Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-15, 10:29   #2821
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Mam prośbę do ego ego o linka na leginsy ocieplane na zimę. ja na razie nie planuję kupować jeansów, tylko katować geterki. jaka ja głupia jestem i niepotrzebnie kasę wydałam, to samo zrobiłąm z majteczkami, kupiłam kilka w ostatnim czaasie a tteraz są ciasne i niewygodne, i tak naprawdę katuję na zmianę 2 pary bo minic nie uciskaj.muszę nauczyć się przwidywać i myśleć. bo jestem conajmniej 100zł w plecy, i w dodatku nie mam w czym chodzić.
mówisz i masz
są bardzo wygodne i ciepłe tylko ja mam 177cm i do tej pory nosiłam rozm.42 więc zamówiłam te XXL i są bardzo dobre i na brzuszek większy też jest miejsce
http://allegro.pl/getry-leginsy-ciaz...308934962.html

Jok3r może Tobie przypasują

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ale mnie wczoraj wnerwił teściu, coś tam się zgadaliśmy o dzieciach i on mówi do mojego męża - ja też miałem pierwsze dwie córki i jakoś było
a ja mówie - ale córka to co jakiś II gatunek czy jak?
wnerwiają mnie wszyscy bo jak mówimy że będzie córka to jakaś dziwna reakcja jest na to że nie SYN tak jakby córka to nie wiem była jakaś porażka męza czy co...ehh smutno mi wczoraj było
nienormalni Ci ludzie są!!!!!!!!!!!!
Nie denerwuj się Kochana, nie ma co, ważne, że Wy jesteście szczęśliwi.
Moja koleżanka z mężem nastawiaja się na chłopca i to tak naprawdę mocno, a ja uważam, że ona będzie miała dziewczynkę ciekawe kto ma rację (w czwartek idzie na połówkowe) i czy nie będą rozczarowani
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:49   #2822
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

a Wy do tych leginsów nosicie potem skarpetki czy jak? W życiu nie miałam legginsów na nogach
a szukam czarnych jeansów ciążowych na all i nie ma bo mam spodnie z pasem ale takie luźne nie typowo jeansy a takich mi brakuje na ciele

Tą glukoze w aptece się kupuje co nie? Mam nadzieje że nie będę miała wzdęć po niej, bo tak mam jak jem slodkie na głodny żołądek

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-11-15 o 10:50
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:08   #2823
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Wyleżałam się cały tydzień, jeszcze mnie w weekend grypa żołądkowa dopadła, ale już jest ok Ból brzucha minął, ale często mi się napina trochę, w sumie to już od dawna, tylko nie zwracałam na to wcześniej uwagi. Ale ogólnie chyba jest lepiej. Niestety koniec z pracami domowymi, za bardzo się boję, że coś się może stać. Wolę dmuchać na zimne.
Też idę na test glukozy w tym tygodniu. 75 mg. Położna mi tylko powiedziała, żeby nie jeść dzień wcześniej winogron, bananów i ogólnie słodyczy, bo mogą wpłynąć na wynik.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:10   #2824
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
To zalezy jak zbudowana jest mama i w jakiej pozycji rodzi
słyszałam juz o niejednym przypadku dzieciaczków 5 kilowych i jakos sie rodziły sn bez szkód dla mamy, mój synek wazył 4330 i wcale mi sie nie wydawał duży tuz po urodzeniu, nie czułam tez jakiejś specjalnej róznicy między urodzeniem jego, a małej (3700) a w sumie różnica ponad pół kilo ( 630 g różnicy) , mały sie wręcz urodził duzo szybciej, i jestem pewna ze wpływ na to miała pozycja rodzenia, że jego rodziłam w kucki, a małą na półleżąco, a wiadomo, że w kucki szybciej, bo grawitacja sprzyja i w ogóle naturalniejsza pozycja, bezpieczniejsza dla mamy i dziecka, ale za to bardzo niewygodna dla połoznej, bo musi ona wręcz połozyc się na podłodze, no i rzadko której się chce, więc zmuszają babki, by sie kładły na łózkach/fotelach porodowych

Co innego gdyby 5 kg malucha rodziła mama o wzroście 150 cm i wadze (przedciążowej) powiedzmy 45 kg, a co innego, gdy mama taka jak ja 170 cm i 65 kg , jakos mnie wielkośc malucha kompletnie nie przeraża wole urodzic duże zdrowe dziecko, niz jakies chucherko.

Poza tym dzieci ponad 5 kg to sa z reguły dzieci mam cukrzycowych, więc jesli nie macie cukrzycy ciążowej to raczej nie ma się co obawiać, nawet jesli tata jest potęznym facetem, to natura zazwyczaj dostosowuje wielkość dziecka do mozliwości mamusi

a dla mnie to byłby szczyt nie kompetencji gdyby lekarz nie poinformował mnie, że dziecko będzie ważyć ponad 5kg
i kazał rodzić sn

całe szczęście mój gin widzi w dużych dzieciach wskazanie do cc

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

A jutro mam reszcie upragnione USG juz nie mogę się doczekać...

to będzie przeżycie
doczekałaś się
Stary 2010-11-15, 11:16   #2825
kolba
Raczkowanie

Ja też już po glukozie - do przeżycia Ale bez cytryny nie dałabym rady Też połówkę wycisnęłam. Teraz najgorsze to czekanie na wynik, a ja jak zwykle czarnowidztwo i panikuję, że cukrzycę mam. No nic, jeszcze parę godzin i zobaczymy!

Castia ja też na początku miałam takie odczucia, że wszyscy woleliby chłopczyka, ale stwierdziłam, że to olewam!!! Jestem szczęśliwa, że noszę dziewczynkę i zarażam tą radością innych i działa - każdy już do brzucha mówi w rodzaju żeńskim
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:17   #2826
Tity
Zakorzenienie

A dziewczyny zamawiałyście te próbki z Loveli, przyszła już do którejś z Was?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:17   #2827
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
czesc mamunie

ja z zakupami to jestem za wami w dżungli mam parę sztuk bodziaków z tesco, śpiworek i parę spioszków a wy tu już całe wyprawki macie
ehhh ale ten dom nas wykańcza, i nawet nie mam gdzie u siebie tych ciuszków trzymać. byle do stycznia....wtedy zaszaleję
ale już kilku aukcjom na allegro się przyglądam

czy liczyłyście może czy np. takie zestawy dla dziewczynki 0-3-6mc na allegro np. z Next, Cherooke się opłaca naprawdę kupić za 200-300zł?
nie mam pojęcia ile tak naprawdę takie ciuszki kosztują

ale mnie wczoraj wnerwił teściu, coś tam się zgadaliśmy o dzieciach i on mówi do mojego męża - ja też miałem pierwsze dwie córki i jakoś było
wnerwiają mnie wszyscy bo jak mówimy że będzie córka to jakaś dziwna reakcja jest na to że nie SYN tak jakby córka to nie wiem była jakaś porażka męza czy co...ehh smutno mi wczoraj było

jeśli chodzi o paki z ciuchami z Next, to się opłaca, bo tam nowy ciuch dla dziecka kręci się ok 70zł na allegro,i sa świetne jakosciowo i wg przepiękne
Tylko jeszcze kwestia znalezienia takiej aukcji, która będzie odpowiadać twoim gustom, i większość ubranek będzie ci się podobać.

chyba żartujesz z tą córką
ja jeszcze się z tym nie spotkałam,

albo po prostu nie zwracam na to uwagi bo my z tż tak bardzo pragnęliśmy córki, i szalejemy ze szczęścia jak mówimy że to córka będzie
No i wszyscy o tym wiedzieli, więc wiedza jak się cieszymy i też się cieszą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 11:21   #2828
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

ja zamawiałam i nie przyszła
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:22   #2829
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja zamówiłam ale nic jeszcze do mnie nie przyszło
Stary 2010-11-15, 11:28   #2830
Eirene1987
Zakorzenienie

Castia niestety to są ludzie starej daty - wiesz : posadzić drzewo wybudować dom i syna spłodzić... głupie gadanie ale tacy są ci ludzie starsi - musi być syn i koniec. mnie takie gadanie też wnerwia ale ty się nie przejmuj po prostu ci ludzie starsi tak mają szczególnie faceci... a najważniejsze że mąż się cieszy w końcu będzie miał swoją księżniczkę

Cytat:

nie przyszło nic ale pewnie długo im to zajmie ja ze wszystkimi próbkami takimi

a ja muszę się wyżalić bo mnie normalnie trafia, jakoś w kwietniu postanowiłam wyrwać ósemkę bo mnie bolała. zapisałam się do takiej fajnej przychodni prywatnej ale oni mają umowę z nfz podpisaną i za darmo wyrwanie. siostra wyrywała i super to zrobili. oni do mnie dzwonią w dzień wizyty (gdzieś w maju) że chirurg nie dojedzie. i tym sposobem przekładali mi wizytę 3 razy(!!!) w końcu kiedy już miała termin w lipcu to się dowiedziałam że jestem w ciąży i sama odmówiłam. teraz w II trymestrze gin i dentystka zalecili że powinnam wyrwać tego zęba. zapisałam się więc ponownie termin na środę dziś dzwonią do mnie że mogą mnie na styczeń przesunąć bo się limity pokończyły!!! no kurde myślałam że ją zabiję. mówię jej że nie mogę bo będę wtedy w III trymestrze już prawie i to nie bardzo już wtedy a ona mówi to zapraszam prywatnie koszt od 350 do 500zł cudownie po prostu. mam pecha do tego zęba może nie powinnam go wyrywać??? tylko że mnie boli nieraz i jeść nie mogę na ta stronę. masakra jakaś ech wyżaliłam się trochę mi lepiej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:43   #2831
iizabelaa
Zakorzenienie

ja się od miesiąca zbieram żeby się do dentysty zapisać
Stary 2010-11-15, 11:51   #2832
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Nom z lumpka. I mam zamiar czesciej go odwiedzac, bo licze na jakies akcesoria. Szwagierka kupila ostatnio nosidelko za 9zl. Teraz nie rozgladalam sie za recznikami czy kocykami itp, ale daleko nie mam Ciuszki sa pachnace i nawet nie pogniecione mimo, ze lezaly w jednym koszu, ale zainteresowanie tez bylo slabe, bo raczej babeczki kupowaly dla starszych juz dzieciakow.
Jokr ale ładne ciuszki nakupiłaśAż dziw bierze,ze z lumpka!

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Widze ze tu u Was tloczno i wesolo ze ho ho
Jestem w 23 tc i spodziewamy sie chlopczyka
Cytat:
Napisane przez goniaa85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, nie udzielam się często ale podczytuje Was w miarę regularnie. Potwierdziło się to co lekarz powiedział w 17 tygodniu - że nasze Maleństwo jest Dziewczynką. Tak więc imię już wybraliśmy - będzie
Amelia..
Madzik witamy i gratulujemy synusia

Goniaa85 witamy i gratulujemy córeczki

Ale naszkrobałyście pzrez kilka dni,aż trudno nadrobić.

Widzę,że rozmawiacie o ciuszkach dla Maleństw.Ja trochę sztuk nakupiłam w lumpku,ale chyba już nie muszę robić zakupów po sobocieWybrałam sie do znajomej,która ma 2,5 miesięcznego synka i mój dzidziuś dostał cała wielgachną reklamówę rzeczy na początek.Za jakis czas mały Szymuś wyrośnie z reszty rzeczy i znów dostanęJest tego tyle,że pewnie nie pouobieram we wszystko mojego Maleństwa.A jeszcze koleżanka czeka na wiadomość o płci,bo jeżeli będzie dziewczynka dostane druga reklamówę.Jak uda mi sie porobic zdjęcia to wrzucę zdjęcia,bo wy pewnie tak samo jak ja lubicie oglądać dziecięce ciuszki

Tity ja też jeszcze nie otzymałam przesylki z Lovely.Z tego co pamiętam to towar miał dojśc do 30 dni,więc spokojnie sobie czekam.

