Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 938 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 12:23   #28111
malgosia86
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
Małgosiu, Ty też jakieś ciemne masz to kwestia fotek czy czymś przyciemniałaś?
choć na pewno same trochę pociemniały od lata, z uwagi na brak słońca
Specjalnie dla Ciebie () odkopałam post ze zdjęciami, które robiłam przy dziennym świetle aparatem fotograficznym.
Inne zdjęcia, które ostatnio dodawałam, były robione telefonem i są średnio wyraźne, a kolory mają przekłamane.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Są. Podobnie jak i gwiazdy stylu 2c i inne. Kluczowe jak dla mnie są opisy do rodzaju skrętu - jak włos się zachowuje, jaki jest, jakie tworzy S lub s itp.
to chyba podaruję sobie tę klasyfikację
Cytat:
A co masz na myśli, że podchodzimy bardziej liberalnie?
Zresztą to wszystko i tak jest tylko orientacyjne
Już ktoś to wcześniej pisał: dla przykładu to, co my uznajemy z 3a wg NC będzie z reguły 2... .

Cytat:
Agisno, a nie przyciemniają Ci włosów oleje? U mnie to naprawdę skuteczny środek barwiący - w sensie domykający łuskę.
Jak to przeczytałam, to pobiegłam zrobić sobie zdjęcie (aparatem fotogrficznym), żeby przyjrzeć się kolorowi swoich włosów
(jest taki sam jaki był wcześniej)
Przejęłam, bo ostatnio często nakładam olej na długość włosów, a nie chcę żeby mi kolor przyciemnił

Cytat:
Hahahamerykańska klasyfikacja Wszystko w jednym jak hamburger. Nie jest źle, opis można zrobić w miarę dokładny.
MNie się nie odpalają te zdjęcia Może to wina przeglądarki, a może coś się stało
też nie widzę zdjęć, korzystam z firefoxa

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 12:33   #28112
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie, bo moje włoski już całkiem pusciły kolor wypłukał się zupełnie i chciałam je pofarbować tym balsamem tylko czy przy moim wypadaniu to wskazane? Derma mi powiedziała bym ich nie farbowała ale zastanawiam sie czy taki balsam tez sobie darować? Składzik tu
ale Ty hcesz czarny kolor? czy ceimny braz?

ja nie farbuje, ale wlosy mi sporo jasnieja nie wiem dlaczego

lubię ten balsam https://wizaz.pl/produkty/baza/produ...kt=4893&next=1 jest delikatny, fajny, nawet godzine niekiedy go trzymalam zeby poglebic kolor. No i szamponetki delii uzywam. Farby jakos sie boje
Stary 2010-11-19, 12:37   #28113
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
choć na pewno same trochę pociemniały od lata, z uwagi na brak słońca
Specjalnie dla Ciebie () odkopałam post ze zdjęciami, które robiłam przy dziennym świetle aparatem fotograficznym.
Inne zdjęcia, które ostatnio dodawałam, były robione telefonem i są średnio wyraźne, a kolory mają przekłamane.
dzięki ufff, co za ulga, Małgosiowy kolor jest jaki był
uwielbiam ciemne włosy, ale Twój kolor jest zbyt piękny na farbowanie - taki ... miodowy?
mi też zimą ciemnieją z braku słońca, ale dla mnie to efekt jak najbardziej pożądany btw, tam gdzie mieszkam słońce to rzadki rarytas

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 12:50   #28114
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
bo trzeba malować w arafatce na głowie i to najlepiej z jakimś olejem pod spodem, wtedy stylizatory malarskie schodzą najłatwiej.
wiem bo sama się ostatnio bawiłam w malarza pokojowego
To tego to mi nie mowiłaś,że mam szmatkę na głowę nałożyć

A i tak wiemy,że to wszystko przez nieodpowiedni grunt...
A swoją drogą to nasza "wspólna" teksańska mozaika 2 to ma chyba coś z henny Traktuję to jako znak
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 12:51   #28115
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
ale Ty hcesz czarny kolor? czy ceimny braz?

ja nie farbuje, ale wlosy mi sporo jasnieja nie wiem dlaczego

lubię ten balsam https://wizaz.pl/produkty/baza/produ...kt=4893&next=1 jest delikatny, fajny, nawet godzine niekiedy go trzymalam zeby poglebic kolor. No i szamponetki delii uzywam. Farby jakos sie boje
czarny (wychodzi ciemny brąz) ostatnio mnie pokusiło na ciemny brąz i w ogóle nie było widać róznicy po farbowaniu a szłam wtedy na wesele ...
venitą robiłam wcześniej na czarną czekoladę ale mam dosć fioletowej poświaty venity ;/ wolę naturalny ciemny kolor beż poblasku innego koloru a po delii tak właśnie jest
raz trzymałam ponad godzinkę

Mi włosy też jaśnieją

foto po delii czarnej

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 12:56   #28116
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Witamy wlascicielke dlugich, czarnych wlosow posiadajaca specyficzne poczucie humorubrakowalo tu Ciebie

A co do hardcorowych stylizatorow - polecasz bo probowalas i mozesz zagwarantowac ten 3-dniowy hold betonowy?

co do osiwienia mnie to spotkalo (na razie w ilosci minimalnej) i na dodatek za manekina teraz robie, trenuje w oknie wlasnego domu
Już powoli zaczynam odgrzebywać,że Cię Pasiak o siwiznę przyprawił.
Cóż kochana w naszym wieku...ja niestety już 4 lata muszę walczyć z tym regularnie
Ale ma za to bardzo ładne zdjęcie w avatarku,domowy tygrys

Z tym manekinem to przesada jakaś.Może i nie jest to wymarzona fryzura,ale wiadomo czego jest konsekwencją.
Natomiast mnie się wydaje,że jak idziesz(no wyobrażam to sobie) to Twoje wlosy aż podskakują od żywotności,zdrowia i ksztaltu.
Może ja się nie znam na perukach,ale gdzie takie można kupić?
Stary 2010-11-19, 12:58   #28117
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
To tego to mi nie mowiłaś,że mam szmatkę na głowę nałożyć

A i tak wiemy,że to wszystko przez nieodpowiedni grunt...
A swoją drogą to nasza "wspólna" teksańska mozaika 2 to ma chyba coś z henny Traktuję to jako znak
myślałam że nakładasz, bo mówiłaś że olejujesz, żeby wynagrodzić włosom trudy malowania ale pocieszę Cię że moja ulubiona chusta już nigdy się nie odniszczy, a z włosów predzej czy później zejdzie

a co ona ma z henny? bo ja nic takiego nie zauważyłam - niestety ... może zaspokoiłaby mój głód hennowania i jaki znak? kobieto, jesteś taka tajemnicza
spytałabym Cię jeszcze jak Ci wyszła ta nasza mozaika, ale to będzie OT bo u mnie wyszła jakaś bardziej pomarańczowa zresztą musisz mnie zwizytować i zweryfikować na żywo

aaaaaaa, Rybiorku, zapomniałam Ci napisać że bardzo mnie ujęłaś przygarnięciem Cycka/Pasiaka i cieszę się że już jest zdrowy śliczny kotek z niego, bardzo mi się podoba, mimo że od urodzenia jestem "psiarą"

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-11-19 o 13:01
Stary 2010-11-19, 13:09   #28118
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
czarny (wychodzi ciemny brąz) ostatnio mnie pokusiło na ciemny brąz i w ogóle nie było widać róznicy po farbowaniu a szłam wtedy na wesele ...
venitą robiłam wcześniej na czarną czekoladę ale mam dosć fioletowej poświaty venity ;/ wolę naturalny ciemny kolor beż poblasku innego koloru a po delii tak właśnie jest
raz trzymałam ponad godzinkę

Mi włosy też jaśnieją

foto po delii czarnej
masz ciemniejsze wlosy niz ja a juz sie zdecydowalas na delie? moze narazie zrob zwykłą szamponetką żeby skalpu nie podrażniać i niech leki zaczna działać jak chcesz

ja ide dzisiaj po szamponetke, w koncu, bo mi tak pojaśniały
Stary 2010-11-19, 13:14   #28119
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Już powoli zaczynam odgrzebywać,że Cię Pasiak o siwiznę przyprawił.
Cóż kochana w naszym wieku...ja niestety już 4 lata muszę walczyć z tym regularnie
Ale ma za to bardzo ładne zdjęcie w avatarku,domowy tygrys
tak mysle ze faktycznie jego choroba mogla mi dac te kilka siwuchow

Jak chcesz zobaczyc wiecej fotek zajrzyj na moj profil, zalozylam mu albumik, tylko o nim, na jednym siedzi tak ze caly grzbiet widac, normlanie rasowy tygrysek

Cytat:
Z tym manekinem to przesada jakaś.Może i nie jest to wymarzona fryzura,ale wiadomo czego jest konsekwencją.
Natomiast mnie się wydaje,że jak idziesz(no wyobrażam to sobie) to Twoje wlosy aż podskakują od żywotności,zdrowia i ksztaltu.
Może ja się nie znam na perukach,ale gdzie takie można kupić?
No faktycznie peruka szyta na miare, z wlosow zdrowych, prawie kompletnie naturalnych (na koncach farba garnier jasny naturalny braz), podskakuja sobie jak ide (radar masz czy co?)

Peruka jest wyrobem unikalnym, MADE BY RYBIOREK, wytwarzana tylko w jednym miejscu na ziemi, w Irlandii, w Dublinie, w takim niepozornym domku znajduje sie manufaktura, autorka projektu uzywa peruki na codzien i jest zadowolona z efektu, maz i kot podzielaja ta opinie:ha haha:

Cytat:
myślałam że nakładasz, bo mówiłaś że olejujesz, żeby wynagrodzić włosom trudy malowania ale pocieszę Cię że moja ulubiona chusta już nigdy się nie odniszczy, a z włosów predzej czy później zejdzie

a co ona ma z henny? bo ja nic takiego nie zauważyłam - niestety ... może zaspokoiłaby mój głód hennowania i jaki znak? kobieto, jesteś taka tajemnicza
spytałabym Cię jeszcze jak Ci wyszła ta nasza mozaika, ale to będzie OT bo u mnie wyszła jakaś bardziej pomarańczowa zresztą musisz mnie zwizytować i zweryfikować na żywo

aaaaaaa, Rybiorku, zapomniałam Ci napisać że bardzo mnie ujęłaś przygarnięciem Cycka/Pasiaka i cieszę się że już jest zdrowy śliczny kotek z niego, bardzo mi się podoba, mimo że od urodzenia jestem "psiarą"
my tez 'psiarze' i chyba to my jestesmy najbardziej zaskoczeni ze Cycek nas wybral i stwierdzil ze chce zostac, a jak podjelismy decyzje ze zostaje to ze wszystkimi konsekwencjami, dlatego podjelismy walke o jego zdrowko i zycie, zajrzyj do mojego profilu, zoaczysz wiecej fotek naszego tygryska
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 13:18   #28120
H4LI
Raczkowanie

ja za Wami wogole nie nadazam
dzisiaj pierwsze podejscie mojego siana do zelu lnianego, ciekawe jak wyjdzie a u mnie jest w pelni siemie lniane w pelni wykorzystane-przegotowane nasionka zjedza koniki mojego chlopaka by mialy lsniaca siersc
a pozatym stwierdzilam, ze w Cieszynie prawie niczego nie mozna dostac, jedyna joanna b/s to len i bawela a o maseczkach to mozna pomarzyc...

Edytowane przez H4LI
Czas edycji: 2010-11-19 o 13:26
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 13:22   #28121
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie dlatego,że jest taka rudo-brązowa kojarzy mi się z henną.
Chciałam sobie zapodać hennę,ale teraz dochodzę do wniosku,że nie chcę się zlewać ze ścianą...

Z koloru jestem zadowolona.Ale jeszcze bardziej ze ściany.Tym razem chwycił nawet za pierwszym razem,drugie malowanie to tylko tak pro forma bylo.Dla nomem omen czystości sumienia.
Stary 2010-11-19, 13:23   #28122
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Bardzo ładne cięcie, a loki super.

Cytat:
Ewelka Bardzo mi się Twoje włosy podobają Wyglądają tak lekko i kobieco
dobrze napisałaś, lekko, ale za lekko po po wczorajszym myciu niewiele z nich zostalo

eloe, sporo podcięłaś, widać po bokach, ale na zimę w sam raz. Przyda sie wloskom, latwiej takie ogarnąć i o nie zadbać Ja się w grudniu wybiorę

wczoraj nalozylam isane rozowa na mokre wlosy, po umyciu, jako odzywka bs. Znow wyszly mi fale, ale ladne, regularne. To juz drugi raz, i wlosy grubsze, zdyscyplinowane, nie musialam spnac w zwiazku z tym zastanawia mnie, czy jest jakas odzywka b/s z proteinami? (z apteczki babuni przychodzi mi na mysl ale nie lubie ) A to pogrubienie-wiem ze keratyna tak sie zachowuje, ze pogrubia wlos, ze proteinki tez moga miec takie w;asciwosci?

szkoda ze zdjecia nie cyknelam, bylo widac roznice.
Aaaa, no i testuje duzą odzywke Isany (500 ml) bardzo gęsta jest. Ma fajny sklad, ale jakoś bez rewelacji. Będę próbować pod ciepłem i czyms ją wzbogacę. Narazie kupilam, bo oszczedzam przed swietami, no i siostra w tym miesiacu rodzi, trzeba coś dzidzi kupic
Stary 2010-11-19, 13:24   #28123
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
masz ciemniejsze wlosy niz ja a juz sie zdecydowalas na delie? moze narazie zrob zwykłą szamponetką żeby skalpu nie podrażniać i niech leki zaczna działać jak chcesz

ja ide dzisiaj po szamponetke, w koncu, bo mi tak pojaśniały
mój naturalny to taki coś podobny jak u Ciebie w avatarze
ja nie jestem pewna szamponetek a ten balsam delii też nie ma amoniaku Kiedys fryzjerka mi mówiła że niektóre szamponetki to taki sam syf jak farba więc nie chcę ryzykować.
a Ty używasz szamponetek delii tak?

Stary 2010-11-19, 13:25   #28124
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez H4LI Pokaż wiadomość
dzisiaj pierwsze podejscie mojego siana do zelu lnianego, ciekawe jak wyjdzie
a pozatym stwierdzilam, ze w Cieszynie prawie niczego nie mozna dostac, jedyna joanna b/s to len i bawela a o maseczkach to mozna pomarzyc...
nie przejmuj sie, sa dni kiedy jest tu cicho i ja wtedy nadrabiam

a czeskie produkty sie nie nadaja? ja chwilowo poza paroma rzeczami wszystko mam zagraniczne, moze moglabys cos dopasowac? sklad zawsze mozesz wkleic do skladzika i dziewczyny rozbiora na czynniki pierwsze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-11-19, 13:32   #28125
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
dzisiaj pierwsze podejscie mojego siana do zelu lnianego, ciekawe jak wyjdzie
sluchaj, u mnie nawet odzywek joanny nie moge znaleźć

rossmanna pewnie masz?
a jak nie to problem rozwiazany, bo masz u siebie apteke www. doz. pl itam mozesz zamawiać co chcesziodbierac. Znasz te apteke?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
mój naturalny to taki coś podobny jak u Ciebie w avatarze
ja nie jestem pewna szamponetek a ten balsam delii też nie ma amoniaku Kiedys fryzjerka mi mówiła że niektóre szamponetki to taki sam syf jak farba więc nie chcę ryzykować.
a Ty używasz szamponetek delii tak?
mi tez fryzjerka mowila, akurat o pantene i nie uzywam tego. Delia jest w rossmannie, wiec ide na latwize i kupuje podobno najlepszy składowo jest Marion. I to racja, ladnie pachnie i przyjemnie się nakłada

farbowalam wlosy 2 razy w zyciu, wychodzily okrutnie czarne raz na miesiac szamponetka teraz i jakos daje rade.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
a czeskie produkty sie nie nadaja? ja chwilowo poza paroma rzeczami wszystko mam zagraniczne, moze moglabys cos dopasowac? sklad zawsze mozesz wkleic do skladzika i dziewczyny rozbiora na czynniki pierwsze
tez o tym pomyslalam, moze jakies tanie fajne kosmetyki tam sa
Stary 2010-11-19, 13:38   #28126
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
na pewno cięcie poprawiło objętość skąd ja znam ten dylemat - długość czy objętość
Właśnie... Niestety nie dorobię się raczej włosów Twojej długości, więc zazdraszczam dylematu
Cytat:
oleje przyciemniały mi włosy, i to dość skutecznie, zwłaszcza że używałam tych szpecjalnych, amli itd ale ze względu na wypadanie, które ostatnio mnie dotknęło, zupełnie odstawiłam oleje i inne hinduskie przyciemniające bajery
i Ty ucierpiałaś?
A może eclipta + henna? Nie podziała przyciemniająco? No i cebulki wzmocni
Cytat:
a skoro Tobie marzy się zmiana koloru, to może henna? ja ostatnio choruję na hennę, ale chciałabym pofarbować jednorazowo, bo podobno po 1 razie się wypłukuje, zwłaszcza jeżeli przed nałożeniem henny umyje się włosy szamponem z silikonami
zaznaczam że wiem to "ze słyszenia", bo sama nigdy nie miałam z henną do czynienia
Mam opory przed henną, ale myślę intensywnie o amli + henna z mazideł.

Cytat:
zgadzam sie z agison, wloski wygladaja na zdezorientowane, to nie to co na co dzien potrafia pokazac, jest zdecydowanie lepiej niz wczoraj bezposrednio po fryzjerze ale jak widac szampon, pianka i gorace powietrze zastosowane w salonie daly im popalic
Dziękuję Czekamy na rpzyzwyczajenie

Cytat:
Ja ze swojej strony mogę polecić hardcorowe stylizatory.Grunt do ścian i farba lateksowa.Hold maksymalny,minimum 3 dni...
O! Dobrze wiedzieć. Nie będę musiała używać stylizatorów. Wkrótce (oby! )
Na tę chwilę to się dziwię, że nie osiwiałam przez dewelopera, ale to długa historia na OT.

Cytat:
to chyba podaruję sobie tę klasyfikację
Już ktoś to wcześniej pisał: dla przykładu to, co my uznajemy z 3a wg NC będzie z reguły 2...
I na NC są zdjęcia, gdzie średnio kwalifikacja się zgadza.
Cytat:
też nie widzę zdjęć, korzystam z firefoxa
Mam Google Chrome i nie widzę. Myślałam, ze to wina przeglądarki. Możliwe, że prawa autorskie ich zjadły. Albo po prostu strona źle się odpala

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 13:44   #28127
H4LI
Raczkowanie

Cytat:

rossmanna pewnie masz?
a jak nie to problem rozwiazany, bo masz u siebie apteke www. doz. pl itam mozesz zamawiać co chcesziodbierac. Znasz te apteke?

tez o tym pomyslalam, moze jakies tanie fajne kosmetyki tam sa

Cytat:
nie przejmuj sie, sa dni kiedy jest tu cicho i ja wtedy nadrabiam

rossmanna mam ale dzisiaj bylam i jakos pustawo a w czechach ostatnio kroluja niemieckie drogerie dm i oprocz glisskurow, loreali jest tam tylko balea (byly kosmetyki w analizie i sie nie nadaja) i alverde, ale czasami trudno dostac. a tanich kosmetykow podobnychnp do joanny itd nie ma nawet w budkach z gazetami ale chyba zrobie spisik i jak rodzice wybiara sie na zakupy do bielska, mam nadzieje, ze im sie bedzie chcialo biegac i szukac konkretnych kosmetykow
Stary 2010-11-19, 13:46   #28128
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

mi tez fryzjerka mowila, akurat o pantene i nie uzywam tego. Delia jest w rossmannie, wiec ide na latwize i kupuje podobno najlepszy składowo jest Marion. I to racja, ladnie pachnie i przyjemnie się nakłada

farbowalam wlosy 2 razy w zyciu, wychodzily okrutnie czarne raz na miesiac szamponetka teraz i jakos daje rade.

pamietam że mariona używałam jak miałam 16 lat ale efektów niestety nie pamiętam

Stary 2010-11-19, 13:46   #28129
polelavendove
Wtajemniczenie

Rybiorku kotek jest prześliczny i ma coś z takiego dzikiego kota.
A jaki tor przeszkód.
Co by nie offtopować.Ja w kwestii większej ilości siwych wlosów...czy zabezpieczasz ją jakoś przed ciążą.Nasza kotka miała 6 miesięcy jak się okazało,że jest w ciąży

Jak zaczniesz produkować peruki z kotow to się zacznę obawiać,na razie Twoja manufakturka mnie nie przeraża
Stary 2010-11-19, 13:47   #28130
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie... Niestety nie dorobię się raczej włosów Twojej długości, więc zazdraszczam dylematu
i Ty ucierpiałaś?
A może eclipta + henna? Nie podziała przyciemniająco? No i cebulki wzmocni
Mam opory przed henną, ale myślę intensywnie o amli + henna z mazideł.
mojej aktualnej długości dorobisz się bez problemu niestety zdecydowałam się sporo skrócić włosy, właśnie ze względu na wypadanie teraz mogę zacząć zapuszczać od nowa
ecliptę i amlę z mazideł posiadam i z czystym sercem polecam są naprawdę fajne pod każdym względem sama do nich niedługo wrócę (do całej reszty też )

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-11-19, 13:49   #28131
H4LI
Raczkowanie

Rybiorku niedawno przegrzebywalam naturallycurly i mialabym chrapke na niektore zagraniczne produkty, ale niestety czechy to niezabardzo zagranica i chyba bede musiala poczekac do przyszlych wakacji
Stary 2010-11-19, 13:54   #28132
polelavendove
Wtajemniczenie

Eloe to widzę,że powodów do siwienia się znajdzie....
I mimo,że offtop to napiszę WIELKIMI literami cobyś się nie sparzyła jak ja...
Unikaj jak ognia (to a propos sparzenia) gruntu pod farbę bardzo znanej firmy na Du lux.Mnie zostały bure zacieki i spływająca po nich farba.
Natomiast wyprostowało się wszystko,oczywiście po ściągnięciu poprzedniego nieszczęścia po gruncie polskiej firmy z którą się podróżuje po świecie i nawet człowiek w lesie nie zginie na A...
Ten szyfr,żeby mnie nikt o tanią reklamę nie posądził...
Stary 2010-11-19, 13:59   #28133
H4LI
Raczkowanie

Cytat:

rossmanna pewnie masz?
dzieki za pomysl! bardzo mi to pomoze, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest
Stary 2010-11-19, 13:59   #28134
Eloe77

Cytat:
dzisiaj pierwsze podejscie mojego siana do zelu lnianego, ciekawe jak wyjdzie a u mnie jest w pelni siemie lniane w pelni wykorzystane-przegotowane nasionka zjedza koniki mojego chlopaka by mialy lsniaca siersc
Jesli będziesz sama je zjadać, to Twoje włosy będą błyszczeć. No i zerowe problemy z trawieniem, jeśli jada się siemię regularnie.

Cytat:
eloe, sporo podcięłaś, widać po bokach, ale na zimę w sam raz. Przyda sie wloskom, latwiej takie ogarnąć i o nie zadbać Ja się w grudniu wybiorę
To czekam na relację
Masz rację, już podczas wczorajszego mycia zauważyłam sporą różnicę. Lekko i szybko. A dziś objętość - marzenie To chya optymalna długość, niestety
Cytat:
w zwiazku z tym zastanawia mnie, czy jest jakas odzywka b/s z proteinami? (z apteczki babuni przychodzi mi na mysl ale nie lubie ) A to pogrubienie-wiem ze keratyna tak sie zachowuje, ze pogrubia wlos, ze proteinki tez moga miec takie w;asciwosci?
Keratyna hydrolizowana wnika we włos, więc z pogrubieniem będzie średnio. Większość protein pozostaje na włosie, więc pogrubienie jest widoczne niemal od razu. Osobiście nie przypominam sobie nic b/s z proteinami poza tą odżywką, która podałaś.
A nie próbowałaś pokombinować sama z półproduktów? Możesz zrobić emulsję na bazie żelu lnianego i do niego dodawać inne składniki. Albo dodaj proteinę do odżywki b/s i już

Cytat:
w czechach ostatnio kroluja niemieckie drogerie dm
Niemożliwe, że to źle. Ja marzę o dm w Polsce... A Alterra i Alwerde? Ale mogłam pomylić z Rossmanem. Po Alwerde możesz śmiało sięgnac jak tylko się pokaże.
Balea nie jest jakaś super-hiper, ale daje radę.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-11-19, 13:59   #28135
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
MNie się nie odpalają te zdjęcia Może to wina przeglądarki, a może cś się stało
Ojej, rzeczywiście
A jeszcze niedawno je ogladałam
Może coś im się popsuło, mam nadzieję, że nie usunęła zdjęć.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:09   #28136
Eloe77

Cytat:
mojej aktualnej długości dorobisz się bez problemu niestety zdecydowałam się sporo skrócić włosy, właśnie ze względu na wypadanie teraz mogę zacząć zapuszczać od nowa
mam nadzieję, że to nie japoniec
Cytat:
ecliptę i amlę z mazideł posiadam i z czystym sercem polecam są naprawdę fajne pod każdym względem sama do nich niedługo wrócę (do całej reszty też )
Miałam i tez chwaliłam ale dzięki można innym tez śmiało polecać.

Cytat:
Eloe to widzę,że powodów do siwienia się znajdzie....
Niestety podejrzewam, że będzie nieciekawie, ale nie chcę niczego wyprzedzać.
Dziękuję za rady Wygląda na to, że i na składnikach farb i podkładów oraz materiałów budowlanych winniśmy się znać dogłębnie (byle nie organoleptycznie )

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Ojej, rzeczywiście
A jeszcze niedawno je ogladałam
Może coś im się popsuło, mam nadzieję, że nie usunęła zdjęć.
Rameczki są, ale nie wyświetlają się

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-11-19, 14:09   #28137
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
Niemożliwe, że to źle. Ja marzę o dm w Polsce... A Alterra i Alwerde? Ale mogłam pomylić z Rossmanem. Po Alwerde możesz śmiało sięgnac jak tylko się pokaże.
Balea nie jest jakaś super-hiper, ale daje radę.
Alwerde jest, wlasnie trzymam na wlosach maseczke z moreli a sama dodalam pol lyzeczki shea, ciekawe jak wyjdzie. a z balei probowalam kiedys cos do wlosow kreconych a potem serum do wygladzenia, ale reakcja byl zawsze puszak. pamietam, ze byly tez maseczki do wlosow w saszetkach, byly niezle, ale jakos teraz ich nigdzie nie widzialam a jak to u nich ze skladem nie mam pojecia strasznie mnie kusi np Kallos, ale nie wiem gdzie go mozna kupic a pozatym przegladalam biochemie i inne, tylko nie znalazlam informacji czy wysylaja takze do czech i za ile, kupilabym olejkow, bo u nas strasznie drogo np jojoba 50 ml za niecalych 30zl w przeliczeniu a na moje wloski troche tego zejdzie a chlona oleje jak spragniony wielblad wode
Stary 2010-11-19, 14:10   #28138
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Kluczowe jak dla mnie są opisy do rodzaju skrętu - jak włos się zachowuje, jaki jest, jakie tworzy S lub s itp.
A co masz na myśli, że podchodzimy bardziej liberalnie?
Ja sobie wyobrażam, że S i s to różnica między 2b i 2c.
A 2 od 3 różni się tym, że przy 2 S jest płaskie, a przy 3 tworzy korkociąg, sprężynkę i po położeniu na płaskiej powierzchni zwinie się w O (jak wąż w koszu zaklinacza węży ).

Czy też tak to rozumiecie?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:16   #28139
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku kotek jest prześliczny i ma coś z takiego dzikiego kota.
A jaki tor przeszkód.
Co by nie offtopować.Ja w kwestii większej ilości siwych wlosów...czy zabezpieczasz ją jakoś przed ciążą.Nasza kotka miała 6 miesięcy jak się okazało,że jest w ciąży

Jak zaczniesz produkować peruki z kotow to się zacznę obawiać,na razie Twoja manufakturka mnie nie przeraża
wiec co by nie offtopowac odnosnie siwych wlosow nasze kocie okazalo sie chlopcem wiec jedno pewne, nie bede mogla przerobic procesu produkcyjnego z wlosa ludzkiego na koci bo nie bede miala tyle siersci i z tego powodu raczej siwch miec nie bede (w wieku 6-7 miesiecy bedzie mial... no wiecie co... zeby nie zostal przez przypadek ojcem)
siwe wlosy to moge miec jak moj kochany maz zrealizuje swoje zmierzenie, z braku miejsca w salonie odpada bardzo wielki drapak stojacy, maz zaplanowal zrobienie w salonie na 2/3 sciany drapak pod sufit z drabinakami i deseczkami co by tygrysek mial gdzie wspianc sie i szalec(i niestety zamierza to zrobic, w sobote jedziemy do Home Store zobaczyc materialy)

Cytat:
Rybiorku niedawno przegrzebywalam naturallycurly i mialabym chrapke na niektore zagraniczne produkty, ale niestety czechy to niezabardzo zagranica i chyba bede musiala poczekac do przyszlych wakacji
a probowalas www. britishcurlies.co.uk (wysylaja do Polski)

albo www.afrotherapy.com (nie wiem czy wysylaja do Polski)

mam jeszcze pare adresow z krajow na kontynencie europejskich ale nie przy sobie, jak bede pamietac wstawie jutro
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-11-19, 14:31   #28140
H4LI
Raczkowanie

Cytat:

a probowalas www. britishcurlies.co.uk (wysylaja do Polski)

albo www.afrotherapy.com (nie wiem czy wysylaja do Polski)

mam jeszcze pare adresow z krajow na kontynencie europejskich ale nie przy sobie, jak bede pamietac wstawie jutro
zaraz pobuszuje na tych adresach, dzieki wielkie

pozatym wczoraj przegladalam dziennik i nie moge wyjsc z zachwytu jakie wy macie cudne wlosy! nie moglam sie napatrzec zazdrosc chwycila i chec do cg jeszcze wieksza jak widac takie efekty!!
tylko u mnie to bedzie chyba dluugo trwac, wlosy myje raz na tydzien z braku czasu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości