Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 942 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-21, 18:48   #28231
Gagz
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Powiem tak......jak na pierwsze użycie tergo oleju kokosowego....niebo jest!!
Ładne loczki brak puchu, tylko...mam trochę grubszych i dość dużo takich cieńszych na środku głowy, co mi się średnio podoba ale będę kombinował... I tak jak pisała Eloe<pozdrawiam>, tak przy opisie kosmetyku co wstawiałem link biorę go troszkę do stylizacji sprawdza się znakomicie Dziękuje wam!!!

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 20:07   #28232
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
ja z kolei nie cierpię zapachu masła shea

ja mam chyba z 35 odżywek i mama już na mnie krzyczy, że nie mam na co pieniędzy wydawać
ile?
szalona
Stary 2010-11-21, 20:34   #28233
morrigan1986
Wtajemniczenie

Jestem zachwycona olejem kokosowym, warto było cierpieć. Nawet mama stwierdziła, że już dawno tak ładnie nie ułożyły mi się włosy Skręt regularniejszy i wyżej się zaczyna, włosy lśniące. Posmarowałam olejem też twarz, skóra nawilżona i jędrna. Amla idzie w odstawkę. Dodaję zdjęcia. Pierwsze jest z wczoraj, reszta zrobiona po dzisiejszym olejowaniu. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości, moim zdaniem na żywo jest ładniej

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 22:06   #28234
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Jestem zachwycona olejem kokosowym, warto było cierpieć. Nawet mama stwierdziła, że już dawno tak ładnie nie ułożyły mi się włosy Skręt regularniejszy i wyżej się zaczyna, włosy lśniące. Posmarowałam olejem też twarz, skóra nawilżona i jędrna. Amla idzie w odstawkę. Dodaję zdjęcia. Pierwsze jest z wczoraj, reszta zrobiona po dzisiejszym olejowaniu. Zdjęcia nie oddają rzeczywistości, moim zdaniem na żywo jest ładniej
Super Po kokosku właśnie takie fajne włoski są, mięciutkie i milutkie, ja lubię też bardzo jojobę I muszę zakupić shea
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:12   #28235
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ile?
szalona
ja to mam chyba jeszcze więcej ale nie kupuje już nic na razie (wczoraj przejeżdżałam obok auchan i nie wstąpiłam )
tż mi zafundował zestaw tigi love peace planet za klika dni będzie u mnie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:33   #28236
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
ja to mam chyba jeszcze więcej ale nie kupuje już nic na razie (wczoraj przejeżdżałam obok auchan i nie wstąpiłam )

a co to za zestawik??

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:48   #28237
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
a co to za zestawik??
http://allegro.pl/zestaw-tigi-peace-...4.html#gallery

Stary 2010-11-22, 11:51   #28238
venealin
Raczkowanie

Cytat:
ale masz super

Dziewczyny!!
Chciałam wam wszystkim serdecznie podziękować za pomysły odnośnie tej fryzury imprezowej
Ostatecznie skończyło się na opasce (agison dzięki za podrzucenie pomysłu) zrobionej z apaszki/paska w kwiaty, wyszło całkiem fajnie a apaszkę wygrzebałam z czeluści mojej szafy (głównie z braku czasu na jakiekolwiek inne "bardziej skomplikowane" pomysły )
TŻ stwierdził, że on nie wie czy jest zadowolony, bo tak ładnie wyglądam, że chyba nie chce żeby ktokolwiek poza nim mnie widział
Impreza ogólnie niesamowicie udana

_Ewelka_
Jasne, że nie samo mycie i stylizacja miałam jakiś zły dzień z ogarnięciem się. Zawsze po myciu nakładam b/s (aktualnie wykańczam joannę balsam regenerujący), a mycie generalnie mam zawsze po maseczkach/olejowaniu całonocnym i z reguły na długość nakładam hegrona albo Mrs.Potters. Wcześniej myłam tymi odżywkami, ale chyba to za mało jak na mój skalp. Teraz testuję BD...nie mam pewności czy to jest to (mam delikatny problem ze skalpem, ale nie wiem czy to od Capitavitu - obstawiam, że tak, ale jeszcze mam fazę testów - czy od BD).
Zauważyłam, że bardzo dobrze moim włosom robi olej ze słodkich migdałów i garnier karite, z tym, że nie nakładam tych cudów zbyt blisko skalpu.

