|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Witam z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś na pewno będzie lepszy dzień, uszka do góry ![]() Ja wcinam śniadanko, czekam na męża i później jedziemy na wizytę do dentysty, niech posprawdza, czy wszystko w porządku ![]() Pogodnego dnia Wam wszystkim życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
a ja będę pastować rysę bo wczoraj drzwi w aucie przytarłam:-( Nie zdażyło mi się to od 10 lat;-) NIENAWIDZĘ parkingów podziemnych ze słupami co 2 metry!!! Na szczęście tylko po wierzchu;-) Ale TŻowi nie mówię, bo będzie się wkurzał;-)
Idę potem po wyniki, ale raczej ok. Bakteria nie wróciła bo nie mam problemów jak wtedy z kibelkiem;-)
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
na poprawę humoru
http://picasaweb.google.com/anna.zie...60428059250114
#2914 |
Zadomowienie
|
dzień Dobry!
Ja właśnie wstałam. ![]() Teraz mam miększy brzuszek, ale na dole czuje dyskomfort. Nie jak na zapalenie, ale jak na okres. |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
a ja zapodam wam smutny tekst. Dzisiaj przez przypadek na to wpadłam http://www.youtube.com/watch?v=RsxAK...eature=related i tak mi się skojarzyło z tymi które mają problemy z Tż. ja akurat tego nie doświadczam, ale w niektórych postach to się przewija. Uwielbiam za to smutne piosenki - nie wiem czemu.
A fragment z tej piosenki: "Czasem myślę sobie możliwe, że Gdyby miłości włożyć okulary Nigdy nie bylibyśmy zakochani " mam jednak nadzieję że wszystkim nam to nie grozi i będziemy wszystkie szczęśliwie zakochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym od dziś siedzę na zwolnieniu do końca miesiąca i zamiast spać i wypoczywać rajzuje od 6 rano ![]()
![]() |
#2917 | |||
Wtajemniczenie
|
JeSuisUnPapillon - wszystkiego naj.
![]() Cytat:
No to może tak źle nie będzie? Przyzwyczaisz się. Ale rozumiem, że w tym okresie akurat bardzo się chce mieć najbliższą osobę przy sobie. Ja widzę, że i on dziwny, i mamuśka dziwna... Widzisz, ostatnim razem była chwilowa poprawa (jak chodzi o stan mieszkania) więc może znowu terapia wstrząsowa. I nie chcę Cię martwić, ale jak tak dalej pójdzie, to faktycznie skończysz u dziadków, a on u mamusi, bo niestety rachunki trzeba płacić. Zastanawiam się, po co on właściwie z Tobą poszedł? Żeby Cię dodatkowo zdenerwować? A z drugiej strony, może on ma jakieś problemy i ucieka w sen (np. w depresji dość częste) do tego apatia i niechęć w podejmowaniu jakichkolwiek działań? Strzelam na ślepo, ale nie chcę mi się wierzyć, że ktoś tak żyje, bo lubi. Cytat:
Cytat:
Ja u góry ud też mam, a mąż znalazł z tyłu... Bo paskudny był. ![]() ![]() Mój jeszcze paręnaście miesięcy temu miał do pracy 4 km. Teraz ma kilkadziesiąt. Też wydawało mi się, że będzie koszmar, nadal mam czasem zwiechy, bo w domu jest go mniej, jeszcze te zmianowe zamieszania, ale za to trochę lepiej zarabia. I powiem jeszcze, że chociaż bardzo lubię teściów to nie chciałabym z nimi mieszkać i być zdana na ich łaskę, niełaskę. Oni mają swoje zasady, ja mam trochę inne. Nie chciałabym niepotrzebnych konfliktów. Miłego dnia życzę. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | |
Zadomowienie
|
No i nie poszlam na zajecia
![]() Zjadlam sniadanko i dzidzia dostała czkawke ![]() Coraz bardziej lubie patrzec na moj brzuch bo te ruchy sa juz coraz bardziej wyrazne 'na zewnatrz' ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki,
noc kiepska, za to teraz przynajmniej pospałam. Mąż mnie obudził przed 5 bo ponoć zapomniał kluczy. Obudził tez dzidziusia, bo potem tak się wierciło, że nie mogłam znaleźć sobie dogodnej pozycji. Dzisiaj mam dwa zadania: pierwsze: zawieźć do roboty L4; drugie: oddać krew na badania tarczycowe. Macie rację, nie ma to jak przespać się z problemem. Niestety siostra dowaliła mi takiego smsa, że szkoda gadać. Czuję, że wali mi się wszystko. Przynajmniej dzień jest słoneczny na razie i może się taki utrzyma. Chantalle Trzymam kciuki za egzamin z duńskiego ![]() ![]() i za wszystkie wasze dzisiejsze wyniki badań i wizyty. vilya dzięki za piosenkę, lubię takie w takiej chwili, bo wbrew pozorom one wcale mnie aż tak bardzo nie dołują ![]() dewi to fajnie, że synek już zdrowszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zadomowienie
|
No i mnie dopadlo... Posluchalam tej piosenki i zlapalam dola
![]() Wkurza mnie ta pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No...to sie wygadalam ![]() Ale nie lubie takich momentow w glowie ktore teraz przechodze...bo tu narzekam, nakrecam sie, zaraz sie pewnie do niego odezwe i bede niemila i potem sie poklocimy, znowu bedzie zle, bede Wam tutaj plakac, a za jakis czas napisze, ze jest fajnie, on sie zmienil i wszystko jest super....;/ bez sensu to wszystko... ![]()
#2921 |
BAN stały
|
gosiaczek masakra z tym na Dyrekcyjnej!
![]() ![]() Może masz rację z tym remontem. Nie wiem kiedy był, może mam nieświeże informacje. Po prostu mi odradzano a w szczegóły się nie zagłębiałam, bo ja się nastawiłam na Kamieńskiego, bo ode mnie to znowu blisko, ale na drugim miejscu były właśnie Kliniki (tam pracuje też mój lekarz, ale nie zależy mi zeby rodzić tam gdzie mam lekarza, tylko położną - pewnie co innego by było jakbym miała mieć planowaną cc) Brochów odrzuciłam od razu bo tam ciągle jednak przewija się sprawa z tym gronkowcem i bałabym się. Ja też dziś humoru nie mam przez tę pogodę. Znowu w nocy nie spałam do 4:00 rano, mała kopała niesamowicie, jakby miała mi zaraz przez brzuch wyleźć, a o 6:00 musiałam wstać... ![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-16 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nuuuudzi mi sie cos dzisiaj...zawsze mam co robic a dzisiaj to najchetniej poszlabym spac, albo ktos by mogl do mnie przyjechac...no ale kazdy ma swoje codzienne obowiazki...szkola, praca... Tylko ja taki len ze zwiewam z zajec zeby siedziec w domu i sie nudzic ![]() Chyba pojde sobie polezec w wannie, wezme kompa, wlacze moze jakas komedie i bedzie mi lepiej... ![]()
![]() |
#2923 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś wzięłam dziekankę, nie dam rady ciągnąć tego drugiego kierunku - musi mi wystarczyć jeden mgr ![]() A co do włosów - wiesz co, ja stosowałam taki szampon i odżywkę "Z apteczki babuni" - do kupienia np. w Drogerii Naturze. Nie brałam żadnych skrzypów etc. Ale włosy wypadały tak długo, dopóki tarczycy nie podleczyłam. Niestety, jak powiedziała mi endokrynolog głupie i za szybkie odchudzanie najczęściej "psuje" nam właśnie tarczycę....żebym wiedziała to wcześniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja stosowałam dietę 1000kcal i dobrze wiem (teraz!!), że to równie głupia dieta, w której człowiek głoduje, a zdrowe rzeczy zastępuje tym, co light i słodzone słodzikiem, żeby "oszczędzić" jak najwięcej kalorii. Dieta bazująca na ograniczaniu kcal winna być przeprowadzana zresztą pod okiem dietetyka, który najpierw wyliczy nam, ile musimy zjeść w ciągu doby -jednych będzie to 1300kcal, a u innch np. 1800 (zależne od wieku, rodzaju pracy, aktywności, płci itd.). Witam Was! Ja dziś od 8 rano jestem na nogach - miałam 1000 spraw do pozałatwiania, ledwo co wczołgałam się do domu, na 4 piętro...padam na twarz, a to dopiero 11!! W dodatku mąż załatwił mi pracę - ankieterki, także od 14 mam dziś do zrobienia 2 ankiety ze znajomymi, z których każda trwa ok. godziny... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do takich teściowych - myślę że one po prostu twierdzą że to własnie żona powinna być odpowiedzialna za rodzinę, a synka wychowuje w wierze frywolności, że on to skoro pracuje to może nie mieć czasu i chęci na nic innego, a każdy pozostały obowiązek spoczywa na kobiecie. Już nie raz zauważyłam taką tendencję wychowania...no i oczywiście synuś jest cacy a synowa BE cokolwiek by nie zrobiła. My też pewnie będziemy często obstawać za naszymi dziećmi, ja to w ogóle nie wiem jak przeżyję przyszłą synową ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Ja w życiu byłam na 2 dietach nieskonsultowanych i pierwsza zrobiła mi spustoszenie w organizmie także...trzeba uważać. A moja koleżanka była na diecie 1000kcal i teraz też wcale nie ma łatwo, od kilku lat jak zje powyżej iluś tam k-cal to zaraz widać diametralnie zmiany ... jakiś efekt jojo - ale teraz ma córę więc się rusza dużo z nią jak widzę, ciągle parki, rowery, wyjazdy na baseny i takie tam ![]()
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
witam porannie:P
wstałam sobie o 10 dziś i jestem taka wyspana wreszcie ![]() powodzenia z tym duńskim!!! dziś mam wizyte u ginka i może się w końcu dowiem ile waży mój szkrab.Wiecie co ja odwaliłam?mąż chciał w końcu zobaczyć na USG małego i wziął wolne w pracy na wizytę, żeby mieć pewność że da rade przyjechać,a ja co? pomyliłam dni wizyty i byliśmy u lekarza w wczoraj, a położna z rejestracji na mnie taaakie oczy i mówi mi ze mam wizytę następnego dnia czyli dziś... ![]() lilijka kurcze biedulko strasznie Ci współczuje. Może on faktycznie jest chory jak jedna z dziewczyn mówi??bo to strasznie nienormalne. Nikt nie potrzebuje tyle snu, nawet..kobieta w ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ja dziś rano na pobieraniu krwi byłam i mocz oddać i jestem przerażona po tym co zobaczyłam w kubeczku - jasny i baaardzo mętny mocz... aż się boje wyników ![]() chantalle powodzenia! mąż dzwonił że w sobote musi jechać do Cieszyna i się ucieszyłam że pojade z nim i zrobimy sobie wycieczke i odrazu pomyslalam sobbie o lentilkach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Mimo "cudownej" pogody za oknem trzeba być dobrej myśli i mieć dobry humor ![]() Pisałyście o zrostach na żyłach. Pojawiają się takie po wielu kłuciach, bo to jest nic innego jak blizna. A jeżeli pielęgniarka mówi, że są zrosty a Ty byłaś kłuta parę razy to znaczy, że po prostu nie ma wprawy i zwala wszystko na przeszkody ![]() Tak samo jak się wkłuje i mówi, że krew nie chce lecieć bo pewnie za niskie ciśnienie......a w probówce nawet kropelka się jej nie pojawi....Nie wkłuła się w żyłę i zwala na ciśnienie ![]() A propo diet. Każdą trzeba stosować z rozsądkiem. Ja kiedy byłam na Dukanie, najpierw tak jak mówicie sprawdziłam wątrobę i nerki a potem wzięłam się za dietę. I nie stosowałam jej długo. Później zresztą w kolejnych fazach można jeść już wszystko tylko trzeba zachować umiar w spożywaniu węglowodanów. Mnie dietą żadnej krzywdy nie wyrządziła ![]() Owszem dietetyk potrafi ustawić dietę indywidualnie, ale znam parę przykładów, kiedy po dwóch latach chodzenia do dietetyka nie było żadnych rewelacyjnych efektów a portfel o grube pieniądze chudszy ![]() Do położnej środowiskowej trzeba się zapisać żeby przyszła, wypełnić deklarację, tak samo jak do lekarza i pielęgniarki środowiskowej. gosiaczek071 te baby, o których tak ładnie piszesz bardzo często pomagają kobietom w pierwszych chwilach z noworodkami. Nie każda ma ten komfort, że wie wszystko zanim urodzi się dziecko i ma wsparcie ze strony rodziny czy znajomych. Piszę to z własnego doświadczenia, bo był czas kiedy odwiedzałam kobiety po porodzie w ramach praktyk. Były wdzięczne kiedy dowiadywały się jak pielęgnować Maluszka, jak przystawiać do piersi, jak kąpać. Położna środowiskowa ma obowiązek przychodzić do noworodka przez 6 tygodni jego życia, chyba, że sobie ktoś tego nie życzy. Artykuł o pampersach mnie dobił ![]() Przyszły dzisiaj do mnie trzy na próbę ![]() Są świetne ![]() Wstawiam zdjęcia, obejrzyjcie sobie.
#2929 |
Zadomowienie
|
Chantalle powodzonka;
ja bym chciała się teraz pouczyć języka i nie wiem czy będę miała okazję, bo tu studia...zaraz maluch będzie na świecie a jeszcze planuję znaleźć czas na edukację fotograficzną ![]() Wymyśliłam że TŻ zostawałby w pracy po godzinach, podrzucałabym mu malucha i pędziła do budynku obok na lekcje języka ![]() To sobie obmyśliłam, pytanie czy by się zgodził ![]()
#2930 |
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
![]() U mnie dziś pogoda pod psem - zimno i deszcz pada Brrr ![]() Dziewczynki, trzymam kciuki za Wasze wizyty!!! ![]() Chantalle, powodzenia na egzaminie! Trzymam kciukasy! make_up_istka, ta Położna od moich znajomych wzięła 300zł., więc muszę się poważnie nad Nią zastanowić. Znajoma przyznaje, że bardzo Jej pomogła, opiekowała się Nią już przed porodem, w czasie porodu masowała Ją, relaksowała, podtrzymywała na duchu, po porodzie tak samo - przychodziła objaśniała co i jak itp., więc myślę, że warto ![]() ![]() Łóżeczko + przewijak do kompletu wreszcie zamówione! ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-16 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysiopez. wypróbowałam ten twój placek waniliowo-czekoladowy...pycha..ale to były proporcje na mała blache..a ja duza naszykowałam dobrze ze w pore sie opamiętałam... ![]()
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
już wiem czemu komputer czasem jak się włacza to jest nieaktywny, nie da się nawet wyłączyć. Mam 17 trojanów!!!!
w Lidlu za tydzień: kocyki akrylowe: Bambi, Puchatek, łAdne wzory 29 zeta, nie moge znaleźć zdjęcia
![]() |
#2933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
i mężuś do pracy pognał
![]() Mam dziwne wrażenie, że dzis jest środa. i, że jutro wizyta u gin.. normalnie patrze w kalendarz i wiem, ze wtorek, ale wrazenie nie ustaje..! |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
mysiopez ja mam kalendarz, ba nawet mi położna kartkę zapisała z datą wizyty, i nawet ją sprawdzałam tydzień temu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to uważaj z tą wizytą bo skończysz jak ja:P:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My niestety z takimi zakupami musimy poczekac do stycznia...ale wtedy jak ja poszaleje..ajjj ![]() Ale dziś z Nadią pospałyśmy ![]() ![]() ![]() Na dziś zaplanowałam placuszki ziemniaczane..już w nocy mi się ich strasznie zachciało....śmieszne jest to, że zachcianki łapia mnie w nocy i wtedy na drugi dzień muszę to sobie zorganizowac. Sniła mi sie sałatka jarzynowa, musiałam zrobić na drugi dzień, orzeszki ziemne, musiałam zjeść, snikers..a ostatnio chleb z masłem... ![]() W czwartek mam wizytę a dziś w nocy juz mi sie śniła...martwię się tymi wynikami badań...u lekarki juz są ale nie dzwonię poczekam do czwartku. Miłego dnia życzę dziewuszki i pozdrawiam wasze brzuszki.
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
muron nie o to mi chodziło
![]() ![]() ![]() Chodziło mi o styl wypowiedzi na temat tych "bab", które przychodzą niepotrzebnie i dlatego, że tak się "praktykuje" ![]() A te kocyki w Lidlu widziałaś na stronie czy w gazetce? Wybieram się w weekend do Smyka więc sobie posłucham tych pozytywek ![]() stalowamagnolia śliczny ten komplet ![]() Ja mam już dla Małej wszystko....tak myślę. Teraz czekam tylko, aż zamówione przeze mnie rzeczy spłyną pocztą do domu ![]() Torby spakowane......Na razie tylko dla Sary i częściowo dla mnie. Czekam na staniki, wypiorę koszulki i zapakuję resztę dla mnie. Zamówiłam też w Aptece Dbam o Zdrowie trochę potrzebnych rzeczy i czekam aż przyjdą, być może dzisiaj. I zostanie mi oczekiwanie na........rozwiązanie. Matko jak się boję...... ![]()
#2940 |
Zadomowienie
|
Tak coś mi się skojarzyło właśnie i dobrze ale co to taka blacha na nas troje...juz wczoraj zjedliśmy...masz jakis jeszcze fajny niedrogi przepis???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.