Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 08:17   #811
Stapelka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

A ja rano zaliczyłam pierwszego pawia sucharek się nie przyjął. masakra, a tyle rzeczy mam dziś do załatwienia
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:01   #812
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,

Ja również chciałam dołączyć do grona mam lipcowo-sierpniowych 2011
Jak narazie na teście ciążowym z apteki II kreseczki i beta ładnie rośnie
W poniedziałek prawdopodobnie pójdę na wizytę do ginekologa... Dzisiaj będę dzwoniła się umówić

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:07   #813
83monia
Zakorzenienie

marmutita - mnie tez wczoraj kłuło jakbym miała kolkę jelitową... ciewae co to i ja sie boje jakiejs ciazy pozamacicznej...

ja mam lenia i nic mi sie nie chce

zanka - moze dopisz na liscie kto ma dzieci juz starsze? jesli myslisz ze to dobry pomysł (ja mam i w tym watku na ktorym mam mamusie czerwiec-maj 2008 mamy tez daty ich urodzin i imiona bo czesto sie tez o starszych gadało)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:47   #814
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny jak ja bylam w ciazy (dokladnie rok temu) to na mdlosci lekarz polecil mi magnez z witamina b6 i pomogl mozecie tez pic herbate imbirowa do kupna tez w aptece i tez pomaga ale mi jej smak nie podszedl dziewczyny z lipcowek 2010 chwalily tez banany! powiem wam ze mi mdlosci przeszly idealnie jak skonczyl sie 12tc ale wymioty nawet w 20tc czasem sie jeszcze pojawily
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:18   #815
iwonap79
Raczkowanie

cześć Przyszłe mamuśki
mogę dołaczyć?
Iwona

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

W poniedziałek prawdopodobnie pójdę na wizytę do ginekologa... Dzisiaj będę dzwoniła się umówić
Madziu jak sprwadzasz beta? za kazdym razem badanie krwi?
Pozdrawiam Iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:22   #816
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ja bylam w ciazy (dokladnie rok temu) to na mdlosci lekarz polecil mi magnez z witamina b6 i pomogl mozecie tez pic herbate imbirowa do kupna tez w aptece i tez pomaga ale mi jej smak nie podszedl dziewczyny z lipcowek 2010 chwalily tez banany! powiem wam ze mi mdlosci przeszly idealnie jak skonczyl sie 12tc ale wymioty nawet w 20tc czasem sie jeszcze pojawily

ja przez pierwsza ciaże mialam do 9 msc mdlosci, a wlasnie teraz biore mg+b6 i nie mam mdlosci, ale myslalam ze to przez to ze przestałam kawe pic. a co do bananów to mam na nie straszna ochote tak jak w poprzedniej ciazy ale niestety nie pomagaly nigdy.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:25   #817
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześć Przyszłe mamuśki
mogę dołaczyć?
Iwona

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Madziu jak sprwadzasz beta? za kazdym razem badanie krwi?
Pozdrawiam Iwona
Tak, za każdym razem badanie krwi - co 48 h w tym samym labolatorium. Tak zaleciła mi moja pani doktor żeby sprawdzić, czy ciąża prawidłowo się rozwija. Na usg jestem umówiona na poniedziałek na 14.30 - powinno już być coś widać, mam nadzieję

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:57   #818
Bartessa
BAN stały

Za niedługo odchodze z pracy, i tak sobie pomyslalam ze moze warto byloby sie zabezpieczyc w jakies prace domowe, zawsze jakis grosz wpadnie a np robienie kartek nie jest ciężka pracą, teraz siedze juz 2 dzien na urlopie i do glowy dostaje w domu. Sprzątam na bieżaco wiec nie mam za bardzo czym sie zając, maly jakto maly tu sie zabawi tu cos tam sie mu pomoze ale wiecej radzi sobie sam... mąż do 16 w pracy

co można jeszcze robic oprocz np tych kartek? handmade opracawalam w poprzedniej ciąży i nie oplaca sie ;/

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2010-11-24 o 12:58
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:31   #819
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witam nowe staraczki

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Gratuluje.
Tez jestem po iui

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 15:14   #820
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej
U mnie sporo się dzieje, dlatego nie mam za bardzo czasu zaglądać. W poniedziałek idziemy znowu do gina. Jutro zaczynam robić badania i jak się dowiedziałam do TSH,mocz,morfologia, glukoza,cholesterol przez NFZ robię, a resztę czyli grupa krwi,FT4, toxo, WR robię odpłatnie.
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 15:35   #821
83monia
Zakorzenienie

bartessa - amoe jakis telemarketing czy cos? ja kiedys po godzinach w pracy likwidowałam szkody telefonicznie. proste to bylo i przyjemne, ale firma w koncu zrezygnowala z takiej usługi.

Stary 2010-11-24, 15:39   #822
kmat
Rozeznanie

Witajcie.

Czy przygarniecie mnie do siebie? U mnie narazie na etapie dwóch testów z dwiema pięknymi kreseczkami Wizyta w przyszłym tygodniu więc czekam.

Czuje sie rewelacyjnie mdłości brak tylko chcica na pomidorówke i awokado.

mam już jednego synka 2,5 roku.

Pytanko - według moich obliczeń wychodzi 5 tydzień lekarz kazał już przyjsc, zastanawiam się czy to nie za wcześnie, kojarzę z poprzedniej ciąży że jak poszłam w 5 tyg to było za wcześnie ... kiedy miałyście pierwszą wizyte lub kiedy planujecie?

monia witaj proszę gdzie się spotykamy
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 16:03   #823
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam nowe przyszłe Mamusie
Siedzę w pracy i się stresuję bo mam zamiar dziś oznajmić rodzicom cudowną nowinę

A co do telemarketingu to ja osobiście odradzam, bo miałam przyjemność pracować w tym fachu i niestety jest to bardzo stresujące zajęcie, szczególnie jeśli chodzi o sprzedaż czegokolwiek

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 17:20   #824
marmutita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
A ja rano zaliczyłam pierwszego pawia sucharek się nie przyjął. masakra, a tyle rzeczy mam dziś do załatwienia
nawet nie strasz tym pierwszym pawiem

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Cześć
widzę, że monitorujesz się na bieżąco

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
marmutita - mnie tez wczoraj kłuło jakbym miała kolkę jelitową... ciewae co to i ja sie boje jakiejs ciazy pozamacicznej...

ja mam lenia i nic mi sie nie chce

zanka - moze dopisz na liscie kto ma dzieci juz starsze? jesli myslisz ze to dobry pomysł (ja mam i w tym watku na ktorym mam mamusie czerwiec-maj 2008 mamy tez daty ich urodzin i imiona bo czesto sie tez o starszych gadało)
dziś mi to kłucie się wyciszyło, nawet część dolegliwości się wyciszyła
Szczerze to po wczorajszym mam o tyle dosyć, że niespecjalnie martwi mnie ta zmiana. Cieszę się, że czuję się lepiej. Nie myślę nad przyczyną.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
herbata imbirowa nie brzmi zachęcająco, przynajmniej dla mnie
Dziś do pracy zabrałam 3 wielkie buły z serkiem topionym, jabłko i banana właśnie. I obyło się bez wizycie w barze.
Generalnie nadal jem wszystko, właśnie spałaszowałam cały obiadek.
Szkoda, że zapomniałam dziś kupić banany, bo rzeczywiście zapełniają żołądek.

Cytat:
cześć Przyszłe mamuśki
mogę dołaczyć?
Iwona

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
ja przez pierwsza ciaże mialam do 9 msc mdlosci, a wlasnie teraz biore mg+b6 i nie mam mdlosci, ale myslalam ze to przez to ze przestałam kawe pic. a co do bananów to mam na nie straszna ochote tak jak w poprzedniej ciazy ale niestety nie pomagaly nigdy.
mdłości przez 9 miesięcy, matko ja bym tego nie zniosła, ale moja znajoma też miała długo mdłości, a wręcz wymioty. Wtlądowała w szpitalu bo wycieńczył się organizm. Potem gin dał jej takie tabletki na wstrzymanie wymiotów.

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Za niedługo odchodze z pracy, i tak sobie pomyslalam ze moze warto byloby sie zabezpieczyc w jakies prace domowe, zawsze jakis grosz wpadnie a np robienie kartek nie jest ciężka pracą, teraz siedze juz 2 dzien na urlopie i do glowy dostaje w domu. Sprzątam na bieżaco wiec nie mam za bardzo czym sie zając, maly jakto maly tu sie zabawi tu cos tam sie mu pomoze ale wiecej radzi sobie sam... mąż do 16 w pracy

co można jeszcze robic oprocz np tych kartek? handmade opracawalam w poprzedniej ciąży i nie oplaca sie ;/
to może porządki w szafach i posprzedawać na allegro?
Ja powinnam się już za to dawno zabrać, ale ani czasu ani motywacji
A dlaczego odchodzisz z pracy w tym stanie pytam w sensie ochrony nad cieżarną, prawa do macierzyńskiego itd.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej
U mnie sporo się dzieje, dlatego nie mam za bardzo czasu zaglądać. W poniedziałek idziemy znowu do gina. Jutro zaczynam robić badania i jak się dowiedziałam do TSH,mocz,morfologia, glukoza,cholesterol przez NFZ robię, a resztę czyli grupa krwi,FT4, toxo, WR robię odpłatnie.
a chodzisz do lekarza prywatnego?
Jeśli tak to opisz proszę jakim cudem czesć badań masz na NFZ a część odpłatnie?

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Witajcie.

Czy przygarniecie mnie do siebie? U mnie narazie na etapie dwóch testów z dwiema pięknymi kreseczkami Wizyta w przyszłym tygodniu więc czekam.

Pytanko - według moich obliczeń wychodzi 5 tydzień lekarz kazał już przyjsc, zastanawiam się czy to nie za wcześnie, kojarzę z poprzedniej ciąży że jak poszłam w 5 tyg to było za wcześnie ... kiedy miałyście pierwszą wizyte lub kiedy planujecie?

hej!
co do wizyty - ja idę dopiero za tydzień. Ostatnią miesiączkę miałam 6 października, do gina dzwoniłam 15 listopada i wyznaczył wizytę na 30tego. Moim zdaniem to za wcześnie, ale jeśli nie płacisz za wizytę, to można się przejść choćby i co 2 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam nowe przyszłe Mamusie
Siedzę w pracy i się stresuję bo mam zamiar dziś oznajmić rodzicom cudowną nowinę

A co do telemarketingu to ja osobiście odradzam, bo miałam przyjemność pracować w tym fachu i niestety jest to bardzo stresujące zajęcie, szczególnie jeśli chodzi o sprzedaż czegokolwiek
wow, to rzeczywiście czeka Cię wydarzenie.
Ja się tego obawiam. Czekam najpierw do wizyty u gina. Potem powiem - chciałam w sumie zrobić to na gwiazdkę, ale chyba nie uda mi się. Obawiam się tego momentu, bo nie jestem wylewna w sumie, i dla mnie to trochę krępujące. Taka dziwna jestem
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 19:59   #825
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Witajcie.

Ja też jestem we wczesnej ciąży. Wychodzi mi 5 tydzień. Do lekarza idę w tą sobotę. Strasznie cieżko się do niego dostać, więc jak już termin złapałam to skorzystam z okazji - mimo, że może być ciut za wcześnie.
W zasadzie jak pójdę do lekarza to będzie ok 10 dni po czasie, kiedy powinnam mieć okres, więc chyba ok na pierwszą wizytę. (mam krótkie cykle, więc załapuje się na 4-5 tydzień)
Wczoraj zrobiłam sobie będę. Wyszła mi prawie 7700. Mam nadzieję, że wynik jest w sam raz. Jutro pójdę sobie raz jeszcze oznaczyć bętę. Mam nadzieję, że będzie ładnie wzrastała.

jak lekarz potwierdzi moją ciąże, to w sobotę też rodzince powiemy nowinkę

Edytowane przez Daisy_80
Czas edycji: 2010-11-24 o 20:01
Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:12   #826
zanka205
Zakorzenienie

hej dziewczyny
dziękuję Wam za wsparcie
dzięki Wam dzisiejszy dzień zaliczam do całkiem udanych
cały dzień coś robiłam, nie spałam nawet po południu, byłam na zakupach, ogólnie pozytywnie dzisiaj
dziękuję jeszcze raz

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:20   #827
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi na drugą betę, pierwsza miałam coś ok. 550.

Od poniedziałku się jakoś dziwnie czuje po przebudzeniu, kręci mi się w głowie trochę i mdli mnie chwilę ale bez wymiotów się obywa. W piątek wizyta u gina z wynikami badań. Ja chodzę na NFZ bo na prywatnego gina plus odpłatne badania mi się nie kalkuluje, a lekarza mam fajnego i nie narzekam. Iść mogę do niego od ręki, przyjmuje 3 razy w tyg i nie muszę czekać na wizyty po kilkanaście dni. No i nie ma problemu ze skierowaniem na badania

Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie

musze z tym mgB6 wypróbować czy na mdłości pomoże.
wg mnie jest ok. 4-5 tydz ostatnią miesiączkę miałam 15września ale cykle mam długie

Dziewczyny, czy Wam też się tak chce przeokropnie spać? ja normalnie mogłabym przespać cały dzień i poza tym szybciej się męczę

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2010-11-24 o 20:31
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 20:20   #828
83monia
Zakorzenienie

znka - super ze humorek lepszy

kmat - zacytuje syna "ale numer"

Stary 2010-11-25, 09:13   #829
jacieeeee
Wtajemniczenie

Chyba wszystkie przyszłe mamy jeszcze śpią
Nie dziwię się, ja sama ledwo siedzę w pracy Normalnie usypiam
Dwie noce nie przespane za to teraz bym nadrabiała. Najbliższa rodzina została poinformowana o fasolce i bardzo się cieszy. Od razu zabrali mnie na zakupy, bo zimno a moja kurtka "taka licha" Ale nie było nic ciekawego.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:23   #830
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej

To tych pozostałych NFZ nie refunduje, nawet jak gin (nie prywatny) da skierowanie? bez sensu...

Cytat:
cześć Przyszłe mamuśki
mogę dołaczyć?
Iwona

Witaj

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też się tak chce przeokropnie spać? ja normalnie mogłabym przespać cały dzień i poza tym szybciej się męczę
Oj tak...okropnie... do południa jeszcze jest ok, potem zaczyna się senność, a po 19.00 to już w ogóle jestem nie do życia No jak dziecko - pora wieczorynki i do spania

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 09:32   #831
83monia
Zakorzenienie

a ze mnie maz się smieje że jak przyjade do rodziny na świeta to już bedzie po mnie widać i nici z niespodzianki - bo chciałąm jakies moze kartki kupić rodzicom z tekstem "znowu zostaniecie dziadkami"

Stary 2010-11-25, 10:20   #832
Stapelka
Rozeznanie

ja nie śpię na 8 do pracy z energia nie mam większych problemów, bardzo pomagają mi popołudniowe spacery z psami. Dziś obyło sie bez porannego pawia ale muszę średnio co 2h coś pochłonąć bo tak mnie ssie, że aż niedobrze. Ale jakby miało tak być to narzekać nie będę byle nie gorzej.
Stary 2010-11-25, 10:34   #833
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

To tych pozostałych NFZ nie refunduje, nawet jak gin (nie prywatny) da skierowanie? bez sensu...

Oj tak...okropnie... do południa jeszcze jest ok, potem zaczyna się senność, a po 19.00 to już w ogóle jestem nie do życia No jak dziecko - pora wieczorynki i do spania
Chyba NFZ wszystkie badania refunduje, grupę krwi na pewno bo wczoraj miałam krew na betę i grupę pobieraną i od NFZ-owego gina i normalnie bezpłatne badania, niby dlaczego miałabym płacić za coś co mi się prawnie należy, korzystam z ubezpieczenia pracującego męża bo ja studiuję jeszcze (nie wiem jak długo bo mgr teraz zaczęłam ale może do czerwca dociągnę jakoś )
Może się wybiorę do prywatnego gina żeby porównać np. badania usg ale to później czy np. dobrze ocenił położenie dziecka bo znajoma mówiła mi że raz jak chodziła do publicznego ośrodka do gina innego niż ja, jakiegoś straszego dziadka to wcale jej usg nie chciał robić a jak jej zrobił to nawet nie powiedział że dziecko w 8 m-cu się nie obróciło i ona w 9 u prywatnego wielkie oczy zrobiłą jak jej powiedział "Ale Pani wie, że dziecko jest pośladkowo ułożone?" masakra, koniec końców cesarkę miała.

Mnie też popołudniami spanie największe dopada, z rana jeszcze jest w miarę ok

wczoraj zażyłam mg+B6 i dziś rano mi nic nie było, oby tak dalej no i kwas foliowy oczywiście

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

My chcemy wszystkim w święta powiedzieć o dzidziusiu no chyba że wcześniej się domyślą będą mieć niespodziankę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:45   #834
Nauna
Raczkowanie

Chciałam wczoraj pójść do lekarza, którego już we wrześniu poinformowałam, że zgłoszę się do niego z drugą ciążą, żeby nie było jak poprzednio, kiedy poszłam w czwartym miesiącu :p Niestety odszedł z pracy, to znaczy podejrzewam, że to coś poważniejszego. Szkoda, bo dobrze się z nim dogadywałam. Jakoś tak mi się wydawało, że lekarze są wieczni, a przecież sam mi mówił, że ma wnuki.
No to obejrzę sobie drugiego, który tutaj urzęduje, chociaż nigdy u niego nie byłam, ale nie przewiduję kłopotów z ciążą, absolutnie nie mam ich w planach, więc nie będę się rozbijać po mieście w drodze do polecanej ginekolożki Muszę tylko wycyrklować sobie pierwsze USG tak, żeby załapać się na sprawdzanie wad genetycznych typu zespół Downa. Poprzednio przegapiłam
Nauna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:05   #835
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=beata_1988;23440379]Chyba NFZ wszystkie badania refunduje, grupę krwi na pewno bo wczoraj miałam krew na betę i grupę pobieraną i od NFZ-owego gina i normalnie bezpłatne badania, niby dlaczego miałabym płacić za coś co mi się prawnie należy, korzystam z ubezpieczenia pracującego męża bo ja studiuję jeszcze (nie wiem jak długo bo mgr teraz zaczęłam ale może do czerwca dociągnę jakoś )
Może się wybiorę do prywatnego gina żeby porównać np. badania usg ale to później czy np. dobrze ocenił położenie dziecka bo znajoma mówiła mi że raz jak chodziła do publicznego ośrodka do gina innego niż ja, jakiegoś straszego dziadka to wcale jej usg nie chciał robić a jak jej zrobił to nawet nie powiedział że dziecko w 8 m-cu się nie obróciło i ona w 9 u prywatnego wielkie oczy zrobiłą jak jej powiedział "Ale Pani wie, że dziecko jest pośladkowo ułożone?" masakra, koniec końców cesarkę miała.

hejka dziewczynki
u mnie nastrój i samopoczucie ok poza tym, że jestem w pracy))

Beata mam do ciebie pytanie
mi wychodzi, że jestem ok 4 tc, na usg jeszcze nic nie wyszło (to znaczt pęcherzyk widać, ale czy coś w nim jest itd to już nie)
mam betę na poziome 570 (praktycznie tak jak Ty)
i trochę mnie to martwi, że jakoś nisko;(((
lekarz powiedział, że nie ma sensu powtarzać bety skoro wszystko wygląda ok. dał skierownia na wszystkie dokłądne badania i usg za 2 tygodnie.(((( troszki się stresuję, co Tobie mówił Gin?
iwona
Stary 2010-11-25, 12:05   #836
evelicious2612
Przyczajenie

witam test zrobiłam 4.11 dzisiaj jestem w 8tc powodzenia dla wszystkich mam! troche długo trwa ta ciąża,jeszcze 7 miesiecy-oszaleję ciągle o tym myślę i martwię się jak mnie boli brzuch,jak mnie przestaje to też się martwię... wszystko jest ok,ale i tak się martwię .. ale wierzę,ze będzie dobrze,musi być
evelicious2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 16:08   #837
Stapelka
Rozeznanie

Nerola? jak się czujesz? zamilkłaś po tym poście o krwawieniu!
Stary 2010-11-25, 16:17   #838
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej

ja mam bliźnięta tylko szkopuł tkwi w szczegółach bo ciąża jest jednojajowa jednoowodniowa...
Stary 2010-11-25, 16:30   #839
Nauna
Raczkowanie

Witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja mam bliźnięta tylko szkopuł tkwi w szczegółach bo ciąża jest jednojajowa jednoowodniowa...
Co to znaczy i dlaczego to źle?
Nauna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 17:04   #840
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nauna Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię

Co to znaczy i dlaczego to źle?
też jestem ciekawa co to znaczy?
bo ciąża bliźniacza brzmi REWELACYJNIE)))
iwona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości