|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Powiem tak......jak na pierwsze użycie tergo oleju kokosowego....niebo jest!!
Ładne loczki brak puchu, tylko...mam trochę grubszych i dość dużo takich cieńszych na środku głowy, co mi się średnio podoba ale będę kombinował... I tak jak pisała Eloe <pozdrawiam>, tak przy opisie kosmetyku co wstawiałem link biorę go troszkę do stylizacji sprawdza się znakomicie Dziękuje wam !!!
|
#28232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalona
|
|
#28233 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zachwycona olejem kokosowym, warto było cierpieć. Nawet mama stwierdziła, że już dawno tak ładnie nie ułożyły mi się włosy
|
|
|
|
#28234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po kokosku właśnie takie fajne włoski są, mięciutkie i milutkie, ja lubię też bardzo jojobę
|
|
|
|
|
#28235 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to mam chyba jeszcze więcej
ale nie kupuje już nic na razie (wczoraj przejeżdżałam obok auchan i nie wstąpiłam )tż mi zafundował zestaw tigi love peace planet za klika dni będzie u mnie
|
#28236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za zestawik??
|
|
#28237 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#28238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny!! Chciałam wam wszystkim serdecznie podziękować za pomysły odnośnie tej fryzury imprezowej Ostatecznie skończyło się na opasce (agison (głównie z braku czasu na jakiekolwiek inne "bardziej skomplikowane" pomysły )TŻ stwierdził, że on nie wie czy jest zadowolony, bo tak ładnie wyglądam, że chyba nie chce żeby ktokolwiek poza nim mnie widział Impreza ogólnie niesamowicie udana ![]() _Ewelka_ Jasne, że nie samo mycie i stylizacja miałam jakiś zły dzień z ogarnięciem się. Zawsze po myciu nakładam b/s (aktualnie wykańczam joannę balsam regenerujący), a mycie generalnie mam zawsze po maseczkach/olejowaniu całonocnym i z reguły na długość nakładam hegrona albo Mrs.Potters. Wcześniej myłam tymi odżywkami, ale chyba to za mało jak na mój skalp. Teraz testuję BD...nie mam pewności czy to jest to (mam delikatny problem ze skalpem, ale nie wiem czy to od Capitavitu - obstawiam, że tak, ale jeszcze mam fazę testów - czy od BD).Zauważyłam, że bardzo dobrze moim włosom robi olej ze słodkich migdałów i garnier karite, z tym, że nie nakładam tych cudów zbyt blisko skalpu. anka.d o ile sobie przypominam Twoje zdjęcia (muszę poszperać ) to zdaje się, że Twoja opinia stanowi dla mnie optymistyczną wróżbę A tak na bieżąco...zaczynają mi się pojawiać "drugie dni"...nie do końca, nie idealnie, ale po podpięciu przodu i boków, tył prezentuje się całkiem przyzwoicie zauważyłam to od momentu zastosowania Zielonego Rossmanna Z Nivea FC jakoś się nie polubiłam, ale może to kwestia tego, że za dużo nałożyłam (?) będę musiała to przetestować. Włosy mi się wydawały takie tępe...niefajne. Sprawdzę to jeszcze Poza tym jestem zadowolona (no, wypadanie nadal daje mi popalić choć są dni gdy jest nagła poprawa, a później znowu to samo, brak mi słów ).
|
|
#28239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to rzeczywiście efekt musiał być powalający, dobrze że TŻ Cię z domu wypuścił ![]() a ja wypróbowałam wczoraj sposób z olejem rycynowym - dodałam go trochę (całkiem sporo w sumie) do biowaxa, potrzymałam pół godziny, zmył się bez problemu, włosy nieobciążone byłam taka zdziwiona że kazałam TŻtowi obejrzeć i się wypowiedzieć, też stwierdził że ciemniejsze, więc to chyba prawda będę częściej stosować ten patent, zdecydowanie
|
|
#28240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też dałam go sporo w sobotę.Yasmin - nie byłam zadowolona w sobote z alverde ale to chyba głównie dlatego ze przesadziłam i zaczęłam dodawac co mi w ręce wpadło
|
|
#28241 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio walczyłam z włosami (spuszyło mnie czyste shea, albo szampon bobini ze slesem
), ale już jest dobrze - silikony to nie jest cudowne lekarstwo na frizz - kto nie próbował ploppingu/plunkingu (jakkolwiek to się nazywa), niech spróbuje - mam włosy do ramion i plunking jest świetną alternatywą dla harmonijkowania pouciskałam tylko z 5 razy włosy w pieluszkę, żeby je odsączyć, a potem zawinęłam je na 10 minut (użyłam męskiej koszuli z długim rękawem + flanela, żeby lepiej wsiąkało) bałam się, że włosy się rozprostują/zagniotą - nic z tych rzeczy, nadal były mocno wilgotne i nie straciły definicji A Garnier Avocado i Karite to niezmiennie moje KWC
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#28242 |
|
Zakorzenienie
|
witam , juz dawno nic nie pisałam ale od czasu do czasu was czytam
chce podziękować bo wasze rady są bezcenne doszłam do ładu z moim skalpem - myje szamponem bambino po myciu garnier żółty , odzywka b/s joanna naturia , ograniczyłam do minimum pielęgnacje ale włosy mam naprawdę super i od jakiś 4 miesięcy żadnych szamponów koloryzujących i naprawde kocham mój naturalny kolor jak będzie okazja to zrobie jakąś fotkę bo włosy mam juz do zapięcia stanika
|
#28243 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane doradźcie - zwłaszcza alergiczki i wrażliwce. Chcę kupić olej, żeby się nadawał i na włosy i na podrażniony skalp.
Zastanawiam się nad: -oliwka Babydream (Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate(emolient), Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum) -olejek Babydream dla mam (Skład: Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil/unsaponifiables, Simmondsia Chinensis (Jojoba)Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Tocopherol, Parfum) -jakiś naturalny olej - jaki? Wiem że alergikom poleca się wiele olejów: kokos, avocado, jojoba, migdał, macadamia... Boję się o zapach - mam odruch Pawłowa na pachnące kosmetyki Co wam się sprawdziło? Może wasze opinie pomogą mi coś wybrać
|
|
|
|
#28244 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wy ciągle piszecie, że to fajnie kiedy macie dobry drugi dzień. A ja często mam drugi dzień lepszy od pierwszego
Włosy są wtedy bardziej puszyste i sypkie. Pierwszego dnia się potrafią razem trzymać w takich niezbyt ładnych strąkach. Może nadmiar produktów i wilgoci po myciu się wchłaniają w nocy we włosy i w poduszkę Może to dlatego, że moje włosy są bardziej zniszczone Trzeciego dnia już wyglądają lekko nieświeżo.---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Olejek ze słodkich migdałów ma bardzo delikatny zapach (i moje włosy go lubią). A jeśli chcesz coś całkiem bez zapachu, to zawsze możesz kupić rafinowany - prawie w ogóle nie będzie pachniał.
|
|
|
|
|
#28245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#28246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tez mamolej z efavitu, i wczoraj kupiłam glorie, nastepnym razem spróbuje takiego połączenia Cytat:
dobrze ze jestes zadowolona!![]() Bylam wczoraj w Auchan, z bratem, zloscil sie niesamowicie bo przepadlam przy polce odzywek... nie bylam przygotowana zeby kupic lorysa czy bingo, sklady po częsci byly zaklejone. Kupilam sprawdzona glorie ijoanne. Wlasnie schna wlosyi licze na cud
|
|
#28247 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co za osioł to tak nakleiłwszystkie produkty Lorysa mają parafinę, więc ja zrezygnowałam i też nabyłam po raz pierwszy glorię , wypróbuję ją do mycia, bo ma wysoko cetrimonium chloride
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|||
|
|
|
#28248 |
|
Zakorzenienie
|
a to moj tyl rozczesany palcami
|
|
#28249 |
|
Zakorzenienie
|
caskada sliczny ten Twoj tyl
|
|
|
|
#28250 |
|
Raczkowanie
|
może jest rafinowane? a ma taki złotawy kolor czy jest białe?
|
#28251 |
|
Zakorzenienie
|
volyova
skad wiesz o tym jaka masz porowatosc strukture itd wlosa ? mozesz zdradzic z jakiego zrodla to wiesz
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-11-22 o 17:14 |
|
|
|
#28252 |
|
Raczkowanie
|
moze jest, ma taki niezbyt czysto bialy kolor, ale niestety nie mam przy sobie opakowania i nie moge strawdzic, jak wroce na wikend do domu to poczytam co tam jest na opakowaniu. a rafinowane jest gorsze? bo jakos innego w czechach nie znalazlam niz to: http://www.nakupnicentrum.cz/zdravi/...cke-maslo.html a niestety jest podane, ze to 100% maslo shea ale informacji o rafinowaniu nie ma
|
|
|
|
#28253 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() przez przypadek natrafiłam na Wasz wątek i sie zaczytałam ... świetne rady też ma kręcone włoski i jak wszystkie mają dobre i złe dni raz skręt ładny a raz kupa siana ... Muszę dokładnie poczytać i zastosowac kilka rad pozdrawiam |
|
|
|
#28254 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta ten olejek dla mam miałam i szczerze mówiąc nie widziałam żeby cokolwiek dobrego robił dla włosów
Mogę Ci za to polecić olej kokosowy
|
|
|
|
#28255 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() .Nie mogę kupić tigi, nie mogę kupić tigi, nie mogę kupić tigi (będę powtarzać jak mantrę )
|
|
|
|
|
#28256 |
|
Raczkowanie
|
a ja bym miala pytanko dotyczace dodatkow do odzywek, kupowanych np w mazidlach albo biochemii. uzywacie czegos takiego godnego polecenia?
ostatnio przegladalam ich strony i mam chrapke na cos ciekawego do poprawienia stanu kreciolow, ale nie wiem co by sie najbardziej nadawalo, tyle tego
|
|
|
|
#28257 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a masz skład odżwyki?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem alergikiem i nie planuje oleju nakladac na skalp polecam naturalny rafinowany - nie ma zadnego zapachu i jest delikatniejszy mam olej kokosowy i maslo mango chcialabym jeszcze olej brokułowy Cytat:
my jej tu takie wyznania piszemy a ona co???? |
||||||||
|
|
|
#28258 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
. Ale w piątki nie myję. A w sobotę? Zawsze są ładne, chyba nawet mocniej kręcone . Tylko mam fobię na punkcie świeżości skalpu. Jak nie umyję zaraz się drapię (nie żeby cokolwiek swędziało). ![]() Jennifer85, ale dawno zaglądałaś. Jak miło Cię czytać ![]() Cytat:
. Czasem jakaś koleżanka przyjdzie po radę. Ale tym kręconym rad nie udzielam, bo już uważają że wariatka jestem . Chociaż jeśli ktoś przyjdzie po radę, to pyta poważnie , a ja bardzo poważnie udzielam odpowiedzi (koleżanki z prostymi włosami).W weekend była u mnie siostra. Prawie się pokłóciłyśmy. Kupiłam jej kilka kosmetyków (używa i jest zadowolona). Chciałam, żeby nie tarła włosów, tylko odcisnęła wodę. A że obie mamy wredne charakterki ponawrzucałyśmy sobie trochę Moja siostra miała piękne 3a, 2c (chyba). Teraz właściwie ma proste, lekko falujące. I tak wygląda pięknie, ale w lokach była jeszcze ładniejsza. |
|||
|
|
|
#28259 |
|
Rozeznanie
|
Olejek kokosowy ma lepszą konsystencję niż rycynowy? Bo właśnie mam go na włosach, nie dość że śmierdzi to trudno się go nakłada
Gdzie go kupie?
|
#28260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taaaa, ja też jestem uważana za wariatkę podwójnie zakręconą, bo nie tylko włosy.... Obiecałam fotke, a ponieważ nie doczekam się zdjęć z wakacji chyba to zatrudniłam syna do sesji jak widać włoski juz wracają do siebie, ale nie kręcą się jak przed wyjazdem ![]() ![]() ![]() TU moje włoski przed wyjazdem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

I tak jak pisała Eloe
<pozdrawiam>, tak przy opisie kosmetyku co wstawiałem link biorę go troszkę do stylizacji sprawdza się znakomicie

Po kokosku właśnie takie fajne włoski są, mięciutkie i milutkie, ja lubię też bardzo jojobę
ale nie kupuje już nic na razie (wczoraj przejeżdżałam obok auchan i nie wstąpiłam 

choć są dni gdy jest nagła poprawa, a później znowu to samo, brak mi słów
).
), ale już jest dobrze 

Włosy są wtedy bardziej puszyste i sypkie. Pierwszego dnia się potrafią razem trzymać w takich niezbyt ładnych strąkach. Może nadmiar produktów i wilgoci po myciu się wchłaniają w nocy we włosy i w poduszkę 
dobrze ze jestes zadowolona!