|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28111 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() Specjalnie dla Ciebie ( ) odkopałam post ze zdjęciami, które robiłam przy dziennym świetle aparatem fotograficznym.Inne zdjęcia, które ostatnio dodawałam, były robione telefonem i są średnio wyraźne, a kolory mają przekłamane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
(jest taki sam jaki był wcześniej )Przejęłam, bo ostatnio często nakładam olej na długość włosów, a nie chcę żeby mi kolor przyciemnił Cytat:
|
|||||
|
|
|
#28112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie farbuje, ale wlosy mi sporo jasnieja nie wiem dlaczego ![]() lubię ten balsam https://wizaz.pl/produkty/baza/produ...kt=4893&next=1 jest delikatny, fajny, nawet godzine niekiedy go trzymalam zeby poglebic kolor. No i szamponetki delii uzywam. Farby jakos sie boje
|
|
#28113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() uwielbiam ciemne włosy, ale Twój kolor jest zbyt piękny na farbowanie - taki ... miodowy? ![]() mi też zimą ciemnieją z braku słońca, ale dla mnie to efekt jak najbardziej pożądany btw, tam gdzie mieszkam słońce to rzadki rarytas
|
|
#28114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A i tak wiemy,że to wszystko przez nieodpowiedni grunt... A swoją drogą to nasza "wspólna" teksańska mozaika 2 to ma chyba coś z henny Traktuję to jako znak
|
|
|
|
|
#28115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a szłam wtedy na wesele ...venitą robiłam wcześniej na czarną czekoladę ale mam dosć fioletowej poświaty venity ;/ wolę naturalny ciemny kolor beż poblasku innego koloru a po delii tak właśnie jest raz trzymałam ponad godzinkę Mi włosy też jaśnieją ![]() foto po delii czarnej
|
|
#28116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cóż kochana w naszym wieku...ja niestety już 4 lata muszę walczyć z tym regularnie ![]() Ale ma za to bardzo ładne zdjęcie w avatarku,domowy tygrys Z tym manekinem to przesada jakaś.Może i nie jest to wymarzona fryzura,ale wiadomo czego jest konsekwencją. Natomiast mnie się wydaje,że jak idziesz(no wyobrażam to sobie) to Twoje wlosy aż podskakują od żywotności,zdrowia i ksztaltu. Może ja się nie znam na perukach,ale gdzie takie można kupić? |
|
|
|
|
#28117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pocieszę Cię że moja ulubiona chusta już nigdy się nie odniszczy, a z włosów predzej czy później zejdzie![]() a co ona ma z henny? bo ja nic takiego nie zauważyłam - niestety ... może zaspokoiłaby mój głód hennowania i jaki znak? kobieto, jesteś taka tajemnicza![]() spytałabym Cię jeszcze jak Ci wyszła ta nasza mozaika, ale to będzie OT bo u mnie wyszła jakaś bardziej pomarańczowa zresztą musisz mnie zwizytować i zweryfikować na żywo![]() aaaaaaa, Rybiorku, zapomniałam Ci napisać że bardzo mnie ujęłaś przygarnięciem Cycka/Pasiaka i cieszę się że już jest zdrowy
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-11-19 o 13:01 |
|
|
|
|
#28118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz![]() ja ide dzisiaj po szamponetke, w koncu, bo mi tak pojaśniały
|
|
#28119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz zobaczyc wiecej fotek zajrzyj na moj profil, zalozylam mu albumik, tylko o nim, na jednym siedzi tak ze caly grzbiet widac, normlanie rasowy tygrysek Cytat:
![]() )Peruka jest wyrobem unikalnym, MADE BY RYBIOREK, wytwarzana tylko w jednym miejscu na ziemi, w Irlandii, w Dublinie, w takim niepozornym domku znajduje sie manufaktura, autorka projektu uzywa peruki na codzien i jest zadowolona z efektu, maz i kot podzielaja ta opinie Cytat:
|
|
#28120 |
|
Raczkowanie
|
ja za Wami wogole nie nadazam
![]() dzisiaj pierwsze podejscie mojego siana do zelu lnianego, ciekawe jak wyjdzie a u mnie jest w pelni siemie lniane w pelni wykorzystane-przegotowane nasionka zjedza koniki mojego chlopaka by mialy lsniaca siersc ![]() a pozatym stwierdzilam, ze w Cieszynie prawie niczego nie mozna dostac, jedyna joanna b/s to len i bawela a o maseczkach to mozna pomarzyc...
Edytowane przez H4LI Czas edycji: 2010-11-19 o 13:26 |
|
|
|
#28121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam sobie zapodać hennę,ale teraz dochodzę do wniosku,że nie chcę się zlewać ze ścianą... Z koloru jestem zadowolona.Ale jeszcze bardziej ze ściany.Tym razem chwycił nawet za pierwszym razem,drugie malowanie to tylko tak pro forma bylo.Dla nomem omen czystości sumienia. |
|
|
|
|
#28122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eloe, sporo podcięłaś, widać po bokach, ale na zimę w sam raz. Przyda sie wloskom, latwiej takie ogarnąć i o nie zadbać Ja się w grudniu wybiorę wczoraj nalozylam isane rozowa na mokre wlosy, po umyciu, jako odzywka bs. Znow wyszly mi fale, ale ladne, regularne. To juz drugi raz, i wlosy grubsze, zdyscyplinowane, nie musialam spnac ![]() szkoda ze zdjecia nie cyknelam, bylo widac roznice. Aaaa, no i testuje duzą odzywke Isany (500 ml) bardzo gęsta jest. Ma fajny sklad, ale jakoś bez rewelacji. Będę próbować pod ciepłem i czyms ją wzbogacę. Narazie kupilam, bo oszczedzam przed swietami, no i siostra w tym miesiacu rodzi, trzeba coś dzidzi kupic
|
|
#28123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie jestem pewna szamponetek a ten balsam delii też nie ma amoniaku Kiedys fryzjerka mi mówiła że niektóre szamponetki to taki sam syf jak farba więc nie chcę ryzykować. a Ty używasz szamponetek delii tak?
|
|
#28124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czeskie produkty sie nie nadaja? ja chwilowo poza paroma rzeczami wszystko mam zagraniczne, moze moglabys cos dopasowac? sklad zawsze mozesz wkleic do skladzika i dziewczyny rozbiora na czynniki pierwsze
|
|
#28125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rossmanna pewnie masz? ![]() a jak nie to problem rozwiazany, bo masz u siebie apteke www. doz. pl itam mozesz zamawiać co chcesziodbierac. Znasz te apteke? ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
podobno najlepszy składowo jest Marion. I to racja, ladnie pachnie i przyjemnie się nakłada farbowalam wlosy 2 razy w zyciu, wychodzily okrutnie czarne raz na miesiac szamponetka teraz i jakos daje rade.---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
|
#28126 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
i Ty ucierpiałaś? A może eclipta + henna? Nie podziała przyciemniająco? No i cebulki wzmocni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na tę chwilę to się dziwię, że nie osiwiałam przez dewelopera, ale to długa historia na OT. Cytat:
Cytat:
|
|
#28127 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
rossmanna mam ale dzisiaj bylam i jakos pustawo a w czechach ostatnio kroluja niemieckie drogerie dm i oprocz glisskurow, loreali jest tam tylko balea (byly kosmetyki w analizie i sie nie nadaja) i alverde, ale czasami trudno dostac. a tanich kosmetykow podobnychnp do joanny itd nie ma nawet w budkach z gazetami ale chyba zrobie spisik i jak rodzice wybiara sie na zakupy do bielska, mam nadzieje, ze im sie bedzie chcialo biegac i szukac konkretnych kosmetykow
|
||
|
|
|
#28128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#28129 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku kotek jest prześliczny i ma coś z takiego dzikiego kota.
A jaki tor przeszkód. Co by nie offtopować.Ja w kwestii większej ilości siwych wlosów...czy zabezpieczasz ją jakoś przed ciążą.Nasza kotka miała 6 miesięcy jak się okazało,że jest w ciąży ![]() Jak zaczniesz produkować peruki z kotow to się zacznę obawiać,na razie Twoja manufakturka mnie nie przeraża
|
|
|
|
#28130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety zdecydowałam się sporo skrócić włosy, właśnie ze względu na wypadanie teraz mogę zacząć zapuszczać od nowa ecliptę i amlę z mazideł posiadam i z czystym sercem polecam są naprawdę fajne pod każdym względem )
|
|
#28131 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku niedawno przegrzebywalam naturallycurly i mialabym chrapke na niektore zagraniczne produkty, ale niestety czechy to niezabardzo zagranica
i chyba bede musiala poczekac do przyszlych wakacji
|
|
|
|
#28132 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe to widzę,że powodów do siwienia się znajdzie....
I mimo,że offtop to napiszę WIELKIMI literami cobyś się nie sparzyła jak ja... Unikaj jak ognia (to a propos sparzenia) gruntu pod farbę bardzo znanej firmy na Du lux.Mnie zostały bure zacieki i spływająca po nich farba. Natomiast wyprostowało się wszystko,oczywiście po ściągnięciu poprzedniego nieszczęścia po gruncie polskiej firmy z którą się podróżuje po świecie i nawet człowiek w lesie nie zginie na A... Ten szyfr,żeby mnie nikt o tanią reklamę nie posądził... |
|
|
|
#28133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28134 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
Masz rację, już podczas wczorajszego mycia zauważyłam sporą różnicę. Lekko i szybko. A dziś objętość - marzenie To chya optymalna długość, niestety ![]() Cytat:
A nie próbowałaś pokombinować sama z półproduktów? Możesz zrobić emulsję na bazie żelu lnianego i do niego dodawać inne składniki. Albo dodaj proteinę do odżywki b/s i już ![]() Niemożliwe, że to źle. Ja marzę o dm w Polsce... A Alterra i Alwerde? Ale mogłam pomylić z Rossmanem. Po Alwerde możesz śmiało sięgnac jak tylko się pokaże. Balea nie jest jakaś super-hiper, ale daje radę.
|
|
#28135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeszcze niedawno je ogladałam ![]() Może coś im się popsuło, mam nadzieję, że nie usunęła zdjęć.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28136 | |||
|
|
Cytat:
mam nadzieję, że to nie japoniec ![]() Cytat:
Niestety podejrzewam, że będzie nieciekawie, ale nie chcę niczego wyprzedzać. Dziękuję za rady )Cytat:
|
|
#28137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strasznie mnie kusi np Kallos, ale nie wiem gdzie go mozna kupic a pozatym przegladalam biochemie i inne, tylko nie znalazlam informacji czy wysylaja takze do czech i za ile, kupilabym olejkow, bo u nas strasznie drogo np jojoba 50 ml za niecalych 30zl w przeliczeniu a na moje wloski troche tego zejdzie a chlona oleje jak spragniony wielblad wode
|
|
|
|
|
#28138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A 2 od 3 różni się tym, że przy 2 S jest płaskie, a przy 3 tworzy korkociąg, sprężynkę i po położeniu na płaskiej powierzchni zwinie się w O (jak wąż w koszu zaklinacza węży ).Czy też tak to rozumiecie?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze kocie okazalo sie chlopcem wiec jedno pewne, nie bede mogla przerobic procesu produkcyjnego z wlosa ludzkiego na koci bo nie bede miala tyle siersci i z tego powodu raczej siwch miec nie bede (w wieku 6-7 miesiecy bedzie mial... no wiecie co... zeby nie zostal przez przypadek ojcem)siwe wlosy to moge miec jak moj kochany maz zrealizuje swoje zmierzenie, z braku miejsca w salonie odpada bardzo wielki drapak stojacy, maz zaplanowal zrobienie w salonie na 2/3 sciany drapak pod sufit z drabinakami i deseczkami co by tygrysek mial gdzie wspianc sie i szalec (i niestety zamierza to zrobic, w sobote jedziemy do Home Store zobaczyc materialy)Cytat:
albo www.afrotherapy.com (nie wiem czy wysylaja do Polski) mam jeszcze pare adresow z krajow na kontynencie europejskich ale nie przy sobie, jak bede pamietac wstawie jutro
|
|
#28140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozatym wczoraj przegladalam dziennik i nie moge wyjsc z zachwytu jakie wy macie cudne wlosy! nie moglam sie napatrzec ![]() tylko u mnie to bedzie chyba dluugo trwac, wlosy myje raz na tydzien z braku czasu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

to kwestia fotek czy czymś przyciemniałaś?

- w sensie domykający łuskę.
)
Może to wina przeglądarki, a może coś się stało

i to najlepiej z jakimś olejem pod spodem, wtedy stylizatory malarskie schodzą najłatwiej.
Traktuję to jako znak 

bo u mnie wyszła jakaś bardziej pomarańczowa

i Ty ucierpiałaś? 
teraz mogę zacząć zapuszczać od nowa
jak tylko się pokaże.
(i niestety zamierza to zrobic, w sobote jedziemy do Home Store zobaczyc materialy)