty - wiesz : posadzić drzewo wybudować dom i syna spłodzić... głupie gadanie ale tacy są ci ludzie starsi - musi być syn i koniec. mnie takie gadanie też wnerwia ale ty się nie przejmuj po prostu ci ludzie starsi tak mają szczególnie faceci... a najważniejsze że mąż się cieszy w końcu będzie miał swoją księżniczkę
![]() Cytat:
nie przyszło nic ale pewnie długo im to zajmie ja ze wszystkimi próbkami takimi ![]() a ja muszę się wyżalić bo mnie normalnie trafia, jakoś w kwietniu postanowiłam wyrwać ósemkę bo mnie bolała. zapisałam się do takiej fajnej przychodni prywatnej ale oni mają umowę z nfz podpisaną i za darmo wyrwanie. siostra wyrywała i super to zrobili. oni do mnie dzwonią w dzień wizyty (gdzieś w maju) że chirurg nie dojedzie. i tym sposobem przekładali mi wizytę 3 razy(!!!) w końcu kiedy już miała termin w lipcu to się dowiedziałam że jestem w ciąży i sama odmówiłam. teraz w II trymestrze gin i dentystka zalecili że powinnam wyrwać tego zęba. zapisałam się więc ponownie termin na środę dziś dzwonią do mnie że mogą mnie na styczeń przesunąć bo się limity pokończyły!!! no kurde myślałam że ją zabiję. mówię jej że nie mogę bo będę wtedy w III trymestrze już prawie i to nie bardzo już wtedy a ona mówi to zapraszam prywatnie koszt od 350 do 500zł ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
ja się od miesiąca zbieram żeby się do dentysty zapisać
![]()
![]() |
#2832 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Goniaa85 witamy i gratulujemy córeczki ![]() Ale naszkrobałyście pzrez kilka dni,aż trudno nadrobić. Widzę,że rozmawiacie o ciuszkach dla Maleństw.Ja trochę sztuk nakupiłam w lumpku,ale chyba już nie muszę robić zakupów po sobocie ![]() ![]() ![]() Tity ja też jeszcze nie otzymałam przesylki z Lovely.Z tego co pamiętam to towar miał dojśc do 30 dni,więc spokojnie sobie czekam. Musze wam sie pochwalić ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie wzroku-nie pogorszył wam sie zdecydowanie wzrok?Ja mam ciągle zaczerwienie oczy i strasznie mnie pieką ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-11-15 o 11:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wazne, zeby Malenstwo zdrowe bylo i, ze wy sie cieszycie, a reszta niech sobie mysli co chce! Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-11-15 o 12:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zadomowienie
|
dzięki ego ego
![]() a te co kupiłam przydadzą się na jakąś imprezę, może sylwester, bo są po prostu cienkie jak na zimę, chyba grubość 60.
#2835 |
Zadomowienie
|
My też bardzo chcieliśmy dziewczynkę i nasze marzenie sie spełniło
![]() ![]()
#2836 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Eirene oj współczuje z tym zębem. Trochę drogo jak prywatnie, a nie masz innego dentysty? Takiego polecanego? Może coś się da jeszcze wykombinować. coralady mimo że nosze nowe szkła od miesiąca to nie widze różnicy na lepsze jak na początku jak je dobierałam, też chyba mi się pogorszył ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zadomowienie
|
kochanie jestem po połówkowym !!!!
Badanie było extra ![]() ![]() ![]() dzidziuś rozwija się wręcz perfekcyjnie jak to określiła Pani doktor. Waży 378 gram i mierzy prawie 17 cm od główki do pupci. Wszystkie narządy działają sprawie i w ogóle jestem taka szczęśliwa że mogłabym góry przenosić ![]() ![]() ![]() A można mi dopisać chłopczyka na pierwszą stronę. Co do imienia jeszcze nie wiem. ![]() Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2010-11-15 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
blackrose nie przejmuj się tatą u mnie też reagują dziwnie jak powiedzieliśmy że może jak będzie syn to dawid będzie to stwierdzili że żydowskie imię a mój dziadek w ogóle powiedział że się odzywać do nas nie będzie... a ja to na złość chcę zrobić właśnie Cytat:
super super super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Eirene, śliczny brzuszek ![]() Montii, to że jesz dużo słodyczy wcale nie musi mieć wpływu na wyniki glukozy. Moja koleżanka całą ciąże jadła niemal same słodkości i glukoza wyszła jej bardzo niska. Ja jadłam umiarkowanie a po obciążeniu 50g wynik miałam powyżej normy, 75g już wyszło mi prawidłowo. A na czczo zawsze cukier miałam bardzo niski, przeważnie poniżej normy i gin mówił mi wręcz że nie muszę robić badania bo na pewno wyjdzie ok ![]() Castia, super że wszystko pięknie ![]() ![]() Megi, na początku ruchy są przeważnie zbyt delikatne żeby były aż widoczne. Ja w pierwszej ciąży dopiero w baaardzo zaawansowanym stanie byłam w stanie zobaczyć wypukłość a ani razu nie zdarzyło mi się żeby brzuch tak skakał jak często widuję u dziewczyn. Synek był spokojny i raczej się przesuwał niż mocno kopał. Teraz czuję ruchy od 17tc, jestem w 20 i też na razie nic nie widzę, to zbyt delikatne puknięcia. Jok3r, super ten wózeczek, i faktycznie nie widziałam na ulicy takiego kolorku ![]() Madzik, witaj i ratuluję synka ![]() Goniaa, gratuluję córeczki ![]() Agaaga, szczuplutka jesteś a brzuszek śliczny ![]() Olsza, też w ubiegłym tygodniu zastanawiałam się czy nie wyciekają mi wody. Ale raczej nie...Możesz mieć zwiększoną ilość śluzu, może być wodnisty, to normalne. Wody płodowe wyglądają po prostu jak woda więc gdyby ciekła przezroczysta woda to mogłoby być to. Ja mam ciągle wycieki, biorę luteinę plus globulki dopochwowe a swoją drogą śluzu mam zawsze sporawo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to nie wiem jak zmierzył gin moją dzidzie że powiedział mi w 19tyg 22cm i 270gr |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z imieniem mamy to samo, na początku było mi smutno, nawet myślałam, żeby zmienić mój typ, ale teraz to olewam ![]() i cieszę się nielicznymi pozytywnymi reakcjami ![]() i o ile rozumiem, ze Idalia, może budzić zdziwienie bo po prostu niektórzy słyszą to imię pierwszy raz, to nie rozumiem jak można źle zareagować na Julię ![]() to takie piękne imię jest ![]() a ja to w ogóle nawet jak mi się imię nie podoba to nie powiem tego rodzicom, tylko mówię że ładnie
![]() |
#2842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może podał ci wymiar całego dzidziusia razem z nóżkami. co do wagi to może ja mam jakiegoś giganta małego w sobie haha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zadomowienie
|
Blackrose4u ja noszę skarpetki albo podkolanka
![]() Eirene1987 kochana ja też mam problem z jednym zębem ![]() ![]() Megi2015 gratuluję zdrowego malucha. Mam nadzieję, że moja fasolka też rozwija się prawidłowo..trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#2846 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no wiem własnie ze to takie gadanie bez sensu i bez celu ![]() nikt nie powiedział że syna nie będziemy mieć, no chyba że się nie uda ![]() czuję po prostu że inni nie cieszą się z naszego szczęścia ![]() Cytat:
![]() ![]() ja zauważyłam że oczy mi się szybciej męczą, wcześniej dużo czytałam a teraz poczytam troszkę i mi się literki zlewają no ale też więcej siedzę przy komp więc nie wiem czyja to zasługa... Cytat:
![]() już TZ na mnie krzyczy bo non stop mu smęce że może jest zawiedziony naprawdę że nie będzie syn, powiedział że w końcu mi klapsa da za takie gadanie bo już go denerwuje ![]() Cytat:
ja powiedziałam w końcu że swoją szansę na nadawanie imion mieli X lat temu więc tzreba było nadać takie jak im się podobało a naszej córci wybierzemy imię MY!!! raz powiedziałam że będzie Marika tak w sumie palnęłam choć nie bierzemy tego imienia pod uwagę, to mój tata też powiedział że on się tak zwracać do wnuczki nie będzie bo co to za imię ![]() Cytat:
![]() ![]() czyli co chłopcy już nasze Księżniczki chyba wyprzedzili w statystyce? ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-15 o 13:58 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
NIKA trzymamy trzymamy !!!!
będzię dobrze. na pewno maluch rośnie a mama nie potrzebnie się stresuje, wiem fajnie się mówi. a sama panikowałam przed tym połówkowym. od tyg. miałam już jakieś niestworzone sny - w zasadzie koszmary ![]() a kiedy masz usg??? ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Castia ty się w ogóle nie przejmuj. w sumie u nas przypuszczam że będzie podobnie. bo mój mąż jest jedynakiem. i wiem że teściowa liczyła raczej na wnusię. Jak kupiłam kiedyś takie błękitne ogrodniczki dla dzidziusia to ona mi na to "a to nie będzie dziewczynka" z takim żalem w głosie. na co ja jej odpowiedziałam - a co dziewczynka nie może chodzić w błękitnych spodenkach. także wiem że chyba podświadomie wiedząc że sama miała syna chce wnuczkę. ale ja się wcale nie przejmuję. dziś się dowiedzą to zobaczymy jaka będzie reakcja. moja mama ma już 2 wnuków i ten będzie trzeci ![]() ![]() bo co to za różnica. dla mnie szczerze mówiąc żadna. ważne że dziecko jest zdrowe i przede wszystkim to nasz - rodziców największy skarb. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Chłopaki górą !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegapiłam twój post gratuluję syna ![]() ![]()
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Megi gratulacje!! ![]() Ja też znikam już do gina, trzymcie kciuki ![]()
![]() |
#2850 |
Zadomowienie
|
Dziękuję kochane
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.