Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 13:58   #601
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
aha p4w jak wezme Twojego lusha to sie jakos umowimy zebys go odebrala, ale przy okazji bym chciala ta strzykawke z lakierem na zeby - ona 40zl kosztowala tak?
tak, spoko - wezmę dziś z pracy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:59   #602
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
fajnie , że praca się znalazła

Z tym jedzonkiem to ja myślę, ze to może po prostu taka faza teraz - co do obiadków to ja bym spróbowała mieszać zwykłe jedzenie ze słoikiem, może na początku tak, żeby klient nie widział

spróbuję mieszać ze słoiczkiem. Może jeszcze dziewczyny mi coś doradzą

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
może dawaj mu, zeby sam jadł - mój ostatnio nic nie chciał jeść i okazało się, ze on chce wszystko sam
nie chce sam jeść. Wszystko inne nawet jak nie jest głodny to sobie miesza a obiadu nawet łyżką nie dotknie

Dziewczyny może coś jeszcze wymyslicie dla mojego niejadka.

Gorgulku znaczy miksowac mu jedzenie? A jak wtedy już wogóle nie będzie chciał nic innego gryźć?

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-11-22 o 14:02
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:01   #603
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
tak, spoko - wezmę dziś z pracy

a bedziesz jakos na dniach u mamy? bo jak nie to podjade do Ciebie ktoregos dnia jak bede miec chwile

wiesz, ze te Wasze maseczki maja strasznie krotki termin waznosci?
zrobili je wczesniej a pozno wyslali
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:04   #604
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
p4w pierwsze koty za płoty

Cytat:
narazie wyszlo 16.4zl za jeden
ale dokladnie bedzie wiadomo jak bedzie miala w historii rachunku juz
zaplacilam juz

dokladnie taki sam przypadek opisywalam ostatnio i pisalam, ze dlatego place z allegro jest popaprane
najgorsze jest to, ze na koncie nie mozna anulowac przelewow place z allegro
ja zadzwonilam na infolinie i powiedzialam konsultantce o sytuacji i kasa wrocila na moje konto - ale chyba z miesiac czekalam
ok, to jakby co daj znać to zrobię przelew

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mam tak samo
to okropne jest

agga, a moze na początek kup takie obiadki nie w słoiczkach - plastikowe opakowania - tam są całe makaroniki, duże kawałki zaraz poszukam jakie
albo trochę zmiksuj Wasz obiad i przekładaj do słoika

i są jeszcze takie trójkątne

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-11-22 o 14:08
Stary 2010-11-22, 14:07   #605
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Gorgulku znaczy miksowac mu jedzenie? A jak wtedy już wogóle nie będzie chciał nic innego gryźć?
Nie miksować tylko "dziabać" i wymieszać mięsko razem z warzywami.

Cytat:
to okropne jest
Wiem
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:09   #606
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Angy możesz opisać jak wygląda u WAs jedzenie? bo Twoja Zosia chyba podobnie jak Alan wybrzydza, co?
Aj kochana ja już mam nerwy w strzępach przez to jedzenie... Małż mówi, żeby się nie przejmować, ja mu przytakuje, ale wiecie jak to jest

Zosia fisiuje nie tylko przy obiadach, ale przy każdym posiłku. Nigdy nie wiadomo, czy będzie jeść i co. Obiady generalnie gotujemy specjalnie dla niej, bo ja nie gotuje popołudniami na następny dzień, tylko jak wracam z pracy, a wtedy to często jakieś smażone itp., czyli coś, czego nie powinna jeść. I gotuje jej niania w ciągu dnia. Jakieś zupki, kopsiki, jak jakieś mięsko to raczej robię ja dzień wcześniej (pieczone) + ziemniaczki. W ostateczności, jak już nie chce w żadnej postaci tego, co jej się ugotuje, mam słoiki w zanadrzu (tylko ja kupuję te po 12 miesiącu) i przeważnie zjada ze smakiem

Jajek gotowanych, tak jak Tomek Oli, w ogóle nie tyka. O pastach jajecznych nawet nie wspomnę (to tak apropo jajek, bo ogólnie wymienianie tego, czego Zosia nie lubi zajęłoby mi trochę). Dlatego jak czytam przykładowe jadłospisy to się trochę dołuję, że Zosia może dostaje za mało witamin i ostatnio nawet zaczęłam sobie wkręcać te krzywe nóżki, że może jakaś krzywica czy coś

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:11   #607
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Aj kochana ja już mam nerwy w strzępach przez to jedzenie... Małż mówi, żeby się nie przejmować, ja mu przytakuje, ale wiecie jak to jest

Zosia fisiuje nie tylko przy obiadach, ale przy każdym posiłku. Nigdy nie wiadomo, czy będzie jeść i co. Obiady generalnie gotujemy specjalnie dla niej, bo ja nie gotuje popołudniami na następny dzień, tylko jak wracam z pracy, a wtedy to często jakieś smażone itp., czyli coś, czego nie powinna jeść. I gotuje jej niania w ciągu dnia. Jakieś zupki, kopsiki, jak jakieś mięsko to raczej robię ja dzień wcześniej (pieczone) + ziemniaczki. W ostateczności, jak już nie chce w żadnej postaci tego, co jej się ugotuje, mam słoiki w zanadrzu (tylko ja kupuję te po 12 miesiącu) i przeważnie zjada ze smakiem

Jajek gotowanych, tak jak Tomek Oli, w ogóle nie tyka. O pastach jajecznych nawet nie wspomnę (to tak apropo jajek, bo ogólnie wymienianie tego, czego Zosia nie lubi zajęłoby mi trochę). Dlatego jak czytam przykładowe jadłospisy to się trochę dołuję, że Zosia może dostaje za mało witamin i ostatnio nawet zaczęłam sobie wkręcać te krzywe nóżki, że może jakaś krzywica czy coś

a może spróbuj taki budyń z żółtkiem jaki morska wklejała

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-11-22, 14:15   #608
angy
Zakorzenienie

Cytat:

agga, a moze na początek kup takie obiadki nie w słoiczkach - plastikowe opakowania - tam są całe makaroniki, duże kawałki zaraz poszukam jakie

i są jeszcze takie trójkątne
Fajne to, nawet może bym kupowała, ale u mnie na wsi nie uświadczysz takich cudów

Cytat:
Ja tak robię.

A jeszcze odnośnie samodzielnego jedzenia-ostatnio myłam pół ściany z twarożku-raz, że nie smakował oczywiście, dwa w ogóle nie próbuje trafiać łyżką do buzi, tylko najpierw szaleńczo miesza w misce, a potem hop! za siebie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:

a może spróbuj taki budyń z żółtkiem jaki morska wklejała
Właśnie dzisiaj planowałam zrobić.

Wiesz ja rozumiem kombinować z jedzeniem parę dni, ale parę miesięcy to już naprawdę jest męczące

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-11-22, 14:18   #609
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moj Marci na szczescie uwielbia jajka, zreszta on prawie wszystko lubi poza twarogiem
ale chociaz je nalesniki z takim gotowym waniliowym

ja mam z kolei inny problem, musze sie nagimnastykowac zeby go nakarmic bo on NIE POTRAFI siedziec normalnie i jesc, pokazuje palcem na wszystko co jest w kuchni, wszystko musze mu podac bo inaczej nie zje, musze go czyms zainteresowac zeby cos sobie dlubal w tym krzeselku i wtedy moge go karmic jak sie skupi na czyms innym

no chyba, ze dam mu lyzke to wtedy radosc na calego - tylko, ze nie fajnie jest miec ziemniaki w oku
Stary 2010-11-22, 14:22   #610
angy
Zakorzenienie

Cytat:
moj Marci na szczescie uwielbia jajka, zreszta on prawie wszystko lubi poza twarogiem

ja mam z kolei inny problem, musze sie nagimnastykowac zeby go nakarmic bo on NIE POTRAFI siedziec normalnie i jesc, pokazuje palcem na wszystko co jest w kuchni, wszystko musze mu podac bo inaczej nie zje, musze go czyms zainteresowac zeby cos sobie dlubal w tym krzeselku i wtedy moge go karmic jak sie skupi na czyms innym

no chyba, ze dam mu lyzke to wtedy radosc na calego - tylko, ze nie fajnie jest miec ziemniaki w oku

A kto powiedział, że ja nie mam takiego problemu?

Siedzenie w krzesełku w ogóle odpada przy "zainstalowanym" z przodu stoliku, najlepiej je jak siedzi u Małża na kolanach i czytają książki, a ja jej wtedy daję. Inaczej się strasznie nudzi
Niania jakoś sama sobie radzi, czasem zastanawiam się, czy nas nie pozbadła i czy jak widzi, że ma komplet w domu, to trochę inna Zosia się nie włącza

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-11-22, 14:24   #611
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zazdroszczę

I nie wmawiaj sobie nic

Cytat:
Ja tak robię.

A jeszcze odnośnie samodzielnego jedzenia-ostatnio myłam pół ściany z twarożku-raz, że nie smakował oczywiście, dwa w ogóle nie próbuje trafiać łyżką do buzi, tylko najpierw szaleńczo miesza w misce, a potem hop! za siebie
I wtedy zjada chętniej?

Może nie jest gotowa po prostu? Może odczekać trochę i spróbować za jakiś czas?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:29   #612
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zazdroszczę

I nie wmawiaj sobie nic

I wtedy zjada chętniej?

Może nie jest gotowa po prostu? Może odczekać trochę i spróbować za jakiś czas?

Raczej tak, bo jak podaję na zmianę ziemniaka, a potem mięso, to je tylko to, co woli w danej chwili, a jak jej wymieszam, to daje się oszukać

Tak sobie powtarzam i nie przymuszam do niczego.

A jeszcze jak je kanapkę, to chleb musi być bez skórki, pomidor zreszta też, bo wypluje

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-11-22, 14:43   #613
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Tomek też się strasznie wierci w krzesełku, na szczęście dużo rzeczy je ze smakiem-choć czasami wybrzydza. Albo jeszcze nie spróbuje a juz nie chce i trzeba go zmusić żeby spróbował i wtedy jak zasmakuje to już sam dziobek otwiera.

Tomuś ostatnio robi coś śmiesznego, jak Ja poczuję że zrobi kupę to mówię mu Tomuś kupę zrobiłeś, a On wtedy zaczyna uciekać i jak próbuje Go złapać to wrzeszczy.Czasami nawet jak nic nie powiem , ale czuje że zrobił i na niego spojrzę to On zaczyna uciekać i ma taką specyficzną minę

Kurczę już nie wiem co kupić , a jeszcze muszę wymyślić jakiś prezent od mojej mamy Tomek uwielbia wyrzucać i wkładać np garnki z szafki wywala , a potem układa albo zabawki z kosza i układa z powrotem. Może jakaś zabawka gdzie się coś wkłada i wykłada . Macie coś takiego ?
Stary 2010-11-22, 14:53   #614
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

gorgulku jestem z Ciebie bardzo dumna

Anula, dużo zdrówka dla Martynki , pisz jak się sytuacja rozwija.

Aga, a długo już Alan tak ma z tymi obiadami? Jeżeli od niedawna, to spróbowałabym przeczekać i przez jakiś czas dawać Mu to słoiczkowe jedzenie, niech ma Wiem po sobie, że im bardziej zależy mamie, tym mniej dziecku. Ja kiedyś ciągle świrowałam, że Kuba nie chce czegoś zjeść, albo nie w takiej ilości jaką sobie "zaplanowałam", bo On chudzina jest. Poczytałam to i owo i z wielkim trudem, ale jednak spasowałam. I to minęło, sama nie wiem kiedy. Jak teraz Kuba daje do zrozumienia, że nie będzie czegoś jadł, to nie je, jak pokazuje, że już nie chce, to też nie je.

Cytat:
Fajne to, nawet może bym kupowała, ale u mnie na wsi nie uświadczysz takich cudów
(...)
(...)
Wiesz ja rozumiem kombinować z jedzeniem parę dni, ale parę miesięcy to już naprawdę jest męczące
Mogę Ci wysłać

A Ty myślisz, że jak my zaczynaliśmy, to było czyściutko? Do mycia była kuchnia, Kuba i osoba karmiąca

No wierzę i w zasadzie wiem co nieco na ten temat

Jeśli się martwisz o Zosi zdrowie, to może zrób jej badania krwi?

Cytat:
Siedzenie w krzesełku w ogóle odpada przy "zainstalowanym" z przodu stoliku, najlepiej je jak siedzi u Małża na kolanach i czytają książki, a ja jej wtedy daję. Inaczej się strasznie nudzi
Niania jakoś sama sobie radzi, czasem zastanawiam się, czy nas nie pozbadła i czy jak widzi, że ma komplet w domu, to trochę inna Zosia się nie włącza
A od zawsze tak robisz? Czy po tym, jak się buntowała? Kuba, z wyjątkiem obiadu, wszystkie posiłki je w krzesełku z tacką, ale obiad ze mną przy stole. Każdy ma swój talerz i jakoś idzie

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Kurczę już nie wiem co kupić , a jeszcze muszę wymyślić jakiś prezent od mojej mamy Tomek uwielbia wyrzucać i wkładać np garnki z szafki wywala , a potem układa albo zabawki z kosza i układa z powrotem. Może jakaś zabawka gdzie się coś wkłada i wykłada . Macie coś takiego ?
Takie kubeczki, można zbudować wieżę, albo wkładać jeden do drugiego. I niezastąpione w kąpieli A jakie tanie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:53   #615
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dzwonilam do banku i nic nie moga zrobic narazie a kwota w obciazeniach bedzie tak dlugo dopoki druga strona nie da potwierdzenia -nawet 30dni z kolei na all nadal moja wyplata ma status rozpoczetej a poczytalam w regulamnie ze gdy sie wycofie wplate to juz nie mozna drugi raz zaplacic z all, pozostalo mi narazie czekac

jesli chodzi o jedzenie to Werka kanapki je razem , zje mala buleczke wylozona wedlinka albo posmarowana serkiem

obiadki ............ostatnio nie chce i nie wiem czy ma mniejszy apetyt przez zabki czy wymysla, na chwile posiedzi w krzeselku , potem za nia latam i w koncu odpuszczam a zje pare lyzeczek zupki, pare kesow ziemniaczkow z mieskiem i nie chce a potrafi zjesc wszystko co ma na talerzu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:57   #616
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Mogę Ci wysłać

A Ty myślisz, że jak my zaczynaliśmy, to było czyściutko? Do mycia była kuchnia, Kuba i osoba karmiąca

No wierzę i w zasadzie wiem co nieco na ten temat

Jeśli się martwisz o Zosi zdrowie, to może zrób jej badania krwi?

A od zawsze tak robisz? Czy po tym, jak się buntowała? Kuba, z wyjątkiem obiadu, wszystkie posiłki je w krzesełku z tacką, ale obiad ze mną przy stole. Każdy ma swój talerz i jakoś idzie
Jakby co to dam znać

Może jej zrobię te badania, będę na pewno spokojniejsza.

No właśnie obawiam się, że z tym fotelikiem to jest nasza wina-kiedy był czas na to, żeby jej wpoić, że je się tylko w krzesełku, to jakoś tak to przeoczyliśmy, a teraz jest już "za mądra", i ogólnie nienawidzi być ubezwłasnowolniona:brzyda l:, w samochodzie też wszystko byłoby super, żeby nie te pasy Po 5 min zaczynają się stękanki i prężenie, bo przecież jej ciasno

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-11-22, 15:27   #617
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby co to dam znać
(...)
Może jej zrobię te badania, będę na pewno spokojniejsza.

No właśnie obawiam się, że z tym fotelikiem to jest nasza wina-kiedy był czas na to, żeby jej wpoić, że je się tylko w krzesełku, to jakoś tak to przeoczyliśmy, a teraz jest już "za mądra", i ogólnie nienawidzi być ubezwłasnowolniona:brzyda l:, w samochodzie też wszystko byłoby super, żeby nie te pasy Po 5 min zaczynają się stękanki i prężenie, bo przecież jej ciasno
Ja poważnie mówię

No właśnie, zresztą ja też muszę zrobić, tylko zawsze coś

Możliwe, bo my Kubę zawsze sadzaliśmy w krzesełku, zawsze zapinamy pasy w wózku i gdzie tam trzeba i On teraz czeka na to odruchowo, a jak się ociągamy, to nas pogania

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

angy, a może spróbuj właśnie, tak jak my do obiadu - przystawiaj krzesło do stołu i razem jedzcie?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Kto napisze gotującej inaczej jak się robi omlet? Ale szczegółowo

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-22, 15:47   #618
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
jak znajdę u nas to napewno spróbuję.

Cytat:

Cytat:
Aj kochana ja już mam nerwy w strzępach przez to jedzenie... Małż mówi, żeby się nie przejmować, ja mu przytakuje, ale wiecie jak to jest...
dzięki. czyli podobne jak u nas masz, tylko że ja nie mam co próbować dawać czegoś innego jak szanowny alan w danej chwili nie ma na coś ochoty to już nic nie zje i wtedy zostaje tylko słoiczek. Ale ile czasu te słoiczki mam mu dawać? do 18-stki??
Cytat:

ja mam z kolei inny problem, musze sie nagimnastykowac zeby go nakarmic bo on NIE POTRAFI siedziec normalnie i jesc, ....

zazdroszczę.

możemy sobie ręce podać...

u nas nawet łyżka nie ratuje sytuacji

Cytat:
A kto powiedział, że ja nie mam takiego problemu?
a myslałam że tylko ja mam takie problemy z Młodym

Cytat:
Tomek też się strasznie wierci w krzesełku, na szczęście dużo rzeczy je ze smakiem-choć czasami wybrzydza. Albo jeszcze nie spróbuje a juz nie chce i trzeba go zmusić żeby spróbował i wtedy jak zasmakuje to już sam dziobek otwiera.
Alan ma identycznie tylko że ja nie bardzo chće go zmuszać do próbowania bo się boję że już wogóle przestanie jeść...

Cytat:
Aga, a długo już Alan tak ma z tymi obiadami? Jeżeli od niedawna, to spróbowałabym przeczekać i przez jakiś czas dawać Mu to słoiczkowe jedzenie, niech ma Wiem po sobie, że im bardziej zależy mamie, tym mniej dziecku. Ja kiedyś ciągle świrowałam, że Kuba nie chce czegoś zjeść, albo nie w takiej ilości jaką sobie "zaplanowałam", bo On chudzina jest. Poczytałam to i owo i z wielkim trudem, ale jednak spasowałam. I to minęło, sama nie wiem kiedy. Jak teraz Kuba daje do zrozumienia, że nie będzie czegoś jadł, to nie je, jak pokazuje, że już nie chce, to też nie je.
właśnie już od bardzo dawna, ok 3m-cy, więc to chyba nie przejściowe. Dlatego poprosiłam o rady bo już nerwów mi braknie
Alan chudzinką nie jest, ale pewnie niedługo będzie bo naprawdę z dnia na dzień jje coraz mniej

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
obiadki ............ostatnio nie chce i nie wiem czy ma mniejszy apetyt przez zabki czy wymysla, na chwile posiedzi w krzeselku , potem za nia latam i w koncu odpuszczam a zje pare lyzeczek zupki, pare kesow ziemniaczkow z mieskiem i nie chce a potrafi zjesc wszystko co ma na talerzu
ja nie biegam za Alanem, jak nie chce jeść to nie, czeka do następnego posiłku. Kiedyś przez dwa dni tym sposobem jadł tylko śniadanie i kolację ale trzeciego dnia uległam, bo ile tak można?
Cytat:
a może spróbuj właśnie, tak jak my do obiadu - przystawiaj krzesło do stołu i razem jedzcie?
Alan nie usiedzi sam na krzesle, prędzej weźmie to krzesło na plecy i wyniesie byle gdzie

Czyli nie tylko my mamy takie perypetie jedzeniowe, ale za to my mamy to jakoś skumulowne. Bo u was to jedno nie chce tego, inne tego, inne nie robi tego, a inne tego, a Alan to wszystko naraz!!
Dzięki za pomoc .
Zacznę od dziabania i mieszania mu jedzenia ze słoiczkowym. Jeśli nie podziała to kupię to gotowe w miseczkach , a jak to nie zadziała to się powieszę

jednak nie mamy aż tak strasznie bo alan tylko przy obiedzie tak świruje. no to sie pocieszyłam

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-11-22 o 15:59
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:05   #619
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Miramej

Rozbijamy do miski jajko, dodajemy troszkę mleka (ja do omleta daje krowie), łyżeczka mąki no i ja daję cukier i mieszamy to a raczej utrzepujemy trzepaczką. No i wlewamy na rozgrzaną patelnię

Aga
to nie jest tak że ja mu wpycham, po prostu pare razy próbuję aż w końcu otworzy paszczę , a potem je już ze smakiem
Stary 2010-11-22, 16:06   #620
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

ja dzisaij chodzę na rzęsach i oczy na zapałkach ... nie spałam od wczoraj od 5,20 ... wróciłam do domu dzisaij za pięć siódma bo małż jehał do pracy ... Bartosz był dla mamy tak łaskawy, ze pospał jeszcze 15 minut ... jak On zrobił sobie drzemkę to ja musiałammilion innych rzeczy i znów mnie spanie ominęło
Padam z nóg

P4w za jutro

Svi ... oby zabieg nie był konieczny.

anula - dla Martynki mam nadzieję, ze temp spadła
Cytat:
Możliwe, bo my Kubę zawsze sadzaliśmy w krzesełku, zawsze zapinamy pasy w wózku i gdzie tam trzeba i On teraz czeka na to odruchowo, a jak się ociągamy, to nas pogania

Kto napisze gotującej inaczej jak się robi omlet? Ale szczegółowo

ja też poproszę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:12   #621
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie już od bardzo dawna, ok 3m-cy, więc to chyba nie przejściowe. Dlatego poprosiłam o rady bo już nerwów mi braknie
Alan chudzinką nie jest, ale pewnie niedługo będzie bo naprawdę z dnia na dzień jje coraz mniej
(...)
ja nie biegam za Alanem, jak nie chce jeść to nie, czeka do następnego posiłku. Kiedyś przez dwa dni tym sposobem jadł tylko śniadanie i kolację ale trzeciego dnia uległam, bo ile tak można?

Alan nie usiedzi sam na krzesle, prędzej weźmie to krzesło na plecy i wyniesie byle gdzie
(...)
jednak nie mamy aż tak strasznie bo alan tylko przy obiedzie tak świruje. no to sie pocieszyłam
No to już dość długo ale jak czytam, to wygląda, że problem tkwi w samym obiedzie, bo inne rzeczy ładnie je i gryzie A żadnego obiadu nie chce? Skoro zupa przechodzi, to może drugie jest za gęste?

A podwieczorek i drugie śniadanie?

To gdzie siedzi podczas posiłków?

Hehe

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Miramej

Rozbijamy do miski jajko, dodajemy troszkę mleka (ja do omleta daje krowie), łyżeczka mąki no i ja daję cukier i mieszamy to a raczej utrzepujemy trzepaczką. No i wlewamy na rozgrzaną patelnię
, takie określenie jest dla gotujących normalnie, nie inaczej . Ale z modyfikowanym chyba też można, co?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja dzisaij chodzę na rzęsach i oczy na zapałkach ... nie spałam od wczoraj od 5,20 ... wróciłam do domu dzisaij za pięć siódma bo małż jehał do pracy ... Bartosz był dla mamy tak łaskawy, ze pospał jeszcze 15 minut ... jak On zrobił sobie drzemkę to ja musiałammilion innych rzeczy i znów mnie spanie ominęło
Padam z nóg
(...)
ja też poproszę

Aniu, Ty chyba umiesz gotować

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-22, 16:16   #622
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu, Ty chyba umiesz gotować

nooo niby coś tam umie, ale muszę mieć przepis dokłądny najlepiej ... lepiej mi idzie pieczenie ciast
Siostra zawsze się ze mnie smieje, ze nawet naleśniki robie z przepisu

jaaaa biją sie o moja spódniće

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-11-22, 16:22   #623
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nooo niby coś tam umie, ale muszę mieć przepis dokłądny najlepiej ... lepiej mi idzie pieczenie ciast
Siostra zawsze się ze mnie smieje, ze nawet naleśniki robie z przepisu

jaaaa biją sie o moja spódniće
No ja też muszę mieć dokładny

Super

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-22, 17:14   #624
morska
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A propo kąpieli to od kilku dni nie chce usiąść w wannie i myje się na stojąco.Może prysznic by jej odpowiadał? muszę spróbować
Mój też się prysznicuje już od wakacji. Dorosły się znalazł

Cytat:
A i kupiliśmy wczoraj Zosi sanki
Te z Biedronki? U mnie już nie było

Cytat:
Dziękujemy za troskę o Martysię, położyłam ją teraz, temperatura wróciła
Trzymam za poprawę.

Cytat:
następny raz jutro
Idziesz jak burza Rzuć ich na kolana

.
Stary 2010-11-22, 17:29   #625
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też muszę mieć dokładny

Super
a jak się robiło te placuszki z jabłka? albo gruszki /suchej/ ? ... nie zapisałam

dzięki już sprzedana

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-11-22, 19:25   #626
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Karo a tak sobie pomyślałam,może miałabyś ochotę na wspólną turę dukana do świąt?
Albo inna Dukanka?

Potrzebuję motywacji.....
Ja ja ja Tylko nie wiem od której fazy i od czego by tu zacząc

Cytat:
fotki w albumie - trudno sobie zrobić zdjęcia, ale nie mam dużo czasu
lece...
Wooow, piękny makijaż ja też taki chcę niestety nie umiem

Cytat:

Krzywica jest od zbyt małej ilości wit D a nie od nie jedzenia. Podajesz wit D???
Myślę że powinnas porobic badania bo moja córcia mimo że je wszystko, wciąga jak odkurzacz ma za niskie żelazo Nie mogę pojąc dlaczego

Lenka też ma krzywe nóżki dlatego planuję pójśc do ortopedy. Niestety dopiero jak będę w Pl bo tutaj mi nie pomogli

Cytat:
Tomuś ostatnio robi coś śmiesznego, jak Ja poczuję że zrobi kupę to mówię mu Tomuś kupę zrobiłeś, a On wtedy zaczyna uciekać i jak próbuje Go złapać to wrzeszczy.Czasami nawet jak nic nie powiem , ale czuje że zrobił i na niego spojrzę to On zaczyna uciekać i ma taką specyficzną minę

Moja Mala przyjdzie i powie że zrobiła fuj. Idzie z chęcią do łazienki i nagle w połowie trasy robi nawrotkę i ucieka Oczywiście ma przy tym ubaw po pachy

Dzisiaj wróciła z przedszkola z przeciętym kolankiem Ide jutro rano i robię zadyme

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 19:26   #627
katarzynka00
Zakorzenienie

hejka babeczki
Aga niestety nic nie poradze.To co przyszło mi na myśl dziewczyny już napisały.
Osobiście nie mam problemów więc nie wytężałam umysłu.

Z fotelika nigdy nie korzystałam typowo do jedzenie.Zwykle żeby ją "usidlić" na chwilę.Z bułką, chrupką itp
Jak była sporo mniejsza to jadła w leżaczku, potem ani się obejrzałam jak zaczęła jadać z nami przy stole.
Aktualnie fotelik mam schowany, a gwiazda ma swoje miejsce przy stole.Sporo jej brakuje by wygodnie jeść, ale jakoś sobie radzi.Czasem stanie,czasem uklęknie.Czasem dochodzi po pojedyncze kęsy.Zdecydowanie nie gonie za nią z miską.

Wyleciało mi z głowy co to jeszcze miałam napisać hmmmm

A wiecie co to czarcie żebro? albo inaczej ziele ostrożenia?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 19:41   #628
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Miramej

to juz nalesnik prawie
ja cale zycie robilam omlety z samego roztrzepanego jajka
chyba jakas niedouczona jestem
Stary 2010-11-22, 20:00   #629
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a jak się robiło te placuszki z jabłka? albo gruszki /suchej/ ? ... nie zapisałam
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4112

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-22, 20:11   #630
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Jestem na tak

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja ja ja Tylko nie wiem od której fazy i od czego by tu zacząc

oo, no to super, ja już dzisiaj zaczęłam no prawie, bo jabłko wtrąciłam, ale niech będzie, ze to się nie liczy

Syla ja teoretycznie teraz na 3 fazie jestem i wracam na drugą, myślę, że nie ma sensu robić uderzeniówki

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A wiecie co to czarcie żebro? albo inaczej ziele ostrożenia?
nie mam pojęcia, brzmi tak, że już się boję

Wiecie co, TŻ mi taką przykrość zrobił, że mi się wszystkiego odechciało. Nawet zła na niego nie jestem, po prostu przykro jak jeszcze nigdy....

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-11-22 o 20:14
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości