|
|
#811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
A ja rano zaliczyłam pierwszego pawia
sucharek się nie przyjął. masakra, a tyle rzeczy mam dziś do załatwienia
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
Ja również chciałam dołączyć do grona mam lipcowo-sierpniowych 2011 ![]() Jak narazie na teście ciążowym z apteki II kreseczki i beta ładnie rośnie ![]() W poniedziałek prawdopodobnie pójdę na wizytę do ginekologa... Dzisiaj będę dzwoniła się umówić
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
marmutita - mnie tez wczoraj kłuło jakbym miała kolkę jelitową... ciewae co to i ja sie boje jakiejs ciazy pozamacicznej...
ja mam lenia i nic mi sie nie chce zanka - moze dopisz na liscie kto ma dzieci juz starsze? jesli myslisz ze to dobry pomysł (ja mam i w tym watku na ktorym mam mamusie czerwiec-maj 2008 mamy tez daty ich urodzin i imiona bo czesto sie tez o starszych gadało) |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak ja bylam w ciazy (dokladnie rok temu) to na mdlosci lekarz polecil mi magnez z witamina b6 i pomogl mozecie tez pic herbate imbirowa do kupna tez w aptece i tez pomaga ale mi jej smak nie podszedl dziewczyny z lipcowek 2010 chwalily tez banany! powiem wam ze mi mdlosci przeszly idealnie jak skonczyl sie 12tc ale wymioty nawet w 20tc czasem sie jeszcze pojawily
|
#815 | |
|
Raczkowanie
|
cześć Przyszłe mamuśki
![]() mogę dołaczyć? Iwona ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Pozdrawiam Iwona |
|
|
|
|
#816 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja przez pierwsza ciaże mialam do 9 msc mdlosci, a wlasnie teraz biore mg+b6 i nie mam mdlosci, ale myslalam ze to przez to ze przestałam kawe pic. a co do bananów to mam na nie straszna ochote tak jak w poprzedniej ciazy ale niestety nie pomagaly nigdy. |
|
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#818 |
|
BAN stały
|
Za niedługo odchodze z pracy, i tak sobie pomyslalam ze moze warto byloby sie zabezpieczyc w jakies prace domowe, zawsze jakis grosz wpadnie a np robienie kartek nie jest ciężka pracą, teraz siedze juz 2 dzien na urlopie i do glowy dostaje w domu. Sprzątam na bieżaco wiec nie mam za bardzo czym sie zając, maly jakto maly tu sie zabawi tu cos tam sie mu pomoze ale wiecej radzi sobie sam... mąż do 16 w pracy
![]() co można jeszcze robic oprocz np tych kartek? handmade opracawalam w poprzedniej ciąży i nie oplaca sie ;/ Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2010-11-24 o 12:58 |
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe staraczki
Cytat:
Gratuluje. Tez jestem po iui
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie sporo się dzieje, dlatego nie mam za bardzo czasu zaglądać. W poniedziałek idziemy znowu do gina. Jutro zaczynam robić badania i jak się dowiedziałam do TSH,mocz,morfologia, glukoza,cholesterol przez NFZ robię, a resztę czyli grupa krwi,FT4, toxo, WR robię odpłatnie.
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
bartessa - amoe jakis telemarketing czy cos? ja kiedys po godzinach w pracy likwidowałam szkody telefonicznie. proste to bylo i przyjemne, ale firma w koncu zrezygnowala z takiej usługi.
|
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Czy przygarniecie mnie do siebie? U mnie narazie na etapie dwóch testów z dwiema pięknymi kreseczkami Wizyta w przyszłym tygodniu więc czekam.Czuje sie rewelacyjnie mdłości brak tylko chcica na pomidorówke i awokado.mam już jednego synka 2,5 roku. Pytanko - według moich obliczeń wychodzi 5 tydzień lekarz kazał już przyjsc, zastanawiam się czy to nie za wcześnie, kojarzę z poprzedniej ciąży że jak poszłam w 5 tyg to było za wcześnie ... kiedy miałyście pierwszą wizyte lub kiedy planujecie? monia witaj proszę gdzie się spotykamy
|
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe przyszłe Mamusie
![]() Siedzę w pracy i się stresuję bo mam zamiar dziś oznajmić rodzicom cudowną nowinę ![]() A co do telemarketingu to ja osobiście odradzam, bo miałam przyjemność pracować w tym fachu i niestety jest to bardzo stresujące zajęcie, szczególnie jeśli chodzi o sprzedaż czegokolwiek
|
#824 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę, że monitorujesz się na bieżąco ![]() Cytat:
![]() Szczerze to po wczorajszym mam o tyle dosyć, że niespecjalnie martwi mnie ta zmiana. Cieszę się, że czuję się lepiej. Nie myślę nad przyczyną. Cytat:
![]() Dziś do pracy zabrałam 3 wielkie buły z serkiem topionym, jabłko i banana właśnie. I obyło się bez wizycie w barze. Generalnie nadal jem wszystko, właśnie spałaszowałam cały obiadek. Szkoda, że zapomniałam dziś kupić banany, bo rzeczywiście zapełniają żołądek. Cytat:
Cytat:
Ja powinnam się już za to dawno zabrać, ale ani czasu ani motywacji ![]() A dlaczego odchodzisz z pracy w tym stanie pytam w sensie ochrony nad cieżarną, prawa do macierzyńskiego itd.Cytat:
Jeśli tak to opisz proszę jakim cudem czesć badań masz na NFZ a część odpłatnie? Cytat:
co do wizyty - ja idę dopiero za tydzień. Ostatnią miesiączkę miałam 6 października, do gina dzwoniłam 15 listopada i wyznaczył wizytę na 30tego. Moim zdaniem to za wcześnie, ale jeśli nie płacisz za wizytę, to można się przejść choćby i co 2 tygodnie.Cytat:
Ja się tego obawiam. Czekam najpierw do wizyty u gina. Potem powiem - chciałam w sumie zrobić to na gwiazdkę, ale chyba nie uda mi się. Obawiam się tego momentu, bo nie jestem wylewna w sumie, i dla mnie to trochę krępujące. Taka dziwna jestem
|
|||||||||
|
|
|
#825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jestem we wczesnej ciąży. Wychodzi mi 5 tydzień. Do lekarza idę w tą sobotę. Strasznie cieżko się do niego dostać, więc jak już termin złapałam to skorzystam z okazji - mimo, że może być ciut za wcześnie. W zasadzie jak pójdę do lekarza to będzie ok 10 dni po czasie, kiedy powinnam mieć okres, więc chyba ok na pierwszą wizytę. (mam krótkie cykle, więc załapuje się na 4-5 tydzień) Wczoraj zrobiłam sobie będę. Wyszła mi prawie 7700. Mam nadzieję, że wynik jest w sam raz. Jutro pójdę sobie raz jeszcze oznaczyć bętę. Mam nadzieję, że będzie ładnie wzrastała. jak lekarz potwierdzi moją ciąże, to w sobotę też rodzince powiemy nowinkę
Edytowane przez Daisy_80 Czas edycji: 2010-11-24 o 20:01 |
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
dziękuję Wam za wsparcie dzięki Wam dzisiejszy dzień zaliczam do całkiem udanych cały dzień coś robiłam, nie spałam nawet po południu, byłam na zakupach, ogólnie pozytywnie dzisiaj dziękuję jeszcze raz
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi na drugą betę, pierwsza miałam coś ok. 550.
Od poniedziałku się jakoś dziwnie czuje po przebudzeniu, kręci mi się w głowie trochę i mdli mnie chwilę ale bez wymiotów się obywa. W piątek wizyta u gina z wynikami badań. Ja chodzę na NFZ bo na prywatnego gina plus odpłatne badania mi się nie kalkuluje, a lekarza mam fajnego i nie narzekam. Iść mogę do niego od ręki, przyjmuje 3 razy w tyg i nie muszę czekać na wizyty po kilkanaście dni. No i nie ma problemu ze skierowaniem na badania Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie musze z tym mgB6 wypróbować czy na mdłości pomoże. wg mnie jest ok. 4-5 tydz ostatnią miesiączkę miałam 15września ale cykle mam długie ![]() Dziewczyny, czy Wam też się tak chce przeokropnie spać? ja normalnie mogłabym przespać cały dzień i poza tym szybciej się męczę
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2010-11-24 o 20:31 |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
znka - super ze humorek lepszy
kmat - zacytuje syna "ale numer" |
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba wszystkie przyszłe mamy jeszcze śpią
![]() Nie dziwię się, ja sama ledwo siedzę w pracy Dwie noce nie przespane za to teraz bym nadrabiała. Najbliższa rodzina została poinformowana o fasolce i bardzo się cieszy. Od razu zabrali mnie na zakupy, bo zimno a moja kurtka "taka licha" Ale nie było nic ciekawego.
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tych pozostałych NFZ nie refunduje, nawet jak gin (nie prywatny) da skierowanie? bez sensu... ![]() Witaj ![]() Cytat:
No jak dziecko - pora wieczorynki i do spania
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
a ze mnie maz się smieje że jak przyjade do rodziny na świeta to już bedzie po mnie widać i nici z niespodzianki - bo chciałąm jakies moze kartki kupić rodzicom z tekstem "znowu zostaniecie dziadkami"
|
|
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
ja nie śpię
na 8 do pracy z energia nie mam większych problemów, bardzo pomagają mi popołudniowe spacery z psami. Dziś obyło sie bez porannego pawia ale muszę średnio co 2h coś pochłonąć bo tak mnie ssie, że aż niedobrze. Ale jakby miało tak być to narzekać nie będę byle nie gorzej.
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się wybiorę do prywatnego gina żeby porównać np. badania usg ale to później czy np. dobrze ocenił położenie dziecka bo znajoma mówiła mi że raz jak chodziła do publicznego ośrodka do gina innego niż ja, jakiegoś straszego dziadka to wcale jej usg nie chciał robić a jak jej zrobił to nawet nie powiedział że dziecko w 8 m-cu się nie obróciło i ona w 9 u prywatnego wielkie oczy zrobiłą jak jej powiedział "Ale Pani wie, że dziecko jest pośladkowo ułożone?" masakra, koniec końców cesarkę miała. Mnie też popołudniami spanie największe dopada, z rana jeszcze jest w miarę ok ![]() wczoraj zażyłam mg+B6 i dziś rano mi nic nie było, oby tak dalej no i kwas foliowy oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- My chcemy wszystkim w święta powiedzieć o dzidziusiu no chyba że wcześniej się domyślą będą mieć niespodziankę
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam wczoraj pójść do lekarza, którego już we wrześniu poinformowałam, że zgłoszę się do niego z drugą ciążą, żeby nie było jak poprzednio, kiedy poszłam w czwartym miesiącu :p Niestety odszedł z pracy, to znaczy podejrzewam, że to coś poważniejszego. Szkoda, bo dobrze się z nim dogadywałam. Jakoś tak mi się wydawało, że lekarze są wieczni, a przecież sam mi mówił, że ma wnuki.
No to obejrzę sobie drugiego, który tutaj urzęduje, chociaż nigdy u niego nie byłam, ale nie przewiduję kłopotów z ciążą, absolutnie nie mam ich w planach, więc nie będę się rozbijać po mieście w drodze do polecanej ginekolożki Muszę tylko wycyrklować sobie pierwsze USG tak, żeby załapać się na sprawdzanie wad genetycznych typu zespół Downa. Poprzednio przegapiłam
|
|
|
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=beata_1988;23440379]Chyba NFZ wszystkie badania refunduje, grupę krwi na pewno bo wczoraj miałam krew na betę i grupę pobieraną i od NFZ-owego gina i normalnie bezpłatne badania, niby dlaczego miałabym płacić za coś co mi się prawnie należy, korzystam z ubezpieczenia pracującego męża bo ja studiuję jeszcze (nie wiem jak długo bo mgr teraz zaczęłam
Może się wybiorę do prywatnego gina żeby porównać np. badania usg ale to później czy np. dobrze ocenił położenie dziecka bo znajoma mówiła mi że raz jak chodziła do publicznego ośrodka do gina innego niż ja, jakiegoś straszego dziadka to wcale jej usg nie chciał robić a jak jej zrobił to nawet nie powiedział że dziecko w 8 m-cu się nie obróciło i ona w 9 u prywatnego wielkie oczy zrobiłą jak jej powiedział "Ale Pani wie, że dziecko jest pośladkowo ułożone?" masakra, koniec końców cesarkę miała. hejka dziewczynki ![]() u mnie nastrój i samopoczucie ok poza tym, że jestem w pracy ))Beata mam do ciebie pytanie mi wychodzi, że jestem ok 4 tc, na usg jeszcze nic nie wyszło (to znaczt pęcherzyk widać, ale czy coś w nim jest itd to już nie) mam betę na poziome 570 (praktycznie tak jak Ty) i trochę mnie to martwi, że jakoś nisko;((( lekarz powiedział, że nie ma sensu powtarzać bety skoro wszystko wygląda ok. dał skierownia na wszystkie dokłądne badania i usg za 2 tygodnie.(((( troszki się stresuję, co Tobie mówił Gin? iwona |
|
|
|
#836 |
|
Przyczajenie
|
witam test zrobiłam 4.11 dzisiaj jestem w 8tc powodzenia dla wszystkich mam! troche długo trwa ta ciąża,jeszcze 7 miesiecy-oszaleję ciągle o tym myślę i martwię się jak mnie boli brzuch,jak mnie przestaje to też się martwię... wszystko jest ok,ale i tak się martwię .. ale wierzę,ze będzie dobrze,musi być
|
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
Nerola? jak się czujesz? zamilkłaś po tym poście o krwawieniu!
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja mam bliźnięta tylko szkopuł tkwi w szczegółach bo ciąża jest jednojajowa jednoowodniowa...
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

sucharek się nie przyjął. masakra, a tyle rzeczy mam dziś do załatwienia

pytam w sensie ochrony nad cieżarną, prawa do macierzyńskiego itd.
ja normalnie mogłabym przespać cały dzień i poza tym szybciej się męczę