BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-21, 23:42   #4891
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

mabi, ja głosowałam z nadzieją, że przegra obecny burmistrz, który pierdzi w stołek już od X lat Może jak wygra jego rywal, to parę innych osób straci swoje stołki (burmistrz ma duża rodzinę i znajomych) i w końcu i ja dostanę swoją szansę A co do znajomości, to ja tez bym chętnie z nich skorzystała, gdybym tylko je miała

A wogle dziewczyny, tak wychwalacie tego PH, że może i ja jak nic innego nie znajdę, to tak tymczasowo spróbuję tego sobie poszukać... chociaż boję się tych akwizycji, które się chowają pod każdą postacią...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 23:46   #4892
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
mabi, ja głosowałam z nadzieją, że przegra obecny burmistrz, który pierdzi w stołek już od X lat Może jak wygra jego rywal, to parę innych osób straci swoje stołki (burmistrz ma duża rodzinę i znajomych) i w końcu i ja dostanę swoją szansę A co do znajomości, to ja tez bym chętnie z nich skorzystała, gdybym tylko je miała
oo to to właśnie
Stary 2010-11-21, 23:46   #4893
VwVampirka
Zakorzenienie

a ja bardzo lubiłam tą pracę: ciągle się coś działo, było zabawnie A byłam hostessą od kawy - zawsze miałam sample i co zaoferować w wymianie barterowej Nieraz to wychodziłam z pracy z wypchanym plecakiem nie moich produktów

Oscar Wilde
Stary 2010-11-21, 23:49   #4894
pumas
Zakorzenienie

a ja promowalam kosmetyki hehe i tylko kosmetyki

Wampirka, juz na rozmowie wyczujesz, czy to akwizycja czy nie. Jesli tak, to nara, do widzenia. Jesli cos fajniejszego, gdzie masz wplyw na pare kwestii i fajne autko, to why not Sluzbowy wóz to jest to.....

Wlasnie czytam sobie to forum co wam tu podałam, ehhh jakie ludzie maja poczucie humoru :P

Dawno temu w durnej firmie odpowiedzialem na durne pytanie :
Ile pan chcialby zarabiac ?
Na co ja - 10tys zlotych
A kolesiowi malo co wara nie opadla
On :
Ale my nie mozemy panu zaproponowac takich pieniedzy !
Ja :
To w takim razie ile są panstow w stanie mi zaproponowac (to byla juz chyba trzecia rozmowa)
Hmm na poczatek jakies 1500brutto ... no ale wie Pan w miare jak sie bedzie Pan rozwijał..... i podobne brednie .....

Pozniej juz z goscia tylko lałem ...
On :
Wie Pan u nas wymagany jest garnitur ! ....
Ja :
Nie ma sprawy ! Ile miesiecznie Panstwo przeznaczają na obiór bo przy kwocie jaką Pan zaproponował jednego porządnego garnituru sie nie kupi ....
ON !!! :
A TO PAN NIE MA GARNITURU !
Ja :
Mam - Z WESELA !!!

Po paru jeszcze jakis tam argumentach powiedzialem zeby dal sobie spokój ! i nie robił z siebie idioty ! ( nie zrozumiał) ...

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2010-11-21 o 23:51
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 00:04   #4895
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja to w sumie stałam na różnych rzeczach, ciasteczkach, herbatach, wódce i na kosmetykach tez nie raz ale przez ostatnie 2 lata to była kawa, bo tam miałam najwyższą stawę, super szefa i do tego karton z kawą co tydzień
Kosmetyki akurat fajnie się sprzedawało, tylko po każdej takiej promocji wydawałam przynajmniej połowę tego co zarobiłam... ja to jednak jestem słaba płeć jeśli chodzi o kosmetyki

Oscar Wilde
Stary 2010-11-22, 00:27   #4896
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
A wiecie co, mój były współpracownik pracuje właśnie sprzedając wełnianą pościel staruszkom Zarabia od 3000 w górę, jeździ po całej Polsce z ekipą. A najlepsze to, że pracuje od września do maja, może czerwca, potem wolne. Normalnie jak wakacje! I jest bardzo zadowolona z tej pracy - 3 lata już w tym siedzi.

Co do hostessowania - też tak pracowałam i nie znosiłam tej pracy. Ale po kilku godzinach mogłam z uśmiechem podejść do każdej osoby w każdym miejscu i rozpocząć rozmowę, więc uważam, że taka praca rozwija i pomaga w nieśmiałości. Poza tym można poznać różne osoby, które mogą cię zauważyć i zaproponować pracę. Nie mówiąc o wymianie barterowej z innymi hostessami typu próbki kosmetyków, perfum, drinków na czekoladki, hehehe ) [pracowałam kiedyś przy promowaniu znanych, pysznych czekoladek... yummy......]
ja bym z tą pościelą nie potrafiła... mam tupet, jestem bezczelna i wygadana, ale mam też morale - te produkty nie są warte pieniędzy, które za nie żądają...

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
a ja bardzo lubiłam tą pracę: ciągle się coś działo, było zabawnie A byłam hostessą od kawy - zawsze miałam sample i co zaoferować w wymianie barterowej Nieraz to wychodziłam z pracy z wypchanym plecakiem nie moich produktów
no w pracy PH barter też czasem ma znaczenie kolosalne, albo na wymianki, albo sprzedaż
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:28   #4897
verda
Inkwizytor

Ja mam pytanie troche z innej beczki. Powiedzcie mi dziewczyny jak szukacie pracy? Wysyłacie LM i CV na oferty (lub zakładki praca) czy moze też dzwonicie po firmach (odwiedzacie z cv i lm firmy) nawet jeżeli te nie zglaszały zapotrzebowania na nowego pracownika? Czy takie zachowanie nie zostaloby potraktowane jako bezczelne ? Lub czy dokumenty nie zginą gdzies w czeluściach biurka sekretarki? Bo ja juz sama nie wiem jak mam tej roboty szukać...

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:34   #4898
mala zmiana
Rozeznanie

Nie chce nikogo obrazac, ale my nie poszlismy na wybory ze wzgledu na familiade panujaca w gmienie i wiele innych rzeczy. U mnie na wsi wszyscy poszli glosowac na jedna babke, bo im droge obiecala zrobic, a droga jest u nas jak ser szwajcarski taka dziurawa.
mala zmiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:32   #4899
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

załamana jestem po raz kolejny ludzie w moim mieście wybrali kogoś kto przez X lat nie zrobił kompletnie nic...rozwalił wszystkie zakłady pracy w mieście zamiast stworzyc nowe...i wygrał wybory w 1 turze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

A jakby tego było mało na oficjalnej stronie mojego miasta ukazało się dziś takie info:
Rządowy projekt ustawy budżetowej na rok 2011, zakłada radykalne zmniejszenie środków Funduszu Pracy na aktywizację zawodową osób bezrobotnych do kwoty 1.484,1 mln zł., podczas gdy na rok 2010 planowano na ten cel 4.845,4 mln zł. (co oznacza zmniejszenie o ponad 70% środków na 2011 r). Zmniejszenie środków Funduszu Pracy spowoduje drastyczne ograniczenie w zakresie możliwości aktywizacji zawodowej osób bezrobotnych zamieszkałych na terenie powiatu. Sytuacja taka spowoduje ogromny wzrost stopy bezrobocia, która i tak na naszym terenie utrzymuje się na wysokim poziomie tj.14,00%. Obecne proponowane warunki mogą skutkować brakiem możliwości realizacji programów na rzecz osób bezrobotnych.
napewno znajdę pracę

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2010-11-22 o 11:33
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:36   #4900
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
załamana jestem po raz kolejny ludzie w moim mieście wybrali kogoś kto przez X lat nie zrobił kompletnie nic...rozwalił wszystkie zakłady pracy w mieście zamiast stworzyc nowe...i wygrał wybory w 1 turze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

A jakby tego było mało na oficjalnej stronie mojego miasta ukazało się dziś takie info:
Rządowy projekt ustawy budżetowej na rok 2011, zakłada radykalne zmniejszenie środków Funduszu Pracy na aktywizację zawodową osób bezrobotnych do kwoty 1.484,1 mln zł., podczas gdy na rok 2010 planowano na ten cel 4.845,4 mln zł. (co oznacza zmniejszenie o ponad 70% środków na 2011 r). Zmniejszenie środków Funduszu Pracy spowoduje drastyczne ograniczenie w zakresie możliwości aktywizacji zawodowej osób bezrobotnych zamieszkałych na terenie powiatu. Sytuacja taka spowoduje ogromny wzrost stopy bezrobocia, która i tak na naszym terenie utrzymuje się na wysokim poziomie tj.14,00%. Obecne proponowane warunki mogą skutkować brakiem możliwości realizacji programów na rzecz osób bezrobotnych.
napewno znajdę pracę
No tak bo przecierz partie dostaly 9 milionow na dzialalnosc, trzeba bylo komus ciachnac. familiada zawsze znajdzie prace. cudownie.
mala zmiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 11:50   #4901
HaleyJames
Raczkowanie

Cytat:

ę

U mnie podobna sytuacja. Niestety ludzie wybrali burmistrza, który przez 3 poprzednie kadencje nie zrobił zupełnie nic poza obsadzeniem wszystkich "stołków" w urzędzie znajomymi i rodziną. Naprawdę nie wiem czym ludzie kierowali się oddając na niego swój głos. ehhh i dalej jesteśmy w czarnej du...., nic się nie zmieni, no chyba że na gorsze
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...
HaleyJames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:11   #4902
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

no u mnie napewno na gorsze skoro TERAZ BYŁA kasa na walkę z bezrobociem i nic się nie zmieniło to co będzie po nowym roku jak KASY BRAK...nie chcę nawet myślec
Stary 2010-11-22, 12:18   #4903
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie troche z innej beczki. Powiedzcie mi dziewczyny jak szukacie pracy? Wysyłacie LM i CV na oferty (lub zakładki praca) czy moze też dzwonicie po firmach (odwiedzacie z cv i lm firmy) nawet jeżeli te nie zglaszały zapotrzebowania na nowego pracownika? Czy takie zachowanie nie zostaloby potraktowane jako bezczelne ? Lub czy dokumenty nie zginą gdzies w czeluściach biurka sekretarki? Bo ja juz sama nie wiem jak mam tej roboty szukać...
Każdy sposób dobry. Ja oferty stawiam na ostatnim miejscu biorąc pod uwagę że na taką ofertę wysyła 500 osób. Najlepiej wpierw szukać ofert w jakiś lokalnych portalach pracy np. na forum miasta, potem na portalach branżowych, biurach karier. Następnie wysyłać do firm bądź chodzić osobiście. Ja wysyłam do firm, a jak nie ma odzewu w firmie gdzie mi bardzo zależy to będę szła osobiście bądź dzwoniła. W zeszłym roku chodziłam (bez rezultatu), potem wysyłałam (bez odzewu) a pracę dostałam wysyłając z ogłoszenia na portalu pracuj.pl i do teraz jestem w ciężkim szoku, bo teraz jest to nierealne.

Co do wyborów to właśnie próbuje znaleźć info kto został prezydentem Gliwic i wszystkie strony obciążone że się nie da wejść. :/

Nie pojechałam na tą rozmowę. Całą noc nie mogłam spać, myślałam o tym, wierciłam się, budziłam, a jak tylko zasypiałam na chwilę to śniła mi się ta rozmowa, spałam może 3 godziny w sumie. Rano jak mąż szedł do pracy zobaczyłam jak tam dojechać autobusem-nie ma jak. No i niestety po tych nocnych przemyśleniach i tym że nie miałabym jak dojeżdżać stwierdziłam że nie ma sensu. Teraz się obudziłam dopiero i mam prawie cały dzień z dupy.
Zabieram się za wysyłanie do firm.
Stary 2010-11-22, 12:36   #4904
carri_esce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Carri, oczywiscie, ze najlepiej robic to, co sie lubi, zgodnie z predyspozycjami, doswiadczeniem, wyksztalceniem. Ale rzadko sie tak dzieje. Moze mi nie uwierzysz, ale znam osoby z działu handlowego, ktore sa tak niesmiale, ze byle dzwoniacy telefon je paralizuje i nie potrafia wydusic ani slowa. A jednak pracuja, sprzedaja. Sukces osiagnely swoja osobowscia, sympatia, a nie przebojowoscia i wielkim szałem (jak to sie zwykle kojarzy PHowców.) Moze Ty wolisz siedziec w domu i czekac na posade marzen - jesli masz na to pieniedza i ochote siedziec w domu, to super, jak najbardziej. Ale uwazam, ze warto dac sobie szanse i sprobowac czegos, co byc moze okazac sie swietna praca i przygoda.
Oczywiście, że nie wolę siedzieć w domu i czekać aż mi praca marzeń z nieba spadnie. Dlatego ostatnio próbowałam nawet dostać się do telemarketingu, mimo, że zarzekałam się, że nigdy nie zainteresuję się tym rodzajem ofert. Taką pracę traktuję jednak jak ostatnią deskę ratunku. Może i są takie osoby o jakich piszesz, które pracują w sprzedaży pomimo braku predyspozycji. Tylko czy one długo w tej pracy się utrzymają? Bo skoro każdy telefon je paraliżuje, to ich wyniki nie będą zapewne satysfakcjonujące. Zresztą wyobrażam sobie co one przeżywają przed każdym wyjściem do pracy: stres, złość, rozgoryczenie i brak satysfakcji. A przecież pracownik wydajny to pracownik zadowolony i szczęśliwy.
Ostatnio znajomy polecał by spróbować np w branży farmaceutycznej. Nie mówię, że kiedyś nie spróbuje startować na jakiegoś PH, ale chyba jeszcze nie teraz...

Co do pracy na promocjach - mnie również zdarzało się dorabiać w ten sposób na studiach. Początki były najgorsze. Paraliżowało mnie podchodzenie do ludzi i oferowanie czegokolwiek. Ale starałam się i jakoś poszło. Najważniejsze, że dzięki temu przełamałam się. No i te dodatkowe bonusy, o których piszecie - też fajna sprawa.

Nawiązując do tematu wyborów. U mnie druga tura, ale jakiegokolwiek człowieka by nie wybrano, ciężko mi uwierzyć, że zmieni się coś na lepsze, zwłaszcza jeśli chodzi o pracę.

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
[...]Nie pojechałam na tą rozmowę. Całą noc nie mogłam spać, myślałam o tym, wierciłam się, budziłam, a jak tylko zasypiałam na chwilę to śniła mi się ta rozmowa, spałam może 3 godziny w sumie. Rano jak mąż szedł do pracy zobaczyłam jak tam dojechać autobusem-nie ma jak. No i niestety po tych nocnych przemyśleniach i tym że nie miałabym jak dojeżdżać stwierdziłam że nie ma sensu. Teraz się obudziłam dopiero i mam prawie cały dzień z dupy.
Mogłaś jechać nic nie tracisz, a kto wie jaki byłby rezultat. W końcu z jakiegoś powodu Cię zaprosili. Ja pojechałabym chociażby dla samej rozmowy. Kolejne spotkanie rekrutacyjne to kolejne doświadczenie No ale trudno, teraz jak to mówią musztarda po obiedzie. Jak nie ta praca, to może inna. Owocnego wysyłania

"...Never give up! It's such a wonderful life..."

27.02.2004r.
27.06.2010r. - PIERWSZE "TAK"
15.07.2010r. - MGR!

carri_esce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:50   #4905
pumas
Zakorzenienie

Mabi, strasznie mi przykro. Ludzie sa ciemni, lub nie wiem jak to wytlumaczyc. W moim miescie sensacja, pewniak na prezydenta zostal zmiazdzony i bedzie druga tura. Mnie to srednio obchodzi, bo mimo, ze tu mieszkam, jestem zameldowana, to jednak niewiele mnie laczy z tym czlowiekiem i polityka tego miejsca.

Byłam dzis od 10 w pracy, wrocilam lekko po 12. Gimnazjalisci to najgorsze bachory pod sloncem !
Stary 2010-11-22, 13:00   #4906
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Hehe oj tak gimnazjaliści są okropni!
Wiem, bo mój brat dopiero co skończył gimnazjum.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:02   #4907
1985SiWA
Zakorzenienie

Witam ponownie, zasilam znow szeregi bezrobocia Ostatnio udało mi sie chwycic dorywczaka w sklepie na miesiac do pomocy, nieststy to tylko praca dorywcza byla. Lece dzisiaj z CV do CH poroznosic po sklepach.
Stary 2010-11-22, 13:03   #4908
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

A ja siedzę i zamulam, chyba zrobię rekonstrukcję artykułu na zajęcia, będę miała z głowy.
Póki co marnuje czas na gry: Farmerama i ZooMumba

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
Witam ponownie, zasilam znow szeregi bezrobocia Ostatnio udało mi sie chwycic dorywczaka w sklepie na miesiac do pomocy, nieststy to tylko praca dorywcza byla. Lece dzisiaj z CV do CH poroznosic po sklepach.
Oddałam na Ciebie głosik

Ps. 26 mam spotkanie z pośrednikiem, Boże jakie to upokarzające

Wymiana
Stary 2010-11-22, 13:34   #4909
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Nie pojechałam na tą rozmowę. Całą noc nie mogłam spać, myślałam o tym, wierciłam się, budziłam, a jak tylko zasypiałam na chwilę to śniła mi się ta rozmowa, spałam może 3 godziny w sumie. Rano jak mąż szedł do pracy zobaczyłam jak tam dojechać autobusem-nie ma jak. No i niestety po tych nocnych przemyśleniach i tym że nie miałabym jak dojeżdżać stwierdziłam że nie ma sensu. Teraz się obudziłam dopiero i mam prawie cały dzień z dupy.
Szkoda, że jednak nie spróbowałaś . Ja z miłą chęcią poszłabym na jakąkolwiek rozmowę, gdyż uważam, że jest to świetny trening. Można się oswoić z taką sytuacją, potrenować. I nawet jeśli wcale nie chcesz tej pracy. Przynajmniej kiedyś kiedy zaproszą Cię do pracy marzeń to będziesz miała rozmowę kwalifikacyjną przećwiczoną i może dzięki temu lepiej wypadniesz. No ale trudno. Mogłaś choć dziś podjechać autobusem gdzieś najbliżej jak się dało i najwyżej dalej taksówką. Albo po prostu wyjść wcześniej, podjechać autobusem i dalej na piechotę. Nie wiem jakiego rzędu są to odległości.

Cytat:
Napisane przez carri_esce Pokaż wiadomość
Co do pracy na promocjach - mnie również zdarzało się dorabiać w ten sposób na studiach. Początki były najgorsze. Paraliżowało mnie podchodzenie do ludzi i oferowanie czegokolwiek. Ale starałam się i jakoś poszło. Najważniejsze, że dzięki temu przełamałam się. No i te dodatkowe bonusy, o których piszecie - też fajna sprawa.

Nawiązując do tematu wyborów. U mnie druga tura, ale jakiegokolwiek człowieka by nie wybrano, ciężko mi uwierzyć, że zmieni się coś na lepsze, zwłaszcza jeśli chodzi o pracę.
Ja w tym momencie muszę też przyznać, że mimo kilku lat z fobią społeczną, to teraz nie mam najmniejszych problemów, żeby podejść i zagadać do klienta i coś oferować. Co więcej, stwierdzam że to lubię! A dla osoby takiej jak ja jest to wyznanie szokujące!

U mnie też druga tura wyborów. Nie byłam głosować bo sama nie wiem na kogo. Były prezydent urzędujący od lat, nie jest najgorszy. Jest on w pewnym stopniu megalomanem, którego wizją jest upiększanie miasta. Dzięki niemu moje miasto z zapyziałej, brudnej dziury zmieniło się nie do poznania. Ścieżki rowerowe, parki, odnowione budynki i drogi, nowe ronda i nawet obwodnica wokół miasta! Piękna i nowa. Jakieś fontanny, skwerki itd. Tylko podobno bardzo zadłużył miasto. No i poza upiększaniem to nie ma aż tyle innych zasług, ale lepsze to niż nic. Niestety zupełnie nie dba o jakiś przemysł czy biznes w mieście. Z kolei druga kandydatka to nie wiem czego się po niej spodziewać. Niby zapowiada, że zadba o miejsca pracy, ale kto to wie...

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Ps. 26 mam spotkanie z pośrednikiem, Boże jakie to upokarzające
Niestety! Ale nie bój się, szybko minie. Tak jak u mnie, skończyło się na stwierdzeniu "nic dla Pani nie mamy, proszę już więcej nie przychodzić, jakby co wezwiemy Panią".

Wiecie co! Zadzwonili do mnie z Orsaya. Jednak to była prawda z tą chorą rekruterką, bo zostałam zaproszona na rozmowę na 11.00 za tydzień w poniedziałek. Co więcej kierowniczka sklepu podała mi jakie będą pytania, zapytała kiedy mam zjazdy, bo układa dla mnie grafik, i oznajmiła że jestem jedyną kandydatką! Jestem w szoku!
Szkoda tylko że praca na 15h tygodniowo... Ale jakakolwiek praca jest milion razy lepsza niż brak pracy!

Tak sobie jeszcze pomyślałam, że przy takim wymiarze pracy to spokojnie mogę szukać dalej i nawet jak zaproszą na rozmowę to nie powinno być większych problemów, bo i tak więcej będę mieć wolnego niż pracy. Mam nadzieję, że grafiki będą polegać na tym, że będę robić dużo godzin naraz, a reszta dni wolne. Jak to wspaniale mieć jakąś nadzieję!

Poza tym pomyślałam o kursie wychowawcy kolonijnego. Choć w te ferie zimowe bym się nie załapała, bo niestety mam w tym czasie 2 zjazdy, tzn. w czasie kiedy w moim województwie są ferie. Poza tym nie mam pojęcia jak się załatwia taką pracę...

Edytowane przez Magda9876
Czas edycji: 2010-11-22 o 13:46
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:46   #4910
antunka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki i może trochę śmieszne. Dostałam zaproszenie na test kwalifikacyjny do ZUSu (test za 2 dni a ja nie mam pojęcia o ustawach ) i nie wiem jak się ubrać. Jak na rozmowę czy może bardziej swobodnie? Wolałabym tą drugą opcję ale nie wiem czy wypada. Nigdy nie byłam na takim teście
antunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:52   #4911
pumas
Zakorzenienie

atunka, sportowa elegancja najlepiej sie sprawdza, tzw. casual.
Magda, no to super, ze tak wyszlo kolorowo z Orsayem, widzisz, jednak cos w tym naszym losie jest zapisane, a co sie odwlecze to nie uciecze W takich sklepach pracuje sie cały dzien, rzadko robi sie polowki, wiec sie nie martw. 15 tyg. jak pol etatu prawie, lepsze to niz nic
Stary 2010-11-22, 13:54   #4912
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbyś pisała o moim mieście

Magda, to znalazłaś się w komfortowej sytuacji... Na razie nic więcej nie mówię, by nie zapeszyć, ale nie zapomnij nam się pochwalić w poniedziałek

Oscar Wilde
Stary 2010-11-22, 13:59   #4913
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość

Niestety! Ale nie bój się, szybko minie. Tak jak u mnie, skończyło się na stwierdzeniu "nic dla Pani nie mamy, proszę już więcej nie przychodzić, jakby co wezwiemy Panią".

Wiecie co! Zadzwonili do mnie z Orsaya. Jednak to była prawda z tą chorą rekruterką, bo zostałam zaproszona na rozmowę na 11.00 za tydzień w poniedziałek. Co więcej kierowniczka sklepu podała mi jakie będą pytania, zapytała kiedy mam zjazdy, bo układa dla mnie grafik, i oznajmiła że jestem jedyną kandydatką! Jestem w szoku!
Szkoda tylko że praca na 15h tygodniowo... Ale jakakolwiek praca jest milion razy lepsza niż brak pracy!

Tak sobie jeszcze pomyślałam, że przy takim wymiarze pracy to spokojnie mogę szukać dalej i nawet jak zaproszą na rozmowę to nie powinno być większych problemów, bo i tak więcej będę mieć wolnego niż pracy. Mam nadzieję, że grafiki będą polegać na tym, że będę robić dużo godzin naraz, a reszta dni wolne. Jak to wspaniale mieć jakąś nadzieję!

Poza tym pomyślałam o kursie wychowawcy kolonijnego. Choć w te ferie zimowe bym się nie załapała, bo niestety mam w tym czasie 2 zjazdy, tzn. w czasie kiedy w moim województwie są ferie. Poza tym nie mam pojęcia jak się załatwia taką pracę...
I tak mi wstyd

Gratki, oby sie fajnie ułożyło!

Co do kursu na wychowawcę, ja go ukończyłam, mam zaświadczenie, ostatnio znalazłam nawet ogłoszenie i wysłałam. Hmmm szukać możesz w jakichś ośrodkach, w szkołach, możesz się zgłosić, jako ochotniczka

Wymiana
Stary 2010-11-22, 14:03   #4914
HaleyJames
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki i może trochę śmieszne. Dostałam zaproszenie na test kwalifikacyjny do ZUSu (test za 2 dni a ja nie mam pojęcia o ustawach ) i nie wiem jak się ubrać. Jak na rozmowę czy może bardziej swobodnie? Wolałabym tą drugą opcję ale nie wiem czy wypada. Nigdy nie byłam na takim teście
Jestem weteranką jeśli chodzi o tego typu testy i spotkałam się już z różnym ubiorem. Zdecydowana większość ubiera się na "galowo" chociaż bywały też osoby w jeansach i bluzach czy koszulach w kratę Polecam tę pierwsza opcję, ale też nie ma co przesadzać. Zdecydowanie odradzam zestaw: czarne spódnica i biała bluzka, kojarzy mi się z występami na akademiach w podstawówce
- Nic rzekł Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę, chciałem się tylko upewnić, czy jesteś...
HaleyJames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:10   #4915
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że jednak nie spróbowałaś . Ja z miłą chęcią poszłabym na jakąkolwiek rozmowę, gdyż uważam, że jest to świetny trening. Można się oswoić z taką sytuacją, potrenować. I nawet jeśli wcale nie chcesz tej pracy. Przynajmniej kiedyś kiedy zaproszą Cię do pracy marzeń to będziesz miała rozmowę kwalifikacyjną przećwiczoną i może dzięki temu lepiej wypadniesz.
Po prostu mam kryzys chodzenia na te rozmowy...
Właśnie o to chodzi że już mam przećwiczone, byłam w życiu na hmm...koło 100 rozmów chyba będzie.

Ale nie próżnuję, od 12 wysyłam CViki. Nawet śniadania nie jadłam.

Cytat:
No to masz duuuże szanse, powodzenia.
Stary 2010-11-22, 14:15   #4916
pumas
Zakorzenienie

Ja wlasnie graficznie zmienilam swoje CV i dopisalam obecną pracę. Po co.... Na pracuj tez weszłam, ale nie ma nic ciekawego
Stary 2010-11-22, 14:16   #4917
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Co do kursu na wychowawcę, ja go ukończyłam, mam zaświadczenie, ostatnio znalazłam nawet ogłoszenie i wysłałam. Hmmm szukać możesz w jakichś ośrodkach, w szkołach, możesz się zgłosić, jako ochotniczka
Zgłosić się jako ochotniczka? Tylko gdzie?? Kolonie organizują ośrodki, czy może jakieś biura podróży? One rekrutują opiekunów? I tak najpierw muszę ten kurs zrobić hehe. A ile płaciłaś i gdzie robiłaś? Ja widziałam na mojej poprzedniej uczelni, ale głupia byłam i nie zrobiłam wtedy. A teraz to nie wiem, w jakimś ośrodku szkolenia kadr???

A wiecie, że w zeszły czwartek tak się załamałam wizytą w UP i tą odmową z Orsaya, że zapomniałam, że mam prawko Dopiero 10min po godzinie na jaką miałam tam być przypomniało mi się że to przecież czwartek! Nie dość że mam tak mało zajęć, to nawet o nich zapominam! Porażka. Dobrze, że akurat nikogo w domu nie było. Mama pracuje popołudniami, a tata akurat wyjątkowo siedział w pracy do 19.00, tak więc się nie przyznałam, bo wstyd totalny
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:18   #4918
pumas
Zakorzenienie

http://www.pracuj.pl/praca/wolontari...oferta,1846505 Moze ktoras sie skusi w wolnej chwili. Praca suuuperrr
Stary 2010-11-22, 14:21   #4919
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Zgłosić się jako ochotniczka? Tylko gdzie?? Kolonie organizują ośrodki, czy może jakieś biura podróży? One rekrutują opiekunów? I tak najpierw muszę ten kurs zrobić hehe. A ile płaciłaś i gdzie robiłaś? Ja widziałam na mojej poprzedniej uczelni, ale głupia byłam i nie zrobiłam wtedy. A teraz to nie wiem, w jakimś ośrodku szkolenia kadr???

A wiecie, że w zeszły czwartek tak się załamałam wizytą w UP i tą odmową z Orsaya, że zapomniałam, że mam prawko Dopiero 10min po godzinie na jaką miałam tam być przypomniało mi się że to przecież czwartek! Nie dość że mam tak mało zajęć, to nawet o nich zapominam! Porażka. Dobrze, że akurat nikogo w domu nie było. Mama pracuje popołudniami, a tata akurat wyjątkowo siedział w pracy do 19.00, tak więc się nie przyznałam, bo wstyd totalny
Nie wiem gdzie można taki kurs zrobić, bo ja robiłam podczas studiów, płaciliśmy 50 złotych, zrobiliśmy w jeden weekend ale myślę, że właśnie może w ośrodkach szkolenia kadr się rozejrzyj
Kolonie organizują ośrodki pomocy społecznej, szkoły, biura podróży z tego co wiem też, jakieś świetlice środowiskowe

Wymiana
Stary 2010-11-22, 14:22   #4920
pumas
Zakorzenienie

Cytat:

Magda, ja tez ciagle czegos zapominam i ciagle mam wrazenie, ze o czyms nie pamietam i cos znowu zawalilam. Potrafie np. zaspać na spotkanie, a moja motywacja do pracy jest równa zero.

Chyba jestem rozpuszczonym bachorem, jak ci gimnazjalisci, z ktorymi mam przyjemnosc ostatnio przebywac, bo serio, tak luznej pracy to chyba jeszcze nie mialam (jedynie jak bylam PH to równie dobrze sobie poczynałam), a bywam taka zamulona i zniechecona, ze tylko szukam wymowek przed wlasnym sumieniem, co by tu zrobic, zeby gdzies nie pojsc lub zrobic troche mniej niz sobie zalozylam. A najsmieszniejsze jest to, ze jesli jednego dnia sobie odpuszcze i usprawiedliwie przed soba, to drugiego dnia musze nadrobic. Nie ma innej mozliwosci. Nawarstwi mi sie spraw i sie nie odkopie. Ale u mnie systematycznosc lezy i kwiczy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości