|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
a ja siedzę i dalej ryczę
![]() Czuję się bezradna, nie wiem co robić. Wszystko straciło sens. Mąż zaspał do roboty. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
a możesz zdradzić co z tymi klinikami jest nie tak? Miesiąc temu przez cc urodziła tam moja bratowa i jest bardzo zadowolona, no ale czym więcej opini tym łatwiej podąć decyzję
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Wtajemniczenie
|
make_up_istka, a powiedz mi ile Was będzie kosztować ta położna? Nam znajomi bardzo polecali położną, która Im pomagała, ale jeszcze się wahamy
![]()
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lilijko.. tak mi Ciebie szkoda.. ![]()
![]() |
#2885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja teraz się odstresowuje, po prysznicu w sumie troche ulżyło, ale dalej mam twardziela (brzuch).. dziś sobie odpuszcze Izbę. Tam mi podadzą nospę, a juz wziełam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
to pomyślałam: jakie życie funduję temu dziecku, piękny start
![]() napisałam smsa do teściowej, że nie znam płci dziecka i wszystko jest w porządku, to ta mnie nagabuje, bo czegoś się doszukuje. Ciekawe o co jej biega. Umawiałyśmy się na smsa no to napisałam. Ciekawe co jej syn naopowiadał. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- mysiopez tylko ty mnie nie strasz, że znowu coś się dzieje!!! ja też mam twardy brzuch i od wejścia do gabinetu boli mnie porządnie żołądek, no teraz już trochę przeszło |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||
Zadomowienie
|
Dziwczyny...moje lenistwo mnie przeraza
![]() Poraz kolejny postanowilam ze nie ide jutro na zajecia ![]() ![]() ![]() Jest mi tak jakos glupio... ![]() Potrzebuje zwolnienie lekarskie...ale skad ja mam je wziac ![]() W srode ide do ginki to wiem ze mi za ten 1 dzien da...ale mi glupio prosic ja o usprawiedliwienie za zeszly tydzien i za ten tydzien... Co mam jej powiedziec? ;/ ze nie mam sil? ze mnie jakis dol dopadl? ;/ dziwnie sie bede czuc tlumaczac jej ze w zeszlym tyg nie bylam, bo mi bylo przykto z powodu smierci dziadka...potem pogrzeb... A w tym tyg to lenistwo albo nie wiem co? ![]() Cytat:
Jak pracowalam, to kompletnie nie mialam czasu na nic, bo jeszcze studia na glowie itd. i tak jak zawsze duzo jadlam to w tym okresie nie jadlam prawie nic a jak juz to tylko jakies gorace kubki itd. ;/ w ciagu miesiaca schudlam 5kg...gdzie przy wzroscie 168cm wazylam jakies 45kg ;/ a to wg tych tabelek duuuzo za malo... No i sie zaczelo...pelno chorob i do tego wlosy mi wypadaly garsciami ;/ i najgorsze jest to ze one mi juz prawie rok wypadaja, gdzie jem przeciez juz normalnie, do tego biore teraz w ciazy te witaminy i juz sama nie wiem co mi jest ;/ dlugo Ci po takim czyms wypadaly te wlosy? Cytat:
![]() Musisz jakas taktyke przyjac...bo chyba tylko jakas konsekwencja bedzie tu skuteczna... Nie znam Twojego meza wiec ciezko jest cos zaproponowac ![]() Moze to jakis efekt przyniesie? ;/
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
to chyba ciekawostka dla muron: pytałam się położnej, jak to z nimi jest i ona mi odpowiedziała, najlepiej jak teraz przejdę się po najbliższych w moim miejscu zamieszkania przychodniach i zgłoszę się do położnej. Lub po porodzie, ktoś powinien pójść i zgłosić położnej, że urodziło się dziecko. Nie powinni robić problemu, że chodzę gdzie indziej itd. Czyli sprawa powinna być prosta. Zobaczymy w praktyce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Rozeznanie
|
lilijka
![]() ![]() mysiopez na pewno wszystko będzie dobrze, musisz się oszczędzać i dużo odpoczywać ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ja właśnie wysłałam męża po czekolade, koniecznie orzechową, no, po prostu nie moge wytrzymać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
Lilijko nie zamartwiaj się, kurde...gość jest nieodpowiedzialny, kto mu dał dowód osobisty ... i prawo do wychodzenia z domu. Ech, poziom nastolatka.
Martw się o maluszka a nie o niego bo nie warto, jakoś sobie poukładasz wszystko, liczę na to! Wera ja też mam lenia...na szczescie jutro prezentacji nie musze przedstawiac (a mialam) bo babka wyjechala na konferencje, za to sie dowiedzialam ze mialam miec jutro kolokwium ale przeniesli na za tydzien...buu! Ja dzisiaj zszokowana byłam bo babka z która miałam zajęcia na 1 roku zagadała do mnie o brzuszku...a ja takie oczy na nią ![]() ![]() A mój promotor powiedział że nasz Uniwersytet popiera przyrost naturalny ![]() ale mimo wszystko do końca m-ca mam napisać I rozdział ... ach ! co za ból bo nic nie wiem a jest połowa m-ca.
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle staliśmy się sobie zupełnie obcy. Po dobroci nie, groźby też nie. Jeszcze czekam na telefon od teściowej, bo zapowiedziała się, że zadzwoni i coś czuję, że nie będzie to miła rozmowa............ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zadomowienie
|
buuuu...ja to jakas ciemna masa jestem, o co chodzi z tymi zgloszeniami do poloznej?
![]() gdzie ja mam jej szukac...i co mam jej powiedziec..ze ma po porodzie do mnie przyjsc czy jaki jest jej cel? ![]() sorry...jestem na prawde w tym akurat temacie ciemna masa
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chcesz aby przyszła położna do ciebie, to po porodzie mąż idzie do najbliższej przychodni i zgłasza, że urodziło się dziecko. I umawia się z położną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
widze ze nie jestem sama...gdzie indziej zameldowana, gdzie indziej mieszkam...lekarz jeden tu..drugi tam.
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
do mnie przyszla po porodzie "pielegniarka srodowiskowa" albo "polozna srodowiskowa" wlasnie nie pamietam, to taka babka z przychodni, w ktorej jest sie zgloszonym. No i ona sie zjawila po dobrym miesiacu a powinna jak najszybciej po porodzie. Ja myslalam, ze ona mnie bedzie badac, macac a tylko pytala czy sie cos zlego dzieje. Podpowiedziala co i jak robic z dzieckiem, ale ze Hania miala ponad miesiac to wszystko wiedzialam. Dala troche ulotek, probek, dala namiary na roznych specjalistow ze szpitala (ja akurat wtedy bylam zgloszona do przychodni Akademii medycznej wiec mi dala namiary na lekarzy z tamtąd) i tyle...
a teraz jak sie przepisywalam do innej przychodni (tzn corkle przepisywalam) to mi tam kazali wypelnic taka deklaracje, wybor wlasnie takiej poloznej srodowiskowej, lekarza pierwszego kontaktu itp. Jesli dziewczyny nie jestescie zgloszone do zadnej przychodni, to sie zgloscie tam gdzie np chodzicie do internisty, dentystyu itp albo do jakiej najblizszej. wtedy po pordzie taka baba przyjdzie, zbada dziecko, podpowie kilka rzeczy. Wiadomo, ze nie bedzie ta baba robic nic wbrew wam samym ale uwazam, ze wartko skozrystac z tego. Nie wiem po co to jest ale wiem, ze takie rzeczy sie praktykuje..... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie generalnie patrza z taka obojetnoscia..niby pytaja jak sie czuje, ale chyba tylko z grzecznosci... Cytat:
Przykro mi ze on Cie tak traktuje w tym stanie... ![]() Wiesz ze tez przechodzilam przez rozne sytuacje ostatnio z TŻem, dlatego domyslam sie jak sie sie czujesz... Ja probowalam roznych metod...od placzu przez obojetnosc az po zlosc... i u mnie dopiero ta lekka obojetnosc troche zmienila...i jak juz zaczal lekko sie starac to bylam coraz milsza i bardziej otwarta... Przeprowadzilismy tysiace rozmow...i w koncu cos sie zmienia... Zobaczysz co tesciowa powie..moze jednak da Ci jakas rade nawet jak bedzie glupoty gadac? Ja moja 'tesciowa' bardzo sluchalam i analizowalam kazde jej zdanie dotyczace TŻa (tylko ze ona byla po mojej stronie...), ale dzieki tym wszystkim jej slowom wiele sie dowiedzialam o TŻ i wiedzialam w ktorym mniej wiecej kierunku musze isc zeby bylo ok.... Moja mama zawsze mowi ze kobieta to musi byc naprawde super dobrym psychologiem jak chce stworzyc szczesliwy zwiazek z facetem. Wiec sie Kochana nie poddawaj i rozpracuj swojego meza a potem owin go sobie wokol palca ![]() ![]()
![]() |
#2897 | |||||
Zakorzenienie
|
JeSuisUnPapillon - wszytkiego naj naj naj z okazji urodzin i dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
Justine1988, make-up-istka, ja przy drugim komentarzu bym wstała i wyszła... co za babsztyle ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie rozstępów kilka malutkich wyszło w miejscu w którym bym się nigdy nie spodziewała [nawet nie wiedzialam ze przytyły] - u góry ud, mniej więcej tam gdzie się kończą majtki - szorty :/ Cytat:
Cytat:
![]() przekichane z tym lekarzem masz... a z mężem to w ogóle ^%#%$^&%*& olać go i nie stresować się [choć wiem, że łatwo się mówi :/ ] żeby maleństwo nie było nerwowe... Cytat:
![]() koperco - z przeprowadzką nie bardzo da radę, teoretycznie u teściów jest parterek dla nas ale już kiedyś pisałam, ze tam mi nie bardzo odpowiada.. poza tym ja pracuje 7 km od miejsca zamieszkania a z zabrza to dojazd miałabym już ciężki... w dodatku tutaj mama jest na wyciągnięcie ręki a tam nie miałabym w ogóle z kim dziecka zostawić bo oboje jeszcze pracują... dotychczas byl ok, bo pracował tu gdzie mieszkalismy caly czas, urządzilismy sobie malenkie mieszkanko, ale go zwolnili z pracy i musiał szukać gdzie się dało.. a znalazł dopiero w zabrzu.. fakt ze to nie jest aż tak daleko, ale dojezdzac dziennie nie daloby rady :/ brak komunikacji miejskiej... dobrej nocy dziewczyny ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-15 o 20:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zadomowienie
|
LadySith tez mam nawet tam 2 rozstepy
![]() ![]() Normalnie gdzie nie bedziecie miec rozstepy to pewnie ja zawsze bede mogla powiedziec "och...ja tez tam je mam" ![]() ![]()
#2899 |
Zadomowienie
|
ja dziś też byłam u położnej i mi wytłumaczyła, że w szpitalu w którym się rodzi oni pytają gdzie należy się do przychodni - gdzie mają zgłosić urodzenie dziecka. i na drugi dzień po wypisie ze szpitala położna przychodzi. i Taka położna z przychodni jest "przydzielana" na miesiąc. W razie problemów powinna zawsze przyjść.
lilijka3 - nie martw się brzuchem. To, że twardy to o niczym nie świadczy. Mi się napina poprostu bardzo często. a to jest właśnie złe, bo to są te skurcze braxtona hicksa. a jak one robią się regularne w tak wczesnej ciaży to moze doprowadzić to do rozwierania się szyjki macicy, a to wtedy jest grożne.. Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-11-15 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
na bank będzie nerwowe dziecko, bo szkoda gadać ile nerwów kosztuje mnie ta ciąża
no i po rozmowie z teściową ![]() ![]() Dlaczego prześladuje mnie taki pech? Co ja takiego zrobiłam? Chyba wiem co powinnam zrobić, tylko nie mam do tego odwagi. Jestem po prostu tchórzem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
BAN stały
|
zyrafa Kliniki podobno są fajne jeśli chodzi o lekarzy, ale te dwie znajome pracujące tam odradzały mi ze względu na warunki - bardzo duże sale na położnictwie (leżysz z 4 lub 5 innymi kobietami), kiepskie warunki i w pokojach i sanitarne (jak usłyszałam o robalach to mi się niedobrze zrobiło...) bo co tu dużo ukrywać, to stary szpital a niewiele w nim zrobili. Ale fakt, lekarze dobrzy, a na fajne położne podobno można coraz częściej tam trafić. Ja jednak wolę swoją położną, 2-osobowe pokoje, nowe sale i też niezłych lekarzy.
Stalowamagnolia koszt położnej waha się ok 500-800zł. Różnie to bywa. My cenę ustalimy w poniedziałek to powiem dokładnie. Moi rodzice na samym początku ciąży powiedzieli że od nich dostaniemy pieniądze na prywatne wizyty u lekarza i położną (a mama się boi że może lepiej jeszcze lekarza, ale ja odmawiam). Niemniej jednak tak czy siak bysmy się na to zdecydowali. Wszystkie znajome mi mamy które rodziły w ostatnim czasie miały swoją położną i baaardzo sobie chwaliły. Dwie z nich mają porównanie, bo przy pierwszym dziecku były same z mężem bez niej i mówią że to niebo a ziemia. Niestety zdarza się że porodówka jest tak przepełniona, że położna nie ma wystarczającej ilości czasu żeby poświęcić się tylko twojemu porodowi czy spelnić wszytskiech oczekiwań. Nie mówię absolutnie że bez prywatnej położnej nie urodzisz, bo to bzdura, ale dla mnie samej to wielki komfort psychiczny przede wszystkim. Wiem kto będzie przy moim porodzie, wiem że wcześniej pozna moje oczekiwania, ja poznam tą osobę i się oswoję i będę wiedzieć czego się od niej mogę spodziewać. Nie każdy tego potrzebuje, ale ja tak. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Lilijko olej go! Nie jest wart ani jednej łzy. to dzieciak. Trzymaj się kochana. Bądź dzielna. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-15 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2903 |
Zadomowienie
|
witam i ja o tak wczesnej porze
![]() dziś mam wizytę u lekarza, ostatnio jak byłam to tak się zagadał, że nie wydrukował zdj usg, to może dziś też zrobi, byłoby super ![]() ![]() jadę też do rodziców, policzę ciuszki- będę wiedziała czy coś dokupować. przez ten remont już mi kasy brakuje, nie wiem co będzie dalej, na szczęście już w połowie jesteśmy. muszę tylko kupić jakąś półkę na ubranka małej, bo w naszych meblach za nic nie upchnę. lilijka, trzymaj się, myśl przede wszystkim o dziecku ![]() miłego dnia, odezwę się jak wrócę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
no dziewczynki,ide zaraz na pisemny egzamin z dunskiego. generalnie gramatyka ok,ale mam maly zasób słow, coś w tej ciąży kiepsko mi szlo przyswajanie nowych... za duzo nad materiałami tez nie posiedziałam-kregosłup tak boli,ze jedyna niemęczącą mnie pozycją jest leżąca, a w takiej to zasypiałam
![]() trzymajcie kiuki,zebym chociaż dała radę wysiedziec na tym egzaminie. buzka
#2905 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Michaś spał do 7. Dziecko wstało jakby zdrowsze, ale jeszcze kaszle. A przed nami kolejny dzien siedzienia w domu. A taka ładna pogoda Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
make upistko to jakbys zobaczyla dyrekcyjna i warunki tam panujące to bys zawalu chyba dostala.... ja lezalam na dziurawym lozku (czekajac na cc, ponad 3 godz) nmie bylo miejsca dla mnie na poporodowym i musieli mnie zwiezc pietro nizej, przez to corke zobaczylam dopiero 1,5 dnia pozniej. Pielegniarki zrzucily mnie z łozka (tzn nie wiem jak inaczej to okreslic, probowaly mi podniesc zaglowek i im to polecialo, a ja razem z tym zaglowkiem do tylu, brzuch sie naciagnal to sobie wyobraz jak po cc to musialo bolec
![]() ![]() ![]() wiem, ze na klinikach robili remont, tak mi ginek mowil wiec moze teraz klepiej to wygląda. Akurat obie moje siostry mialy pokoje 2- osobowe. ja mam na kamieniskiego za daleko to raz, a dwa niestety lub stety moj ginek pracuje na klinikach. --------------------- moja tez wstala dzis wczesnie. o 7. normalnie wstaje o 9 ![]() ja dzis sprobuje pierwszy raz w zyciu zrobic zurek. zobaczymy co z tego wyjdzie.... ![]() paskudna pogoda dzis, ide sie napic kawki POWODZENIA NA WIZYTACH. trzymam kciuki za ciezkie maluszki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
ja jestem na nie jeśli chodzi o Dukana i praktycznie wszystkie diety. Dukan obciąza bardzo nerki i wątrobę- za duzo białka. Znam dwa przypadki, które skończyły sie szpitalem. Zreszta Dukan, choć skuteczny, to jest w top 5 najgłupszych diet ostatnich lat.
Dieta powinna byc dobrana indywidualnie i tak jak któraś pisała: ruch, ograniczenie słodyczy, tłuszczów, zdrowe jedzenie. 1000 kcal to za mało dla dorosłego człowieka. ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() Ja nie jestem zadeklarowana w najbliższej, dlatego z tej obok może przyleźć? No chyba nie? Najwyżej powiem, ze jestem gdzie indziej i baj
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-16 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
muron wydaje mi sie ze przylezie (
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
juz wiem, że nie przylezie bo w szpitalu wpisujesz gdzie jesteś zadeklarowana. Doczytałam poprzednią stronę. Tam mam będa wiedzieć, że urodziłam i telefonicznie powiedzieć- chcę, jak nie chcę nie przyjdzie;-)Jestem w NZOZie nie jakiejś rejonowej to nie robia nic na swoją rękę;-).
Nie o to mi chodziło, bo wiem, że MOJEJ nie przyjdzie- wczoraj rozmawiałam. Ale to skąd w najbliższej mają wiedzieć, że ja tam w ogóle mieszkam;-) Zreszta nigdy w życiu u rodzinnego lekarza nie byłam, gdziekolwiek mieszkałam;-) Także luz. Moze to zalezy od przychodni, w każdym razie w moim NZOZIe muszę im zadzwonić, że chcę, żeby przyszła, inaczej się nie fatyguje.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-16 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.