|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28051 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Ja bym lekko pocieniowała. Cytat:
.W moim rossmanie nie ma czarnego yunga, a do innych mam za daleko. Cytat:
Kropciu, trzymaj się. Powodzenia w kuracji. Trzymam kciuki Piękne loczki |
|||
|
|
|
#28052 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Przy cienkich to ciezko z dodaniem objetosci. Ale na pewno nie degazowanie ani efilacja Cieniowac mozna, ale tez trzeba uwazac, by nie za bardzo ![]() Boje sie własnie tego, ze jak beda za krotkie i beda się tak mocno kręcic ? Moja siostra ma 3 warstwy :P Poza tym to zetne po siostry weselu. Ma 8 stycznia. Narazie zapuszczam :P Naprawde mam gęste ? :P Dzieki aniu i Basiu ) milo mi slyszec takie komplementy
|
|
|
|
#28053 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Tzn, że nie chcesz mieć mocno kręconych? Nie wiem czy zrozumiałam
|
|
|
|
#28054 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
za brodę bez kłopotliwych kwiatków ![]() No prosze - a po czym tak ładnie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale powaznie - ktoś tu doskonale odczytal moje zapędy... Ale nici z farbowania. Dziś pozachwycano się kondycja moich włosów, więc nie ma szans na zmianę koloru. Szkoda by mi było niszczyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i jesteś
|
|
#28055 |
|
Wtajemniczenie
|
*Basia*
Boje sie krótkich włosów u Siebie ![]() A moga się mocno pokręcic :P Takze chce zapuscic, by byly te loki jakos wydajniejsze :P Eloe Bede wlasnie na wesele tez upinac. Bede robila na bok warkocza takiego :P i kwiatek bedzie wpięty... :marzyciel: Po weselu podetne inaczej
|
|
|
|
#28056 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28057 |
|
|
To teraz prywata. Zdenerwowałam się i poszłam do fryzjera. Jednak nie było samodzielnego cięcia. Raz do roku fryzjer. Zgodnie z obietnicą złożona Małgosi
![]() I przed wejściem umarłam... A potem dostałam się do przedsionka nieba dla kręconowłosych! Wybrałam pierwszą lepsza fryzjerkę w drodze do domu. Widziałam panią przez okno - ogromny puszak na głowie. Przemknęło mi przez myśl, że jest kręcona. I była! Ponieważ włosy myła 3 dni temu, to trudno było ocenić skręt, ale daję jej jak nic 3c! O Święta Curlo! Cudnie! Porozmawiałyśmy na początek, bo ja nie chciałam myć, a tylko spryskać wodą. Pani nie zgodziła się, stwierdziła, ze trzeba, bo nie rozczesze. No to spytałam czym. Pani pokazała mi szampony, pozwoliła wybrać ten, który chciałam i nim umyła. Naprawdę zatroskała się nad moimi reakcjami na betainę kokamid. i nie szorowała skalpu. UMYŁA WŁOSY Włosy odcisnęła w papierowy ręcznik Hops na fotel przed lustrem. Rozczesana grzebykiem, ale nie widziałam, by włosy stawiały jakikolwiek opór. Pani złapała za... NOŻYCZKI! Degażówka została na stojaku Wycieniowała, nie zdjęła sporo z długości. Zadziwła ją różnica między naturalnymi a rozjaśnianymi końcowkami (zostało jeszcze z przodu nieco ). I wyjaśniła mi sprawę dziwnych przestrzeni między moimi włosami z boku czoła. Poszło do 1 do 4 cm. Umówiłyśmy się, że nie będzie modelowania, a tylko wysuszenie, bym się nie przeziębiła. pani nałozyła mi piankę, którą wczesniej pokazała. Ogromna, czerwona butla Big Sexy Hair przywieziona przez klientkę prosto z USA (rzeczywiście - ni słowa po polsku i etykieta z ceną w dolcach) i podobno dostępna u nas. Nie nałożyła jej, póki się nie zgodziłam. A ja czytałam skład - zero denata, 2 polimery - PVP i PEG-25 (bodajże taka liczba) Dimethicone. Umarłam z wrażenia w tym przedsionku kręconego nieba.A przedsionek, bo pani wysuszyła mi włosy gorącym i silnym nawiewem No, ale nie mówiłam nic, bo na wstepie zaznaczyłam, ze sama będę sobie je później stylizować w domku. Czy jestem zadowolona z wizyty? Tak, bo czułam, że moim włosom poświęcono należytą uwagę. A czy z cięcia jestem zadowolona? Jeszcze nie wiem. Poczekam na to, aż włosy się przyzwyczają. Teraz dla wzrokowców - nie ma się czym chwalić, bo to nie loki, ale obcięte włosy po przyjściu do domu i zdjęciu czapki. Takie jeszcze pokraczne i zdezorientowane. Proszę bardzo - oglądajcie, nie bójcie się, bo stylizacji naprawdę zero (pani chyba tylko ze 2 razy ugniotła, bośmy trochę gadały o kręciołach A jakby kto chciał porównania - to proszę - zdjęcie z 5 listopada (tak głosi aparat - wieczór piątkowy po całym dniu i chyba czwartkowym myciu).
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-11-18 o 19:39 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#28058 |
|
Rozeznanie
|
No to będzie bez odżywki
A maska z L'biotica będzie czekała na mnie jutro w aptece A balsam Flexible curls po tym szamponie z SLS mogę?
|
#28059 |
|
Wtajemniczenie
|
*Basia*
Powaznie myslalam o cieniowaniu, ale po weselu :P O wysle wam swoj pomysl na fryzure
|
|
|
|
#28060 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Widzisz ![]() Ja to w ogole marze o swoim zarabistym zakładzie fryzjerskim, gdzie zadbam o kazdego klienta i kazdy inny szampon i odzywka beda podawane moim klientom/klientkom w zaleznosci od gatunku wlosow.
|
|
|
|
#28061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli albo loki, albo objętość? ja mam takie wrażenie u siebie - albo gorszy skręt, ale bardziej napompowane, albo zbite w skręcone mięsiste kosmyki (uwielbiam ) i klapnięte z prześwitującym skalpem (nie cierpie )
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28062 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio będąc przypadkiem na regulacji brwi w salonie spa Ce Ce of Sweden na Świętokrzyskiej podsłuchałam jak jedna z klientek zapisywała się specjalnie do kręconej pani fryzjerki i recepcjonistka mówiła, że ta pani zna się na takich włosach - ciekawe, może kiedyś tam pójdę
mi kiedyś w JLD fryzjerka podcinała włosy maszynką i krzywo jej wyszło ja strasznie nie lubię cieniowanych włosów czy to prostych czy kręconych - fruwają takie pasma nierównej długości samowolnie - zawzięcie dążę do tego by moje pasma z przodu - niegdyś pazurki i grzywa były takiej długości jak reszta włosów wczoraj szłam sobie po hali marketu i jakaś dziewczyna do znajomej mówi: "o matko jakie piękne loki! ale bym chciała takie mieć" i na tyle to głośno powiedziała, że usłyszałam i aż mi się miło zrobiło , a przy okazji kupiłam odżywkę pantene b/s intensywna regeneracja ( w kit bo one wszystkie takie same składy mają) i serum nature fusion, a przy kasie się okazało że jest jakas promocja na produkty pantene i jedną odżywkę miałam gratis![]() szkoda tylko, że to serum nature fusion ma same dobre ekstrakty na końcu składu:/ ale specjalnie je kupiłam takie ubogie, żeby bez obaw o obciążenie dodawać do niego olejku kokosowego
|
#28063 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
Wątpie w to, by wyszlo tej fryzjerce równo jak tnie maszynka..i brak inwencji twórczej. Mnie by sie tez milo zrobilo po takich komentarzach :P I bylo nie raz milo jak przyszly klientki do zakladu i mnie widziały
|
|
|
|
#28064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam bzika na punkcie takich szczególików i lubię mieć wszystko równo
|
|
#28065 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
Ludzie lubia miec wszystko równo. Czy tam przy cieniowaniu...Ja mialam tak cieniowanie 2 lata temu, ze wole nie mowic...z krzywo ostrzyzonymi włosami chodziłam Ja u fryzjerek z reguly jak bylam i mowilam, ze prosze nie duzo tak 1-2 cm...scinały mi 5 cm Dopoki nie znalazlam swojej fryzjerki :PW ogole nie sluchaly mnie poprzednie czego ja chce i czego sobie zycze. A tam, gdzie chodze...Panie w podeszłym wieku przychodza...Panie po 40...przed 30. Mężczyzni starsi tez przychodza i wszyscy zadowoleni, bo wiedza, ze im nie spitoli. |
|
|
|
#28066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle nigdy nie przepadałam za wizytami u fryzjera - jak mnie nie ciągną za włosy to źle obetną czy wyjdzie nie taki kolor jak chciałam a ostatnio największy ból przeżyłam jak poszłam w kręconych na farbowanie i mi te loki na sucho grzebieniem rozczesywała ![]() no właśnie dziewczyny jak się powinno farbować kręcone? bo rzeczywiście na takie nie rozczesane ciężko jest nałożyć farbę
|
|
#28067 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, pogoda straszna i na głowie miałam barana, musiałam umyć
![]() Znalazłam w okolicznym spożywczaku żel do włosów mariza, o ten --> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post18394512. Użyję dziś i zdam relację, jak się sprawuje ![]() Zmęczona strasznie dziś coś jestem, chyba przez tą pogodę. Siedzę teraz na głowie z maską bingo shea i kilkoma kroplami jojoby i słucham namiętnie Urszuli i jej 'Dmuchawce latawce wiatr'
|
|
|
|
#28068 | ||||||
|
|
Cytat:
Oglądałam dziś pudla i znalazłam takie coś. Polecam zdjęcia upięcia włosów - końcówka moim zdaniem fatalna, na Twoich zdjęciach dużo, dużo lepsza, ale za to ciekawe rozwiązania tego, co na samej głowie (mam tu na myśli głownie boki, bo przód też średni). Wyłącznie? Nie masz żadnej odzywki d/s? balsam może sobie średnio poradzić z włosami oczyszczonymi szamponem. Cytat:
Ale po prawdzie byłam zachwycona, że Pani zaproponowała mi, bym sama zerknęła, co mi pasuje, a co nie. Jeszcze nie wiem Po czapce i cięciu była kompletna dezorientacja i oklaptus. Klapek na głowie jak nic Cytat:
A prześwity u Ciebie? Sama mam braki w zakolach (fryzjerka czesząc mnie do ślubu powiedziała wręcz, że jestem tam łysa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do farbowania, to niestety nie wiem, czy da się zrobić np balejaż bez rozczesania. Farbę trzeba położyć równomiernie. Ale zawsze możesz próbowac użyć któregoś ze specyfików, które nakłada się jak szampon, potem uzyskuje pianę. A w ogóle musisz farbować? ![]() Edit: na 1. zdjęciu specjalnie dla Bernadki fragment mojego czoła. W całej krasie niemal na zdjęciu ostatnim
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-11-18 o 21:01 |
||||||
|
|
|
#28069 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam dosc cienkie, chociaz bylo ich do niedawna bardzo duzo i moze stad to wrazenie ale do tego pana juz nie pojde, chce normalnego ciecia!! Bernadko masz bardzo ładny kolor włosów moje po umyciu wieczorem i spaniu rankiem wygladaja podobnie ale ja tego nie lubie, sa slabo krecone - co prawda dzis to byla taka objetosc ze szok Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moze tam sie wybiore ![]() Cytat:
ja sie jakas próżna ostatnio zrobiłam i strasznie mnie cieszy jak słyszę komplementy od koleżanek, albo słowa TŻ 'jakie pokręcone włoski ' Eloe kochana, mialam zapytac WHY??? no ale widze, ze juz po fakcie i wlosy podciete mam nadzieje, ze beda sie ladnie ukladac, bo na razie to rzeczywiscie trudno cokolwiek powiedziec ale ciesze sie, ze duzo nie obcielas ![]() Dziewczyny, mam dylemat po miesiacu mycia szamponem z SLS włosy źle znoszą mycie odzywka - swedzenie i obciazenie chwilowo przerzucilam sie na OMOmylam isana z babasu i w sumie bylo (kiedys) ok, skonczyla mi sie i zastanawiam sie co kupic?? A wogole to troche mi żal obcinać włosy, bo sięgają do zapięcia od biustonosza i bardzo mi sie ta dlugosc podoba - i podobam sie sobie w takiej dlugosci o ja NARCYZ
|
|||||
|
|
|
#28070 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po farbowaniu odrostow
troche mnie bolalo serducho ale innego wyjscia nie bylo jest dobrze a lokom nic sie nie stalo ![]() jutro czas na sesje fotograficzna
|
|
#28071 |
|
Raczkowanie
|
mam takie pytanko . czy byla ktoras z was na zabiegu "nawilzanie wlosow metoda parowa " lub tzw "sauna do wlosow" ? poniewaz ja bylam jakis rok temu i po pierwszej wizycie bylam bardzo niezadowolona wydawalo mi sie ze mam wlosy jeszcze suchsze jak przed zabiegiem ... czy ma ktos jakies dluzsze doswiadczenie z ta metoda ? bo zamierzam chyba znowu sie przejsc na taki zabieg tym razem czesciej
|
|
|
|
#28072 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście
dziś go użyję pierwszy raz i mam zamiar dodać kilka kropel winogronowego serum z TBSu to opiszę wrażenia, bo na KWC ma dosyć słabe opinieale naprawdę takie miłe opinie działają budująco ![]() salon Ce Ce to już taki ekskluzywny, ładnie w środku wygląda i jest bardzo czysto, mam cennik i podpatrzyłam, że cięcie z modelowaniem kosztuje 80-90zł . BTW: pani zrobiła mi idealne brwi, co chwilę pytała mnie czy chcę takie czy cieńsze i z henną tak samo stopniowo przyciemniała i pytała czy mi pasuje, aż z wrażenia wzięłam od niej wizytówkę - bo ostatnio u mnie na dzielnicy w salonie to nikt mnie nie spytał jakie chce mieć brwi i wyszłam z takimi cienkimi
|
#28073 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co to za serum?bylam ostatnio w TBSie, ale skonczylo sie na balsamach i maslach mango ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#28074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest grapeseed glossing serum - gdzieś na zakręconym składowym była analiza ![]() mam tel 22 828 04 04 - co do terminów to nie wiem, ale wydaje mi się, że terminy normalne raczej no i pracują na kosmetykach Ce Ce Med
|
|
#28075 | |||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale by nie przezyć jutro szoku były same pewniaki KCKT i KCCC od Rybiorka Ponieważ dziewczyny pisały, bym jednak nie cięła z długości, postanowiłam ulec ... studio zamiatał... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widoki z wakacji też się nadają Ale włoski i tak chciałabym zobaczyć ![]() Cytat:
Bo coś tylko ja dziś wrzucam i przeciążam serwery ![]() Cytat:
Poza tym mogłabyś określić dokładniej na czym ten zabieg polega? Bo sauna nie jest dobrym wyjściem dla włosów - łuski się unoszą i mogą to zrobić do tego stopnia, że ulegną zniszczeniu. Wówczas efekt jest odwrotny do zamierzonego -łuska ma swoją ograniczoną wytrzymałość, a proces otwierania i zamykania dokonuje się w nanoskali, więc mówimy o czymś niezmiernie małym.
|
|
#28076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja dodawałam pół łyżeczki na porcję odżywki garnier z karite i to na kłaczki. nie miałam jakoś większych problemów, żeby to spłukać czy coś. Gorzej było jak miałam samą rycynę na kłakach (to był mój pierwszy olej) i w ogóle wystraszyłam się, bo 2x myłam szamponem metodą kubeczkową. ogólna masakra i zrezygnowałam z tego. ale generalnie lubię do odżywki dodać rycynę i oprócz przyciemniania widzę, że włosy są bardziej ujarzmione i pod kontrolą
|
|
#28077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28078 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
co do farbowania to Cię zmartwię :P Muszą delikatnie je zmoczyć i rozczesac tak, by sie rozprostowaly choc trochę :P Bo ja tez bym czula sie okropnie jak suche by mi zaczęto rozczesywac :P Ale szczerze to nie wiem...:P Tylko ja bym tak np zrobila :P Eloe Ta aktorkę lubię, ale fakt niezbyt ładnie ona wyglada w takich włosach :P A mnie irokez nie pasuje tylko bardziej mi chodzi o samo upiecie wiesz ![]() Wizazanki-kręciołki mam zapisane i niektore dziewczyny, ktore do mnie na maila się zgłaszaja i na PW hehe ![]() Yasmin Dziekuje za komplemencik :P U mnie sie chyba inaczej nie skręcą są ciężkie i gęste..
|
|
|
|
#28079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(a co z dwóch stron zapamiętałam sceptyczne opinie na ten temat: 1) tiffany z live curly live free, pisze, że nie warto płacić za taką saunę, lepiej zagotować w domu wodę, wlać do miski, nakryć głowę ręcznikiem i zrobić sobie parówkę - przy okazji skorzysta też cera 2) jc z natural haven, pisze, że wodą włosy nasycają się po 15 minutach, a parą po 18 godzinach, więc lepiej jest polać głowę wodą
|
|
|
|
#28080 |
|
Raczkowanie
|
Eloa77
to jest zabieg nawilzenia wlosow ... ale moze wlasnie po pierwszym zabiegu stan sie pogarsza dopiero po wiekszej ilosci widac poprawe , dlatego pytam sie moze ktos korzystal z tego dluzej ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

ale nielad 

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

za brodę bez kłopotliwych kwiatków 
No, ale nie mówiłam nic, bo na wstepie zaznaczyłam, ze sama będę sobie je później stylizować w domku.
) i klapnięte z prześwitującym skalpem (nie cierpie
)

Po czapce i cięciu była kompletna dezorientacja i oklaptus. Klapek na głowie jak nic 

chwilowo przerzucilam sie na OMO