Musze wam sie pochwalićW piątek czyli,18tc1 dzien poczułam konkretnego kopniaczka od mojego Maleństwa.Od wtedy czuje je codziennie po kilka razy

Mam jeszcze pytanie odnośnie wzroku-nie pogorszył wam sie zdecydowanie wzrok?Ja mam ciągle zaczerwienie oczy i strasznie mnie piekąNosze czasem okulary -1.Myślałam,ze to może od kompa,bo pracuje przy komputerze,ale w weekend w ogóle nie siedziałam przy kompie i było to samo
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-11-15 o 11:53
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 12:08   #2833
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Nie przejmuj sie kochana - tak jak Eirene pisze ludzie starej daty mysla po prostu inaczej - syn to dla nich przedluzenie rodu, bo nazwiska nie zmieni, geny bedzie dalej rozprzsetrzenial i w ogole moze zostac panem i wladca, a dziewczyna to wg nich co najwyzej za maz wyjdzie i dzieci bedzie rodzic Nic z takim mysleniem niestety nie zrobisz....
Wazne, zeby Malenstwo zdrowe bylo i, ze wy sie cieszycie, a reszta niech sobie mysli co chce!

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a ja muszę się wyżalić bo mnie normalnie trafia, jakoś w kwietniu postanowiłam wyrwać ósemkę bo mnie bolała. zapisałam się do takiej fajnej przychodni prywatnej ale oni mają umowę z nfz podpisaną i za darmo wyrwanie. siostra wyrywała i super to zrobili. oni do mnie dzwonią w dzień wizyty (gdzieś w maju) że chirurg nie dojedzie. i tym sposobem przekładali mi wizytę 3 razy(!!!) w końcu kiedy już miała termin w lipcu to się dowiedziałam że jestem w ciąży i sama odmówiłam. teraz w II trymestrze gin i dentystka zalecili że powinnam wyrwać tego zęba. zapisałam się więc ponownie termin na środę dziś dzwonią do mnie że mogą mnie na styczeń przesunąć bo się limity pokończyły!!! no kurde myślałam że ją zabiję. mówię jej że nie mogę bo będę wtedy w III trymestrze już prawie i to nie bardzo już wtedy a ona mówi to zapraszam prywatnie koszt od 350 do 500zł cudownie po prostu. mam pecha do tego zęba może nie powinnam go wyrywać??? tylko że mnie boli nieraz i jeść nie mogę na ta stronę. masakra jakaś ech wyżaliłam się trochę mi lepiej
ooo matko, normalnie cisnienie mi sie podnosi jak o takich sugestiach slysze A nie ma jakiegos innego zaufanego dentysty w takim razie? W ogole to dobrze, ze o tym piszesz, bo przypomnialas mi, ze sama mialam sie zarejestrowac

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-11-15 o 12:10
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 12:18   #2834
diatoma
Zadomowienie

dzięki ego ego już sobie zamówiłam, po wyborze rozmiarów zdecydowałam się na L, myślę że będzie ok.
a te co kupiłam przydadzą się na jakąś imprezę, może sylwester, bo są po prostu cienkie jak na zimę, chyba grubość 60.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 12:33   #2835
mokra6
Zadomowienie

My też bardzo chcieliśmy dziewczynkę i nasze marzenie sie spełniło. Jak ktoś pyta o płeć to TŻ z taka dumą mówi, że córeczka I bliscy też są zadowoleni, chyba nawet bardziej niż byliby z chłopczyka.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 12:45   #2836
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Ja też już po glukozie - do przeżycia Ale bez cytryny nie dałabym rady Też połówkę wycisnęłam. Teraz najgorsze to czekanie na wynik, a ja jak zwykle czarnowidztwo i panikuję, że cukrzycę mam. No nic, jeszcze parę godzin i zobaczymy!

Castia ja też na początku miałam takie odczucia, że wszyscy woleliby chłopczyka, ale stwierdziłam, że to olewam!!! Jestem szczęśliwa, że noszę dziewczynkę i zarażam tą radością innych i działa - każdy już do brzucha mówi w rodzaju żeńskim
to jaki ja szok przeżyłam: tata pyta się to jakie imię będzie mieć wnusia, ja na to z uśmiechem że Julia bo nam się bardzo podoba a reakcja taty - bezcenna, tak jakbyśmy mieli dać dziecku imię Kangurzycka albo nie wiem jakieś z innej planety. Zostałam w szoku. Zasmuciło mnie to, ale w końcu to będzie moje i tżta dziecko i nam ma imię pasować.
Cytat:
nic nie przyszło jeszcze.

Eirene oj współczuje z tym zębem. Trochę drogo jak prywatnie, a nie masz innego dentysty? Takiego polecanego? Może coś się da jeszcze wykombinować.

coralady mimo że nosze nowe szkła od miesiąca to nie widze różnicy na lepsze jak na początku jak je dobierałam, też chyba mi się pogorszył

oczekujemy
Stary 2010-11-15, 12:53   #2837
megi2015
Zadomowienie

kochanie jestem po połówkowym !!!!
Badanie było extra pierwszy rzut na dzidziusia a tam co - siusiaczek będziemy mieli syna. grzeczny dzidziuś posłuchał mamusi i od razu ujawnił swoją płeć mimo tego że słodko spał !!! jednak intuicja na początku mnie nie myliła. po pierwszym badaniu prenatalnym mówiłam że to będzie chłopak. potem moja mama mnie zmyliła bo co mnie widziała to mówiła że będzie dziewczynka - jednak bardzo się ucieszyła jak usłyszała że będzie wnuczuś
dzidziuś rozwija się wręcz perfekcyjnie jak to określiła Pani doktor. Waży 378 gram i mierzy prawie 17 cm od główki do pupci. Wszystkie narządy działają sprawie i w ogóle jestem taka szczęśliwa że mogłabym góry przenosić

A można mi dopisać chłopczyka na pierwszą stronę. Co do imienia jeszcze nie wiem.

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2010-11-15 o 12:55
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 13:01   #2838
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Musze wam sie pochwalićW piątek czyli,18tc1 dzien poczułam konkretnego kopniaczka od mojego Maleństwa.Od wtedy czuje je codziennie po kilka razy
super kochana piękne uczucie prawda?

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość

ooo matko, normalnie cisnienie mi sie podnosi jak o takich sugestiach slysze A nie ma jakiegos innego zaufanego dentysty w takim razie? W ogole to dobrze, ze o tym piszesz, bo przypomnialas mi, ze sama mialam sie zarejestrowac

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Eirene oj współczuje z tym zębem. Trochę drogo jak prywatnie, a nie masz innego dentysty? Takiego polecanego? Może coś się da jeszcze wykombinować.
no właśnie jadę zaraz do poleconego przez koleżankę zapisać się tam 130zł ponoć i chirurg raz na miesiąc przyjeżdża to też nie wiem czy się dostanę jak nie to trudno - poczekam do porodu może nie będzie aż tak bolał 500zł nie dam chyba że naprawde bym musiała

blackrose nie przejmuj się tatą u mnie też reagują dziwnie jak powiedzieliśmy że może jak będzie syn to dawid będzie to stwierdzili że żydowskie imię a mój dziadek w ogóle powiedział że się odzywać do nas nie będzie... a ja to na złość chcę zrobić właśnie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Badanie było extra pierwszy rzut na dzidziusia a tam co - siusiaczek będziemy mieli syna. grzeczny dzidziuś posłuchał mamusi i od razu ujawnił swoją płeć mimo tego że słodko spał !!! jednak intuicja na początku mnie nie myliła. po pierwszym badaniu prenatalnym mówiłam że to będzie chłopak. potem moja mama mnie zmyliła bo co mnie widziała to mówiła że będzie dziewczynka - jednak bardzo się ucieszyła jak usłyszała że będzie wnuczuś
dzidziuś rozwija się wręcz perfekcyjnie jak to określiła Pani doktor. Waży 378 gram i mierzy prawie 17 cm od główki do pupci. Wszystkie narządy działają sprawie i w ogóle jestem taka szczęśliwa że mogłabym góry przenosić

A można mi dopisać chłopczyka na pierwszą stronę. Co do imienia jeszcze nie wiem.

super super super

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 13:22   #2839
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej U nas weekend był piękny, więc pospacerowaliśmy trochę, to chyba już jednak ostatnie ładne dni. A ja w sobotę zaczęłam plamić więc znowu stres W tamtej ciąży to była norma ale teraz zdarza mi się na tyle rzadko że za każdym razem czuję paniczny lęk. A wizyta u gina dopiero w przyszły czwartek...

Eirene, śliczny brzuszek

Montii, to że jesz dużo słodyczy wcale nie musi mieć wpływu na wyniki glukozy. Moja koleżanka całą ciąże jadła niemal same słodkości i glukoza wyszła jej bardzo niska. Ja jadłam umiarkowanie a po obciążeniu 50g wynik miałam powyżej normy, 75g już wyszło mi prawidłowo. A na czczo zawsze cukier miałam bardzo niski, przeważnie poniżej normy i gin mówił mi wręcz że nie muszę robić badania bo na pewno wyjdzie ok

Castia, super że wszystko pięknie Biedna ta znajoma, niestety, ciążę można stracić zawsze Nie przejmuj się teściami, moi cieszą się że będziemy mieć córcię bo w rodzinie same chłpaki są. Gdyby było na odwrót, też chcieliby na pewno chłopaka.

Megi, na początku ruchy są przeważnie zbyt delikatne żeby były aż widoczne. Ja w pierwszej ciąży dopiero w baaardzo zaawansowanym stanie byłam w stanie zobaczyć wypukłość a ani razu nie zdarzyło mi się żeby brzuch tak skakał jak często widuję u dziewczyn. Synek był spokojny i raczej się przesuwał niż mocno kopał. Teraz czuję ruchy od 17tc, jestem w 20 i też na razie nic nie widzę, to zbyt delikatne puknięcia.

Jok3r, super ten wózeczek, i faktycznie nie widziałam na ulicy takiego kolorku

Madzik, witaj i ratuluję synka

Goniaa, gratuluję córeczki

Agaaga, szczuplutka jesteś a brzuszek śliczny

Olsza, też w ubiegłym tygodniu zastanawiałam się czy nie wyciekają mi wody. Ale raczej nie...Możesz mieć zwiększoną ilość śluzu, może być wodnisty, to normalne. Wody płodowe wyglądają po prostu jak woda więc gdyby ciekła przezroczysta woda to mogłoby być to. Ja mam ciągle wycieki, biorę luteinę plus globulki dopochwowe a swoją drogą śluzu mam zawsze sporawo.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 13:29   #2840
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

gratulacje klask i:
to nie wiem jak zmierzył gin moją dzidzie że powiedział mi w 19tyg 22cm i 270gr

oczekujemy
Stary 2010-11-15, 13:33   #2841
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
to jaki ja szok przeżyłam: tata pyta się to jakie imię będzie mieć wnusia, ja na to z uśmiechem że Julia bo nam się bardzo podoba a reakcja taty - bezcenna, tak jakbyśmy mieli dać dziecku imię Kangurzycka albo nie wiem jakieś z innej planety. Zostałam w szoku. Zasmuciło mnie to, ale w końcu to będzie moje i tżta dziecko i nam ma imię pasować.

my z imieniem mamy to samo,
na początku było mi smutno,
nawet myślałam, żeby zmienić mój typ,

ale teraz to olewam
i cieszę się nielicznymi pozytywnymi reakcjami

i o ile rozumiem, ze Idalia, może budzić zdziwienie bo po prostu niektórzy słyszą to imię pierwszy raz,
to nie rozumiem jak można źle zareagować na Julię
to takie piękne imię jest

a ja to w ogóle nawet jak mi się imię nie podoba to nie powiem tego rodzicom, tylko mówię że ładnie
Stary 2010-11-15, 13:38   #2842
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje klask i:
to nie wiem jak zmierzył gin moją dzidzie że powiedział mi w 19tyg 22cm i 270gr

może podał ci wymiar całego dzidziusia razem z nóżkami. co do wagi to może ja mam jakiegoś giganta małego w sobie haha
Stary 2010-11-15, 13:46   #2843
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Badanie było extra pierwszy rzut na dzidziusia a tam co - siusiaczek będziemy mieli syna.
GRATULACJE!!!

