|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#28261 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
). Wystarczy wziąć troszkę i rozetrzeć w dłoniach i momentalnie się roztapia. Ja swojego nie podgrzewałam ani razu na gazie. Nakładam pasmami, nakłada mi się w ten sposób wygodnie. No i lubię zapach kokosu.Kupić możesz w sklepach zielarskich albo zamówić przez internet (ale dochodzą koszty przesyłki). Yasmin, tego zdjęcia przed wyjazdem nie wstawiałaś, bo na pewno zapamiętałabym. Jaki masz skręt, od samej góry i jak zwykle bardzo błyszczące i jakie długie ![]() Podetnij, ale naprawdę mało . Na drugim zdjęciu kręcą się troszkę mniej, ale dalej błyszczące i zdrowe. Niedługo będą takie jak zwykle. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-11-22 o 19:20 |
|
|
|
|
#28262 |
|
Wtajemniczenie
|
Yasmin
Kolezanka Caskada włosy rozjaśnia :P nie wiem zupełnie po co :P |
|
|
|
#28263 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w Polsce na pogrzebie i jak narazie trudno mi sie pozbierac i wrocic do siebie... |
|
|
|
#28264 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#28265 |
|
Rozeznanie
|
Tylko on taki klejowaty jest
Więc go tak dziwnie nałożyłam, bo tak to chyba cala buteleczkę bym na jeden raz musiała
|
#28266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
link jest do zdjecia w dzienniku Dziewczyny, ile obciąć? Cytat:
Cascada szybciutko tu się tlumaczymy po co to rozjaśnianie
|
||
|
|
|
#28267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już długi czas nic nie kupiłam i jestem dumna z siebie ostatnio koleżanka mi kupiła w podziękowaniu pantene sprężystość fal i loków (czy jakoś tak) ale użyłam 2 razy i mi się nie podoba bo tabletki na włosy to się chyba nie licza co odżywka b/s aloe barabadensis (aloe vera) leaf extract, glycerin, butyrospermum parkii (shea) fruit oil, prunus amygdalus dulis (sweet almond) oil, citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil, citrus grandis (grapefruit) peel oil, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, aqua (water/eau), olea europnea (olive) fruit oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, chamomilla recutita (matricaria) flower extract (chamomile), hibiscus sabdariffa (hibiscus) flower extract, agaricus bisporus (button mushroom) cap/stem extract, cochlearia armoracia (horseradish) root extract, wheat amino acids, rice amino acids, stearyl alcohol, phenoxyethanol, caprylic/capric triglyceride, cetrimonium chloride, cetyl alcohol, stearic acid, hydroxyethyl ethylcellulose, brassicamdoprpyl dimethylamine, polyquaternium-37, quaternium-91, cetearyl alcohol, panthenol, peg-17 dimethicone, cetrimonium methosulfate, polyquaternium-55, citric acid, tetrasodium edta, limonene, methylisothiazolinone, linalool, benzaldehyde, ethyl acetate, heliotropine, vanillin. Cytat:
maska ![]() Cytat:
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-22 o 20:09 |
|||
|
|
|
#28268 |
|
Mod-Śnieżynka
|
No coś Ty?
![]() Nie wiem ile ciąć. W tym Ci nie poradzę. |
|
|
|
#28269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#28270 |
|
Zakorzenienie
|
Basia, Kropcia
dziekuje Wam bardzo... Przyznam bez bicia, ze nic mi sie nie che i wlosy bardzo na tym ucierpialy, pare razy byla suszarka no i teraz sa proste.... No dobra, leciutko sie kreca ale mysle, ze jakbym je tak dluzej prostowala to by calkiem stracily skret...
|
|
|
|
#28271 |
|
Rozeznanie
|
To bardzo dobrze
Będę polować. Idę w końcu zmyć tą rycynę bo się nie można spokojnie podrapać za uchem
|
#28272 |
|
Zadomowienie
|
Yasmin Jakie Ty masz długie włosy
Wypielęgnowane i lśniące![]() Mnie się lepiej nie pytaj, ile masz skrócić Ja stawiam na wygodę pielęgnacji (i przy okazji mocniejszy skręt) Dziewczyny, jeśli ktoś byłby zainteresowany, to w Helfach można dostać krem do stylizacji z kaktusem, który nie zawiera polimerów (więc pod tym względem jest inny niż polskie żele i jednocześnie podobny składowo do żeli z USA/UK). Na stronie internetowej nie ma składu, więc napisałam maila z prośbą o jego podanie. W odpowiedzi dostałam taką informację:
W Helfach jest jeszcze jeden podobny krem do loków, prosiłam o podanie także jego składu, ale dostałam tylko ten powyżej zamieszczony. |
|
|
|
#28273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najwidoczniej tak było xD Ale ogólnie na środku głowy robią mi sie takie mniejsze więc nie wiem. Jesteś z Wrocławia?? Ale ogólnie dużo mi dał ten olej, chociaż dopiero dzisiaj go domyłem przed chwilą, chyba jednak nie będę próbować stylizacji chociaż się sprawdzał, ale nie jestem przyzwyczajony do takiego połysku i i braku lekko puszystych włosów. ach ale ja mam wymagania .Kilka stron wcześniej dałem moje foty, jak bys nie widziała i była ciekawa, tam akurat było bez oleju.
|
|
#28274 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie martw sie o włoski, same odżyją, jak Ty się lepiej poczujesz tutaj tylko czas pomoże Cytat:
ciachnęłabym się na długość jaką Ty masz, gdybym miała pewność, że nie stracę loków strach jest co będzie.... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#28275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Yasmin wara schodzić z długosci końcóweczki i lekkie cieniowanie tak ale nie obcinaj dużo
|
|
#28276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (zobacz, jak wyglądają- jak się kręcą - końcówki, które są cieńsze, a jak włosy na długości od skalpu do ramion) Cytat:
Stosowałaś samą oliwę z oliwek? Może Twojej włosy jej nie lubią? |
||
|
|
|
#28277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodaję do maski lub odżywki. Lubię też dodawać kilka kropli oleju jojoba do maski, też z mazideł. Muszę jeszcze sobie sprawić jedwab hydrolizowany i aloes ![]() http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=11 keratyna http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=11 panthenol A ja dziś po kolejnym proteinkowym doładowaniu, lubię jak mi włosy po nim błyszczą i zawsze mi lepiej falują Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-11-22 o 22:40 |
|
|
|
|
#28278 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Keratynę mam, POTRZEBUJĘ ten panthenol! Czy coś jeszcze dobrego dla włosów powinnam zamówić z mazideł? Aaa, olej jojoba np dajcie znać dziewczyny.
|
|
|
|
|
#28279 |
|
Rozeznanie
|
Jeju, jak mi się włosy świecą
![]() Po olejku kokosowym też mi się tak będą świecić?
|
#28280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na oleje popatrz, może masło shea, ceramidy. Ja sama muszę niedługo znowu się obkupić
|
|
|
|
|
#28281 | ||
|
Raczkowanie
|
Yasmin jakie błyszczące, piękne włosy! Absolutnie nie ścinaj, jeśli już to tylko końcówki!
Cytat:
Zawsze sypię po kilka różnych rzeczy i jeszcze do końca nie rozpracowałam, które najlepiej działają, ale kilka spostrzeżeń: - moje włosy bardzo lubią jedwab i keratynę i olej migdałowy; - masło shea wolę łączyć z czymś bo samo jest takie tłuste i mażące, że nie mogę go domyć (ale ty masz taką burzę ciasnych loków, że pewnie na ciebie podziała lepiej); - olej rycynowy też straszliwie obciąża i się maże i teraz nie daję go więcej niż łyżeczkę do odżywki; - nie kupuj d-panthenolu więcej niż 75% bo będzie leciał z buteleczki wieki, jest gęsty; - olejki kokosowy i migdałowy są lekkie i łatwo je zmyć; - arganowy ma kwaśny zapach i jest trochę cięższy, ale też ok ![]() Cytat:
I łatwo się zmywa, ciężko z nim przesadzić.Myszka śliczne włoski Na pewno nie są takie błyszczące tylko od lampy ![]() Dzisiaj pierwszy raz zrobiłam żel lniany! Skuszona waszymi opowieściami o kotach rozsmakowanych w żelu lnianym zaproponowałam go mojej fretce i jadła, aż jej się uszy trzęsły
|
||
|
|
|
#28282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mozna przez cale zycie nie wiedziec ze sie ma takie piekne loki ![]() jestem za podcieciem koncowek, MAX 5 cm, zeby troszke wyrównać kształt fryzury, ale i bez tego jest szał
|
|
|
|
|
#28283 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja narazie mam shea, jojobe, resztke oleju z makadamii i kokosa, chce jakos wloski dopiescic aby nie sterczaly na wszystkie mozliwe strony. narazie olejki im sluza, jak uzywane same, tak dodane do masek, kiedy brak mi czasu.Cytat:
![]() wlasnie mysle nad zakupieniem panthenolu, keratyny, aloesu, nie wiem czy gliceryna roslinna sie przyda czy niezabardzo, moze jakies olejki, olej lanolinowy...wysylka do czech po kalkulacji wyszla jakies 21 zl, to moze skorzystam, u nas trudno cos takiego wogole znalezc ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#28284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj jest moim zdaniem bardzo czytelny opis. Mój włos w dotyku jest jak drucik, więc wpisałam Coarse. (jeśli chcesz, mogę przetłumaczyć) Elastyczność jest opisana tutaj. Namocz włos i spróbuj go rozciągnąć o 50% długości - jeżeli potem wróci do poprzedniego kształtu to masz normalną elastyczność, jeżeli nie wróci lub się rozerwie, to masz niską elastyczność. O porowatości najdłużej szukałam informacji - zazwyczaj opisy odnoszą się do tego jak włos reaguje na farbowanie i to tak średnio umiem określić. W końcu znalazłam ten post, gdzie Tiffany pisze, żeby przejechać palcami po włosie od końca do cebulki - jeżeli czujesz jakiekolwiek górki, albo coś "łapie" Twoje palce i nie pozwala im się gładko przesuwać do góry, to znaczy, że masz porowate włosy. Do tego jeżeli przy okazji usłyszysz "piszczący" odgłos, to oznacza, że włosom brakuje nawilżenia. Mi nic nie "łapie", ale wyczuwam mnóstwo "górek". Porowate włosy łatwo łapią i łatwo oddają wilgoć, dlatego są bardziej podatne na spuszenie w wilgotnym powietrzu i schną szybciej od reszty włosów. Najlepszym lekarstwem na porowatość są proteiny, chyba że ... masz włosy typu coarse wtedy mogiła Tiffany pisze, że zakwaszające płukanki mogą pomóc i domknąć łuski, ale z kolei autorka NaturalHaven twierdzi, że nie ma żadnych naukowych dowodów jakoby zakwaszająca płukanka tak działała .
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#28285 |
|
Wtajemniczenie
|
Yasmin
Cudowne masz włosy !!!!!! Jakie długie Myszka... Keratynka i Jojoba zdziałaly cuda pięknie błyszcza Twoje fale )
|
|
|
|
#28286 |
|
Zakorzenienie
|
yasmin
dziewczynki kochane rozjasniam same tylko pasemka farba plus rozjasniacz u fryzjerki(do bernadki-->farba goldwell podobno jest swietna ) musze to robic bo nie bede przeciez chodzic z odrostem i czekac kiedy mi wlosy odrosna jestem juz na to za stara wlosiska wcale nie sa zniszczone jak to sie niektorym wydaje sa miekkie i delikatne jedynie z lokami sa problemy bo moj naturalny skret to "shakirka" a wole grubsze loki wiec mam wiecej pracy przy tym![]() Volyova dziekuje zaraz sie zaglebie w lekture.....
|
|
#28287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Potrzebne mi czasem pochwały, bo miewam dni, gdzie mam ochotę wziąć wielką szczotkę i rozczesać na sucho te włosiska Ale mam nadzieję, że wszystko przede mną, CG jestem dopiero 3,5 miesiąca.Cascadko - Twoja shakirka jest naprawdę fajna i ciekawa ![]() Volyova też zaraz poczytam, bo ciekawe linki Tak w ogóle to dzień dobry dziewczynki Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-11-23 o 09:35 |
|||
|
|
|
#28288 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pamiętam czy używałam ją solo ale po odżywkach z nią w skłądzie (innych niż ta o której mowa) wszystko jest ok ...
|
#28289 |
|
Raczkowanie
|
informuję, że od poniedziałku w Lidlu będzie aleosowa odżywka Cien
|
|
|
|
#28290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

Gdzie go kupie?
). Wystarczy wziąć troszkę i rozetrzeć w dłoniach i momentalnie się roztapia. Ja swojego nie podgrzewałam ani razu na gazie. Nakładam pasmami, nakłada mi się w ten sposób wygodnie. No i lubię zapach kokosu.
. 

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

Więc go tak dziwnie nałożyłam, bo tak to chyba cala buteleczkę bym na jeden raz musiała 
bo tabletki na włosy to się chyba nie licza co 

Wypielęgnowane i lśniące

.