|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
No i wychodzi na to co mowilam iles tam stron wczesniej. nie masz plecow nie masz pracy
|
|
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
Ide dziś na 2 etap do Rossmanna, choć kilka osób swierdziło że nie powinnam sobie głowy zawracać sklepem. To praca na 3/4 etatu i szukałabym dalej czegoś innego.
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam zaproszona na rozmowę, która odbędzie się... za 2 tygodnie... Bardzo dziwne.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#4804 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie Jula, trochę dziwny tak długi termin. Może osoba która ma prowadzić rozmowę jest na urlopie albo będzie i chcą zaplanować wcześniej?
|
#4805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to była tylko podyplomówka, magisterkę i praktyki mam z ped.resocjalizacyjnej i to też takie ciuloweCytat:
![]() sprawdziłam swoje maile- oczywiście nie odpisała
|
||
|
|
|
#4806 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam się do 2 etapu na referenta, czeka mnie test z ustawy i aktów wykonawczych
Edytowane przez 85lena Czas edycji: 2010-11-19 o 12:34 |
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"być może miejsce mojego zamieszkania bądź inne czynniki wykluczają mnie po prostu na starcie?" nigdy się tak nie mówi! Sama wcisnęłaś jej tą myśl do głowy...Powinnaś napisać, że miejsce zamieszkania nie stanowi dla Ciebie problemu bo przeprowadzisz się do W-wy jak tylko dostaniesz pracę. Innych czynników nie ma, nie mówi się o nich inie podkreśla że się nie ma doświadczenia.No ale miejmy nadzieję że kobita myśli inaczej niż ja i ma małe doświadczenie w zatrudnianiu ludzi i czytaniu listów motywacyjnych. Co jest prawdopodobne bo pewnie rzadko zatrudnia jak to bywa w szkolnictwie.
|
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze już nawet do wykładania towaru w markecie chciałam się zatrudnić co prawda nie w Krakowie do którego z mojej miejscowości mam ok 2h jazdy , ale nieco bliżej do miasta do którego mam 1h ... ale praca na 3 zmiany i na 6 nie mam czym dojechać... i wrócić o 22 też ...eh
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a inne czynniki to nie miałam na myśli brak doświadczenia tylko to że nie było to typowe ogłoszenie o pracę tylko zawiadomienie tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych w Rezerwach Kadrowych kuratorium mazowieckiego. A ja z woj.łódzkiego jestem, co prawda w tych mazowieckich rezerwach się zarejestrowałam ale tylko elektronicznie i nie wiem czy to wystarczy? sama już nie wiem...póki co kobita się nie odzywa więc jak widac spłynęło to po niej że nie pojawiłam się dziś o 12...
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nie chciałabym mieć takiej szefowej która ma wszystkich w dupie.
Nie myśl o tym.
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
chciałabym się spytać o staż z PUP.Dostałam skierowanie ,wymagane jest wyższe wykształcenie.Czy firma (państwowa) biorąc na staż oczekuje że przyniosę CV,dyplom czy co tam trzba.a jeśli okaże się,że nie mam dyplomu bo nie skończyłam studiów?
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Gajowniczka skoro chcą osoby z wyższym to dyplom musisz mieć tak jak skończone studia.
Co tu taka cisza? Ja od rana siedzę jak na szpilkach, jeszcze nie dzwonili z tamtej firmy i już mam dość tego czekania. Już bym wolała wiedzieć, nawet jak odpowiedź negatywna. Jak się okaże że w ogóle nie zadzwonią to będzie chamskie.
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
ale pytają o dyplom?był ktoś na takim stażu? jak wygląda ta rozmowa.Daje się kwit ze skierowaniem czy CV ?
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Daje się skierowanie z UP i CV ze sobą. Jak nie masz dyplomu to pewnie się o to spytają, grunt to dostać się na rozmowę.
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
dostałam się ale było już nieaktualne i pytam teraz teoretycznie .bo o nic się nie pytali tylko napisali w skierowaniu że przyjęli już wcześniej kogoś innego.ja się tylko spytałam czy byłaby szansa że po stazu potzrebuja na etat ale powiedzieli,że nie .I tak z ciekawości pytam czy przeszło mi coś koło nosa.bo poszłam tam tylko z tym kwitkiem-skierowaniem i kurczeżal mi bo wychodzi,że oni o nic nie pytali.
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jak chcieli kogoś z wyższym to na pewno by wymagali dyplomu.
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jula, a co to za stanowisko? Ja dostawałam wcześniej takie długie terminy jak startowałam do urzędów... Terminy były takie, ponieważ musiałam się nauczyć ustaw, które były wymienione w ogłoszeniu, bo potem był z nich test...
*** Jeśli chodzi o staże, to wydaje mi się (co nie oznacza, ze wiem na 100%) że w PUPie mają wszystkie Twoje papiery i znają Twoje doświadczenie, skończone kursy. Tym samym pracodawca, który ubiega się o stażystę zawsze daje listę wymagań obowiązkowych i urzędnicy powinni kierować na te staże tylko osoby, które spełniają te wymagania... Jeśli to jest firma państwowa i studia są wymaganiem obowiązkowym, to nie przymkną na to oczu, więc po co ci zawracać głowę takimi skierowaniami?
|
|
|
#4818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby tylko zadzwonili, najgorsze jest czekanie i ta niepewność ![]() Gajowniczka - ja nie pomogę, bo nie wiem jak jest w przypadku stażu. PUP wymagał ode mnie okazania dyplomu, nie wiem jak pracodawca. Wydaje mi się, że wszystko zależy od firmy. Jeśli bardzo zależy im na absolwencie to będą chcieli jakiegoś poświadczenia. Jeśli jednak jest to warunek pożądany, ale nie najważniejszy to mogą przymknąć oko. Podczas rozmowy pewnie spytają o wykształcenie. Swoją drogą dziwię się, że jakieś PUPy mają jeszcze kasę na staże. W moim od września zero środków. Czy u Was dziewczyny też taki deficyt ofert? Od kilku dni nie ma żadnego możliwego stanowiska, na które mogłabym wysłać swoją aplikacje. Dziś byłam na drugim etapie rozmów do tego telemarketingu, o którym pisałam i przed chwilą dostałam telefon, że niestety nie. Okazało się, że chcą kogoś z wiedzą informatyczną, ale nawet nie zaznaczyli tego w wymaganiach. Miło, że chociaż zadzwonili.
15.07.2010r. - MGR! Edytowane przez carri_esce Czas edycji: 2010-11-19 o 16:26 |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
ja już jestem w takiej desperacji ,że robię sobie plan i w przyszłym tygodniu zaniosę swoje cv do wszystkich marketów w mieście na stanowisko kasjera.długo nie mam pracy.Na wątku widzę,ze w pogardzie sa takie etaty ale jednak najważniejsze to robić cokolwiek jeśli za długo się siedziało na dupsku.Ciekawe ile zarabia kasjerka np w takiej Biedronce?
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Gajowniczka, to nie pogarda dla takiego stanowiska, ale to ostatecznosc dla bezrobotnych na tym watku. Jesi ktoras jest utrzymywana przez meza, rodzicow, to nie musi isc na kase, ale jesli ktos nie ma wyjscia, to ja nie widze w tym nic urągającego. Trzeba szukac gdzie tylko sie da.
A cisza tu taka z powodu weekendu pewnie. Ja dzis zrobilam sobie wolne, ale niestety musze dzis wyskoczyc do pracy na godzinke wieczorem. Jakos to przezyje... Mialam dzis super rozmowe z moim dyrektorem, jestem pelna energii i wiary w siebie i mozliwosci regionu. Bardzo podbudowala mnie ta rozmowa, bo zauwazylam, ze pan X jest wrecz zakochany we mnie i wszystko co robie, to same ohy i ahy. Oby to nie bylo krotkie zauroczenie...
|
|
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ pracował jako ochroniarz w biedronce i mi mówi ile sie tam zarabia, ale już nie pamiętam... chyba ok 1500 na rękę, ale jeszcze go o to zapytam, to potwierdzę
Pumas, brawo, to Twój TŻ teraz powinien być zazdrosny
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee... raczej nie jest zwlaszcza, ze dyr. to pan kolo 50tki
Kiedys pisalam tu o nim, jak bylam swiezo po rozmowie. Heh, zupelnie inny czlowiek
|
|
|
|
#4823 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a przedstawiciel to praca moich marzeń Cytat:
Cytat:
![]() docx na doc - z paska wybierasz opcję zapisz jako dokument programu Word 97-2003 (*.doc) z doc na pdf - są różne darmowe programy do konwersji ja akurat korzystam z doPDF http://www.dopdf.com/pl/ Cytat:
Cytat:
![]() nie dlatego, że taka jestem wybredna, ale nie lubię porażek, cisza po wysłaniu aplikacji lub odp odmowna strasznie mnie dołuje Cytat:
Cytat:
hihi, przypomniało mi się jak jeden facet wykorzystał reklamę adwords w szukaniu pracy: "6 dolarów, kilka minut czasu i wymarzona praca na wyciągniecie ręki. Przepis, który zaprezentował Alec Brownstein to praktyczne wykorzystanie narcyzmu. Wykupił linki sponsorowane, targetowane na dyrektorów kreatywnych największych agencji reklamowych. Kiedy więc Gerry Graf (Saatchi&Saatchi), David Droga (Droga5), Tony Granger, Ian Reichenthal i Scott Vitrone (Y&R) wpisywali do wyszukiwarki swoje nazwiska, wyskakiwał im boks z hasłem w stylu: „Hey, Ian Reichenthal. Googling yourself is a lot of fun. Hiring me is fun, too.” i linkiem do strony www.alecbrownstein.com. Po upływie kilku miesięcy został zaproszony na 4 rozmowy, oraz ostatecznie otrzymał 2 oferty pracy. Alec pracuje w Y&R New York a za swój projekt otrzymał już cztery nagrody: Gold Pencil, Silver Pencil, Clio i Young Gun of the Month. http://www.youtube.com/watch?v=7FRwCs99DWg |
||||||||
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie zadzwonili!!!
Spodziewałam się tak jak mówiono, że zadzwonią, choćby była odmowna odpowiedź. Duża, międzynarodowa firma, a nie jakaś firma krzak. Nie po to jechałam na rozmowę do innego miasta i nie po to marnowałam czas na półgodzinną rozmowę telefoniczną w 2 etapie, gdzie się mnie pytali takich bzdur jak np. w jaki sposób znalazłam poprzednie prace nie po to robili taki dokładny wywiad żeby nawet nie wysłać mi sms, jakkolwiek dać znać że nie przeszłam dalej. To ja ich też mam gdzieś skoro tak traktują bezrobotnych.No chyba że jeszcze nie podjęli decyzji co sprawia że w poniedziałek znów będę siedzieć jak na szpilkach. :/
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-11-19 o 20:22 |
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się od 5 lat bezrobotna i mam dość jeżdżenia do UP z którego żadnego pożytku nie mam , chcę się Was zapytać tylko proszę nie komentujcie bez sensu "czemu? ta a nie inna "? albo coś w tym stylu..
więc chcę złożyć podanie o pracę jako sprzątaczka do szkoły i jeszcze paru instytucji, a że nigdy nie składałam podobnego z reszta żadnego podania nie mam pojęcia jak je napisać , wiadomo że "zwracam się z prośbą o przyjęcie do pracy na stanowisko sprzątaczki "... i co dalej ? pomożecie chociaż troszke ? aha i jak powinnam złożyć te podanie ? tak po prostu zanieść i powiedzieć że chcę zostawić podanie o prace i sobie pójść ? czy może zrobić jakąś kopie i poprosić o podpisanie że składałam je ? bo wiadomo ja sobie wyjde a podanie wyląduje w koszu różnie to bywa
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe Edytowane przez BlueRoses Czas edycji: 2010-11-19 o 20:35 |
|
|
|
#4826 | |||
|
Wtajemniczenie
|
1h mi zajęło przeczytanie Waszych wypowiedzi od środy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tu masz przykład na szybkości: (Twoje dane) miasto, data xxxxx xxxxxxxx xx-xxx xxxxxxx (dane do kogo składasz) Podaniexxxxx xx xx-xxx xxxxxx Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do pracy w Państwa firmy/szkoły w charakterze sprzątaczki. Jestem z wykształcenia ......................... ..... Pracuję/pracowałam w tym zawodzie od ......................... ......................... ......................... ................... Prośbę swoją motywuję faktem, iż ......................... ................ Jestem w pracy dokładna i sumienna. Proszę po pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Z poważaniem Np coś takiego, oczywiście dodaj coś od siebie. Może dziewczyny bedą miały jeszcze jakieś pomysły
|
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pracę znaleźć muszę, czeka mnie kredyt do spłacania i dom do utrzymania. Nie wiem, dziewczyny ale dołujecie mnie mówiąc, że to dużo. Może w takim razie ze mną coś jest nie tak? Z tych 244 aplikacji wysłanych teraz miałam 15 rozmów, na wielu z nich dawano mi do zrozumienia, że praca jest daleko poniżej moich kwalifikacji
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
||
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaniedługo odbędą się w Poznaniu międzynarodowe targi ochrony środowiska. Mam zamiar przeglądnąć wszyściutkie firmy by znaleźć jakieś ze Śląska bądź mające tu oddział. Przejrzałam właśnie 40 firm z katalogu wystawców z branży 'woda' a jest ich 80 i mam dość. Tylko chyba 3 mają oddział na śląsku. Ale jeszcze jest dział 'odpady/gleba", 'powietrze', 'recykling', 'klimat', 'energia', 'rekultywacja', 'rewitalizacja' i szereg mniejszych.
Myślę że do 1000 firm będzie. Jak ja to ogarnę. Mam przynajmniej gdzie wysyłać przed świętami.---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
NIe zaczepiam ludzi na goldenie, dałam tam ogłoszenia jedynie i z marnym skutkiem. CHyba z 5 osób się odezwało bym podała im nr telefonu bo oferują super hiper pracę doradcy/przedstawiciela finansowego bleeeee...W końcu wykasowałam z mojego cv wszelkie "pozyskiwanie klientów' (co było po prostu wysłaniem oferty mailowej, nikogo nie pozyskiwałam) oraz wykasowałam pracę w telemarketingu gdzie sprzedawałam ubezpieczenia (odzywali się też z doradcy i przedstawiciele OFE bleee). W końcu z góry napisałam że wszelkie 'doradztwa' i takiego typu bzdety mnie nie interesują to nastała cisza w eterze i przestałam być atakowana. Jedyną konkretną ofertą było właśnie to jak ten facet się do mnie sam odezwał z firmy logistycznej ale jak widać nic raczej z tego już nie będzie. Też nie jeżdżę do firm, jak się nie będą odzywać to może pojeżdżę, ale po takich mniejszych. Nie będę się pchała z butami bo już tak robiłam i robili wielkie oczy i się śmiali w twarz że w ogóle przychodzę. Ja miałam ponad 20 rozmów od kwietnia, już nie liczę bo nie ma sensu. Fakt że albo: praca dupowata i nieraz z góry zachowywałam się z olewką na twarzy i zastanawiałam się po cholerę tam przyszłam, albo nie umiałam na tyle Excela, albo języka, albo generalnie za mało doświadczenia, albo coś innego. Jednak było parę przypadków że spokojnie czułam że się nadaję i że bym była w tym dobra! No ale chcieli kogoś innego i tego nie zmienię. A tak w ogóle Jula myślałam że młodsza jesteś.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-11-19 o 22:37 |
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego? ![]()
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem tak mi się wydawało po Twoich wypowiedziach na temat stażu pracy i zajmowanych staowiskach. Myślałam że masz koło 28,29.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

bo to była tylko podyplomówka, magisterkę i praktyki mam z ped.resocjalizacyjnej i to też takie ciulowe

"być może miejsce mojego zamieszkania bądź inne czynniki wykluczają mnie po prostu na starcie?" nigdy się tak nie mówi! Sama wcisnęłaś jej tą myśl do głowy...Powinnaś napisać, że miejsce zamieszkania nie stanowi dla Ciebie problemu bo przeprowadzisz się do W-wy jak tylko dostaniesz pracę. Innych czynników nie ma, nie mówi się o nich inie podkreśla że się nie ma doświadczenia.

Jak sie przeglada oferty to jest praca ktorej nikt nie chce, przedstawicieli i sprzedaz przez telefon, oczywiscie wynagrodzenie prowizyjne. Familiada nie chce takiej roboty to daja ogloszenie w necie, moze ktos sie zglosi![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mam przynajmniej gdzie wysyłać przed świętami.