|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Cytat:
ale czytajac o lekach, opiniach,nie raz bylam gotowa odstawic. Bywa i tak, ze mozna uzyskac chwilowe pogorszenie, poźniej poprawa, cierpliwosci co do wlosow na karku i wąsiku. Wydaje mi się to praktycznie niemożliwe... To plyn do wcierania w skalp. Skad wąsik? czyzby plyn działal w obrębie calej glowy, twarzy mysle, ze osoba która opisała takie wrazenia, brała również leki wewnętrznie, stad owlosienie w niechcianych czesciach ciala mi wlosy wypadaja zawsze przy pewnej dlugosci, są cienkie, jak piorka i wiem ze wtedy musze podciac, wypadaja pod swoim ciezarem.
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-11-23 o 15:35 |
||
|
|
|
#28322 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia chodzilo mi a ta
http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-567274.html
|
|
#28323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to samo wstawiłam wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|
#28324 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia nie doczytalam
|
|
#28325 |
|
Zakorzenienie
|
skwarka też melony wywaliła ta to jeszcze ma ciemne włosy ale ja nie rozumiem jak niektórym może się podobać kontrast: ciemna gęba - białe włosy bo dla mnie to jest ohydne - wygląd ala klaun z cyrku i do tego różowa opaska i jeszcze bardziej drażniący oko kolor na kurteczce czy bluzeczce - polskie harajuku![]() zauważyłam zasadniczą różnicę w wyglądzie włosów w zależności od tego jaką odżywkę do spłukiwania zastosuję i tak po fructisie czy nutri gładkim czy color resist mam sianko i odstają mi takie małe antenki a po garnierach naturalna pielęgnacja mam gładkie włosy
|
#28326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Yasmin
Popieram głos, żebyś podcięła końce - max 5cm. Piękne włosy i śliczny kolor ![]() Cytat:
Tak, rafinowane są mniej wartościowe ale nadal są, mniej pachną! i mogą dłużej leżeć.Żel aloesowy się do mnie uśmiecha dajcie znać czy się nadaje, bo wygląda znajomo klik! I olejek wygląda kusząco: klik! (nie kupuj olejków, nie kupuj olejków..)Cytat:
Dobrze się zmywa.
|
||
|
|
|
#28327 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Wilczex widziałam i już się zachwycałam![]() A skwarki i nagie biusty... Każda potwora znajdzie swego amatora. Nie obrażając nikogo (sama jestem potworek , tylko bez biustu i bez skwarki )Edit ![]() Jeszcze jest Anwen. Pamiętam, że udzielała się w wątku. Pisałam w wątku zakupowym, że w Lidlu będzie Cien, ale edytowałam post no i niestety nikt go nie widział, bo jest na drugiej stronie chyba. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-23 o 18:55 |
|
|
|
|
#28328 |
|
Wtajemniczenie
|
myszka2020
nmzc Caskada Ja nie farbowałam nigdy Goldwellem...W ogole to ja nie chce farbowac ! Musze niedługo zrobic porzadek z kolorem na swoich włosach, ale Castingiem !
|
|
|
|
#28329 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziś rozmawiałam koleżanką, która ma problem z wypadaniem włosów. Kiedyś pani dermatolog powiedziała jej, że nie powinno się wmasowywać w skórę głowy płynów, ale je wklepywać delikatnie opuszkami palców. Argumentowała to tak, ze masowanie może osłabić i tak już delikatne cebulki i spowodować większe wypadanie.
|
|
|
|
#28330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi jak każda farba szybko sie spłukiwał ale u mnie to norma ![]() z goldwella są tez pół trwałe koloryzacje ton w ton bez amoniaku (goldwell colorance ) miesza sie wtedy oksydant z kremem do koloryzacji ( o ile dobrze pamiętam w proporcji 1:1)Cytat:
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-23 o 20:25 |
||
|
|
|
#28331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Was niezmiennie czytam, ale nie zawsze mam czas, żeby coś napisać. Na zdjęciu mam loki robione lokówką i duuużo krótsze niż teraz bo to zdjęcie sprzed roku. A tak wogóle to w konkursie bierze udział moja młodsza siostra Eowina1818 (w pierwszej trójce) - podobna do mnie?
|
|
#28332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i z tego wątku i z walki siostra troszkę jest podobna
|
|
#28333 |
|
Zadomowienie
|
no tak, od jakiegoś czasu udzielam się tylko we włosowych wątkach
![]() Kropcia a ja powtórzę za dziewczynami- powinnaś brać udział w konkursie! Miałabyś duuuuże szanse na wygraną! A nawet jeśli nie zależy Ci na nagrodach to chociażby po to by promować piękne naturalnie kręcone włosy!
|
#28334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy jakie jutro będzie nastawienie i co będę miała na głowie ![]() Ale dziękuję ;*
|
|
#28335 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#28336 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#28337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() muszę się tego właśnie nauczyć by zanim coś przetestuję na sobie wcześniej dokładnie o tym poczytać. Ostatni mój eksperyment (maseczka na twarz typu peel off z mleka i żelatyny- polecana na YouTube) skończył się tym, że oderwałam sobie kawałek skóry z policzka
|
|
#28338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjjaaa to musialo bolec |
|
|
|
|
#28339 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Kropcia, nie myśl tylko działaj . Na zdjęciach Twoje włosy wyglądają fantastycznie!
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-23 o 21:56 |
|
|
|
|
#28340 |
|
Zadomowienie
|
i to jak! łzy leciały mi ciurkiem. W sumie to nie pierwsza taka moja "przygoda", ale może nie będę się już chwalić własną głupotą
![]() heh Basiu, teraz to i ja się z tego śmieję
|
#28341 |
|
Przyczajenie
|
Pozwólcie dziewczyny, że i ja dołączę do poprawnie pielęgnujących włosy. Oczywiście leczenie włosów zaczęłam od ścięcia siana.
Zmyłam silikony. Myję teraz odżywką. Już są ciut lepsze ale do doskonałości dużo im brakuje. Strasznie są suche ale olej amla już w drodze a kokosowy może jutro mi się uda kupić a jak nie to zostanie internet. Na razie daruje sobie wizytę u fryzjera i farbowanie. Poczekam aż odżyją. Myślałam też o oliwie z oliwek ale trzeba ją najpierw podgrzać? i ile? Dołączam zdjęcia z rana. Niestety nie zuważyłamm, ze mi rozjechały nieco z tylu. Wcześniejsze moje zdjęcia są tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484356 Do fajnych loków dużo im brakuje ale od spodu są ładniej skręcone niż z wierzchu. Czas pokaże co z tego wyjdzie. Czekam na wasze sugestie co jeszcze dołączyć do pielęgnacji. |
|
|
|
#28342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- tez myslalam o tym konkursie rowenty ale aparat mi nawalil a to chyba znak.
|
|
#28343 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28344 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak przeczytałam odpowiedzi na moje pytanie to juz wiem, ze teraz nie przetestuje jak wloski sie zachowaja gdy bed krotsze moze nastepnym razem, trzeba bylo nie pytac Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki, bardzo bardzo dziękuje strasznie miło mi się zrobiło, szczegolnie ze przechodze kryzys z powodu oslabionego skretu. Ale jeszcze ze dwie maski i powinno byc juz dobrze. A włosków obetne tylko tyle ile trzeba - końcówki. ale super, wreszcie bede miala szanse przetestowac ile innych fajnych rzeczy bedzie musze chyba mame wyslac, bo jak wroce z pracy to juz pewnie bedzie u mnie w Lidlu pusto ![]() Cytat:
jakby nie patrzec lek ten stosuje sie w lysieniu androgenowym, a ten rodzaj lysienia bardzo rzadko dotyczy kobiet nie wiem, ale wydaje mi sie, ze troche ten lek przepisywany jest z powodu "braku laku" malo jest wcierek dostepnych na rynku ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#28345 |
|
Przyczajenie
|
Myłam hegronem do spłukiwania potem na chwile garnier avokado d/s i hegron b/s. Do stylizacji użyłam Marion płyn do kręconych. Wczoraj nakładałam maskę z WAXa taką z hennę i orzechem.
Mam zamiar robić zakupy na mazidłąch czy gdzieś. Na pewno kupie keratyę i d-penthanol co jeszcze kupić? I mam pytanie odnośnie farbowania. Mam beznadziejny kolor. Na swięta pasuje coś nałóżyć. Tylko co zadziała a nie zniszczy. Chcialabym jaśniejszy kolor od tego. Nie chcialąbym rozjaśniać ale chce mieć natyle jasny ile sie bez rozjaśniania. Ale mam wymagania. Doradźcie coś proszę |
|
|
|
#28346 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie orientuję się za bardzo o jaki to WAX niestety. Bardzo lubię Biovaxa z L'Biotici do suchych i zniszczonych. Do spłukiwania fajne są odżywki z joanny naturii. Ten płyn z Marion nie zawiera alkoholu czasem? Alkohol może Ci wysuszyć włosy. Wypróbuj żel np. z Rossmana zielony albo zrób żel lniany. Zamów może jeszcze hydrolat aloesowy, masło shea, jakiś inny olej, witaminy, glicerynę. Co do farbowania niestety nie doradzę, zawsze mam ten sam kolor na włosach. Na pewno włosy potrzebują nawilżenia, emolientowych odżywek (ten garnier którego masz jest świetny), oleje Ci bardzo pomogą. |
|
|
|
|
#28347 |
|
Zakorzenienie
|
O jakim Garnierze AVOCADO MOWICIE, MACIE LINKA?
|
|
|
|
#28348 | |||
|
Raczkowanie
|
Co do konkursu, to elciiaa ma piękne kręciołki!
Cytat:
![]() Cytat:
W dodatku ciężko ją nałożyć -.-Cytat:
![]() Przeczytaj linki z pierwszego postu i najlepiej by było cały ten wątek nadrobić. Mi to zajęło około tygodnia, a teraz jest jeszcze dłuższy |
|||
|
|
|
#28350 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czytam Was już od kilku dni. Wszystko w domu leży odłogiem nie mam czasu na nic bo czytam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

jedna panna pokazuje zamiast fryzury to swoj prawie nagi biust
Dużo ludzi pisze o efektach ubocznych jak bardziej widoczne włosy na karku i wąsik, oraz o wzmożonym wypadaniu po odstawieniu specyfyfiku, oraz że na początku kuracji wypadło im bardzo dużo włosów
ale czytajac o lekach, opiniach,nie raz bylam gotowa odstawic. Bywa i tak, ze mozna uzyskac chwilowe pogorszenie, poźniej poprawa, cierpliwosci
mysle, ze osoba która opisała takie wrazenia, brała również leki wewnętrznie, stad owlosienie w niechcianych czesciach ciala 

ta to jeszcze ma ciemne włosy ale ja nie rozumiem jak niektórym może się podobać kontrast: ciemna gęba - białe włosy bo dla mnie to jest ohydne - wygląd ala klaun z cyrku i do tego różowa opaska i jeszcze bardziej drażniący oko kolor na kurteczce czy bluzeczce - polskie harajuku

ale aparat mi nawalil a to chyba znak.