Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 13:15   #3931
agape
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

dla mam księżniczek http://www.jysk.pl/210/432/438/4861800/a/catalog

jak to zrobić żeby nie było widać linka tylko żeby krył się pod jakimś słowem? czy ktos mnie zrozumiał?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:21   #3932
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
dla mam księżniczek http://www.jysk.pl/210/432/438/4861800/a/catalog

jak to zrobić żeby nie było widać linka tylko żeby krył się pod jakimś słowem? czy ktos mnie zrozumiał?

Jak masz okno edytora, to w drugiej linii, tam gdzie B I U masz "wstaw link" (pod tym obrazkiem z ziemią) [Dżizas ]
Zaznaczasz słowo, pod którym ma być link, klikasz tę ikonkę i tam wklejasz link. Gotowe.
Łopatologia stosowana.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:21   #3933
MARIKA.S
Zadomowienie

Hej Mamuśki

Wróciłam.......
Nie było mnie kilka dni bo po prostu nie miałam czasu A jak już się znalazł to net nie działał Tę TPsę to chyba kiedyś wysadzę w powietrze
No i nie czułam się też zbyt dobrze i z tego względu w poniedziałek pojechałam z mężem na KTG. Czułam coraz częstsze napinania i ból w pachwinach. Mała zeszła już bardzo nisko. Spieszy się dziewuszce
Na zapisie wyszły jakieś napięcia ale nie jest tragicznie
1 grudnia mam wizytę więc dowiem się co i jak Na razie łykam Aspargin i dużo odpoczywam.
Kończę wyszywać drugi obraz, muszę się spiąć żeby zdążyć

35 t.c. + 4 dni dają się we znaki. Coraz ciężej mi się oddycha, a jak Sara pupką wypnie się w górę to jakby mi ktoś płuco zablokował
Poranne obrzęki, mdłości (bo girkami kopie w żołądek) i zaparcia od łykania żelaza. Po prostu bajka
Oglądałam się ostatnio w lustrze i nawet się sobie podobam w takim stanie Trochę mi uda przytyły ale to nic, zrzucę

U mnie właśnie zaczął padać śnieg........
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:23   #3934
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Widzę, że się tu forum kosmetyczne zrobiło, ale to dobrze. Zrobię sobie listę co kupić i będę czekać. Najwyżej w Rossmannie pokażę mężowi co i jak ma brać w razie, gdybyśmy przed porodem nie zdążyli.
Dobrze, że nie polecacie Octaniseptu do pępka, bo drogi jest. Zobaczę jakie informacje zbiorę od lekarki i położnych.

Ja używam serii dla dzieci i uważam, że jest super. Wszystkie firmy pakują masę składników, które uczulają. Ja staram się patrzyć, czy skład nie za długi. I gdzie są substancje zapachowe. Ponoć one często uczulają właśnie.

Justine1988 - już kilka razy było pisane tutaj, że w ciąży trzeba być trochę egoistką. Jak Ty się będziesz źle ze sobą czuła, to dziecko też się będzie źle czuło, więc nie zastanawiaj się, tylko wybieraj ładne ciuszki. A na all często okazje są, więc wcale nie jest powiedziane, że wydasz fortunę.
A męża masz wspaniałego. Jak ja się o Lolitę pod choinkę doproszę to będzie cud!

Też biorę Magnezin. A płaciłam w Arnice 10,20 za 60 tabsów.

Praktycznie miesiąc "kuracji".
Widzę, że my dwie nie znamy płci nie z własnej woli. Ja bym córę chciała, ale mi wszyscy chłopca wróżą. Z naszym szczęściem to się pewnie po porodzie dowiemy.

A masz wadę wzroku? Ja bym skonsultowała profilaktycznie.
Edit: Mi ginekolog kazała iść do okulisty, żeby się zbadać i wydębić zaświadczenie o braku przeciwwskazań do SN po 32 tc. Widzę, że Ty w 32 to może warto iść i mieć z głowy?
Taaaa pobawiłam się trochę w egoistkęJuz zamówiłam, zakupy zrobione. Zamówiłam sobie czarne spodnie na kant ciażowe( oby były dobre obawiam sie ze nigawki moga byc krotkie, najwyzej zwroce) i zamówiłam tez tuniczkę biała z ładnym dekoltem i wszystko z przesyłkami za 100 zł.takze jestem zadowolona. A z racji tego , że w Grudniu świeta i mnóstwo wydatków z tym związanych u nas jeszcze wymiana okien to nie ma co szaleć.A zamawiałam wszystko z konta męża i zauważyłam,że kupił ten zestaw startowy Tommee Tippe dla Nadi..pewnie szykował dla mnie niespodzianke...bo stanowczo mówiła, że w tym miesiącu koniec z zakupami dla Nadi bo nie damy rady finansowo, że reszte zostawiamy na grudzień/styczeń,..a tu prosze...zmienił zdanie...kochany mój:lov e:ale się ciesze ..czaiłąm się na te butelki juz z dobry miesiąc, mówiłam mu o nich...ale nie nie teraz nie wszystko na raz....uwielbiam go:jupi :Nie mogę sie doczekac kiedy przyśła nasze zakupki Nie wiem czy przyznac sie ze wiem o butelkach czy nie psuc mu niespodzianki ae pewnie sie domysli ze musialam zauwazyc.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:29   #3935
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Taaaa pobawiłam się trochę w egoistkęJuz zamówiłam, zakupy zrobione. Zamówiłam sobie czarne spodnie na kant ciażowe( oby były dobre obawiam sie ze nigawki moga byc krotkie, najwyzej zwroce) i zamówiłam tez tuniczkę biała z ładnym dekoltem i wszystko z przesyłkami za 100 zł.takze jestem zadowolona. A z racji tego , że w Grudniu świeta i mnóstwo wydatków z tym związanych u nas jeszcze wymiana okien to nie ma co szaleć.A zamawiałam wszystko z konta męża i zauważyłam,że kupił ten zestaw startowy Tommee Tippe dla Nadi..pewnie szykował dla mnie niespodzianke...bo stanowczo mówiła, że w tym miesiącu koniec z zakupami dla Nadi bo nie damy rady finansowo, że reszte zostawiamy na grudzień/styczeń,..a tu prosze...zmienił zdanie...kochany mój:lov e:ale się ciesze ..czaiłąm się na te butelki juz z dobry miesiąc, mówiłam mu o nich...ale nie nie teraz nie wszystko na raz....uwielbiam go:jupi :Nie mogę sie doczekac kiedy przyśła nasze zakupki Nie wiem czy przyznac sie ze wiem o butelkach czy nie psuc mu niespodzianki ae pewnie sie domysli ze musialam zauwazyc.

nie psuj niespodzianki udaj ze nie widziałaś
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:29   #3936
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Jak masz okno edytora, to w drugiej linii, tam gdzie B I U masz "wstaw link" (pod tym obrazkiem z ziemią) [Dżizas ]
Zaznaczasz słowo, pod którym ma być link, klikasz tę ikonkę i tam wklejasz link. Gotowe.
Łopatologia stosowana.
dzięki

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-11-24, 13:30   #3937
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Wróciłam.......
Nie było mnie kilka dni bo po prostu nie miałam czasu A jak już się znalazł to net nie działał Tę TPsę to chyba kiedyś wysadzę w powietrze
No i nie czułam się też zbyt dobrze i z tego względu w poniedziałek pojechałam z mężem na KTG. Czułam coraz częstsze napinania i ból w pachwinach. Mała zeszła już bardzo nisko. Spieszy się dziewuszce
1 grudnia mam wizytę więc dowiem się co i jak Na razie łykam Aspargin i dużo odpoczywam.

35 t.c. + 4 dni dają się we znaki. Coraz ciężej mi się oddycha, a jak Sara pupką wypnie się w górę to jakby mi ktoś płuco zablokował
Poranne obrzęki, mdłości (bo girkami kopie w żołądek) i zaparcia od łykania żelaza. Po prostu bajka
Oglądałam się ostatnio w lustrze i nawet się sobie podobam w takim stanie Trochę mi uda przytyły ale to nic, zrzucę

O miło Ci widzieć. Właśnie wyjrzałam za okno i u nas tez śnieg pada ale bardzo drobny i z deszczem
Jaaaa Mariko jak Ty juz masz blisko do rozwiązania...w sumie zazdroszcze...skoro tak szybko ten czas leci poki co trzeba się cieszyć naszymi brzuszkami, czerpac jak najwiecej radości z uroków z ciąży...jak sobie pomyśle, ze za jakies 3 miesiace mój brzuszek bedzie pusty to wiecie, że jakos az tak smutno na serduchu się robi...ale to głupie..przeciez bede miała dzidzie przy sobie na raczkach, bede mogła przytulic...

Swoja droga gratuluje i jednoczesnie zazdroszcze też twojego podejscia to zmian swojego ciała w ciązy..."Przytyłam w udach, to nic zrzuce" brawo wszystkim nam przydałoby sie takie podejscie....ZARAŹ MNIE

24.02.2011 r.

Nadia:

Edytowane przez Justine1988
Czas edycji: 2010-11-24 o 13:42
Stary 2010-11-24, 13:31   #3938
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Hej Mamuśki

Wróciłam.......

nie strasz nas więcej kobitko, bo muron to już przepowiedziała Twój poród
jednakże cieszymy się, że wszystko jest w porządku

anka_bzzz ja to odczuwam, że jestem jakaś uwsteczniona, a ponoć ciężarne błyszczą inteligencją hmmmmmm
no mi powinno starczać na 20 dni 60 tabletek, bo mam brać 3 razy dziennie po 1, a biorę 2x1

JeSuisUnPapillon i słodkie ceny

Justine1988 ja mam 9 kg na plusie, tylko że do tych chudych nie należę, zbliżam się do wagi sprzed odchudzania i do dziś głowię się, jak ja mogłam z tym wytrzymać. ostatnio mąż musiał mi ściągnąć buty, bo nie mogłam się schylić, zrobił to na szczęście bez problemu. Skarpetki, bieliznę zakładam jeszcze na stojąco, ale czasami jak podniosę nogę do skarpetek, to powiem szczerze, że ciągnie mnie w dole brzucha i muszę usiąść. W łóżku przekręcam się normalnie, do wanny też bezproblemowo jeszcze wchodzę . czyli nie jest aż tak źle. ostatnio u endokrynologa śmiałam się z lekarza, bo próbował pomóc mi wstać z kozetki, a ja jak kozica go ubiegłam. Zdziwił się chłopina
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:31   #3939
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
nie psuj niespodzianki udaj ze nie widziałaś
OK

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-24, 13:36   #3940
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

agape pisałaś do tej kobitki?? Ja napisałam wczoraj, że chcemy się zapisać i odpisała, ze zaprasza nic więcej. Więc wniosek jest prosty, nie ma dużo chętnych

Justine1988 nie przyznawaj się
Stary 2010-11-24, 13:38   #3941
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
w DK pępka się nie rusza,niczym nie smaruje, na przykładzie kolezanki corki wiem, ze po 4-7 dniach odpada i jest sliczny i zdrowy brzuszek. tez zamierzam sie stosowac do tych zalecen.

U nas też się odchodzi od spirytusy etc. Ja mam parę gazików nasączanych, pakowanych pojedynczo. Słyszałam też o szarym mydle. Pamiętajcie żeby tych kosmetyków jak najmniej używać. Hippa zapach uwielbiam, no i podobno czegoś tam nie ma co mają inne. Ale nie pamiętam, chyba make_up_istka pisała

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:39   #3942
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nie strasz nas więcej kobitko, bo muron to już przepowiedziała Twój poród
jednakże cieszymy się, że wszystko jest w porządku

anka_bzzz ja to odczuwam, że jestem jakaś uwsteczniona, a ponoć ciężarne błyszczą inteligencją hmmmmmm
no mi powinno starczać na 20 dni 60 tabletek, bo mam brać 3 razy dziennie po 1, a biorę 2x1

JeSuisUnPapillon i słodkie ceny

Justine1988 ja mam 9 kg na plusie, tylko że do tych chudych nie należę, zbliżam się do wagi sprzed odchudzania i do dziś głowię się, jak ja mogłam z tym wytrzymać. ostatnio mąż musiał mi ściągnąć buty, bo nie mogłam się schylić, zrobił to na szczęście bez problemu. Skarpetki, bieliznę zakładam jeszcze na stojąco, ale czasami jak podniosę nogę do skarpetek, to powiem szczerze, że ciągnie mnie w dole brzucha i muszę usiąść. W łóżku przekręcam się normalnie, do wanny też bezproblemowo jeszcze wchodzę . czyli nie jest aż tak źle. ostatnio u endokrynologa śmiałam się z lekarza, bo próbował pomóc mi wstać z kozetki, a ja jak kozica go ubiegłam. Zdziwił się chłopina
To sprytna z Ciebie kobitka...ja tez jeszcze sobie jakos radze...jedynie w obcinaniu paznokci u nog i w depilacji okolic bikini potrzebuje pomocy meza..bo nic juz tych okolic nie widze.Skarpetki nakładam, buty ubieram i ściagam...jeszcze nie jste chyba tak tragicznie, jest cieżko..ale pewnie bedzie gorzej. poki co obiadki nadal gotuje, mieszkanko sprzatam, zakupy robie także nie ma co narzekać.
A ja ci powiem, że jak patrze na sowje zdjęcia sprzed ciąży to musze przyznać...że cholerka za*** laska ze mnie BYŁA....i że tak człowiek tego nie doceniał..i tak narzekałam że jestem za gruba..a byłam akurat teraz to dopiero do mnie doszło...późno..oby nie za poźno ...może sa tez plusy tego mojego ciążowego przytycia jak znów kiedys( a mam nadzieje ze tak bedzie) bede ważyła 60 kg przy wzroscie 168cm moze wtedy to docenie...wiem teraz co to tak naprawde znaczy..być grubym

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-11-24, 13:46   #3943
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
bede ważyła 60 kg przy wzroscie 168cm moze wtedy to docenie...wiem teraz co to tak naprawde znaczy..być grubym

no wiesz? ja ważyłam 63 kg przy 158 cm i wcale nie uważałam się za "grubą" dla mnie brzuch to jedynie ciężar przy schodach i schylaniu się bo jest mi naprawde ciężko już a młody bedzie jeszcze ze dwa razy cięższy
Stary 2010-11-24, 13:47   #3944
muron
Zakorzenienie

Cytat:

Słuchajcie dziś od rana mam mroczki przed oczami i takie błyski - widze dobrze tylko połowę obrazu... Narazie po kawie troszkę mi się polepszyło ale przez godzinę nie mogłam czytać i pisać na kompie bo nie widziałam ani napisów ani całej klawiatury. Olać to ??
Ja jestem z tych co zawsze mówią nie histeryzować, ale mroczki i błyski, a szczególnie w ciązy od razu okulista

Stary 2010-11-24, 13:49   #3945
agape
Zadomowienie

Justine ja też ostatnio przeglądałam swoje zdjęcia z przed ciąży i też dopiero teraz doceniłam to że bardzo fanie wtedy wyglądałam i mam zamiar wrócić do tej wagi po ciąży

Lilijko wczoraj pisałam do tej kobitki i dostałam odpowiedz że zaprasza 8 grudnia więc za dwa tygodnie się spotkamy

A ja po akcji ze szpitalem mam post na dwa tygodnie i wiecie co... mam cholernie wielką ochote nawet ten śnieg za oknem nie potrafi mnie oziębić dziś to z łóżka nie mogliśmy wyjść a pewno jak pojde do gina i pozwoli już to ja ochoty nie będę mieć

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-11-24, 13:50   #3946
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
To sprytna z Ciebie kobitka...ja tez jeszcze sobie jakos radze...jedynie w obcinaniu paznokci u nog i w depilacji okolic bikini potrzebuje pomocy meza..bo nic juz tych okolic nie widze.Skarpetki nakładam, buty ubieram i ściagam...jeszcze nie jste chyba tak tragicznie, jest cieżko..ale pewnie bedzie gorzej. poki co obiadki nadal gotuje, mieszkanko sprzatam, zakupy robie także nie ma co narzekać.
A ja ci powiem, że jak patrze na sowje zdjęcia sprzed ciąży to musze przyznać...że cholerka za*** laska ze mnie BYŁA....i że tak człowiek tego nie doceniał..i tak narzekałam że jestem za gruba..a byłam akurat teraz to dopiero do mnie doszło...późno..oby nie za poźno ...może sa tez plusy tego mojego ciążowego przytycia jak znów kiedys( a mam nadzieje ze tak bedzie) bede ważyła 60 kg przy wzroscie 168cm moze wtedy to docenie...wiem teraz co to tak naprawde znaczy..być grubym
ja przed samą ciążą ważyłam 66 kg (w porywach 63), musiałam schudnąć z 77 kg przy wzroście 164cm. Jak ktoś nie wie jak wyglądałam wcześniej to mówi, że nic brzucha w ciąży nie mam, a Ci co widzieli mnie po odchudzaniu to mówią, że jest duży.
I najbardziej zirytowało mnie powiedzenie mojej babci, która wyskoczyła z hasłem :"no przecież ty zawsze gruba byłaś, jesteś i będziesz". Myślałam, że coś jej odpowiem ale ugryzłam się w język, bo dziadek stanął w mojej obronie. W ogóle moja babcia zrobiła się taką nastolatką "odchudzanie itp, waga, świrowanie na tym punkcie etc."
U siebie zauważyłam ostatnio, że chyba zaczynam mieć jakiegoś głupiego hopla na temat przybierania na wadze i wyglądzie. Kiedyś tak nie miałam. i nie podoba mi się to moje podejście.
I przyznaję się, nie rozglądam się za żadnymi rozstępami itp. Jedyne co mnie zaniepokoiło to to, że moje piersi zrobiły się sinawo-fioletowe, to obserwacja z ostatniej kąpieli. Dopatrzyłam się też więcej widoczny żyłek więc może to stąd. Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie trochę martwi. To moja blizna po oparzeniu, oby na tyle się rozciągnęła, aby dzidziusiowi nie zaszkodzić
Stary 2010-11-24, 13:56   #3947
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Ja jestem z tych co zawsze mówią nie histeryzować, ale mroczki i błyski, a szczególnie w ciązy od razu okulista

hymm no to chyba pójdę kurka
Stary 2010-11-24, 13:57   #3948
muron
Zakorzenienie

Cytat:
O miło Ci widzieć. Właśnie wyjrzałam za okno i u nas tez śnieg pada ale bardzo drobny i z deszczem
Jaaaa Mariko jak Ty juz masz blisko do rozwiązania...w sumie zazdroszcze...skoro tak szybko ten czas leci poki co trzeba się cieszyć naszymi brzuszkami, czerpac jak najwiecej radości z uroków z ciąży...jak sobie pomyśle, ze za jakies 3 miesiace mój brzuszek bedzie pusty to wiecie, że jakos az tak smutno na serduchu się robi...ale to głupie..przeciez bede miała dzidzie przy sobie na raczkach, bede mogła przytulic...

Swoja droga gratuluje i jednoczesnie zazdroszcze też twojego podejscia to zmian swojego ciała w ciązy..."Przytyłam w udach, to nic zrzuce" brawo wszystkim nam przydałoby sie takie podejscie....ZARAŹ MNIE
uroki ciąży.... Ja ich nie zauważyłam Fajnie będzie mieć znowu płaski brzuch Ja się cieszę... Tylko boję się jak cholera, a noce coraz cięższe, coraz bardziej coś boli, uwiera, ciągnie, wstawanie to operacja logistyczna. Choć jak widziałyście brzuch mam mały, to jednak wykonywanie zwyczajnych ruchów ciężkie....Do tej pory mówię tylko brzuch, nie po imieniu, nie dziecko. Nie potrafię inaczej. Nie jestem z tych co mówią: kocham swoje nienarodzone dziecko. Cieszę się bardzo, ale ja potrzebuję więcej czasu. Wszystko musi być super i przygotowane. Na pewno nie będę taka jak moja mama, no ale franca też nie będę;-) Każdy ma inny charakter, i choć pewnie dziecko będzie najważniejsze, to ja tez jestem ważna. mama zadowolona, to lepsza mama.

Dzisiaj śniłą mi się wojna nuklearna i stosy protez nóg i rąk. Idę do psychiatry.

Stary 2010-11-24, 13:58   #3949
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
ja przed samą ciążą ważyłam 66 kg (w porywach 63), musiałam schudnąć z 77 kg przy wzroście 164cm. Jak ktoś nie wie jak wyglądałam wcześniej to mówi, że nic brzucha w ciąży nie mam, a Ci co widzieli mnie po odchudzaniu to mówią, że jest duży.
I najbardziej zirytowało mnie powiedzenie mojej babci, która wyskoczyła z hasłem :"no przecież ty zawsze gruba byłaś, jesteś i będziesz". Myślałam, że coś jej odpowiem ale ugryzłam się w język, bo dziadek stanął w mojej obronie. W ogóle moja babcia zrobiła się taką nastolatką "odchudzanie itp, waga, świrowanie na tym punkcie etc."
U siebie zauważyłam ostatnio, że chyba zaczynam mieć jakiegoś głupiego hopla na temat przybierania na wadze i wyglądzie. Kiedyś tak nie miałam. i nie podoba mi się to moje podejście.
I przyznaję się, nie rozglądam się za żadnymi rozstępami itp. Jedyne co mnie zaniepokoiło to to, że moje piersi zrobiły się sinawo-fioletowe, to obserwacja z ostatniej kąpieli. Dopatrzyłam się też więcej widoczny żyłek więc może to stąd. Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie trochę martwi. To moja blizna po oparzeniu, oby na tyle się rozciągnęła, aby dzidziusiowi nie zaszkodzić

wiecie co w pupie z tą wagą ... się zrzuci jakby co czy to wazne ile przed było a ile teraz?? niektórym nam się zmieni figura po porodzie wiec tez moga inaczej wyglądać, najwazniejsze jest żeby dzieci nasze zdrowe były i żebyśmy jakoś przebrneły przez porody

mój mnie dziś kopie po bokach jak cholera
Stary 2010-11-24, 13:58   #3950
muron
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz? ja ważyłam 63 kg przy 158 cm i wcale nie uważałam się za "grubą" dla mnie brzuch to jedynie ciężar przy schodach i schylaniu się bo jest mi naprawde ciężko już a młody bedzie jeszcze ze dwa razy cięższy
popieram
60 [przy 168 i powiedzmy po 25 rż to nie jest dużo. Choć wiadomo, że zależy też od budowy.

Stary 2010-11-24, 13:59   #3951
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj śniłą mi się wojna nuklearna i stosy protez nóg i rąk. Idę do psychiatry.

takie porąbane sny to ponoc norma w tym okresie ciąży
Stary 2010-11-24, 14:03   #3952
muron
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co w pupie z tą wagą ... się zrzuci jakby co czy to wazne ile przed było a ile teraz?? niektórym nam się zmieni figura po porodzie wiec tez moga inaczej wyglądać, najwazniejsze jest żeby dzieci nasze zdrowe były i żebyśmy jakoś przebrneły przez porody

mój mnie dziś kopie po bokach jak cholera
ja będę się upierać, że waga w ciąży jest ważna. To bzdura, że : przytyję nawet 20 kg jak dobre dla dziecka. otyłość dobra nie jest, jest nie zdrowa i koniec. Nie mówię o 2-3 kg a o 10-kilkunastu za dużo.
Wiecie, że ja strażniczka odżywiania, ważne żeby się dobrze odżywiać, a nie tyć, bo jestem w ciąży to mogę ile chcę.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
takie porąbane sny to ponoc norma w tym okresie ciąży
ja mam całe życie takie porąbane sny, nic w ciąży się nie zmieniły. Parę lat temu chowałam się przed wybuchem atomówki w lodówce w Auchan;-)OI nawet przeżyłam;-)

A racją jest bezsens porównywania bo przed ciążą wżyłam... a teraz... a jak być w ciązy i nie przytyć? Se ne da;-)

Stary 2010-11-24, 14:09   #3953
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
ja będę się upierać, że waga w ciąży jest ważna. To bzdura, że : przytyję nawet 20 kg jak dobre dla dziecka. otyłość dobra nie jest, jest nie zdrowa i koniec. Nie mówię o 2-3 kg a o 10-kilkunastu za dużo.
Wiecie, że ja strażniczka odżywiania, ważne żeby się dobrze odżywiać, a nie tyć, bo jestem w ciąży to mogę ile chcę

A racją jest bezsens porównywania bo przed ciążą wżyłam... a teraz... a jak być w ciązy i nie przytyć? Se ne da;-)

jasne jasne ja popieram Cię w całej rozciągłości też uważam że to nie rozsądne utyć 30 kg nie odmawiając sobie niczego i jedząc co popadnie za dwóch bo tak, najważniejszy jest zdrowy rozsądek i zdrowie własne i dziecka, ja akurat przytyłam tylko/aż 7 kg i uważam że dziewczyny tu z forum nie utyły jakoś dramatycznie, no w każdym razie bez przesady i na tej podstawie napisałam ze napewno to pozrzucamy bez problemu bo nie porobiły się z nas gropy
Stary 2010-11-24, 14:16   #3954
MARIKA.S
Zadomowienie

muron racja Wiadomo, że organizm więcej potrzebuje w ciąży, ale to nie znaczy, że trzeba pochłaniać jedzenia za trzech
Ja zawsze jak jesteśmy gdzieś na obiedzie np. u teściów i słyszę, że mam dołożyć sobie ziemniaków albo mięso czy cokolwiek innego bo muszę jeść za dwóch to odpowiadam, ze nie "ZA dwóch tylko DLA dwóch" a to jest wielka różnica

Chociaż ostatnio wzięło mnie na masło.....mogłabym jeść sam chleb z masłem....dobrze, że chociaż żytni
Ja generalnie wiem, że moim największym błędem żywieniowym są słodycze
Jednak odkąd mój mąż zaprał się, ze nie je słodyczy wcale to mam ich w domu mniej, przez co też mniej jem
Wcinam za to ogromne ilości pomarańczy, mandarynek, jabłek i bananów

Coraz częściej myślę o porodzie.....dzisiaj śniło mi się, że kąpaliśmy Małą pierwszy raz Tzn. tatuś kąpał
Powiedziałam mu rano o tym a on zapytał czy czegoś podczas tej kąpieli nie nabroił

Justine pisałaś, ze Twój mąż kupił butelki a Ty zobaczyłaś przez przypadek..... Ja wczoraj przez przypadek odkryłam, ze mój mąż założył lokatę
Ja tu planuje zakupy a on mi lokaty zakłada.....ehhh.....czas ami trudno mieć w domu takiego finansistę
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 14:20   #3955
muron
Zakorzenienie

Cytat:
jasne jasne ja popieram Cię w całej rozciągłości też uważam że to nie rozsądne utyć 30 kg nie odmawiając sobie niczego i jedząc co popadnie za dwóch bo tak, najważniejszy jest zdrowy rozsądek i zdrowie własne i dziecka, ja akurat przytyłam tylko/aż 7 kg i uważam że dziewczyny tu z forum nie utyły jakoś dramatycznie, no w każdym razie bez przesady i na tej podstawie napisałam ze napewno to pozrzucamy bez problemu bo nie porobiły się z nas gropy
ja przytyłam 9 i nie widać;-) Ważne żeby przytyć z głową, a nie wypominać sobie każde 50 g -prawda prawda

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
muron racja Wiadomo, że organizm więcej potrzebuje w ciąży, ale to nie znaczy, że trzeba pochłaniać jedzenia za trzech
Ja zawsze jak jesteśmy gdzieś na obiedzie np. u teściów i słyszę, że mam dołożyć sobie ziemniaków albo mięso czy cokolwiek innego bo muszę jeść za dwóch to odpowiadam, ze nie "ZA dwóch tylko DLA dwóch" a to jest wielka różnica

Chociaż ostatnio wzięło mnie na masło.....mogłabym jeść sam chleb z masłem....dobrze, że chociaż żytni
Ja generalnie wiem, że moim największym błędem żywieniowym są słodycze
Jednak odkąd mój mąż zaprał się, ze nie je słodyczy wcale to mam ich w domu mniej, przez co też mniej jem
Wcinam za to ogromne ilości pomarańczy, mandarynek, jabłek i bananów

Coraz częściej myślę o porodzie.....dzisiaj śniło mi się, że kąpaliśmy Małą pierwszy raz Tzn. tatuś kąpał
Powiedziałam mu rano o tym a on zapytał czy czegoś podczas tej kąpieli nie nabroił

Justine pisałaś, ze Twój mąż kupił butelki a Ty zobaczyłaś przez przypadek..... Ja wczoraj przez przypadek odkryłam, ze mój mąż założył lokatę
Ja tu planuje zakupy a on mi lokaty zakłada.....ehhh.....czas ami trudno mieć w domu takiego finansistę
u mnie na razie brak nowych lokat, ale wiem, że planuje TŻ jak dostanę z PZU i becikowe;-)

Stary 2010-11-24, 14:21   #3956
marleen32
Rozeznanie

Dolaczam do tych co maja glupie sny w ciazy, co gorsza sni mi sie moja siostra (ktora tez w ciazy jest), i ja zawsze za cos na nia zla wrecz wsciekla jestem.
Co do urokow ciazy, ja czuje ciezejszy brzuch, jak cos wiecej robie, ale leci 30 tydzien (bo polozna powiedziala, ze jak mam na pasku 29, tzn. ze on jest skonczony i zaczal sie 30), wiec ma prawo sie napinac, no ale nie mam problemu, ani ze spaniem, ani z ubieraniem, kapiela, czy czymkolwiek innym, czasem jeszcze zdarza mi sie zapomniec, ze mam brzuch, i np: gdzies szybciej podbiegne, ale wtedy mala mi kopniaka da, i przypomina o sobie.
Wczoraj sprawdzalam, czy dam rade podniesc noge, i dotknac czubkami palca do nosa, daje bez problemu.

Kupilam dzis wozek, bugabo cameleon, ma ktos?
Nie wiem jak sie sprawdzi, bo to spontaniczny zakup byl (chcialam quinna z poczatku), ale ze cena super, to co chcialam, to ma, to kupilam pod wplywem impulsu, mimo ze kolor inny jak chcialam, no a teraz czytam opinie i rozne sa..
Wstawie jedyna fotke jaka znalazlam w necie.
W zestawie jest spacerowka i fotelik, wiec najwazniejsze juz mam.
Ciekawe jak sie bedzie sprawowal

Tylko takie zdjecie w necie znalazlam, ale mniej wiecej wiadomo o co chodzi.
Choc zlozymy moze z ciekawosci na probe, wtedy fotki porobie, moze lepsze beda
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 14:30   #3957
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

nie no ja ze swojej wagi jestem na razie zadowolona , bo myślałam, że na tym etapie będzie gorzej. Tak dla ciekawości ostatnio sobie zrobiłam krzywą przyrostu wagi i powiem tyle, że jestem zadowolona, bo przybieram jak na dany okres (trymestr) w prawidłowym tempie. Czyli nie jest tak źle.

MARIKA.S moja teściowa też zawsze mówi: masz jeść za dwóch, a ja odpowiadam jej podobnie jak Ty

gabishing w pupę mi nie poszło a mi się zdaje, że ręką mogłam wyczuć główkę lub pupę dziecka pierwszy raz hehe

co do finansów nie wypowiadam się, bo mąż boryka się z czynszem nadal za ten miesiąc

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

marleen32 ładny wózek , a jaki ty masz kolor??
Stary 2010-11-24, 14:33   #3958
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
gabishing w pupę mi nie poszło a mi się zdaje, że ręką mogłam wyczuć główkę lub pupę dziecka pierwszy raz hehe
hihihi mój się wierci tak że sama już nie wiem czym mnie szturcha, nieraz myslę ze to pupa albo głowa a moze ręka lub noga, jak podrośnie to pewno będzie lepiej czuć

mi poszło w brzuchol widać na zdjęciach zresztą i w cyce, reszta jakoś nie utyła przez ten brzuch znajomi mówią że wręcz schudłam hehehehe taki mają kontrast
Stary 2010-11-24, 14:36   #3959
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Marika oj ta Sara to się pcha na ten świat wiercipiętka mała!

Lilijko oj nie czepiaj się cen ja się tu nacieszam wzrokowo tylko;

jestem zła, bo TŻ nie dostanie jutro wolnego i albo pójdzie ze mną obejrzeć bobo albo na SR...oczywiście on woli obejrzeć bobo bo jutro na SR jest o laktacji ;

W ogóle to brakuje mi jeszcze dużo rzeczy...
1. kosz do wózka na zakupy
2. laktator
3. materac
4. łóżeczko
5. półka do przewijaka
6. leżaczek
7. elektroniczna niania
8. biustonosze
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 14:44   #3960
make_up_istka
BAN stały

marleen bardzo fajny wózek

Kurczę, ten Tako bardzo mi się podoba, ale TŻ mówi że u nas odpada, bo mieszkamy pod miastem, koło lasu, same ścieżki, a nie chodniki, a tu nie ma metalowego czy plastikowego podnóżka i lipa. Mówi że cały czas będę go czyścić... Trudno, zostajemy na razie przy Enzo.

Ja tez na komentarze "Musisz jeść za dwoje" bo będę za chuda a dziecko nie będzie miało co jeść, odpowiadam że jem "dla dwoje a nie za dwoje" i tym ucinam bezsensowną rozmowę.

gosiaczek moi wszyscy kuzynowie znowu mieli pupki po zmianie pieluch smarowane zwykłym kremem i u nich się sprawdziło. Trzeba wypróbować po prostu. Ja Sudokremu drugiego nie kupuję, bo mam swój i go zużyć nie mogę (nie kupujcie tych dużych!). A Alantan jest super, to prawda, bo sama też używam więc sprawdziłam.

Ja dziś mam tez zły dzień. To chyba ta pogoda. Obudziłam się o 3:00 w nocy, TŻ jeszcze nie spał, to się z nim pokłóciłam i spać nie mogłam później Dziś zaplanowany przeze mnie spacer uległ maksymalnemu skróceniu, bo zmroziło mnie po przejściu 50 metrów... Ale kupiłam w lumpku śliczny biały polarkowy kombinezon. Przyda się nawet wczesną wiosną bo nie jest taki maleńki mimo ze rozmiar 0-3mies.

Aha i też zamówiłam ten czarny stanik: http://moda.allegro.pl/antybakteryjn...328796817.html rozmiar 70D (zaszalałam, ale ledwo się mieszczę teraz w 70C ) i zobaczymy jaki będzie. Jak dobry to kupię jeszcze ze dwa inne http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...330631015.html i http://moda.allegro.pl/biustonosz-do...318820393.html Jestem zła bo mało która firma pomyślała żeby zrobić staniki dla karmiących o obwodzie 70. Dobrze że przynajmniej kilka naprawdę ładnych znalazłam. Ale takich topów juz nie ma o moim obwodzie http://moda.allegro.pl/alles-mama-ii...298413239.html

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-11-24 o 14:56
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości