![]() |
#361 |
BAN stały
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
Cześć!!!
Dziękuję za wsparcie. Jesteście KOCHANE ![]() KarolinaP103 miałaś rację, dziś jest nowy dzień i wszystko wygląda lepiej ![]() Panowie wczoraj do dwunastej w nocy pracowali żebyśmy mieli wodę. Rewelacyjna ekipa!!!!!!!!! Mogli przecież pracę skończyć o 17 i pojechać sobie do ciepłych domów... Chatkę mam prawie doprowadzoną do ładu ![]() JEST DOBRZE!!!! Uciekam z Natalką na kanapę i będziemy oglądać bajki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
koralik_1982 no to super, że chociaż już wodę masz, od razu życie wygląda inaczej
![]() karolinaP103 dopiero teraz zobaczyłam na pierwszej stronie, że Ty też z oczekujących jesteś i już Ci niewiele zostało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny!Ja mam termin na jutro, ale jakoś nic nie "słychać" prócz tego, że mam czasem takie delikatne kłucie jakby w pochwie -to podobno mały sie ustawia w kanale stopniowo. Moja lekarka powiedxiała ze w dniu terminu mam sie zgłosić do szpitala i tam mnie zbadają. Co oni będą jutro sprawdzać? KTG i normalne badanie dopochwowe czy coś jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mam jednak nadzieje że do wtorku jakoś samo "pójdzie" ![]() Cytat:
![]() tak pozatym to chyba nic...
![]() "W życiu chodzi o ludzi, których spotykasz ....i o rzeczy, które z nimi tworzysz." ![]() Edytowane przez Incomprehensible Czas edycji: 2010-11-18 o 17:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Incomprehensible Chciałabym tam jutro pojechać i po prostu urodzić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do nastepnych porodów to mam znajoma ktora ma juz 3 dzieci i pierwszy porod to doslownie jak z platka a 2 nastepne coraz gorzej...wiec to chyba indywidualna sprawa.. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martuha24 Czas edycji: 2010-11-18 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Polityka prorodzinna w polsce ![]() Nie wiem,jak poradzę sobie z dwójką dzieci-staram się mysleć pozytywnie, bo załamać się bardzo łatwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Przekonasz się, że ze słodką dwójeczką jest łatwiej ![]() Będziesz bardziej zorganizowana, bogatsza w wiedzę i doświadczenia. Przy drugim dziecku człowiek sobie uświadamia jak wiele niepotrzebnych rzeczy robił przy pierwszym ![]() Ja do dziś się zastanawiam dlaczego tak sobie utrudniałam życie, zamartwiałam się, przejmowałam wszystkim........ a, że mleczka wypił za mało, a czy zupa na obiad był na pewno dobra i dostosowana do jego potrzeb.... ![]() Jak urodziła się Nataleczka wrzuciłam na pełen luz ![]() BĘDZIE DOBRZE ![]() Cytat:
Nigdy nie wiadomo co się wydarzy ![]() A tak będziesz spokojniejsza, że wszystkie rzeczy, które chciałaś mieć przy sobie masz pod ręką w razie decyzji, że np przyjmują Cię na oddział!!! 3maj się jutro dzielnie na badaniach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Jakoś to będzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie ma przyzwyczajenia Twoja córeczka? Przypomnij mi ile będzie mieć latek jak pojawi się rodzeństwo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczyny, więc wezme ze sobą torbę -przezorny zawsze ubezpieczony
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Heja Witam wszystkie dziołchy!
![]() ![]() ![]() ![]() Wpadam na chwilkę bo zaraz idę się położyć, muszę sobie przestawić swój wewnętrzny zegar bo przyzwyczaił mnie TŻ, kłaść się po 24 a ja potrzebuje więcej snu niż on i potem nie mogłam się dobudzić nawet o 10 rano. A że pojechał na 3 dni na szkolenie to może się mi uda cóż zrobić z tym moim spaniem. Bo zdarzyło się mi zaspać na 13 na seminarium...a to chyba już przegięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Kamilko napisz co tam u Ciebie słychać ![]() Nic się nie odzywasz ![]() Wszystko w porządku? Martuha24 najlepsze życzenia urodzinowe dla córeczki ![]() Spełnienia dziecięcych marzeń, dużo uśmiechu, zdrówka oraz tysiące uścisków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
Hej!
No widzę, że nareszcie się trochę rozkręciłyście z pisaniem ![]() Jejku, ile tutaj "rodzących"! Koraliku cieszę się, że nareszcie masz i prąd i wodę i spokój ducha ![]() ![]() Martuha Sto Lat dla Twojej kruszynki! ![]() KarolinaP103 wiesz, ja też się przejmowałam, jak to będzie jak urodzi się drugi synek.. starszy też miał swoje przyzwyczajenia, ale ja mu ich starałam się nie zmieniać, żeby nie czuł, że zszedł na dalszy plan.. był nauczony wieczorem zasypiać ze mną, przytulać się, czytać bajki przed snem, więc to zostało, najpierw młodszego synka usypiałam, a później starszy miał mnie tylko dla siebie.. musieli się przyzwyczaić do hałasu podczas usypiania i teraz nawet jak jeden płacze, to drugi wcale się nie budzi ![]() malli dobrze Ci dziewczyny radzą, weź torbę ![]() ![]() Kamilko co u Ciebie?? Wszystko ok?? A co do drugiego porodu to z reguły (oczywiście są wyjątki) jest szybszy, ale podobno bardziej bolesny... Przy pierwszym porodzie pierwsze skurczybyki zaczęły mnie brać tak około 16.00, pojechałam do szpitala jakoś po 18.00, o 22.30 byłam na porodówce z rozwarciem na 6 cm, o 00.30 miałam na 10 cm i o 2.50 urodziłam synka ![]() A drugi poród od 10 cm rozwarcia do urodzenia dziecka- 20 minut ![]() Idę na śniadanko!
![]() |
#380 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() koralik Farahhmiło że ktoś się martwi że się nie odzywam ![]() ![]() ![]() U nas jakoś tak dziwnie.. Takie napięcie, oczekiwanie na godzinę 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam umyć naczynia bo wczoraj po moich zachciewajkach stos się uzbierał a że TŻ pojechał po opony i felgi to zmywanie zostało mi ![]() ![]() malli80 chyba nie było nam dane wcześniej się poznać więc witam wśród nas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- karolinko to widzę że nie tylko w Jaworznie taki cyrk ze żłobkami ![]()
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
Farahh no właśnie o to usypianie i to czytanie bajek mi chodzi, bo tak córka jest też przyzwyczajona. Już myślałam,co to będzie za usypianie dwójki o różnej porze w jednym pokoju ale widzę,że to jest wykonalne. Pocieszyłaś mnie
![]() 22Kamila22 w Jaworznie też tak ciężko? Tu jest jeden złobek na całe rozległe miasto i stąd te cyrki z dostaniem się. U Ciebie też kolejka dzień wcześniej? Paranoja! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina, dobrze że masz pozytywne nastawienie, dasz radę, bo my babki w końcu silne jesteśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
Dziekujemyza zyczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może przypomniało się jej jak dokładnie rok temu wydostawała się na ten świat w niezłych bólach ![]() Jutro będzie lepiej ![]() malli80 wróciłaś już ze szpitala? Jak tam po kontroli? Ło matko.........a może ty już tam zostałaś ![]() Farahh co porabiasz z chłopakami w domu jak pogoda jest do d*** ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
Własnie przeczytałam artykuł
https://mamotoja.pl/rodzice_mama_tez...ykul,7556.html a to co oni pisza to tylko kropla w morzu.. Te cudowne rady mnie osobiście doprowadzają do szału ![]() ![]() ![]() My mamy jakiś napad zachciewajek na słodycze od 3 dni ![]() ![]()
![]() |
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ja nie znoszę takich rad ![]() Zawsze się wtedy bardzo denerwuję ![]() Albo bezczelnie odpowiadam takim dobrze radzącym ![]() Zawsze kieruję się tylko sercem i ja wiem co jest najlepsze dla moich dzieci!!!! Ja słyszę nie noś tyle bo rozpieścisz, dlaczego nie dasz klapsa tylko tłumaczysz........ ![]() Ale sobie podniosłam ciśnienie!!!!!!!! Uciekam na kije się odstresować ![]() Kolorowych snów dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Ha! Czyli nie tylko na mnie tak to działa
![]() ![]() koralik miłego odstresowania na kijkach ![]() Ja też zmykam już do łóżka. Oglądnę "Szpilki na Giewoncie" na Ipla, poczytam troszkę i nyny ![]() ![]()
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
Coś się malli80 nie odzywa, pewnie już urodziła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
Koralik jak jest taka pogoda do d..., to przeważnie siedzimy w domu i wymyślałam dzieciakom jakieś zabawy, a to malowanie farbami, a to lepienie plasteliną, a to jakieś budowanie klockami... puszczam im bajki, albo muzykę i tańczymy sobie
![]() ![]() Kamilko co do dobrych rad... brak słów... najbardziej mnie wkurza moja teściowa, która twierdzi, że gdyby synek dostał klapsa w tyłek to by w końcu był grzeczny... no i za nic nie da sobie wytłumaczyć, że to nie jest dobre rozwiązanie... poza tym mam sąsiadkę, która obserwuje jak ubieram dzieci na dwór.. zawsze stoi w oknie i komentuje: czapki nie mają dzieci, a taki wiatr na dworze, rękawiczek nie mają, rączki im zmarzną.. kurtka za cienka, spodnie za cienkie, buty nie dobre... co z tego, że na dworze +17 stopni i bezwietrznie... najlepiej to by opatuchały dzieciaka, aż by purpurowy się zrobił i ledwo dyszał! Ja zawsze wiem, co jest dla mojego dziecka dobre i robię tak jak uważam za słuszne... a czy to się komuś podoba czy nie, to jego sprawa.. ważne, że mojemu dziecku to pasuje. Rozpisałam się, ale teraz zmykam, jakiś film obejrzę i idę spać! Dobrej nocki! Koralik że też Ci się chce wymachiwać tymi kijami! ![]() mamz jak ząbek? A właściwie dziura po ząbku! ![]()
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-11-19 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
Witam Was sobotnio
![]() Farahh myślałam, że podpatrzę od Ciebie jakieś nowe zajęcie dla dzieci.... ale robimy to samo ![]() Jak coś wymyślisz daj znać nawet w nocy ![]() U nas powoli wchodzą gry planszowe i puzzle z 40-60 elementów. Puzzle zajmą go na dość długo ![]() ![]() Polubiłam chodzenie na wieczorne spacery z kijami...choć czasami nie chce mi się ruszyć, mobilizuje się i wychodzę ![]() Rewelacyjna metoda na odstresowanie, zregenerowanie się, oderwanie od obowiązków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.