|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
myszka, mówisz ze keratynka taka fajna , kuurde, miałam skladac zamowienie na biochemi ichyba na mazidla musze
|
#27932 |
|
Rozeznanie
|
Eloe77, wstawię jutro jej zdjęcie razem ze składem. Dziś niewyraźne zdjęcia wychodzą.
Znalazłam w googlach: różowa do mycia włosów http://anwena.blogspot.com/2010/10/odzywki.html (Ta trzecia) druga: http://zycie-jak-bombonierka.blogspo...z-dogerii.html (to po lewej oczywiście ) skład: Aqua, cetearyl alcohol, glyceryl stearate se, propylene glycol, stearamidopropyl dimethylamine, quaternium-87, panthenol niacynamide, glutamic acid, parfum, alpha-isomethyl ionone, phenoxyethanol, citric acid, ci 15985.
Edytowane przez Alciaaa Czas edycji: 2010-11-16 o 21:20 |
|
|
|
#27933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcia jak obiecałem w tym tygodniu tylko ogarnę moje doły i wszelkie niepowodzenia w szkole.
|
|
#27934 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mam nadzieję, że starczy na długo. Zamawiałam takie małe właśnie z myślą o tych kroplach .Postanowiłam sobie, że nie kupuję nowych masek i odżywek (oprócz garniera karite, waxa do suchych i zniszczonychi odzywki do mycia potters ewentualnie hegron ). Mam zamiar skupić się na półproduktach i dodawać je do gotowych masek i odżywek. Zobaczymy jak mi pójdzie . Muszę wykończyc to co mam, a nie wszystko jeszcze zaczęłam.Wczoraj nałożyłam garniera z kwietem tiare wymieszanym z bingo z algami. Dziś muszę umyć szamponem, bo czuję, że skalp jest nieświeży i lekko swędział wczoraj no i jakiś łupież czy coś . Na pewno nie jest to wina bingo. Nałożyłam garniera za blisko skalpu. Po karite nigdy mi się to nie zdarzyło.
|
|
|
|
|
#27935 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe,
nie ma sprawy zamieszczę zdjęcia tylko muszę zrobić w świetle dzienny, dziękuję że sprawiedliwa jesteś![]() Po Karite Garniera, lekko swędzi mnie skóra, nie nakładam na skalp ale zawsze coś skapnie.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-11-16 o 21:19 |
|
|
|
#27936 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dziękuję za wszystkie miłe słowaEwelka przypomniała mi o tym, co kiedyś pisałam. Myślałam, że polskimi produktami nie osiągnę efektów, o jakie mi chodzi. A jednak się udało i bardzo się cieszę, że nie miałam racji Używałam tylko produktów polskich, 100% zgodnych z CG, dostępnych w stacjonarnych sklepach |
|
|
|
#27937 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ogarnięcie dołów i niepowodzeń. Myślę, ze nie tylko ja czekam na zdjęcia ![]() Basiu, dobrze poczytaj składy tych odżywek i pomyśl, czy któryś ze skąłdników nie mógł się przyczynić do świądu. Czasem też algi działają nieciekawie - niektore dziewczyny miały podrażnienia, co prawda po spirulinie nakładanej tylko z wodą i na buzię, ale możliwe, że to właśnie one
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27938 |
|
Zadomowienie
|
Volyova Piankę Welli, której analizę podałaś w linku, można kupić na Allegro za w miarę rozsądne pieniądze - ok. 30 zł (i w sklepie internetowym).
Odkąd przeszłam na CG, użyłam jej 1 raz, ale efekt mi się podobał Mi trochę przeszkadza pq w składzie i jakaś podświadoma niechęć do pianek, ale gdyby nie to, to myślę, że piankę Welli można uznać za całkiem udany kosmetyk. |
|
|
|
#27939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zdjęcia będą na pewno to już obiecałem sam sobie i przed sobą. PS. A w Kauflandzie jest ta maska bingo też??, Bo po tym jak zostałem odesłany do szukania to widziałem tylko że w tesco i ktoś pisał o Auchan ale i tu i tu nie było więc nie wiem...
|
|
#27940 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszka2020
ja mam aloes w odzywce b/s mrs. Potter Ale mozliwe, ze zmienie to b/s na inne tylko czekam na analize
|
|
|
|
#27941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W analizowym jeszcze sprawdzę.
|
|
#27942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za linki i informacje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale zainwestuję też w czysty aloesik
|
||||
|
|
|
#27943 | |
|
Raczkowanie
|
Eloe MANGO !!! pokrojone w plasterki ze stiky rice (nie wiem jak ten rodzaj ryżu będzie po polsku) polany świeżym mlekiem kokosowym
![]() :s lina:Co do włosków to po pierwsze pięknie wyglądają, po drugie dłuższe możesz łatwiej podpiąć, a po trzecie większość z nas jest mega ciekawa jak będą wyglądały w długości np do łopatek Cytat:
cuuuudne korkociągi, cudne, brak mi słów Myszka bardzo ładnie widać różnice Dziewczyny bardzo proszę, nie podnoście mi ciśnienia pójdę stąd sobie i nie wrócę Kupiłam garniera z mango i jestem zaskoczona, bo spodziewałam się większego podobieństwa do awokado troszke chyba jednak dla mnie za ciężka, jakieś nieswieże mam włosy.Pytanie do Warszawianek!! dziewczynki, czy my mamy jakiegoś fryzjera? Ci polecani z wątku to jeszcze żyją?? Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-16 o 22:11 |
|
|
|
|
#27944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde bardzo sluzyła mi wzbogacana gloria musze ją znaleźć!:Cytat:
i moze byc w Auchan ale już tam byłeś
|
|
#27945 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27946 | |
|
Zadomowienie
|
Yasmin
![]() Zdecydowałaś się jednak na cięcie? Zawsze możesz przyjechać do Łodzi i iść tam, gdzie byłam ostatnio W końcu to nie jest tak daleko od Warszawy![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#27947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w JLD w ch targówek, cięła mnie czarnowłosa Pani, która mówiła, że też ma kręcone włosy(były wyprostowane). Załamana stanem moich włosów zdecydowałam się na wizytę w tym salonie pod wpływem emocji. Siadłam w fotelu, powiedziałam fryzjerce żeby cięła jak uważa, że będzie mi ładnie, zastrzegłam tylko żeby fryzura była raczej niewymagająca zbytniej uwagi oraz żeby dodać jej objętości. Wyszłam stamtąd z prawie prostymi włosami(układane na szczotkę), niezadowolona ale jak się później w domu po myciu okazało, byłam z cięcia zadowolona.Nie wiem czy to było cięcie szczególnie godne polecenia ale nie narzekałam. Nie odwiedziłam ponownie tego salonu tylko z jednego powodu, 80 zł za strzyżenie to dla mnie dużo. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-16 o 22:40 |
|
|
|
|
#27948 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pomyślę nad wycieczką do Łodzi Cytat:
od kilku lat chodze do JLD, ale nie dosc ze za duzo trzeba zaplacic to jeszcze nie wiadomo do kogo sie trafi ![]() ostatnia strzygl mnie chlopak, malo obcial bo go poprosilam, zeby z dlugosci bylo minimalnie tylko nie wiem czy isc do niego ponownie, bo włosy pasmami skrecal i tak dziwnie obcinał. |
||
|
|
|
#27949 |
|
Wtajemniczenie
|
Yasmin
Ta metode, ktora opisalas to dredowanie :P Też mozna tak ścinać, ale pierwszy raz z tym sie widze :P I mam Kochana prosbę do Ciebie. Juz nic o jedzeniu ulicznym !!! |
|
|
|
#27950 |
|
Raczkowanie
|
Małgosiu, jakie masz przepiękne włosy!
|
|
|
|
#27951 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boje sie czy to dla włosów jest bezpieczne po cięciu włosy sie ładnie układały, ale co z końcowkami? nie zniszcza się, nie osłabią? kiedyś od fryzjerki usłyszałam opinie, że nienajlepiej na kondycję końcówek włosów robi strzyżenie maszynka - chyba nadal tak tną w JLD zamiast nożyczkami... Cytat:
aaa, Turcja jest piękna, szczególnie wschodnie wybrzeże Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-11-16 o 23:11 |
||
|
|
|
#27952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27953 | |
|
Zadomowienie
|
Kurka_Paulina
![]() Yasmin Jeśli wybierzesz się do Łodzi, to koniecznie napisz wcześniej ![]() Cytat:
To, co zacytowałaś, to odnosi się do mojej pielęgnacji tak w ogóle Tutaj lista wszystkich kosmetyków, które miałam, odkąd przeszłam na CG (czyli od marca 2009 r.) (aktualizuję ją na bieżąco). Są tam 3 kosmetyki, które nie są zgodne z CG, ale kiedy je stosowałam, to na forum były uważana za zgodne z CG. Z resztą i tak stosowałam je na samym początku przygody z CG ![]() W tej chwili nie mam do dyspozycji za dużo kosmetyków do włosów. To działanie świadome - chcę skończyć te, które mam i spróbować nowych produktów (szykują się większe zakupy ). Poza olejami i odżywkami Joanny Naturii b/s, na pewno nie będę kupować niczego, co w tej chwili jest w moim spisie. Wczoraj pielęgnacja wyglądała tak: na noc olej kokosowy na włosy, ale tylko na długość i nie za dużo, żeby skalp nie był wilgotny. Rano: dołożyłam oleju kokosowego i olej jojoba na skalp, potrzymałam ok. 1-1,5 godz. pod przykryciem. Mycie: Joanna z bursztynem (SLS) i następnie olejem z Babassu. Odżywka d/s: Nivea do włosów kręconych (końcówka odżywki). Odżywka b/s: Joanna z Apteczki Babuni z proteinami mlecznymi. Stylizacja: 2 łyżki żelu lnianego zmieszanego z odrobiną czarnego żelu Yunga. |
|
|
|
|
#27954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale taka odpowiedź też mnie satysfakcjonuje
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27955 |
|
Zakorzenienie
|
Pozazdroscilam Myszce wczorajszego keratynowego doladowania I na noc zmontowalam sobie maske z keratyna, w zasadzie to uzylam czego moglam (a I tak zapomnialam ze mam w dolnej szufladzie lodowki jeszcze kilka rzeczy)
Moja maska nocna: 1 lyzka Carrieban Hair Activator / MyHoneyChild 1 lyzka Deep Honey Mask / MyHoneyChild 1 lyzeczka keratyny hydrolizowanej 1 lyzeczka liposomow (albo ceramidow, Eloe pamietasz co to bylo? Takie cos na wzmocnienie wlosowe) 1/2 lyzeczki d-panthelonlu w roztworze wodnym 1/2 lyzczeki d-panthenlolu w glikolu (a co sie bedzie marnowal, jak juz dostalam 2 to trzeba uzywac, Eloe 1 lyzeczka oleju rycynowego 1/2 lyzeczki oleju jojoba I tu mi sie pomysl wyczerpal wiec wladowalam jeszcze co mialam w szafce na wysokoci oczu: olejek z pestek brzowskwini Wymieszalam I nalozylam na wlosy, na poduszke recznik I tylko kotu to przeszkadzalo, tak bardzo ze nie wytrzymal lezenia przy mojej glowie I przeniosl sie w nogi, mezowi nie przeszkladzalo Nie mam zielonego pojecia czy to cos dalo ale moja psychika zostala zaspokojona
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-17 o 13:53 |
|
|
|
#27956 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś na 15:30 mam wizytę u Dermatologa
Poradnię tą polecił mi lekarz ode mnie z przychodni, znajduje się ona w mieście niedaleko mnie i dzwonię dziś rano by się umówić ( bo umawia się w ten sam dzień co się jedzie ) i na koniec pytam Pani ile kosztuje wizyta a ona mi odpowiada ze wizyta jest bezpłatna :szok: ale byłam zdziwiona bo lekarz mi mówił że tam niby jest dobry derma który bada mieszek włosa itd. Choć jedyna pozytywna rzecz w dniu dzisiejszym
|
#27957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny cycek, nie podobało mu się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#27958 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy długości do łopatek to będzie ażurowa firanka Cytat:
Cytat:
![]() i czekam na info Nieco prywaty: pomaziałam się wczoraj cieniem aloesowym z argininą (Rybiorku - myślę, że o to właśnie Ci chodziło - kofeina, arginina i coś jeszcze w jednej buteleczce -kompleks liposomowy), później stylizacja i założyłam arafatkę na całą noc. Rano Placek na głowie, choć wszystko wyschło niemal na pieprz. No to pod kran, Naturia lniana i żel lniany. Suszenie, suszenie, suszenie... I było ślicznie.A na dworze mżawka za to widzę, że jest lżej na głowie, czyli mniej=więcej
|
|
#27959 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, ja Was ciagle czytam i ogladam Wasze zdjecie z zazdroscia. Staram sie dbac o moje wloski i widze, ze jakies efekty sa.
Ale chcialam napisac, ze zdjecia Rybiorka, jakie teraz wstawilas sa rewelacyjne, rosna Ci chyba bardzo szybko, i te loczki sa przesuper! |
|
|
|
#27960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(do rana )Cytat:
dziekuje Cytat:
rosna, rosna, mam teraz dylemat co z grzywka, podciac czy zapuszczac bo mi juz na oczy nawet pokrecona leci aha i mam problem - siwe wlosy jednak sa
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

.
. Muszę wykończyc to co mam, a nie wszystko jeszcze zaczęłam.
za ogarnięcie dołów i niepowodzeń. Myślę, ze nie tylko ja czekam na zdjęcia

Awokado, ananas, jedzenie na ulicy
w JLD w ch targówek, cięła mnie czarnowłosa Pani, która mówiła, że też ma kręcone włosy(były wyprostowane). Załamana stanem moich włosów zdecydowałam się na wizytę w tym salonie pod wpływem emocji. Siadłam w fotelu, powiedziałam fryzjerce żeby cięła jak uważa, że będzie mi ładnie, zastrzegłam tylko żeby fryzura była raczej niewymagająca zbytniej uwagi oraz żeby dodać jej objętości. Wyszłam stamtąd z prawie prostymi włosami(układane na szczotkę), niezadowolona ale jak się później w domu po myciu okazało, byłam z cięcia zadowolona.
I było ślicznie.