anka.d o ile sobie przypominam Twoje zdjęcia (muszę poszperać ) to zdaje się, że Twoja opinia stanowi dla mnie optymistyczną wróżbę

A tak na bieżąco...zaczynają mi się pojawiać "drugie dni"...nie do końca, nie idealnie, ale po podpięciu przodu i boków, tył prezentuje się całkiem przyzwoicie zauważyłam to od momentu zastosowania Zielonego Rossmanna
Z Nivea FC jakoś się nie polubiłam, ale może to kwestia tego, że za dużo nałożyłam (?) będę musiała to przetestować. Włosy mi się wydawały takie tępe...niefajne. Sprawdzę to jeszcze
Poza tym jestem zadowolona (no, wypadanie nadal daje mi popalić choć są dni gdy jest nagła poprawa, a później znowu to samo, brak mi słów ).
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:57   #28239
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Ostatecznie skończyło się na opasce (agison dzięki za podrzucenie pomysłu) zrobionej z apaszki/paska w kwiaty, wyszło całkiem fajnie a apaszkę wygrzebałam z czeluści mojej szafy (głównie z braku czasu na jakiekolwiek inne "bardziej skomplikowane" pomysły )
TŻ stwierdził, że on nie wie czy jest zadowolony, bo tak ładnie wyglądam, że chyba nie chce żeby ktokolwiek poza nim mnie widział
ależ proszę cieszę się że na coś się przydałam
to rzeczywiście efekt musiał być powalający, dobrze że TŻ Cię z domu wypuścił

a ja wypróbowałam wczoraj sposób z olejem rycynowym - dodałam go trochę (całkiem sporo w sumie) do biowaxa, potrzymałam pół godziny, zmył się bez problemu, włosy nieobciążone i ciemniejsze, już po pierwszym użyciu
byłam taka zdziwiona że kazałam TŻtowi obejrzeć i się wypowiedzieć, też stwierdził że ciemniejsze, więc to chyba prawda będę częściej stosować ten patent, zdecydowanie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:17   #28240
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość

a ja wypróbowałam wczoraj sposób z olejem rycynowym - dodałam go trochę (całkiem sporo w sumie) do biowaxa, potrzymałam pół godziny, zmył się bez problemu, włosy nieobciążone i ciemniejsze, już po pierwszym użyciu
byłam taka zdziwiona że kazałam TŻtowi obejrzeć i się wypowiedzieć, też stwierdził że ciemniejsze, więc to chyba prawda będę częściej stosować ten patent, zdecydowanie
kurcze szkoda że u mnie na moim brązie nie widać efektu przyciemnienia też dałam go sporo w sobotę.

Yasmin - nie byłam zadowolona w sobote z alverde ale to chyba głównie dlatego ze przesadziłam i zaczęłam dodawac co mi w ręce wpadło

Stary 2010-11-22, 13:11   #28241
Volyova
Rozeznanie

Ostatnio walczyłam z włosami (spuszyło mnie czyste shea, albo szampon bobini ze slesem ), ale już jest dobrze Chciałam się z Wami podzielić dwoma spostrzeżeniami:

- silikony to nie jest cudowne lekarstwo na frizz w desperacji używałam i amodimethicone, i jedwab Joanna z dimethiconolem (ilość: 2 groszki) - i nic, zupełnie moim spuszonym włosom to nie przeszkadzało, dalej sobie wesoło sterczały.

- kto nie próbował ploppingu/plunkingu (jakkolwiek to się nazywa), niech spróbuje - mam włosy do ramion i plunking jest świetną alternatywą dla harmonijkowania
pouciskałam tylko z 5 razy włosy w pieluszkę, żeby je odsączyć, a potem zawinęłam je na 10 minut
(użyłam męskiej koszuli z długim rękawem + flanela, żeby lepiej wsiąkało)
bałam się, że włosy się rozprostują/zagniotą - nic z tych rzeczy, nadal były mocno wilgotne i nie straciły definicji

A Garnier Avocado i Karite to niezmiennie moje KWC - nie wiem co zrobię jak go kiedyś przestaną produkować, aż boję się o tym myśleć - dla moich włosów to jedyny ujarzmiacz

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:13   #28242
losek78
Zakorzenienie

witam , juz dawno nic nie pisałam ale od czasu do czasu was czytam
chce podziękować bo wasze rady są bezcenne
doszłam do ładu z moim skalpem - myje szamponem bambino , jednak odzywki do mycia nie służyły i robił sie łupież
po myciu garnier żółty , odzywka b/s joanna naturia , ograniczyłam do minimum pielęgnacje ale włosy mam naprawdę super i od jakiś 4 miesięcy żadnych szamponów koloryzujących i naprawde kocham mój naturalny kolor
jak będzie okazja to zrobie jakąś fotkę bo włosy mam juz do zapięcia stanika , zbieram mnóstwo komplementów odnośnie moich włosów , pytania czy kręce włosy mnie smieszą , kiedys dawno robiłam pasemka, prostowałam a nikt nie chwalił mojej fryzury
Stary 2010-11-22, 13:26   #28243
AjriszMarta
Zakorzenienie

Kochane doradźcie - zwłaszcza alergiczki i wrażliwce. Chcę kupić olej, żeby się nadawał i na włosy i na podrażniony skalp.
Zastanawiam się nad:
-oliwka Babydream (Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate(emolient), Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum)
-olejek Babydream dla mam (Skład: Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil/unsaponifiables, Simmondsia Chinensis (Jojoba)Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Tocopherol, Parfum)
-jakiś naturalny olej - jaki? Wiem że alergikom poleca się wiele olejów: kokos, avocado, jojoba, migdał, macadamia... Boję się o zapach - mam odruch Pawłowa na pachnące kosmetyki Co wam się sprawdziło? Może wasze opinie pomogą mi coś wybrać

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:30   #28244
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Dziewczyny wy ciągle piszecie, że to fajnie kiedy macie dobry drugi dzień. A ja często mam drugi dzień lepszy od pierwszego Włosy są wtedy bardziej puszyste i sypkie. Pierwszego dnia się potrafią razem trzymać w takich niezbyt ładnych strąkach. Może nadmiar produktów i wilgoci po myciu się wchłaniają w nocy we włosy i w poduszkę Może to dlatego, że moje włosy są bardziej zniszczone Trzeciego dnia już wyglądają lekko nieświeżo.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Kochane doradźcie - zwłaszcza alergiczki i wrażliwce. Chcę kupić olej, żeby się nadawał i na włosy i na podrażniony skalp.
Zastanawiam się nad:
-oliwka Babydream (Skład: Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Isononanoate(emolient), Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum)
-olejek Babydream dla mam (Skład: Glycine Soja (Soybean) Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil/unsaponifiables, Simmondsia Chinensis (Jojoba)Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Tocopherol, Parfum)
-jakiś naturalny olej - jaki? Wiem że alergikom poleca się wiele olejów: kokos, avocado, jojoba, migdał, macadamia... Boję się o zapach - mam odruch Pawłowa na pachnące kosmetyki Co wam się sprawdziło? Może wasze opinie pomogą mi coś wybrać
Ja bym wybrała naturalny Olejek ze słodkich migdałów ma bardzo delikatny zapach (i moje włosy go lubią). A jeśli chcesz coś całkiem bez zapachu, to zawsze możesz kupić rafinowany - prawie w ogóle nie będzie pachniał.
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:30   #28245
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy ciągle piszecie, że to fajnie kiedy macie dobry drugi dzień. A ja często mam drugi dzień lepszy od pierwszego Włosy są wtedy bardziej puszyste i sypkie. Pierwszego dnia się potrafią razem trzymać w takich niezbyt ładnych strąkach. Może nadmiar produktów i wilgoci po myciu się wchłaniają w nocy we włosy i w poduszkę Może to dlatego, że moje włosy są bardziej zniszczone Trzeciego dnia już wyglądają lekko nieświeżo.
ostatnio tak kilka razy miałam po umyciu że 2 i 3 dzień są lepsze niż pierwszy ... Pierwszy jest oklapnięty i jakiś smętny za to potem jest lepiej skręt się robi lżejszy mniej obciążony niż dnia pierwszego i objętość jest większa -maskara ...

Stary 2010-11-22, 14:32   #28246
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Witajcie

Podskoczyłem dzisiaj na miasto, bo widziałem jakiś sklep z ziołami i zdrową żywnością, na kruczej 110?, i zakupiłem olej kokosowy ten tutaj:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...j-kokosowy.htm

200ml za 15 to chyba niedużo, zmieszam go dzisiaj z glorią i pochodzę z tym cały dzień, i na wieczór zdam relację..
Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Powiem tak......jak na pierwsze użycie tergo oleju kokosowego....niebo jest!!
Ładne loczki brak puchu, tylko...mam trochę grubszych i dość dużo takich cieńszych na środku głowy, co mi się średnio podoba ale będę kombinował... I tak jak pisała Eloe<pozdrawiam>, tak przy opisie kosmetyku co wstawiałem link biorę go troszkę do stylizacji sprawdza się znakomicie Dziękuje wam!!!
Milo Cie tu gościć
Tez mamolej z efavitu, i wczoraj kupiłam glorie, nastepnym razem spróbuje takiego połączenia a te cieńsze wloski o ktorych piszesz... moze za duzo oleju? wtedy takie straki się robią. Mi niestety często zdarza się przesadzić z olejem

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
- kto nie próbował ploppingu/plunkingu (jakkolwiek to się nazywa), niech spróbuje - mam włosy do ramion i plunking jest świetną alternatywą dla harmonijkowania
pouciskałam tylko z 5 razy włosy w pieluszkę, żeby je odsączyć, a potem zawinęłam je na 10 minut
(użyłam męskiej koszuli z długim rękawem + flanela, żeby lepiej wsiąkało)
bałam się, że włosy się rozprostują/zagniotą - nic z tych rzeczy, nadal były mocno wilgotne i nie straciły definicji
tez zawsze sie boję, że sie wlosy pogniotą, straca ksztalt. I nieraz tak sie dzieje. Ale wiem ze źle to robie dobrze ze jestes zadowolona!

Bylam wczoraj w Auchan, z bratem, zloscil sie niesamowicie bo przepadlam przy polce odzywek... nie bylam przygotowana zeby kupic lorysa czy bingo, sklady po częsci byly zaklejone. Kupilam sprawdzona glorie ijoanne. Wlasnie schna wlosyi licze na cud
Stary 2010-11-22, 14:58   #28247
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
tez zawsze sie boję, że sie wlosy pogniotą, straca ksztalt. I nieraz tak sie dzieje. Ale wiem ze źle to robie
A może za długo trzymasz?
Cytat:
Bylam wczoraj w Auchan, z bratem, zloscil sie niesamowicie bo przepadlam przy polce odzywek...
He he he, skąd ja to znam
Cytat:
nie bylam przygotowana zeby kupic lorysa czy bingo, sklady po częsci byly zaklejone. Kupilam sprawdzona glorie ijoanne.
chyba z 10 minut próbowałam zdrapać nalepkę z Lorysa co za osioł to tak nakleił
wszystkie produkty Lorysa mają parafinę, więc ja zrezygnowałam
i też nabyłam po raz pierwszy glorię , wypróbuję ją do mycia, bo ma wysoko cetrimonium chloride

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:18   #28248
caskada
Zakorzenienie

a to moj tyl rozczesany palcami
Stary 2010-11-22, 15:34   #28249
Jennifer85
Zakorzenienie

caskada sliczny ten Twoj tyl

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:18   #28250
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez H4LI Pokaż wiadomość
heh teraz obwachalam to swoje maslo shea i jakos zapachu nie wyczuwam
może jest rafinowane? a ma taki złotawy kolor czy jest białe?

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:22   #28251
caskada
Zakorzenienie

volyova
skad wiesz o tym jaka masz porowatosc strukture itd wlosa ? mozesz zdradzic z jakiego zrodla to wiesz

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-11-22 o 17:14
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:24   #28252
H4LI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
może jest rafinowane? a ma taki złotawy kolor czy jest białe?
moze jest, ma taki niezbyt czysto bialy kolor, ale niestety nie mam przy sobie opakowania i nie moge strawdzic, jak wroce na wikend do domu to poczytam co tam jest na opakowaniu. a rafinowane jest gorsze? bo jakos innego w czechach nie znalazlam niz to: http://www.nakupnicentrum.cz/zdravi/...cke-maslo.html a niestety jest podane, ze to 100% maslo shea ale informacji o rafinowaniu nie ma
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:41   #28253
acelinka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

przez przypadek natrafiłam na Wasz wątek i sie zaczytałam ... świetne rady też ma kręcone włoski i jak wszystkie mają dobre i złe dni raz skręt ładny a raz kupa siana ...
Muszę dokładnie poczytać i zastosowac kilka rad

pozdrawiam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:43   #28254
Shameer
Raczkowanie

GG do Shameer

AjriszMarta ten olejek dla mam miałam i szczerze mówiąc nie widziałam żeby cokolwiek dobrego robił dla włosów Mogę Ci za to polecić olej kokosowy
Shameer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:52   #28255
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Kropcia, ja jestem na odwyku, a Ty przypominasz mi o tigi. I tak nie wytrzymałam, ale co innego kupić kilka kosmetyków za parę złotych, a co innego zestaw tigi. Niedobra.
Nie mogę kupić tigi, nie mogę kupić tigi, nie mogę kupić tigi (będę powtarzać jak mantrę)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 18:29   #28256
H4LI
Raczkowanie

a ja bym miala pytanko dotyczace dodatkow do odzywek, kupowanych np w mazidlach albo biochemii. uzywacie czegos takiego godnego polecenia? ostatnio przegladalam ich strony i mam chrapke na cos ciekawego do poprawienia stanu kreciolow, ale nie wiem co by sie najbardziej nadawalo, tyle tego
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 18:30   #28257
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
kusi mnie ten z nivea fc, ale szczerze to szkoda mi na niego kasy. a tutaj piszecie, że pierwsza butelka daje dobre efekty, a z kolejnymi już gorzej wydajny on jest chociaż?
wydajny na moje długie włosy zużyłam przez 4 miesiac ok 1/3 butelki. ja go lubie

Cytat:
śmieszna rzecz mi się przytrafiła, bo jak wprowadzałam się do akademika to w moim segmencie mieszkają 4 dziewczyny + ja z kręconymi włosami. jedna z nich namiętnie je prostuje
i one naprawdę mają piękny skręt, ale jakoś ciężko się odważyć i zaproponować im pielęgnację zgodną z cg. może kiedyś się odważę. ale mimo to jestem uradowana, że może kłaczki są zdrowsze od ich
fajnie, u mnie w pracy jest kilka kręconowłosych, ale też nie mam odwagi pogadać z nimi na temat pielęgnacji, a niektorym to by się przydalo

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Yasmin...
kolezanka ciągle rozjaśnia a ja mysle, by miala jakis cieplejszy odcień blondu, by tak nie musiala co chwile rozjasniac :P albo jakis odcien karmelowy ?
rozjasnianie ??

ale Ci zazdroszcze, oj...
a masz skład odżwyki??

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
też bym chciała przyciemnić naturalnie włoski, podbiorę troche olejku mamie i wyprobuje

Cytat:
Yasmin - nie byłam zadowolona w sobote z alverde ale to chyba głównie dlatego ze przesadziłam i zaczęłam dodawac co mi w ręce wpadło
Kochana a to byla maska czy odżywka? mam niezły metlik w głowie co do alverde

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
na skalp odradzałabym
ja jestem alergikiem i nie planuje oleju nakladac na skalp
polecam naturalny rafinowany - nie ma zadnego zapachu i jest delikatniejszy
mam olej kokosowy i maslo mango
chcialabym jeszcze olej brokułowy

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Kropcia, ja jestem na odwyku, a Ty przypominasz mi o tigi. I tak nie wytrzymałam, ale co innego kupić kilka kosmetyków za parę złotych, a co innego zestaw tigi. Niedobra.
Nie mogę kupić tigi, nie mogę kupić tigi, nie mogę kupić tigi (będę powtarzać jak mantrę)
niedobra prawda?
my jej tu takie wyznania piszemy a ona co????
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 18:45   #28258
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Cytat:
ostatnio tak kilka razy miałam po umyciu że 2 i 3 dzień są lepsze niż pierwszy ... Pierwszy jest oklapnięty i jakiś smętny za to potem jest lepiej skręt się robi lżejszy mniej obciążony niż dnia pierwszego i objętość jest większa -maskara ...
Hmm, ja myję codziennie, bo wydaje mi się, że jak nie umyję włosy będą do d... . Ale w piątki nie myję. A w sobotę? Zawsze są ładne, chyba nawet mocniej kręcone. Tylko mam fobię na punkcie świeżości skalpu. Jak nie umyję zaraz się drapię (nie żeby cokolwiek swędziało).

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
a to moj tyl rozczesany palcami
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
caskada sliczny ten Twoj tyl

Jennifer85, ale dawno zaglądałaś. Jak miło Cię czytać

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

fajnie, u mnie w pracy jest kilka kręconowłosych, ale też nie mam odwagi pogadać z nimi na temat pielęgnacji, a niektorym to by się przydalo
Ja już nie próbuję. Czasem jakaś koleżanka przyjdzie po radę. Ale tym kręconym rad nie udzielam, bo już uważają że wariatka jestem. Chociaż jeśli ktoś przyjdzie po radę, to pyta poważnie, a ja bardzo poważnie udzielam odpowiedzi (koleżanki z prostymi włosami).

W weekend była u mnie siostra. Prawie się pokłóciłyśmy. Kupiłam jej kilka kosmetyków (używa i jest zadowolona). Chciałam, żeby nie tarła włosów, tylko odcisnęła wodę. A że obie mamy wredne charakterki ponawrzucałyśmy sobie trochę(wstyd mi do teraz). TŻ miał ubaw.

Moja siostra miała piękne 3a, 2c (chyba). Teraz właściwie ma proste, lekko falujące. I tak wygląda pięknie, ale w lokach była jeszcze ładniejsza.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 19:04   #28259
Alciaaa
Rozeznanie

Olejek kokosowy ma lepszą konsystencję niż rycynowy? Bo właśnie mam go na włosach, nie dość że śmierdzi to trudno się go nakłada Gdzie go kupie?

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 19:12   #28260
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja już nie próbuję. Czasem jakaś koleżanka przyjdzie po radę. Ale tym kręconym rad nie udzielam, bo już uważają że wariatka jestem.

Taaaa, ja też jestem uważana za wariatkę
podwójnie zakręconą, bo nie tylko włosy....

Obiecałam fotke, a ponieważ nie doczekam się zdjęć z wakacji chyba to zatrudniłam syna do sesji
jak widać włoski juz wracają do siebie, ale nie kręcą się jak przed wyjazdem

TU moje włoski przed wyjazdem
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości