|
|
#4891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
mabi, ja głosowałam z nadzieją, że przegra obecny burmistrz, który pierdzi w stołek już od X lat
Może jak wygra jego rywal, to parę innych osób straci swoje stołki (burmistrz ma duża rodzinę i znajomych) i w końcu i ja dostanę swoją szansę A co do znajomości, to ja tez bym chętnie z nich skorzystała, gdybym tylko je miała A wogle dziewczyny, tak wychwalacie tego PH, że może i ja jak nic innego nie znajdę, to tak tymczasowo spróbuję tego sobie poszukać... chociaż boję się tych akwizycji, które się chowają pod każdą postacią...
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4893 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja bardzo lubiłam tą pracę: ciągle się coś działo, było zabawnie
A byłam hostessą od kawy - zawsze miałam sample i co zaoferować w wymianie barterowej Nieraz to wychodziłam z pracy z wypchanym plecakiem nie moich produktów
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
a ja promowalam kosmetyki hehe
i tylko kosmetyki ![]() Wampirka, juz na rozmowie wyczujesz, czy to akwizycja czy nie. Jesli tak, to nara, do widzenia. Jesli cos fajniejszego, gdzie masz wplyw na pare kwestii i fajne autko, to why not Sluzbowy wóz to jest to..... Wlasnie czytam sobie to forum co wam tu podałam, ehhh jakie ludzie maja poczucie humoru :P Dawno temu w durnej firmie odpowiedzialem na durne pytanie : Ile pan chcialby zarabiac ? Na co ja - 10tys zlotych A kolesiowi malo co wara nie opadla On : Ale my nie mozemy panu zaproponowac takich pieniedzy ! Ja : To w takim razie ile są panstow w stanie mi zaproponowac (to byla juz chyba trzecia rozmowa) Hmm na poczatek jakies 1500brutto ... no ale wie Pan w miare jak sie bedzie Pan rozwijał..... i podobne brednie ..... Pozniej juz z goscia tylko lałem ... On : Wie Pan u nas wymagany jest garnitur ! .... Ja : Nie ma sprawy ! Ile miesiecznie Panstwo przeznaczają na obiór bo przy kwocie jaką Pan zaproponował jednego porządnego garnituru sie nie kupi .... ON !!! : A TO PAN NIE MA GARNITURU ! Ja : Mam - Z WESELA !!! Po paru jeszcze jakis tam argumentach powiedzialem zeby dal sobie spokój ! i nie robił z siebie idioty ! ( nie zrozumiał) ... Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-11-21 o 23:51 |
|
|
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja to w sumie stałam na różnych rzeczach, ciasteczkach, herbatach, wódce i na kosmetykach tez nie raz
ale przez ostatnie 2 lata to była kawa, bo tam miałam najwyższą stawę, super szefa i do tego karton z kawą co tydzień ![]() Kosmetyki akurat fajnie się sprzedawało, tylko po każdej takiej promocji wydawałam przynajmniej połowę tego co zarobiłam... ja to jednak jestem słaba płeć jeśli chodzi o kosmetyki
|
|
|
#4896 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4897 |
|
Inkwizytor
|
Ja mam pytanie troche z innej beczki. Powiedzcie mi dziewczyny jak szukacie pracy? Wysyłacie LM i CV na oferty (lub zakładki praca) czy moze też dzwonicie po firmach (odwiedzacie z cv i lm firmy) nawet jeżeli te nie zglaszały zapotrzebowania na nowego pracownika? Czy takie zachowanie nie zostaloby potraktowane jako bezczelne ? Lub czy dokumenty nie zginą gdzies w czeluściach biurka sekretarki? Bo ja juz sama nie wiem jak mam tej roboty szukać...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#4898 |
|
Rozeznanie
|
Nie chce nikogo obrazac, ale my nie poszlismy na wybory ze wzgledu na familiade panujaca w gmienie i wiele innych rzeczy. U mnie na wsi wszyscy poszli glosowac na jedna babke, bo im droge obiecala zrobic, a droga jest u nas jak ser szwajcarski taka dziurawa.
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
załamana jestem
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- A jakby tego było mało na oficjalnej stronie mojego miasta ukazało się dziś takie info: Rządowy projekt ustawy budżetowej na rok 2011, zakłada radykalne zmniejszenie środków Funduszu Pracy na aktywizację zawodową osób bezrobotnych do kwoty 1.484,1 mln zł., podczas gdy na rok 2010 planowano na ten cel 4.845,4 mln zł. (co oznacza zmniejszenie o ponad 70% środków na 2011 r). Zmniejszenie środków Funduszu Pracy spowoduje drastyczne ograniczenie w zakresie możliwości aktywizacji zawodowej osób bezrobotnych zamieszkałych na terenie powiatu. Sytuacja taka spowoduje ogromny wzrost stopy bezrobocia, która i tak na naszym terenie utrzymuje się na wysokim poziomie tj.14,00%. Obecne proponowane warunki mogą skutkować brakiem możliwości realizacji programów na rzecz osób bezrobotnych. napewno znajdę pracę Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2010-11-22 o 11:33 |
|
|
|
#4900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie podobna sytuacja. Niestety ludzie wybrali burmistrza, który przez 3 poprzednie kadencje nie zrobił zupełnie nic poza obsadzeniem wszystkich "stołków" w urzędzie znajomymi i rodziną. Naprawdę nie wiem czym ludzie kierowali się oddając na niego swój głos. ehhh i dalej jesteśmy w czarnej du...., nic się nie zmieni, no chyba że na gorsze
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie napewno na gorsze skoro TERAZ BYŁA kasa na walkę z bezrobociem i nic się nie zmieniło to co będzie po nowym roku jak KASY BRAK...nie chcę nawet myślec
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyborów to właśnie próbuje znaleźć info kto został prezydentem Gliwic i wszystkie strony obciążone że się nie da wejść. :/ Nie pojechałam na tą rozmowę. No i niestety po tych nocnych przemyśleniach i tym że nie miałabym jak dojeżdżać stwierdziłam że nie ma sensu. Teraz się obudziłam dopiero i mam prawie cały dzień z dupy. Zabieram się za wysyłanie do firm.
|
|
#4904 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio znajomy polecał by spróbować np w branży farmaceutycznej. Nie mówię, że kiedyś nie spróbuje startować na jakiegoś PH, ale chyba jeszcze nie teraz... Co do pracy na promocjach - mnie również zdarzało się dorabiać w ten sposób na studiach. Początki były najgorsze. Paraliżowało mnie podchodzenie do ludzi i oferowanie czegokolwiek. Ale starałam się i jakoś poszło. Najważniejsze, że dzięki temu przełamałam się. No i te dodatkowe bonusy, o których piszecie - też fajna sprawa. Nawiązując do tematu wyborów. U mnie druga tura, ale jakiegokolwiek człowieka by nie wybrano, ciężko mi uwierzyć, że zmieni się coś na lepsze, zwłaszcza jeśli chodzi o pracę. Cytat:
nic nie tracisz, a kto wie jaki byłby rezultat. W końcu z jakiegoś powodu Cię zaprosili. Ja pojechałabym chociażby dla samej rozmowy. Kolejne spotkanie rekrutacyjne to kolejne doświadczenie No ale trudno, teraz jak to mówią musztarda po obiedzie. Jak nie ta praca, to może inna. Owocnego wysyłania
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi, strasznie mi przykro. Ludzie sa ciemni, lub nie wiem jak to wytlumaczyc. W moim miescie sensacja, pewniak na prezydenta zostal zmiazdzony i bedzie druga tura. Mnie to srednio obchodzi, bo mimo, ze tu mieszkam, jestem zameldowana, to jednak niewiele mnie laczy z tym czlowiekiem i polityka tego miejsca.
Byłam dzis od 10 w pracy, wrocilam lekko po 12. Gimnazjalisci to najgorsze bachory pod sloncem ! |
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe oj tak gimnazjaliści są okropni!
Wiem, bo mój brat dopiero co skończył gimnazjum. |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie, zasilam znow szeregi bezrobocia
Ostatnio udało mi sie chwycic dorywczaka w sklepie na miesiac do pomocy, nieststy to tylko praca dorywcza byla. Lece dzisiaj z CV do CH poroznosic po sklepach.
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę i zamulam, chyba zrobię rekonstrukcję artykułu na zajęcia, będę miała z głowy.
Póki co marnuje czas na gry: Farmerama i ZooMumba ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() Ps. 26 mam spotkanie z pośrednikiem, Boże jakie to upokarzające |
|
|
|
|
#4909 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja z miłą chęcią poszłabym na jakąkolwiek rozmowę, gdyż uważam, że jest to świetny trening. Można się oswoić z taką sytuacją, potrenować. I nawet jeśli wcale nie chcesz tej pracy. Przynajmniej kiedyś kiedy zaproszą Cię do pracy marzeń to będziesz miała rozmowę kwalifikacyjną przećwiczoną i może dzięki temu lepiej wypadniesz. No ale trudno. Mogłaś choć dziś podjechać autobusem gdzieś najbliżej jak się dało i najwyżej dalej taksówką. Albo po prostu wyjść wcześniej, podjechać autobusem i dalej na piechotę. Nie wiem jakiego rzędu są to odległości.Cytat:
![]() U mnie też druga tura wyborów. Nie byłam głosować bo sama nie wiem na kogo. Były prezydent urzędujący od lat, nie jest najgorszy. Jest on w pewnym stopniu megalomanem, którego wizją jest upiększanie miasta. Dzięki niemu moje miasto z zapyziałej, brudnej dziury zmieniło się nie do poznania. Ścieżki rowerowe, parki, odnowione budynki i drogi, nowe ronda i nawet obwodnica wokół miasta! Piękna i nowa. Jakieś fontanny, skwerki itd. Tylko podobno bardzo zadłużył miasto. No i poza upiększaniem to nie ma aż tyle innych zasług, ale lepsze to niż nic. Niestety zupełnie nie dba o jakiś przemysł czy biznes w mieście. Z kolei druga kandydatka to nie wiem czego się po niej spodziewać. Niby zapowiada, że zadba o miejsca pracy, ale kto to wie... Cytat:
Wiecie co! Zadzwonili do mnie z Orsaya. Jednak to była prawda z tą chorą rekruterką, bo zostałam zaproszona na rozmowę na 11.00 za tydzień w poniedziałek. Co więcej kierowniczka sklepu podała mi jakie będą pytania, zapytała kiedy mam zjazdy, bo układa dla mnie grafik, i oznajmiła że jestem jedyną kandydatką! Jestem w szoku! Szkoda tylko że praca na 15h tygodniowo... Ale jakakolwiek praca jest milion razy lepsza niż brak pracy! Tak sobie jeszcze pomyślałam, że przy takim wymiarze pracy to spokojnie mogę szukać dalej i nawet jak zaproszą na rozmowę to nie powinno być większych problemów, bo i tak więcej będę mieć wolnego niż pracy. Mam nadzieję, że grafiki będą polegać na tym, że będę robić dużo godzin naraz, a reszta dni wolne. Jak to wspaniale mieć jakąś nadzieję! Poza tym pomyślałam o kursie wychowawcy kolonijnego. Choć w te ferie zimowe bym się nie załapała, bo niestety mam w tym czasie 2 zjazdy, tzn. w czasie kiedy w moim województwie są ferie. Poza tym nie mam pojęcia jak się załatwia taką pracę... Edytowane przez Magda9876 Czas edycji: 2010-11-22 o 13:46 |
|||
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki i może trochę śmieszne. Dostałam zaproszenie na test kwalifikacyjny do ZUSu (test za 2 dni a ja nie mam pojęcia o ustawach
) i nie wiem jak się ubrać. Jak na rozmowę czy może bardziej swobodnie? Wolałabym tą drugą opcję ale nie wiem czy wypada. Nigdy nie byłam na takim teście
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
atunka, sportowa elegancja najlepiej sie sprawdza, tzw. casual.
Magda, no to super, ze tak wyszlo kolorowo z Orsayem, widzisz, jednak cos w tym naszym losie jest zapisane, a co sie odwlecze to nie uciecze W takich sklepach pracuje sie cały dzien, rzadko robi sie polowki, wiec sie nie martw. 15 tyg. jak pol etatu prawie, lepsze to niz nic
|
|
|
|
#4912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magda, to znalazłaś się w komfortowej sytuacji... Na razie nic więcej nie mówię, by nie zapeszyć, ale nie zapomnij nam się pochwalić w poniedziałek
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki, oby sie fajnie ułożyło! Co do kursu na wychowawcę, ja go ukończyłam, mam zaświadczenie, ostatnio znalazłam nawet ogłoszenie i wysłałam. Hmmm szukać możesz w jakichś ośrodkach, w szkołach, możesz się zgłosić, jako ochotniczka
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam tę pierwsza opcję, ale też nie ma co przesadzać. Zdecydowanie odradzam zestaw: czarne spódnica i biała bluzka, kojarzy mi się z występami na akademiach w podstawówce
|
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie o to chodzi że już mam przećwiczone, byłam w życiu na hmm...koło 100 rozmów chyba będzie. ![]() Ale nie próżnuję, od 12 wysyłam CViki. Nawet śniadania nie jadłam.Cytat:
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie graficznie zmienilam swoje CV i dopisalam obecną pracę. Po co.... Na pracuj tez weszłam, ale nie ma nic ciekawego
|
|
|
|
#4917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wiecie, że w zeszły czwartek tak się załamałam wizytą w UP i tą odmową z Orsaya, że zapomniałam, że mam prawko
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pracuj.pl/praca/wolontari...oferta,1846505 Moze ktoras sie skusi w wolnej chwili. Praca suuuperrr
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę, że właśnie może w ośrodkach szkolenia kadr się rozejrzyj Kolonie organizują ośrodki pomocy społecznej, szkoły, biura podróży z tego co wiem też, jakieś świetlice środowiskowe
|
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jestem rozpuszczonym bachorem, jak ci gimnazjalisci, z ktorymi mam przyjemnosc ostatnio przebywac, bo serio, tak luznej pracy to chyba jeszcze nie mialam (jedynie jak bylam PH to równie dobrze sobie poczynałam), a bywam taka zamulona i zniechecona, ze tylko szukam wymowek przed wlasnym sumieniem, co by tu zrobic, zeby gdzies nie pojsc lub zrobic troche mniej niz sobie zalozylam. A najsmieszniejsze jest to, ze jesli jednego dnia sobie odpuszcze i usprawiedliwie przed soba, to drugiego dnia musze nadrobic. Nie ma innej mozliwosci. Nawarstwi mi sie spraw i sie nie odkopie. Ale u mnie systematycznosc lezy i kwiczy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

Może jak wygra jego rywal, to parę innych osób straci swoje stołki (burmistrz ma duża rodzinę i znajomych) i w końcu i ja dostanę swoją szansę
A co do znajomości, to ja tez bym chętnie z nich skorzystała, gdybym tylko je miała

i tylko kosmetyki 

No i niestety po tych nocnych przemyśleniach i tym że nie miałabym jak dojeżdżać stwierdziłam że nie ma sensu. Teraz się obudziłam dopiero i mam prawie cały dzień z dupy.
. Ja z miłą chęcią poszłabym na jakąkolwiek rozmowę, gdyż uważam, że jest to świetny trening. Można się oswoić z taką sytuacją, potrenować. I nawet jeśli wcale nie chcesz tej pracy. Przynajmniej kiedyś kiedy zaproszą Cię do pracy marzeń to będziesz miała rozmowę kwalifikacyjną przećwiczoną i może dzięki temu lepiej wypadniesz. No ale trudno. Mogłaś choć dziś podjechać autobusem gdzieś najbliżej jak się dało i najwyżej dalej taksówką. Albo po prostu wyjść wcześniej, podjechać autobusem i dalej na piechotę. Nie wiem jakiego rzędu są to odległości.