Cytat:
blackrose nie przejmuj się tatą u mnie też reagują dziwnie jak powiedzieliśmy że może jak będzie syn to dawid będzie to stwierdzili że żydowskie imię a mój dziadek w ogóle powiedział że się odzywać do nas nie będzie... a ja to na złość chcę zrobić właśnie
Wiesz ...jak mi kreca nosem na Aleksandra, to odpowiadam, ze jesli wola inaczej, to bedzie Lech Jaroslaw i jest spokoj

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej U nas weekend był piękny, więc pospacerowaliśmy trochę, to chyba już jednak ostatnie ładne dni. A ja w sobotę zaczęłam plamić więc znowu stres W tamtej ciąży to była norma ale teraz zdarza mi się na tyle rzadko że za każdym razem czuję paniczny lęk. A wizyta u gina dopiero w przyszły czwartek...
Szczerze wspolczuje Kochana, bo doskonale wiem jaki to stres U mnie od dwoch tygodni spokoj, ale i tak za kazdym razem jak ide do lazienki, to czuje niepokoj Sciskam Cie mocno i czekam na czwartkowe wiesci

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 13:46   #2844
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję synka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 13:50   #2845
n.ik.a
Zadomowienie

Blackrose4u ja noszę skarpetki albo podkolanka a byłam wczoraj w H&M i kupiłam sobie jeansy ciążowe...chciałam czarne ale nie było na mnie rozmaru. Jak szukasz takich to są: jedne kosztują 79 zł a drugie 149 zł

Eirene1987 kochana ja też mam problem z jednym zębem byłam już w jednej prywatnej przychodni, gdzie tez mają kontrakt z NFZ i dentystka zrobiła mi jednego dziurawca, okazało się jednak, że obok jest drugi, który na pierwszy rzut oka jest dobry ale prawdopodobnei psuje się od wewnątrz...boli przy zimnym lub gorącym jednak jest problem bo nie tylko nie można go prześwietlić ale też pokończyły się kontrakty i wizytę mam dopiero w styczniu. Pójdę jednak chyba na żywioł, bo boli i kurcze mają mnie przyjąć

Megi2015 gratuluję zdrowego malucha. Mam nadzieję, że moja fasolka też rozwija się prawidłowo..trzymajcie kciuki

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 13:55   #2846
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się Kochana, nie ma co, ważne, że Wy jesteście szczęśliwi.
Moja koleżanka z mężem nastawiaja się na chłopca i to tak naprawdę mocno, a ja uważam, że ona będzie miała dziewczynkę ciekawe kto ma rację (w czwartek idzie na połówkowe) i czy nie będą rozczarowani
wiem, wiem ale wiesz ludzie to potrafią zszargać nerwy przez takie głupie gadanie
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
no właśnie też mam takie odczucia,ale to nasze pierwsze dziecko i ja naprawdę nie widzę różnicy, czy to chłopczyk czy dziewczynka kochać będziemy jednakowo mocno

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o paki z ciuchami z Next, to się opłaca, bo tam nowy ciuch dla dziecka kręci się ok 70zł na allegro,i sa świetne jakosciowo i wg przepiękne
Tylko jeszcze kwestia znalezienia takiej aukcji, która będzie odpowiadać twoim gustom, i większość ubranek będzie ci się podobać.

chyba żartujesz z tą córką
ja jeszcze się z tym nie spotkałam,

albo po prostu nie zwracam na to uwagi bo my z tż tak bardzo pragnęliśmy córki, i szalejemy ze szczęścia jak mówimy że to córka będzie
No i wszyscy o tym wiedzieli, więc wiedza jak się cieszymy i też się cieszą.
my też się cieszymy ogromnie z naszej rybki tylko otoczenie jakoś dziwnie reagujehmmm no to w takim razie z Nexta naprawdę się opłaca a te ciuszki są przepiękne!!!!!
Cytat:
Castia niestety to są ludzie starej daty - wiesz : posadzić drzewo wybudować dom i syna spłodzić... głupie gadanie ale tacy są ci ludzie starsi - musi być syn i koniec. mnie takie gadanie też wnerwia ale ty się nie przejmuj po prostu ci ludzie starsi tak mają szczególnie faceci... a najważniejsze że mąż się cieszy w końcu będzie miał swoją księżniczkę j
no to nieżle z tym ząbkiem i co teraz zrobisz?
no wiem własnie ze to takie gadanie bez sensu i bez celu, ale jakoś to wzięłam do siebie
nikt nie powiedział że syna nie będziemy mieć, no chyba że się nie uda
czuję po prostu że inni nie cieszą się z naszego szczęścia

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie odnośnie wzroku-nie pogorszył wam sie zdecydowanie wzrok?Ja mam ciągle zaczerwienie oczy i strasznie mnie piekąNosze czasem okulary -1.Myślałam,ze to może od kompa,bo pracuje przy komputerze,ale w weekend w ogóle nie siedziałam przy kompie i było to samo
gratulacje Mamuniuzobaczysz jak zacznie brykać jak jest wtedy cudownie
ja zauważyłam że oczy mi się szybciej męczą, wcześniej dużo czytałam a teraz poczytam troszkę i mi się literki zlewają
no ale też więcej siedzę przy komp więc nie wiem czyja to zasługa...

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
My też bardzo chcieliśmy dziewczynkę i nasze marzenie sie spełniło Jak ktoś pyta o płeć to TŻ z taka dumą mówi, że córeczka,I bliscy też są zadowoleni, chyba nawet bardziej niż byliby z chłopczyka.
no to super, widzisz ja mam inne odczucia i przykro mi z tego powodu, że czuję że nasza Niunia traktowana jest jak jakiś drugi gatunek bo nie jest chłopczykiem
już TZ na mnie krzyczy bo non stop mu smęce że może jest zawiedziony naprawdę że nie będzie syn, powiedział że w końcu mi klapsa da za takie gadanie bo już go denerwuje

Cytat:
ojjj z imieniem jest to samo, każdy ma milion propozycji i narzucają nam je tak jak bysmy my nie mieli nic do powiedzenia
ja powiedziałam w końcu że swoją szansę na nadawanie imion mieli X lat temu więc tzreba było nadać takie jak im się podobało a naszej córci wybierzemy imię MY!!!
raz powiedziałam że będzie Marika tak w sumie palnęłam choć nie bierzemy tego imienia pod uwagę, to mój tata też powiedział że on się tak zwracać do wnuczki nie będzie bo co to za imię

Cytat:

super Kochana gratulacje
czyli co chłopcy już nasze Księżniczki chyba wyprzedzili w statystyce?

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-11-15 o 13:58
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:03   #2847
megi2015
Zadomowienie

NIKA trzymamy trzymamy !!!!

będzię dobrze. na pewno maluch rośnie a mama nie potrzebnie się stresuje, wiem fajnie się mówi. a sama panikowałam przed tym połówkowym. od tyg. miałam już jakieś niestworzone sny - w zasadzie koszmary

a kiedy masz usg???

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Castia ty się w ogóle nie przejmuj. w sumie u nas przypuszczam że będzie podobnie. bo mój mąż jest jedynakiem. i wiem że teściowa liczyła raczej na wnusię. Jak kupiłam kiedyś takie błękitne ogrodniczki dla dzidziusia to ona mi na to "a to nie będzie dziewczynka" z takim żalem w głosie. na co ja jej odpowiedziałam - a co dziewczynka nie może chodzić w błękitnych spodenkach. także wiem że chyba podświadomie wiedząc że sama miała syna chce wnuczkę. ale ja się wcale nie przejmuję. dziś się dowiedzą to zobaczymy jaka będzie reakcja. moja mama ma już 2 wnuków i ten będzie trzeci i jakoś jest szczęśliwa
bo co to za różnica. dla mnie szczerze mówiąc żadna. ważne że dziecko jest zdrowe i przede wszystkim to nasz - rodziców największy skarb.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Chłopaki górą !!!
Stary 2010-11-15, 14:08   #2848
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

przegapiłam twój post

gratuluję syna
Stary 2010-11-15, 14:09   #2849
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
aguś powiedz mi gdzie kupiłaś ten golfik bo jest super i właśnie czegoś takiego szukam (kolorek ekstra)
Wanilko, kupiłam go u siebie na bazarku też sie naszukałam za akurat takim sweterkiem... I zastanawiam się czy na zimę nie kupić sobie drugiego takiego tylko, że w innym kolorze bo jest baardzo wygodny i co najważniejsze - nie podwija się do połowy brzucha

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Agaaga, szczuplutka jesteś a brzuszek śliczny

Megi gratulacje!!

Ja też znikam już do gina, trzymcie kciuki

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:17   #2850
megi2015
Zadomowienie

Dziękuję kochane

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości